Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(27.3.ÇUKUROVA Üniversitesi'nce gelenekselleştirilen ve bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen 'Çukurova Yükseköğrenim Tanıtım Günleri', renk görüntülere sahne oldu.)

27.03.2013 14:36

(27.3.2013)

///////////////////////////

çukurova Üniversitesi'nde renkli tanıtım

ÇUKUROVA Üniversitesi'nce gelenekselleştirilen ve bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen 'Çukurova Yükseköğrenim Tanıtım Günleri', renk görüntülere sahne oldu. Tanıtım günlerinde değişik kentlerden 33 üniversite stand açarken, açılış töreninde jimnastik ve dans gösterisi büyük beğni topladı.

29 Mart'a kadar sürecek 'Çukurova Yükseköğrenim Tanıtım Günleri' için, ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'ndeki Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda açılış töreni düzenlendi. ÇÜ bünyesindeki tüm fakülte, yüksekokul, öğrenci kulüpleri ve merkezlerin de stand açtığı tanıtım etkinliğinde, Ritmik Jimnastik Grubu dans ve jimnastik gösterisi sundu. Hareketli şarkılar eşliğinde gerçekleştirilen gösteri, büyük beğeni topladı. ÇÜ Halkoyunları Ekibi'nin de halkoyunu gösterisi yaptığı törende konuşan ÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, tanıtım günleri sayesinde üniversite adaylarına sağlıklı ve yerinde bilgi verildiğini anlattı. Rektör Vekili Hasan Fenercioğlu, törene katılan 33 farklı üniversitenin temsilcisi ve gelen konuklara teşekkür etti. Açılış törenin ardından, açılan standlarda öğrencilere katılımcı üniversiteler bilgilendirme yaptı.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(27.3.2013, FOTOĞRAF)

//////////////

Biçer'den stadyum alanına AVM'ye tepki

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, 5 Ocak Stadyum alanına alışveriş merkezi ve konut yapılmasının Adana için 'haksızlık' olduğunu savundu. Biçer, 5 Ocak Stadyumu ve çevresinin TOKİ'ye devredilerek bu bölgeye AVM ve konut yapılmasına, bu projenin Adana'yı ilerletici bir proje olmadığına inandıkları ve kenti önemsedikleri için karşı çıktıklarını söyledi. Nazım Biçer, konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu proje Adana'da yaşayanların yararı gözetilmeden hazırlanmış, kentlinin yaşam kalitesini yükseltme amacı taşımayan, rant odaklı, Adana'ya karşı bir haksızlık projesidir. Adanalıları, Belediyeyi bu haksızlığı durdurmaya çağırıyoruz. Stadyumun Balcalı tarafına taşınacak olması, bu alanın da kent meydanı olarak değerlendirileceğine ilişkin ilk açıklamalar kentimizin geleceği adına hepimizin destek vereceği açıklamalardı. Ancak, Toplu Konut İdaresi'nden gelen yazı ile gerçek niyet ortaya çıktığında, şehrimizin Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Oda Birliği yetkilileri açıklamalarıyla, konuyu kamuoyu gündemine taşıdılar."

BELEDİYE KAMUOYUYLA PAYLAŞMALI

Belediyelerin konuya ilişkin tutumunu açıklamasını isteyen Nazım Biçer, şöyle devam etti: "TOKİ'den 11.2.2013 tarihinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderilen, bu alanın TOKİ'ye devredildiğinin anlaşıldığı yazıda, imar planlarının incelenerek ilgili belediyelerin görüşlerini ivedilikle iletmesi istenmektedir. İlgili belediyeler konuyu incelemiş midir? İncelemişlerse nasıl bir görüş bildirmişlerdir? Bunları ve bu projeye ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalıdırlar. Adana'yı etkileyecek olan bu proje konusunda Belediyenin görüşlerini bilmenin tüm Adanalıların hakkı olduğunu düşünüyor ve Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi yetkililerini kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz."

ADANA,(DHA)

//////////

OKÜ'de oturma eylemi

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) bir grup öğrenci kantinde uygulanan fiyatların yüksekliğini protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Karacaoğlan Yerleşkesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde 5 dakika süren oturma eylemi, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. Öğrenciler adına açıklama yapan Şeyda Erişkin, "Okul yönetiminin öğrenciyi düşünmeden ihale bedelini yüksek fiyata vermesi bunun faturasının da öğrencilere kesilmesi bizi bu oturma eylemine itmiştir. Kantinde satılan ürünlerin standart fiyatının çok üzerindedir, örneğin dışarıda 25, 35 kuruş olan bir ürün kantinimizde 1 TL ye satılmaktadır. Okul yönetiminin aradaki farkı görmesine rağmen müdahale etmemektedir. Buradaki tepkimiz sadece kendimiz için değil tüm OKÜ'lü öğrenciler adına verilmiş bir tepkidir" dedi. Erişkin, fiyatların diğer üniversiteler baz alınarak yeniden belirlenmesi talebinde bulundu. Taleplerinin okul yönetimince karşılanmaması halinde 5 günlük alışveriş yapmama eylemini uzatarak daimi hale getireceklerini kaydetti.

REKTÖR HAKLI BULDU

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Gıda Mühendisliği 3'ncü sınıf öğrencilerinden Şeyda Erişkin ve İsmail Becerikli'den eylemi niçin gerçekleştirdikleriyle ilgili bilgi aldı. Rektör Büyükalaca, öğrencilerin gerçekleştirdiği eylemin haklı tarafları olduğunu, düzeltilmesi için yapılması gerekenleri en kısa zamanda yapacaklarını söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(27.3.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////

Sosyal bilimcilerin Mersin zirvesi

MERSİN Üniversitesi, bugüne kadar İtalya'nın Floransa kentinden başka bir yerde düzenlenmemiş olan ve akademi dünyasında önemli prestije sahip Avrupa Üniversitesi Enstitüsü'nün Akdeniz Araştırmaları Toplantısı'a ev sahipliği yaptı. Toplantıya 39 ülkeden 200'den fazla sosyal bilimci katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantı, Mersin Ticaret Sanayi Odası (MTSO) konferans salonunda gerçekleştirildi. İİBF Dekanı Prof.Dr.Bahar Taner, katılımcıları Mersin'de ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Daha sonra söz alan Robert Schuman İleri Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof.Dr.Stefano Bartolini, toplantının ileride gerçekleştirilecek diğer etkinlikler için ilham ve cesaret kaynağı olacağını, etkinliğin geleneğinde yeni bir sayfanın Mersin sayesinde açıldığını söyledi. Daha sonra siyasi İslam, laiklik ve Ortadoğu çalışmaları ile tüm dünyada tanınan Prof.Dr.Olivier Roy düşüncelerini açıkladı. Roy, toplantının İtalya dışına çıkarak, coğrafi olarak da Akdeniz'e inmesinin önemli olduğunu vurguladı. Prof.Dr.Jean François Perouse ise Türkiye'nin Akdenizli kimliği üzerinde durdu.

Etkinlikte daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden Filistin'e, İzlanda'dan Fildişi Sahilleri'ne kadar 39 ülkeden 200'ü aşkın katılımcının yer aldığı çalıştay gerçekleştirildi. Ortadoğu ve Akdeniz ülkelerinde asker-sivil ilişkileri, demokratikleşme, Arap baharı, spor ve kültür, sosyal medya, toplumsal değişim, kentsel dönüşüm, azınlık sorunları, yerel yasal rejimler, neo-liberalizm ve kriz gibi sosyal bilimlerin farklı farklı disiplinlerinde 16 çalıştay grubu oluşturuldu.

-KUTU-

Avrupa Üniversitesi Enstitüsü, 1972 yılında Avrupa Birliği'nin altı kurucu üye devleti tarafından doktora düzeyindeki araştırmacılara ileri düzeyde akademik eğitim sağlamak ve üst düzey araştırmaları desteklemek üzere kuruldu. Enstitü, sosyal bilimlerde dünyadaki en geniş doktora ve doktora sonrası programlarını sunmuyor ve 60'dan fazla ülkeden gelen binden fazla öğrenciden oluşan uluslararası bir topluluğa ev sahipliği yapıyor. Enstitü'nün Robert Schuman İleri Araştırmalar Merkezi tarafından yürütülen Akdeniz Programı bölge üzerine gerçekleştirilen araştırmaların gelişmesini ve bu konuda çalışma yapan akademisyenlerin bir araya gelmesini amaçlıyor. Bu programın en önemli etkinliği olan Akdeniz Araştırmaları Toplantısı da her sene belirlenen yaklaşık 20 temada dünyanın dört bir yanından gelen araştırmacıların bir araya gelmesine vesile olan ve sosyal bilimler camiasında büyük bir saygınlığa sahip bilimsel bir etkinlik.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(26.3.2013)

////////////

Mut Lisesi'ne AB'den hibe desteği

MERSİN'in Mut İlçesi'nde, Mut Lisesi Eğitim ve Okul Aile Birliği, Kırsal Kalkınma ve Turizme yönelik bir proje geliştirerek Avrupa Birliği fonlarından hibe desteği almaya hak kazandı.

Mut Lisesi'nin koordinatörlüğünde İtalya ve İspanya'dan ortak okullarla hazırlanan S.M.A.R.T. adlı kırsal turizm destekleme projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildi. Proje kapsamında İspanya ve İtalya ile ortaklaşa çalışmalar yapılacağını belirten Mut Lisesi Müdürü Mehmet Habacı, şu bilgileri verdi:

"Hazırlamış olduğumuz Kırsal Kalkınma ve Turizm Projemiz 'Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi' ile ilçemizin tarımsal ve turizm yönüyle kalkınması, tanıtılması, öğrencilerimizi dünya ölçeğinde projelere katılması ve geleceğe daha iyi hazırlanması amaçlanıyor. Projemizde Okul Aile Birliğimiz özverili bir şekilde çalışmalarımıza katılıyor. Belediye Başkanımız sayın Murat Orhan'da bize projemizin her aşamasında destek verdi."

Okul Müdürü Habacı ve Okul Aile Birliği üyeleri, makamında ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Murat Orhan'ı katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(27.3.2013)

///////////

'Hayat için kan, huzur için 155'

İSKENDERUN İlçe Emniyet Müdürlüğü 'Hayat için Kan, Huzur için 155' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanya kapsamında Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde Kızılay tarafından mobil kan alım istasyonu kuruldu. İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, müdür yardımcıları ve tüm birimlerde görevli polis memurları kan bağışı için form doldurdu.

İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başer, personel ile görüştüklerinde kan vermenin daimi bir ihtiyaç olduğu düşüncesiyle uygun bir fırsat beklediklerini belirterek "Nasıl ki kan hayat kurtarıyorsa, toplumsal duyarlılığı arttırmak adına biz de burada bir katkı sağlamak istedik. Emniyet teşkilatı olarak bu zamana kadar toplumun huzur ve güvenliği adına operasyonlarımız, Toplum Destekli Polis çalışmalarımız oldu. Bir de halkımıza kan bağışında bulunmak istedik" dedi.

Kan bağış kampanyasını 'Hayat için kan, huzur için 155' sloganıyla düzenlediklerini vurgulayan Başer "Her ikisi de aynı sonuca çıkıyor, biri hayat kurtarıyor, diğeri de insanların hayatını kurtarma adına polis imdat 155 telefonumuz 24 saat aktif. Vatandaşımızdan kendisi için değil sadece, toplum için de faydalı olacağını düşündüğü konularda 155'i arayabilir" diye konuştu. Türk Kızılayı Şube Başkanı Ümit Günay İlçe Emniyet Müdürü ile personelinin düzenlediği kampanyanın herkese örnek olması gerektiğini söyledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(27.3.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Turizmde yeni hedef: Aydıncık

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 1/100 binlik Çevre Düzeni Planının doğru yapılması halinde

Aydıncık ilçesinin önemli bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık'ı ziyaret ederek çeşitli etkinliklere katıldı. Aytur Motel'de yapılan toplantıda bölgeyi değerlendiren Vali Güzeloğlu "Planımız aşağıdan yukarı doğru çıkacaktır. Plan Aydıncık'ın geleceği ise burada söz sahibinin vatandaşlarımızın olması gerekmektedir. Bu Türkiye'de bir ilktir. Çevre düzeni planlarımızı vatandaşlarımızla birlikte hazırlıyoruz. Kentin geleceğinde nerede tarım, turizm ev olacak bunu Aydıncıklı vatandaşlarımızdan başkası bilemez. Kaynak ve zaman israfını çok yaşadık. Bunları verimli kullanacağız" dedi.

AYNALIGÖL TURİZİM CENNETİ OLUR

İlçe sınırları içerisindeki Aynalıgöl Mağarası'nın önemli bir turizm potansiyeli taşıdığının altını çizen Vali Güzeloğlu şunları söyledi:

"Aynalıgöl'ün yüzde birine sahip olsa başka birileri o mağarayı turizm cenneti yapar. Turizm konusunun üzerindeyiz. Hiçbir şeyi akışına bırakacak değiliz. Yatla gelenlerin mağaraya ulaşmasını sağlayacak, gelenin Aydıncık esnafıyla buluşmasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Güzelliklerimizi tüm esnafımıza katkı verecek yoğunluğa ulaştıracağız. Tüm değerler iyi hesaplanıp iyi kontrol edilecek. Aydıncık'ta gelecek her insanı mutlu edecek altyapının sunulması gerek. Akdeniz Sahil Yolu'ndaki tünel sayısı 6'dan 22'ye çıkarıldı. Çünkü Antalya'daki turizm pastasından Mersin'in ve ilçelerinin de yararlanması gerek. Bu noktada planımızı buna göre yapmamız önemli."

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

(27.3.2013)

///////////

Arıcılara eğitim

MERSİN'de Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arıcılık kursları düzenliyor. Bugüne kadar 208 kişi eğitim alırken, yeni kurslara ise 112 kişinin kayıt yaptırdı.

Yenişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülkerim Çiçek, kursiyerlere yöredeki arıcılık faaliyetleri, arı hastalıkları, arıların ve kovanların ilkbahar sonbahar bakımları, arıcılık ile ilgili teknik konular hakkında eğitim verildiğini söyledi. Müdür Çiçek, "Verilen eğitimler sayesinde çiftçilerimiz bilinçli ve tekniğine uygun arıcılık yaparak kaliteli bal üretebilecekler. Ayrıca meslek sahibi olarak düşük maliyetle kendi işlerini yapabilecekler. Eğitimli ve bilinçli arıcı sayısı arttıkça, arıcılık sektörüne çok büyük bir katkı sağlayan bal ormanlarına da ihtiyaç artacak" dedi.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(27.3.2013)

//////////////////

Muz kabuğundan hediyelik eşya

MERSİN'in Bozyazı ilçesinin önemli tarım ürünlerinden olan muzun kabuklarından hediyelik eşya üretiliyor. Muz kabuklarının liflerin örülmesiyle yapılan hediyelik eşyalar büyük ilgi görüyor. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe sınırları içerisinde yapılan bu çalışmanın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında projelendirilerek geliştirilmesini istedi. Vali Güzeloğlu ilçe gezileri kapsamında Bozyazı Kaymakamlığını ziyaret etti. Güzeloğlu'na brifing veren Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü

ilçede üretilen muz kabuklarından elde edilen liflerin işlenerek çeşitli ürünler yapıldığını söyledi. Bunun üzerine bir değerlendirme yapan Vali Güzeloğlu, "Gördüğüm örnekler gerçekten çok güzel. Bu çalışmanın SODES kapsamında projelendirilmesi önemli bir adım olur. Konunun ekonomik yönüyle de düşünülüp geliştirilmesi gerekir" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(27.3.2013)

///////////////////////////

Kursu bitirip meslek sahibi oldular

MERSİN'in Tarsus İlçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi'nin Çukurova Kalkınma Ajansı mali desteği ile düzenlediği kursu bitirenler sertifikalarını aldı. 'Doğalgazla istihdama kapı açıyoruz' projesinin sertifika törenine AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, İşkur Müdürü Ali Çekerbiçer, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı. Sertifikaların verilmesinden sonra doğalgaz eğitim sınıfı ve kaynak atölyesini gezen protokol üyelerine sıkma - ayran ikram edildi. Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi bir süre sohbet ettikleri öğrencilerle daha sonra futbol oynadı.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(27.3.2013, FOTOĞRAFLI)

//////////

Bir kamyon fidan

MERSİN'de 21-26 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeni ile Orman Müdürlüğü tarafından Alevi Kültür Dernekleri Şubesi önünde 1 kamyon fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım töreninde konuşan Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şubesi Başkanı Suat Yıldız, doğaya her insanın sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Fidan dikmek insana huzur verir. Çünkü ülkesi ve çevresi için ne kadar güzel bir miras bıraktığı hissini veren güzel bir eylemdir" dedi.

MERSİN, (DHA)

(27.3.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Kışlasaray Lions'a yeni üye

ANTAKYA Kışlasaray Lions Kulübü ile Antakya Kışlasaray Leo Kulübü ortak üye kabul töreni düzenledi. Antakya Narin Otel'de düzenlenen törende Leo Kulübü'ne 8, Lions Kulübü'ne 3 yeni üye alındı. Leo Kulübü'ne Kemal Şehoğlu, Sonay Onuk, Nehar Onuk, Miray Yahyaoğlu, Emre Sautoğlu, Sertaç Bozkurt, Nehi Suadioğlu, Mehmet Ali Asfuroğlu; Lions Kulübü'ne ise Ritta Gazel, Özlem Değirmencioğlu, Elizabet Sautoğlu katıldı. Başkan Figen Altunlu yeni üyelere başarılar diledi.

Gecede ayrıca yirmi yılını dolduran üyelere ödülleri verildi. 2011-12 Dönem Başkanı Şölen Mıstıkoğlu da başarılı çalışmaları nedeniyle ödüllendirildi.

HATAY,(DHA)

(27.3.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Kuva-i Milliye'den hatıra ormanı

MERSİN'in Tarsus İlçesi Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği üyeleri, hatıra ormanı oluşturdu.

Eshab-ı Kehf mevkiindeki 10 dönümlük alan üzerine kurulan orman alanına bin adet kızıl çam, fıstık çamı, alıç, servi ve murt fidanı dikildi. Fidan dikimine Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı, Jandarma Komutanı Binbaşı Kazım Bahadır Ersoy, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, çeşitli oda ve dernek başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende konuşan Kuva-i Milliye Mücahitler Dernek Başkanı Mehmet Topal, kuruluş yıldönümü nedeniyle gelecek kuşaklara yeşil çevre bırakmak istediklerini söyledi. Topal,

"5 Mart 1951 tarihinde kurularak faaliyete başlayan Kuva-i Milliye Mücahitler Derneği olarak adımızı yaşatacak bir hatıra ormanı kurmak için yaptığımız girişimler olumlu sonuçlandı. Eshab-ı Kehf mevkiinde, bize tahsis edilen 10 dönümlük alana Kuva-i Milliye Hatıra Ormanı kurduk" dedi.

Törene katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(27.3.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Mut'ta toplu temel atma

MERSİN'in Mut İlçesi'nde 29 Mart'ta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılacağı toplu temel atma ve açılış töreni düzenlenecek. Mut deresi ıslahı, 200 yataklı kız öğrenci yurdu, 200 yataklı ortaöğrenim erkek öğrenci yurdu ve kent parkı temelleri atılacak. Aynı gün yeniden düzenlemesi yapılan Karacaoğlan Çınaraltı Parkı, Meydan Spor Kompleksi, 96 dairelik TOKİ konutları, Mesleki Eğitim Merkezi, üst geçitler, belediyeye ait 20 park, kanalizasyon hattı ve anaokulunun açılışları gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Murat Orhan, projelerin tamamlandığını görmekten mutlu olduklarını belirterek "Bu çalışmalar hepimizin başarısıdır.ö dedi.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(27.3.2013)

////////////

Çelik, 90'lar gecesine geliyor

POP müziğin 90'lı yıllarda yaşadığı patlamanın önemli isimlerinden Çelik, Adana'da düzenlenecek 'Türk Pop Gecesi'ne konuk olacak. Latino Forget Bar Sahne'de bu akşam saat 21.00'de başlayacak programda, DJ Hakan Küfünder de çalacağı şarkılarla katılımcıları coşturacak.

ADANA,(DHA)

///////////

Minikler huzurevi sakinlerini unutmadı

MERSİN Yunuslar Kreş ve Anaokulu öğrencileri, "Yaşlılara Saygı Haftası" çerçevesindeMersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi'ni ziyaret etti. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, minikler yanlarında getirdikleri hediyeleri yaşlılara verdi. Yunuslar Kreş ve Anaokulu Müdürü Gülşen Sümer, çocukların 'yaşlı, yaşlanma' gibi kavramları daha iyi anlayabilmesi için huzurevi ziyareti yaptıklarını söyledi. Huzurevi Müdürü Ertan Eren de yaşlıların çocukları çok sevdiğini belirterek, bu tür ziyaretlerden mutlu olduklarını kaydetti.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(27.3.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement