Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Fenerbahçe maçı sonrasında Amedsporlu 2 futbolcuya gözaltıAMED Sportif Faaliyetler Kulüp Genel Sekreteri Nesih Aktepe, Fenerbahçe ile 1- 1 biten maçın ardından futbolcuları Mehmet Sıddık İstemi ve Mansur Çalar'ın gözaltına alındığını söyledi.

15.12.2016 20:45

Fenerbahçe maçı sonrasında Amedsporlu 2 futbolcuya gözaltı

AMED Sportif Faaliyetler Kulüp Genel Sekreteri Nesih Aktepe, Fenerbahçe ile 1- 1 biten maçın ardından futbolcuları Mehmet Sıddık İstemi ve Mansur Çalar'ın gözaltına alındığını söyledi. Aktepe, futbolcularının polis tarafından tartaklandığını ileri sürdü.

Amed Sportif ile Fenerbahçe'nin bugün oynadığı Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasından sonra taraftarlar dağıldıktan sonra futbolcular stattan ayrılmaya başladı. Amed Sportif futbolcularından Mehmet Sıddık İstemi, Mansur Çalar ve Ercan Çapar ile güvenlik güçleri arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Amed Sportif Kulübü Genel Sekreteri Nesir Aktepe, 3 futbolcunun henüz bilinmeyen bir sebeple polis tarafından tartaklandığını söyledi. Aktepe, şunları söyledi: "Maç sonrası futbolcularımız giyinip eşleriyle birlikte araçlarına bindikleri sırada henüz nedenini bilemediğimiz bir şekilde çıkan tartışma sonucu polislerce tartakladı. Şu an Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeyiz. 3 futbolcumuz polis tarafından tartaklandı, hastanelik oldu. Daha sonra da futbolcularımız Mehmet Sıddık İstemi ile Mansur Çalar, polis tarafından gözaltına alındı."

Haber: Mehmet TÜRK/DİYARBAKIR,

============================

Veysi Kaynak: İdlib bu kadar insanı barındıramaz

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki incelemesinden sonra yaptığı açıklamada; Hatay Valisi, Kızılay, AFAD başkanları ve güvenlikten sorumlu komutanlarla değerlendirme yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Halep'ten İdlib'e doğru açılan tahliye koridorundan 20 otobüs, Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki güvenli bölgeye ulaşmış durumda. 30-35 civarında yaralı var. Sınırımızın hemen bitişiğindeki Sahra Hastanesi'nde bildiğiniz gibi sivil inisiyatifli toplum kuruluşlarımız, hekimlerimiz orada sağlık hizmeti veriyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz de hastalar için, yaralılar için, özel bakım ihtiyacı altında olan çocuklar ve yaşları için bir çalışma yapıyoruz. Eğer ikinci 20 otobüsün çıkmasına izin verilirse onu da değerlendiriyoruz. Karşı taraftan, yani dünyanın meşru saydığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ve Suriye rejimi muhalifler tarafından bizden bir talep olduğunda, yine Suriye içerisinde güvenlik bir bölgede bir merkezi kurmayı değerlendiriyoruz. Konuyu değerlendirdik. Halep'te 80- 100 bin civarında insan olduğunu, insanların Halep'i terk etmek istediği söyleniyor. İdlib'te bu kadar insanı barındıracak fiziki şartlar yok, barınacağı yerler yok. Talep olduğunda meşru muhalif gruplar tarafından bize bir talep geldiğinde hemen sınırımızın diğer tarafında oluşturacağımız bir kampta da insanların barınma ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını, sağlık ihtiyaçlarını ve diğer bir takım insani ihtiyaçlarını karşılayacağız"

'HAZIRLIK YAPIYORUZ'

İdlip'e çadır kent kurulmayacağını belirten Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şunları kaydetti:

"Bizim için önemli olan yeni kuracağımız kampın yani gelip geçici barınma merkezinin oraya gelecek insanlar için ve ülkemiz için güvenli bir yer olması. ülkemiz içine gelecek kişilerin ülkemize zarar verecek unsurlardan olmamasına gayret edeceğiz. Onların gerekli kayıtlarını, istihbari bilgilerini alacağız. Kampın kaç kişilik olacağına dair husus talebe bağlı. Şu an bir talep yok. Ama biz diyoruz ki, kış mevsiminde günlük hava soğuk, İdlip'te bu insanların kalacakları yer yok. Biz bu ihtiyacı öngörüyor ve hazırlık yapıyoruz. Talep geldiğinde de çok kısa sürede insani ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geçici barınma merkezini oluşturacağız"

BAKAN SINIRDAYKEN SİLAHLAR PATLADI

Saat 18.00 sıralarında Cilvegözü Sınır Kapısı Bölgesi'nde Suri tarafında önce 7 el sonra da 3 el daha uzun namlulu silah sesi duyuldu. Başbakan Yardımcısı Kaynak'ın sınırda tampon bölgede bulunduğu dakikalarda duyulan ve ışığı da havada görülen kurşunlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

İHH görevlilerinin Halep'ten gelen ve İdlib'e ulaşan sivil halkla konuşması

İHH görevlilerinden genel görüntü

-----------

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın açıklamaları

Sınır kapısından giriş yapan ambulansların görüntüsü

Haber-Kamera: Murat KİBRİTOĞLU-Ferhat DERVİŞOĞLU-Çağlar ÖZTÜRK/REYHANLI-HATAY,

=====================

Datça'da çifte fuhuş operasyonu

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, iki ayrı fuhuş operasyonunda, 8 kişi gözaltına alındı.

Fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Datça İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri, geçen 13 Aralık'ta, iki ayrı operasyon düzenledi. İskele Mahallesi'nde fuhuş yaptıklarından şüphe edilen Özbekistan uyruklu Naıma S. (31) ve Kırgızistan uyruklu Burulkan İ.'yi ( 32) polis takibe aldı. Yanlarında Hüseyin A. (28) ile birlikte, randevu yerine gelen kadınlar, iki erkek müşteri ile girdikleri evden yarım saat sonra birlikte çıkarlarken, polis tarafından gözaltına alındı. Polis, operasyon kapsamında ilgili bir kişinin ise arandığı bildirdi. Gözaltına alınarak adliyeye sek edilen şüphelilerden Hüseyin A., adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Özbekistan ve Kırgızistan uyruklu iki hayat kadını sınır dışı edildi.

İkinci operasyonda ise, polis tarafından takibe alınan Moldova asıllı Türk vatandaşı Diana Ş. (33), fuhşa aracılık yaptığı iddia edilen Fatmaana B.'nin (41) evinden erkek müşterisi ile birlikte çıkarken gözaltına alındı. Polis, fuhuşa aracılık ettiği ileri sürülen Fatmaana B.'yi de gözaltına aldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Fatmaana B. adli kontrol şartıyla ile fuhuş yaptığı ileri sürülen Diana Ş. ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Her iki operasyonda kadınlarla para karşılığı birlikte olan üç erkek ise polisteki ifadelerinin ardından salıverildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

-Gözaltına alınan Fatmaana B. (41) ve Moldova asıllı Türk vatandaşı Diana Ş.'nin adliyeye sevk edilmelerinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

===================================

Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Halep için ortak bildiri

GAZİANTEP'te bir araya gelen Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) üyesi Suriyeli 25 sivil toplum kuruluşu, Halep'te devam eden saldırıların durdurulması için ortak basın açıklaması yaptı.

Gaziantep'te Baytna Suriye Sınırları Kaldırma ve Ekonomik Kalkınma Derneği'nde bir araya gelen Sınır Tanımayan Doktorlar'a üye Suriyeli 25 sivil toplum kuruluşu, Halep'te devam eden bombardımanın durması ve sivillerin zarar görmemesi için Birleşmiş Milletler'in daha aktif rol alması gerektiğini özetleyen ortak bildiri okudu. İngilizce ve Arapça okunan bildiride; sivillerin sağlıklı şekilde güvenli bölgelere tahliye edilmesi, Haleplilerin yaşam haklarının korunması, Cenevre Sözleşmesi'ne bağlı kalınmasını ve Avrupa Birliği'nin daha etkin rol oynaması konularına yer verildi.

Bildiriyi okuyan Dr. Mohamad Katoub, dünya liderlerinin acilen harekete geçmesini istedi, Suriye hükümetinin saldırgan tavrının sivilleri hedef aldığını söyledi. Katoub, Halep'te güvenli bir koridor oluşturulması ve sivillerin güvenli bölgelere tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti. Katoub ayrıca Halep'te ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kimyasal saldırıların hala devam ettiğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

Toplantıya katılanlar

Doktorların açıklamaları

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Ahmet ÖZER/ GAZİANTEP,

================================

Hakkari'de karla mücadele çalışması devam ediyor

HAKKARİ'de kar nedeniyle kapanan köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Hakkari'de 2 günden beri etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 91 köy ve 242 mezra yolu ulaşıma kapandı. Yapılan yoğun çalışma sonucunda 31 köy ve 43 mezra yolu ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, 60 köy ve 199 mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için, 6 kepçe, 4 greyder, 2 kar savurma aracı 4 servis aracıyla çalışmalarını aralıksız sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------

-Karda bata çıka yürüyen bir vatandaş

-Köy yollarında karla mücadele çalışması yapan iş makineleri

-yer yer bir metre karda çalışma yapan iş makineleri

-Detaylar

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

================================

Oğlunu kemerle döven baba yine serbest kaldı

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 13 yaşındaki oğlu İsmail Ç.'yi kemerle dövdüğü iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan 39 yaşındaki Özay Ç., bir kez daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Baharlı Mahallesi Koru Sanayi Sitesi'nde dün öğle saatlerinde bir çocuğun üzerindeki elbiselerinin çıkarılarak kemerle dövüldüğünü görenler, cep telefonuyla görüntüleyip, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, ortaokul öğrencisi olan oğlu İsmail Ç.'yi döven oto tamirhanesi işleten Özay Ç.'yi gözaltına aldı. Özay Ç. ifadesinde, okul idaresinin oğlunun okula gitmediğini bildirdiğini belirtip, "Aramaya çıktım. Okula yakın bir yerde sigara içerken yakaladım, çok sinirlendim" dediği belirtildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edilen Özay Ç., serbest bırakıldı.

Özay Ç., savcının itirazı üzerine bugün tekrar gözaltına alındı. Özay Ç., kemerle dövdüğü oğlu İsmail Ç. ve eşi Songül Ç. ile adliyeye getirildi. İfadesine başvurulan İsmail Ç. ve anne Songül Ç., ifadelerinde şikayetçi olmadı. Anne-oğul ifadelerinin ardından adliyeden ayrılırken, mahkemeye sevk edilen Özay Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

Oğlunu kemerle dövdüğü ileri sürülen Özay Ç.'nin görüntüsü

Babası tarafından kemerle dövülen İsmail Ç.'nin görüntüsü

Anne Songül Ç.'nin görüntüsü

Adliyeden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Oktay ÇAYIRLI/ MİLAS (Muğla),

==================================

Edirne'de icra müdürlerine FETÖ gözaltısı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Edirne İcra Müdürü Yardımcısı A.Ç. ile Keşan İlçe İcra Müdürü H.D., ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Edirne İcra Müdürü Yardımcısı A.Ç. ile Keşan İcra Müdürü H.D.'yi gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapıldı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 2 şüpheli, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------

-Şüphelilerin adliyeye girişleri

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,

=============================

Çanakkale'de 90 ton kaçak şarap ele geçti

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, yılbaşında piyasaya sürülmek üzere kaçak olarak üretildiği belirlenen 90 ton şarap ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, istihbarat çalışmasıyla Bayramiç'e bağlı Külcüler Köyü'nde yılbaşında piyasaya sürülmek üzere, kaçak şarap üretimi yapıldığını belirledi. Harekete geçen jandarma, şarap yaılan imalathaneye operasyon düzenledi. Operasyonda tanklar içinde, kaçak üretildiği belirlenen 90 ton şarap, 5 bin boş şarap şişesi, 5 bin kapak, bir paketleme makinesi ve bir kapak sıkma makinesi ele geçirdi.

Olayla ilgili gözaltına alınan H.A.'nın, kendisini gözaltına alan jandarmalara, şarap değil sirke üretimi yaptığını söylediği belirtildi.

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale),

=============================

Kar temizliği yapan kepçenin altında kalıp öldü

VAN'ın Çatak İlçesinde yaşayan 79 yaşındaki Adil Yaşin, kar temizleme çalışması yapan kepçenin altında kalarak öldü.

Olay, bugün saat 17.00 sularında ilçenin Adnan Menderes Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesinde meydana geldi. Çatak Belediyesi'ne ait kepçe, kar temizleme çalışması yaptığı sırada yolda yürüyen Adil Yaşin'i fark etmeyerek çarptı. Çevredekiler tarafından Çatak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yaşin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis kepçe operatörünü de gözaltına aldı.

Haber: Hüdayi GÜMÜŞ/ ÇATAK (Van),

===============================

Buzda kayan TIR karşı şeride geçti: 2 ölü, 1 yaralı

DENİZLİ'nin Serinhisar İlçesi'nde, yoldaki buzlanma nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR, karşı şeride geçerek otomobille çarpıştı. Kazada otomobildeki 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 15.00 sıralarında Denizli- Antalya Karayolu Çaylıhan mevkiinde meydana geldi. Mehmet Acungan (57) yönetimindeki 35 AN 2182 plakalı çiçek yüklü TIR, Antalya istikametine giderken buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan TIR, karşı şeride geçerek, Ali Dönmez'in (33) kullandığı 09 NR 739 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Dönmez ile yanındaki 43 yaşındaki Fikret Tınaz, olay yerinde feci şekilde can verdi. TIR sürücüsü Acungan ise yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Acungan, ambulansla Acıpayam Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Acungan'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazada yaşamını yitiren Dönmez ve Tınaz'ın cenazeleri savcının incelemesinden sonra otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Jandarmanın kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------

Olay yerinden görüntü

Otomobilden ve TIR'dan görüntü

Ekiplerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

==============================

Bakan Tüfenkçi, Sarp Kapısı'nda incelemelerde bulundu (2)

BAKAN TUFENKÇİ ZİYARETLERDE BULUNDU, İŞADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

ÖĞLEDEN sonra Rize'den Trabzon'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Valiliği ziyaret etti. Açıklamalarda bulunan ve terörle mücadele devam ederken bir yandan da ekonomiyi geliştirmenin çabasında olduklarını ifade eden Tüfenkçi, "Geçtiğimiz hafta özellikle reel sektöre yönelik önemli bir paketi açıkladık. İş adamlarımızla paylaşmak ve yeni bir heyecanla 2017 yılını yatırım yılı ilan etmek ve teşvik etmek için buradayız. Yeni yılda iş adamlarımıza önemli vergisel avantajları sağlamış durumdayız. Gündemi terörün belirlemesine izin vermek istemiyoruz, vermeyeceğiz. Gündemin ekonomi olmasını, milletimize, gençlerimize daha çok iş, AŞ bulmak olmasını istiyoruz. Bu yöndeki çabalarımız devam edecek" dedi.

Daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na giden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ardından da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) basına kapalı yapılan toplantıda iş adamlarıyla bir araya geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------

-Valilikte konuşma

-TTSO'dan detay görüntüler

Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO, TRABZON,

===============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement