Acı Tesadüf! Diyarbakır Şehitlerinin Kimlikleri Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Acı Tesadüf! Diyarbakır Şehitlerinin Kimlikleri Belli Oldu

Acı Tesadüf! Diyarbakır Şehitlerinin Kimlikleri Belli Oldu

Üç ilin yüreğine çifte ateş düştü. Diyarbakır'da şehit olan askerlerden ikisi Adana'ya, ikisi Amasya'ya, ikisi de İzmir'e uğurlanacak. Acı haber ailelere ulaştı.

18.02.2016 15:16  Güncelleme: 16:57

Diyarbakır-lice karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden jandarma erler; 24 yaşındaki Fatih Yeniay ile 21 yaşındaki Kadir Görgülü'nün Adana'da oturan aileleri acı haberlerle sarsıldı. İki Şehit acısı da Amasya'ya düştü. Şehit düşen er Recep Bodur'un (21) ile Jandarma Er Mustafa Bilgin'in Amasya'daki baba ocağında yas var. Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik ile jandarma er Mustafa Nerkis'in şehit haberi ise İzmir'i yaktı.

BİRİ MİDYATLI, DİĞERİ VİRANŞEHİRLİ

Ankara'daki saldırıda şehit olan asker şoförlerden 28 yaşındaki Ali Öztaş'ın ardından Diyarbakır'daki patlamada Mardin'in Midyat İlçesi nüfusuna kayıtla Fatih Yeniay ile Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Kadir Görgülü'nün şehit düştüğü haberleri Adana'yı yasa boğdu. Askeri yetkililer, Yeniay'ın merkez Seyhan İlçesi Bey Mahallesi'ndeki babasının oturduğu Kadir Görgülü'nün merkez Seyhan İlçesi Anadolu Mahallesi'ndeki evine giderek acı haberi ailelerine verdi.


Şehit er Kadir Görgülü

ŞEHİT OLMADAN İKİ SAAT ÖNCE BABASIYLA KONUŞMUŞ

Bugün saat 08.00'da babası Mehmet Görgülü ile telefonla konuştuğu belirtilen Kadir Görgülü'nün terhisine 2 ay kaldığı bildirildi. Acı haberle yıkılan baba Mehmet Görgülü ile anne Mediha eve gelen yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.


ASKERLERİ GÖRÜNCE KAPIYI KAPATTI: ANNEME BABAMA HABER VERMEYİN

Fatih Yeniay'ın bir kardeşinin İstanbul'da asker olduğu belirtilirken ağabeyi Metin Yeniay evlerinin önüne gelen askeri heyeti görünce sinir krizi geçirdi. Ağabeyi Metin Yeniay, kardeşinin şehit düştüğünü haber vermeye gelen polis ve komutanlara kapıyı kapatarak, "Ne olur yapmayın, demeyin" diyerek feryat etti.

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Bu sırada 3 katlı binanın üçüncü katında oturan anne Fatma Yeniay da oğlunun sesini duyup balkona çıktığında askerleri görünce çığlık atıp ağlamaya başladı. Eve gelen yakınları ve askeri yetkililer tarafından teselli edilmeye çalışılan anne Fatma Yeniay baygınlık geçirdi.

BİR ATEŞ DE AMASYA'YA DÜŞTÜ

Diyarbakır- Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen er Recep Bodur'un (21) Amasya'daki baba ocağında yas var. Merkeze bağlı Yolyanı köyünde yaşayan baba Halil ile anne Güldane Bodur'a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Merkeze bağlı Yolyanı köyünde yaşayan baba Halil ile anne Güldane Bodur'a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

KÖY MEYDANINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile köy meydanına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan Bodur'un, bir erkek ve engelli kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.

GÜLE EĞLENE GİTTİ

Şehidin yakını Mehmet Kılıç, Bodur'un 1,5 ay önce Diyarbakır'a gittiğini belirterek, "Recep sessiz, sakin, efendi bir çocuktu. Diyarbakır'a giderken Samsun'dan uçağa ben bindirdim. Giderken çok neşeliydi, hiç korku yoktu, güle eğlene gitti görev yerine. Gariban bir ailenin çocuğuydu, Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.


AMASYA'YA İKİNCİ ŞEHİT HABERİ ULAŞTI

Diyarbakır- Lice karayolunda şehit olan 6 kişiden biri olan Jandarma Er Mustafa Bilgin'in Amasya'nın Suluova ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehidin acı haberinin Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, baba Recep Bilgin'e Yenidoğan Mahallesi Bahar Sokak'ta bulunan evinin önünde acı haberi verdi.


ANNENİN AĞITLARI YÜREK YAKTI

Acı haberi duyan baba Bilgin gözyaşlarına boğuldu. Anne Nurgül Bilgin ise ağıtlar yaktı. 5 kardeşten biri olan Şehit Jandarma Er Mustafa Bilgin'in ikiz kardeşi Ramazan Bilgin gözyaşlarına boğuldu.


Şehit babasını teselli eden Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, sarılarak acısını paylaştı. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından getirilen büyük bayrak şehidin iki katlı evinin balkonuna asıldı.

Şehit babası Recep Bilgin'in ilçeye bağlı bir köyde imamlık yaptığı öğrenildi. Şehidin evinin önünde 112 Acil Servisi ve çok sayıda asker ve polis görev aldı.

ŞEHİT ASTSUBAYIN İZMİR'DEKİ EVİNDE BÜYÜK ACI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde şehit olan askerlerden Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in (37) İzmir'deki ailesinin evine, ateş düştü. Evli ve iki çocuk babası Astsubay Çelik'in, Diyarbakır'daki olaylar nedeniyle yaklaşık 2 ay önce eşi ve iki çocuğunu İzmir'deki ailesinin yanına gönderdiği belirtildi.


Isparta'da görev yaparken yaklaşık 2 yıl önce Diyarbakır'a tayini çıkan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde teröristler tarafından askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit oldu. Manisalı olan şehidin İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehidin babası Mehmet Çelik, annesi Cennet Çelik, eşi Suna Çelik, kızı Mesude Çelik (13), oğlu Mustafa Çelik (12), kardeşi Hasan Çelik ve yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Askeri yetkililer sağlık ekipleriyle şehidin baba evine gelip bilgi verdi.

EŞİNİ MEMLEKETE GÖNDERMİŞ! SABAH SON KEZ ARAMIŞ

Şehidin Diyarbakır'daki olaylar nedeniyle yaklaşık 2 ay önce eşi ve çocuklarını İzmir'deki ailesinin yanına gönderdiği ortaya çıktı. En son sabah saatlerinde ailesini arayan şehidin sağlığının yerinde olduğunu söylediği öğrenildi.

Bu arada şehit Çelik'in Facebook'taki kişisel sayfasında, bir süre önce Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde şehit olan silah arkadaşının fotoğrafını kapak fotoğrafı yaptığı görüldü. Şehidin en son yıl başında geldiği babaocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.

İZMİR'E BİR ŞEHİT HABERİ DAHA!

Diyarbakır-Bingöl karayolunda şehit olan jandarma er Mustafa Nerkis'in baba ocağına büyük üzüntü yaşanıyor. Şehidin Bornova ilçesi İnönü Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

ANNE FENALAŞTI

Haberi alınca fenalaşan anne Ayşe ve baba Mehmet Nerkis'i askeri yetkililer ile sağlık görevlileri teskin etmeye çalıştı.

Ailenin ilçedeki bir apartmanda kapıcılık yaptığı, Mustafa Nerkis'in askere gitmeden önce İnönü Mahallesi'ndeki evi satın aldığı öğrenildi.

6 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 1 asker ağır yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Acı Tesadüf! Diyarbakır Şehitlerinin Kimlikleri Belli Oldu - Son Dakika


Advertisement