Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), tiyatro seyircisinin beğenisini toplayan, Mustafa Nogay Kesim'in kaleme aldığı, Kazım Akşar'ın yönettiği iki perdelik müzikli komedi olan 'Pişti' ile 19 Şubat Salı günü saat 20.00'de Erdem Bayazıt Kültür...

15.02.2013 14:00

Foto: Ziyaret fotosu

===

ADT, 'Pişti' ile perdesini açıyor

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), tiyatro seyircisinin beğenisini toplayan, Mustafa Nogay Kesim'in kaleme aldığı, Kazım Akşar'ın yönettiği iki perdelik müzikli komedi olan 'Pişti' ile 19 Şubat Salı günü saat 20.00'de Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ücretsiz gösterimle seyircisiyle buluşacak.

Farklı yaşta ve sosyal çevrelerden bir grup erkeğin mekanı olan kahvehaneye iki genç kadının girmesiyle erkeklerin ezberinin bozulmasını konu edinen oyunda, Oktay Gözpınar, Ahmet Açıkgöz, Bahar Işık, Gözen Müftüoğlu, Murat Bölük, Gökhan Tüzün rol alıyor.

ADT, "Ruhlar Gelirse" adlı oyunu 20-21-22 Şubat saat 20.00'de 23 Şubat saat 15.00 ve 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Sahnesi'nde tiyatro seyircisiyle buluşturacak. Noel Coward'ın yazdığı, yönetmenliğini Ali Meriç'in üstlendiği 'Ruhlar Gelirse' adlı oyun, ünlü bir yazarın gözlem yapmak için evine davet ettiği medyumun yanlışlıkla eski karısının ruhunu çağırmasıyla başlayan komik olayları konu alıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ruhlar Gelirse oyunundan foto

===

Antalyaspor bayrağı Erciyes'in zirvesinde

ANTALYALI bir grup dağcı, Erciyes Kar Şenlikleri ve Zirve Tırmanışı etkinlikleri kapsamında, Kayseri'deki Erciyes Dağı'na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Tırmanışı başarıyla tamamlayan ekip, 3 bin 917 metre yükseklikte Antalyaspor bayrağı açtı. Antalyalı dağcılardan Barış Çetintürk ile arkadaşları Fahri Altun, Serhat Erten, M. Salih Arslan, Veysel Balta, Ömer Harpçı, Lütfi Hamarat ve Adem Ulaş Erciyes Kar Şenlikleri ve Zirve Tırmanışı'na katıldı.

Antalya'dan yola çıkan ekip, Kayseri'den Erciyes Dağı'na doğru yola çıkarak, 2 bin metre yükseklikteki Tekir Yaylası'nda kamp kuruldu. Gece 00.00'da harekete geçen ekip 14 saatlik yürüyüşün ardından 3 bin 917 metre yükseklikteki zirveye ulaştı. Barış Çetintürk beraberinde getirdiği Antalyaspor bayrağını açarak zirveye dikti. Barış Çetintürk, sıfırın altında 27 derecelik havada fotoğraf makinesinin çalışmadığından yakınarak, "Bayrağın dikiliş ve dalgalanış anını fotoğraflayamadık" dedi.

Barış Çetintürk, zirveye Antalyasporlu futbolcuların imzaladığı formaları da götürdüklerini, ancak soğuk hava ve şiddetli fırtına dolayısıyla formaları giyemediklerini de belirterek, "Dağcılık ve kaya tırmanışı sporuyla ilgilenen Antalyalı bir grup arkadaşımla birlikte Erciyes'in zirvesine çıktık. Zirvede, Antalyaspor'un bu yılki başarısını kutlayıp, bayrağını dikerek, başarıyı ölümsüzleştirmek istedik. Aşırı soğuk ve rüzgar yüzünden yalnızca Antalyaspor bayrağıyla fotoğraf çektirebildik" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Dağcılar, Antalyaspor bayrağıyla

===

Kolejlilerin sevgi günü

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji İlkokulu Okul Öncesi 5 ve 6 yaş sınıfı öğrencileri, 14 Şubat'ı 'sevgi günü' ilan ederek güne başladı. Sınıflarında 'sevgi ne demek' sorusu üzerinde beyin fırtınası yapan minikler, sonrasında resimler tasarlayarak sevgi panolarını oluşturdu.

Sevginin emek istediğini, sevginin çok özel bir duygu olduğunu, sevgimizi söylemenin, paylaşmanın çok önemli olduğunu öğrenen minikler, insanları, doğayı ve hayvanları sevmek, korumak gerektiğini de görsel ve işitsel olarak kavradı.

Değişik dramatizasyonlar yapan minikler, sonrasında mini lezzet mutfaklarında atölye çalışması yaparak, sevgi kurabiyelerini hazırladı ve süsledi. Minikler, yaptıkları çalışmalar sonunda 'sevginin fark yarattığını' bir kez daha pekiştirmiş oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kolejlilerin fotosu

===

Sevgi dileklerini gökyüzüne bıraktılar

ALANYA'da aralarında yabancılarında bulunduğu 50 kişilik grup '14 Şubat Sevgililer Günü'nü gökyüzüne dilek fenerleri bırakarak kutladı. İskele Şelale Meydanı'nda toplanan grup, dilek feneri yakıp gökyüzüne bıraktı. Dilek feneri yakanlardan bazıları sevgili bulmak bazıları ise sevgilileri ile evlenmeyi diledi. Gökyüzüne bırakılan dilek fenerleri renkli görüntüler oluşturdu. Grup bir süre dans edip eğlendikten sonra meydandan ayrıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Dilek Fenerlerinde

===

Başkan kan verdi

BATI Akdeniz Antalya Bölge Kan Merkezi'nin yürüttüğü kan bağışı kampanyasına Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve belediye meclis üyeleri de destek verdi. Kampanya kapsamında ilk Belediye Başkanı Çetinkaya kan verdi. Başkanın çağrısı üzerine Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Falay ve AK Partili meclis üyeleri Şefik Durdaş, İsmail Değirmenci ile çok sayıda esnaf kan bağışında bulundu.

Kan vermenin sağlık ve toplumsal açıdan çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Çetinkaya, "Sağlıklı durumda olan ve kan vermek için gerekli özellikleri taşıyan herkesi kan bağışında bulunmaya çağırıyorum. Hem vücuttaki kanınız yenileniyor hem de hastalara umut oluyorsunuz" diye konuştu. Kan Merkezi'nde görevli Dr. Tamer Eser ise bağışlanan her ünite kanın bir hastanın hayatını kurtardığını söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kan bağışından

===

Eğitimcilerden dizilere tepki

TÜRK Eğitim-Sen Kumluca Temsilcisi Soner Abaydın, televizyon kanallarında yayınlanan okul dizilerinin yaşamını eğitim ve öğretime adamış eğitimcileri derinden yaraladığını söyledi. Bazı okul dizilerinde kağıttan uçakların havada uçuştuğu, okul müdürünün para sayma makinesiyle özdeşleştirildiğini savunan Abaydın, bu dizilerde sorunlu öğretmen tipleri yaratıldığını kaydetti.

Dizilerde öğrencilerin önceliklerinin ders olmadığı bir ortamın lanse edilmeye çalışıldığı vurgulayan Abaydın, "Deli gibi bağıran, bırakın eğitimci olmayı insanı insanlığından utandıracak müdire tiplemesi, baldır bacak muhabbeti yapan öğrenci tipi, her zamanki gibi konumuz 'eşeyli üreme' diye derse başlayan ya da 'Çıkarın tişörtleri yazılı yapacağım' diyen kadın öğretmen tiplemeleri, eğitim ve öğretimle ilgisi olmayan sorunlu öğrenci tiplemeleri doğal gibi tanıtılmaya çalışılıyor" dedi.

Dizilerde çocuklara olumsuz davranış ve kötü alışkanlıkların sıradan, doğalmış gibi gösterilerek aşılanmaya çalışıldığı iddia edilen Abaydın, "Seviyesizliğin, hadsizliğin sınırları zorlanmaya daha ne kadar devam edilecek. Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Öğretmenler aşağılanıp itibarsızlaştırılarak, öğrencilere kötülükler aşılanarak aslında ülkemizin geleceğine saldırılmaktadır. RTÜK görevini yapmalı" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Soner Abaydın

===

Dolu hazırlıksız yakaladı

KUMLUCA'da yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı vatandaşlara kar sevinci yaşattı. Kumluca'da akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağmur, gece saatlerinde yerini dolu yağışına bıraktı. Dolu yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, saçakların altına sığınarak doludan korunmaya çalıştı. Yaklaşık 10 dakika süren dolu, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Araçlarını yol kenarına çekip park eden sürücüler, dolu yağışının sona ermesinin ardından yollarına devam etti. Yağışın ardından ilçe merkezi dolu taneleriyle beyaza büründü.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Dolu yağışı

===

Hastalara müzikli terapi

BURDUR'da yatağa bağımlı hastaların evinde, sağlık çalışanları tarafından akademisyen eşliğinde müzikle terapi uygulanmasını öngören 'Bir Ses Ver' projesi tanıtıldı. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Sağlık Müdürlüğü'nce ortaklaşa gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı, MAKÜ Rektörlük Senato Salonu'nda yapıldı.

Toplantıda konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, kentteki tüm kurumlarla proje yapmaya açık olduklarını, bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü ile 'ilginç ve insani' bir projeye imza attıklarını söyledi. 'Bir Ses Ver' projesi ile Burdur ve çevresinde yatağa bağımlı hastalara müzik bölümü tarafından dinleti sunulacağını anlatan Prof. Dr. Saatcı, "Projenin, hastaların istediği müziklerin çalınması, sohbet edilmesi ve hoş vakit geçirilmesi gibi amaçları var" dedi.

Burdur Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram ise zaman zaman sadece modern tedavi yöntemleriyle sınırlı kalındığını, ancak bazı alternatif tedavi yöntemlerinin de hastaların üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu kaydetti. Geçmişte müziğin pek çok hastalıkta tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanıldığına işaret eden Şenbayram, kendilerinin de müziğin gücünden faydalanmak istediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardında Prof. Dr. Saatcı ve Uzman Dr. Şenbayram arasında projeyle ilgili protokol imzalandı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Protokolden

===

Turistik tesise işgal uyarısı

ALANYA'nın Konaklı Beldesi'nde Club Dem Otel tarafından yapılan ek tesislerin bazı bölümlerinin kaçak olduğu ve bu kaçak kısımların ise sahile ulaşımı sağlayan yol üzerine yapıldığı iddia edildi. Yolun 4 yıldır turistik tesis tarafından işgal edildiğini iddia eden Dizal Turizm A.Ş. ve vatandaşlar, Konaklı Belediyesi'ne yolun açılması için şikayette bulundu. Ancak aradan geçen zaman içinde işlem yapılmaması nedeniyle bölge sakinleri ve Dizal Turizm bu kez Alanya Kaymakamlığına şikayette bulundu.

Şikayeti değerlendirerek işleme koyan Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in talimatıyla şikayet konusu tesis ve yolda ölçüm yapıldı. Ölçümlerde, 297 metre uzunluğundaki yolun eninin imar planına göre 15 metre olması gerekirken, 3,2 ile 5,2 metre arasında işgalden dolayı daralma olduğu belirlendi. Bilirkişi heyeti infaz tutanağına göre yolun 1193 metrekarelik kısmının Club Dem Otel tarafından işgal edildiği belirlendi.

Bilirkişi, işgal edilen yolun Konaklı Belediyesi'ne teslim edilmesine, teslimden sonra olayın tekrarlanması durumunda konun yargıya taşınacağına karar verdi. Hazırlanan infaz tutanağı şikayetçi ve yolu kendi tesisleri içerisine dahil eden Club Dem Otel yetkililerine diğer gözlemciler tarafından imzalanarak tebliğ edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Tesisin yapıldığı alan ve yoldan foto

===

Günay'dan Demre'ye kitap

KÜLTÜR ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Demre Kütüphanesi'ne 60 adet kitap gönderdi. Kitaplar Kaymakam Yusuf İzzet Karaman tarafından teslim alındı. Günay'ın 2010 yılından bu yana Demre Kütüphanesi'ne gönderdiği kitap sayısı 5 bine ulaştı. Günay'ın gönderdiği kitapların çoğunluğunu İngilizce, Almanca ve Rusça yazılan arkeoloji, sanat tarihi ve bilimsel kitaplar oluşuyor. Bunların yanı sıra roman ve öykü türü kitaplar da yer alıyor.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay yaptığı açıklamada, ilaveten, birkaç bin kitap daha göndereceğini söyledi. Son gönderdiği kitapların yabancı yayınlar olduğunu anlatan Günay, "Bunlar çok değerli kitaplar. Yapımı süren Demre Kültür Merkezi'nde 'Ertuğrul Günay Arkeoloji ve Sanat Kütüphanesi' kuracağım. Arkeoloji ve sanat meraklılarının başvurabileceği bir merkez olacak. Burası aynı zamanda araştırma yapan öğrenci ve öğretim elemanlarının başvurabileceği bir merkez olacak" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Kitaplardan

===

Alanya'da esrar operasyonu

ALANYA Otogarı'nda polisin ihbar üzerine durduğu bir kişinin çantasında yapılan aramada 3,2 kilogram esrar ele geçirildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekiplerin istihbarat çalışması sonrasın durdurulan 34 yaşındaki C.A'nın el çantasında arama yapıldı. Şüphelinin çantasında giysilerin arasında 3 kilo 200 gram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınırken, şüphelinin sorgusu sürüyor.

Özgür YILMAZ/ALANYA(DHA)

Fotosuz

===

Polisten kaçak malzeme operasyonu

ALANYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Antalya Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu tarafından ilçede, çeşitli işyerlerinde gümrük kaçağı eşya bulunduğu gerekçesiyle arama yaptı. Cumhuriyet Mahallesi'nde U.Y'ye ait iş yeri, Şekerhane Mahallesi'nde M.Y'ye ait (33) markette S.A'ya (67) ait kırtasiye ve C.A'ya (46) ait işyerinde yapılan aramada, gümrük kaçağı olduğu belirlenen 79 elektronik sigara, 918 likit ve 299 adet yedek ağızlık ile şarj cihazları ele geçirildi. Ele geçirilen malzemenin piyasa değerinin yaklaşık 50 bin lira olduğu kaydedildi. Malzemelere el konulurken olayla ilgili gözaltına alınan iş yeri sahipleri ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, DHA)

Foto: Ele geçirilen malzemeler

===

Ankara'da aranırken Alanya'da yakalandı

ANKARA'da uyuşturucu madde ticareti yapmaktan polis tarafından aranan ve hakkında kesinleşmiş 1,5 yıl hapis cezası bulunan Ümit D., Alanya'da balık tutarken yakalandı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri park ve sahillerde şüpheliler üzerinde denetim yaptığı sırada Damlataş sahilinde balık tutan 62 yaşındaki Ümit D.'nin Genel Bilgi Taraması'nı yaptı. Sorgulamada Ümit D.'nin Ankara emniyetince arandığı ve 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan hakkında kesinleşmiş 1,5 yıl hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheli İnfaz Kısım Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

Üreticiler aradığını bulamadı

NARENCİYE üretiminin merkezi Finike'de üreticiler, artan maliyetler ve olumsuz hava şartları nedeniyle rekoltenin beklentileri karşılamadığından yakındı. Ürün satış fiyatının maliyetleri karşılamadığını anlatan Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, küçük çiftçilerin yüzde 80'inin kredi borcu bulunduğunu vurguladı. Ekonomik girdilerin yükselmesine rağmen ürün fiyatını aynı seyrettiğini vurgu yapan Başkan Sarıçobanoğlu, devletin üreticiye destek olmasını beklediğini kaydetti.

İlçede üreticinin elinden 60-65 kuruşa çıkan portakalın büyükşehirlerde 3 lira civarında satıldığını anlatan Başkan Sarıçobanoğlu, bu aradaki farkında üreticinin cebine değil aracıların cebine girdiğini vurguladı. Portakal fiyatının son 8 yıldır 1 lira 20 kuruş ile 1 lira 30 kuruş arasında satıldığını kaydeden Başkan Sarıçobanoğlu, "Bu süre içinde gübrenin torba fiyatı 10 liradan 50 liraya yükseldi. İlaç fiyatları da katlanarak yükseldi. Çiftçinin masrafları yüksek, satış fiyatı düşük kaldı" dedi.

İklim şartlarını nedeniyle de ürün kaybı yaşandığını anlatan Başkan Sarıçobanoğlu, bazı bölgelerde don, dolu ve sel nedeniyle üreticilerin ciddi kayıplar yaşadığını vurguladı. Özelikle bu yıl portakalda 50 oranında ürün kaybı yaşadıklarını savunan Başkan Sarıçobanoğlu, "Devlet, sigorta yapılmasını öneriyor ancak sigorta süresi 31 Ocak'ta tarihinde sona eriyor. Hasat dönemi ise 15 Nisan'da bitiyor. Ocak sonu itibariyle sigorta kapsamında olmayan ürünler, olumsuz hava şartları yaşandığında çiftçi zarar görüyor. Sigorta süresinin 15 Mart'a kadar uzatılması şart" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Portakal bahçelerinden

===

Gönen'de cinayet

ISPARTA Gönen İlçesi'nde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanmış halde bulunan 54 yaşındaki Kadir Atay, tedaviye alındığı hastanede yaşamını yitirdi. Gönen'de Pazar Mahallesi Değirmen Caddesi'nde bir kişinin yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığı belirlenen yaralı, yapılan ilk müdahalenin ardından Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kadir Atay'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna gönderildi. Polis, Atay'ı bıçaklayarak öldüren kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

===

Travers hırsızları yakalandı

ISPARTA Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde demir yolu raylarından ahşap traversleri çaldığı iddia edilen 2 kişi yakalandı. Isparta Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgesinde demir yollarında ahşap travers demirleri ile raylar üzerindeki bağlantı demirlerinin çalınması üzerine çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri sorumluluk bölgesinde yaptığı inceleme, şüphe üzerine durduğu bir minibüste yaptığı aramada, 546 demir vida, 138 travers demiri ve cebire adı verilen ray bağlantı demiri ele geçirdi. Olayla ilgili minibüsteki Y.T. ve G.T gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemeler Devlet Demir Yolları yetkililerine teslim edildi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Fotosuz

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement