Çavuşoğlu: Ermenistan'ın açıklamaları olumlu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz - Son Dakika
Politika

Çavuşoğlu: Ermenistan'ın açıklamaları olumlu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın son günlerdeki açıklamalarını müspet bulduklarını belirterek, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdıklarını söyledi. Çavuşoğlu ayrıca Yörük derneklerinin temsilcileriyle bir araya gelerek Türkiye'nin kalkınması için gece gündüz çalışan Yörüklere teşekkür etti ve Türk dünyasıyla iş birliğinin her alanda güçlendirileceğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'nin ikinci yüzyılının Türkün asrı olacağını ifade etti.

27.05.2023 10:06  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan da akıllanırsa, ki son günlerdeki açıklamalarını müspet buluyoruz. 'Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz, tanımaya hazırız' diyorlar. Karşılıklı tanıma konusunda açıklamalar olumlu, biz bunu destekliyoruz. Ayrıca kapsamlı bir barış antlaşması teklif etmişti Azerbaycan, Ermenistan buna da 'evet' derse bir an önce müzakere edilir, anlaşma imzalanır. Biz de Türkiye olarak bu doğrultuda bazı olumlu adımlar atarız dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde, kentteki Yörük derneklerinin temsilcileriyle buluştu. MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile AK Parti ve MHP il başkanlarının da katıldığı toplantıda Bakan Çavuşoğlu, Yörüklerin kanıyla sulanmış Anadolu'nun bin yıldır Türk yurdu olduğunu söyledi. Yörük kültürünü yaşatan herkesle gurur duyduklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin kalkınması için gece gündüz çalışan Yörüklere teşekkür etti. Türkün şahlanışının başladığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk Devletleri Teşkilatı'nı kurduk. Türk dünyası bir çatı altında birleşti. KKTC de aramıza katıldı. Uluslararası saygın bir örgüt haline getirirken, her alanda dayanışmamızı gerçekleştireceğiz. Turizmden sağlığa, enerjiden spora kadar iş birliğimizi her alanda güçlendireceğiz dedi.

'CUMHURİYETİMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ ESERLERİN HER BİRİYLE GURUR DUYUYORUZ'

Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılının Türkün asrı olacağını anlatan Bakan Çavuşoğlu, Özgüvenimiz geri geldi. 21 yılda Cumhuriyetimize kazandırdığımız eserlerin her biriyle gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizle de gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygıyla anıyoruz. Artık biz 'Yaparız, üretiriz' diyebiliyoruz. Bu özgüven bizi hedeflerimize ulaştıracak. Türk dünyası ile ticaretimiz 1 milyar dolara çıktı diye konuştu.

'ARTIK TÜRK'E HER YER YURTTUR'

Güçlü Türkiye ve güçlü Türk dünyası için çalışmalarını sürdüreceklerini anlatan Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi Bazıları da Türkün şahlanışının emaresi olan SİHA'larımıza, İHA'larımıza, diğer milli üretimlerimize karşı çıkıyor. Onlara 'dokunacağız' diyorlar. Biz Türkün yurdundan terörü uzak tutmak için Suriye'ye giriyoruz, DEAŞ, YPG, PKK'yı temizliyoruz. 'Biz oralardan çekileceğiz' diyenler var. PKK'nın mesken tuttuğu Kuzey Irak'a giriyoruz, teröristleri temizliyoruz. 'Biz oradan çekileceğiz' diyor bazıları. Biz artık Türk'e her yer yurttur, Latin Amerika açılımı, Afrika açılımı, ecdadımızın geldiği Orta Asya'nın güçlendiğini görünce yeniden Asya diyoruz. Asya'dan, iş birliği yaptığımız Libya'dan da 'çekileceğiz' diyorlar. Yurt sadece ana kara değil, mavi vatan da bizim için yurttur. Tüm kazanımlarımızı hiçe sayacak söylemler içinde oluyorlar. Bunlara 14 Mayıs'ta vatandaşımız gerekli darbeyi vurdu, dersi verdi. 'Bu ülkeyi, bu toprakları size emanet etmeyiz' dedi. Bunlar milletimizi görmez, bilmez, cahil zannediyorlar. Ama esas aldanan onlardır. Bu millet zekidir. Her şeyi görür, sabırlıdır, zamanı gelince dersi de verir.

'TÜRK MİLLETİ CEVABINI 28 MAYIS'TA VERECEK'

PKK, YPG ve FETÖ ile yürüyenleri, 'Ülkeyi eyaletlere böleceğiz, kayyumları kaldırıp Yeşil Sol'a teslim edeceğiz', 'PKK ve FETÖ'cüleri devlet kadrolarına döndüreceğiz' diyenleri rahatsız etmeye devam edeceklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, 28 Mayıs'ın Azerbaycan'ın da 105 yıl önceki kazandığı bağımsızlık günü olması açısından anlamlı olduğunu kaydederek, şunları söyledi 'Maalesef Türkiye, Azerbaycan'a yardım etti' diyen CHP'lileri de üzmeye, rahatsız etmeye devam edeceğiz. Orta Asya ile Türk devletleri ile bağımızı güçlendireceğiz. O demiryolları, otoyolları, gaz ve petrol boru hatlarını inşa ederken Sayın Kılıçdaroğlu çıkıyor elinde bir harita, 'Çin'e tren götüreceğiz' diyor. 'Bunu hızlandıracağız' dese teşekkür ederiz de, elinde bir harita can Azerbaycan'ı baypas etmiş. Sizin Azerbaycan'la derdiniz ne 'Karabağ'ı alırken Türkiye maalesef yardım etti' diyorsunuz, Azerbaycanlı kardeşlerimizi geçmişte Sovyetlere teslim ettiniz. Yeni projeler diyorsunuz, Azerbaycan yok. Kim istiyor sizden Ermenistan mı böyle yapmanızı istiyor, başkası mı böyle istiyor Azerbaycan'la derdiniz ne sizin gerçekten Bu soruyu soruyoruz, henüz bir cevabını göremedik. Ama Türk Milleti inşallah cevabını 28 Mayıs'ta bunlara verecek. Biz Azerbaycan'ı baypas eden projeleri değil, Azerbaycan'ın kalbinden geçen projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.

ERMENİSTAN'A SESLENDİ

Ermenistan da akıllanırsa ki son günlerdeki açıklamalarını müspet buluyoruz diyen Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti 'Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz, tanımaya hazırız' diyorlar. Karşılıklı tanıma konusunda açıklamalar olumlu, biz bunu destekliyoruz. Ayrıca kapsamlı bir barış antlaşması teklif etmişti Azerbaycan, Ermenistan buna da evet derse bir an önce müzakere edilir, antlaşma imzalanır. Biz de Türkiye olarak bu doğrultuda bazı olumlu adımlar atarız. Bizim derdimiz ne, bölgemizde kalıcı barış ve istikrar. Bir sürü savaşlar var, Ukrayna'da, Suriye ve Sudan'da iç savaş, Afganistan'ın durumu ortada, Libya halen kırılgan. Kriz ve çatışmaların yüzde 60'ı etrafımızda, buna rağmen biz istikrar abidesiyiz. Güçlü bir devlet ve milletiz. Etrafımızdaki savaşların durması için çaba sarf ediyoruz. Barış için arabuluculuk yapıyoruz. Tahıl anlaşması imzalıyoruz, uzatıyoruz. Bunların hiçbirisi Türkiye olmasa, Recep Tayyip Erdoğan olmasa olmaz. Kafkasya'da da barış istiyoruz, umarım Ermenistan da bunu iyi bir şekilde idrak eder.

'SANDIKLARA KOŞALIM' ÇAĞRISI

Bakan Çavuşoğlu, 28 Mayıs seçimi için de şu çağrıda bulundu 28 Mayıs'ta Orta Asya'dan geldiğimiz gibi dört nala sandıklara koşalım. Sandıkları patlatalım. İstikrarımıza, yolumuza hep birlikte devam edelim. Bizim en büyük handikabımız rehavettir. 'Eyvah' dememek için öncelikle bizim önümüzdeki süreçte 'eyvallah' dememiz lazım. Sandıkta Cumhurbaşkanımızı desteklemek için sandıklara koşmamız lazım. 28 Mayıs'ta onlar 'eyvah' desin, biz 'eyvallah' diyelim. Huzura, istikrara, barışa ve adalete, daha güçlü bir demokrasiye 'eyvallah' diyelim. Türkiye Yüzyılı'na 'eyvallah' diyelim. (DHA)

Çavuşoğlu: Ermenistan\'ın açıklamaları olumlu, Azerbaycan\'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çavuşoğlu: Ermenistan'ın açıklamaları olumlu, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement