Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

1)DİYARBAKIR'DA YAĞMUR ALT GEÇİDİ GÖLE ÇEVİRDİ, 3 ARAÇ MAHSUR KALDI DİYARBAKIR'da, öğlen saatlerinde etkili olan sağnak yağmur nedeniyle Diyarbakır- Şanlıurfa karayolundaki bir köprülü kavşağın altı göle dönüştü.

03.05.2017 16:04

1)DİYARBAKIR'DA YAĞMUR ALT GEÇİDİ GÖLE ÇEVİRDİ, 3 ARAÇ MAHSUR KALDI

DİYARBAKIR'da, öğlen saatlerinde etkili olan sağnak yağmur nedeniyle Diyarbakır- Şanlıurfa karayolundaki bir köprülü kavşağın altı göle dönüştü. Alt geçitte sular içinde mahsur kalan 3 araçta bulunanlar kendi imkanları ile kurtulurken,  araçların çıkarılması için itfaiye ve karayolları ekiplerinin çalışması sürüyor.Diyarbakır kent merkezinde öğleden sonra etkili olan sağnak yağmur, özellikle Diyarbakır- Şanlıurfa karayolunda yaşamı olumsuz etkiledi. Sağnak yağış nedeniyle söz konusu karayolu üzerinde bulunan Doğum Hastanesi köprülü kavşağın alt geçidi su ile dolup göle dönüşünce seyir halinde olan bir minübüs ile 2 özel otomobil mahsur kaldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre 3 araçta bulunanlar kendi imkanları ile araçtan çıkarken, polis ve itfaiyeye haber verildi. Alt geçit trafiğe kapatılırken, çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans bölgeye gönderildi. Belediye'den gelen itfaiye ekipleri bot ile alt geçidin altına girerek araçların içinde kimse olup olmadığına baktı, ancak araçtakilerin daha önce çıktıkları belirtildi. Alt geçidin altında suda kalan 3 aracın kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR,

=============================================

2)ARDAHAN KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ ALANTAR: TABUTTA KILIÇ YOKTU

ARDAHAN İl Kültür ve Turizm Müdürü Efsal Alantar, geçen 25 Nisan'da inşaat kazısında bulunan ve Rus generale ait olduğu iddia edilen cesedin yanında 'pırlanta kılıç' bulunduğu iddiasının doğru olmadığını, tabuttan değerli hiçbir şeyin çıkmadığını söyledi. Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürü  Efsal Alantar yaptığı açıklamasında, "25 Nisan akşamı iş makinası bir inşaatın temelini kazırken kepçesi tabutun muhafaza edildiği mahsenin kapağına takılıyor. Bunun üzerine inşaattaki işçilere çalışmayı durdurup Emniyet görevlilerine haber veriyor. O akşam tabut Emniyet gözetiminde kalıyor. 26 Nisan tarihinde Kars müzesinden gelen uzmanlar, arkeologlar, sanat tarihçileri, savcılık, emniyet ve bizim gözetimimizde tabutun kapağı açıldı. Hatta uzmanlar tabuta zarar vermemek için kapağını itinayla açtılar" diye konuştu.   Basın mensupları ve halkın da izlediği çalışmalarda açılan tabutta sadece bir ceset olduğunu hatırlatan Alantar, "Üniformalı ve çizmeli olan ceset üzerinde herhangi bir kılıç veya değerli eşya yoktu. Tabut muhfaza edilmek üzere Kars müzesine götürüldü" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-İnşaat alanından görüntü

-İl Kültür ve Turizm Müdürü  Efsal Alantar ile röp

Haber-Kamera –Deniz BAŞLI/ ARDAHAN

===============================================

3)EKER: PKK, DİYARBAKIR'I ULUSLARARASI İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN DESTEĞİYLE TAHRİP ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, hendek-barikat operasyonları sırasında büyük hasar gören Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Eker, "Şehir huzura gerçekten susamıştı, PKK terör örgütü bu şehri maalesef uluslararası istihbarat örgütlerinin desteği ve katkısıyla tahrip etti. Bu şehrin sivil mimari örneklerini, sokaklarını binalarını tahrip etti" dedi. Diyarbakır'a gelen AKParti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, merkez Sur İlçesi'de yaşanan çatışmaların ardından yeniden ziyarete açılan tarihi İç Kale ve Hz. Süleyman Camisi'ni ziyaret etti.  Mehdi Eker'e milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile Vali Hüseyin Aksoy da eşlik etti. Valilik çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye dönmesiyle ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Benim için mutluluk verici, gerçekten tarihi bir vesile olarak değerlendiriyorum. AK Parti çok mutlu ve mesut, çünkü kurucu genel başkanı tekrar partiye döndü. Onun liderliğinde biz parti olarak tekrar istifade edeceğiz."

'ŞEHİR HUZURA SUSAMIŞTI'

Kente özellikle tarihi iç kale ve Hz. Süleyman Camisi'ne vatandaşların yoğun ziyaretlerini hatırlatılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker şunları söyledi:

"Şehir huzura gerçekten susamıştı. PKK terör örgütü bu şehri maalesef uluslararası istihbarat örgütlerinin desteği ve katkısıyla tahrip etti. Bu şehrin sivil mimari örnekleri, sokaklarını, binalarını tahrip etti. Bu süreç içerisinde halk çok mağdur oldu ve zarar gördü. Terörle etkin mücadeleyle PKK unsurlarının buradan ayıklanması ve temizlenmesi, arkasından da bu yakılan yıkılan yerlerin ihya edilmesi, inşa edilmesi vatandaşımız arasında memnuniyet uyandırdı."

Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve beraberindekiler daha sonra Sur'da yeni yapılan evlerin inşaat alanına gitti. Eker programının bu bölümü basına kapalı olarak gerçekleşirken, kentte temaslarını sürdüreceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Tarihi İçkaledeki Valilik makamı

Başkan Yardımcısı Eker ve beraberindekilerin gelişi

Başkan Yardımcısı Eker'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Burak EMEK,

===================================================

4)KAZADA ÖLEN ÇİFT VE İKİZ BEBEKLERİ TOPRAĞA VERİLDİ

BURDUR'un Gölhisar İlçesi'nde otomobilin sulama kanalına uçtuğu kazada ölen 38 yaşındaki Süleyman Özgür Mut, eşi 37 yaşındaki Nurbanu Mut ile 1 yaşındaki ikiz bebekleri Elis ve Uras Mut, bugün Isparta'da toprağa verildi. Gölhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde veteriner hekim olarak görev yapan Süleyman Özgür Mut'un kullandığı 32 FV 744 plakalı otomobil, dün gece yarısı Gölhisar yakınlarında kontrolden çıkarak sulama kanalına uçtu. Kazada Süleyman Özgür Mut ile aynı araçta bulunan Altınyayla İlçesi'ndeki Kızılyaka İlkokulu'nda sınıf öğretmeni eşi Nurbanu Mut, 1 yaşındaki ikiz bebekleri Elis ve Uras olay yerinde hayatını kaybetti.Ayrı ayrı tabutlara konulan Süleyman ve Nurbanu Mut çiftiyle ikiz bebekleri için bugün öğle vakti Isparta'daki Mimar Sinan Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye çiftin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazları tek tek kılınan aile üyeleri daha sonra Akyol Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tören sırasında ailenin yakınları güçlükle ayakta durabildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Tabutlardan görüntü

Cenaze namazı

Genel görüntü

248 MB// 2.32'

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

===================================================

SÜT YÜKLÜ TIR'DA, FREN BALATASINDAN YANGIN ÇIKTI

5)TIR ALEV TOPUNA DÖNDÜ

İZMİR'de, fabrikadan alınan sütleri taşıyan TIR'da, ilk belirlemelere göre fren balatalarının ısınmasından dolayı yangın çıktı. Alev topuna dönen TIR'ın dorsesindeki binlerce tonluk süt zarar gördü, yangın sırasında süt paketlerinin de patladıkları görüldü. Kemalpaşa'daki fabrikadan paket sütleri alan Ayhan Gülvardar, yönetimindeki 35 AY 8112 plakalı TIR'la yola çıktı. Belkahve bölgesinden yokuştan indiği sırada TIR'ın lastiklerinin olduğu yerden duman çıktığını gören Ayhan Gülvardar, Ambarlar kavşağında viyadük kenarında TIR'ı durdurdu. TIR'ın lastik bölgesinde başlayan alevler biranda tüm dorseyi ve sürücü bölümünü kapladı. Alev topuna göden TIR'ı söndüremeyen sürücü itfaiyeden yardım istedi. Ekiplerin özel maddelerle yaptı müdahale sonrasında, yangın yoldaki diğer araçlara sıçramadan söndürüldü. Yangın nedeniyle yoldaki trafikte de aksamalar yaşandı. Jandarmanın itfaiyeyle birlikte yaptığı ilk kontrollerde, TIR'ın yokuştan indiği sırada gren balatalarının ısınmasından dolayı yangının çıktı tespit edildi. TIR'ın dorsesindeki binlerce tonluk süt zarara gördü. Alevlerin içerisinde kalan süt paketlerinin de, yangın sırasında patladıkları görüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

TIR'daki yangından görüntü.

İZMİR/DHA

================================================

6)BÖBREK NAKLİNDEN SONRA İLK İŞİ KANA KANA SU İÇMEK OLDU

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böbrek nakli olan 35 yaşındaki Reşat Ükünç, sağlığına kavuştu. Ükünç, ameliyattan sonraki ilk olarak kana kana su içtiğini söyledi. Bayramiç İlçesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Reşat Ükünç, bir yıl önce böbrek yetmezliğine yakalandı, çözümün organ naklinde olduğu anlaşıldı. ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinde organ nakil listesine yazılan, son üç aydır diyalize giren Reşat Ükünç'e geçen 27 Nisan'da organ bulunduğu müjdesi verildi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil ekibi, hastaneye yatan Ükünç'e, beyin ölümü gerçekleşen 62 yaşındaki Faik Çolak'tan alınan bir böbreği nakletti.

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, " Sağlık Bakanlığı'ndan bildirilen veriler doğrultusunda 5 hastamızı çağırdık. Doku tiplemesi yapıldıktan sonra en uygun hasta olarak Reşat Ükünç saptandı. Üç saat süren bir operasyonla nakil yapıldı. Ameliyatının 4'üncü günündeyiz, idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Her şey yolunda gidiyor" dedi.Merkezin 2015 yılında açıldığını belirten Alan, bu güne kadar toplam 20 nakil gerçekleştirildiğini söyledi. Alan, nakil bekleyen hasta sayısının da şuanda 80 olduğunu kaydetti.

"SU İÇMEK GİBİ TATLI GÜZEL BİR ŞEY YOK"

Organ nakliyle eski sağlığına kavuşan Reşat Ükünç, bütün doktorlarına teşekkür edip, "Dışarıdaki görmüş olduğunuz güneşi içime tekrar doğdurdular. Bunun ötesini anlatamam. Ancak yaşamak gerekiyor. Çok iyi bir duygu. Su içmek gibi tatlı güzel bir şey yok" dedi. Ükünç, ameliyattan sonraki ilk olarak kana kana su içtiğini de söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Organ nakli olan Reşat Ükünç'ten görüntü

Doç. Dr. Cabir Alan konuşma görüntü

Reşat Ükünç konuşma görüntü

Reşat Ükünç'ün su içmesinden görüntü

Haber- Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

===============================================

7)TCG ANADOLU YÜZER KARARGAH OLACAK

DONANMA Komutanlığı Gölcük Tersanesi Komutanlığı Plan Keşif ve Dizayn Müdürü Yüksek Mühendis Albay Levent Bektaş, 2018 yılında denize indirilecek Türkiye'nin kapasitesi en yüksek çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun yüzer karargah olacağını, hava ve deniz unsurlarını karargahta planlayıp karar alma imkanı sağladığını söyledi. Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Barbaros Denizcilik Kulübü'nce düzenlenen 2. Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan bir otelde düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Tersanesi Komutanlığı Plan Keşif ve Dizayn Müdürü Yüksek Mühendis Albay Levent Bektaş, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Kulübü öğrencileri katıldı. Kongrede denizcilikte güncel gelişmeler, deniz hukuku, deniz taşımacılığı, deniz sektöründe değişim ve gelişim konuları ele alındı.

Gölcük Tersanesi Komutanlığı Plan Keşif ve Dizayn Müdürü Yüksek Mühendis Albay Levent Bektaş çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde geçtiğimiz yıl inşasına başlanan TCG Anadolu'nun Türkiye Cumhuriyeti için çok stratejik bir proje olduğunu söyleyen Albay Levent Bektaş, "Bu gemi taarruz maksatlı bir gemidir. Ana görev fonksiyonu kuvvet aktarımı ve amfibi harekatıdır. Türkiye Cumhuriyeti için stratejik bir projedir. Hint Okyanusu, Atlantik Okyanusu'nda görev yapabilecek durumundadır. Bu gemi Türkiye'de inşa ediliyor. Geminin denize indirilmesi Aralık 2018 yılında yapılacak. 2021 yılında da geçici teslim, 2022 yılında da nihai teslim gerçekleştirilecek" dedi.

YÜZER KARARGAH OLACAK

TCG Anadolu ile ilgili teknik konularda da bilgi veren Albay Levent Bektaş konuşmasını söyle sürdürdü:  "Geminin tam boyu 230 metre, genişlik ise 32 metredir. En az 9 bin mil yakıt almadan gidebilir. Ana tekne çelikten, üst yapı ise balistik korumalı çelikten imal edilecek. Bu gemide otopilot sistemi bulunmaktadır. Bu geminin en önemli kısmı müşterek karargahı. Muharebe saha sistemi, hava kuvvetleri sistemine sahip olacak. Bu yüzen bir karargahtır. Hava ve deniz unsurlarını karargahta planlayıp karar alma imkanı sağlıyor. Aynı anda 5 helikopteri konuşlandıracak duruma sahip. Sea Hawk ve CH-47-53 helikopterleri ve F-35 ile Osprey uçakları da gemiye inebilecek. Hafif ve ağır araçlar için iki adet araç güvertesi bulunuyor. Tanklar da dahil olmak üzere araçlar güvertede konuşlandırılabilecek. Geminin havuz güvertesi de bulunmaktadır. Ayrıca bu gemide küçük bir hastane var. Ameliyat yapma barındırma özellikleri de bulunuyor. Aynı zamanda insani yardım götürme anlamında fonksiyonlu bir gemi. 6 kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) taarruzlarına karşı bölgesi bulunuyor. 346 gemi personeli, 56 uçuş personeli, 700 amfibi personeli olacak. Silah sistemleri yüzde 50-60 yerli olacak. Bilgisayar sistemleri yerli olacak. Dizaynı İspanya dizaynı olacak"

Görüntü Dökümü

--------------

-Konferansa katılanlar

-Konuşmacılar

(Haber: Ergün AYAZ-Kamera: Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

==================================================

8)TÜRKİYE, SOSYAL MEDYA KULLANIMINDA DÜNYADA İLK 10'DA

LENOVO Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya, 43.9 milyon kişiyle, nüfusun yüzde 56'sının mobil internet kullanıcısı olan Türkiye'nin, sosyal medya kullanımda dünyada Instagram'da 4'üncü, Facebook ve Twitter'da ise 7'nci sırada olduğunu söyledi. Lenovo tarafından Gaziantep'te düzenlenen toplantıda; dünyada değişen online tüketici alışkanlıkları, sosyal medya kullanımı, e-ticaret, iş hayatında teknolojinin kullanımı ve Lenovo'nun bu süreçteki payı anlatıldı. Dünya genelinde özellikle yakın gelecekte internet ve teknoloji kullanımının ulaşacağı nokta ile ilgili öngörü ve planların anlatıldığı anlatıldığı toplantıda Lenova Türkiye Pazarlama Direktörü Aysun Karabıyık Sarıkaya tarafından yeni ürünler tanıtıldı. Lenovo'nun, 2016 yılını yüzde 21'lik oranla Türkiye dizüstü bilgisayar pazarının lideri olarak kapattığını ifade eden Sarıkaya, Türkiye'deki sosyal medya kullanımı hakkında da bilgi verdi. Sarıkaya, Türkiye'de 43.9 milyon kişiyle, nüfusun yüzde 56'sının mobil internet kullanıcısı olduğunu belirterek, ülkede 43 milyon Facebook kullanıcısının olduğunu aktardı. Türkiye'nin, dünya sıralamasında Facebook'ta 7'nci, 11 milyon kullanıcısıyla Twitter'da 7'nci ve 22 milyon kullanıcı sayısı ile Instagram'da ise 4'üncü sırada olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"2016 yılında internet kullanıcılarının yüzde 33'ü online alışveriş yaptı. Bu da nüfusun yüzde 23'üne karşılık geliyor. Ülkemizin e-ticaret hacmi 24.7 milyar lira ve bunun genel perakende içerisindeki payı ise sade yüzde 1.3 oranında. Ülkemizde çok ciddi bir e-ticaret potansiyeli var. Örneğin Türkiye'de bir kişi ayda ortalama 499 video izliyor. Sadece bu veri bile insanların internet alışkanlığını ve interneti ne sıklıkta kullandığını daha iyi anlamak için yeterli.Online alışverişte aktif olan en büyük grup ise 25- 34 yaş grubu olarak görülüyor. Dönüşüme çok hızlı adapte olan bu tüketici grubunun değişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılamak için tüm markalar önceki yıllara göre çok daha hızlı ve yenilikçi davranmak zorundalar."

Görüntü Dökümü

--------------

Toplantının yapıldığı yer

Toplantıya katılanlar

Aysun Karabıyık Sarıkaya'nın konuşması

Lenova'nın yeni ürünlerinin tanıtımı

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Eyyüp BURUN - Kamera: Metin Faruk TAMER -GAZİANTEP -DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 56 MB

========================================================

9)KOCAELİ ARENA'DA SONA GELİNDİ

İZMİT'te yapımına 3 yıl önce başlanan Kocaeli Arena'da çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. 9.5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olacak stadyumun dış kaplaması pişmaniye görünümünde olacak.

İzmit Alikayha Mahallesi'nde yapımına 3 yıl önce başlanan Kocaeli Arena'da çalışmalar son hızla devam ediyor. 33 bin kişi kapasiteli, toplam 89 bin metrekare alan üzerine kurulu olan stadyumda çim serme işlemleri tamamlandı. Koltuk takma işlemlerinin devam ettiği stadyumun bu ay sonunda hizmete girmesi planlanıyor. 9.5 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olacak stadyumun dış kaplaması görsel açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek. Stadyumun etrafını kaplayan şeritler pişmaniyenin yapımı sırasında çekilerek oluşan halkalara benzetildi. Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Avrupa Şampiyonası'nın organizasyonu için ülkemizin güçlü bir aday olduğunu ve organizasyonun alınması halinde bunun bir ayağının da Kocaeli olacağını umut ettiğini belirterek, "Stadyumun çimlerinin tamamı şu an serilmiş durumda. Yakında kalelerimizi de monte ettikten sonra çim futbol oynanabilecek duruma gelmiş olacak. Kocaeli stadyumu mayıs ayı sonu itibariyle tamamıyla futbol oynanabilecek hale gelecektir. Ülke olarak Avrupa Şampiyonası'na aday durumdayız. Öyle zannediyorum ki en güçlü favoriyiz. Organizasyon alındığında en azından bir ayağına da Kocaeli ev sahipliği yapacaktır. Biz bunu umut ediyoruz, çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Mayıs ayı sonu itibariyle Kocaeli stadyumu Türk futboluna hizmet edecektir" dedi.

89 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan stadyumun yalnızca futbola ev sahipliği yapmayacağını söyleyen Muzaffer Çintimar, "Tesisimizin yaşayan bir tesis haline getirilebilmesi için çalışmalarımı sürdürüyoruz. Stadyumumuzun okçuluk, bocce gibi farklı spor branşlarında faaliyetler sürdürülebilmesi için yeni eklemeler ve düzenlemeler yapılmaktadır. Şu anda stadyumumuz yüzde 98 seviyesinde olup tamamıyla çevre düzenlenmesi tamamlandı. Çatı, localar ve soyunma odaları artık hazır hale geldi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------

Stadyumdan görüntü

Çalışmalardan görüntü

Muzaffer Çintimar ile röp.

HABER-KAMERA: Orhan UZUN-KOCAELİ/DHA

GÖRÜNTÜLER SPOR SERVİSİ TARAFINDAN GEÇİLDİ

=================================================

10)DENİZLİ'DE ÖĞRENME ŞENLİĞİ BAŞLADI

DENİZLİ Ticaret Odası tarafından mesleki eğitim konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen Öğrenme Şenliği'nde Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan stantlarda, ziyaretçilere üretilen ürünler ve mesleklerle ilgili bilgiler verildi.

Denizli Ticaret Odası tarafından ilki düzenlenen Öğrenme Şenliği'nin açılışı yapıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan açılış töreninde çelenk sunumunun ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlar Valilik önünden bando eşliğinde stantların kurulduğu Denizli Ticaret Odası önüne kadar yürüdü. Denizli Ticaret Odası önünde 19 ilçenin Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan stantlarda,  ahşap yakma tekniği, ebru sanatı, el nakışları, yün, keçe ve koza nakışı, çömlek sanatı, deri el sanatları, taş boyama gibi kurslarda üretilen ürünler sergilendi. Stantları gezen vatandaşlara ürünlerin yapımı hakkında bilgiler verildi. Kurdele kesimi öncesinde halk oyunları gösterisi sahnelendi. Öğrenme Şenliği'nin açılışına Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Partili  Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, DTO Başkanı Uğur Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.

AMAÇ MESLEKİ EĞİTİME YÖNLENDİRMEK

Şenliğin açılışında konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, şenliği Merkezefendi Halk Eğitim Merkezi, Pamukkale Üniversitesi ortaklığında yürüttükleri 'Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi' kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, kalifiye eleman, mesleki eğitim, istihdam seferberliği gibi konularda artık icraata geçme zamanı olduğunu belirterek, "Bu şenlikle Denizli'de bir ilke imza attık. Bugünden sonra bu etkinliğimizle de istihdamımızı arttıracak çalışmalara hep birlikte şahitlik edeceğiz. Paydaşlarımla hazırladığımız projemiz bu alanlardaki ihtiyaçlara dikkat çekmek ve eksikliği giderme amacı taşıyor. Bu şenlikle mesleki eğitim konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı, gelecek kuşakları anne babaları ve işsizleri mesleki eğitime yönlendirmeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyoruz" dedi. 19 ilçe halk eğitim merkezinin stant açtığı şenlik sayesinde ziyaretçilerin Denizli'ye ait meslekleri usta öğreticilerden öğreneceğini ifade eden Erdoğan, "3 gün boyunca geçmişte icra edilmiş hala geçerliliğini koruyan yaklaşık 300 meslek ustaları tarafından uygulamalı olarak gösterilecek. Hasta ve yaşlı bakımı, çocuk gelişimi ve eğitimi, cam süsleme şekil verme, taş boyama bıçak yapımı, ebru, keçe sanatı ve birçok sektör var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milli istihdam seferberliğine dönemsel çıkışlarla, anlık reflekslerle değil ancak böylesine kapsamlı ve geleceğe yönelik projelerle katkı sağlanabilir" diye konuştu. Öğrenme Şenliği etkinliği açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Vali Altıparmak ve beraberindekiler, açılan stantları gezerek görevlilerden sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı. Şenlik, 5 Mayıs tarihine kadar ziyarete açık olacak.

Görüntü Dökümü

--------------

-Çelenk sunma töreninden detay görüntü

-Kortej yürüyüşünden detay

-Kurulan stantlardan detay

-Protokol üyelerinin stantları gezmesi

-DTO Başkanı Uğur Erdoğan'ın konuşması

DENİZLİ/DHA

====================================================

11)KIZILAY İLE OCHA ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

BİRLEŞMİŞ Milletler İnsanı Yardım Ofisi (OCHA) ile Türk Kızılayı arasında Suriyeli'lere daha fazla insani yardım ulaştırılmasını öngören işbirliği protokolü, Kilis'te törenle imzalandı.

Türk Kızılayı tarafından Suriye'ye daha fazla insani yardım ulaştırılabilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler İnsanı Yardım Ofisi ile işbirliği protokolü hazırlandı. Uzun yıllar birçok projede birlikte hareket eden Türk Kızılayı ve OCHA, bu işbirliği sayesinde sınır ötesi yardımlara daha fazla ağırlık verecek. Sınır yardımları faaliyetlerini güçlendirmek, çalışmaları standardize ederek sürekliliği sağlamak ve daha birçok başlığı kapsayan protokol kapsamında OCHA, sınır ötesi faaliyetlerinde kullanılmak üzere 2 milyon doları Kızılay'a aktaracak. Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı'ndaki Türk Kızılayı Ofisi'nde imza töreni düzenlendi. Törende Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu ile OCHA adına Bölge Müdür Yardımcısı Ramesh Rajasingham hazırlanan işbirliği protokolünü imzaladı.

Törende konuşan Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Suriye krizinin 7'nci yılına girildiğini hatırlatarak, barış umudunu kaybetmediklerini söyledi. Güllüoğlu, şöyle dedi:

"Suriye içinde milyonlarca insan ihtiyaç sahibi. Gıdaya, sağlığa, giysiye, eğitime ve birçok alanda insani yardıma ihtiyaç var. Buradan geçen her bir TIR, bu anlamda yaptığımız faaliyetler, içerdeki insanların hayatlarındaki önemli bir boşluğu doldurması, o günkü ihtiyacın giderilmesi anlamına geliyor. OCHA'nın desteğiyle buradaki kendi yükümüzün kısmen azaldığını, bu anlamda lojistik destek aldığımızı, burada bir fon destek var ama esasında kaynağın bulunması gerekiyordu. Bu da bize ilaç gibi geldi."

'KIZILAY TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATMAKTADIR'

OCHA adına Bölge Müdür Yardımcısı Ramesh Rajasingham ise, hibe fonu anlaşması ile Birleşmiş Milletler İnsani İşler Eşgüdüm Ofisi Türkiye İnsani Fonu tarafından 2 milyon ABD doları destek sağlayacaklarını ifade ederek şöyle konuştu:

"Türk Kızılayı 2012 yılından bugüne, Suriye krizinin trajik sonuçlarından etkilenmiş ve insani yardıma ciddi şekilde gereksinim duyan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yönelik destek sağlayan, başta STK'lar olmak üzere tüm insani aktörlerin sınırötesi yardımlarını kolaylaştırmaktadır. Türk Kızılayı'nın yapmakta olduğu bu faaliyet ve sağladığı insani yardım kolaştırıcılığı rolü, Suriye'de binlerce hayatın kurtarılması noktasında tarihi bir başarıya imza atmaktadır. Kızılay, sınır yardımları kapsamındaki kapasitesini ihtiyaçlar doğrultusunda hızlıca arttırmış, ortaya çıkan sorunlara çözüm üretmiş ve binlerce ton insani yardım malzemesinin Suriye'ye sevk edilebilmesini sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

--------------

Törene katılanlar

Ramesh Rajasingham'ın konuşması

Mehmet Güllüoğlu'nün konuşması

İmza töreni

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 342 MB

====================================================

12)TRABZON BAROSU'NUN, 'ÇOCUK GÖZÜYLE AVUKAT' RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

TRABZON Barosu'nun 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlediği, 'Çocuk gözüyle avukat' konulu resim yarışmasının sonuçları açıklandı. 23 öğrencinin resimleriyle katıldığı yarışmada birinciliği Şalpazarı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gülbahar Cüre kazandı.

'HİSSEDİLEN HUKUKU BU KAĞITLAR ÜZERİNDE GÖRDÜK'

Trabzon Baro Başkanlığı tarafından Avukatlar Günü nedeniyle Nisan ayında, 'Çocuk gözüyle avukat' konulu resim yarışması düzenledi. 11 okuldan 23 öğrencinin katıldığı yarışmanın sonuçları baro lokalinde düzenlenen törenle açıklandı. Törende konuşan Trabzon Baro Başkanı Avukat Sibel Suiçmez, resimlerden büyük heyecan duyduklarını belirterek, "Bu yarışmayı ve sergiyi organize ederken, 'Acaba çocuklar avukatlığı nasıl görüyor?' diye düşündük. Çocuklar bu resimleri yaparken sadece avukatları gözlememişler, hukuk dünyasını, özgürlüğü ve barışı da gözlemişler, onları da kağıda çok güzel bir şekilde işlemişler. Bu resimlerden çok büyük heyecan duyduk. Resimlerde kullanılan öğelerle arzu edilen ve hissedilen hukuku bu kağıtlar üzerinde gördük" dedi, öğrencilere teşekkür etti.

'SANATLA BAĞINIZI KOPARMAYIN'

Şalpazarı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gülbahar Cüre'ni birinciliği kazandığı yarışmada Akçaabat Kavaklı Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Melike Kavrak'ın resmi ikinci, Arsin Atatürk İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Nisanur Özer'in resmi de 3. oldu. Resmi ile birincilik ödülüne layık görülen Şalpazarı Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Gülbahar Cüre'ye ödülünü veren Trabzon Adliyesi hakimlerinden Murat Aydın, çocuklara tavsiyelerde bulundu, "İlerde ne olursunuz bilmiyorum ama umarım hukukçu olursunuz. Ne olursanız olun, sanatla bağınızı koparmayın. Çünkü yaşadığımız pek çok sorunun nedeni sanatsız bir millet haline gelmemizden kaynaklanıyor. Umarım bu sanatsızlığı giderme konusunda yeni nesil bize umut ve güç verir" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada başarılı öğrencilere katılım belgeleri ve ödülleri verildi,  serginin açılışı yapıldı. 23 eserin yer aldığı sergi 15 Mayıs'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Görüntü Dökümü

-------------

Sergiden genel görüntüler

Resimlerden görüntüler

Baro Başkanı ve hakim Aydın'ın konuşması

Ödüllerin verilmesi ve detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN-TRABZON/DHA

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement