Gündem/ 30 Nisan 2015 - Son Dakika
Politika

Gündem/ 30 Nisan 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu'nda düzenlenen Tu¨rkiye'de Hu¨kümet Sistemi Tartıs¸maları ve Bas¸kanlık Modeli Sempozyumu'na katılacak.

30.04.2015 09:04

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Konferans Salonu'nda düzenlenen Tu¨rkiye'de Hu¨kümet Sistemi Tartıs¸maları ve Bas¸kanlık Modeli Sempozyumu'na katılacak.

Erdoğan, ATO Congresium'da Ankara otobüs ve minibüsçü esnafı ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile görüşecek Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.00/17.00/15.45/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-  TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kamu Denetçiliği Kurumu İstanbul İrtibat Bürosunun resmi açılış resepsiyonuna katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karayolları işçileriyle bir araya gelecek, partisinin Niğde ile Aksaray mitinglerinde vatandaşlara seslenecek, valilikleri ziyaret edecek.

(Ankara/10.30/Niğde/14.00/15.00/Aksaray/17.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Anıtpark Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitinglerde halka hitap edecek.

(Afyonkarahisar/14.00/Uşak/17.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- KKTC'de cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı ant içecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ant içme törenine katılacak, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu görüşecek, Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya gelecek.

Arınç, daha sonra devir teslim törenine katılacak ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edikten sonra basın toplantısı düzenleyecek.

(Lefkoşa/16.00/15.30/17.00/18.30/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, RTÜK'ün 21. kuruluş yıl dönümü toplantısına katılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  ÖNDER Vakfının düzenlediği İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı'na katılacak. Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop da yer alacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam,  ALO 183 Şiddet Çağrı Hattı'nın açılışını gerçekleştirecek, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

(Sakarya/11.00-20.00)   (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, KADEM tarafından düzenlenen "AB- Türkiye Siyasette Kadın Sivil Ağı" Projesi kapsamında gerçekleştirilecek "Kadın ve Siyaset Sempozyumu", Uluslararası Yatırım Zirvesi kapanış oturumu ile Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen "Altın Yılı" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/10.00/16.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna Hersek'te, Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak ile görüşecek, iki Bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç ve Boşnak üye Bakir İzzetbegoviç tarafından kabul edilecek Çavuşoğlu, Milletler Meclisi Başkanı Barışa Çolak, Temsilciler Meclisi Başkanı Şefik Caferoviç ve Başbakan Denis Zvizdiç ile bir araya gelecek.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından yaptırılan çocuk parkının açılışına katılacak, merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edecek.

(Saraybosna)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk-Tatar İş Forumu'na katılacak.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilkent Üniversitesi Aysel Sabuncu Beyin Araştırmaları Merkezi'nin temel atma töreninde yer alacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9 - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin Alaçam ile Bafra seçim koordinasyon merkezlerinin açılışına katılacak.

(Samsun/11.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Tarıma Değer Katanlar Ödüllendiriliyor Yarışması"nın ödül töreninde yer alacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Konya Ovası Projesi (KOP) Eylem Planı'nın tanıtım toplantısında bulunacak.

(Niğde/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12-  Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uygarlıklar Kenti Batman" kitapçığının tanıtım programına katılacak, fotoğraf sergisini gezecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13 - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hakubun Shimomura ile Sur Balık Restaurant' ta eğitime ilişkin ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir milletvekili adaylarıyla kahvaltı yapacak, İZTO'yu ziyaret edecek.

(İzmir/09.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesinin atık çamuru enerjiye dönüştürecek çamur yakma tesisinin temel atma töreni ile Osmangazi ilçesinde Erzurum Kültür Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak, Osmangazi ilçesinde sağlık çalışanlarıyla bir araya gelecek ve Kapalı Çarşı esnafını ziyaret edecek.

(Bursa/12.30/Osmangazi14.00/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

16- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sultanbeyli'de halkla buluşacak, Şişli'de Serbest Muhasebeci ve Yeminli Mali Müşavirler Odasına ziyarette bulunacak.

(İstanbul/13.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

17- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon il Başkanlığının düzenlenen bazı programlara katılacak.

(Trabzon/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırılarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 sanığın "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması görülecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası yılın ikinci enflasyon raporunu açıklayacak ve Başkan Erdem Başçı toplantıda bir sunum yapacak.

(İstanbul/10.30)

2 - Merkez Bankası, Nisan ayı Para Politikası Kurulu Toplantı özetini yayımlayacak, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.00/14.30)

3- TÜİK, Mart ayı dış ticaret ile bu yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun beşinci gününde Muğla-Pamukkale etabı geçilecek.

(Muğla/10.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası ana tablo müsabakaları Garanti Koza Arena'da devam edecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray ile Medicana Sivasspor, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- Futbolda PTT 1. Lig 30. haftası, Samsunspor-Osmanlıspor ve Manisaspor- Adana Demirspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Samsun/17.00/Manisa/19.00) (Fotoğraflı)

5- Bayanlar Voleybol 1. Ligi play-off final etabı 2. devre maçları Ankara'da sürüyor. İkinci gün VakıfBank- Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe Grundig-Galatasaray Daikin maçları oynanacak.

(Ankara/17.00/20.00) (Fotoğraflı)

6- Hentbol Bayanlar Süper Lig play-off 1. Grup 6. maçında Üsküdar Belediyespor ile Kastamonu Belediyespor, 2. Grup 5. maçında ise Muratpaşa Belediyespor ile İzmir Büyükşehir Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/Antalya/17.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement