Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

11- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ TRAFİĞE AÇILDIHaber-Kamera: Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA 15 Temmuz Şehitler köprüsü saat 07.30 itibariyle yaniden trafiğe açıldı.

16.07.2017 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ TRAFİĞE AÇILDI

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM/ İSTANBUL DHA

15 Temmuz Şehitler köprüsü saat 07.30 itibariyle yaniden trafiğe açıldı. Köprü, 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde " Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adıyla gerçekleşen anma nedeniyle dün saat 12.00'da kapanmıştı. Yaklaşık 20 saat sonra köprü yeniden trafiğe açıldı.

Görüntü dökümü:

---------------

-Köprüden görüntü

-Açılan trafikten detay

-Genel ve detaylar

================================

2- KISIKLI'DAKİ DEMOKRASİ NÖBETİ SABAH DA DEVAM ETTİ

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL,

Üsküdar Kısıklı Caddesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda vatandaşların demokrasi nöbeti sabah da devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı Caddesi'nde demokrasi nöbeti için dün akşam saatlerinde toplanan kalabalık geceyi Kısıklı'daki Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda kurdukları çadırlarda ve yeşillik alanlarda yatarak  geçirdi. Kısıklı Meydanı ise sabah saatlerinde Belediye Temizlik işçileri tarafından temizlendi.  Parktaki bazı vatandaşlar günün aydınlanmasıyla birlikte kahvaltı yaptı. Vatandaşların parktaki demokrasi nöbeti sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Kısıklı Meydanı temizlik çalışması

-Polis memurlarında görüntü

-Parkta çimenlerin üzerinde uyuyanlar

-Hasırların üzerinde ve çadırda uyuyanlar

-Uykudan uyan teyzenin kahvaltı yapması

-Caddeden genel görüntü

-Genel ve Detaylar

16.07.2017 - 07.25 Haber Kodu : 170716124

===============================

3- TUZLA'DA POLİSE SİLAHLI SALDIRI: 1 POLİS AĞIR YARALI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/İSTANBUL,

Tuzla'da polis ile şüpheli bir kişi arasında yaşanan kovalamacada polis memuru silahla vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memurunun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olay  Tuzla İçmeler Mahallesi, Ankara Caddesi üzerinde saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri o sırada kaçan bir şüpheliye dur ikazında bulundu. Kaçmaya devam eden şüpheli ile polis arasında cadde üzerinde kovalamaca yaşandı, Yaşanan kovalamacada şüpheli, kaçarken polis memuru Battal Y.'ye ateş ederek ağır şekilde yaraladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Polis memuru Battal Y. sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralı polis memuru Battal Y.'ye kan vermek için hastaneye mesai arkadaşları da geldi.

Olayı gerçekleştiren şüpheli ise Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak karakola götürüldüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Olay yeri inceleme ekipleri delil araştırması

-Polisin olay yerine şerit çekmesi

-Özel Tim polislerinden görüntü

-Polis zırhlı aracından görüntü

-Olay yerinde bulunan vatandaşlar

-Hastaneden görüntü

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 06.10 Haber Kodu : 170716110

=========================================

4-İSTANBUL'DA "DEMOKRASİ NÖBETLERİ"

Hayati KILIÇ-Mehmet İlkay ÖZER--Soner HASIRCIOĞLU-Ali Kerem BENGİ-İbrahim YILDIZ-Hüseyin ASLIYÜCE-Hakan KAYA-Ezgi ÇAPA-Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında İstanbul'un birçok ilçesindeki alanlarda "Demokrasi Nöbeti" tutuluyor.

KISIKLI'DAKİ "DEMOKRASİ NÖBETİ"

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Kısıklı Caddesi'nde toplanan vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu Kısıklı Caddesi'ne kurulan platform önünde  ve Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda toplanan kalabalığın demokrasi nöbeti sürüyor. Nöbet tutan vatandaşlar platformun yanında kurulan dev ekranda Ankara'daki etkinlikleri de takip etti. Meydandaki kalabalığa ilerleyen saatlerde çorba ve sandviç dağıtıldı. Parkta nöbet tutan vatandaşlar ise çadırlarda ve çimlerin üzerine serilen hasırlarda vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar ise çimlerin üzerinde uyuduğu görüldü. Vatandaşların Kısıklı Caddesi'nde ve parktaki demokrasi nöbeti sürüyor.

İBB ÖNÜNDE "DEMOKRASİ NÖBETİ"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 17 kişinin şehit olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde anma töreni düzenlendi. Tek tek şehitlerinin isimlerinin okunduğu anma töreninde, alandakiler 'Buradayım' diye bağırdı. Belediye önüne yerleştirilen dev ekranlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerindeki programını takip eden vatandaşlar, Erdoğan'ın konuşmasını alkışlarla dinledi. Anmaya gelenler bir taraftan da belediyenin önünde 15 Temmuz gecesi yaşananların sergilendiği 15 Temmuz Destanı konulu fotoğraf sergisini gezerken, bir taraftan da belediye tarafından Saraçhane Parkı'na kurulan çadırlarda etkinliklere katılıyor.

VATAN CADDESİ'NDE MEŞALELİ "DEMOKRASİ NÖBETİ"

Vatan Caddesi'deki  Emniyet Müdürlüğü'nün önünde başlatılan "Demokrasi nöbeti" Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde devam ediyor.

Ellerinde Türk bayrakları ile vatan caddesine gelenlere Fatih Belediyesi tarafından döner, sucuk ekmek, ayran, sandviç ve tatlı ikram edildi. İlçe müftülüğü görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dua okundu. "15 Temmuz" anısına yapılan marş ve şarkıların çalındığı meydanı dolduranlar dev ekranlardan köprüdeki anma etkinliklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı  dinledi.  Bir grup ellerinde meşale ile katıldı.

TAKSİM MEYDANI NÖBETİ

Vatandaşlar 15 Temmuz Demokrası Şölenleri nedeniyle Taksim'e akın etti. Şehit Ömer Halisdemir'in heykeline yoğun ilgi görürken vatandaşlar fotoğraf çektirmek için kuyruk oluşturdu. Bazı vatandaşlarda anı defterine duygularını yazdı. 15 Temmuz Demokrasi nöbetleri ve anıtları kitapların bulunduğu standta giden vatandaşlar kitapları inceleme fırsatı buldu. Ayrıca bir sucuk firmasının iki ayrı nokta açtığı statta büyük ilgi gördü. Vatandaşlar ücretsiz dağıtılan yiyecekleri almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

BAYRAMPAŞA'DAKİ ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE "DEMOKRASİ NÖBETİ"

Bayrampaşa'daki İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önündeki "Demokrasi Nöbeti" devam ediyor. Okunan  İstiklal Marşı'nın ardından dualar okundu. Türk bayraklarıyla alanda toplananlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmasını kurulan dev ekrandan izledi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA "DEMOKRASİ NÖBETİ"

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde vatandaşlar darbe girişiminin merkezlerinden biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı'na "Demokrasi nöbeti" için Türk bayrakları ile geldi. Havalimanı ana girişinde bayrakları ile nöbet tutan vatandaşlara araçları ile gelen vatandaşlarda korna çalarak eşlik etti. Çevik kuvvet polisleri de trafiğin engellenmemesi için önlem aldı.

HARBİYE'DE BİR YIL SONRA AYNI YERDE

15 Temmuz darbe girişiminde Harbiye'de gazi olan Ali Gül, kalkışmanın 1'inci yıl dönümünde TRT Radyo Binası'nda açılan Şehitler Köşesi'ni ziyaret etti.15 Temmuz darbe girişiminde ele geçirilmeye çalışılan noktalardan birisi de Harbiye'de bulunan TRT Radyo Binası olmuştu. Darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde, TRT binası içinde darbe girişiminde burada şehit düşen 3 kişi ve gazi olan 49 kişi için Şehitler Köşesi açıldı. Köşede o gece kurşun isabet eden iki cam da sergileniyor.

Şehitler Köşesini o gece Taksim ve burada gazi olan Ali Ay'da ziyaret etti.  Gururlu olduğunu ifade eden Ay, "O anları tekrar yaşıyoruz. Sevinelim mi, üzülelim mi bilemiyorum. Sevinmemiz lazım.Sanıyorum hem Taksim'de hem de Radyo evinde gazi olan bir tek ben varım. Çok gururluyum" diye konuştu. Öte yandan bina önüne gelenler burada kurulan Platformdan Şehitler Köprüsü'nde devam eden anma programını izledi.

ŞEHİT EŞİ KONUŞTU

Programa o gece burada şehit olan Fahrettin Yavuz'un Moritanyalı eşi Meryem Yavuz'da katıldı. Sırtında Türk bayrağı taşıyan Meryem Yavuz duygularını şöyle aktardı: "15 Temmuz'da bizim dini nikahımız vardı, şehit düştüğü gece. Şehadetine kavuştu. Beni şehit eşi yaptı. Çok mutluyum aslında."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------

(KISIKLI)

-Kısıklı Meydanı

-15 Temmuz ilgili belediyenin CD dağıtması

-Vatandaşın Kısıklı meydanı cep telefonuyla video çekmesi

-Kısıklı meydanında bulunan çocuklardan görüntü

Park'ta Nöbet tutan vatandaşlar

-Parkta bulunan gençlerin ilahi söylemeleri

-Hasırların üzerinde ve çadırda uyuyan vatandaşlar

-Taşların arasında sedirde oturanlar

-Çimlerin üzerinde semaver çay demlemesi

-Parktan Detaylar

-Genel ve Detaylar

16.07.2017 - 03.27 Haber Kodu : 170716083

(İBB ÖNÜ)

-15 Temmuz Şehitleri Destanı Fotoğraf Sergisi'nde görüntüler

-Saraçhane Parkı'nda kurulan çadırlarda görüntüler

Şehitlerin isimlerinin okunması

Erdoğan'ın konuşmasının dinlenmesi

Vatandaşlardan görüntü

Detaylar

15.07.2017 - 21.36 Haber Kodu : 170715246

15.07.2017 - 23.49 Haber Kodu : 170715284

15.07.2017 - 21.05 Haber Kodu : 170715220

(VATAN CADDESİ)

-Vatan cadedisinde otomobilleri ile tur atanlar

-Cadde kenarında Türk bayrakları ile sevinç gösterileri yapanlar

-Toplanan kalabalık

-Dua okunması

-Bayrak sallayanlar

-Belediyenin yemek dağıtması

-Ellerinde meşale yakan grup

-Halay çeken vatandaşlar

-Genel ve detay görüntüler

15.07.2017 - 22.36 Haber Kodu : 170715268

15.07.2017 - 21.07 Haber Kodu : 170715222

16.07.2017 - 02.55 Haber Kodu : 170716070

(TAKSİM MEYDANI)

-Taksim Meydanı

-Kitap standtı

-Kitapları inceleyenler

-15 Temmuz Heykeli ile vatandaşlar fotoğraf çekilmesi,

-Ömer Halisdemir heykeli ile vatandaşlar fotograf çekilmesi

-Taksim Cumhuriyet Anıtı ile vatandaşlar fotograf çekilmesi

-Çimlerin üzerinde bulunan vatandaşlar

-Anıt defterine duygularını yazan vatandaşlar

-Ücretsiz dağıtılan sucuklar

-Ücretsiz dağıtılan sucuk standlar görüntü

16.07.2017 - 02.06 Haber Kodu : 170716044

16.07.2017 - 04.07 Haber Kodu : 170716087

(BAYRAMPAŞA)

Bayrampaşa'da kurulan alana gelişler

Sahne önünde toplanan kalabalık

Köprüdeki programı ekrandan izlemesi

İstiklal marşı okunması

Dua okunması

Yoldan geçen araçlardan görüntü

Bayrak sallayanlar

Genel ve detaylar

15.07.2017 - 23.50 Haber Kodu : 170715285

15.07.2017 - 21.46 Haber Kodu : 170715253

(ATATÜRK HAVALİMANI)

-Bayrakları ile gelen vatandaşlardan görüntü

-Araçların klakson çalma görüntüsü

-Türk Bayraklı vatandaşlardan görüntü

-Çevik kuvvetten görüntü

16.07.2017 - 00.53 Haber Kodu : 170716018

(HARBİYE)

-Anma etkinliğine katılanlar

-Şehit eşi ile röportaj

-Şehit eşinin sahne önünde bayrak sallaması

-Genel ve detay görüntüler

15.07.2017 - 23.48 Haber Kodu : 170715283

15.07.2017 - 21.51 Haber Kodu : 170715256

=============================================

5-CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDEKİ ANMADA KONUŞTU

ERDOĞAN: (FETÖ SANIKLARI) MAHKEMEYE ÇIKARKEN GUANTANAMO'DA OLDUĞU GİBİ BUNLARI DA TEK TİP ELBİSE İLE ÇIKARALIM

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise"

"Kamu kurumları ile ilişiği kesilen FETÖ mensuplarının sayısı 111 bini buldu. Açığa alınmış olan 38 bin kişi ile ilgili araştırmalar da devam ediyor"

"Darbe gününden bugüne kadar 134 bine yakın kişi gözaltına alınıp sorgulandı. Bunlardan 50 bin 400'ü tutuklandı. Kaçak durumda olan 8 bin 500'e yakın örgüt üyesi ile ilgili yakalama kararı bulunuyor"

"Bazıları ısrarla ne diyor? 'Kontrollü darbe.' Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir. Bu ahlaksızlıktır"

"Biz Yenikapı buluşmasına bu beyefendiyi de davet ettik. Bilseydim davet etmezdim. Bunları sonradan öğreniyoruz"

"Meclis'te aslanlar gibi darbecilere karşı duran, mücadele eden CHP'lileri tenzih ederek söylüyorum"

(İdam tartışmaları) "Önce bu hainlerin kafasını kopartacağız. Parlamento'ya geldiğinde bu konuda kararını vermesi halinde ben de bunu onaylarım"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anmada yaptığı konuşmada, "Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen şehitleri anma töreninde konuştu. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, "Tam bir yıl önce bugün bu saatlerde ülkemizin pek çok yeri ile birlikte burada bir ihanet girişimi başlamıştı. Tankları, zırhları ile buraya gelen darbecilerin köprüyü  kapatması ile bir süredir anlam verilemeyen hareketlenmenin sebebi, hedefi artık anlaşıldı. Köprüyü kapatan darbeciler kendilerince tüm Türkiye'ye, dünyaya artık kontrol bizim elimizde mesajı vermek istiyorlardı. O sırada ben, enerji bakanımız, eşim Dalaman'dan bu tarafa hareket etmiştik" dedi.

"ONLARIN KARŞISINA DİKİLEN MİLLETİN ELİNDE ETKİLİ BİR SİLAH VARDI  İMANIYDI İMANI"

Erdoğan, "Türkiye'nin FETÖ ihanet çetesi aracılığıyla bir saldırıya bir işgal  girişimine maruz kaldığını gören milletimiz hemen harekete geçmiştir. Onların karşısına dikilen milletin elinde ne vardı? Silah mı vardı sadece bugün olduğu gibi bayrağı vardı. Çok etkili bir silah vardı  imanıydı imanı. Öbür tarafta da o imansız darbeciler vardı. Milletimiz o gece imanı ile dünyanın en modern silahlarına galebe çaldı. Tekbirle tankın üzerine giden bir milleti kim esir edebilir. Üzerindeki tişörtü tankın egzoz  borusuna affedersiniz içine tıkamak suretiyle  çalışamaz hale getiren imandır iman" ifadelerini kullandı.

"HAİNLERİN ÜZERİNE YÜRÜYEN BU MİLLETİ KİM DURDURABİLİR?"

15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadeleye vurgu yapan Erdoğan, "Önünde, arkasında onlarca kişi vurulduğu halde geri dönmeyi aklından geçirmeyen yeniden hainlerin üzerine yürüyen bu milleti kim durdurabilir? 'Kendisine geri dön yoksa öleceksin' diyenlere 'bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz'  diyen bir millete kim zincir vurabilir? Ah şu köprünün dili olsa da o gece yaşanan kahramanlıkları bir anlatsa. Ah şehit kanlarıyla sulanan her karış toprağın dili olsa da yiğitlik nasıl olurmuş tüm dünyaya anlatsa" açıklamasında bulundu.

"50 MİLYONLUK TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ, İSTİKBALİMİZİ KURTARDIK"

Erdoğan, "O gece güneşler battı. 15 Temmuz gecesi bu hilal uğruna batan tüm güneşlerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bizim güneşlerimizdir. O gece yaralansa da eğilmeyen tüm başlara şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz'da darbecilerin saldırısında 250 şehit verdik. Karşılığında ne kazandık biliyor musunuz? 50 milyonluk Türkiye'nin geleceğini, istikbalimizi kurtardık. Ödediğimiz bedel ağır anaların, Babaların, eşlerin, kardeşlerin yürek yangınlarına bedel biçmek asla mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"BİZİM ŞEHİTLERİMİZ CENNETE YÜRÜDÜLER. YERLERİ HAYIRLI OLSUN"

Erdoğan, "Bizim şehitlerimiz cennete yürüdüler. Yerleri hayırlı olsun. O makam sevgili Peygamberimize en yakın makam. Türk milleti 15 Temmuz'da tarihte defalarca yaptığı gibi her zaman olduğu gibi kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini göstermiştir. Biz sıradan göçe bir kavim değiliz. Biz milletiz onlar ise illet farkımız bu" dedi.

"ÖNCE BU HAİNLERİN KAFASINI KOPARTACAĞIZ"

İdam tartışmalarına ilişkin Erdoğan, "15 Temmuz milletimize karşı ilk değil son saldırı da olmayacaktır. Terör örgütlerini piyon olarak kullananların asırlık yıllık kuyruk acılarının çok iyi farkındayız. FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın görünen yüzler olmadığını çok iyi biliyoruz. Arkalarında kimlerin olduğunu biliyoruz. Piyonları ezip geçmeden kaleleri, filleri, atları, veziri alamaz şahı da mat edemeyiz. Onun için önce bu hainlerin kafasını kopartacağız. Kandil'de, Küpe'de, Bestler Deresi'nde şu anda askerimiz, polisimiz, komandolarımız, tüm güvenlik güçlerimiz oralarda bunları tek tek temizliyorlar. Diğer mesele ise parlamentonun meselesidir. Hukuk devletiyiz. Parlamento'ya geldiğinde bu konuda kararını vermesi halinde ben de bunu onaylarım" diye konuştu.

"ÖLÜMÜ, ÖLÜMLE KORKUTARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Erdoğan, "Gazilerimizi ziyarette, şehit evlerini ziyaret ettiğimde, ateş düştüğü yeri yakar. Onların canı yanmadığı için rahat konuşuyorlar. Şunu da bilsinler ki Türkiye'de de göründüğünden ibaret değildir. Bizim arkamızda da binlerce yıllık devlet geleneğimiz var, bunu da böyle bilmeleri lazım. Doğduğumuzda kulağımıza okunan ezan, öldüğümüzde arkamızda okunan selaya kadar mensubu bulunduğumuz toplum belirliyor. Biz dirileri şerefli, ölüleri şanlı Türk milleti olarak coğrafyamızın, bölgemizin, dünyanın geleceğine talibiz. Bizi ne terör örgütlerinin alçakça saldırıları, ne onları kullanan güçlerin sinsi oyunları çökertebilir. Biz işte bu ruhu, bu inancı, bu iddiayı kaybettiğimiz gün biteriz. Bunu iyi görün. Allah'ın izniyle o gün asla gelmeyecek. Gerekirse bir ölecek ama bin dirileceğiz. Ölümü, ölümle korkutarak yolumuza devam edeceğiz. Kalbimizden inancı, yüreğimizden cesareti, bileğimizden gücü, sırtımızdan teri hiç eksik etmeden durmaksızın çalışacağız" açıklamasında bulundu.

"BAZILARI "KONTROLLÜ DARBE" DİYOR, BU BİR TERBİYESİZLİKTİR AHLAKSIZLIKTIR"

Erdoğan, "Bazıları ısrarla ne diyor? 'Kontrollü darbe.' Milletimizin bu şanlı direnişine kara çalmaya çalışıyorlar. Bu terbiyesizliktir. Bu ahlaksızlıktır. Doğru. O gece 23.15'te havalimanına iniyor. Tanklar önünde. Önce korkuyor. Bekliyorlar, görüşüyorlar. Görüşmeden sonra tankların koruması altında bu Kılıçdaroğlu denilen zat oradan çıkıp Bakırköy Belediyesi'ne gidiyor" dedi.

"BİZ YENİKAPI BULUŞMASINA BU BEYEFENDİYİ DE DAVET ETTİK. BİLSEYDİM DAVET ETMEZDİM"

Erdoğan, "Biz Yenikapı buluşmasına bu beyefendiyi de davet ettik. Bilseydim davet etmezdim. Bunları sonradan öğreniyoruz. Önce davetime olumsuz cevap verdi. Son anda gelebileceğini bildirdiler. Fakat Yenikapı ruhundan da hiçbir şey alamamış ki, 'kontrollü darbe' dedi. İnsan utanır utanır. Bu 250 şehidimize saygısızlık, hakarettir. 2193 gazimize saygısızlıktır, hakarettir. Bu millete saygısızlıktır, hakarettir. Bu millet senin gibi ürkek, korkak değil. Bu milletin yüreği var. O sende yok. Bu mücadele ödleklerin, Vandalların  mücadelesi değildir. Bu sözü iki kesim ısrarla kullanıyor. Birincisi FETÖ'cüler ve onları destekleyen yabancılar kullanıyor. İkincisi ise ana muhalefetin başındaki bu zat yapıyor. Darbecilerin kontrolü altında çıkıp Bakırköy'de güvenli bir makama gidip çay, kahve içerek TV'den olayları takip edince böyle bir hisse kapıldı. O gece sokaklarda meydanlarda, köprülerde, canları pahasına mücadele edenlerin hissettikleri çok farklıdır. Şimdi de Meclis araştırma komisyonunun raporunu bahane ederken darbecilerle aynı çizgide yürüttüğü politikayı gizlemeye, saklamaya çalışıyor" diye konuştu.

"MECLİS'TE ASLANLAR GİBİ DARBECİLERE KARŞI DURAN, MÜCADELE EDEN CHP'LİLERİ TENZİH EDEREK SÖYLÜYORUM"

Erdoğan, "15 Temmuz gecesi Meclis'te aslanlar gibi darbecilere karşı duran, mücadele eden CHP'lileri tenzih ederek söylüyorum. 15 Temmuz kontrollü bir darbe değildi. Ama CHP'nin başındaki bu zat, kesinlikle kontrollü şekilde oraya getirilmiştir ve ilk günden beri de kendisini oraya oturtanlara sadakat ile hizmetini sürdürmektedir. Sen o makama CD ile gelmiş genel başkansın. Bugün Parlamentoda hala utanmadan bunları söylüyor. Tıpkı FETÖ'cüler gibi bu zat da kendisine verilen görevi yerine e getiriyor" ifadelerini kullandı.

"İLK DEFA BUGÜN FETÖ'YU DARBE ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL ETTİ. ONU SÖYLEYEYİM"

Erdoğan, "İlk defa bugün FETÖ'yü darbe örgütü olarak kabul etti. Onu söyleyeyim. Varsın FETÖ'cülerle birlikte yürüsün.  15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak tarihimize karşı da en büyük sorumluluğumuzdur. Müslüman akıllı insandır. 15 Temmuz'u yapanların nasıl bu güce ulaştığı ortadadır. Bu gerçekleri çok iyi biliyoruz. Her 15 Temmuz anması şehitlerimizi yad etmenin yanında bu konuda ne kadar mesafe kat ettiğimizin muhasebesini yapmaya da yöneltmelidir" açıklamasında bulundu.

"KAMU KURUMLARI İLE İLİŞİĞİ KESİLEN FETÖ MENSUPLARININ SAYISI 111 BİNİ BULDU"

Erdoğan, "Kamu kurumları ile ilişiği kesilen FETÖ mensuplarının sayısı 111 bini buldu. Açığa alınmış olan 38 bin kişi ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Biz bu teröristlere hala para mı vereceğiz. Kusura bakmasınlar kamudan  bunlara para veremeyiz. Gitsin nerede çalışacaksa çalışsın. Darbe gününden bugüne kadar 134 bine yakın kişi gözaltına alınıp sorgulandı. Bunlardan 50 bin 400'ü tutuklandı. Kaçak durumda olan 8 bin 500'e yakın örgüt üyesi ile ilgili yakalama kararı bulunuyor. 5 binin üzerinde kuruluş kapatıldı. Mal varlıkları da hazineye yani millete devredildi. PKK içinde benzer tedbirlere başvuruldu. FETÖ davalarında artık yavaş yavaş kararlar çıkmaya başladı. Bu ülkeye ihanet eden hiçbir hainin cezasız kalmayacağından emin olun" diye konuştu.

"KASTEN ÜLKEMİZİ SIRTINDAN HANÇERLEMEK İSTEDİLER"

Erdoğan, "Dikkat ederseniz 15 Temmuz darbesine katılanların hiçbirinin yüzünde şu ana kadar en küçük bir pişmanlık emaresi göremezsiniz. FETÖ yapılanması içinde yer alan diğer kişilerin durumları da büyük ölçüde aynıdır. Demek ki bunlar gaflet haliyle değil, taammüden, kasten ülkemizi sırtından hançerlemek istediler. Türk milleti aman dileyene ne kadar merhametliyse ihanetinde ısrar edene de o kadar şedittir. O hainler kapatıldıkları cezaevlerinin duvarları arkasında çürüyüp giderken bunları düşünecek çok zamanları olacak" ifadelerini kullandı.

(FETÖ SANIKLARI) MAHKEMEYE ÇIKARKEN GUANTANAMO'DA OLDUĞU GİBİ BUNLARI DA TEK TİP ELBİSE İLE ÇIKARALIM

Erdoğan, "Şu anda iyi günleri. Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar (FETÖ sanıkları) mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise ile. Ülke ve millet olarak biz 15 Temmuz'dan çıkardığımız dersler ışığında yolumuza devam edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, Rabbim bizi bu tür ihanetlerden, her türlü düşman saldırısından, yerden ve gökten gelecek afetlerden korusun" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

------------------

-Erdoğan'nın konuşması

-Detaylar

15.07.2017 - 23.20 Haber Kodu : 170715278

16.07.2017 - 00.10 Haber Kodu : 170716005

16.07.2017 - 00.18 Haber Kodu : 170716006

16.07.2017 - 00.29 Haber Kodu : 170716010

16.07.2017 - 00.31 Haber Kodu : 170716011

16.07.2017 - 00.33 Haber Kodu : 170716013

============================================

6-BAŞBAKAN YILDIRIM: ŞEHİT OLDUK AMA VATANI ALÇAKLARA TESLİM ETMEDİK

Başbakan Binali Yıldırım:

"15 Temmuz'da aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir. Darbecilere darbeyi vurmuştur"

"Bu mübarek toprakları hiçbir hain çiğneyemeyecek. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum. Bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler"

"Şehit olduk ama vatanı alçaklara teslim etmedik. Bayrağı düşürmedik. Ezanları dindirmedik"

Haber: Erhan TEKTEN - Kamera: İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yıl dönümünde Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen törende vatandaşlar hitap etti. Başbakan Yıldırım konuşmasına, "Tam burada, o karanlık gecede 34 kahramanımızı şehit verdik. İstanbul'un, Çorum'un, Gaziantep'in evlatları vatanları için şehit düştü. Evlatları vatanları için, bayrakları için şehit düştü. Erzurum Ardahan, Karabük, Niğde'nin yiğitlerini burada şehit verdik. Abdullah Tayyip ve Erol Olçok bu köprünün ilk şehitleri oldular. Namusumuz için çıkmak zorundayız diyerek, oğlunu Kısıklı'ya gönderen Diyarbakırlı Askeri Çoban da burada şehit oldu. İki çocuk annesi Sevgi Yeşilyurt'u da bu köprüde tekbir getirirken şehit ettiler. Rizeli Muhammet Ambar da yüce şehitlik makamına erişmek için köprüye geldi. Hepsi şehitlerimizin… Tamamı vefa ehli olarak kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Acımız büyüktür, hüznümüz dağlar kadardır. Ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşlarımızı içimize akıtacağız. Bugün alçakları hainleri sevindirmeyeceğiz" diyerek başladı.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Başbakan Yıldırım, "Millet için, vatan için, bayrak için, inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler bugün bizlerden dua bekliyor. Fatiha bekliyor. Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Dualarımızla Fatihalarımız minnet ve şükranlarımızla onların aziz hatıralarını her zaman yaşatacağız. Onların ölmediklerine diri olduklarına inandığımız için şehitlerimizin gözlerinin bizim üzerimizde olduğunu düşünüyoruz. Onların uğruna canlarını feda ettikleri değerler bizim için kutsaldır. Bu değerleri son nefesimize kadar koruyacağız" dedi.

"BU PARKTA 250 ŞEHİDİMİZİN TEMSİLEN 250 SELVİ VE GÜL AĞACI DİKİLDİ"

Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün açılışı yapacağımız şehitler makamını şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için köprünün Anadolu yakasında tam da şehit verdiğimiz bu mekanda inşa ettik. Çevresini şehitlik parkı haline getirdik. Bu parkta 250 şehidimizin temsilen 250 selvi ve gül ağacı dikildi. Anıtın içinde her bir şehidin adına dikilen ağaçların künyesinde 250 şehidimizin isimleri yer alıyor. Burayı ziyaret edip, selaları dinleyip, şehit isimleri okuyabilecekler. Dileyenler Kuran okuyup dua edebilecekler. Sadece bu anıtlarla değil şehitlerimizin isimlerini hikayelerini yeni eserlerle hizmetlerle yaşatmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Ruhları şad olsun"

"BU MÜBAREK TOPRAKLARI HİÇBİR HAİN ÇİĞNEYEMEYECEK"

Alelade bir toprak parçası üzerinde yaşamadığımızı, bu toprakların farklı ve mübarek olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Bu topraklar 80 milyonun canının bir parçası, vatanıdır, vatanımızdır. Bu toprakların her karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışında kahramanlık destanları vardır. Vatan namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur. Ecdat, bu vatan toprağını çiğnetmemiştir. 15 Temmuz'da aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız, başkomutanımızın liderliğinde meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermiştir. Darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de, yarın da göğsümüz siper olacak. Bu mübarek toprakları hiç bir hain çiğneyemeyecek. Buradan açık bir şekilde ifade ediyorum. Bize yaşattıkları acılardan hiç bir şey elde edemeyecekler. Bugün oynadıkları tiyatrolar, bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek. Kendi karanlıklarında yok olup gidecek, kendi bataklıklarında kuruyacak, ellerindeki kanda boğulacaklardır. Hiçbir zaman şiddete teslim olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Hiç bir zaman umutsuz olmadık bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumaya ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkartacağız. Türkiye'nin yükselişine hiç kimse engel olamayacak. Düşmana inat, teröre inat, şer odaklarına inat direnecek, onlara rağmen kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da yücelteceğiz. 1920'de Çanakkale Boğazı'nı geçemediniz ey gafiller! 15 Temmuz'da İstanbul Boğazı'nı geçeceğinizi mi sandınız. Şehitler Köprüsü'nü geçeceğinizi mi zannettiniz. Geçemediniz. Şehit olduk ama vatanı alçaklara teslim etmedik. Bayrağı düşürmedik. Ezanları dindirmedik. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlıyor. 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle minnetle yadediyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum. Bütün vatandaşlarımızı sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Allaha emanet olsun. Sağ olun, var olun. Geceniz mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Başbakanın konuşması

-Dinleyenlerden detaylar

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntüsü

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 00.24 Haber Kodu : 170716007

====================================

7-ŞEHİTLER MAKAMI DUALARLA AÇILDI

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen, " Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreninin ardından 250 şehidin adının yazılı olduğu Şehitler Makamı dualarla açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eski Başbakan Tansu Çiller de eşlik etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Makamı anıtının Mimarı Hilmi Şenalp'dan bizzat bilgi aldı. Anıt dualarla açıldı.Bu arada Avrupa ve Anadolu yakasında bağlantı yollarına Şehitler Makamı yönlendirme tabelaları konuldu.

ŞEHİTLER MAKAMI HAKKINDA

Beşgen formda tasarlanan ve kenetlenmeye vurgu yapılan anıtta şehitlerin adı, levhalar üzerinde sıralı olarak yer aldı. Anıtın çevresine ise her bir şehit için selvi ağacı ve gül dikildi. Şehitlerin isimlerinin bulunduğu kemerlerde iki daire içerisinde, birinde Bakara Suresi'nin 154. Ayeti "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, lakin siz anlayamazsınız", diğerinde ise farklı ayetlerden alınan, "Hazihi Cennatü Adnin- fedhulüha halidiyn (Şu Adn cennetleridir. Ebediyen giriniz oraya)" ibaresi yazıldı.15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne bakan kemerin dış tarafında ise hilal içine kelime-i tevhid, yıldızın köşelerine lafza-i nebi (Hazret-i Muhammed'in isimleri) yazılırken, kubbede 5 defa "Hüve'ş-Şehid" yazısı yer aldı.

DEMOKRASİ NÖBETLERİNE ÇAĞRI

Şehitler Makamının açılışının ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma töreni sona erdi. Törene katılanlara ilçelerdeki Demokrasi nöbetlerine katılma çağrısı yapıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------

Anıtın açılışından genel görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından detay

Kalabalığın dağılmasından detay

16.07.2017 - 01.38 Haber Kodu : 170716039

16.07.2017 - 01.39 Haber Kodu : 170716040

16.07.2017 - 01.23 Haber Kodu : 170716032

========================================

8-BİR YIL SONRA AYNI YERDE...

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul

15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümünde " Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adıyla köprüde büyük bir buluşma gerçekleştirildi. Saat 21: 00 itibariyle başlayan anma etkinliğinden saatler önce alan tamamen doldu. Çengelköy, Kısıklı ve Altunuzide yönünden yürüyürük gelen büyük kalabalıklar kürsünün kurulduğu alana ulaşamadı. Kalabalık E-5 Anadolu Avrupa geçişi boyunca km'lerce geriye uzandı. Avrupa Yakasından yürüyerek anma alanına gelmek isteyenlere izin verilmedi. Alanda adeta bir bayrak denizi oluştu. FETÖ ele başının kuklalarını taşıyan kalabalık sık sık darbe karşıtı sloganlar attı.

BAŞBAKAN YILDIRIM GÜÇLÜKLE GELDİ

Başbakan Binali Yıldırım alana Çengelköy'den yürüyürek geldi. Kalabalık ve izdiham sebebiyle alana girmekte zorlanan Başbakanı Çevik Kuvvet Polisleri koridor oluşturdu. Başbakan kürsüye çıkarak kalabalığı selamladı.

ERDOĞAN, TORUNLARI VE ŞEHİT YAKINLARIYLA YÜRÜDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kısıklı'daki konutundan Nakkaştepe'ye araçla geldi. Eşi Emine Erdoğan ve torunlarının eşlik ettiği Erdoğan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla birlikte alana yürüdü.Şehitler için bu gece açılışı gerçekleştirilecek" Şehitler Makamı" anıtını inceleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi ve torunlarıyla birlikte sahneye çıkarak kalabalığı selamladı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ OKUNDU, TEMSİLİ IŞIKLAR GÖĞE YÜKSELDİ

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde 250 şehidin isimleri tek tek okundu. İsimler okunurken de temsili ışıklar yakıldı. Şehitleri temsilen 250 ışık göğe yükseldi. Gökyüzüne yükselen ışıklar 15 Temmuz şehitlerini temsil etti.

GÜL VE ÇİLLER DE KATILDI

Bu arada anma törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile Orhan Gencebay ve Metin Şentürk, Alişan, Nadide Sultan gibi isimler de anmaya katılan isimler arasında yer aldı.

MÜFTÜNÜN DUASI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Anma etkinliği, İstanbul Müftasa Hasan Kamil Yılmaz'ın ettiği dua ile devam etti.

Görüntü Dökümü:

-------------

Törene katılanlardan genel ve detay görüntüler

Kukla gezdirilmesinden detay

Kalabalıktan genel görüntüler

Başbakanın gelişinden detay

Cumhurbaşkanının gelişinden detay

-Şehitler isimlerinin okunması

-Işıkların yakılması

15.07.2017 - 22.15 Haber Kodu : 170715260

15.07.2017 - 21.44 Haber Kodu : 170715252

==========================================

9-15 TEMMUZ'UN YIL DÖNÜMÜNDE TÜM CAMİLERDE SELALAR OKUNDU

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER- Soner HASIRCIOĞLU-Yaşar KAÇMAZ

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, Türkiye'nin 81 ilindeki camilerde selalar okundu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Sala okuyan müezzinler

-Camilerden görüntü

-Vatandaşlarla röp

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 01.31 Haber Kodu : 170716036

=============================

10- BAŞBAKAN YILDIRIM ÇENGELKÖY'DEN KÖPRÜYE YÜRÜDÜ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN - Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım  Çengelköy'e yürüdü.

Yıldırım,  Çengelköy'de bekleyenlere yaptığı konuşmada,  "Çok değerli Çengelköylüler, değerli hemşehrilerim, aziz İstanbullular... Şimdi hep beraber Şehitler Abidesi'ne doğru yürüyoruz. Gelecek için, istiklal için, İstikbal için, bir daha terör örgütlerinin, darbecilerin, bu ülkede her hangi bir kalkışmaya cesaret edememeleri için, birlik için, beraberlik içini, tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için hep beraber yürüyoruz arkadaşlar" dedi.

Açıklamanın ardından Başbakan Yıldırım ve yanında bulunan bakanların Şehitler Abidesi'ne yürüyüşe geçti. Yürüyüş havadan da görüntülendi.

Görüntü dökümü:

----------------

AKTÜEL GÖRÜNTÜYLE

-Başbakan'ın gelmesi

-Vatandaşların arasındaki görüntüsü

-Açıklamaları

-Bakanların görüntüsü

-Genel ve detaylar

HAVADAN GÖÜNTÜLER

------------------

-Başbakanın ve yanında bulunan bakanların yürüyüşü

-Vatandaşların görüntüsü

-Yürüyüş güzargahının havadan görüntüsü

-Köprünün havadan çekilmiş görüntüsü

-Genel ve detaylar

15.07.2017 - 20.30 Haber Kodu : 170715215

15.07.2017 - 21.34 Haber Kodu : 170715244

==============================

11- KERİMOĞLU'NDAN 249 ŞEHİT İÇİN 249 KARANFİL

İbrahim YILDIZ/ Hüseyin ASLIYÜCE, İstanbulDHA

FETÖ Darbe girişiminin birinci yılında Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve beraberindekiler, Atatürk Havalimanı ana giriş noktasına 249 şehit için 249  karanfil bıraktı.

"HAİN DARBE TEŞEBBÜSÜNE KARŞI DURAN HALKIMIZIN İRADESİNE BUGÜN BİR KEZ DAHA SAYGIMIZI SUNUYORUZ"

Kerimoğlu burada yaptığı konuşmada "Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik gününde Demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak için hain FETO paralel devlet yapılanması örgütüne karşı sokağa çıkan, bu hain yapılanmaya karşı Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi korumak için hayatları pahasına şehit olan 249 vatandaşımızı anmak ve onlar adına 249 tane karanfil bırakıp saygımızı ve minnetimizi sunmak adına buradayız. Tabi ki Atatürk Havalimanı'nın çok özel bir anlamı var. Burası FETO hain darbe girişiminin sembol alanlarından birisi. Burada toplanan yurttaşlarımız demokrasi ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak bilinciyle burada darbe girişiminde bulunan hainlere karşı mücadele ettiler ve cumhuriyetimizi demokrasimizi korudular. Bizler de bugün burada bu demokrasi ve milli birlik gününde sandık iradesine olan inancımızla halkımızın teveccühüyle seçilmiş olan hükümetlere olan saygımızla ve laik demokratik sosyal hukuk devletine olan bağlılığımızla burada demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkmak için bulunuyoruz. O gün darbe karşı olan başta halkımız olmak üzere üniforma giyimli darbeci hainler dışında kalan halkımızın bağrından çıkmış ordumuzla, polisiyle tüm güvenlik güçleriyle hain darbe teşebbüsüne karşı duran halkımızın iradesine bugün bir kez daha saygımızı sunuyoruz" dedi.

"UÇAKTAN İNERKEN DARBE GİRİŞİMİNİ ÖĞRENDİ.  DAHA SONRA HEMEN ANKARA'YA DÖNMEK İSTEDİ AMA UÇAK YOKTU"

Kerimoğlu, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'nda yaşananlarla ilgili bir soruyu da soru üzerine " Bu konuyla ilgili olarak genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları oldu. Bir saklanma durumu söz konusu değil. Genel başkanımız o gün 21.50 uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a gelmişti. Yanında Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da vardı. Sayın genel başkanımız bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı o akşam evimizde misafir oldu. Televizyondan takip etti telefonlarla gerekli devletin bakanlarıyla görüşmelerini yaptı. Kesinlikle kendisini alana indiği andan itibaren orada bulunan partili arkadaşlarımızla Cumhuriyet Halk Partisi'nin darbelere karşı olduğu yönünde açıklamaları oldu. Parti örgütünden karşılamaya gelen insanlara parti örgütünden yöneticilere bulunduğunuz ilçelere ve alanlara gidiniz ve darbe konusunda CHP'nin karşı olduğu yönünde kararlı tutumu ifade edin dedi ben birebir şahidim. Kendisi demokrasiye olan bağlılığını cumhuriyete olan bağlılığını defalarca ifade etti" dedi.

Darbe gecesi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşılamak için Atatürk Havalimanı'nda bulunduğunu söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "O gün buradaydım. Her zaman olduğu gibi Sayın Genel Başkanımızın İstanbul programında parti örgütü ve ilçe belediye başkanı olarak kendisini karşılamaya geldik. Rutin bir gündü Sayın Genel Başkanımız uçaktan inerken darbe girişimini öğrendi.  Daha sonra hemen Ankara'ya dönmek istedi ama uçak yoktu. Orada partililerle il başkanımızla kısa bir toplantı yaptı. Bütün ilçe başkanlarına ve il yöneticilerine CHP'nin darbelerden çok çektiğini darbe nereden gelirse gelsin karşısında olduğunu ve örgütten o gün yanında olan arkadaşlarına bulunduğu ilçelere gitmelerini ve darbeye karşı kararlı ve net bir tutum almaları gerektiğini söyledi. Ondan sonra hemen evimize geçtik ve orada bir basın bildirisi hazırladı. TV'ler canlı bağlantı telefon yaptı."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

kerimoğlu ve beraberindekilerin gelişi

karanfil bırakılması

soruyu yanıtlaması

15.07.2017 - 22.08 Haber Kodu : 170715259

==============================

12- ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ BOŞALDI, MEYDANLAR DOLDU TAŞTI (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

Fatih Belediyesi'nin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde organize ettiği "Demokrasi nöbeti" etkinliği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki törenlerin bitmesinin ardından doldu taştı.

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/ İSTANBUL

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen törenlerin sona ermesiyle halk demokrasi nöbetlerinin tutulacağı meydanlara akın etti. Bu meydanların en yoğunlarından biri Fatih Belediyesi'nin organize ettiği Vatan Caddesi üzerindeki etkinlikti. On binlerce İstanbullunun akın etmesiyle Vatan Caddesi'nde trafik adeta dururkun, bir yıl önce tankların gezdiği cadde adeta kırmızı beyaz renklere boyandı. Fatih Belediyesi'nin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde organize ettiği etkinlik 15 Temmuz Şehitler köprüsündeki törenlerin bitmesinin ardından doldu taştı. Onbirlerce kişinin toplantığı demokrasi nöbetinin tutulduğu meydanda ellerindeki bayraklarla vatandaşlar bir yıl önce şehit olan 250 kişiyi andı. Ellerindeki bayraklarla otomobillerle yollara düşen İstanbullular bir yıl önce tankların gezdiği vatan caddesini kırmızı beyaz renklere boyadılar.

Görüntü dökümü:

----------------

(HAVADAN GÖRÜNTÜLER)

-Vatan Caddesi'ndeki demokrasi nöbetinden görüntü

-Kalabalıktan görüntü

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 01.06 Haber Kodu : 170716025

=================================

13- BEŞİKTAŞ'A DEV '15 TEMMUZ DEMOKRASİ ANITI'

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar,

"Anıtın, yüksekliği bir tarafta İstanbul Fethi'nin tarihi olan 1453 yılına atıf olacak şekilde 14 metre 53 santimetre, diğer tarafta ise Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun tarihi olan 1923'e atıf olacak şekilde 19 metre 23 santimetre olarak yapılacak"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İstanbul/ DHA

Beşiktaş Belediyesi'nin yaptıracağı ve üzerinde 249 şehidin şehitlerinin isimlerinin yer alacağı '15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hakim bir noktaya yapılacak olan ve göğe doğru uzanacak olan iki elin birleşmesinden meydana gelecek anıtın açılışı önümüzdeki 29 Ekim'de yapılacak.

Beşiktaş Ortabayır Sokak'ta inşa edilecek olan 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın temel atma törenine Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Beşiktaş'ın mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve sokak sakinleri katıldı.

Törende konuşan Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde 249 şehide Allah'tan rahmet diledi. 15 Temmuz'da Türkiye'ye karşı yapılan hain saldırının gayri milli ve dışarıdan olduğununun bilinmesinin zorunluluğuna dikkat çeken Hazinedar, "Hep birlikte elele vererek devletimizi ele geçirmeye, diz çöktürmeye çalışan FETÖ terör örgütüne ve herkese karşı mücadele etmek zorundayız. Bu nedenle Beşiktaş'ta, bu demokrasi destanını unutturmamak için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne hakim olan bu noktada eşsiz bir anıt yapmaya karar verdik" diye konuştu.

"249 ŞEHİDİN ADI OLACAK"

Açılışının önümüzdeki 29 Ekim'de yapılacağı bilgisi paylaşan Hazinedar, inşa edilecek 15 Temmuz Demokrasi Anıtı'nın fiziki özellikleriyle ilgili şunları söyledi:  "Heykel formunun altındaki mermer kaidenin üç yüzünde 15 Temmuz şehitlerinin adları yer alacak. Anıtın, yüksekliği bir tarafta İstanbul Fethi'nin tarihi olan 1453 yılına atıf olacak şekilde 14 metre 53 santimetre, diğer tarafta ise Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun tarihi olan 1923'e atıf olacak şekilde 19 metre 23 santimetre olarak yapılacak. Heykelde bulunacak olan iki el, insanoğlunun topraktan gökyüzüne yükselen uhrevi yolculuğunu bizlere hatırlatacak"

Edilen duaların ardından Murat Hazinedar kurdeleyi keserek, kaidesinin konulacağı yere anıtın temeli atıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Murat Hazinedar'ın konuşması

-Dua edilmesi

-Köprüyü gören hakim noktaya yapılacak anıt

-Kurdele kesimi

-Genel ve detaylar

15.07.2017 - 19.40 Haber Kodu : 170715203

======================================

14- (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) KÖPRÜDE 15 TEMMUZ BULUŞMASI

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - İdris TİFTİKCİ - Güven USTA - Yaşar KAÇMAZ - Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHA

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla 3 farklı noktada toplananlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru "Milli Birlik Yürüyüşü"nü başlattı.

Köprüdeki törene katılmak amacıyla Kısıklı Meydanı, Çengelköy ve Altunizade'de bir araya gelenler, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak saat 18.30 sıralarında yürüyüşe başladı. Ellerinde Türk bayrağı ile 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyanlar, çeşitli sloganlar atıyor. Alana kurulan platformdaki dev ekrandan da şehitlerin fotoğrafları yansıtılıyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kısıklı, Çengelköy ve Altuniza'de toplananlar

-Havadan görüntülerle yürüyüş

-Köprüdeki alanda toplananlar

-Detaylar

15.07.2017 - 19.13 Haber Kodu : 170715198

15.07.2017 - 19.23 Haber Kodu : 170715200

15.07.2017 - 19.44 Haber Kodu : 170715205

================================

15- ÜNLÜ OYUNCU NECATİ ŞAŞMAZ "DEMOKRASİ NÖBETİ"NDE

*15 Temuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında Vatan Caddesi'deki Emniyet Müdürlüğü'nün önünde Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde başlatılan "Demokrasi Nöbeti"ne oyuncu Necati Şaşmaz da katıldı.

Haber-Kamera: Hayati KILIÇ - İstanbul DHA

Vatan Caddesi'ndeki "Demokrasi Nöbeti"ne Kurtlar Vadisi dizisinin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte katıldı. Fatih Belediye Başkanı nöbete katılan vatandaşlara hitap etti. 15 Temmuz'un bir destan olduğunu belirten Mustafa Demir "Bu darbe girişimini durduran iki önemli nedenlerden birisi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ferasetli milletimizdir.  Allah tekrar böyle bir hainliği ülkemizi yaşatmasın" dedi. Necati Şaşmaz vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Necati Şaşmaz ve Fatih Belediye Başkanı görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

16.07.2017 - 00.55 Haber Kodu : 170716020

==================================

16- ANADOLU YAKASINA VAPURLARLA GEÇTİLER

İstanbul DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri'ne vapurlarla geldiler. Avrupa Yakası'ndan vapurlara binen vatandaşlar vapurlarla Beylerbeyi'ne geldi. Beylerbeyi İskelesi'nde inen vatandandaşlar köprüye yürümeye başladı. Vapurların iskeleye yanaşması havadan da görüntülendi.

Görüntü Dökümü:

---------

-İskeleye yanaşan vapurlar

-Vatandaşların vapurlardan inmesi

-İskeleden detaylar

-Havadan çekilen görüntüler

15.07.2017 - 19.32 Haber Kodu : 170715201

==============================

17- VALİ ŞAHİN: CENABI HAKTAN NİYAZIMIZ BİR DAHA BU MİLLETE BÖYLE GÜNLER GÖSTERMESİN

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen anma programına katılarak, bu milletin 15 Temmuz'da bir destan yazdığını belirtti. Şahin, "O gün bizler İstanbul'u yönetme sorumluluğunda olan insanlar olarak tabi ki sokaklardaydık, bu bizim görevimizdi. Ama milletimiz bizden daha önce sokaktaydı, daha ilerideydi, daha ön saftaydı" dedi.

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde anma programı düzenlendi. Programda İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, burada yaptığı konuşmada bir yıl önce bu saatlerde ülkenin her yerinde şehitler verildiğini hatırlatarak, "Bir yıl önce bu saatlerde burada ve İstanbul'un diğer yerlerinde, ülkemizin diğer şehirlerinde toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı ifade ediyor, tedavisi devam eden kardeşlerimize de acil şifalar niyaz ediyorum" dedi.

'BU MİLLET DÜNYADA ÇOK AZ MİLLETE NASİP OLAN BİR KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ SERGİLEDİ'

Bir yıl önce bu millet İstanbul'da, Ankara'da, Malatya'da, ülkenin her köşesinde bir destan yazdığını söyleyen Vali Şahin, "Bu destan milli iradeye sahip çıkma, bu milletin geleceğine, istikrarına ve değerlerine sahip çıkma mücadelesiydi. O gün biz bu millete ait olmanın gururunu bir defa daha yaşadık. Bu millet dünyada çok az millete nasip olan bir kahramanlık örneği sergiledi. Biz bu millete şunu borçluyuz; gerçekte o gün ihanet kalkışmasını, FETÖ'cü bir takım hain çetelerin bu millete, bu milletin kaderine engel olan, gerçekten kahraman bir millet bu işi başardı. Biz onun için bu milletle övünüyoruz, milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. O gün bizler İstanbul'u yönetme sorumluluğunda olan insanlar olarak tabi ki sokaklardaydık, bu bizim görevimizdi. Ama milletimiz bizden daha önce sokaktaydı, daha ilerideydi, daha ön saftaydı" diye konuştu.

'CENABI HAKTAN NİYAZIMIZ BİR DAHA BU MİLLETE BÖYLE GÜNLER GÖSTERMESİN'

Vali Şahin şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın, liderimizin çağrısıyla, tek tek çağrısıyla bu millet sokaklara çıktı ve göğsünü tanklara, uçaklara, helikopterlere ve mermilere siper etti. O gün hamdolsun bu millet hem Cumhurbaşkanımıza, hem başbakanımıza hem bu ülkeyi yönetenlerle tam bir koordinasyon içerisinde, tam bir güven ve itimat içerisinde hareket etti. ve o meşhum geceyi, o badireyi, o sıkıntılı anları kolaylıkla savmasını bildi. Cenabı haktan niyazımız; bir daha bu millete böyle günler göstermesin. Bir daha böyle sıkıntılı konularla bizi imtihan etmesin. Bize bundan sonra düşen, bana göre en önemli şey; kardeşliğimizi, dostluğumuzu, arkadaşlığımızı daha çok pekiştirmek, saflarımızı daha da çok sıklaştırmaktır"

Darbe girişiminde bulunanların o gece geldikleri ilk yerlerden birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bu alçaklar, bu FETÖ teröristleri o gece ilk geldikleri yerlerden bir tanesi burası. Tam burada 1 yıl geçtikten sonra o gece saat 9'dan sonra telefonlarla, mesajlarla sokağa çıkıyoruz dediğimizde buraya gelen, buraya koşan bütün kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bakın bugün Şehitler Köprümüzde çok büyük bir buluşma yaptık. Büyükşehir Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir şehitler abidemiz var, 250 şehidimizin isminin kazındığı bir abide var. O gece burada bulunup, 'başkanım vuruldum' bizi arayan kardeşlerimiz var. O gece şehit olamadım diye üzülen kardeşlerimiz var. Onun için bu akşam bu meydanda sadece o geceyi yaşamak için değil; bize bir vatan, bize bir bayrak, bize bir gelecek emanet eden o şehitlerimizi anmak ve onlara birer Fatiha okumak için de bir aradayız ve hep birlikte bir Fatiha okuyalım inşallah" dedi.

O gecenin gerçek kahramanlarının sokağa çıkan halk olduğunu söyleyen Temurci, "15 Temmuz destanının gerçek kahramanları bayrağıyla, göğsündeki imanıyla o gece sokağa çıkan milletin ta kendisidir. Saraçhane hepimizin kalbinin, vatanımızın kalbinin attığı yerdir. Buraya gelen her bir kardeşim sonsuz teşekkürü hak ediyor. O gece şehit olan kardeşlerim bize bir vatan emanet etti" diye konuştu.

TOPBAŞ'A ÖMER HALİSDEMİR'İN RESMİ HEDİYE EDİLDİ

Konuşmalardan sonra Kağıthane Belediyesi'nde çalışan Turgay Karaoğlu, darbe gecesi Ankara'da şehit olan Ömer Halisdemir'in de içinde yer aldığı darbe gecesine ilişkin çizdiği resmi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hediye etti.

Görüntü dökümü:

---------------

-Selim Temurci'nin konuşması

-Vasip Şahin'in konuşması

-Vali Şahin ve Kadir Topbaş'in görüntüsü

-Genel ve detaylar

16.07.2017 - 05.01 Haber Kodu : 170716099

==================================

18- İBB BAŞKANI TOPBAŞ: İŞGAL GÜCÜ OLSA BUNU YAPMAZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliği kapsamında Saraçhane'de bulunan Başkanlık binası önünde halka seslendi.

-İBB Başkanı Topbaş;

"İşgal gücü olsa bunu yapmaz. Vicdan değil, insan onurundan uzak, insan kisvesi altında bir takım tipler bu millete silah doğrulttular"

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: Yüksel KOÇ İstanbulDHA

17 kişinin şehit olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinliğine İBB Başkanı Kadir Topbaş ailesi ile katıldı. Saraçhane'de bulunan Başkanlık binası önünde hazırlanan sahneye Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ile vatandaşları selamlayarak çıktı. 3 çocuğu olan Topbaş'ın oğulları Hüseyin Ersan ve Mustafa Ömer Topbaş da konuşması sırasında Topbaş'ın arkasında yer aldı. Sahnede Topbaş'ın kızı, FETÖ soruşturması kapsamında ikinci kez tutuklanan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı'nın eşi Kübra Kavurmacı Topbaş ise yoktu.

"İŞGAL GÜCÜ OLSA BUNU YAPMAZ"

İBB önünde toplanan kalabalığa seslenen Topbaş, 15 Temmuz'da şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere ise şifa dileklerini iletti. 15 Temmuz gecesi İBB önünde yaşanları hatırlatan Topbaş, "Malesef nasıl nokta atışı yapılarak şehit verdiğimizi, insanlarımıza nasıl acımasızca ateş ettiklerini kameralardan gördük. İşgal gücü olsa bunu yapmaz. Vicdan değil, insan onurundan uzak, insan kisvesi altında bir takım tipler bu millete silah doğrulttular. Geleceği karartmak, Türkiye'nin özgürlüğüne, milli iradeye gem vurmak istediler. Başarılı olsalardı biz burada olamazdık, Türkiye bölünmüş, parçalanmış, kardeş kavgasına düşmüş olurdu" şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ, SELALAR OKUNDU

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında İBB önünde şehitler için dualar edildi, Kuranı Kerim okundu. İBB'nin hemen yanı başında bulunan Şehzadebaşı cami'nden selalar yükseldi. Bina önünde toplanan vatandaşlar Türk bayrağı açtı.

BELEDİYE BİNASI ÜZERİNE 15 TEMMUZ'LA İLGİLİ VİDEO YANSITILDI

Darbe girişiminde yaşanların gösterildiği bir video, İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının cephesine özel bir ışıklandırma sistemi ile yansıtıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Topbaş'ın eşi ile birlikte sahneye çıkması

-Topbaş'ın konuşması

-Topbaş'ın oğullarının görüntüsü

-Topbaş ailesinin görüntüsü

-Binaya yansıtılan video gösteriminden görüntü

-Hocaların dua okuması

-Vatandaşların dua okuması

-Açılan Türk bayrağının görüntüsü

-Sala okunması

-Genel ve detay görüntüler

16.07.2017 - 04.01 Haber Kodu : 170716085

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement