Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

CHP'li İnce'den afiş kesilmesine tepkiCHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi.

06.04.2017 17:07

CHP'li İnce'den afiş kesilmesine tepki

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında yürüyüş gerçekleştirdi. İnce, "Bizim afişleri kestiler. Gençlere talimat verdim. Kimsenin canını yakmayın dedim. Sadece, 'afiş yerine keseni oraya asın' dedim" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmaları kapsamında kent merkezinde bir yürüyüş yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet, Fatih, Spor, İstanbul, Sefabey, Mimar Sinan Caddeleri güzergahı üzerinden devam ederek tekrar meydanda sona erdi. Burada konuşan İnce, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında astıkları afişlerin kesildiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Afişleri kestiler. Gençlere talimat verdim. 'Kimsenin canını yakmayın' dedim. 'Sadece afiş yerine keseni oraya asın' dedim. Bu akşam nöbet tutacaklar bakalım. Kim kesiyorsa bulacağız bu akşam merak etmeyin. Biz kimseninkini kesmiyoruz, herkes asacak kardeşim. Siz Yalova'yı sağlam tutun. Ben yokum diye buralarda afiş mafiş kesiyorlar. Bu ne biçim iştir. Her tarafı doldurmuşsunuz afiş. İki tane afiş asıyoruz kesiyorsunuz. Utanmadan kesiyorsunuz. Onlara talimatı veren, problem orada. Kim talimatı veriyor. Böyle bir rezillik şu ana kadar, Yalova'da ben 30 yıldır siyasetle uğraşırım ilk kez böylesini görüyorum."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal da yürüyüşe katıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yürüyüş ve İnce'nin konuşması

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, -

===============================================

Perinçek: Sorunlarımızı birleşerek çözeceğiz

VATAN Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, " Türkiye'nin en büyük ihtiyacı bizim el ele vermemizdir. Sorunlarımızı birleşerek çözeceğiz" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin Muş'ta düzenlediği mitingde konuştu. Belediye meydanından toplanan yaklaşık 200 kişiye hitap eden Perinçek, "Muş'tan bütün dünyaya sesleniyoruz: İsrail'in ve Amerika'nın amaçlarına ulaşamayacaklarını ve bizleri bölemeyeceklerini, bizleri Türk'ü, Arap'ı, Kürt'ü birbirine düşman edemeyeceklerini bizim el ele vereceğimizi, bizim birlikte Amerika ve İsrail'in bölgemizdeki kanlı senaryolarına son vereceğimizi bütün bölgemize, dünyamıza ilan ediyoruz. Hiçbir ayrılık gözetmiyoruz, 'evet' diyenler de, 'hayır' diyenler de başımızın gözümüzün üzerindedir. 16 Nisan sonrası vardır, Türkiye'nin en büyük ihtiyacı bizim el ele vermemizdir. Sorunlarımızı birleşerek çözeceğiz, bu millet bir olarak önündeki geçim sorununu, bu millet bir olarak teröre karşı mücadele sorununu, Amerika'nın, İsrail'in girişimlerine son verecektir" dedi.

Yeni sistemle meclisin öneminin azalacağını savunan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye birlik getiren, kucaklayan Türk'üyle, Kürt'üyle hepimizi birleştiren her şey doğrudur, iyidir, bizi bölen, karşı karşıya getiren her şey yanlıştır. Bu Anayasa'ya bu açıdan bakıyoruz. Getirdikleri nedir, bir cumhurbaşkanlığı sistemi kuracağız diyorlar, hükümet artık meclisten çıkmayacak, bugünkü sistemde hükümet meclis üyeleri içinden, milletvekilleri içinden oluşturuluyor. Hükümet meclise karşı sorumlu, meclise hesap veriyor, meclis isterse hükümetin yakasına yapışıyor. Soruyor, sorguluyor, eğer hükümeti yanlış görürse düşürebiliyor. Yeni getirdikleri Cumhurbaşkanlığı sistemi nedir? Cumhurbaşkanlığı sisteminde meclis aynı sizin bu demir parmaklıkları ötesinde durduğunuz gibi meclis parmaklıkların ötesine atılıyor, merkezin dışına itiliyor, meclis kenara itiliyor, meclis artık hükümetin yakasına yapışamayacak. Artık bakanlar kurulu, meclisin karşısında bir hükümet olmayacak. Meclis o bakanlardan hesap soramayacak, milletvekilleri milletin hakkını arayamayacak. Sizin seçtiğinizi insanların arasından değil, kendi aralarından bir çıkar grubu, Türkiye'yi bir çıkar grubuna mafyaya teslim etmek istiyorlar, yeni sistemin özü budur. Çünkü tek başına bir cumhurbaşkanı o hükümetin üyelerini atayacak ve o hükümetin kaderi de cumhurbaşkanının dudakları arasında olacak. İsterse cumhurbaşkanı hükümeti azledecek, azlettiği zaman o hükümet üyesinin milletvekilliği bile yok. Bakanlar ne yapacak, dalkavukluk yapacak, yağ çekecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Miting detayları

-Doğu Perinçek Konuşmaları

Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

=============================================

Bakan Avcı: Mavi bayrak çok daha artacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Türkiye'nin plajlarında 444 mavi bayrak olduğunu belirterek, " İspanya'nın bizden fazla ama ölçüm fazlasıyla fazla, yani biz daha ölçüm yaptırmadığımız yerlerimiz var. Oraları da işin içine kattığımız zaman bu 444 mavi bayrak çok daha artacak.

Bakan Nabi Avcı Başbakanlık Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Eskişehir Anemon Otelde düzenlene 'Bakanlar Yerel Medya ile Buluşuyor' toplantısına katıldı. Basın mensuplarının yönelttiği çeşitli soruları yanıtlayan Avcı, bir soru üzerine referandum'da evet çıkacağını hissettiğini söyleyerek, " AK Parti ve Evetçiler olarak iyi gittiğimizi görüyoruz. Referandum hakkında sayısal bir tahmin yapabilecek durumda değiliz. Ama ben önemli bir farkla Türkiye'de evet çıkacağını hissediyorum" diye konuştu.

Herakles Lahdi'nin İsviçre tarafından Türkiye'ye idede edileceğini belirten Avcı "Uluslararası hukuka göre bu tür iade edilen eserler nerden gittiyse, kaynağı neredeyse orada sergilenmek durumunda. Yani çok değerli bir lahit ama onu İstanbul Arkeoloji'de sergileyemeyiz. Çünkü menşei kaynağı Antalya . Oraya gidecek Antalya Müzesi'nde sergilenecek" dedi.

'ÖLÇÜM YAPTIRMADIĞIMIZ YERLER VAR'

Türkiye'nin yıllarda deniz, kum ve güneş ülkesi olarak tanıtıldığını söyleyen Avcı plajlarda da 444 adet mavi bayrağın olduğunu belirtti. Bayrak sayısının yapılacak ölçümlerde artacağını ifade eden Avcı, "444 tane mavi bayrak var plajlarda. Bu kıyılarımızın ne kadar temiz olduğunun da bir göstergesi. İspanya'nın bizden fazla ama ölçüm fazlasıyla fazla, yani biz daha ölçüm yaptırmadığımız yerlerimiz var oraları da işin içine kattığımız zaman bu 444 mavi bayrak çok daha artacak" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN OLAĞANÜSTÜ İMKANLARI VAR

Turizmde yeni alanlara yönelinilmesi, gerektiğini belirten Nabi Avcı, Türkiye'nin dünyaya sunabileceği olağanüstü imkanları olduğunu söyledi. Avcı şöyle dedi:

"Türkiye'deki deniz kum güneşin de geleneksel bir müşterisi var. Kim onlar? Ruslar, Almanlar, İngilizler. Yani biz yılarca deniz kum güneş, Rusya, Almanya, İngiltere diyerek buraya kadar gelmişiz. Şimdi 2016'da Rusya'da yaşadığımız uçak krizi sebebiyle bunun ne kadar konjonktürel gelişmelere bağlı bir durum olduğunu, onunun için bu tür konjonktürel dalgalanmalardan etkilenmeyecek bir yeni yollar açmamız gerektiğini gördük. Rusya'da yönetim 'Türkiye'ye gitmeyeceksiniz' dediği anda bıçak gibi kesildi. İşte Türkiye'de terör olayları, dünyanın her yerinde oluyor terör. İstanbul havaalanında oldu, Brüksel de oldu. Avrupa'nın pek çok yerinde, Rusya'da oldu. Özelikle Avrupa'da meydana gelen terör olayları, Türkiye'deki terör olayları kadar Avrupa medyasında yer almıyor. Türkiye'de olanlar döndüre döndüre ayrıntılarıyla kullanıyorlar. Bizim medyamız da zaman zaman katkıda bulunuyor. Öyle olunca insanlar zannediyorlar ki, Türkiye'de her gün bombalar patlıyor, Türkiye baştan başa yangın yerine gelmiş falan. Tabi bu Türkiye'ye gelen ve gelmeyi düşünen insanları da etkiliyor. O nedenle Rusya krizi, bunlar üst üste geldi ve Türkiye 2016'da ciddi bir krize girdi. O zaman dedik ki biz turizmimizi deniz kum güneş parantezinin dışına çıkarmalıyız. Bu ne demektir? aynı zamanda geleneksel parantezimizin de yani Rusya, Almanya, İngiltere parantezini de dışına çıkarmalıyız. Ne yapmamız lazım? Türkiye aklınıza gelebilecek bütün turizm çeşitleri bakımından gerçekten dünyada ilk 10'a, ilk 5'e, ilk 3'e birçok alanlarda girebilecek potansiyele sahip. Kongre, kaplıca, sağlık, termal yemek içme kültürü, spor, kış turizmi bakımından aklımıza gelebilecek bütün turizm türlerinde Türkiye'nin dünyaya sunabileceği olağanüstü imkanları, potansiyeli var."

TEŞVİK UYGULAMASI

Turizm sektöründe 2016 yılında pek çok teşvik uygulaması ve destek verdiklerini anlatan Nabi Avcı, bunun 2017 yılında da devam ettiğini söyledi. Avcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz her zaman 2016 yılı bize ders olsun dedik ya gerçekten orada sektörü rahatlatacak pek çok teşvik uygulamasını 2016 da zaten başlattık. Yani hem istihdam bakımından yetişmiş elemanlarını kaybetmesinler diye onlara destekler verdik. Hem kredi yapılandırmasını yeniden yapılandırma. Bakın ben Kültür ve Turizm Bakanlığı'na geçtiğim zaman bir müsteşar yardımcımızı hemen Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'ndan aldık. Niye? Biliyorduk ki sektörün bu anlamda ciddi sıkıntıları var, bakanlıkta onlara öyle bir muhatap koyalım ki onların taleplerini bankacılara, bankacıların beklentilerini onlara yani arada bu arabuluculuğu rahat yapabilsin diye öyle bir arkadaşımızı müsteşar yardımcısı yaptık. ve çok da faydasını gördük. O sayede kredi borçları ertelendi, yeniden yapılandırıldı. Uçak yakıt destekleri 6 ay için yapmıştık 2016 da. Bu yıl 2017'de bütün bir yıla yaydık. 1 Ocak'tan 31 Aralık'a kadar tüm yıla yaydık. 2017 yılında tarifeli uçuşları da dahil ettik. Şimdi gemi ile gelen turistlere özellikle onlar çok yaşlı ama zengin turistler, üst gelir gruplarına sesleniyor gemi turizmi. Onlara yönelik bir teşvik çalışmamız var. Şuanda onu Başbakanlığa gönderdik. Maliye ile üzerinde çalışıyoruz. Benim İsrail ve Filistin'e yaptığım seyahatte İsrail programının önemli bir parçası da bu gemi turizmi meselesi oluşturuyordu. Çünkü Amerika'dan özellikle bu turizm turları düzenleyen ve İsrail'e gelen veya bölgeye gelen Amerikalılarla ilgili ortak operasyonlar yapılabilir diye nitekim oradaki turizm bakanı ile görüşmemizde de bu konuda prensip mutabakatı aldık ama onlar da aynı şekilde sıkıntıdalar. Birlikte o konuda ne yapabiliriz diye Mısır'ı bunun içine katabiliriz. Bütün dünyada bölge için geçerli istikrar ve barış olmadan turizm olmuyor ama turizm aynı zamanda barışın ve istikrarın da önünü açabilir. En azından ona katkıda bulunabilir. Dolayısıyla bunlar birbirini besleyen süreçler olarak görülmelidir. Ama şunu görüyoruz, istikrar olduğu zaman, bölgede barış olduğu zaman sadece Türkiye'nin potansiyelinden söz ettik ama bölgede olağan üstü bir potansiyele sahip. Olağanüstü bir iş birliği potansiyelimiz var."

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Bakan Nabi Avcı'nın konuşmasından ve soruları yanıtlamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ ESKİŞEHİR,-

=============================================

Kazada yaralanan gence ilk müdahale CHP'li vekilden

BURSA'nın İznik İlçesi'nde trafik kazasında yaralanan 17 yaşındaki Samet Uysal'a ilk müdahaleyi CHP Bursa Milletvekili Doktor Ceyhun İrgil yaptı.

İznik Atatürk Caddesi İstanbul Kapı yakınlarında, Tamer İskender yönetimindeki 16 MDR 53 plakalı otomobil ile Samed Uysal'ın kullandığı plakasız motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Samed Uysal yaralandı. Bu sırada Anayasa değişikliği referandumu kampanya çalışmaları için İznik'te bulunan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, aracıyla giderken kazayı görünce durdu. Genel Cerrahi Uzmanı olan CHP Milletvekili Ceyhun İrgil, yaralı gence ilk müdahaleyi yaptı. Samed Uysal daha sonra gelen 112 Acil Servis ambulansıyla İznik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dr. milletvekili İrgil, yaralı gencin bulunduğu sedyeyi de ambulansa kadar taşıyarak sağlık görevlilerine yardımcı oldu. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

CHP milletvekili İrgil, daha sonra İznik'teki kampanya çalışmalarına devam etti. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Milletvekilinin yaralıyı sedyeyle ambulansa taşıması

Haber: Halil ATAŞ/İZNİK (Bursa), -

==============================================

Darbe Girişimi Komisyonu Başkanı Petek: Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları kabul edilemez

15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Ak Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerini eleştirerek, "Kılıçdaraoğlu'nun komisyonumuzu töhmet altında bırakacak açıklamaları kabul edilemez" dedi.

Ak Parti Burdur Milletvekili ve 15 Temmuz Darbe Girişimi Meclis Araştırması Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Avşarhan Sinema Salonu'nda katıldığı bir toplantının ardından gazetecilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Komisyonun yaptığı çalışmaların araştırma aşamasının 4 Ocak 2017 tarihinde tamamlandığını aktaran Reşat Petek, taslak rapor hazırlandığında komisyon üyelerine dağıtılarak görüş ve eleştirilerinin alınacağı, varsa muhalefet şerhleri ve ek görüşlerin değerlendirileceği, rapora son şekli verilerek TBMM başkanlığına sunulacağının daha önce kamuoyuna duyurulduğunu anlattı.

'İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR'

Reşat Petek, "Hal böyleyken CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun komisyon raporunun CHP'li üyelere verilmediği, darbenin üstünün örtülmek istendiği, istedikleri gibi çalışmadığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Henüz rapor taslağı tamamlanmadığı için iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın komisyon üyelerine dağıtılmış bir rapor taslağı yoktur. Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar gizli olmayıp, basın mensuplarının da katılımı ile gerçekleştirilmiş, tutanaklarının tamamı da www.tbmm.gov.tr adresinde yayımlanmıştır" dedi.

'GERÇEKLERİ TERS YÜZ ETMEKTİR'

Komisyonun bir görevinin de kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu vurgulayan Petek, "15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirildiği, elde edilen tüm bilgilerin tereddütsüz bu gerçeği gösterdiği konusunda kamuoyu bilgilendirilmişken 'kontrollü darbe' söylemi içeren mesnetsiz açıklamalar, başta FETÖ/PDY olmak üzere terör örgütlerini ve Türkiye düşmanlarını sevindirmektedir. Cumhurbaşkanımıza suikast girişimini yerinde incelemek üzere Marmaris'e giden komisyonumuz, darbecilerin 2 polisimizi şehit ettikleri alçak saldırıda, cumhurbaşkanımızın kaldığı villanın nasıl kurşunlandığını, çalışma odasından istirahat odasına hatta lavabo ve banyolarına kadar nasıl kurşunlandığını yerinde tespit etmiştir. Gerçekler böyleyken CHP genel başkanının 'kontrollü darbe'den söz etmesi gerçekleri ters yüz etmektir. TBMM'deki ortak direniş ve Yenikapı ruhu ile darbe karşıtı bir duruş sergilediğini düşündüğümüz CHP'nin yeniden eski zihniyetine dönerek, darbecileri sevindirecek açıklamalar yapması ülkemiz adına büyük talihsizliktir" diye konuştu.

'KABUL EDİLEMEZ'

Henüz komisyon raporu TBMM'ye sunulmadan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaların mesnetsiz olduğunu belirten Petek, şöyle devam etti:

"16 Nisan'da yapılacak referandumu etkilemeye yönelik yalan beyanlarına bir yenisini eklemiştir. ByLock listelerinde kimlerin olduğunun tespiti, haklarında yasal soruşturma açılması tamamen bağımsız yargının görevi olduğu ve gereken işlemlerin yapılmaya devam ettiği, komisyonumuzun böyle bir görevi olmadığı anayasa ve TBMM içtüzük hükümlerine göre apaçık ortadayken, Kılıçdaroğlu'nun komisyonumuzu töhmet altında bırakacak açıklamaları kabul edilemez. Darbeciler Türk adaletine hesap vermeye başlamış, FETÖ/PDY irtibatları, ikrar, itiraf, iletişim, belge ve görüntülerle ortaya çıktığı bir süreçte 'kontrollü darbe'den söz etmek, gaflet değil ise milletimize yapılan en büyük ihanettir."

Reşat Petek, darbe komisyonunun taslak raporunun referandumdan hemen sonra bütün üyelere dağıtılacağını, görüş, düşünce önerilerini alıp bunlar da değerlendirildikten sonra nihai raporun TBMM'ye sunulacağını vurguladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Reşat Petek'in açıklamaları

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===========================================

CHP'li vekillerden Yüksekova'da referandum çalışması

CHP'li Milletvekillerinden oluşan bir heyet referandum çalışmaları kapsamında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gelerek vatandaşlarla görüştü.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Parti Meclis Üyesi Ali Rıza Erbay Yüksekova İlçesi'ne geldi. CHP Hakkari ve ilçe başkanları tarafından karşılanan heyet, Cengiz Topel Caddesi'ndeki esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Bir süre çarşı merkezinde dolaşan CHP'li heyet, daha sonra parti binasına geçti. Açıklamalarda bulunan CHP'li İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, milletvekilerinin bölgelere dağıldığını söyledi.

Bayır şöyle devam etti:

"İzmir, Ankara milletvekilleri olarak bugün Hakkari'deyiz. Allah'ın izni ile 16 Nisan'da bu ülkeyi hayırlara vesile edilecek sonuçlar çıkartmak için gayret ediyoruz. Biz bunun bir seçim olmadığını, bir rejim değişikliği olduğunu anlatıyoruz. Toplum da bunun farkında. Toplum da Cumhuriyet ile devam etmek istiyor. Vatandaşlar 'işimiz yok, aşımız yok bize işi verin, AŞ verin, fabrika kurun' diyor. Bütün halkın problemi ekmek kavgasıdır. Hakkari'deki işsizlik sorunu neyse İzmir'de de odur. Ülkeyi iyi yönetemediler o yüzden gençlerimiz

işsiz ve aşsız kaldı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Çarşı esnafının ziyaret etmesi

-Vatandaşlarla görüşmeler

- Yabani otları satan satıcılarla görüşme

-Yapılan açıklamalar

Haber: Erkan ÇOBANOĞLU-Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA(Hakkari),-

===========================================

İlk yüz nakilli Uğur Acar'ın yargılandığı davaya devam edildi

TÜRKİYE'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar ve 2 arkadaşının, 2 yıl önce yanarak yaşamını yitiren Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada olay günü 112 ekibinden görevli doktor ve ambulans şoförüyle Manavgat Devlet Hastanesi'nde Ramazan Kaya'ya müdahale eden doktor tanık olarak dinlendi. Duruşma çıkışı Uğur Acar, "Adaletin yerini bulacağına eminim. Çünkü vicdanım rahat" dedi.

2 yıl önce meydana gelen olayda Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, 2 arkadaşı ve Ramazan Kaya birlikte alkol aldıktan sonra Ramazan Kaya yönetimindeki otomobille yola çıktı. Bu sırada otomobil stop etti. İddiaya göre 'bu arabayı yakacağım' deyip otomobile benzin döken Ramazan Kaya, daha sonra sigara yakmak için çakmağı çakınca kendisi alev alarak yaşamını yitirdi.

7'NCİ DURUŞMA

Ramazan Kaya'nın ölümüyle ilgili Uğur Acar ve arkadaşları Numan Acar ve Hasan Yıldız hakkında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 7'nci duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanık Uğur Acar, Ramazan Kaya'nın eşi Hatice Kaya ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada olay günü 112 sağlık ekibinde doktor olarak görev yapan Şahin Dal, ambulans şoförü Emin Sertkaya ve Ramazan Kaya'ya Manavgat Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleyi yapan Dr. Bilal Çetin tanık olarak dinlendi.

'İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ DERECE YANIK VARDI'

Dr. Şahin Dal, olay günü 112 acil sağlık ekibinde nöbetçi olduğunu ve 'yanık vakası' diye çıkış yaptıklarını anlatırken, olay yerinde yanan kişiyi aldıklarını ve araç içinde ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını, şahsın vücudunun yarısından çoğunun ikinci ve üçüncü derece yanık vaziyette olduğunu, kendisiyle diyalog kurmadıklarını söyledi.

'ŞOKTAYDI, AĞRISI ÇOK FAZLAYDI'

Acil servis doktoru Bilal Çetin ise, hastanın geldiği gün kendisinin nöbetçi olduğunu belirterek, "Şahsın vücudunda ikinci ve üçüncü derecede ağır yaralanma yanıklar vardı. Şahıs şoktaydı, ağrısı çok fazlaydı ve sürekli olarak 'Beni kurtarın' diye bağırıyordu. Şahsı görünce hemen sevk edilmesi gerektiğini anlayarak ilk müdahalesinin ardından hemen Antalya'ya sevk ettim" dedi. Dr. Bilal Çetin, olay gecesi Uğur Acar'ı da hastanede şahsın yanında gördüğünü kaydetti.

Ramazan Kaya'yı götüren ambulans şoförü Emin Sertkaya da ifadesinde durumun aciliyeti nedeniyle hızlı gittiklerini, bu sırada şahsın alkolün de etkisiyle kendisine yönelik 'Ramazan yavaş git' dediğini aktardı.

Tarafların avukatları tanık ifadelerine karşı diyecekleri bir şey olmadığını belirterek, savcının mütalaa vermesini istedi.

Mahkeme heyeti, tanık ifadelerinde maktul Ramazan Kaya'nın alkollü olduğu şeklinde beyanlar olduğunu ancak ölümünden sonra düzenlenen otopsi raporunun vücudunda alkol tespit edilemediği yönünde olduğunu hatırlattı. Mahkeme heyeti, alkol alındıktan sonra insan kanından kaybolma süresinin ne kadar olduğu, alkolün insan vücudundan 2 gün içerisinde tamamen çıkıp çıkmayacağı konusunda rapor verilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

'VİCDANIM RAHAT'

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Uğur Acar, "Adaletin yerini bulacağına eminim. Çünkü vicdanım rahat. İnşallah 13 Haziran'da adalet tecelli edecektir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Manavgat Adliyesi'nden görüntü

Uğur Acar'ın açıklaması

Haber: Mithat ABAKAN/ MANAVGAT (Antalya), -

==============================================

Müsteşar Tekin: Erzurum'da ilk kış sporları okulu kurulacak

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Türkiye'de ilk olarak kış sporları okulunun Erzurum'da kurulacağını açıkladı.

Vali Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, valilikte açıklamalarda bulundu. Yatırım programlarını ilan ettiklerini, kaynakları aktardıklarını hatırlatan Yusuf Tekin, Erzurum'a farklı bir orta öğretim kurumu planladıklarını belirtti. Daha önce ilk örneğini Futbol Federasyonu'yla yaptıkları futbol lisesinin bir benzeri proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Tekin, Erzurum'da yapılan kış sporları tesislerinin daha aktif hale getirmek istediklerini belirtti. Yusuf Tekin, şunları söyledi:

"Türkiye'de olimpik branşlardaki sporcu ihtiyacını karşılamak üzere Gençlik Spor Bakanlığı'yla yaptığımız protokol çerçevesinde bu yıl burada kış sporları üzerine uzmanlaşmış bir lise hayatiyete geçireceğiz. Fubol lisesini yaptık, bir de kış sporları okulunu açacağız. Ümit ediyorum ki Riva'daki futbol lisesi nasılsa Fatih Terim hocayla bunu planlamıştık. 4- 5 yıl sonra büyük kulüplerde oynayan önemli futbolcularımız, milli takım alt yapısındaki futbolcularımız buradan yetişecek. Bundan sonraki olimpiyatlarda bu liseden yetişecek çocuklarımız ülkemizi, Erzurum'u temsil edecekler. Madalyalar kazanacaklar. Ben bunu çok önemsiyorum. Türkiye'de ikincisi olacak böyle bir lise. Diğer spor liselerinden farkı şu. Burası tematik spor lisesi olacak, buradaki akademik dersleri biz organize edeceğiz. Akademik dersler dışında Gençlik Spor Bakanlığı'ndan başarılı sporcular olabilir onlar okuldaki branş derslerini verecekler. Şimdi burada sadece ve sadece uzman eğiticilerin olacağı bir yapı olacak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Müsteşar Yusuf Tekin'in Vali Seyfettin Azizoğlunu ziyaret etmesi

-Seyfettin Azizoğlunun müsteşarı karşılaması

-Yusuf Tekin'in konuşması

-Seyfettin Azizoğlunun konuşması

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

==========================================

Polisin bastığı evin damında 200 kilo esrar yaktılar

ADANA'da operasyon düzenleyen polise kapıyı açmayan zehir tacirleri, 200 kilo esrarı dama çıkartıp ateşe verdi. Alev alev yanan uyuşturucuyu kovalarla su dökerek söndüren polis, 15 kilo esrarı yanmaktan kurtardı, 7 kişiyi ise gözaltına aldı.

Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, Şehit Erkut Akbay Mahallesi'ne yüklü miktarda uyuşturucu ile geldiği belirlenen otomobili takibe aldı. İhsan Aymelek ile Mesut Turan'ın içinde bulunduğu otomobille, Narkotim ekiplerini görünce kaçmak istedi, araç, Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde yakalandı. Narkotik köpeği 'Koko'nun yaptığı aramada otomobilde, 12 kilo 500 gram esrar ele geçirildi. Aynı zamanda İhsan Aymelek'in Çamlıbel Mahallesi'ndeki evini de basan polis, kapının açılmasını istedi. Kapının önünde duran 28 yaşındaki Netice Yıldız, 'Arama kararını getirin' diyerek ekipleri oyalarken, evde bulunan uyuşturucuyu binanın damına çıkaran 33 yaşındaki Yakup Yıldız, benzin dökerek ateşe verdi. Damdan alevler yükseldiğini fark eden ekipler, hızla binaya girdi. Kovalarla taşıdıkları suyu yanan uyuşturucunun üzerine döken polisler, kürek ve sopalarla vurarak ateşe söndürmeye çalıştı. Esrarla birlikte evde bulunan mermi ve hassas teraziyi de ateşe veren Yakup Yıldız, kaçmak için damdan atlarken kolundan hafif şekilde yaralandı.

Narkotim polislerinin müdahale ettiği 200 kilo esrardan 15 kilosu kurtarıldı. Operasyonda İhsan Aymelek, Mesut Turan, Netice Yıldız, Yakup Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 14 suç kaydı bulunan İhsan Aymelek, "Gururla söylüyorum, Türkiye'de uyuşturucu satıyorum" diyerek zafer işareti yaptı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(POLİS KAMERASI)

Narkotik polislerinin boş arazide arama yapması

Yerdeki narkotik maddeler

Kağıda sarılı narkotik maddeden detay

Polisin kağıtlara sarılı narkotik maddeleri toplayıp poşete koyması

Narkotik köpeğinin motorsiklette arama yapması

Motorsikletin koltuğunun altından çıkan narkotik maddeler

Polisin barakanın çatısından çıkardığı narkotik maddeler

Poşetin içindeki narkotik maddeler

Caddede yapılan arama

Kutunun içinden çıkan haplar

Gözaltına alınan bir şahsın polis aracına bindirilmesi

Polislerin eve girmesi

Şüphelileri kelepçelemeleri

Evin içinde arama yapılması

Topbaların içindeki narkotik maddeler

Gözaltına alınan şahsın polis aracına bindirilmesi

Polis aracının önündeki esrar dolu torbalar

Evin çatısında yakılan narkotik maddeler

Çıkan duman

Yangına müdahale edilmesi

Yanan narkotik maddelerden detay görüntüler

Su dökülmesi

Mangalın görüntüsü

Polislerin inceleme yapması

***

Polis aracının gelişi

Zanlıların araçtan indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Adli Tıp Birimi tabelası

Adli Tıp Birimi genel ve detay görüntüsü

Zanlıların zafer işareti yapması ve konuşması

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement