Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(24.4.OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Korkut Ata Kültür ve Spor Şenlikleri, geleneksel enlik yürüyüşü ile başladı.)

24.04.2013 16:22

(24.4.2013/fotoğraf)

//////////

korkut Ata'da şenlik başladı

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Korkut Ata Kültür ve Spor Şenlikleri, geleneksel enlik yürüyüşü ile başladı. Eski valilik önündeki tören alanında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı mini konser verdi. Daha sonra protokol üyeleri ve öğrenciler mehteran eşliğinde Dr. Ahmet Alkan ve Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

AMAÇ YILIN STRESİNİ ATMAK

Konuşmasında, şenlik etkinliklerine halkı davet eden OKÜ Rektörü Büyükalaca, "Üniversiteler yoğun çalışmaların yapıldığı mekanların başında gelmektedir. Hem akademik hem de idari personellerimiz ve öğrencilerimiz yoğun bir dönem geçirdi. Bu şenliği düzenlememizdeki amacımız yıl içerisinde öğrenci ve çalışanlarımızın kafalarını birazcık boşaltabilmek, eğlendirmek ve farklı bir platformda yer almalarını sağlamaktır" dedi.

KÜLTÜR FAALİYETLERİ AĞIRLIKTA

Şenliğin içeriğinde ciddi anlamda değişiklikler yapıldığını kaydeden Büyükalca, şöyle konuştu: "İstedik ki şenliğimiz içerisindeki etkinliklerimizi kendimiz üretelim ve bunu başardık. Eğlenmek sadece müzik dinlemek, bağırıp çağırmak demek değildir. Eğlenmek aynı zamanda entelektüel boyut kazanmak demektir. Bu sebeple kültür faaliyetlerine yoğun yer verdik. Özellikle öğrencilerimizin düzenlediği spor, sergi, yarışmalar, tiyatro ve müzik dinletilerini önemsiyoruz. Şenlikleri sadece üniversite olarak yerleşke içerisinde kutlamak yerine şehrimizin insanın da katılmasını arzuluyoruz. Bu nedenle açılış programımızı il merkezimizde yürüyüşle başlatmak istedik. Bütün halkımızı üniversitemizde düzenlediğimiz etkinliklerimize davet ediyoruz."

HALK ŞENLİKLERE DAVET EDİLDİ

OKÜ görevlileri tarafından vatandaşlara ve esnaflara yürüyüş sırasında şapka, kalem ve şenlik programının yer aldığı broşürler dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Kadirli Ticaret Kız Meslek Lisesi halkoyunları ekibinin gösterileri ile şenlik yürüyüşü sona erdi. Daha sonra üniversite kampusunda

OKÜ stantları, gençlik sahnesi ve OKÜ çarşının açılışı yapıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(24.4.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Hatay gastronomi kenti olacak

ANTAKYA Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın bir gastronomi kenti olması için önemli adımlar atıldığını söyledi. Başkan Savaş eşi Nazan Savaş ile birlikte, Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği'nin Narin Otel'de düzenlediği geceye katıldı. Etkinlikte konuşan Savaş, Hatay'ın mutfak kültürü yönünden dünya üzerinde ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

UNESCO'YA BAŞVURDUK

"Gastronomi açısından Antakya adına güzel ve önemli bir adım attık. Unesco'ya iki yıl önce Antakya'nın gastronomi kentleri arasına girmesi için aday adaylıktan adaylık sürecine geçildi. Bu payeyi almak istiyoruz. İsveç, Kolombiya ve Çin'de olmak üzere dünyada toplam 3 gastronomi şehri bulunuyor. Antakya da dördüncü gastronomi şehri olma yolunda sağlam adımlarla ilerliyor. İnşallah yakın zamanda bu süreç sonuçlanacaktır."

600'DEN FAZLA YEMEK

Hatay'da 600'den fazla yemek çeşidi olduğuna dikat çeken Başkan Savaş "Şu anda şehirde gastronomi turları düzenleniyor. Hatay 'Dünya Gastronomi Şehri' olmayı hak ediyor. Belediye olarak Antakya'da gıda üretimi yapan firmalara hijyen ve kalite dallarında belge veriyoruz. Bu işletmeler belge ve beyaz bayrak ile üretimde ve satış noktalarında A kalitede olduklarını göstermektedir. Bugüne kadar kent genelinde 16 işletmeye beyaz bayrak teslim ettik" diye konuştu.

Geceye, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıkgöz, Hatay Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği Başkanı Galye Çinçin ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

HATAY,(DHA)

(24.4.2013 FOTOĞRALI)

/////////

Yaş meyve sebzede Çin hedefi

AKDENİZ İhracatçı Birlikleri (AKİB) Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak, Çin ile imzalanan gıda güvenliğine ilişkin mutabakat zaptı ve devamında gelişecek süreçte bu ülkeye yaş meyve sebze ihracatının büyük oranda artacağını söyledi.

AKİB'den yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker başkanlığında Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'e gerçekleştirilen ziyaret değerlendirildi. Çin ziyaretinde AKİB'i Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz ve AKİB Genel Sekreteri İsmail Çetin'in temsil ettiği kaydedilen açıklamada, Kavak'ın Türk-Çin Tarım Ürünleri Ticareti Semineri'nde bir sunum yaptığı bildirildi.

Ali Kavak da Çin ziyaretine ilişkin verdiği bilgide, katıldıkları seminerin oldukça verimli geçtiğini, Çinli yetkililer ve tüketicilerin Türkiye menşeli tarımsal ürünlere ve özellikle narenciye, kiraz ve üzüme olan ilgisinden söz ettiklerini dile getirdi. Çin Kalite Kontrol, Denetim ve Karantina İdaresi Bakanı Zhi Shuping ile 'Gıda Güvenliğine İlişkin Mutabakat Zaptı'nın imzalandığı bilgisini veren Kavak, "Ülkemiz ve Çin arasında tarımsal ürünlerin ticaretinde büyük bir potansiyel olmasına karşın bir takım bürokratik engellerin olması bunu mümkün hale getirememekteydi. İmzalanan bu mutabakat zaptı ve devamında gelişecek süreç sonunda ülkemizden Çin büyük miktarlarda tarımsal ürün ihracatımız olacağına şüphe yoktur" dedi.

MERSİN, (DHA)

(24.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////////////

İletişimciler Adana'da buluşuyor

4. ULUSAL Pazarlama İletişimi Kongresi 25-26 Nisan tarihlerinde Adana'da düzenleniyor. Çukurova Üniversitesi'nin katkılarıyla Güney Reklamcılar Derneği (GRD) tarafından HiltonSA Oteli'nde düzenlenecek kongre, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden çok sayıda akademisyen, iletişim uzmanı ve işadamını buluşturacak.

Güney Reklamcılar Derneği Başkanı Mekin N. Nadirler "Şirketler Büyür, Şehirler Büyür" sloganıyla gerçekleştirecekleri kongrede, yalnızca reklamcılığın değil, şehrin ve diğer sektörlerin de masaya yatırılacağını söyledi. Anadolu'da faaliyet gösteren reklamcı derneklerinin birlikteliği ile her yıl farklı kentlerde yapılan Ulusal Pazarlama İletişimi Kongresi'nin ülkeye ve sektörlere büyük katkısı olduğunu anlatan Mekin N.Nadirler, şu bilgileri verdi:

"Kongrenin birincisi 2010 yılında İzmir'de, ikincisi Bursa'da ve üçüncüsü de geçtiğimiz yıl Antalya'da yapılmıştı. Bugüne kadarki kongrelerin hepsinde bir konsept belirlenmiş ve kongreler bu konsept çerçevesinde organize edilmişti; bu yıl da Adana'da şirketlerle şehirlerin büyümesi arasındaki doğru orantıya vurgu yapılacak. Ücretsiz izlenebilecek kongreye ilgi duyan herkesi bekliyoruz."

ADANA,(DHA)

////////////

Filipinler'deki ticari fırsatlar tanıtılacak

MERSİN Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (Mersin ASİAD), 27 Mayıs'ta 'Filipinler'deki Ticari Fırsatlar' konulu bir toplantı düzenleleycek. Etkinliğe Filipinler Büyükelçisi Marilyn Alarilla ile Türkiye-Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut da katılacak.

Organizasyon hakkında açıklama yapan Mersin ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, dernek olarak öncelikli hedeflerinin ihracatın artması olduğunu, bunun içinde önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti. Oğuz "Ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesi, Türkiye'nin uluslararası piyasada etkinliğini artırmasına kolaylık sağlamaktadır. Bizler de işadamları olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak adına yapılan her türlü çalışmanın içerisinde olmalıyız. Üzerimize düşen görevin gerekliliklerini ülkemiz menfaatleri çerçevesinde yerine getirmeliyiz" dedi.

'Filipinler'deki Ticari Fırsatlar' konulu organizasyonu hakkında da bilgi veren Oğuz, şunları kaydetti: "Filipinler, yaş ortalaması 23 olan 110 milyonluk nüfusu ile dünyanın 12'nci büyük nüfusuna sahip. Dünyanın en pahalı 7'nci ülkesi konumunda olan Filipinler'in, üretim eksikliği nedeni ile dışa bağımlı bir ekonomisi var. Türk ürünlerine olan rağbet, dünyada olduğu gibi Filipinler'de de artmaktadır. İşadamlarımızın bu fırsatları iyi değerlendirerek, yurt dışına açılmalıdır" dedi.

Program kapsamında, Filipinler Büyükelçisi Marilyn Alarilla ve Türkiye-Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut'un Mersin'e geleceğini belirten Oğuz, davetlilere Mersin'i tanıtacaklarını ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için görüşmeler yapacaklarını aktardı. Oğuz, saat 17.30'da başlayacak toplantıya Mersinli tüm iş insanlarını davet etti.

MERSİN, (DHA)

(24.4.2013, FOTOĞRAF)

///////////

Bengisu'dan Osmanlı defilesi

ANTAKYA Bengisu Eğitim Derneği tarafından Güngör Ottoman Palace'ta düzenlenen defilede, Osmanlı sultanlarının kıyafetleri sergilendi. Defileye Bengisu Eğitim Derneği Başkanı Ayşe Fitnat Akın, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli izledi. Ünlü modacı Cemile Gül'ün hazırladığı ve Osmanlı sultanlarının kıyafetlerinin sergilendiği etkinlikte, tarihçi Nuh Yaşar da 'Hayırda yarışan bayan sultanlar' adlı bir sunum yaptı. Dernek Başkanı Ayşe Fitnat Akın, defileden elde edilecek gelirle maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere yardım edileceğini söyledi.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

(24.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////

Okulda konser

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Mersin Mimar Sinan Ortaokulu'nda piyano eşlikli şan konseri gerçekleştirdi. 250 öğrencinin dinleyici olarak katıldığı konserde, Türk, Azeri ve Avrupalı

bestecilerinin eserleri seslendirildi. Doçent Ahad Asker yönetiminde, MDOB solist sanatçıları Elif Örünk, Burcu Özdoğan, Erdem Özdemir ve Orhan Güllüler'in yer aldığı konserde, öğrenciler ile sanatçılar sohbet etme olanağı da buldu.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Okullarımıza yönelik yaptığımız eğitim etkinliklerine ara vermeden devam ediyoruz. Bu kez Yeni Hal Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Ortaokulu'ndaki öğrencilerimizle buluştuk. Sanatçılarımıza gösterilen ilginin yoğunlu bizlere tüm yorgunlumuzu unutturdu. Başta İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül olmak üzere, okul müdürü Mehmet Çelik'e değerli desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(24.4.2013)

/////////////

Müdür Ülgen'e plaket

TÜRK Kızılay tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen'e kan bağışı kampanyalarına sağladığı destek nedeniyle teşekkür plaketi verildi.

Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü İpek Aksu ile Mersin Kızılay Kan Alma Merkezi Müdürü Saltuk Buğra Özcanlı, Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem ve Yönetim Kurulu üyeleri, MESKİ Genel Müdürü Ülgen'i ziyaret etti. Kızılay yetkilileri, 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında, "Bu Kan Seni Unutur Mu" adıyla kan bağışı kampanyası düzenleyen Ülgen'e plaket verdi. Kzılay ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Ülgen de "Kızılay sadece ülkemizde değil tüm dünyada ayrım gözetmeksizin ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan ve bu konuda büyük başarı sağlayan bir kurumdur" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(24.4.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////

Merkez Park'ta 23 Nisan coşkusu

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kasamında Merkez Park'ta 'Keloğlan Masallar Köyü' oyunu sahnelendi. Üç gün devam eden etkinliğe, Adanalı çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Mrekez Park'a giderek çocukların neşesine ortak oldu.

ADANA,(DHA)

///////////

Uçurtma şenliği yapıldı

MERSİN'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü tarafından uçurtma şenliği düzenlendi.

Barış Meydanı'nda düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu. Emniyet Müdürlüğü tarafından çok sayıda çocuğa uçurtma hediye edildi. Şenlikte binlerce çocuk aileleri ile birlikte uçurtma uçurarak keyifli dakikalar geçirdi. Emniyet Müdürü Arif Öksüz de çocuklarla yakından ilgilendı.

Öksüz, şenliğe destek veren Türk Chopper üyelerinin motosikletlerine binen çocuklarla fotoğraf çektirdi. Polis maskotu ve Akdeniz Oyunlarının maskotu Caretta'nın yoğun ilgi gördüğü şenlikte aileler ve çocuklar deniz kenarında müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

Serkan AVCI/ MERSIN,(DHA)

(24.4.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Çalışkan gazeteciliği anlattı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'ndeki Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu öğrencileri 'Medya yolu ile kültürlerin paylaşılması' konulu AB Commenius Projesi kapsamında Almanya'ya gitmeden önce Medya Mensupları Derneği (MEDYAD) Başkanı Okan Çalışkan ile bir araya geldi.

Proje kapsamında Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu'nda düzenlenen söyleşiye Türkiye Gazeteciler Federasyonu Temsilcisi ve MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte

Okul Müdürü Osman Köseoğlu ve proje sorumlusu Muazzez Şanlısoy de hazır bulundu.

Konuşmasında gazetecilik hakkında bilgi veren Çalışkan "Gazetecilik önemli bir meslektir. Savaş halindeki ülkelerde bile gazetecilerin korunması ve iyi bir çalışma ortamı yaratılması için çaba gösterilen bir meslektir. Her meslek emirle, kanunla saygın hale getirilemez, saygınlık kendi içinde yaratılır" dedi. Çalışkan, söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(24.4.2013)

////////////

Mishcenko'ya burs ödülü

MERSİN'deki Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr.Yuriy Mishcenko, Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Programı (BAGEP) 2013 yılı burs ödülüne layık görüldü. TUBİTAK tarafından desteklenen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Programı dahilinde bu yıl Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden 20 bilim insanına bu ödül verildi.

Yrd. Doç.Dr. Yuriy Mishcenko, Yrd. Doç. Dr. Ali Kemal Havare ve Toros Üniversitesi'nde 2'nci sınıf öğrencisi Osman Onur Akırmak ile birlikte Tıp-Nörobilim alanında Göz Takip Sistemi (Eye Tracker)ar-ge çalışmasına devam ediyor. Çalışma kapsamında, gözlük bazlı kameralı göz takip donanımı geliştirildi. Bu sistem göz hareketlerini takip ederek eş zamanlı olarak bakış takibini sağlayabiliyor. Göz takip sistemleri, laboratuar çalışmalarının yanı sıra, gelecekte yeni bilgisayar ara yüzleri tasarımında ve özürlü insanların çevreleri ile iletişim kurmalarına fırsat sunabilecek.

MERSİN, (DHA)

(24.4.2013)

/////////////

Bahar kermesi

MERSİN'in merkez Mezitli ilçesinde Müzik ve Sahne Sanatları Prodüksiyon Derneği, 'Bahar Kermesi' düzenledi. Çok sayıda davetlinin katılımıyla açılan kermeste, çocuklar için hazırlanan kukla tiyatrosu, palyaço ve yüz boyaması gibi etkinlikler de yer aldı. Dans gösterilerini izleyen çocuklar midilli ile tur attı. Kursiyer velilerin hazırladığı yemek ve eşyalar ise kısa sürede satıldı. Dernek Başkanı Selda Ergen, kermesten elde edilecek gelirin önümüzdeki günlerde sahneleyecekleri 'Sakar Cadı' adlı müzikal tiyatronun dekoru için harcanacağını söyledi.

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ (Mersin),(DHA)

(24.4.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Küçük şefler hünerlerini sergiledi

MERSİN'de Big Chefs tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte, minikler eğlenceli anlar yaşadı. Mersin Marina'da bulunan Big Chefs, anaokulu öğrencilerini ağırladı. Etkinliğe katılanlar şefler gibi giyinerek, kendileri için hazırlanan özel masalarda, yenilebilir oyun hamuru ile yaratıcılıklarını sergiledi.

MERSİN, (DHA)

(24.3.2013)

/////////////

Antakya Lisesi mezunları buluştu

ANTAKYA Lisesi'nden 1975-76 öğretim yılında mezun olan bir grup, Dağevi Restaurant'da buluştu.

Kendilerine 'Ayrılsak da beraberiz grubu' adını veren eski mezunlar, 37 yıl sonra gerçekleşen buluşmada hasret giderdi. Türkiye'nin değişik şehirlerinde yaşayan ve çeşitli mesleklerde görev yapan Antakya Lisesi 3 Fen B sınıfı mezunları etkinlikte eski günleri andı. Buluşmada, şu anda Galatasaray Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan dönemin sınıf öğretmeni Gönül Atalay ile okulun 75-76 mezunlarından, Hatay Kültür ve Turizm eski Müdürü Aysun Çelenk de katıldı.

HATAY,(DHA)

(24.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Fatih'te 23 Nisan kutlaması

ADANA'da Fatih Mehmet İlköğretim Okulu'nda 23 Nisan coşkusu yaşandı. Merkez Seyhan ilçesindeki Fatih Mehmet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Okul Müdürü Hasan Yıkar, 23 Nisan'ın önemini vurguladığı konuşmasında "Çocuklarımızı mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Çocuklar bizim gelecegimiz" dedi.

Öğretmenler, öğrenciler ve velilerin izlediği kutlamalar, halk oyunu gösterileri, danslar ve skeçler ile devam etti. Okulun 3/D sınıfı öğrencilerinin, sınıf öğretmeni Fatma Mukul nezaretinde hazırladığı dans gösterisi de büyük beğeni topladı.

Ahmet ÖZMEN/ ADANA,(DHA)

(24.4.2013,FOTOĞRAFLI)

///////////

Esnafların acı günü

ADANA'nın Pozantı İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Belediye Meclis Üyesi Tahsin Güler (55) hayatını kaybetti. Bir süredir Adana Acıbadem ve Aşkın Tüfekçi Hastanesi'nde akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Güler kurtarılamadı. 2000 yılından bu yana Oda Başkanlığını yürüten Tahsin Güler'in cenazesi öğle namazının ardından İlçe Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine Pozantı Kaymakamı Kürşad Özdemir, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Ufuk Yörük, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, çevre il ve ilçelerin oda başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Malik GÖDELİNER/Pozantı, (DHA)

(24.4.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement