Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

lekesiz.HATAY Valisi M.Celalettin Lekesiz, turizm potansiyeli dikkate alındığında ilin geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

16.04.2013 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

/////////

lekesiz: Turizmin geleceği parlak

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, turizm potansiyeli dikkate alındığında ilin geleceğinin parlak olduğunu söyledi. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt, Antakya Turizm Derneği Başkanı Selahattin Nacioğlu ile turizm sektör temsilcileri turizm haftası nedeniyle Vali Lekesiz'i ziyaret etti. Vali Yardımcısı Şahin Bayhan'ın da katıldığı görüşmede konuşan Vali Lekesiz, Hatay'da tüm zenginliklerin bulunduğunu belirterek "Turizmden hak ettiğimiz değeri alabilmek için birçok toplantıda bir araya geldik. Toplantılardan sonra Hatay'ın bir turizm stratejik haritasını çıkardık ve bu doğrultuda çalışmalara devam ediyoruz. 2023 yılında hayal ettiğimiz turizme ulaşmamız için Hatay'daki konaklama gün sayısını üçe, turizm kazancımız 600 bin dolara, 250 bin olan turist sayısını da 1 milyon çıkarmalıyız" dedi.

Mehmet EZER/ANTAKYA,(DHA)

(16.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Geleceğin vali ve kaymakamları

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ankara Üniversitesi (AÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden bir grup öğrenciyi kabul etti. İl Özel İdaresi'ndeki kabulde öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Vali Güzeloğlu, "Sizden istediğim kendinizi geliştirmenizdir. Sizler farklılık yarattığınız sürece bilgi edinebilirsiniz. Sıra dışı olmak hayata aykırı değildir. Kendinizi geliştirmek için önünüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Yabancı dil eğitimine de ağırlık vermeli, alanınızda kendinize bir hedef koymalısınız" dedi. Mersin'i tanıtan bir sunum da yapan Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Mersin 'Akdeniz'in İncisi' sloganı ile önemli bir ticaret, turizm ve spor kentidir. Tarımsal üretimde ülkemizin 2'nci büyük kenti olan Mersin, vergi tahsilatında 6'ncı büyük kent olarak öne çıkmakta, kamu gelirlerinden daha fazlasını kamuya aktarmaktadır. Havası ve suyu ile cennetten bir köşe niteliği taşıyan ilimiz, teknolojik altyapısıyla, 17 ülkenin fahri konsolosluğuyla önemli bir kenttir. İlimiz uluslararası alanda önemli organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. 2020 yılında düzenlenecek 'Uluslararası Turunçgil Kongresi' ile 2013 Akdeniz Oyunları Mersin'de organize edilecektir."

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013)

/////////////////////

UMEP için 'para' arıyor

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Uygulamalı Meslek Eğitimi Eğitim Projesi'ne (UMEP) Balkanlar'dan beş ülkenin yanında Kuzey Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Kırım ve Yunanistan'dan gençleri dahil etmek için sponsor aradıklarını söyledi.

2009 yılından bu yana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın desteği ile UMEP'i uyguladıklarını belirten Kaymakam Kıcıroğlu "Projeye ilk başlarken gençler üzerindeki iç savaşın travmasını silmek, Türkçe konuşanların dil bilgisini artırmak ve Türkiye'yi tanıyıp sevmelerini sağlamak gibi gayelerle kolları sıvamıştık. Kosovalı gençlerle başlayan projeye geçtiğimiz yıl Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Bosna-Hersek ülkelerini de dahil ettik. Kendi ülkelerinde meslek okullarında bilgi depolayan gençler bir ay boyunca Mezitli'de Türk ustaların ve işverenlerin yanında teorik bilgilerini pratiğe geçirme imknına kavuşuyorlar" dedi

Proje ile ilgili sorunlar yaşadıklarını açıklayan Kıcıroğlu, "İtiraf etmek gerekirse her yıl proje döneminde yaşadığımız çeşitli sorunlar nedeniyle bir daha bu işe kalkışmak istemediğimizi söyleyip durduk. Ümitsizliğe kapıldığımız anlar oldu. Pişmanlık ifade ettiğimiz günler yaşadık. Öte yandan gençlerden ve ustalardan duyduğumuz kimi sözler, talepler bizi yeniden ve daha da büyüterek projeye yönlendirdi" diye konuştu

Parasal desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydeden Kıcıroğlu, şunları söyledi: "Bu güzellikten daha çok sayıda ülkenin ve insanın yararlanmasını istedik. Türkiye'ye komşu, hem Türkiye ile hem de kendi aralarında ve işlerinde sosyal çatışmalar yaşayan ne kadar ülke varsa onları da projeye katma fikri uyandı. Azerbaycan ve Ermenistan başta olmak üzere Kuzey Irak ve Yunanistan'ın da projeye dahil edilmesini düşündük. Aslında projeye daha büyük maddi destek bulabilsek hem süresini uzatsak, hem de Halk Eğitim Merkezleri, Çıraklık Eğitim Merkezlerini işin içine katabilsek çok daha yerinde ve yararlı iş yapmış oluruz. Ayrıca avukatlık ve bankacılık gibi hizmet sektöründen iş kollarını da projeye katabiliriz."

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin), (DHA)

(16.4.2013)

/////////////////////////

Portakal çiçeklerinden kolye

OSMANİYE'de bahar mevsimi ile birlikte açan portakal çiçekleri, çocuklar arasında süregelen bir geleneği de yaşatıyor. Çocuklar, elek, iğne ve iplik kullanarak, portakal çiçeklerinden kolye yapıyor.

Çocuklara portakal çiçeklerinden kolye yapmayı öğreten 32 yaşındaki Bahar Biçici, küçük yaşlardan beri her bahar mevsiminde bu geleneği yaşattıklarını söyledi. Hafif bir rüzgar estiğinde, portakal çiçeği kokusunun mahalleyi sardığını anlatan Biçici, şöyle dedi:

"Küçük yaşlardan bu yana portakal çiçeklerini, kolye veya bilezik gibi yapmayı seviyorum. Biz çocukken portakal çiçeklerinin açmasını dört gözle beklerdik. Kolye veya bilezik gibi dizer, uzun süre kokusu devam etsin diye çimlerin arasına gizlerdik. Şimdi bunu çocuklarıma öğrettim. Onlarda un eleği, iğne ve iplik kullanarak bunu yapmaya başladı. Öğretmenlerine, arkadaşlarına hediye ediyor, odalarına asıyorlar. Evimizin içerisi de mis gibi kokuyor. Bütün çiçekler güzeldir. Fakat portakal çiçeğinin yeri bambaşka. Çiçeğin etrafa yaydığı koku 2-3 hafta kadar sürdüğü için üzülüyorum. Fakat, onu benim için önemli kılan da bu özelliği. Yılda bir kez açıyor ve etkisi sadece birkaç hafta sürüyor."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(16.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

MÜSİAD'tan Akdeniz Oyunları'na destek

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi ile Akdeniz Oyunları Adana Koordinatörü Vedat Kahyalar arasında oyunların Adana'daki bölümü hakkında protokol imzalandı.

Protokol imza törenidne konuşan MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Akdeniz Oyunları'nın Adana'nın tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Akdeniz Oyunları Adana Koordinatörü Vedat Kahyalar ise Adana'da yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Adana'ya bir olimpiyat köyü kurulacağını, konaklama tesisleri yapılacağını, Çukurova Üniversitesi ve Atlı Spor Tesisleri'nde karşılamalar yapılacağını; restoranlarda gıda ve hijyen eğitimi verildiğini, taksiciler ve esnaflara sertifika vereceklerinini anlatan Kahyalar, şöyle devam etti:

"Oyunlar için bölgemize yaklaşık 30 bin kişi gelecek. Misafirler için kiralanan araçlarla hem bölgemiz hem çevre illerimize çeşitli turlar ve geziler düzenleyerek, Adana'yı en iyi bir şekilde tanıtacağız. Adana için yaklaşık 10 milyonun liranın üzerinde bir yatırım olacağını düşünmekteyiz ve bunun Adana ekonomisine ciddi katkısı olacağını, bir hareketlenme yaşanacağı söyleyebiliriz."

ADANA,(DHA)

//////////

Operada '23 Nisan' sevinci

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konuk edeceği çocuklarla birlikte kutlayacak. MDOB, 23 Nisan günü saat 15.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi, 'Çocuklar İçin Senfoni' konseri gerçekleştirecek. Etkinlik MDOB Çocuk Korosu ev sahipliğinde, Mersin Polifonik Korolar Derneği Çocuk Korosu, Mersin Doğa Koleji Çocuk Korosu ve Gölcük Belediyesi Konservatuarı Çocuk Korosu ile birlikte gerçekleştirilecek.

Şef Aytuğ Ülgen yönetimindeki konsere, konservatuar öğrencilerinden Ada Yıldız (keman), Ada Enön (keman), Mari Musaev (obua), İdil Yunkuş (Keman), Efe Ünal (trompet) solist olarak katılacak. MDOB Çocuk Korosu şefi Reyhan Bezdüz, diğer çocuk korolarıyla koordinasyonunu sağlarken konserin baş kemancısı Marina Kvlidze olacak.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, 23 Nisan'da çocuklara perdelerini açacaklarını belirterek "Tüm halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, çocuklarımıza sanat dolu nice bayramlar dileriz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013, FOTOĞRAF)

////////////////////

Akkurt: Turizmde birlikte hareket edilmeli

Çukurova SİFED ve MESİAD Başkanı Ahmet Akkurt, 37. Turizm Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, bölge illerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Akkurt, Adana, Mersin ve Hatay'ın birer bakanla temsil ediliyor olmasının avantajıyla, bölgede yürütülen turizm projelerinde sonuca ulaşmak için kent dinamiklerinin daha etkin rol oynamasının önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin 2012 yılında 32 milyon turisti konuk ettiğini, 2023 hedefinin ise 100 milyon turist, 100 milyar dolar turizm geliri ile dünyada ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu hatırlatan Akkurt, "Böylesi büyük bir hedefi gerçekleştirebilmek için turizm konusunda yeni destinasyon merkezlerine ihtiyaç var. Bu Mersin, Adana ve Hatay için büyük bir fırsat. Bu kentlerdeki dinamikler bölge olarak birlikte çalışırsa başarıya ulaşırız" diye konuştu.

Mersin, Adana ve Hatay'ın turizm konusunda yaptığı çalışmaların önemli olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Akkurt, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Mersin ve Adana'yı bir düşündüğünüzde, bu derinliğe Hatay'ı da kattığınızda Doğu Akdeniz'de büyük bir potansiyel taşıyan bölgeyi görürsünüz. Hatay'dan Tarsus'a oradan Silifke ve Mut'a ulaşan inanç turizmi, Mersin-Adana ve Hatay boyunca uzanan doğa, yayla turizmi, Adana'da başlatılan sağlık turizmi, Mersin'deki deniz turizmi, Karboğazı Kayak Merkezi ile kış turizmi, bölgedeki tarihi yerler, küresel turizm merkezi olmak için gerekli altyapıyı sunuyor. Fakat bizler bu potansiyeli, bölerek ayrı ayrı işlemeye çalışıyoruz. İnanç turizminde Alahan Manastırı ile Mut, Ayatekla ile Silifke, Eshab-ı Kehf, Davut Peygamber ve Saint Paul ile Tarsus, Saint Pierre ve Saint Simon ile Hatay'ın bir arada projelendirilmesi, doğa, kış, yayla ve deniz, turizminde Mersin, Adana, Hatay birlikteliğinin sağlanması ile uluslararası tanıtımlarda ne kadar başarılı olabiliriz bir düşünün."

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013)

////////////

Kıl çadırda genel kurul

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde yaşayan Sarıkeçili Yörükleri'nin kurduğu Göç Eden Sarıkeçililer Türkmenler Kültür ve Dayanışma Derneği, genel kurulunu Yeşilovacık beldesinde kıl çadırda yaptı.

Silifke'ye bağlı Yeşilovacık ve Akdere beldelerinde yaşayan Sarıkeçili Yörüklerini bir çatı altında toplamak amacıyla yeni kurulan ve 45 üyesi bulunan dernek, kıl çadırdaki genel kurulla yöneticilerini seçti. Genel kurulda Dernek Başkanlığına İbrahim Yagal, yönetim kurulu üyeliklerine Halil Öksüzoğlu, İbrahim Karal, Kerim Karadayı, Hıdır Taş, denetim kurulu asil üyeliklere İbrahim Atar, Kerim Yagal ve Ali Karadayı getirildi.

Başkan seçilen İbrahim Yagal, kış mevsimini Silifke ve yöresinde geçiren Sarıkeçili Yörükleri'ni bir çatı altında toplamak amacıyla bu derneği kurduklarını söyledi. Derneğin kurulmasının ardından ilk genel kurul toplantısını da kıl çadırda yaptıklarını ifade eden Yağal, Anadolu'nun bin yıllık efsanesi Yörüklerin son temsilcileri olarak üyelerinin tüm sorunlarıyla ilgileneceklerini belirtti. Nisan ayı sonu itibariyle yaz mevsimini geçirecekleri Konya ve Karaman ili yaylarına göç ettiklerini, sonbaharda ise Akdeniz sahillerine indiklerini vurgulayan Yagal, şöyle konuştu:

"Yörüklerin çoğunluğu, eskiden olduğu gibi at ve deve sırtında değil, motorize araçlarla göç ediyor. Göçerlerin son temsilcileri olarak yaz mevsimini Konya ile Karaman yaylalarında geçiren Sarıkeçili Yörükleri, kış mevsimini Mersin'in Silifke, Erdemli, Anamur, Gülnar ve Aydıncık ilçelerinde geçiriyor. At, deve, eşek ve keçileriyle birlikte sahillerden yaylalara, yaylalardan sahillere göçerek Yörük geleneğini sürdüren Sarıkeçililer, yılın 3 ayını yolda, 3 ayını yaylada, 6 ayını da sahillerde geçiriyor. Uzun yolculuğun 2 ayı oğlaklar küçük olduğundan gidişte, bir ayı ise dönüşte geçiyor. Yol şartlarının değişimi sonucu satın aldığımız un, bulgur, tuz, kazan, tencere, yayık, beşik, yatak ve yorganlarını kamyonet, kamyon, traktör ve otomobil gibi çeşitli araçlara yükleyerek yola koyuluyoruz. Keçilerimiz ise çobanlarımız tarafından götürülüp getiriliyor."

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(16.4.2013)

////////////////////////

Belediye işçilerine yüzde 70 zam

MERSİN'in Silifke İlçe Belediyesi'nde çalışan 191 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İşçilerin maaşına bir yıl süreyle yüzde 70 oranında zam yapıldı.

Toplu iş sözleşmesi imza töreni Silifke Göksu Otel Restoran'da gerçekleşti. Törene Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, Belediye İşçileri işyeri temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı. Törende konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, sözleşme hakkında şu bilgileri verdi:

"Belediyemizde görev yapan 191 işçimizin sosyal hakları ve maaş artışları ile ilgili olarak işçilerimizin bağlı bulunduğu Belediye-İş Sendikası Mersin Şube yöneticileri ile görüşmelerimiz sona erdi. Çalışan işçilerimizin ücretlerinde yüzde 70, sosyal haklarında ise yüzde 50'lik bir artış sağladık. Yaptığımız toplu iş sözleşmesinden sonra belediyemizde görev yapan işçilerimiz yeni artışla birlikte bin 246 TL olan maaşı 2 bin 58 TL'ye yükselmiştir. En yüksek işçi maaşı da bin 693.79 TL'den 2 bin 795 TL'ye yükselmiştir. Sözleşmeyle birlikte en az alan işçimizin maaşına 750 TL, en fazla maaş alan işçimizin maaşına da bin 50 TL artış öngördük. Son 15 yılda Türkiye'de görülen en yüksek zam artışını biz Silifke Belediyesi olarak verdik. Sözleşmenin belediyemiz işçilerine, belediyemize ve sendikamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez de işçi ücretlerinde sağlanan yüzde 70'lik artışın sevindirici olduğunu söyledi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(16.4.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Ödüllü filmler Mersin'de

AKBANK 9. Kısa Film Festivali'nde ödül kazanan filmler 18 Nisan'da Mersin'de gösterilecek.

'Ödüllü Filmler Üniversitelerde' etkinliği kapsamınde Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) gösterime sunulacak filmler arasında, festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 416 film arasından en iyi kurmaca ödülünü kazanan Abdurrahman Öner'in "Buhar" filmi de var. Diğer filmler ise şöyle: En iyi belgesel film ödülünü kazanan Tuna Kaptan'ın "Bay Siebzehnrübl" en iyi canlandırma film ödülünü kazanan Akile Nazlı Kaya'nın "Sirk Aşkı", kurmaca, belgesel ve canlandırma dallarında mansiyon ödülüne layık görülen "Yüksük", "Kırılmayan", "Termik İstemeyük", "Dom", "0.5 Saniye Sonra" ve "Balıklı Animasyon" filmleri.

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013)

///////////////////////////////

Çocuk şenliği heyecanı

MERSİN'de Palm City Alışveriş Merkezi'nin ana sponsorluğunda düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği'nin 2'ncisi bu yıl 19 Nisan'da başlıyor. Üç gün sürecek şenlikte geleneksel oyunlar, yarışmalar, atölye etkinlikleri, müzik dinletileri ve konserler yer alacak. 23 Nisan Çocuk Haftası nedeniyle Viyola Organizasyon tarafından Palm City Alışveriş Merkezi'nin bahçesinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında çocuklara sağlık taramaları yapılacak. Ayrıca yabancı ülke çocuklarının da Mersin'deki çocuklarla buluşması sağlanacak. Şenliğin ilk günü bando orkestrası açılış yürüyüşü, halk dansları gösterileri, serbest oyunlar, yarışmalar, uluslararası katılımcıların, okulların gösterileri, çocuk şarkıları dinletisi, illüzyon ve jonklor gösterisi yer alıyor. Şenliğin ikinci gün programında ise saat 20.30'da Gökçe konseri var.

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013)

////////////////

Cerrahlardan dayanışma derneği

ADANA'da Güney Anadolu Cerrahi Derneği ve Lokali açıldı. Cerrahlar arası dayanışmayı artırmak, hastalarla ve yakınlarıyla olan irtibatı daha güçlü hale getirmek amacıyla kurulan derneğin açılışını Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen ile İl Dernekler Masası Müdürü Recep Kurtoğlu yaptı. Adnan Menderes Bulvarı Girişi mevkiinde açılan

derneğin Başkanlığını Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Cem Kaan Parsak üstlendi.

Derneğin açılışında konuşan Adana Ostomi Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Alabaz, Güney Anadolu Cerrahi Derneği'nin bölgede önemli bir eksikliği giderdiği söyledi. Dernek Başkanı Doç.Dr. Cem Kaan Parsak ise bölgede hasta ve hasta yakınlarıyla cerrahların daha yakın iletişim içerisinde olmasını sağlamak ve bir köprü vazifesi kurmak istediklerini söyledi.

ADANA,(DHA)

//////////////

Kaza olmasın diye kurban kestiler

MERSİN'in Anamur İlçesi'ne bağlı Bozdoğan Köyü'nde esnaflar, sık sık kazaların yaşandığı D-400 karayolunun ortasında kurban keserek vatandaşlara ve yoldan geçen araç sürücülerine dağıttı. Kurban kesimi, yol kenarında restoran işleten esnaflar tarafından gerçekleştirildi. Bölgeye gelen Anamur Bölge Trafik ekibi de kısa bir süre trafiğe kontrollü geçiş verdi. Trafik ekipleri, kazaların önlenmesi için çevredeki vatandaşlara uyarılarda bulunurken, vatandaşlar ise önceden hazırladıkları

kurbanı kesti. Kesilen kurbanın eti, çevredeki vatandaşlara ve araç sürücülerine ikram edildi. Bazı araç sürücülerinin, kurban etini ikram etmek isteyen vatandaşları seyyar satıcı sanarak, yollarına devam ettiği görüldü. Çevrede yaşayan vatandaşlar, bölgede sık sık kaza meydana geldiğini, bu nedenle kurban kestiklerini söyledi.

Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin), (DHA)

(16.4.2013, FOTOĞRAFLI)

////////

Şehit aileleri unutulmadı

MERSİN'in merkez Toroslar ilçesinde Şehitler Haftası nedeni ile düzenlenen etkinlikte şehit aileleri bir araya getirildi. Etkinliğe, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, eşi Aydan Tuna, Şehit Taner Gönyeli Kışlası 2'nci Ulaştırma Birlik Komutanı Ulaştırma Albay İsmail Özdemir, Belediye Meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcıları da katıldı. Kuran-ı Kerim okunması ve duanın ardından bir konuşma yapan Başkan Tuna, vatanı uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını kaydetti. Toroslar Belediyesi olarak şehitlerin isimlerini yaptıkları tesislere verdiklerini belirten Başkan Tuna "Şehitler unutuldukları zaman ölürler. Onlar bu topraklarda bizim rahat uyumamız için göğüslerini siper ederek genç yaşta kara toprağın bağrına verdiğimiz şehitlerimiz. Eğer şehitlerimizi unutursak, vatanımız, bayrağımız ve şerefli değerlerimiz için canlarını feda edecek kimseyi bulamayız" dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna konuşmasının ardından, Şehit Taner Gönyeli Kışlası 2'nci Ulaştırma Birlik Komutanı Ulaştırma Albay İsmail Özdemir ile birlikte şehit ailelerine birer Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////

Erkekliğe ilk adım

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Müftülük tarafından 80 çocuk sünnet ettirildi.

Müftülük ve Erdemli Devlet Hastanesi işbirliği ile sünnet şöleni düzenlendi. Erdemli Devlet Hastanesi bahçesindeki etkinlikte konuşan İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe "Bu tür faaliyetler vatandaşlarımız ve bizler için önemli işlerdir. Düzenleyen müftülüğümüze ve Devlet Hastanesi yetkililerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ise organizasyonunun Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğini vurgulayarak, "Müftülük olarak bu yıl sünnet günü düzenlemek ve ilçemizde bulunan çocuklarımızı sünnet ettirmek istedik. Erdemli Devlet Hastanesi idarecileri ile görüştük ve birlikte bu işi yaptık. Bizlere desteklerini esirgemeyen bütün kurumlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erdemli Devlet hastanesi doktorları tarafından 80 çocuk sünnet edildi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(16.4.2013)

///////////////

Adana'da Kutlu Doğum etkinlikleri

ADANA Valiliği ile İl Müftülüğü'nün koordinasyonuyla gerçekleştirilen 'Adana Kutlu Doğum 2013' etkinliklerinin üçüncü gününde ev sahipliğini Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk üstlendi.

10 bin metrekare kapalı alana sahip TÜYAP Adana Fuar Merkezi'nde gün boyunca dini kitap fuarı, yarışmalar, hat ve ebru sergisi ile kermes etkinlikleri düzenlendi. Akşam da konser ve konferans düzenlendi. Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin de hazır bulunduğu gecenin açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, "Kutlu Doğum Haftası, 'Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik' hitabının büyük muhatabı, efendiler efendisi Peygamberimizi 'Anmaktan, anlamaya' şiarıyla başlatılmıştır" dedi.

Adana'da ilk kez düzenlenen ve 9 gün boyunca devam edecek olan 'Kutlu Doğum Haftası 2013' etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür eden Öztürk, "Hiç unutmayalım ki, Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve rehberliği, insanlığın bugün içine düştüğü her türlü sıkıntıyı gidermesi, zedelenen insanlık onurunun tekrar yüceltilmesi ve özlenen aydınlığa kavuşması yolunda yegane mercidir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyorum" diye konuştu.

Gecede ayrıca, 'Dünyayı değiştiren kutlu doğum' adlı tek perdelik tiyatro oyunu sahnelendi

ADANA,(DHA)

//////////

ADSİAD'dan seçim duyarlılığı çağrısı

ADANA Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Adana Ticaret Borsası (ATB) seçimlerine kısa bir süre kala meslek komitelerinde 'işinin ehli, uzman kişilerin' görev alması gerektiğini söyledi.

Adana'ya yakışır bir seçim süreci gerçekleştirilmesi dileğinde bulunan Sönmez, ATO Başkanı Ali Gizer'in geçtiğimiz aylarda sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Adana'ya yarar sağlayacak kişilere çağrıda bulunduğunu hatırlattı. Toplantının bu yönüyle önemsendiğini ve Gizer'in geniş katılımlı toplantı düzenlemesinin ATO'ya değer kattığını kaydeden Sönmez, Adana'da sağlanacak birlik ve beraberliğin her alanda meyvelerini vereceğini vurguladı.

Oda seçimlerinde sivil toplum örgütlerinin daha aktif olması gerektiğine işaret eden Sönmez, "Özellikle komitelere seçilecek firmalar ve iş insanlarının sektöründe lider vasıflara sahip, Adana'yı ve odaları iyi temsil edecek yapıda olmasını arzu ediyoruz" dedi. Geçmiş yıllara bakıldığında Adana'nın tam anlamıyla bir ticaret merkezi olmasına rağmen bazı pazarları kaybettiğini vurgulayan Sönmez, "Bu nedenle daha nitelikli, daha girişken insanlara ihtiyaç var. Bazı gruplarda meslek dışı kişilerin olduğuna yönelik söylemler var. Seçime katılacak ve oy kullanacak üye firmalar ve iş insanları bu konuya özellikle dikkat etmeli. Mesleğinde uzman, olaylara vakıf ve işinin ehli kişiler kendi gruplarındaki meslek komitelerinde yer almalı" diye konuştu.

Sönmez, ADSİAD üyelerine de "İş insanları odalarına sahip çıkmalı. ADSİAD ailesine mensup üyelerimiz de meslek komitelerine seçilmek için girişimlerde bulunmalı" çağrısında bulundu.

ADANA,(DHA)

////////////

TOBB'dan Mersin'e destek

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin hasta muayene ve bakım odalarının tefrişleri TOBB tarafından yaptırılacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı M.Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.K.Suha Aydın ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Oğuz Köksal'dan oluşan Mersin Heyeti bir süre önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Mersin heyeti, inşaatı tamamlanan MEÜ.Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin hasta muayene ve bakım odalarının tefriş edilmesi için TOBB yönetiminden destek istedi. TOBB yönetimi ise bu talebe olumlu yanıt verdi.

Konuyla ilgili bilgi veren MDTO Yönetim Kurulu Başkanı M.Cihat Lokmanoğlu, ziyarette TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na sağlık göstergelerinde Mersin'in Türkiye genelinde 51'nci sırada olduğunu hatırlattıklarını ve ekim ayında hizmete girmesi planlanan MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin sağlık hizmetlerinde önemli bir boşluğu dolduracağını ilettiklerini söyledi. TOBB Yönetim Kurulu'nun bu talebi desteklemiş olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Lokmanoğlu "Ülkemiz genelinde çok önemli projelere imza atan TOBB, insan sağlığına gösterdiği duyarlılığı ortaya koyuyor ve kentimizin sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi için bu kez Mersin'e katkı veriyor. Hastanenin hizmete hazır hale getirilmesi için ihtiyaç duyulan 273 hasta muayene ve bakım odasının tefrişleri TOBB tarafından yaptırılacak. Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, tüm TOBB Yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(16.4.2013)

////////////////

Beyaz Diş II Polikliniği açıldı

ADANA'da diş hekimleri İbrahim Kocacık, İsa Tekgül, Mehmet Tuzlalı, Mehmet Şahan, Berzan Özpolat ve Yücel Çulha'nın hizmet vereceği Beyaz Diş II Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Diş Hekimi İbrahim Kocacık, ağız ve diş sağlığı alanında sektörün ihtiyaç duyduğu dinamizm ve teknolojik yaklaşımları bir araya getirdiklerini belirterek "Genç ve yetenekli diş hekimlerimizle her şeyden önce Adana halkına yakışır çok geniş kapsamlı bir poliklinik açma hayalimizi gerçekleştirmiş olduk. Polikliniğimizde en gelişmiş donanımlarla cerrahi, implant, tedavi, ortodonti, diş temizliği, botoks, protez tedavileri ve çocuk dişleri tedavisi konularında üst düzey hijyen anlayışı ile halkımıza hizmet vereceğiz" dedi.

Atatürk Caddesi'nde hizmet vermeye başlayan polikliniğin açılışını Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, MHP MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ilçe başkanları İbrahim Kara, Yusuf Kanlı, Mehmet Özcan. Hüseyin Tomlukçu birlikte yaptı. Açılışa ayrıca Yargıtay üyesi Fevzi Elmas, Cumhuriyet Savcısı Muaffak Özsoy ile ceza ve hukuk hakimleri, MHP İl ve İlçe Kadın Kolları ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement