Erzurum patent verileri açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Erzurum patent verileri açıklandı

Erzurum patent verileri açıklandı

Erzurum, yılın 11 ayında 135 patent başvurusu gerçekleştirdi.

25.12.2022 10:23  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, yılın 11 ayında 135 patent başvurusu gerçekleştirdi. İl başvuru sayısı bazında Bölgede 1, Türkiye illeri sıralamasında ise 9'uncu sırada yer aldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2022 Kasım ayı iller patent başvuru sayılarını açıkladı. Erzurum, yılın 11 ayında 135 patent başvurusu gerçekleştirdi. İl başvuru sayısı bazında Bölgede 1, Türkiye illeri sıralamasında ise 9'uncu sırada yer aldı

Erzurum Aylık Dağılım

TÜRK Patent verileri üzerinden DOSİAD tarafından kaydedilen analizlere göre, Erzurum'dan Ocak ayında 5, Şubat ayında 18, Mart ayında 14, Nisan ayında 6, Mayıs ayında 37, Haziran ayında 35, Temmuz ayında 3, Ağustos ayında 2, Eylül ayında 7, Kasım ayında 8 olmak üzere 11 aylık dönemde 135 patent başvurusu yapıldı

Bölgesel Veriler ve Erzurum

Bu yılın 11 aylık döneminde Erzurum'dan 135, KUDAKA istatistik Bölgesinde 140, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 170, Doğu Anadolu Bölgesinde 292, ülke toplamında ise 6 bin 680 patent başvurusu kaydedildi

Erzurum'un Payı

DOSİD tarafından yapılan hesaplamalara göre, İlden 11 ayda yapılan patent başvuru sayısı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 96,42 Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 79,41, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 46,23, ülkede ise 2,02'lik pay edindi.

KUDAKA Bölgesi Aylık Dağılım

Ocak - Kasım ayları kaydında KUDAKA İstatistik Bölgesinde Ocak'ta 6, Şubatta 18, Martta 15, Nisan'da 6, Mayıs ayında 37, Haziran ayında 35, Temmuz ayında 5, Ağustos ayında 2, Eylül ayında 8, Kasım ayında 8 olarak toplam 140 patent başvurusu yapıldı.

Kuzeydoğu Anadolu Aylık Dağılım

Ocak - Kasım ayları kaydında Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesinde Ocak'ta 8, Şubatta 23, Martta 17, Nisan'da 14, Mayıs ayında 41, Haziran ayında 35, Temmuz ayında 5, Ağustos ayında 8, Eylül ayında 9, Ekim ayında 1, Kasım ayında 9 olmak üzere toplam 170 patent başvurusu gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu Bölgesi Aylık Dağılım

Ocak - Kasım ayları kaydında Doğu Anadolu Bölgesinde Ocak ayında 16, Şubat ayında 39, Mart ayında 41, Nisan ayında 27, Mayıs ayında 53, Haziran ayında 44, Temmuz ayında 7, Ağustos ayında 26, Eylül ayında 10, Ekim ayında 6, Kasım ayında 23 olmak üzere toplam 292 patent başvurusunun gerçekleştirildiği kaydedildi.

Erzurum 9'uncu Sırada

Erzurum patent başvuru sayısı düzeyinde ülkede 9'uncu sırada yer aldı. Ülkede en yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı iller; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Antalya, Sakarya, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Konya, Adana, Denizli, Mersin olarak bildirildi.

Bölge İlleri Başvuru Dağılımı

Ocak- Kasım döneminde Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan 14 ilden başvuru gerçekleştirildi. 11 aylık dönemde Erzurum'dan 135, Elazığ'dan 32, Bitlis'ten 5, Ağrı'dan 9, Malatya'dan 39, Van'dan 26, Kars'tan 5, Iğdır'dan 15, Muş'tan 6, Tunceli'den 12, Erzincan'dan 2, Hakkari'den 3, Ardahan'dan 1, Bingöl'den 2 patent başvurusu yapıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Erzurum patent verileri açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement