Gündem / 9 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 9 Eylül 2016

Gündem / 9 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektuplarını takdim edecek Şili Büyükelçisi Jose Manuel Silva, Zimbabve Büyükelçisi Nicholas Dlamini Kitikiti ve Malezya Büyükelçisi ABD Razak Bin Abdul Vahab'ı ayrı ayrı kabul edecek.

09.09.2016 09:01

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektuplarını takdim edecek Şili Büyükelçisi Jose Manuel Silva, Zimbabve Büyükelçisi Nicholas Dlamini Kitikiti ve Malezya Büyükelçisi ABD Razak Bin Abdul Vahab'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/11.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek, partisinin genel merkezinde MYK toplantısına başkanlık edecek.

- Yıldırım, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'yi AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek.

(Ankara/14.30/15.30/18.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek, ardından CHP Parti Meclisine başkanlık edecek.

- Kılıçdaroğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile görüşecek.

- 9 Eylül Kurtuluş Parkı'na yapılan anıtın açılışına katılacak Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenecek kuruluş yıl dönümü resepsiyonunda yer alacak.

(Ankara/09.30/10.30/13.00/14.00/19.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker başkanlığındaki AK Parti heyeti, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezini ziyaret ederek Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Moldova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 25. yıl dönümü kutlamalarına katılacak.

(Kişinev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya Uzay Teknolojileri Bakanı Yosuke Tsuruho ile bir araya gelecek, özel bir okulun açılış töreni ve plaket törenine katılacak, sanayici ve iş adamlarıyla görüşecek.

(Ankara/09.00/Bolu/11.30/Düzce/14.00/Karabük/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere'nin Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Liam Fox ile görüşecek, işadamları ekonomi ve ticaret toplantısına katılacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kredi Kayıt Bürosu ve Findeks ürün ve hizmetlerinin tanıtımı protokolü imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "e-Devlet Siber Güvenlik Stratejsi ve Eylem Planı"nın tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30)

5- Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, AA Finans Masası'nda değerlendirmelerde bulunacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin 2016 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak, temmuz ayı sanayi ciro ile dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı, süt ve süt ürünleri istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi/AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ve Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn ile "Türkiye-AB Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı"nın ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile görüşecek, ortak basın toplantısına katılacak.

(Ankara/11.30/14.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'de Suriye krizini ele almak üzere bir araya gelecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Portekiz Başbakanı Antonio Luis Dos Santos da Costa, Malta Başbakanı Joseph Muscat, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, "Avrupa Birliği Üyesi Akdeniz Ülkeleri Zirvesi"nde bir araya gelecek.

(Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- MAPFRE Vakfı ve İDO iş birliğiyle trafik kurallarını çocuklara öğretmeyi amaçlayan "Bıdık ile Köpük Trafikte" adlı oyun, Yenikapı Turgut Özal Deniz Otobüsü'nde sahnelenecek.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de 2016-2017 sezonu ilk hafta maçlarıyla başlayacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- İşlenmeyen araziden 40 milyar lira beklenti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

"2 milyon hektar alan nadasa bırakılanlardan, 2 milyon hektar alan da işlenmeyen tarım arazilerinden kazanılmasıyla oluşacak 4 milyon hektar alanın, tarımsal hasılaya 30-40 milyar liralık bir yansıması olacak"

"Araziniz var ekmiyorsunuz. 'Yerinizi biz ekiyoruz, ektiriyoruz. Onun kira bedelini de hesabınıza bankaya yatırıyoruz' diyeceğiz"

"Şu anda 184 ovanın sınırları çizilmiş bulunuyor, Bakanlar Kurulu kararı yayımlanacak ve buralar tarımsal sit alanı ilan edilecek, 184 ovaya artık kimse dokunamayacak"

(Mehtap Yılmaz/Ankara)

2- "Bütün dünyanın Suriye halkının yanında olmasını istiyoruz"

- ÖSO Sultan Murad Tümeni Komutanı Fehim İsa:

- "Allah'ın izniyle kararlıyız, bu halkı ikinci kez kimsenin hakimiyeti altında bırakmayacağız"

- "Bütün dünyanın Suriye halkının yanında olmasını istiyoruz. Bu insanların bir an önce bu savaştan kurtulması lazım"

- "2 yıl öncesine kadar Suriye'nin yüzde 60'ı elimizdeydi ama bazı örgütlerin arkasında büyük ülkeler olduğundan dolayı çok kayıplar verdik"

(Mehmet Akif Parlak/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bitkisel ürünler reçeteye giriyor

- Fitoterapi eğitimi alan hekimler, Sağlık Bakanlığının ruhsat verdiği bitkisel ürünleri reçeteye yazabilecek

- Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz:

- "Hekimlerimiz yazdıkları bitkinin yan etkilerine karşı da hastayı bilgilendirecek. Yani bir hekim bir hastaya ruhsatlandırılmış bir bitki önerisinde bulunuyorsa, onun miktarını ve dozunu da iyi ayarlamak durumundadır. İlacı tavsiye ederken, 'olası bir yan etki görülürse bizi haberdar edin' diyecek."

(Duygu Yener/Ankara) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement