DHA YURT BÜLTENİ-24 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-24

DHA YURT BÜLTENİ-24

Bursa'da sağanak ve dolu yağışı;Yıldırımın düşme anı kameradaBursa'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

09.10.2020 19:25  Güncelleme: 20:49

Bursa'da sağanak ve dolu yağışı;Yıldırımın düşme anı kamerada

Bursa'da sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yağıştan kaynaklı yollarda uzun araç kuyrukları oluştu, bazı yollar ise trafiğe kapandı. Yıldırım düşme anı ise cep telefonu kamerasıyla farklı açılardan görüntülendi. Gemlik'te bir inşaatta işçilerin kaldığı konteyner ise dolu yağışından dolayı 12 metre yuvarlandı. Olay anında konteynerde hiçbir işçinin olmaması faciayı önledi.

Görüntü dökümü;

-Yıldırım düşme anı-Konteynerden detaylar-Kıyıdan, gemilerden detaylar-Trafikten detaylarHaber-Kamera:  Kazım BULUT/BURSA,

========================

Güzellik merkezi işletmecisine zorla senet imzalatan 4 şüpheli yakalandı BODRUM'da, kendisine zorla senet imzalattırıldığını ileri süren bir güzellik merkezi işletmecisi, iş yerinin güvenlik kamerası görüntüleriyle birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Polis, görüntüleri inceleyerek eşkalini belirlediği 3 kişi ile olayın azmettiricisi olduğu belirlenen 1 kişiyi yakalayıp, gözaltına aldı.

Bodrum'un Ortakent Mahallesi'ndeki bir güzellik merkezi işletmecisi dün Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, iş yerine gelen kişiler tarafından kendisine zorla senet imzalattırıldığını ileri sürerek, şikayetçi oldu. İşletmeci, iş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini de polise verdi. Polis görüntüleri inceleyerek, şüphelilerin S.A., T.S. ve S.E. olduğunu belirledi. Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonla 3 kişi, evlerinde yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda toplam 50 mermi ve cep telefonunda zorla imzalattırılan senetlerin fotoğrafları geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, olayın azmettiricisi olduğu belirlenen M.S.Ç.'yi de yakalayarak gözaltına aldı. 1'i Azerbaycan uyruklu olduğu belirtilen şüphelilerin imzalattıkları senedin miktarı konusunda polis bir açıklama yapmadı. Ayrıca, şüphelilerden S.E.'nin uyuşturucu satmak suçundan arandığı ortaya çıktı. Şüphelilerin benzer başka olaya karışıp karışmadığının tespiti için geniş çaplı araştırma başlattı.4 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Olay anı güvenlik kamerası görüntüsüHaber: Hasan AKYILDIZ/ MUĞLA,

=====================

Kızı kandırılarak dağa kaçırılan anne, umudunu koruyor

KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde, terör örgütü PKK tarafından 6 yıl önce 17 yaşındayken dağa kaçırılan üniversite öğrencisi kızı Fadime Levent  için Diyarbakır'daki HDP binası önünde nöbet tutarken rahatsızlanan ve memleketine dönen 3 çocuk annesi Hatice Levent'in (58) acısı da umudu da tazeliğini koruyor.

Simav'a 18 kilometre uzaklıkta bulunan Yemişli köyündeki evinde tek başına sürdürdüğü hayatının zor geçtiğini ifade eden anne Hatice Levent, "Eşimi 6 yıl önce trafik kazasında kaybettim. Simav'da iş bulamayan diğer 2 evladım İstanbul'a gitti. Ben Simav'daki evimde tek başıma zor günler geçiriyorum. Kızımın acısını bir nebze olsun unutabilmek için kendimi ahırımdaki ineğime, evimin içinde beslediğim kedilerime, dışarıda baktığım köpeğime ve diğer hayvanlarıma adadım. Şeker hastalığım nüksettiği için Diyarbakır HDP İl binası önünde sürdürdüğüm evlat nöbetimi yarım bırakıp 5 ay önce Simav'a döndüm. Şimdi hastalığım biraz iyileşti. Hayvanlarıma bakacak birisini bulur bulmaz, tekrar Diyarbakır'a dönerek evlat nöbetime arkadaşlarımla birlikte devam etmek istiyorum" dedi.Bu defa kızını almadan dönmeyeceğini belirten anne Levent, yetkililerden kızının terör örgütünün elinden kurtarılmasını istedi. Büyük zorluklar çekerek okula gönderdiği kızının başarılı bir öğrenci olduğuna dikkati çeken Levent, "Fadime, askerimize, polisimize kurşun sıkacak biri değil. Kızımı, bize baksın diye okuttum. Kızım, sana yalvarıyorum, yuvana, vatanına dön" dedi.

Kızının örgütten kaçarak okumasını ve bundan sonraki hayatını bir öğretmen olarak sürdürmesini isteyen acılı anne Levent, "Kızım sen öğretmen olmak ve bizlere bakmak istiyordun. Bizler de bu hayallerle seni zor şartlarda okuttuk. Baban ceketini sattı, ben de parmağımdaki yüzüğümü sattım. Yuvana dön. Hem kendi hayallerini gerçekleştir hem de benim hayallerimi gerçekleştir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Kızı terör örgütü tarafından kaçırılan Simavlı annenin hayatını sürdürdüğü Simav'a bağlı Yemişli köyündeki evinden görüntü-Anne Hatice Levent ile röp.-Hatice Levent'in hayvanları ile ilgilenmesinden görüntü-Genel ve detay görüntülerHaber - Kamera: Mehmet YENEN/ SİMAV, (Kütahya),

======================

Van'da ikna edilen PKK'lı terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu

VAN'da, jandarma ekiplerinin ikna çalışması sonucu, 2014- 2020 tarihleri arasında Irak'ın Metina, Şengal ve İran'ın Kalereş bölgelerinde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen PKK'lı bir terörist, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hudut bölgesindeki güvenlik güçlerine teslim oldu.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Başkale ilçesinden 2014 yılında terör örgütü PKK'ya katılan terörist ile temas sağladı. Jandarma ekiplerince ikna edilen terörist, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Kotul Piyade Hudut Üs Bölgesindeki askerlere teslim oldu. Teslim olan teröristin, 2014-2020 yılları arasında Irak- Metina- Şengal ile İran- Kalereş bölgelerinde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü belirtildi. İsmi açıklanmayan terörist, işlemleri için Van İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜJANDARMA KAMERASI---------------------------------İl Jandarma Komutanlığı tabelası-Jandarma komutanlığına götürülen PKK'lı terörist

Behçet DALMAZ/VAN,

=====================

Lazkiye'deki yangın Samandağ'dan izlendi

SURİYE'nin Lazkiye kentinde çıkan orman yangını, Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Çevlik sahilinden çıplak gözle izlendi.

Sureye'nin Lazkiye kentinde çıkan orman yangını, karşı kıyıda bulunan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki Çevlik sahilinden çıplak gözle izlendi. Çıkış nedeni bilinmeyen yangın devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-24 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement