Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(8.5.ÖNCEKİ yıllarda adı sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen ve çözüm süreciyle birlikte bahar havasının estiği Amanos Dağları eteklerine Vali Celalettin Cerrah öncülüğünde Osmaniye protokolü doğa yürüyüşü düzenledi.)

08.05.2013 15:32

(8.5.2013/fotoğraf

/////////

çözüm sürecinin Osmaniye'ye yansıması

Amanoslarda doğa yürüyüşü

ÖNCEKİ yıllarda adı sık sık terör olaylarıyla gündeme gelen ve çözüm süreciyle birlikte bahar havasının estiği Amanos Dağları eteklerine Vali Celalettin Cerrah öncülüğünde Osmaniye protokolü doğa yürüyüşü düzenledi.

Vali Cerrah, beraberinde Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ile birlikte Amanos Dağlarından Karaçay Şelalesi'ne uzanan güzergahta doğa yürüyüşü yaptı.

Osmaniye'nin doğal güzelliklerinin sporla birleştirildiği yürüyüş sonrasında konuşan Vali Cerrah, "Osmaniye, yaylaları, dağları, akarsuları ile görenleri büyüleyen bir doğal güzellik sunuyor. Biz de bugün hem bu güzellikleri görmek hem de spor yapmak için bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Tüm Osmaniyeli vatandaşlarımıza Osmaniye'nin bu güzelliklerini görmelerini ve spor aktivitelerini doğada yapmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca ilimizin dışından gelecek olan misafirlerimiz de Osmaniye'nin bu güzelliklerini mutlaka görmeliler" dedi.

Gerekli asayişin sağlandığını ve vatandaşların gönül rahatlığı ile doğanın tadını çıkarabileceğini dile getiren Vali Cerrah, "Kimsenin bu güzelliklerden mahrum kalmasını istemeyiz. Bu nedenle tüm vatandaşlarımız ilimizin güzelliklerinin tadını çıkarsınlar" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////

Mersin'in vergi rekortmeni gizli

MERSİN Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, 2012 yılı gelir vergisi rekortmenlerini açıklandı. Gelir vergisinde ilk 100'e girenlerden 29'u adının açıklanmasını istemedi. 877 bin 959 lirayla Mersin'in vergi rekortmeni olan mükellef de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da adını gizledi. Botros Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı İskender Botros, 813 bin 146 lirayla ikinci oldu.

Aksoy, yıllık gelir vergisi, gayrimenkul sermaye iradı ve basit usulde ticari kazanca göre vergi ödeyen mükelleflerin beyan ettikleri matrah tutarının 2012 yılında 563 bin 865 lira, hesaplanan vergi miktarının ise 123 bin 178 lira olarak gerçekleştiği açıklandı. 2012 yılı gelirlerinde bir önceki yıla göre önemli artışlar gerçekleştirildiğini belirten Aksoy, şu bilgileri verdi:

"Bir önceki yıla göre Beyana Dayanan Gelir Vergisi matrahında toplamda yüzde 7,99 oranında, tahakkuk eden vergide ise toplamda yüzde 7,33 oranında artış gerçekleştirilmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığımızca ilk defa geçen yıl uygulanmaya başlanan önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi bu yılda uygulanmıştır. Gayrimenkul sermaye iradı elde eden mükelleflerimiz 2011 yılına ilişkin olarak 2012 yılında 12 bin 638 adet beyanname vermiş, 2012 yılına ilişkin olarak 2013 yılında ise 15 bin 118 adet beyanname vermiştir. Beyanname sayısında yüzde 19,62 oranında artış olmuştur. İlimizde kayıt dışılığın boyutları da dikkate alındığında, gerçekleşen tahakkuk ve tahsilat artışlarının daha üst seviyede olması gerekmekle birlikte alınan sonuçlar kayıt dışılığın önlenmesi ve verginin tabana yayılması bakımından son derece önemlidir. Gelir Vergisi oranlarında sağlanan önemli indirimlere rağmen bu sonuçların alınması kayıt dışıyla mücadelede önemli bir başarı elde edildiğini ve son yıllarda yapılan çalışmaların olumlu neticelerinin alındığını göstermektedir."

PİŞMANLIKLA BEYANNAME VERİLEBİLİR

Bu sonuçların alınmasında, normal mesaisinin üzerinde özverili çalışan arkadaşlarına, mükelleflere, oda başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Aksoy, şöyle devam etti: "Özellikle Gayrimenkul Kira Gelirleri başta olmak üzere tüm Gelir Vergisi mükelleflerin, eksik beyanda bulunmuş olması veya hiç beyanda bulunulmamış olması durumunda, cezalı işleme muhatap olmadan pişmanlıkla beyanname vermeleri mümkündür. Meskenlerini kiraya vermek suretiyle kira geliri elde eden vatandaşlarımız, 2012 yılında elde ettiği gelirinin 3 bin TL'lik kısmını beyana konu etmeyerek kalan tutarı beyan edecektir. Ancak kira gelirinin beyan edilmemesi durumunda, söz konusu 3 bin TL'lik istisna tutarından yararlanılması mümkün değildir. Ayrıca, beyan edilmeyen gelirleri için cezalı işleme muhatap tutulacaktır" diye konuştu.

2013 döneminde de kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Aksoy, tüm çalışmalarını, vergide haksız rekabete neden olan kayıt dışılığın önlenmesi ve vergide adaletin gerçekleştirilmesi temel amaçlarına uygun olarak gerçekleştirdiklerini kaydetti.

ÜÇÜ ADININ AÇIKLANMASINI İSTEMEDİ

Aksoy, daha sonra Mersin'de gelir vergisinde ilk 100'e giren mükelleflerden ilk 10'unun isimlerini açıkladı. Listede Mersin'in Gelir Vergisi rekortmeni olan kişi ile birlikte 4 ve 5'inci sırada yer alan mükelleflerin isimlerinin açıklanmasını istemediklerini söyleyen Aksoy, diğer 7 mükellefi, 10'uncu sıradan başlayarak okudu. Buna göre, Mersin'in gelir vergisi rekortmeni olan mükellef 2 milyon 528 bin lira gelir beyan ederken, ödemesi gereken vergi 877 bin 959 lira olarak hesaplandı. İkinci sırada 2 milyon 342 bin TL matrah, 813 bin 146 TL tahakkuk eden vergiyle İskender Botros yer alırken, 3'üncü sıra 735 bin 367 TL vergi ile Mişel Şaşati'nin oldu. 4'üncü sırada isminin açıklanmasını istemeyen mükellef 508 bin 846 TL, 5'inci sırada yine isminin açıklanmasını istemeyen mükellef 507 bin 395 TL, 6'ncı sırada Necati Özsavran 327 bin 404 TL, 7'nci sırada Muhammet Galip Akyollu 294 bin TL, 8'inci sırada İrfan Yıldız 285 bin 504 TL, 9'uncu sırada Vedat Bacanlı 272 bin 494 TL ve 10'uncu sırada da Mahmut Arslan 269 bin 268 TL vergi ile yer aldı.

Ali Ekber ŞEN/ MERSİN, (DHA)

(8.5.2013)

/////////

Kuseyri yeniden ATB başkanı

Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, bu görev yeniden seçildi. ATB'yi

2013- 2017 yılları arasında yönetecek isimlerin belirlendiği seçime tek liste ile gidildi. Seçim sonucunda mecut Başkan Mehmet Ali Kuseyri'nin listesi göreve getirildi. Kuseyri, yaptığı konuşmada, 8 yıllık hizmet döneminin ardından bir yeni bir döneme başladıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bizler, bize emanet edilen makamların hizmet aracı olduğu bilinciyle bu zamana kadar çalıştık ve çalışmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz dönemlerde her kesime eşit mesafede durarak, tamamen önceliğimizi Antakya'daki iş hayatının, tarımın, sanayinin niteliğini yukarı taşıyarak, ihracatı ve istihdamımızı daha fazla artırmakla meşgul olduk ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum.

2005- 2013 yılları arasında Antakya Ticaret Borsası Meclisi ve Yönetim Kurulu olarak uyumlu bir çalışma sergilediklerini vurgulayan Kuseyri "Görev yaptığımız süre içerisinde sorunlarımızı devlet büyüklerimize en ince ayrıntısına kadar taşıyarak çözüm talebinde bulunduk. Hiçbir zaman makam ve mevki peşinde olmadık. Almış olduğumuz bayrağı daha yukarılara taşımak için ben, yönetim kurulu ve meclisteki arkadaşlarım gecemizi gündüzümüze kattık" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Heykeltraşlar İskenderun'a geliyor

İSKENDERUN Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Heykel Sempozyumu, İspanya, Fransa, Romanya, Gürcistan'dan sanatçıların katılımıyla 17 Mayıs'ta başlayacak. Sempozyum, Arsuz'da 6 yıldır düzenlenen Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'nin bir bölümü olarak düzenlenecek.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'ni gerçekleştiren Prof.Dr. İskender Sayek ve Gamze Bendaçi, İskenderun Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek'i ziyaret ederek sempozyum hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. İskender Sayek "Şehrin gerçekten sanat ile, heykel sanatıyla iç içe olması farklı özellik kazandırır. Heykeller belli süre sonra şehirle farklı dostluk yaratıyor. İskenderun'da bunun eksik olduğunu düşündük. Belediye Başkanımız ile bunu paylaştık O da kabul edince bu etkinliği gerçekleştirmeye karar verdik. 11 sanatçı bir ay süresince eski İskenderun Doğumevi karşısında halkın içinde çalışacak, heykeller üretecek. Bu heykellerin yapımı sırasında toplumla bir etkileşim olacaktır" dedi.

Sempozyumu değerlendiren İskenderun Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek de "Bir toplumun, bir kentin, bir ülkenin kalkınabilmesi, çağdaşlaşabilmesi için en önemli unsurlardan biri bilim ve diğeri de sanattır. Biz de İskenderun'da biraz eksik kalan sanatı öne çıkarmak için uğraşıyoruz. 17 Mayıs-17 Haziran arasında yapılacak uluslararası heykel sempozyumuna birçok ülkeden ve ülkemizden tanınmış heykeltıraşlarını davet ettik. İskenderun'un imajıyla örtüşen heykeller yapılacak" diye konuştu.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Gizer: Seçimlerimiz ATO'ya yeni bir dinamizm kazandıracak

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, 11 Mayıs'ta yapılacak meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ATO'ya yeni bir dinamizm kazandıracağını söyledi. ATO Başkanı, Meryem-Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu'nda saat 08: 00-17: 00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seçimler öncesi bir açıklama yaptı. Seçimlerin şeffaf ve demokratik bir biçimde tamamlanabilmesi için tüm önlemlerin alındığını açıklayan Gizer, ATO hizmet binası bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün, seçimlerde oy kullanacak ATO üyelerinin yetki belgesi ihtiyaçlarını temin etmek için seçim günü mesai saatlerinde açık tutulacağını söyledi.

Seçimlerde gerçek kişilerin nüfus cüzdanlarıyla, tüzel kişi temsilcilerinin ise Adana Ticaret Sicil Müdürlüğü'nden alacakları yetki belgesi veya imza sirküleri ve nüfus cüzdanlarıyla birlikte oy kullanabileceğini ifade eden Ali Gizer, şöyle devam etti:

"Meslek Komitesi ve Meclis üyelikleri seçimlerimiz Odamızın seçimler sonraki ana yönetim şeklini ortaya koyacaktır. Çünkü Meslek Komiteleri, mesleki sorunları ortaya çıkarabilecek ve çözümüne yönelik çalışmalar yapacak en önemli oluşumlardır. Her Meslek Komitesi kendi sektörüne sahip çıkarsa iş dünyasının önündeki sorunlar daha kolay ve hızla çözüme kavuşabilir."

ATO Başkanı Ali Gizer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2.5 yıla yaklaşan görev sürem içerisinde yaptığımız çalışmalarla Odamızı daha saygın ve etkin hale getirdiğimize ve üyelerimizin sorunlarının çözümüne yönelik önemli çalışmalara imza attığımıza inanıyorum. Göreve geldiğim ilk günlerde, Adana'nın kanayan yarası haline gelen birliktelik tablosunun oluşturulması için kolları sıvadık ve bunda da başarılı olduk. Sağladığımız birliktelik tüm kesimlerin içinde yer aldığı ve sadece Adana için çalıştığı örnek ve özlenen bir tabloya dönüştü. Görev sürem içerisinde yeni fikirleri, yeni projeleri ve hepsinden önemlisi dinamizm ve isteği olan camiamızın değerli işadamlarını yönetim süreçlerimin her aşamasına dahil etmeye çalıştım. Camiamızın kıymetli temsilcilerinin fikir ve projelerini Adana Ticaret Odası'nın gündemine taşımak ve icrasını sağlamak için çaba gösterdim. Bana göre, iş aleminin temsilcisi olan Oda ve Borsalarımızdaki makamlar, koltuk kapma yarışına değil, camiamıza ve ülkemize hizmet yarışına tanık olmalıdır. Hizmet bayrağını bizden teslim alacak olan arkadaşlarımızın, bizlerin yaptığı hizmetlerden daha iyisini yapmak için çalışacaklarına inanıyorum. Bu açıdan seçim sonuçlarını sadece bir bayrak değişimi, yeni bir dinamizm, yeni bir heyecan olarak görmemiz gerekiyor."

ADANA,(DHA)

//////////

Eczacılık günü kutlamaları

14 Mayıs Eczacılık Günü Adana Eczacı Odası tarafından düzenlenen değişik etkinliklerle bir hafta süreyle kutlanacak.

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak "14 Mayıs Eczacılık Günü" etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Başkan Ersun Özkan, -17 Mayıs'ta AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın "Sağlıkta Dönüşüm ve Eczacılığın Geleceği " konulu bir konferans vereceğini belirtti. Özkan, konferansta Yeşilkart ve SSK hak sahibi hastaların serbest eczanelerden hizmet satın almaya başlaması, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması, aile hekimliği uygulamaları, hızla artan özel hastane ve poliklinikler ve son olarak 663 sayılı KHK ile birlikte sağlık alanında yaşanan değişim ve dönüşümün halkımıza ve eczacılara olan yansımalarının ele alınacağını söyledi.

Özkan, 18 Mayıs'ta Ecz.M. Muhittin Zeyneloğlu'nun moderatör olarak görev alacağı "Değişen Yasa ve Yönetmelikler Çerçevesinde Eczacılık" konulu panelin Ak Parti İstanbul Milletvekili Ecz. Mehmet Domaç, CHP Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel ile Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak'ın katılımıyla yapılacağını kaydetti. .

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, 12 Mayıs pazar sabahı geleneksel bahar kahvaltısıyla başlayacak olan 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinliklerinde, bilimsel eczacılığa ışık tutacak konferans ve panellerle birlikte basketbol, bowling ve futbol turnuvaları, eczacıların çektiği fotoğrafların yer alacağı sergi, liseler arası resim yarışması ödül töreni, geleneksel eczacılık balosu gibi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yer aldığını sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

//////////

Kadın girişimciler Başkan'dan destek istedi

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği - Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Seçil Akgöl ve kurul üyeleri Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret ederek

ildeki kadın girişimcilerin daha aktif ve verimli olması için destek istedi. Ziyarette konuşan Akgöl, "Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını ve her alanda üretken olmalarını istiyoruz ve bu yönde çalışmalar yaparak projeler üretiyoruz. Kısa zaman içinde engellilere yönelik olarak projeler üzerinde çalışmak istiyoruz" dedi. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kurumsal olarak girişimci kadınları desteklediklerini söyledi. Eski stadyum semt pazarının yıkılarak yeniden inşa edilip modern bir tesis yapıldığını, aynı mekanda HAT-MEK adı altında çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kursiyerlere 9 ayrı branşta kurs verildiğini hatırlatan Başkan Savaş "Amik ovasının pamuğunu iplik haline dönüştüren kursiyerlerimiz, bu iplikten kumaşlar ve elbiseler yapma imkanına sahip oldular. Semt pazarı kompleksinde haftanın iki günü hanımlara yönelik stant açılarak ve bayanlarımız kendi el emeklerini sergileyerek satış yapma olanağına sahip olacaklar. Böylelikle ev hanımlarımıza alternatif bir gelir elde etme imkanı kazandırılmış olacak" diye konuştu.

Ramazan ÇELİK/Hatay,(DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Antakya Belediyesi'nden sünnet şöleni

HATAY'ın anavatana katılışının 74'üncü yıldönümü ve Antakya Festivali etkinlikleri kapsamında

Antakya Belediyesi tarafından sünnet şöleni düzenlenecek. Bu yıl 29'uncusu yapılacak festival kapsamındaki sünnet şöleni için kayıtlar Antakya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yapılıyor. Belediyeden yapılan açıklamada, çocuklarını sünnet ettirmek isteyen ailelerin çocuğun nüfus cüzdan fotokopisi ile başvurması istendi. 20 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek başvuruların ardından, sünnet işlemlerinin uzman doktor ve sağlık personelleri eşliğinde 12 Haziran - 25 Haziran tarihlerinde belirtildi.

Ramazan ÇELİK/Hatay,(DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Toroslar semalarında model uçaklar

MERSİN'in merkez Toroslar İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Mersin Üniversitesi Spor Kulübü, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesi ve Mersin Üniversitesi Hava Sporları Topluluğu işbirliğinde, Toroslar Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen şenlikte, model uçak ve helikopterler gösteri uçuşu yaptı. Toroslar Belediyesi'nin Mersin Üniversitesi'ne tahsis ettiği Halkkent Mahallesi'ndeki 17 dönümlük model uçak pist alanında yapılan etkinliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, Belediye Meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri ve sporseverler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, hedeflerinin havacılığı yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı Atilla, "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi 'İstikbal göklerdedir' ifadesini gerçekleştirmek, çocuklarımız ve gençlerimizi havacılığa yönlendirmek istiyoruz. Ne kadar insanımızı havacılıkla tanıştırırsak ülkemizin geleceği bu anlamda daha açık olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Renkli görüntülere sahne olan şenliği izlemeye gelen vatandaşlar zaman zaman pilotları alkışlayarak heyecanlarına ortak oldu.

MERSİN, (DHA)

(8.5.2013)

////////////////////////////

Geleceğin mucitleri

TED Mersin Koleji'nin düzenlediği Fen ve Matematik Bilim Şenliği kapsamında yarışmaya katılan öğrencileri projelerini sergilendi. 80 bilimsel proje izleyenler tarafından ilgiyle incelendi. Günlük problemlere çözüm üretebilmek ve bilimsel süreç becerisi kazanabilmek adına düzenlenen etkinlikte yağmur suyundan bahçe sulama sistemi, belli aralıklarla akvaryuma yem atan düzenek, yoğurt tozu projesi, katlı seracılık sistemi gibi pek çok başarılı proje ortaya çıktı. Etinlikte dans ve müzik gösterileri de yapıldı.

MERSİN, (DHA)

(8.5.2013)

///////////////////////

Felsefede son ders

GEÇEN yıl Aratos Dergisi öncülüğünde, Kalykadnos Dergisi adına oluşturulan Silifke Senarkos Felsefe Okulu son dersini yaptı. Kalykadnos Dergisi, Silifkeli araştırmacı Yazar Celal Taşkıran'a Kent Ödülü verdi,

Silifke'de yayın hayatına başlayan Kalykadnos (Göksu) Akdeniz Kültürü ve Sanat Dergisi, Senarkos Felsefe Okulu'nun son dersiyle birlikte ikinci yılı da kutladı. Bugüne kadar çeşitli üniversitelerden hocaların ders verdiği felsefe okulunun son dersi gazeteci-yazar ve Aratos dergisi yayın yönetmeni Uğur Pişmanlık tarafından "Kent ve Aydın" başlığıyla verildi. Taşeli Kültür Derneği'nde yapılan etkinlikler kapsamında Kalykadnos Dergisi adına yayın kurulu üyesi Lütfiye Clarke'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, 84 yaşında olan Silifke doğumlu araştırmacı yazar Celal Taşkıran'a, Silifke ve yöresinin kültür yaşamı ile tanıtılmasına katkılarından dolayı Yaşar Öztürk tarafından Kent Ödülü verildi. Taşkıran, yaptığı konuşmada yaşamı boyunca araştırma ve üretmeyi kendine prensip edindiğini, kültür ve turizm alanında yaptığı işlerden mutlu olduğunu belirterek ödül için teşekkür etti.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(8.5.2013)

///////////////////////

Esnafa İngilizce dersi

MERSİN'in Erdemli ilçesinde İngilizce kursunu tamamlayan esnafa başarı belgeleri verildi. Halk Eğitim Merkezi ile Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen kursa 20 esnaf katıldı. İngilizce öğretmeni Emin Özdemir'den 120 saatlik İngilizce Seviye A1 kursu alan esnaflara sertifika verilmesi nedeniyle Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası'nda toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan ETSO Başkanı Orhan Sarı, "20 Haziran'da başlayacak olan 17'nci Akdeniz Oyunları için esnafımıza İngilizce kursu açtık. Yabancı insanların ilçemizi ziyaret edeceğini düşündüğümüzde bu gerekli bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar yabancı dil kursuna katılan 300 kişiye Halk Eğitim işbirliğinde sertifika verdik" dedi. Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Okur ise yaptıkları çalışmalar konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(8.5.2013)

/////////////////////////////

Domates yüz güldürüyor

ERDEMLİ Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, ilçede üretilen domatesin büyük bölümünün ihraç edildiğini söyledi. Erdemli'de 23 bin dönüm arazide, yılda yaklaşık 150 bin ton domates üretildiğini belirten Dölek, ürünün 80'nin ihracata gittiğini anlattı. Dölek, "Özellikle Ukrayna ve Rusya'ya domateslerimiz gidiyor. İhracatta herhangi bir sonun yaşanmıyor. İhracatlık domateslerin kilosu şuanda 1.5 TL'den alıcı bulması üreticilerimizi güldürüyor" dedi.

Domates ihracatçısı Musa Coşar ise Erdemli domatesinin kaliteli ve dayanıklı olduğunu dile getirerek, alıcıların çok olduğunu söyledi. Özellikle Rusya ve Ukrayna'ya domates ihracatının bu dönemlerde daha sık yapıldığını belirten Coşar, "Üreticilerimizin bu yıl domatesten elde ettikleri kazançlarla yüzlerinin güldüğünü söyleyebilirim. İnşallah bundan sonra da fiyatlar aynı seviyede devam eder ve üreticiler sevinir" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(8.5.2013)

////////////////

Esnaflara kupa bardak

ADANA'nın Pozantı ilçesinde Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hafta kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü, esnaflara polis ve trafik logolu bardak ve kalem dağıttı. Komiser yardımcısı Ömer Faruk Atıcı ve diğer görevliler dağıtım sırasında trafiğin önemini vurgulayan mesajlar verdi. Hafta boyunca ilköğretim okulları arası şiir, liseler arası kompozisyon yarışmaları yapılacak. Ayrıca trafik görevlileri okullardaki trafik kulüplerini ziyaret ederek öğrencileri trafik konusunda bilinçlendirecek.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

25 yıl sonra buluştular

ÇUKUROVA Üniversitesi (Ç Ü) İskenderun Meslek Yüksek Okulu 1984-88 yılı mezunları, 25 yıl sonra buluştu. Gaziantep'te gerçekleşen buluşmaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden eski mezunlar katıldı. Osmaniyeli Mimar Haydar Aktürk, inşaat mühendisi Seyit Miçilloğlu, makine mühendisi Bircan Yıldızlı Apaydın ve avukat Serap Bilgin'in de aralarında bulunduğu mezunlar, bol bol sohbet edip hasret giderdi. Mustafa Öztürk ve M. Ali Ayalp'ın organize ettiği etkinliğe katılanlar, iki gün boyunca Gaziantep'in turistik bölgelerini de gezdi.

Gezide öğrencileri ile bir araya gelen Mimar Haydar Aktürk, "Yıllar sonra öğrencilerimle bir arada olduğum için son derece mutluyum. 25 yıl önceki öğretmenlik günlerimi hatırladım. Çukurova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığım 5 yıl benim meslek hayatımda ve şehircilik birikimim için güzel bir deneyimdi. Yıllar sonra öğrencilerimle bir arada olmak çok güzel. Bu buluşmada ayrıca Gaziantep şehrini tekrar gezip, şehircilikte neler yapıldığını da inceleme fırsatı buldum" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(8.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////

Ekoroma'dan 14'üncü mağaza

ADANA'da Ekoroma mağazalar zincirinin 14'üncü şubesi Esentepe 9 Mayıs'ta açılıyor. Huzurevleri Mahallesi Turgut Özal Bulvarı No: 192/A Arma Plaza Apartmanı'ndaki şubenin açılış töreni saat 11.00'de yapılacak. Ekoroma Genel Müdürü Halil İzlemek, Esentepe Şubesi'nin şimdiye kadar bilinen mağazacılık uygulamalarının dışında farklı bir konseptte hizmet vereceğini söyledi. İzlemek, sürpriz etkinliklere sahne olacak açılış törenine Adanalıları davet etti.

ADANA,(DHA)

///////////

Çalıntı bisiklet operasyonu

ADANA Polisi, artan bisiklet hırsızlığı ihbarları üzerine 'Bit Pazarı' olarak adlandırılan, 2'nci el eşya satılan işyerlerine baskın düzenledi. Polis, çalıntı olduğu belirlenen 24 bisiklete el koydu.

Bisiklet hırsızlıklarının önüne geçmeyi hedefleyen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde Bit Pazarı'na baskın düzenledi. Yapılan kontrollerde, çalıntı olduğu belirlenen 24 bisiklete el kondu. Bisikletler, ekip otolarının bagajında Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine taşındı. Operasyondan haberdar olan bazı vatandaşlar da çalınan bisikletlerini bulabilme ümidiyle Hırsızlık Bürosu'na geldi. Operasyonların süreceği açıklandı.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

(8.5.2013/FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement