ÇETKODER'den ekonomide girişimcilik ve müşteri iletişimi semineri - Son Dakika
Güncel

ÇETKODER'den ekonomide girişimcilik ve müşteri iletişimi semineri

ÇETKODER\'den ekonomide girişimcilik ve müşteri iletişimi semineri

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Merkezi, toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına ücretsiz olarak sundukları hizmetler içinde bu sefer iş kurmak isteyen kişiler için bir bilgilendirme ve eğitim semineri gerçekleştirdi.

08.03.2010 11:37

Ekonomide girişimcilik ve müşteri iletişimi"

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına ülke geneli sürdürdüğü ücretsiz eğitim seminerlerini bu sefer iş kurmak isteyen ve ekonomiye kazandırılması gereken kişilere yönelik uygulamaya koydu.

ÇETKODER 'in Mersin'deki Genel Merkezinde başlatılan çalışmalar ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş'ın verdiği bugünkü seminer ile start aldı.

Tunceli, Erzincan, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Kayseri, Karaman, Niğde, Aksaray, Antalya, Isparta, Burdur, Kırşehir, Çankırı, Bolu, Denizli, Bursa, Zonguldak, Rize, Trabzon, Kars, Kilis, Edirne, İstanbul, Mersin, Afyon, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Erzincan, Erzurum, İzmir, Gümüşhane, Düzce, Giresun, Iğdır, Malatya, Nevşehir, Sakarya, Tokat, Trabzon, Yozgat, Mardin, Kırklareli, Samsun, Kırıkkale, Karabük, Kocaeli, Manisa ve Eskişehir illerinden toplam 100 girişimcinin katılım yaptığı bugünkü seminer oldukça başarılı geçti.

Katılımcılar arasında mevcut iş adamları, esnaf, üniversite öğrencisi ve ev hanımlarının olması ise büyük dikkat çekti.

Seminerde konuşma yapan ve eğitim seminerini bizzat gerçekleştiren ÇETKODER Genel Başkanı Göktaş; "Girişimcilik sıfırı bir yapabilmektir" dedi.

İş dünyası ve girişimciler için önemli bilgilerin aktarılan seminerde Göktaş, özellikle KOBİ ler ile ilgili önemli detaylarda verdi. KOBİ'lerin en kolay istihdam yaratma kolu olduğuna dikkat çeken ve kiriz dönemlerinde en dayanıklı sektörün yine KOBİ ler olduğu vurgulayan Göktaş, Dinamik yapısı olan KOBİ'lere sarılmak gerektiğinin altını çizdi ve KOBİ lerin ekonomiye büyük canlılık kazandırdığını söyledi.

Göktaş "Gelişen ekonomilerde pazardaki küçük gelişme adımları ancak KOBİ ler ile gerçekleşir. Esnektirler ve talep değişimine çok hızla uyum gösterirler. Gider kalemlerinin sabit kısmı küçüktür ve bu nedenle dayanıklıdırlar. İşletme içi bürokrasi azdır, kararlar hızlı alınır" dedi.

Seminerde teknik detaylar ve işletmelerde çalıştırılan işçiler, personel, eleman ve maliyetler hakkında da bilgi verildi.

Göktaş, özellikle genç girişimcilere yapacakları iş ve hizmette başarılı olabilmeleri için bir dizi öneri ve iletişim bilgilerini de verdi.

Müşteri ile iletişimin çok önemli olduğunun altını çizen Göktaş;

"Müşteriyi dinleyip problemi doğru anlamak, onunla saygılı ve nitelikli iletişim kurmak, onun aklında farklılık yaratmak, ona güvenilirliğinizi kanıtlamak, ona önem verildiğini hissettirmek, ona ismi ile hitap etmek, onun isteklerini göz önüne alarak bu doğrultuda hareket etmek, Her zaman olumlu bir tavır içinde olmak, verdiğiniz hizmettin özelliklerinden daha ziyade ona faydasını ortaya koymak, her zaman olumlu tavır içinde olmak, onunla tartışmaya girmemek, ona haksız yâda suçlu olduğunu söylememek ya da bunu hissettirmemek, onun problemi ile derhal ilgilenmek, onun bakış açısını anlamaya çalışmak, ona problemin nedenini açıklamak, ama kendinizi onun gözünde haklı göstermeye çalışmamak" hususlarında dikkatli olacaksınız, elaman ve personelinizde aynı dikkat ve özeni gösterecek. Eğer bu alt yapıyı oluşturmaz ve sağlamaz iseniz hangi işte ve iş alanında olursanız olun başarılı olmanız mümkün değildir" dedi.

Göktaş, "Eğer personel ve siz bu bahsettiğimiz nitelik ve özelliklere sahip değilseniz yâda bir kısmına sahipseniz iletişim ve başarıda noksanlıklar meydana gelir. Bunları sağlamakla da iş bitmez. Bununla beraber hem siz, hem eleman ve personelinizin sahip olması gereken sizi başarıya götürecek etkenleri gözden kaçırmayınız. Bunların başında, Her zaman güler yüzlü olmak, dinleme becerisine sahip olmak, yaratıcı olmak, doğru soru sorma becerisine sahip olmak, empati (duygudaşlık) kurabilmek, Dedikodu yapmamak, Takım çalışmasına uyumlu olmak, İşinde dikkatli ve titiz davranmak, kendini sürekli geliştirebilmek, güzel konuşma becerisine sahip olmak, beden dilini doğru kullanmak, dış görünüşünüze dikkat etmek, sabırlı olmak, aktif ve kendine güveni olmak, stresle başa çıkabilmek, mesleki açıdan bilgili olmak, kültür seviyesi yüksek olmak" gelir dedi.

Eğitimde son olarak Göktaş, "Müşteri ile iyi ilişki içinde olmak size başarı getirir. O nedenle işletmenize ait vizon oluşturmanız, bazı çalışma şekillerini işletme kültürü haline getirmeniz gerekir. Bu amaçla size özgü bir müşteri anlayışının geliştirilmesini sağlayacaksınız. Çünkü son yıllarda yaşanan ekonomideki, sanayideki, teknolojideki gelişmeler müşteri odaklı yönetim anlayışının gelişmesini gerektirmektedir. Bu itibarla, Müşteri her işte önemli insandır. Müşteri işletmeye değil, işletme müşteriye bağımlıdır. Müşteri işe engel olan değil, işin amacıdır. Müşterinin kendi işletmesini seçmesi işletmeniz için bir lütuftur. Müşteri işin bir parçasıdır. Müşteri ticari bir araç değildir. Müşteri talebini iletir, işletmenin bu talepleri yerine getirmesi gereklidir. Müşteri her işin can damarıdır. Çünkü işletmeleri ayakta tutan en önemli unsurdur. Bu bakımdan müşteriye verilecek en güzel hizmeti sağlamalısınız" dedi.

Seminer 3 saat sürdü ve bitiminde katılımcılara sertifika verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ÇETKODER'den ekonomide girişimcilik ve müşteri iletişimi semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement