Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Azez'de otogarda bombalı saldırı: 4 ölü, 7 yaralıKİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçe merkezindeki otogarda teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi.

14.07.2017 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azez'de otogarda bombalı saldırı: 4 ölü, 7 yaralı

KİLİS'in karşısındaki Suriye'nin Azez ilçe merkezindeki otogarda teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Azez ilçe merkezinde bulunan otogarda, teröristlerce akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.  Şiddetli patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 7 kişi ise yaralandı.

Saldırı sonrası sınır hattında alarm durumuna geçilirken, patlamada yaralananlardan 3'ü sınır hattındaki sahra hastanesine, 4'ü ise Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Toplanan kalabalık

Patlayan araç

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Reşit ÇELEBİOĞLU-Kamera: KİLİS-DHA)

======================================

Gaziantep'te 15 Temmuz anma etkinliklerinde eyleme hazırlanan 18 şüpheli yakalandı

GAZİANTEP'te 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinliklerine yönelik silahlı ve bombalı eylemler yapacağı değerlendirilen ve DEAŞ üyesi oldukları düşünülen 18 şüpheli, insansız hava aracı destekli operasyonlarla yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinliklerine yönelik, örgütün silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun zamandır hazırlık içerisinde oldukları değerlendirilen teröristlerin yakalanması için harekete geçti. Bu kapsamda DEAŞ mensuplarının sınırdan Türkiye'ye sahte kimlik veya pasaport temin ederek geçiş yapacakları düşünülen 9'u Türk, 8'i Suriye ve 1'i Irak vatandaşı olmak üzere 18 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, özel harekat polisleri eşliğinde insansız hava aracı destekli operasyonla belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Yapılan baskınlarda terör eylemleri yapmak için hazırlık yaptıkları değerlendirilen 16 şüpheli kent merkezinde, 2 şüpheli ise Nizip İlçesi'nde yakalandı. Yakalanan şüphelilerin ev, işyeri ve araçları ile üst aramalarında 1 kurusıkı tabanca, 1 dürbün, 1 çift kayıp plaka ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Şüpheliler sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince, DEAŞ terör örgütünün ilimize yönelik faaliyetlerinin ve olası terör eylemlerinin bertaraf edilmesi amacı ile yapılan çalışmalarda; 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde meydana gelen darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek 15 Temmuz anma etkinliklerine yönelik, örgütün silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun zamandır hazırlık içerisinde oldukları değerlendirilmiştir. Bu kapsamda, DEAŞ terör örgütü mensuplarının sınırdan ülkemize geçerken sahte kimlik veya sahte pasaport temin ederek geçiş yapacakları değerlendirilen; 9'u Türk, 8'i Suriye, 1'i Irak vatandaşı olmak üzere, şüphelilerin yakalanması için yapılan operasyonda; 2 şahıs Nizip İlçesi'nde, 16 şahıs il merkezinde toplam 18 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şüphelilerin ikametlerinde, işyerlerinde, araçlarında ve üst aramalarında 1 kurusıkı tabanca, 1 dürbün, 1 çift kayıp plaka ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Havadan görüntü

Ekiplerin ilerlemesi

Özel harekatın eve girmesi

Adreslerde arama yapılması

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

========================================

Firari FETÖ'cüler tekneyle Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde aralarında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak suçundan haklarında yakalama  kararı bulunan yüphelilerin de bulunduğu 2'si kadın, 2'si çocuk 12 kişi, tekneyle Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçmaya çalışırken yakalandı.

Fethiye'de ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik ekipleri, Göcek Mahallesi'nden hareket eden 'Bertuğbey 3' isimli günübirlik gezi teknesini, Tershane Adası açıklarında durdurdu. Tekneye çıkan ekipler yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçmaya çalışan 2'si kadın, 2'si çocuk 12 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan S.K., S.T., F.S., M.N.T., N.K., İ.T., H.K., İ.S. ve H.K. ile tekne kaptanı olduğu belirlenen C.K. Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi. Teknede bulunan 2 çocuk ise şüphelilerle birlikte Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne götürüldü.

ŞÜPHELİLERDEN 5'İ ARANIYOR

İlk tespitlere göre yakalananlardan aralarında komiser, komiser yardımcısı ve öğretmenin de bulunduğu 5 şüphelinin İzmir, Van ve Kocaeli illerinde FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan arandığı kaydedildi. 2 çocuk, yakınlarına teslim edilmek üzere Fethiye Emniyet Müdürlüğü'nde gözetim altına alındı. 10 şüphelinin, işlemlerinin ardından Fethiye Adliyesi'ne sevk edileceği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan görüntü

Teknenin iskeleye yanaştırılmasından görüntü

Şüphelilerin tekneden indirilmesinden görüntü

Polis aracına götürülen şüphelilerden görüntü

Gözaltına alınan kadın ve çocukların görüntüsü

Polis araçlarından görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla),

========================================

İzmir'de yangın

Söndürme çalışmalarına manisa'dan takviye ekipler katıldı

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde çıkan ve yaklaşık 5 hektarlık makilik alan ile ağaçlandırma yapılan alanı etkileyen yangın yaklaşık 3 saatlik bir çalışmayla kontrol altına alındı.

Yangın, Doğançay Mahallesi yakınlarında saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Alevlere 20 arazöz, 5 su tankeri ve 3 dozer ile müdahale edilirken, söndürme çalışmalarına Manisa'dan takviye ekipler katıldı. Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınan yangında 5 hektarlık makilik alan ile ağaçlandırma sahası zarar gördü.

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan çalışma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Yangından görüntü

Ekiplerden görüntü

Söndürme çalışmalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

====================================

Muğla'da orman yangını

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde çıkan yangında 5 dönümlük ormanlık alan zarar gördü.

Yangın, bugün saat 17.00 sıralarında Arıkbaşı Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine yakın ormanlık alanda çıkan yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale edildi. Alevlere, Dalaman ve Köyceğiz Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 arazöz, 2 su tankeri, Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Ortaca Grup Amirliği'nden 2 itfaiye aracı ile 35 yangın söndürme işçisinin yanı sıra Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter ile müdahale edildi. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında 5 dönümlük ormanlık alan zarar görürken, Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yangın ile ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

Köyceğiz Kaymakamı ve Ortaca Kaymakam Vekili Gürkan Demirkale de, yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Yangından görüntü

Söndürme çalışmalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA(Muğla),

=====================================

Kahramanmaraş'ta çelik fabrikasında yangın

KAHRAMANMARAŞ'ta çelik mutfak eşyaları üretilen fabrikada bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Ekipler, yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan çelik mutfak eşyaları üretilen fabrikanın paketleme bölümünde akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın başladı. Yangın kısa sürede büyürken, alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye araçlarıyla fabrikanın etrafını saran ekipler, alevlere su ve köpükle müdahale etti. 2 TOMA'nın da destek verdiği yangında sanayi esnafı itfaiye erlerine ayran dağıttı. 2 itfaiye erinin de hafif şekilde yaralandığı yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Kahramanmaraş'ta çelik mutfak eşyaları fabrikasında çıkan yangın, itfaiye, AFAD ve TOMA'larla yapılan müdahale sonucu 5,5 saatte kontrol altına alındı. 18 itfaiye, 7 su tankeri, 2 TOMA ve 1 AFAD aracı olmak üzere toplam 28 araçla yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangın nedeniyle fabrikada hasar meydana geldi. Soğutma çalışmalarının devam ettiği fabrikadaki yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Fabrikadan yükselen alevler

İtfaiye aracının gelişi

Alevlere müdahale edilmesi

İtfaiye erlerine ayran dağıtılması

TOMA'nın müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

----------

İtfaiye aracı

Fabrika

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

======================================

Mobilya atölyesinde yangın korkuttu

ANTALYA'da, Mesut Taşar'a ait mobil ve ahşap doğrama atölyesinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın korkuya neden oldu.

Kepez İlçesi Şafak Mahallesi'ndeki Akdeniz Sanayi Sanayi Sitesi 5022 Sokak'ta Mesut Taşar'a ait ahşap doğrama ve mobilya atölyesinde saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını gören güvenlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ve çok sayıda polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri atölyenin kapılarını kırarak yangına müdahale etti. Yangının çıktığı atölyeye bitişik iş yerlerinin bulunması endişeye neden oldu. Bazı iş yeri sahipleri de söndürme çalışmalarına yardım etti. Yangın kontrol altına alınırken iş yerindeki bir motosiklet tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Park halindeki bir kamyonet ise son anda çevredekiler tarafından yangın alanında uzaklaştırılarak yanmaktan kurtarıldı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmaları sonunda yangın tamamen söndürüldü. Yangın anı ve yaşanan panik ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Maddi hasara yol açan yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

İtfaiye ekipleri söndürme çalışmaları

Çevredeki vatandaşlar detay

Genel detaylar

Cep telefonu kaydı (sıcak yangın görüntüleri)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA, -

================================

DEAŞ'lı teröristler Musul'dan kaçan sivilleri böyle vuruyor

MUSUL'da, Irak ordusunun DEAŞ terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonda öldürülen bir teröristin üzerinden çıkan video kaydında, DEAŞ'lı keskin nişancıların kentten kaçmaya çalışan sivilleri vurduğuna dair görüntüler çıktı. Video'da Özbek oldukları konuşmalarından belli olan DEAŞ'lı teröristlerin, acımadan öldürdükleri insanların feryat ve çığlıklarında zevk alırcasına gülerek ve hakaret ederek yanıt verdikleri görüldü.

Musul'daki Sünnilere ait Musuliye Televizyonu'nda yer alan haberde, Musul operasyonu sırasında öldürülen bir DEAŞ'lı teröristin üzerinden çıkan video kaydında, DEAŞ'lı keskin nişancıların kentten kaçmaya çalışan sivilleri nasıl vurdukları yer aldı. Görüntülerde, DEAŞ mensubu keskin nişancıların Musul'un batısındaki eski kent bölgesinde sıkışan sivillerin hareketliliğini izlediği görülürken, evlerini terk edip güvenli bölgelere sığınmak isteyen sivillerin hedef alındığı görüldü. Teröristler acımadan öldürdükleri insanların feryat ve çığlıklarından zevk allarcasına gülerek ve hakaret ederek yanıt verdikleri video kaydında, DEAŞ'lı teröristlerin konuşmalarından Özbek oldukları anlaşıldığı belirtildi.

HANGİSİNİ VURACAKLARINI KONUŞTULAR

Görüntülerde, sokağa çıkan sivillerden hangisini vuracaklarını kendi aralarında konuşurken DEAŞ'lılardan biri en arkadaki hedefi vurmasını istiyor. Videodan duyulan seslere göre, teröristler, sivili vurduktan sonra gelen çığlık ve ağıtlara aldırmandan adeta kahkahalara boğuluyor. Videoda yer alan görüntülerden birinde de keskin nişancı teröristler, evlerinden çıkan bir kadın ve bir erkeği hedef alıyor. Teröristler erkeği vurduktan sonra kadın "Öldü, öldü" diye çığlıklar atıyor. Durumdan memnun bir şekilde kahkahalarına devam eden teröristlerden biri kadının feryadına "Evet öldü. Kurşunum şu an kalbinin ortasında" diye yanıt veriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-DEAŞ'lı keskin nişancıların sokağa çıkıp kaçmaya çalışan sivilleri izlemesi

- Keskin nişancının sivillere ateş etmesi

-Kaçak sivillerden birinin vurulması

-Bir kadının ölen sivil üzerinde ağıt yakması

-Vurulan sivilin yerden kaldırılması

-Başka bir sivilin daha vurulması

-Kadının ağıt yakması ve bağırması

-DEAŞ'lıların kendi aralarında gülmesi

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, -

=======================================

Erzurum'da otomobille kamyonet çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

ERZURUM- Bingöl karayolunda sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçen otomobille kamyon çarpıştı. Kazada 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kazası bugün saat 14.30 sıralarında merkeze bağlı Taşlıgüney Mahallesi yakınında meydana geldi. Bingöl'den Erzurum'a gelen ve içinde 3 kişinin bulunan ancak direksiyonda kimin olduğu belirlenemeyen 06 DN 7792 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Lütfü Alkan yönetimindeki 25 EZ 215 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan Recep Ürkek, Turgut İleri, Yusuf Aydın olay yerinde hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Lütfü Alkan ise kazada yaralandı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kazadan fotoğraflar

Haber: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Denizli'de kontrolden çıkan araç takla attı: 1 ölü

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki ağaca çarparak takla attı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, bugün saat 19.30 sıralarında Karakurt Mahallesi Ovacık Mevkii'nde yaşandı. Honaz istikametinden Denizli yönüne gitmekte olan Ramazan Koyun (55) idaresindeki 20 SD 900 plakalı otomobil, bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yol kenarında bulunan ağaca çarpan otomobil takla atarak ormanlık alana girdi. Kazayı gören çevredekilerin ihbar etmesiyle olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araç içerisinde sıkışan sürücü Ramazan Koyun, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkarıldı. Sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde Koyun'un hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayı haber alan, Koyun'un eşi ve oğlu olay yerine gelerek gözyaşlarına boğuldu. Koyun'un cesedi otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Olay yerinden görüntü

Kaza yapan araçtan görüntü

Ramazan Koyun'un ailesinin gözyaşı dökmesinden görüntü

Aracın çekiciyle kaldırılmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

======================================

Belediye otobüsü yolculara çarptı: 5 yaralı

KONYA'da belediye otobüsünün durakta beklerken otobüse binmek için yola inen yolculara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 00.10 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Abdül Ezel Paşa Caddesi Kültürpark otobüs duraklarında meydana geldi. İddiaya göre, Haluk Özer (40) idaresindeki 42 DNP 57 plakalı yolcu otobüsü, durakta beklerken otobüse binmek için yola inen yolculara çarptı. Kazada 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslara alındı. Durumları hafif olan 2 yaralının tedavisi olay yerinde yapıldı. 3 yaralı ise ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Otobüs şoförü Haluk Özer ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yaralılara sağlık ekiplerinin müdahale etmesi

Yaralıların ambulanslara alınması

Görgü tanığı röportaj

Kaza yeri detay

Genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

===================================

Alkollü sürücünün çarptığı polis yaralandı

ADANA'da trafik denetlemesinde dur ihtarına uymayan alkollü sürücü Volkan Ç., yol kenarındaki polis memuruna çarparak yaraladı. Hastaneye kaldırılan ve vucudunda kırıklar olduğu belirtilen polis memuru tedavi altına alınırken, yakalanan Volkan Ç.'nin daha önce de alkollü araç kullanmaktan hakkında işlem yapıldığı tesbit edildi.

Olay, gece yarısı merkez Çukurova İlçesi Süleyman Demirel Bulvarı Kız Lisesi önünde meydana geldi. Kız Lisesi önünde trafik denetlemesi yapan polisler, 39 yaşındaki Volkan Ç.'nin kullandığı 01 ALP 35 plakalı otomobili durdurmak istedi. Kontrol noktasına gelen otomobil birden hızlanarak Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Akif Y.'ye çarpıp, kaçtı. Polislerin uyarı ateşi açıp kovaladığı otomobil, yaklaşık bir kilometre uzaklıkta refüjdeki yön levhalarına çarparak kaza yaptı. Gözaltına alınıp, Fatih Polis Merkezi'ne götürülen Volkan Ç.'nin 1,76 promil alkollü olduğu tespit edildi. Yapılan incelemede Volkan Ç.'nin daha önce de alkollü araç kullanmak hakkında işlem yapılıp bir süre ehliyetine el konulduğu belirlendi.

Ambulans ile Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memuru Mehmet Akif Y.'nin vücundunda kırıkların bulunduğu ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Refüdeki otomobilden görüntü

Devrilen yön tabelalarından görüntü

Yaralı polisin ambulanstan indirilmesi

Yaralı polisin sedye ile hastaneye alınması

Denetlemenin yapıldığı yerdeki polislerden görüntü

Olayı duyup dışarı cıkan bir vatandaş ile röp.

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ ADANA,

=======================================

Pencereden düşen 9 yaşındaki Ecrin öldü

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 7'inci kattaki evlerinin penceresinden henüz belirlenemeyen nedenle düşen 9 yaşındaki Ecrin Çeribaş, hayatını kaybetti.

Olay, Çerkezköy İlçesi'nin Kızılpınar Mahallesi'nde Saygın Sokak üzerindeki Satarlar Apartmanı'nda meydana geldi. Apartmanın 7'inci katında oturan Ecrin Çeribaş, henüz belirlenemeyen nedenle pencereden apartmanın bahçesindeki toprak zemine düştü. Olayı görenlerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları Çeribaş'ı ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne götürdü. Çeribaş, burada doktorların tüm çabasına karşın hayatını kaybetti. Hastaneye gelen Çeribaş'ın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Minik Ecrin'in cesedi hastane morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Çeribaş'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Ecrin'in düştüğü yer

Apartmandan detaylar

7'inci kattaki açık pencere

Görgü tanığı ile röportaj

Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

=============================================

Balık tutmaya giden çocuk gölette kayboldu

TOKAT'ta gölete balık tutmaya giden 13 yaşındaki Mert Yiğit serinlemek için girdiği suda kayboldu.

Olay akşam saatlerinde merkeze bağlı Güryıldız beldesinde yaşandı. Beldede oturan 30 yaşındaki Şuayip Güney ve Mert Yiğit birlikte Yeşilırmak'ın eski kanal yatağında oluşan gölette balık tutmaya gitti. Bir süre sonra Şuayip Güney motosikletine benzin almak için 3 kilometre uzaklıkta bulunan akaryakıt istasyonuna gitti. Benzin aldıktan balık tuttukları yere dönen Şuayip Güney, su kenarında Mert Yiğit'in elbiselerini gördü. Bir süre balık tuttukları alanda Mert'i arayan Şuayip Genç durumu  arkadaşlarına bildirdi. Jandarma ve Tokat İl Acil Afet Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine haber verildi.. Olay yerine gelen AFAD ekipleri suya girdiği tahmin edilen Mert Yiğit'i kanal yatağında 3 saat boyunca aradı ancak sonuç alınamadı. Havanın kararması ile birlikte suyun yosunlu olmasından dolayı arama çalışmalarına ara verildi.

İnşaat işçisi olarak çalışan 46 yaşındaki Harun ve Asiye Yiğit çiftinin 6 çocuklarından en küçüğü  olan Mert Yiğit'i arama çalışmalarını yakınları da endişeyle izledi. Güryıldız beldesi Küçükyıldız Mahallesi Muhtarı Ahmet Kırmaz, "Çocuğun ayakkabısı ile kıyafetleri su kenarında bulundu. Yakınında ise tuttuğu balıklar. Serinlemek için suya girmek istemiş" dedi

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Ekiplerin arama çalışmaları

-Yakınlarının bekleyişi

-Muhtarın konuşması

-Çocuğun fotosu

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

====================================

Firari katil zanlısı Mardin'de yakalandı

ADANA'da 1 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralandığı silahlı kavganın katil zanlısı olarak 2 aydır aranan 17 yaşındaki A.A., Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Akziyaret Mahallesi'nde yakalandı.

Olay, geçen 9 Mayıs'ta merkez Seyhan İlçesi Meydan Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde meydana geldi. 17 yaşındaki İ.A. ve aynı yaştaki A.A., motosiklet ile cadde üzerinde giderken, karşı iyönden motosikletle gelen Mehmet Emin Gül ve arkadaşına tabanca ile ateş açtı. İki grup arasında çıkan çatışmada Gül hayatını kaybetti, İ.A, A.A. ve yoldan geçen bir kişi ise yaralandı. Olayın ardından İ.A., gözaltına alınırken, A.A. ise tedavi gördüğü hastaneden kaçarak izini kaybettirdi. Güvenlik kameralarını inceleyen polis, Gül'ün öldürüldüğü çatışmada A.A.'nın iki tabancayla motosikletin arkasından ateş açtığını belirledi. Soruşturmada İ.A. tutuklanırken, firari katil zanlısı A.A.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Katil zanlısı A.A.'nın Mardin'e kaçtığı bilgisine ulaşan polis saklanabileceği adresleri tespit etti. A.A.'nın Kızıltepe İlçesi Akziyaret Mahallesi'nde saklandığını belirleyen polis, Adana'dan Mardin'e giderek düzenledikleri operasyon ile A.A.'yı yakaladı. Adana'ya getirilen A.A., sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Adli tıp biriminin tabelasından görüntü

Katil zanlısının sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkışta zanlının polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

================================

Samsun'da bin kök hint keneviri ele geçirildi

SAMSUN'un Ladik ilçesinde bir tarlada bin kök hint keneviri ele geçirildi. Bir kişi gözaltına alındı.

Samsun'un Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından alınan bir istihbarat üzerine Ladik İlçesi Teberoğlu Mahallesi kırsalında Muhammed ve Mustafa E.'ye ait ayçiçeği ekili tarlanın belirli bölümlerinde hint keneviri ekildiği tespit edildi. Yapılan operasyon sırasında tarlada bulunan Muhammed E., polis ve jandarmaya bıçakla saldırdı. Etkisiz hale getirilen şüpheli gözaltına alındı. Tarlada bulunan bin kök hint kenevirine el kondu. Tarlanın sahiplerinden Mustafa E'.'yi yakalamak için operasyon başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tarladan detay

Güvenlik güçlerinden detay

Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera : Abdurrahman ALTUN/LADİK(Samsun), -

==============================================

Barda çocukların dansı sosyal medyadan paylaşılınca infial yarattı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, erkek çocuğu 10 yaşındaki B.A. ile 11 yaşındaki H.B.'nin barda yarı çıplak dans ettiği fotoğrafların sübyancılıkla ilişkilendirilip sosyal medyada paylaşılması kentte infial yarattı. Olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtları ortaya çıkarken, barda dans eden 10 yaşındaki B.A.'nın babası 36 yaşındaki Erman A., sosyal medyada yapılan yorumlara sert tepki gösterdi. "O fotoğrafı yayanların aklında farklı düşünceler var" diyen öfkeli baba Erman A., oğlunun dans edişini izlediğini ve o an hoşuna gittiğini söyledi.

Olay, geçen salı günü 11 Temmuz'da, Ölüdeniz Mahallesi Çarşı Caddesi'nde 52 yaşındaki Selamettin Yılmaz'a ait barda yaşandı. İngiliz turistlerin yoğun olarak bulunduğu saatte işletmeye giren aynı sokakta butik işleten Erman A.'nın 10 yaşındaki oğlu B.A. ile sokakta tartı hizmeti veren 11 yaşındaki H.B., müzikten etkilenerek anlık bir şekilde barın üzerine çıktı. Üzerindeki tişörtleri çıkararak dans eden çocuklar, müşterilerin de ilgisini çekti ve alkış toplandı. Ancak bir tatilci tarafından çekilen çocukların fotoğrafı "Küçük erkek çocuklar yarı çıplak barın üstünde dans ettiriliyor. Sübyancı müşteriler seyrediyor" notuyla sosyal medyada paylaşıldı. 'Fethiye'de rezalet' başlığı altında hızla yayılan fotoğraflarlar, sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

"HASTALIKLI RUHLAR"

1986 yılından bu yana Ölüdeniz'de işletmecilik yaptığını aktan bar sahibi Selamettin Yılmaz, fotoğrafların sübyancılıkla ilişkilendirilmesine sert tepki gösterdi. Çocukların bara çalışanlar tarafından çıkarılmadığını anlatan Yılmaz, izleyenleri sübyancı olarak lanse edenlere karşı hukuki yollara başvuracaklarını belirtti. Barın sürekli çocuklu aileleri ağırladığını anlatan Yılmaz, "Barda dans edenler komşu işletmelerimizin çocukları. Babasının da bulunduğu bir ortamda barın üzerine çıkmışlar ve 3-4 dakika dans etmişler. Sosyal medyada yapılan yorumlar mesnetsiz ve hastalıklı ruhlara ait. Bu çocukların aileleri bizim aile dostumuz. Burası bir gece kulübü değil. Bahçe kafe ve bardır" dedi.

Çocuklarının üzerlerinin çıplak olmasını aşırı sıcaklara bağlayan Yılmaz, "Çocuklar bu yol üzerinde sürekli top oynuyor. Burası aile işletmeleri olduğu için çocuklarımız mekanlarda özgürce geziyor. Üstelik burası turistik bir bölge herkes bikiniyle, şortla dolaşıyor. Erkek çocuğunun üzerinin çıplak olmasının böyle yorumlanması nasıl bir art niyetle açıklanabilir? Bir baba olarak 2 gündür uyku uyumuyorum. Bu nasıl hastalıklı bir ruh halidir anlam veremiyorum" diye konuştu.

"OĞLUMU DANS EDERKEN BEN DE İZLEDİM"

Barda dans eden 10 yaşındaki B.A.'nın babası Erman A. da sosyal medya ve gazetede oğlunun fotoğrafını görünce büyük şok yaşadığını kaydetti. 'Sübyancılar izliyor' yorumuna sert tepki gösteren Erman A. "Benim çocuklarım doğduğundan bu yana Ölüdeniz'de. Oğlumu barda dans ederken gördüm. Çocuğum oynadığı, eğlendiği için bu durum benim hoşuma gitmişti. Bunun neresi kötü anlam veremedim. Çocuklar dükkan önünde top oynadığı için terliyor ve burada üzerleri sürekli çıplak geziyor. Müzik hoşuna gitmiş, bara çıkmış oynamış. O anda onu oradan indiremezsin. İşletmeciliği anlamayan bir insanın oğlumun fotoğrafını çekip sosyal medyada yayması beni çok sinirlendirdi. Burası yola açılan bir bahçe kafe. Kapalı ortam değil. Araştırmadan haber yapanlar gelip çocuğun babasıyla bir konuşsun. O haberi yapanların beyninde farklı düşünceler var" dedi. B.A.'nın dedesi, aynı sokakta restoran işletmecisi 62 yaşındaki Ahmet Ö. de aile ortamında bara çıkan bir çocuğu indirmenin tepki toplayacağını söyledi. Ölüdeniz'de tüm çocukların sıcak nedeniyle üstleri çıplak gezdiğini vurgulayan Ahmet Ö. şöyle konuştu:

"Bugün sabahtan devlet görevlileri arıyor; 'Çocuğa bakamazsanız biz bakalım' diyor. Biz 10 çocuğa burs veriyoruz. Kendi evladımıza neden bakamayalım. Maksadını aşan bir yorumlar olmuş."

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan çocukların barda dans ettiği anlar işletmenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde B.A.'nın sokaktan bara girdiği görülüyor. Bir süre müşterilerin arasında duran B.A. daha sonra barın üzerine çıkıyor. Tişörtünü çıkaran B.A. dans ederken bardaki turistler alkışlarla tempo tutuyor. Daha sonra B.A.'ya H.B.'de katılıyor. Bir süre dans eden çocuklar daha sonra bardan hiçbir şey olmamış gibi çıkıyor. Kaymakamlık ve jandarma yetkililerinin kentten yükselen tepkiler üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Çocukların barda dans ettiği anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

B.A.'nın bara girişinden görüntü

Bara çıkması ve dans etmesinden görüntü

2 çocuğun barda dans ettiği anlara ilişkin görüntü

Bardan genel detay görüntüler

Barın sahibi Selamettin Yılmaz ile röportaj

B.A.'nın babası Erman A. ve dedesi Ahmet Ö. ile röportaj

Sokaktan görüntüler

Sosyal medyada yayılan fotoğraflar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE(Muğla),

=========================================

Kadının intihar şakası ekipleri alarma geçirdi

ŞANLIURFA'da 33 yaşındaki S.A. isimli kadının, arkadaşına 'İntihar edeceğim' diye mesaj atması, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Ekiplerin balyozla kırmaya çalıştığı kapıyı açan kadın şaka yaptığını söyledi.

Olay, akşam saatlerinde Devteşti Mahallesi'nde bulunan Miray Apartmanı'nda meydana geldi. 2'nci katta oturan Osmaniyeli olduğu belirtilen S.A. isimli kadın, bir arkadaşına cep telefonundan mesaj atarak, intihar edeceğini söyledi. Arkadaşından gelen mesajla paniğe kapılan kadın, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine verilen adrese polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Zili çalan ekipler, içerden ses alamayınca kapıyı kırıp daireye girmeye karar verdi. Ekiplerin balyozla kırmaya hazırlandığı sırada kapı, kucağında bebeği bulunan S.A. tarafından açıldı. S.A., ekiplere, arkadaşına şaka yaptığını söyledi. Bunun üzerine ekipler, "1 saattir 3 kurum sizi kurtarmak için seferber oldu. Böyle şaka mı olur?" diye kadına tepki gösterip evden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yerine sevk edilen ekipler

Bina önünde toplanan kalabalık

Balyozla kapıyı kırmaya hazırlanan ekipler

Kapıyı açan kadın

Ekipler ve bina sakinlerinin tepkisi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

====================================

İznik Gölü'nün ortasında dalgıçlar Türk Bayrağı açtı

BURSA'nın Orhangazi ilçesinde, 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde Orhangazi Belediyesi ve Mavi Keyif Dalış ve Cankurtaran Kulübü dalgıçları, İznik Gölü'nün ortasında dev bir Türk Bayrağı açtılar. Dalgıçların bayrakla birlikte gölün derinliklerine inip göl yüzeyine çıkmaları Feribot gezisine katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Orhangazi Belediyesi, darbe girişiminin yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükler Günü kapsamında İznik Gölü'nde feribot gezisi düzenledi. Feribot gezisine Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ak Parti Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Jandarma Komutanı Jand.Bnb.Tezcan Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Şehit Aileleri, Gaziler ve çok sayıda davetlinin katıldı. Orhangazi sahilinde başlayan feribot gezisi ile ilgili konuşan Başkan Çağlayan, 15 Temmuz Hain darbe girişiminin senei devriyesini yaşadıklarını belirterek, "Hem şehitlerimizi yad etmek, hem de milletimizin bu kahramanlığını hatırlamak üzere bir çok etkinlikler düzenliyoruz. 3 gün öncesinden başlatılan etkinliklerimizin bugün farklı bir bölümündeyiz. İlçemizdeki şehit ailelerimiz, gazilerimiz, muhtarlarımız ve ilçe protokolümüzle birlikte Akşemsettin Feribotu ile yola çıkıyoruz. Orada İznik Belediye başkanımız ve İznik protokolümüz tarafından karşılanacağız. Buradaki amaç, bu duruşu hala sergilediğimizi ve hala var olduğumuzu sergilemek istiyoruz" dedi. Çağlayan, hedeflerinin 15 Temmuz ruhunu her zaman zinde tutmak, hafızalarda taze tutmak niyetinde olduklarını ve bu ruhu asla unutturmayacaklarını söyledi.

DALGIÇLAR İZNİK GÖLÜ'NDE TÜRK BAYRAĞI AÇTI

İznik Gölü'nün 3 kilometre açıklarında Orhangazi Belediyesi, Mavi Keyif Dalış ve Cankurtaran Kulübü dalgıçları, Türk Bayrağı ile birlikte gölün derinliklerine daldılar. Dalgıçların Türk Bayrağı ile birlikte su yüzüne çıkmaları feribot gezisine katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.

Daha sonra feribotun İznik sahiline gelişinde, sahilde İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İznik İlçe Başkanı Mahmut Hersekli ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Osman Sargın'a günün anısına bir Türk Bayrağı takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Orhangazi heyetinin feribota binişi,

-Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ile röp,

-Feribottan görüntüler,

-Dalgıçların hazırlanması ve dalışları,

-Türk bayrağı ile gölün yüzeyine çıkışları,

-Protokolün alkışları,

-İznik Belediye Başkanının karşılaması,

-İznik Belediye Başkanına hediye takdimi,

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ ORHANGAZİ(Bursa),

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement