Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)AVRUPALI HEYET CEZAEVİNDE SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞEMEDİHDP'ye yönelik sürdürülen terör soruşturması kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyarete gelen aralarında Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES)...

21.11.2016 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)AVRUPALI HEYET CEZAEVİNDE SELAHATTİN DEMİRTAŞ İLE GÖRÜŞEMEDİ

HDP'ye yönelik sürdürülen terör soruşturması kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyarete gelen aralarında Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev ve 5 farklı ülkenin milletvekillerinin de bulunduğu 'Avrupalı heyet' izinleri olmadığı gerekçesiyle cezaevine alınmadı. PES Başkanı Stanishev, Türkiye'deki gözlemlerini Avrupa'da paylaşacaklarını belirterek, "Maalesef Türkiye'deki demokratik hakların sürekli olarak kötüleşmesi vesilesiyle geliyoruz. Son derece derin kaygılarımı dile getirmek istiyorum" dedi . Avrupa Sosyalistleri Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev, parlamenterler Avusturyalı Hannes Weninger, Almanya'dan Ame Lietz, İtalya'dan Giacomo Filibeck, Lorenza Tieri, Pia Locatelli, Marietta Tidei, Brando Benfei, İsviçre'den Marie Granlund, Jens Orbach, Johan Buser, Fransa'dan Marie Rose Koro'da oluşan heyet, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, parti temsilcileriyle birlikte Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek için cezaevine geldi. Cezaevi yolu üzerinde jandarma ekiplerince durdurulan Türk ve yabancı parlamenterler heyetinin Adalet Bakanlığı'ndan izinleri olmadığı gerekçesiyle girişlerine izin verilmedi.

Cezaevine yakın bir alanda durdurulan heyetten HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Bingöl milletvekili Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ve İstanbul milletvekili Garo Paylan jandarma görevlileriyle görüştü. Jandarma görevlisi gelen heyete, cezaevi önünde basın açıklaması yapılmasının Edirne Valiliği tarafından yasaklandığını, ziyaret için ise Adalet Bakanlığı'ndan izin gerektiğini söyledi. HDP'li Hişyar Özsoy da 'Mevzuata aykırı olsun, Türkiye'de çok şey mevzuata aykırı zaten. Valilikten izin almadık, siz bize söylediniz, tamam" diye cevap verdi. Daha sonra cezaevi önüne gelen Avrupa PES Başkanı Sergei Stanishev, diğer Avrupalı parlamenteri de arkasında alarak Türkiye'deki HDP'li milletvekilinin tutuklanmalarını endişe ile izlediklerini söyledi.

PES BAŞKANI STANİSHEV: TUTUKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

HDP'nin eş genel başkanlarının ve milletvekillerinin tutuklanmalarını kabul edilemez olarak değerlendiren PES)Başkanı Sergei Stanishev, bundan endişe duyduklarını söyledi. HDP'in meşru bir siyasi parti olduğunu belirten Stanishev, "Geçen yıldan bu yana PES olarak 3 defa ziyaret ettik. Her ziyaretimizde Türkiye ile daha yüksek işbirliği için buraya gelmek istiyoruz. İlişkileri geliştirmek için ancak her defasında buraya geldiğimizde maalesef Türkiye'deki demokratik hakların sürekli olarak kötüleşmesi vesilesiyle biz Türkiye'ye geliyoruz. Son derece derin kaygılarımı dile getirmek istiyorum. Selahattin Demirtaş'ın tutuklanmasından 2 gün önce kendisiyle Diyarbakır'da zaten görüşmüştük. Daha önce geldiğimiz zaman bir çok belediye başkanı gözaltına alınmıştı yada tutuklanmıştı. Ondan sonrada HDP'nin vekillerine ve eş genel başkanlarına yönelik tutuklamalar gerçekleşti. Biz bunu kabul edilemez buluyoruz. HDP demokratik ve meşru bir siyasi partidir. Bu olup bitenlerin HDP'nin yok edilmesinin bir parçası olarak görüyoruz. Tabi bugün yanı zamanda CHP'nin temsilcileriyle İstanbul'da bir araya geleceğiz. Baskı altındaki medya ile görüşeceğiz. Buradaki gözlemleri, demokratik toplum üzerindeki baskıları gittikleri yerlerde Avrupa'da bütün ortamda anlatıp, tartışacağız. Sadece siyasi partiler boyutuyla değil, aynı zamanda Dış İşleri bakanlarıyla hükümet temsilcileriyle, Avrupa Birliği'nin dış ilişkiler ve güvenlik yüksel temsilcisiyle gözlemlerimizi paylaşacağız" şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA VE TUTUKLAMALAR HÜKÜMETİN ÇILGINLIĞI

HDP Bingöl Milletvekili Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy da Avrupalı heyetin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşme taleplerini olduğunu ancak Adalet Bakanlığı'nın henüz buna cevap vermediğini söyledi. HDP'ye yönelik soruşturma ve tutuklamaları 'hükümetin çılgınlığı' olarak niteleyen Özsoy şunları söyledi:

"Dışarıdan gelen çok heyet var ancak Adalet Bakanlığı'ndan pozitif bir cevap alabilmiş değiliz. Bu katı tutumu sürdürüyorlar. Hem eş genel başkanlarımız hem de milletvekillerimiz üzerine çok katı bir izolasyon projesi var. Dışarıyla olan ilişkilerini minimum seviyeye indirmişler. İlginç durumda mümkün mertebe bölgeden uzaklaştırıp, Türkiye'nin en uzak köşesine sayın eş genel başkanımızı getirmişler. Yani hukuki anlamda avukatlarıyla olan ilişkilerinde bir takım problemler var. Kendisini mümkün mertebe izole edip, toplumdan, siyasetten yalıtmaya çalışıyorlar. Bunu kınıyoruz o kadar çok korku var ki eş genel başkanlarımıza ve milletvekillerimize yönelik olarak getirip burada içeriye koymuşlar. Dört duvar arasına tek başına bir odada kalıyor. Burada kalan Abdullah Zeydan ile görüşmesine müsaade edilmemiş. Bu kadar uç boyutlarda devam ediyor. Korkuları çok büyük diye düşünüyoruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz, Avrupa'dan dünyanın farklı yerlerden siyasi parti temsilcileri burada olacak. Umarım hükümet bir an önce bu çılgınlıktan vazgeçer ve Anayasa'ya aykırı bir şekilde cezaevinde tutulan Demirtaş'ı diğer vekilleri serbest bırakır"

AHMET TÜRK'ÜN GÖZALTINA ALINMASI

Edirne'ye gelirken, daha önce görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün gözaltına alındığını öğrendiklerini anlatan Özsoy, "Biz buraya gelirken Kürt siyasinin en bilinen simalarından Ahmet Türk'ün de gözaltına alındığın öğrenmiş olduk. Maalesef hükümet bu çılgınlık halini devam ettiriyor. Biz HDP olarak mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

YABANCI GAZETECİLERDE TAKİP ETTİ

Avrupalı heyetle birlikte aynı ülkelerden çok sayıda gazeteci de cezaevi önündeki gelişmeleri takip ederek, haber ajanslarının yanı sıra aralarında Alman televizyonunda yer aldığı yabancı gazeteciler parlamenterle röportajlar yaparak Selahattin Demirtaş'ın tutuklu kaldığı cezaevini görüntüledi. Yaklaşık 1 saat cezaevin önünde duran yerli ve yabancı heyetler HDP'li Demirtaş ile görüşemeden kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------------

-Yabancı gazetecilerin gelişi

-Jandarmanın yol ortasında durdurması

-Gazeteciler genel

-Yabancı heyetlerin araçlarla gelmesi

-Jandarma ekiplerinin durdurması

-Jandarma görevlisinin yasakları anlatması

-Özsoy ve Tuğluk'un jandarma görevlileriyle görüşmesi

-PES Başkanı Sergei Stanishev'in gelişi

-Açıklama yapması

-Hişyar Özsoy'un açıklaması

-Heyetin cezaevi önündeki görüntüsü

-Tedbir alan jandarma ekipleri

-Jandarma ve cezaevi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

==========================================================

2)CERABLUS'TA ONARILAN OKULDA EĞİTİM BAŞLADI

SURİYE'nin Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinde, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olduğu dönemde cezaevi olarak kullanılan Ahmet Selim Mulla Lisesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan onarım çalışmasının ardından eğitime tekrar başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Cerablus'un en büyük okulu olma özelliği taşıyan ve DEAŞ döneminde cezaevi ve işkence merkezi olarak kullanılan Ahmet Selim Mulla Lisesi'ni 43 günde 60 kişilik bir ekiple, bakım ve onarım çalışmalarıyla eğitime hazır hale getirdi.

Duvarları boyanan, tüm kapı ve pencereleri yapılarak peyzaj çalışması tamamlanan Ahmet Selim Mulla Lisesi'ne 80 ağaç dikilerek, 2 bin 500 metrekarelik bahçede çimlendirme yapıldı.

21 derslikli, 600 öğrenci kapasiteli Ahmet Selim Mulla Lisesi'nde ilk ders zili çaldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve beraberindeki heyetle liseyi ziyaret etti. İlgililerden okul hakkında bilgi alan Şahin ve beraberindekiler, öğrencilere de çeşitli kırtasiye malzemeleri dağıttı. Cerabluslu öğrenci velilerinden Huzeyfe Ahmo, destekleri dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'ye her namaz sonrası dua ettiğini aktaran Ahmo, çocuğunu 3 yıldır okula gitmediğini belirterek, "Eskiden öğrendiklerini unuttu. Şimdi çok şükür okulumuz açıldı, çocuklarımız okula gidiyor. Cerablus her gün daha güzel oluyor. Çok mutluyuz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Onarımı tamamlanan okul

Okuldan detay görüntüler

Okul bahçesindeki öğrenciler

Fatma Şahin ve beraberindekilerin incelemesi

Öğrencilere kırtasiye malzemeleri dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -GAZİANTEP-DHA)

==============================================

3)DARBECİ AKIN ÖZTÜRK'ÜN ESKİ EMİR SUBAYI HAKİM KARŞISINDA

KAYSERİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik polisin yaptığı operasyonda gözaltına alınan, Hava Kuvvetleri eski Komutanı ve Yüksek Askeri Şura'nın eski üyesi tutuklu Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı Ali Ü., adliyeye gönderildi.

15 Temmuz kalkışmasının sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir subaylığını yapan emekli astsubay Ali Ü'nün emniyetteki sorgusu tamamlandı. Sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki Adli Tabipliğe getirilen emekli astsubay, ardından mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye götürüldü. Emekli astsubay A.Ü.'nün darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 11 Kasım Cuma günü gözaltına alındığı ifade edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Emekli Astsubay Ali Ü'nün sağlık kontrolüne getirilişi

-Detay

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

=====================================

4)ESKİŞEHİR'DE CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİ PROTESTOSU

ESKİŞEHİR'de aralarında Tepebaşı Merkez İlçe Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç'ın da bulunduğu grup, cinsel istismar önergesini protesto etti.

Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 40 kişi, 'Çocuk istismarcılarını korumaktan vazgeçin. Tecavüz suçtur, meşrulaştırılamaz' yazılı pankart açtı. Cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren önergeyi protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya da katıldı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) ve Eskişehir Bilecik Tabip Odası tarafından hazırlanan ortak basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir okudu. Demir şunları söyledi:

"Türkiye, bu düzenlemeyi hayata geçirdiği anda çocuk cinsel eylemlilik rıza yaşında dünyanın en düşük yaşını belirlemiş olan tek ülke olacaktır. Böylesi bir durum çocuğun üstün yaranının korunması ilkesine aykırıdır. Çocuğun insan hakları gereklerinin yerine getirilmesi ve bu konuda elde edilen kazanımların kaybedilmesi anlamına gelmektedir. Doğuracağı insanlık dışı sonuçları şimdiden bilenen bu yasa tasarısı derhal geri çekilmelidir."

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Grubun slogan atması,

-Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir'in konuşmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=============================================

5)CHP'Lİ KADINLARDAN AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNE TELGRAF

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve partili kadınlar, Türkiye'de tartışma yaratan TBMM gündemindeki cinsel istismar suçlarıyla ilgili önergeyi veren AK Partili altı milletvekilerine, "Vermiş olduğunuz önerge ile çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tacavüzcüyü ödüllendirip, ömür boyu tecavüzün önünü açıyorsunuz. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir" yazılı telgraf çekti.

TBMM'Ye getirilen cinsel istismar suçlarıyla ilgili düzenleme tartışması sürüyor. İzmir'de CHP'li kadınlar, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı, düzenlemeye tepki gösterdi. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse'nin mesajını okudu. Mesajda, "AKP'nin bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede ben de varım diyen bütün kadınları sivil toplum kuruluşları ve dernekleri 22 Kasım Salı günü saat 10.30'da Ankara'da TBMM'nin Dikmen kapısında bulumaşaya çağırıyoruz" denildi.

Balcı ve CHP'lilir daha sonra PTT'den, cinsel istismar suçu ile ilgili kamuoyunda tartışılan önergede imzası olan AK Parti milletvekilleri Mehmet Muş, Halis Dalkılıç, İlyas Şeker, Ramazan Can, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mücahit Durmuşoğlu'na "Vermiş olduğunuz önerge ile çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tacavüzcüyü ödüllendirip, ömür boyu tecavüzün önünü açıyorsunuz. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir" yazılı telgraf çekti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

CHP'li kadınların Atatürk Anıtı önünde açıklama yapması

PTT'den telgraf çekmeleri

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

=================================================

6)ÇUKURCA'DA PKK'YA AİT MAĞARA VE MÜHİMMATLAR ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi kırsalında güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlar kapsamında PKK'lı teröristlere ait 4 mağara ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Arazi arama tarama faaliyetlerinde ise daha önce etkisiz hale getirilmiş 7 PKK'lı teröristin cesedi bulundu. Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili internet sitesinden açıklama yaptı. Açıklamada, "Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda tespit edilen bir adet Doçka mevzi ve dört adet mağara içerisinde 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 44 adet el bombası, 27 bin adet 7,62 milimetre mühimmat, iki adet M2A18 mayın, 33 adet roketatar mühimmatı, 2 bin 500 adet 23,5 milimetre Doçka mühimmatı, 560 adet 12.7 milimetre uçaksavar mühimmatı, dört adet 60 milimetrelik havan mühimmatı ile daha önce etkisiz hale getirilmiş olan bölücü terör örgütü mensubu yedi teröristin cesedi ele geçirilmiştir"denildi.

HAKKARİ,

============================================

YANAN OTOMOBİLDEKİ CESEDİN, EVLENDİRME PROGRAMLARINA KATILAN DAMAT ADAYI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI (EK)

7)ZANLI TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Mehmet Acar, eşi Elanur Z.A. ile olay anından yanında bulunan arkadaşı Ali Karaca, bugün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, Mehmet Acar'ın tutuklanmasına diğer şüphelilerin ise tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

(Haber: KONYA DHA)

=====================================================

8)EDİRNE MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 15 GÖZALTI

EDİRNE merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında öğretmen ve esnaflarında bulunduğu 2'si kadın 15 şüpheli gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Edirne adliyesi önünde kapatılan Zaman gazetesinin kapanmasına yönelik eyleme katılan kişileri takibe aldı. Takibe alınan şüpheliler hakkında yürütülen soruşturmada Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Afyonkarahisar ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonda aralarında öğretmen, esnaflarında bulunduğu 2'si kadın 15 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerle ilgili soruşturma Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Şüphelilerin hastane içinde beklemeleri

Sağlık kontrolüne girip çıkmaları

Şüpheli kadınların araca binmesi

Şüpheli kadınlarınh polis aracıyla gidişi

Diğer şüphelilerin polis eşliğinde araca binişleri

Zanlıların araçla gitmeleri

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==========================================

9)EŞİ TERK EDİNCE AVM'NİN BALKONUNA ÇIKTI

ANTALYA'da eşi Zeynep Can'ın, 2 çocuğunu alıp evi terk etmesi nedeniyle bunalıma giren 28 yaşındaki Emrah Can, bir alışveriş merkezinin balkonuna çıktı. Olay saat 12.45 sıralarında Kepez İlçesi, Fabrikalar Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin restoran bölümündeki balkonda meydana geldi. Bir süredir işsiz olduğu belirtilen Emrah Can'ı, geçen cuma günü eşi Zeynep Can 2 çocuğuyla terk etti. Can, tüm girişimlerine rağmen eşini eve dönmesi için ikna edemedi. Bugün bir kez daha eşinden olumsuz yanıt alan Emrah Can, alışveriş merkezinin restoran bölümünün balkon kısmına çıktı. "Eşimi istiyorum" diye bağıran Can'ı balkonda görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği Ekipleri, Can'ı ikna çabasına başladı. Yakınları ile telefonla görüşen Emrah Can, polisin de çabasıyla balkondan indi. Alışveriş merkezinden çıkarılırken "Zeynep seni çok seviyorum" diyen Can, ifadesine başvurulması için polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Şahsın çelik iskele üzerinde görüntüsü

Polislerin şahısla konuşmaları

İkna olan şahsın inmesi

Polisler arasında AVM den çıkışları

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

================================================

10)İSLAHİYE'DE, YOLLARDA KİMLİK DENETİMİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, oluşturulan uygulama merkezinde polis ve jandarma birlikte yol kontrolü yapıyor ve şüpheli görülen araçlardakiler kimlik denetiminden geçiriliyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ilçenin giriş noktaları 24 saat kontrol ediliyor. Serinevler Mahallesi yakınlarında da oluşturulan uygulama merkezinde jandarma ve polis ekipleri durdurdukları şüpheli araçlarda arama yaparken, içinde bulunanlar kimlik kontrolünden geçiriliyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Uygulama noktası

Jandarma kimlik sorgusu

Polis şüpheli araç araması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-

============================================

11)AKÇAKALE'DE HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTI

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, bir kişinin öldüğü kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, düzenlenen barış yemeği ile sonlandırıldı.

Akçakale'de birbirine komşu olan Kaydı ve Keleş ailesi fertleri arasında geçen Eylül ayında kavga çıktı. Tüfeklerin kullanıldığı kavgada İbrahim Keleş ölürken, kavgaya karışan Kaydı ailesinin bazı fertleri tutuklandı. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için çalışma başlattı. Her iki ailenin ileri gelenleriyle görüşen Ayhan, tarafları barışmaya ikna etti. Ayhan, bugün öğle vakti de Kaydı ve Keleş ailelerinin ikna olması üzerine barış yemeği düzenledi. Aralarında Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, belediye başkanları ile kanaat önderlerinin de bulunduğu yemekte, husumetli ailelerin ileri gelenleri birbiriyle tokalaşarak barıştı.2 bin kişinin katıldığı yemekte konuşan Abdulhakim Ayhan, husumeti sonlandırarak barıştıkları için her iki aile fertlerine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Barış yemeğinin hazırlanması

Yemeğe katılanlar

Belediye başkanının aileleri barıştırması

Dualar edilip, yemek yenilmesi

Belediye başkanının konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT - ŞANLIURFA -DHA)

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement