Gündem / 10 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 10 Kasım 2016

Gündem / 10 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruzCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen törene katılıyor.

10.11.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen törene katılıyor.

Erdoğan ve Yıldırım, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek anma törenine iştirak edecek.

Meclis'teki Atatürk Anıtı'nda düzenlenecek anma törenine, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığındaki heyet katılacak.

Mustafa Kemal Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın katılımıyla "Ata'nın huzurunda ordu millet el ele" temalı etkinlik düzenlenecek.

(Ankara/08.45/10.00/TBMM/09.05/İstanbul/09.05/Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/15.30/18.15)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu yöneticilerini birlikte kabul edecek, Şişli'de Cumhuriyet gazetesini ziyaret edecek.

(Ankara/09.45/İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ege İlleri Tanıtım Günleri açılışına katılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, parti genel merkezinde düzenlenecek İl Teşkilat Başkanları Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda KHK'lar üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ekonomi Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri görüşülecek.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

TBMM KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, Tasfiye Halinde Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile TÜBİTAK Marmara Teknokent Anonim Şirketinin 2013-2014 yılı hesapları ele alınacak.

(11.00/12.30/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 20'nci Uluslararası İş Forumu'na katılacak, Türkiye- Katar Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/10.50/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Et ve Süt Kurumu Kombina açılışı ve Genç Çiftçi Projesi kapsamında hayvan dağıtım törenine katılacak.

(Sivas/13.30/15.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, eylül ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Barack Obama ve başkanlığa seçilen Donald Trump, geçiş dönemini görüşmek üzere Beyaz Saray'da bir araya gelecek.

(Washington)

2- Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler gözetiminde sürdürülen ve toprak konusunun da ilk defa ele alındığı müzakereler, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in katılımıyla İsviçre'de devam edecek.

(Mont Pelerin)

3- Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, İsrail ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Reuven Rivli, Başbakan Binyamin Netanyahu ve ana muhalefet lideri Isaac Herzog ile bir araya gelecek.

(Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun İnsani Erişim Çalışma Grubu toplantısı sonrasında, BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura'nın özel danışmanı Jan Egeland, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

5- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- "Vefatının 33. Yılında Osman Yüksel Serdengeçti Özel Etkinliği", Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin Sultanahmet Kızlarağası Medresesi'nde yapılacak.

(İstanbul/18.00)

2- 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında The Marmara Pera'da yönetmen Ömer Faruk Sorak, "Oyuncu Yönetimi" atölyesinde konuşacak.

(İstanbul/13.00)

3- Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un kaleme aldığı ve Müjdat Gezen Tiyatrosu tarafından sahneye konan "Mucize" oyununun galası Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/20.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi 6. haftasında Darüşşafaka Doğuş-Brose Bamberg, EA7 Emporio Armani Milan- Anadolu Efes maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Milano/22.45) (Fotoğraflı)

2- A Milli Futbol Takımı, Kosova ile oynayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçının hazırlıklarını, konakladığı otelin sahasında basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Antalya/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ümit Milli Futbol Takımı, özel maçta deplasmanda Almanya ile karşı karşıya gelecek.

(Berlin/20.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe, Macaristan temsilcisi Uni Györ ile deplasmanda karşılaşacak.

(Györ/20.00)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nın 3. haftasında MBA Moskova- Bellona AGÜ, TTT Riga- Canik Belediyespor, Aluinvent-Yakın Doğu Üniversitesi müsabakaları yapılacak.

(Moskova/19.00/Riga/20.30/Miskolc/21.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - PKK, 478 günde "bin 107" ocağa ateş düşürdü

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen ve saldırılarında sivilleri de hedef alan PKK'lı teröristler, 478 günde bin 107 ailenin ocağına ateş düşürdü

Halktan istediği desteği bulamayan teröristlerin, şehir merkezlerine çukur kazıp, patlayıcı tuzaklayarak vatandaşları "canlı kalkan" yapması nedeniyle, Hakkari, Diyarbakır ve Şırnak başta olmak üzere Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki bir çok ilde yüzlerce aile, terör baskısı yüzünden evlerinden ayrılarak göç etmek zorunda kaldı

Bu süreçte, Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerinin büyük kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarda ağır kayıplara uğrayan terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 5 bin 500 silah, 652 bin mermi, 142,5 ton patlayıcı malzemesi ve 15 bine yakın bomba ele geçirildi

(Yunus Okur/ Erzurum)

2- Trump'ın ekonomi politikası mercek altında

Sürpriz seçim zaferiyle iş adamlığından ABD başkanlığına terfi eden Donald Trump'ın ekonomi politikaları mercek altına alınmaya başlandı

Trump'ın başkan seçilmesinde büyük payı olan ekonomik vaatlerinin başında vergi indirimleri ve ticaret bariyerleri geliyor

Ekonomistler, ekonomi yönetiminde radikal değişimlere yol açacak yeni politikalardan kaynaklanan belirsizliğin büyümeyi yakın vadede baskılayabileceğini düşünüyor

(Gülbin Yıldırım/Washington)

3- Akciğerinden çıkan "nohut" şaşırttı

Konya'da nefes darlığı ve morarma şikayetiyle hastaneye götürülen 10 aylık çocuğun sağ akciğer girişinde soluk borusunu tıkayan 5 milimetrelik nohut parçası çıkarıldı

Çocuğun anneannesi Ergül: "Boğazına nohut kaçmış denilince çok şaşırdık. Şok olduk. Çünkü böyle bir şeyi hiç tahmin etmiyorduk"

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Altınok: "Nohut parçası sağ akciğeri etkileyerek havalanmasını durdurmuş. Hava giriş çıkışı engellenmiş durumdaydı. Görüldüğü gibi küçük bir parça bile hayati risk oluşturabiliyor"

(Metin Bolat/ Konya) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement