Gündem / 12 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 12 Kasım 2016

Gündem / 12 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Kosova futbol karşılaşmasını izleyecek.

12.11.2016 09:02

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye- Kosova futbol karşılaşmasını izleyecek.

(Antalya/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Sepetçiler Kasrı'nda Şehrin Mimarları Buluşması etkinliğine katılacak, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneği heyeti ile Sri Lanka Ticaret Bakanı Rishad Bathuideen'i kabul edecek.

(İstanbul/17.30/18.15/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Hukuk ve Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından Marriot Otel'de düzenlenen Anayasa Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapacak, aynı yerdeki CHP TBMM kapalı grup toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Sosyologlar Derneği tarafından Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde düzenlenecek İslam Düşüncesi ve Sosyoloji Sempozyumunda katılımcılara hitap edecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat İl Danışma Meclisi toplantısı ile Ovakent Belediyesi Toplu Açılış Törenine katılacak.

(Yozgat/11.00-14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'daki cenaze törenine katılacak.

(Sakarya/12.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adıyaman'da DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Töreni'ne katılacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. Bakan Eroğlu, koordinasyon toplantısı yapacak, Adıyaman ve Kahramanmaraş valiliği ile belediye başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Adıyaman/Kahramanmaraş/14.00-20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de açılış törenlerine katılacak ve ziyaretlerde bulunacak.

(Denizli/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına katılacak.

(Konya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, TBB'nin evsahipliğinde düzenlenecek "KHK'lar Türki·yesi·nde Savunma Hakkı Paneli"nin açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- AA'nın global iletişim ortağı olduğu "35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı" açılışı gerçekleşecek.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Nar Yayınları Kurucusu Tayfur Esen, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin Eyüp'teki merkezinde çocuk edebiyatı yayıncılığını anlatacak.

(İstanbul/14.00)

3- Büyük Oyun-İlk Darbe tiyatro oyunu galası Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/19.30)

SPOR

1- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 4. haftaya, D, G ve I gruplarında yapılacak 9 maçla devam edilecek. I Grubu'nda yer alan Türkiye, Antalya Stadı'nda Kosova ile karşılaşacak.

(Antalya/20.00) (Fotoğraflı)

2- Hentbolda Kadınlar EHF Kupası 3. tur ilk maçında Yenimahalle Belediyespor ile Almanya'nın TuS Metzingen takımı THF Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 6. hafta, TED Ankara Kolejliler- Pınar Karşıyaka, Muratbey Uşak-Yeşilgiresun Belediyespor, Gaziantep Basketbol-Best Balıkesir, Beşiktaş Sompo Japan-Darüşşafaka Doğuş, Trabzonspor Medical Park- İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/Uşak/16.00/Gaziantep/17.00/İstanbul/18.00/Trabzon/19.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 4. hafta, Galatasaray-BOTAŞ, Girne Üniversitesi- Mersin Büyükşehir Belediyespor, Tosyalı Toyo Osmaniye- İstanbul Üniversitesi müsabakalarıyla başlayacak.

(İstanbul/Ankara/14.00/Osmaniye/16.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 4. hafta, Eczacıbaşı VitrA- Çanakkale Belediyespor maçıyla başlayacak.

(İstanbul/17.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi'nde 6. hafta karşılaşmaları oynanacak. Derbi maçta Galatasaray HDI Sigorta ile Beşiktaş karşılaşacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

7- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 7. hafta 5 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

8- Spor Toto 3. Lig 2. ve 3. gruplarda 11. hafta müsabakaları yapılacak.

9- Beşiktaş, hazırlık maçında Hollanda ekibi AZ Alkmaar ile Vodafone Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Varlık fonu ekonomik istikrarın sigortası olacak

Türkiye Varlık Fonu, bu¨yu¨k projelerin finanse edilmesi, kısa vadeli ekonomik s¸okların ve finansal piyasalarda meydana gelebilecek dalgalanmaların etkilerinin en aza indirilmesi noktasında sigorta görevi üstlenecek

Du¨nya genelinde 40'tan fazla u¨lkede 80'e yakın varlık fonu bulunurken, bu fonların toplam bu¨yu¨klu¨gˆu¨ 7,4 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor

Ulusal varlık fonlarının, 2020 yılına kadar kurulması beklenen 21 yeni varlık yo¨netimi fonu ile 15 trilyon dolarlık bir bu¨yu¨klu¨gˆe ulas¸acağı tahmin ediliyor

(İbrahim Yılmaz/Ankara) (Grafikli)

2- Sinop'ta nükleer santrali Mitsubishi için "prestij projesi"

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Shunichi Miyanaga:

"Sinop NGS sadece Türkiye için değil bizim için de güncellenmiş ve en güvenli teknolojiyle geliştirdiğimiz reaktörümüzü tanıtmak açısından çok önemi olacak, bu bir prestij projesi"

(Hüseyin Erdoğan/Ankara)

3- "Cep"ten konuşmaktan vazgeçemiyoruz

Türkiye'nin bu yılın ikinci çeyreğinde, aylık ortalama mobil görüşme süresi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artışla 426 dakikaya ulaştı

Cepten görüşme süresinde Avrupa'da liderliğini koruyan Türkiye, en yakın takipçileri Fransa, İsveç ve Norveç ile arayı açarken, MoU değeri 151 dakika olan Almanya'yı üçe katladı

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 12 Kasım 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement