GÜNDEM / 23 Şubat 2021 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 23 Şubat 2021

GÜNDEM / 23 Şubat 2021

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredow, Azerbaycan Dışişleri Bakanı...

23.02.2021 04:07  Güncelleme: 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşit Meredow, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Gagavuz Özerk Yeri Başkanı Irina Vlah'ı ayrı ayrı kabul edecek, AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/13.30/15.00/15.30/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kamboçya'nın Ankara Büyükelçisi Meas Kim Heng ile Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Mohammad Ramin'i ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/14.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

(TBMM/13.30/12.45/10.45/09.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den

Genel Kurulda, down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozuklukları, ALS, SMA, DMD, MS hastalıkları ile tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunması konusunda Meclis araştırma komisyonlarının hazırladığı raporlar görüşülecek.

KİT Komisyonunda, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün hesapları ele alınacak.

(TBMM/15.00/15.30) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haberleşme Teknoloji Kümelenmesi Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Global Al Hub iş birliğinde Yapay Zeka Eğitim ve Farkındalık Projesi'nin tanıtımı çevrim içi etkinlikle gerçekleştirilecek. Etkinliğin açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yapacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Hazine ve Maliye Bakanlığı, 14 ay ve 6 yıl vadeli devlet tahvillerinin yeniden ihraç ihalelerini gerçekleştirecek.

(Ankara)

4- Türkiye İstatistik Kurumu, ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Bakanlıkta ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu ilk maçlarına Atletico Madrid- Chelsea ve Lazio- Bayern Münih karşılaşmalarıyla devam edilecek.

(Bükreş/Roma/23.00)

2- TFF 1. Lig'in 23. haftası Bereket Sigorta Ümraniyespor- Adana Demirspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor-Ankara Keçiörengücü ve Altay- Altınordu maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/13.30/Balıkesir/14.00/İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

3- Beşiktaş, Süper Lig'in 27. haftasında 26 Şubat Cuma günü Yukatel Denizlispor'la yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe Opet, İtalya'nın Igor Gorgonzola ekibini konuk edecek.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Kadınlar CEV Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray HDI Sigorta, deplasmanda Fransa'nın Beziers Angels takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Beziers/20.00)

6- Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 5. haftasından ertelenen Konyaaltı Belediyespor- Üsküdar Belediyespor maçı yapılacak.

(Antalya/13.00)

ÖZEL HABER

1- Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, merhum hocası İslam alimi Muhammed Emin Saraç'ı anlattı:

"Bütün derdi İslam ile yoğrulmuş bir Anadolu'ydu. İstanbul medreseleriyle, alimleriyle meşhur olmuş bir Anadolu, gelecekte de aynı medeniyetin devam etmesi, o medeniyet birikimlerinin geleceğe taşınabilmesi konusunda adeta çırpınırdı. Bunun için gecesi gündüzü yoktu"

"Hocamız, özlediği Türkiye'yi kısmen görmüş olmanın mutluluğunu taşıyordu son zamanlarda ve hamt makamında olduğunu söylüyordu. Sürekli Cenabıhakk'a bugünleri kendisine gösterdiği için hamt ediyordu"

"Geleceği omuzlarında taşıyacak gençlerin yetişebilmesi için hem kendisi ders okuturdu hem de o gençlerin yetişebilmeleri için vakıf, dernek, eğitim faaliyetlerine fikren, madden destek olurdu"

"Bundan sonra Emin Saraç Hoca olmayacak ama Emin Saraç Hoca'nın yetiştirdiği talebeler sayesinde bu ilim yolu devam edecek. Fatih Camisi'nde Emin Hoca'mızın okuttuğu dersler, onun talebeleri tarafından şu an okutuluyor"

(Sefa Şahin/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- YATIRIMCILARA ALTIN FIRSATLAR - Avusturya'nın Türkiye Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek: "Türk inşaat şirketleriyle iş birliğinde büyük potansiyel görüyoruz"

"Jeopolitik konum ve güçlü lojistik bağların yanı sıra üretimde kaliteye verilen değer, iş gücü kapasitesi, başarılı mühendisler, doğu ülkelerine ve Afrika'ya erişim imkanı, Türkiye'ye yatırımı cazip kılan faktörler"

(Zeynep Çetinkaya/Ankara)

3- GRAFİKLİ - KIŞ TURİZMİNİN GÖZDE MERKEZLERİ - İstanbul'a "komşu" kayak merkezi: Kartepe

Doğal güzellikleriyle her mevsim farklı görüntüler sergileyen, Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'nin aynı anda izlenebildiği Kartepe'de kurulu kayak merkezinde 250 oda, 50 dağ evi ve 5 villa hizmet veriyor

Kayak merkezi, Kocaeli kent merkezine 40, İstanbul'a 100 kilometre uzaklıkta yer alıyor

Tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği kayak merkezi, 17 pist, 3 telesiyej ve 2 teleski, 2 kızak alanıyla hizmet veriyor

Kayak merkezindeki pistlerde herhangi bir sebeple mahsur kalan, kaybolan veya yaralanan tatilciler için bölgede kar motorlarıyla JAK timleri görev yapıyor

(Kadir Yıldız/Kocaeli)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel GÜNDEM / 23 Şubat 2021 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement