DHA YURT BÜLTENİ - 20 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ - 20

Uzman çavuşlar kaza yaptı: 2 ölü, 1 yaralı (3) ŞAHİN'İN CENAZESİ TOKAT'A GÖNDERİLDİ Mersin'in Tarsus ilçesinde bariyerlere çarpan otomobilde hayatını kaybeden uzman çavuşlardan Fatih Şahin için Tarsus Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

15.06.2019 21:23

Uzman çavuşlar kaza yaptı: 2 ölü, 1 yaralı (3)
ŞAHİN'İN CENAZESİ TOKAT'A GÖNDERİLDİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde bariyerlere çarpan otomobilde hayatını kaybeden uzman çavuşlardan Fatih Şahin için Tarsus Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Uzman Çavuş Fatih Şahin'in Tokat'tan gelen ailesi törende sinir krizi geçirdi. Şahin'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Tokat'a gönderildi.

Görüntü Dökümü
-----------------------------
Fatih Şahin'in tabutunun gelişi
Cenaze Namazı
Şahin'in yakınlarının ağlaması

Haber-Kamera: Mersin,

==================

Osmaniye'deki feci kazada karı-koca öldü

OSMANİYE'de iki otomobil ve bir TIR'ın karıştığı zincirleme trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Kaza, saat 16.30 sıralarında E-90 otoyolu Gaziantep istikameti Şekerdere viyadüğünde meydana geldi. İddiaya göre aynı istikamete seyir halinde olan Ömer Köksal idaresindeki 01 BE 0381 plakalı otomobil ile sürücülerinin ismi öğrenilemeyen 27 DL 055 plakalı otomobil ve 80 BE 829 plakalı kasası boş TIR, henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten dolayı çarpıştı. Zincirleme trafik kazasını gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda kurtarma, sağlık ve güvenlik ekibi sevk edildi.

Kazada, otomobil sürücüsü Ömer Köksal ve eşi Fazilet Köksal hurdaya dönen araç içinde sıkışarak olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada, araçlarda bulunan S.K., M.K. ve M.K. yaralandı. Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerindeki cenazeler ise  savcının incelemesinin ardından bulundukları yerden çıkartılarak Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten sağlanırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------
Kazaya karışan araçlar
Araçların çekiciye yüklenmesi
Çekici üzerindeki kazalı araç
Olay yerindeki jandarma ve polisler
Karayolları görevlileri
Aracın ezilen ön kısmı ve plakası
Kurtarma ekipleri
Otoyoldaki diğer araçlar

Haber/Kamera: İbrahim EMÜ/OSMANİYE,

BOYUT: 53.6 MB   SÜRE: 01'42"

======================

Eşinin tüfekle yaraladığı kadını, çelik tencere kurtardı

ÇORUM'da, ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşi Abdullah M. (44) tarafından pompalı tüfek ile vurulan Asiye M. (41), iki bacağından yaraladı. Olayda saçmalardan bazıları ise Asiye M.'nin elindeki çelik tencereye isabet etti.

Olay, saat 17.30 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi Cemilbey Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre Abdullah M., ayrı yaşadığı boşanma aşamasındaki eşi Asiye M.'ye sokak ortasında pompalı tüfekle bilinmeyen nedenle ateş açtı. Asiye M. tüfekten çıkan saçmaların iki bacağına da isabet etmesi sonucu kanlar içerisinde yığılırken, şüpheli ise otomobille kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Asiye M. sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olaydan sonra kaçan şüpheli, polis ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede taş ocağı mevkiinde yakalanarak gözaltına alındı.

ÇELİK TENCERE HAYATINI KURTARDI

Öte yandan görgü tanıkları, saçmaların Asiye M.'nin elindeki çelik tencereye isabet etmesinin, kadının ağır yaralanmasının önüne geçtiğini belirtti. Şüpheli Abdullah M.'nin olay yerinden kaçma anı ise bir mahalleli tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Olay yeri ekiplerinin çalışması
-Yerde yatan yaralı  Asiye M'ye müdahale
-Çevre sakinlerinin apartman balkonlarından olup biteni izlemesi
-Çelik tencere
-Detaylar

(SÜRE 2 dk 10  sn) (BOYUT 200 MB)

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR-Serkan BARIŞ -ÇORUM

===========================

Denizde boğulma tehlikesi geçirdi, ambulansta hayata döndü

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için denize giren 61 yaşındaki Mustafa Pala, bir anda suya battı. Sudan çıkamayan Pala'nın imdadına cankurtaran yetişti. Pala, hastaneye giderken ambulansta hayata döndürüldü.

Olay, saat 18.00 sıralarında Davutlar Mahallesi Sevgi Plajı'nda meydana geldi. Söke Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir zirai aletler firmasında çalışan Mustafa Pala, 3 arkadaşıyla birlikte mesai saatinden sonra serinlemek amacıyla denize girdi. Kıyıdan uzaklaşan Pala, bir süre sonra dalgaların arasında kaldı ve boğulmamak için çırpınmaya başladı. Arkadaşlarının ve çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine plajda görevli cankurtaran Pala'yı kıyıya çıkardı. İlk müdahaleyi cankurtaran ve arkadaşları yaparken,  sırada olay yerine sağlık ekipleri geldi. Ambulansa alınan Pala,  hastaneye götürülürken sağlık ekiplerinin yaptığı kalp masajıyla hayata döndürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yeri görüntüleri
-Mustafa Pala'nın denizden çıkarıldıktan sonra cankurtaran ve arkadaşları tarafından kalp masajı yapılması
-Pala'nın ambulansa taşınması görüntüsü

Haber: Burhan CEYHAN - Kamera: İslam KELEŞ/ AYDIN,

======================================

Alacak verecek meselesi kanlı bitti:  5 yaralı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 5 kişi yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Mahmudiye Mahallesi'ndeki mobilya sanayisinde meydana geldi. Kardeş oldukları öğrenilen Turgut B.(27), Ümet B.(17) ve Mehmet B.(31) ile Engin Ö.(42) ve Hüdai G.(30) arasında alacak verecek meselesi yüzünden tartışma çıktı. Engin Ö. ve Hüdai G.'ye ait işletmenin önünde çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Satırların ve bıçakların kullanıldığı kavga sonucunda 5 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

POLİS JANDARMA HASTANEYİ KORUDU

Olayı öğrenen Turgut B., Ümet B., Mehmet B. Engin Ö. ve Hüdai G.'nin yakınları hastaneye geldi. Polis ve jandarma ekipleri yaklaşık 100 kişinin hastaneye gelmesi sonucunda olası bir kavganın önüne geçmek için hastanede güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:
-----------------------------
-Olay yerinden görüntüler
-Yaralılardan görüntüler
-Hastane bahçesinden görüntüler

Süre: Boyut:

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa),

===========================

Şanlıurfa'da işyeri yangını

ŞANLIURFA'da medikal ürünler satılan iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangında iş yeri kullanılamaz hale geldi.

Yangın, akşam saatlerinde Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde medikal ürünlerin satıldığı iş yerinde çıktı. İş yerinden alevlerin yükseldiğini görenler, durumu itfaiyeye ekiplerini bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını yaklaşık 2 saat süren çalışmayla söndürdü. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında yaralanan olmazken, iş yeri kullanılmaz hale geldi. Yangınla ilgili inceleme sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------------
Yanan iş yeri
İş yerinden çıkan dumanlar
İtfaiye ekiplerinin gelmesi
Yanan iş yerine itfaiye ekipleri müdahale etmesi
Sağlık ekiplerinin beklemesi
Genel ve detay görüntüler

Haber: Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=========================

Acıpayam'da sel; otomobil ve traktör sürüklendi(2)
SAĞANAK YAĞIŞ DEREYİ TAŞIRDI

DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesi Kuyucak Mahallesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Mahallenin ortasından geçen Bağarası Deresi'nin aşırı yağış sonucu taşması nedeniyle Çetin Akkuş'a ait 20 KC 517 plakalı park halindeki otomobil sel sularına kapılarak yaklaşık 200 metre sürüklendi. Otomobil kullanılmaz hale geldi. Dere kenarında bulunan bir traktör römorku da sel sularına kapıldı. Bazı evleri su basarken, 20 Mart tarihinde ilçede meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde evi hasar gören Ahmet Acar'ın yaşadığı deprem çadırı da su altında kaldı, çadırdaki eşyalar çamura bulandı. Derenin taşmasıyla evlerin bahçeleri ve ahırlar çamura bulandı. Vatandaşlar, yağmurun dinmesiyle temizlik çalışması başlattı. Mahalle halkı ellerine aldıkları küreklerle çamurları temizlemeye çalıştı. Mahalleye Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Jandarma ekipleri gönderildi. İtfaiye ekipleri su basan evlerdeki sel suyunu tahliye etti. Mahalledeki bazı seralarda yağış nedeniyle çöktü. Çadırı su altında kalan Ahmet Acar, yağışın bir anda bastırdığını belirterek, "Mart ayındaki depremde evimiz hasar gördü. Aldığımız çadırda yaşamaya başladık. Yağmur bir andı bastırdı. Dere taşınca çadırımızı su ve çamur bastı. Eşyalar çamura bulandı. Eşyaları çadırdan çıkardık."dedi.

Ramazan Alpay ise, derenin taşmasıyla park halindeki otomobilin sürüklendiğini ifade ederek, "Yağmur aniden bastırdı. Mahallenin ortasından geçen dere taştı, ne var ne yoksa götürdü. Otomobil de sel sularına kapıldı." diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Taşan derenin görüntüsü
-Su ve çamur basan çadırdan detay
-Ahmet Acar ile röp.
-Taşan dere yatağından detay ve genel görüntüler
-Vatandaşlardan ve itfaiye ekibinden detay
-Ramazan Alpay'ın konuşması
-Çöken seradan ve tarım arazilerinden görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera : Deniz TOKAT/DENİZLİ,

========================================

Sulama kanalına devrilen kamyonetteki 2 kişi kurtarıldı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, seyir halinde olan sondaj kamyoneti sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu içi su dolu sulama kanala devrildi. Kazada, kamyonet sürücüsü hafif yaralandı.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında Turgutlu'nun İzzettin Mahallesi  yakınında meydana geldi. İzzettin Mahallesi'nden Turgutlu yönüne seyir halinde olan sürücü Hasan Demirdal (37) yönetimindeki 35 MNS 65 plakalı sondaj kamyoneti, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu içi su dolu sulama kanalına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sıkıştığı yerden kendi imkanlarıyla kurtulan sürücü ve yolcu konumundaki Yasin Duman (36), yan duran kamyonetin üzerine çıkarak yardım bekledi. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla Demirdal  ve Duman'ı bulunduğu yerden kurtarıldı. Hafif yaralı olan Demirdal sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edilirken,  jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Sürücü beklerken ve kurtarma çalışması

Haber - Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU, (Manisa),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ - 20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement