Tiyatrokare'nin 3 oyunu 24 ilde sahnelenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Tiyatrokare'nin 3 oyunu 24 ilde sahnelenecek

Tiyatrokare\'nin 3 oyunu 24 ilde sahnelenecek

"Ahududu", "Ağaçlar Ayakta Ölür" ve "Şen Makas" oyunları tiyatro seyircisiyle buluşacak.

01.01.2023 15:08  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ahududu", "Ağaçlar Ayakta Ölür" ve "Şen Makas" oyunları tiyatro seyircisiyle buluşacak.

Tiyatrokare'den yapılan açıklamaya göre, 3 oyunun temsilleri, 2 Ocak ila 23 Nisan arasında 24 ilde gerçekleştirilecek.

Turne programı kapsamında oyunlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Balıkesir, Edirne, Tekirdağ, Mersin, Hatay, Bolu, Denizli, Isparta, Manisa, Çanakkale, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Elazığ ve Malatya'da sahnelenecek.

İspanyol yazar Alejandro Casona'nın kaleme aldığı, Nedim Saban'ın yönettiği duygusal komedi "Ağaçlar Ayakta Ölür" oyununda Nevra Serezli, Nuri Gökaşan, Gökhan Mete, Önder Atakanlı, Meral Asiltürk, Meltem Özlevent ve Hakan Dönertaşlı rol alıyor.

İnteraktif komedi oyunu "Şen Makas"ta seyirciler de oyuna dahil oluyor ve bir kuaför salonundaki katil, oyunculara sorular yöneltilerek belirleniyor. Nedim Saban'ın yönettiği, Melek Baykal, Fatih Gülnar, Müge Kement, Cem Güler, Jess Molho, ve Özgür Yetkinoğlu'nun oynadığı gösterinin sorunda oylama yapılarak final sahnesi çıkan sonuca göre oynanıyor.

ABD'li yazar Joseph Kesselring'in 1940'lı yıllarda kaleme aldığı "Arsenicand Old Lace"nin uyarlaması olan "Ahududu" adlı oyunda ise Suna Keskin, Melek Baykal, Nedim Saban, Bülent Seyran, Cem Güler, Birol Engeler, Murat Turhan, Özgür Yetkinoğlu ve Müge Kement rol alıyor.

Ayrıca Nedim Saban'ın Ayşe Kulin'in romandan aynı adla tiyatroya uyarladığı ve yöneteceği "Veda" adlı oyunun, Tiyatrokare tarafından nisanda izleyiciyle buluşturulması planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tiyatrokare'nin 3 oyunu 24 ilde sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement