Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

TUR MİDİBÜSÜ FACİASI: 24 ÖLÜ, 10 YARALI 1)BAKAN SAYAN KAYA, OLAY YERİNİ İNCELEDİ, YARALILARI ZİYARET ETTİTUR MİNİBÜSÜNÜN BUCA'DAN HAREKET EDERKENKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTIAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla'ya gelerek 24 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin...

14.05.2017 09:29

TUR MİDİBÜSÜ FACİASI: 24 ÖLÜ, 10 YARALI

1)BAKAN SAYAN KAYA, OLAY YERİNİ İNCELEDİ, YARALILARI ZİYARET ETTİ

TUR MİNİBÜSÜNÜN BUCA'DAN HAREKET EDERKENKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Muğla'ya gelerek 24 kişinin hayatını kaybettiği 10 kişinin de yaralandığı kazanın meydana geldiği yolda inceleme yaptı. Bakan Kaya, daha sonra Muğla'daki yaralıların bulunduğu hastanelere giderek yaralıları ziyaret etti.  Ziyaretin ardından açıklama yapan Bakan Kaya, "Hastalarımız kaza nedeniyle yoğun stres yaşamış. Biz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kaza hakkında soru sormadık. Çünkü çok yoğun bir stres yaşamışlar. Çok büyük bir acı yaşamışlar. Yaralılardan akrabalarını kaybedenler var içlerinde, o yüzden kazanın oluşuyla ilgili sorular sormadık. Ama arabanın aşağıya yuvarlandığı olay yerinden geçtik, gördük. Çok büyük bir acı" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Marmaris Karayolu'nda devrilen midibüs kazasında yaralanan ve Marmaris'deki hastanede tedavi gören yaralıyı ziyaret ettikten sonra 24 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı kazanın yaşandığı olay yerine gitti. Makam aracından inmeden olay yerini inceleyen Bakan Kaya, daha sonra hızlı bir şekilde Muğla'ya geçerek yaralıları hastanelerde ziyaret etti. Önce Özel Yükselen Hastanesine giden Bakan Kaya ardından Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Bütün yaralılar ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. Devlet tüm imkanlarıyla kazazedelerin yanında olduğunu, yoğun bakımda 5, serviste ise 5 yaralının tedavisinin sürdüğünü belirten Bakan Kaya, "Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Anneler gününden hemen bir gün önce 24 vatandaşımızı çok acı bir kazada kaybettik. 10 yaralımız şu anda hastanelerde tedavi altında, 5 tanesi yoğun bakımda kalıyor. Ben Allah'tan vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Böyle acı bir kaza yaşadığımız için çok üzgünüz. Olayı duyar duymaz İstanbul'dan hemen buraya geldik. Yaralılarımızı ziyaret ettik hastanede, durumları hakkında bilgi aldık. Şu anda tedavileri devam ediyor. 5 tane yoğun bakımda olan hastamız var. Genel durumu iyi olan hastalarımız var. Hastalarımız yoğun stres yaşamış. Biz geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Kaza hakkında soru sormadık. Çünkü çok yoğun bir stres yaşamışlar. Çok büyük bir acı yaşamışlar. Akrabalar var yaralıların akrabalarını kaybedenler var içlerinde o yüzden kazanın oluşuyla ilgili sorular sormadık. Ama arabanın aşağıya yuvarlandığı olay yerinden geçtik, gördük. Çok büyük bir acı" dedi.  Hastaların nakillerinin yapılmasıyla ilgili devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade eden Bakan Kaya, "Adli tıp kurumundan cenazelerin 8 tanesi ailelerine teslim edildi. 1 tanesi haricinde yakınları gelerek teşhislerini yaptı. O 1 vatandaşımızın da yakınları bekleniyor. Bu akşam itibariyle hemen hemen hepsi ailelerine teslim edilmiş olacak. Yarın İzmir'de düzenlenen cenazelere katılacağız. Özel hastanede tedavi altında olan bebeğimizin durumu da gayet iyi. Annesini de burada ziyaret ettik. Rabbim annesine de acil şifalar versin. Bebeğimizin genel durumu gayet iyi" dedi.

CENAZELER TESLİM EDİLİYOR

Acılı ailelerin beklediği Muğla Adli Tıp Kurumu'nda cenazeler ailelere teslim edilmeye başlandı. Olay yerinde bulunan kadınların çantaları da Adli Tıp kurumuna getirildi. Çantaların kime ait olduğu ise, yakınlarının hayatını kaybeden kişinin cep telefonunu aramasıyla tespit edildi. Otopsisi tamamlanan 18 cenaze yakınlarına teslim edilerek cenaze araçlarıyla İzmir'e gönderildi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, beraberindeki partililerle birlikte hayatlarını kaybeden kişilerin yakınlarına başsağlıgı diledi. Menteşe Belediyesi de Adli Tıp binasının bahçesine seyyar ikram aracı getirerek, cenazelerini almayı bekleyenlere sıcak içecek ve yiyecek servisi yapıyor.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da hastanede yaralıları ziyaret etikten sonra açıklama yaptı. Piriştina, yaşanan acının tarifinin mümkün olmadığını belirterek, "Tüm hemşehrilerimiz isimleri merak ediyor. Yaşanan acıyı anlatmak tarif etmek mümkün değil. Biraz önce adli tıptan geldim. Şuan iki üç saat içinde tüm cenazelerimiz İzmir'e varmış olacak. Otoban çıkışında Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin araçlarını büyükşehir belediye ekiplerimiz bekliyor olacak. Herhalde sabah saatlerinde tüm kayıplarımızı getirmiş olacağız. Yaralı olanlara dua etmekten ölenlere rahmet dilemekten ve başta kederli ailelerine rahmet dilemekten başka elimizden bişey gelmiyor. Hakikaten büyük bir acı 24 can yitirdik. Tarifi mümkün değil. Ailelerin çoğu burada. Şirket mi değil mi emin değiliz. Ama bir isim var. Hatta aracı kiralayan şahsın eşi de otobüste ki kişiler arasındaydı ve yaşamını yitirdi. Biraz önce de aracı kiralayan beyefendiyle de adli tıp mogunda görüştüm. O da şaşkın ve üzgün. Açıkçası nerden kiraladığını ve şirket detaylarını soramadım. Çünkü o da olayın şokunda eşinin yasını tutuyor. Ama ilerleyen günlerde polislerimiz ve savcılarımızdan sonuçları alacağız. Turu düzenleyen kişi bu sorulara cevap verecek durumda değildi. Gerçekten o da şokta ve eşini de kaybetmiş. Cenazeler için gerekli hazırlıkları yapıyorlar. En azından definlerle, cenaze namazlarıyla ilgili herkesin kendi mahallesine göre camilerimiz  cenaze namazları için hazır. Ama bunlar için ayrı bir tören düşünülür mü bilemiyorum. Bende İzmir'e dönüş yolunda  öğreneceğim. Şuan tüm hemşehrilerimizin kendi mahallelerinde gerek cenaze işlemleri gerekse farklı mezarlıklarda defin işlemleri için hazırlıklar tamamlanmış durumda. Sadece cenazeleri Muğla dan İzmir'e teslim almayı bekliyoruz" dedi.

CENAZELER İZMİR' E GETİRİLMEYE BAŞLANDI

Muğla'da, yolcu midibüsünün uçuruma devrilmesi sonucu yaşamını yitiren 24 kişinin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı.

Marmaris Karayolu'nun Sakar Geçidi rampasında bugün öğle saatlerinde meydana gelen tur midibüsü faciasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edildi. Cenazeler, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçlarıyla İzmir'e getirilmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Kaynaklar Mezarlığı Gasilhanesi ile Yenişehir Mahallesi'ndeki Merkez Defin İşleri Gasilhanesi'ne getirilen cenazeler, yarın defnedilmek üzere morga alındı. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları cenazelerin araçlardan indirildiği sırasında gözyaşlarına boğuldu.

KURTULANLAR GÖZYAŞLARIYLA DÖNDÜ

Marmaris'te 24 kişinin öldüğü tur kazasında diğer midibüsteki geziye katılanlar Yaylacık Mahallesi'ne geri döndü. Otobüs şoförü mahallelinin tepkisinden çekindiğini söyleyerek geziye katılanları mahalleye girmeden indirdi. Dönenleri yakınları ve mahalle sakinleri gözyaşları içinde karşıladı. Geziye katılanlar, üzgün ve hala şokta olduklarını belirterek, konuşmadan evlerine girdi.

İKİNCİ MİDİBÜSTE BULUNAN YOLCULAR BUCA'YA GELDİ

Muğla'daki kaza yapan tur midibüsü ile beraber yola çıkan ikinci midübüsteki yolcular Buca'ya geldi. Buca'ya gelen yolcular yakınlarına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

TUR MİNİBÜSÜNÜN BUCA'DAN HAREKET EDERKENKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

24 kişinin hayatını kaybettiği tur minibüsü kazasındaki otobüsün, Buca'dan hareket ederkenki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde iki otobüsün peşpeşe gittiği görülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakanın açıklaması

Hastane önünden görüntü

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina açıklama

Adli tıp önünden görüntü

Adli tıpta bekleyenlerden görüntü

Cenazelerin araçlara konulması

-Genel ve detay görüntü

Haber: Ramazan ÇETİN - Cavit AKGÜN - Kamera : Deniz TOKAT/ MUĞLA,

Görüntü Dökümü

------------------------

Cenaze araçlarının gelişinden görüntü

Cenazelerin araçlardan indirilişinden görüntü

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

Görüntü Dökümü

------------------------

Geziden sağ kurtulanların mahalleye girişinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mustafa OĞUZ, Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

Görüntü Dökümü

------------------------

-Yolcuların gelmesi

-Yolcuların yakınlarına sarılarak ağlamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: BUCA (İZMİR)

Görüntü Dökümü

------------------------

-Otobüslerin hareket etme anı

Haber: İZMİR,

14.05.2017 - Haber Kodu : 170514011

14.05.2017 - Haber Kodu : 170514001

13.05.2017 - Haber Kodu : 170513217

13.05.2017 - Haber Kodu : 170513201

13.05.2017 - Haber Kodu : 170513198

13.05.2017 - Haber Kodu : 170513190

========================================================

2)DÜĞÜNDEN DÖNENLERİ TAŞIYAN OTOBÜS DEVRİLDİ: 40 YARALI

KONYA'da, Adana'dan Aydın'a düğünden dönenleri taşıyan otobüsün  kontrolden çıkıp devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 40 kişi yaralandı.Kaza, bugün saat 06.45 sıralarında Kadınhanı- Ilgın karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Adana'dan Aydın'a, düğünden dönenleri taşıyan Sinan Çoşar yönetimindeki 09 DA 555 plakalı otobüs, iddiaya sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetme üzerine şarampole devrildi. Kazada otobüste şoför Sinan Coşur ve birlikte 40 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla yakın ilçeler ve kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan çoğunun kontrol amaçlı hastanele kaldırıldığı ve ayakta tedavi edildiği belirtildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan yolculardan Alişan Emul,  daha önce bir kaç kez otobüsün savurduğunu ve annesinin dün Muğla'da 24 kişinin öldüğü kazayı hatırlatıp, "Biz de mi televizyonlara çıkacağız" diyerek uyardığını ve şoföründe, akaryakıt istasyonuna girmek istediği için otobüsün savrulduğunu ve bir sorunun olmadığını söyledi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Kaza yerinden detay

Yaralılardan detay

Yaralıların ambulansa alınması

Otobüsten detay

(Haber- Kamera: Tolga YANIK- Yalçın DİNÇ KONYA DHA)

14.05.2017 - Haber Kodu : 170514015

===================================================

3)MİNİBÜS İKİ TIR'IN ARASINDA KALDI: 8 YARALI

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde minibüs önünde ilerlemekte olan TIR'a, arkadan gelen TIR ise minibüse çarptı. İki TIR'ın arasında kalan minibüste bulunan 8 kişi yaralandı.Kaza gece saatlerinde, TEM Otoyolu Gebze gişeleri mevkiinde meydana geldi. İzmit istikametine gitmekte olan Barış Usta idaresindeki 34 ZR 9612 plakalı minibüs önünde ilerlemekte olan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 41 KR 9612 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Arkadan gelen sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 41 BG 884 plakalı TIR ise minibüse arkadan çarptı. Kazada, Sabiha Gökçen Havaalanı'nda çalışan güvenlik görevlilerini taşıyan minibüste bulunan 8 kişi yaralandı. Minibüste sıkışanlar itfaiye ekiplerince araçtan çıkarıldı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle yol bir süre ulaşıma kapanırken, araçların yoldan kaldırılması ile yol ulaşıma açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralıların minibüsten çıkarılması

-Yaralıların ambulansa taşınması

-Araçlardan görüntü

Haber: HABER-KAMERA: Haluk TURGUT/ GEBZE(Kocaeli), -

====================================================

4)OTOMOBİL ÖNCE TRAKTÖRE, ARDINAN YANINDAKİ ARACA ÇARPTI: 8 YARALI

YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde otomobilin traktöre ç çarpması sonucu 3'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.Kaza, E-88 Karayolu Sorgun Mermerciler kavşağında meydana geldi. Yozgat istikametinden Sivas yönüne giden 65 yaşındaki Nuh Açıkgöz yönetimindeki 34 JC 0660 plakalı otomobil, Sorgun Mermerciler kavşağında önündeki seyreden traktöre arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil, aynı istikamette seyreden 19 yaşındaki İsmail Kaygısuz'un kullandığı 66 LR 848 plakalı otomobile yandan çarptı.

Kazada, her iki otomobilin sürücüleri ile İsmail Kaygısuz'un kullandığı otomobilde bulunan Zehra Aliye Kaygısuz (2), Azime Arslan (23), Mustafa Kerem Arslan (2), Zehra Kaygısuz (44), Aliye Kaygısuz (2), Khaırıa Shuasb Hema (28) yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen 112 Acil Ambulansları tarafından Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Otomobillerden detay görüntüler

-Kaza yerinden görüntüler

-Detay

Haber: Halit YILMAZ/SORGUN(Yozgat), -

=============================================

5)MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ'DAN KPSS'YE GİRECEK ÖĞRETMEN ADAYLARINA UYARI

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 21 Mayıs'ta yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi öğretmen adaylarını uyararak, "Sınava girecek kardeşlerimiz ÖSYM tarafından açıklanmış olan kurallara harfiyen uysunlar, herhangi bir hak kaybına sebebiyet olmasın" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Tarihi Kentler Birliği programına katıldı. Paşabahçe Kütükev'de düzenlenen program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz 21 Mayıs'ta yapılacak KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı öncesi öğretmen adaylarına uyarılarda bulundu. Yükseköğretim Kurulu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) hukuk kurallarına bağlı ve kimsenin bu kuralları ihlal etmeden sağlıklı bir sınav sistemini hayata geçirmek istediğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Öğrencilerimiz sınavın başlamasından belli bir süre önce gelsin, gerekli kontrolleri yapılsın ve sınav başladığı anda da sınav başlasın. Yani sınava girsin, bir arada girip de diğer insanların dikkatini dağıtmasın zamanını çalmasın' diye bir kural koydu. Dolayısıyla ben bütün kardeşlerime hak kaybına uğramamaları için ÖSYM tarafından konulan kurallara harfiyen uymalarını öneriyorum. Eğer ÖSYM '15 dakika önce gelin' diye açıklama yapmışsa, ÖSYM'nin çağırdığı saatten de önce gitmeleri halinde hiçbir kardeşim mağdur olmaz."

'ÖĞRENCİLER ÖSYM'NİN KURALLARINA UYSUN'

Daha önce yaşanan mağduriyetlerin toplum vicdanını sızlattığını söyleyen Bakan Yılmaz, "Ancak ÖSYM de diyor ki 'sağlıklı bir sınav yapmak için bu kuralları uygulamak zorundaydım' diyor. Dolayısıyla sınava girecek kardeşlerimizin, vatandaşlarımız kurallara uymayı, hem de ÖSYM'nin bu kuralları vatandaşın kabul edeceği şekilde gerekli duyurusunu yapmasını istiyoruz. Şimdi benim çağrım bu sınava girecek kardeşlerimiz ÖSYM tarafından açıklanmış olan kurallara harfiyen uysunlar, herhangi bir hak kaybına sebebiyet olmasın" şeklinde konuştu

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Programa katılması

-KPSS Açıklaması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, -

=================================================

6)KILIÇDAROĞLU,ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Bursa'da partisince düzenlenen çalıştaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Görükle Mahallesi'ne gitti. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin sıkça ziyaret ettiği bir kafeteryaya giren Kılıçdaroğlu, burada gençlerle sohbet etti, çay içti. Gençlerin sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra karayolu ile İstanbul'a hareket etti

Görüntü Dökümü

------------------------

-Kılıçdaroğlu gençlerle konuşurken

- Çay içerken

-Detaylar

Haber: FARUK KAHRAMAN/ BURSA,

=================================================

7)TEMEL KARAMOLLAOĞLU TRENLE İZMİT'E GELDİ

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Gençlik Vakfı'nın İsmetpaşa Stadyumu'nda düzenlediği Fetih ve Gençlik Şöleni'ne katılmak için Ankara'dan yüksek hızlı trenle İzmit'e geldi.

Temel Karamollaoğlu'nu tren garında partililer karşıladı. Teşkilat olarak ekonomiye, sanayiye, yatırımlara ve dış politikaya önem verdiklerini belirten Temel Karamollaoğlu, "Biz teşkilat olarak özellikle ekonomiye, sanayiye, yatırımlara, dış politikaya ve diğer sosyal konularda atılacak adımlara çok büyük önem veriyoruz. Teşkilatlarımız var, seçimle ilgili birimlerimiz var ama bu dört birim bizim önümüzdeki yıllarda ülkemizin karşısına nasıl çıkacağız, hangi projelerle çıkacağız, onu belirleyecekler" dedi. Karamollaoğlu, Fetih ve Gençlik Şöleni ile ilgili olarak ise, "İnşallah bu fetih kutlamaları daha uzun bir zaman devam eder ve inşallah Türkiye'de bu ruhun hakim olmasıyla Türkiye'de siyasi hava da, sosyolojik hava ve ekonomik şartlar da bütünüyle değişir. Artık yeni bir fetih gerçekleştirmiş oluruz zaman içinde diye düşünüyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Trenden inmesi, partililerle tokalaşması

-Açıklamada bulunması

Haber: Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), -

=====================================================

8)ADIYAMAN'DA TÜRBEDE YANGIN

ADIYAMAN'da, Hacı Abuzer Baba Türbesi'nde depo olarak kullanılan bölümde çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Musalla Mahallesi'ndeki Hacı Abuzer Baba Türbesi'nde depo olarak kullanılan bölümde, akşam saatlerinde yangın çıktı. Görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yaklaşık 30 dakikalık müdahaleyle yangın kontrol altına alınıp, söndürdü.

Mahallede paniğe neden olan yangın nedeniyle depoda hasar oluştu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Olay yeri

Dumanlar yükselmesi

Polislerin önlem alması

İtfaiye erlerinin müdahale etmesi

Türbe

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

====================================================

9)MANİSA ŞEHİR ÇÖPLÜĞÜNDE YANGIN ÇIKTI

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki şehir çöplüğünde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına 15 itfaiye aracı, 1 helikopter ve 1 uçakla müdahale eden ekipler, kısa sürede söndürdü.

Bugün saat 18.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan şehir çöplüğünde yangın çıktı. Alevleri gören çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine 15 itfaiye aracı ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden gönderilen 1 helikopter ve 1 uçakla yangına müdahale edildi. Alevlerin, rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçramaması için yoğun çaba harcandı. Polisin çevrede güvenlik önlemi aldığı yangın, yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Çöplük alandaki yangın nedeniyle şehrin üstü dumanla kaplandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, yangının endüstriyel atıkların atıldığı alanda çıktığını söyledi.

YANGIN MAHALLELİYİ KORKUTTU

Çöplüğün 2 yıldır yanmadığını ve alanda rehabilitasyon çalışması yapıldığını söyleyen Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, "Yangın saat 18.30 sıralarında çıktı. Patlama sesi duymadık. Yıllardır bu vahşi depolama alanında yangınlar çıkıyordu. Önümüzdeki ay Uzunburun'da açılışı olacak olan alana çöpler dökülecek ve ondan sonra buraya çöp gelmeyecek. Mevcut çöpün son günlerde de olsa yanması bizi korkutuyor. Umarım yangın tamamen söndürülür ve patlamaz. İki senedir yanmıyordu, muhtemelen metan gazının sıkışması ile çıktı" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Çöp alandan görüntü

Alevlerden görüntü

İtfaiye araçlarından ve helikopterin su sıkmasından görüntü

Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi'nin konuşmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet Hakkı ÖZBAYIR - Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

=================================================

10)ÇERKESLER SÜRGÜNÜN 153. YILINDA ATALARINI ANDI

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi Babalı Köyü sahilinde Çerkesler, Çarlık Rusya tarafından sürgüne gönderilen, büyük bir çoğunluğunun açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybettiği atalarını andı.

Çarlık Rusya tarafından sürgün edildikten sonra Karadeniz üzerinden Türkiye'ye gelen Çerkesler, Kandıra Babalı Köyü sahiline varmayı başarmıştı. Olayın 153. yıl dönümünde yaklaşık 2 bin Çerkes atalarını çeşitli törenlerle Babalı sahilinde andı. Dualar eden Çerkesler daha sonra ataları anısına denize karanfil bıraktı. 153 yıl önce Babalı Köyü'ne gelen atalarının sahile çıkışını canlandıran Çerkesler daha sonra meşalelerle sahil boyunca yürüdü. Çerkeslerin Babalı köyüne geldikleri ilk dönemlerde uzun süre kaldıkları ve bugün çöken kum dolan mağara törene katılanlar tarafından ziyaret edildi. Mağarayı ziyaret eden katılımcılar bu sırada duygu dolu anlar yaşadı.

Yapılan anma töreninde konuşan Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Yaşar Arslankaya duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade ederek, "153 yıl önce soykırıma uğratıldık, dünyanın her yerine dağıtıldık. Fakat bugün burada hep beraberiz. Hep beraber soykırım ve sürgünde yitirdiğimiz atalarımızı anıyoruz. Hep beraber Çerkes soykırımı ve sürgününü unutmadığımızı ve asla unutmayacağımızı haykırıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Anma töreninden görüntü

-Denize bırakılan karanfiller

-Konuşmalar

-Meşalelerle yürünmesi

-Mağaraya bakılması

Haber: Haber-Kamera: Orhan UZUN/ KANDIRA(Kocaeli), -

====================================================================

11)BELDEN AŞAĞISI TUTMAYAN 17 YAŞINDAKİ İNŞAAT İŞÇİSİNE 'İŞ GÖREBİLİR' RAPORU

ESKİŞEHİR'de çalıştığı inşaatın ikinci katından düşüp yaralanan ve belden aşağısı tutmayan 17 yaşındaki Ömer Kaynar'a hastane 'İş görebilir' raporu verdi. Kaynar'ın avukatı, yargıya başvuracaklarını belirtti.

Kaza 21 Kasım 2016 tarihinde Batıkent Mahallesi'nde meydana geldi. Bir inşaatta çalışan Ömer Kaynar 2'nci kattan asansör boşluğuna düştü. Ağır yaralanan Kaynar ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Kaynar, belden aşağısını tutmaması nedeniyle Yunus Emre Devlet Hastanesi Zübeyde Hanım Fizik Tedavi Merkezi'ne sevk edildi. ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nden de Ömer Kaynar için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 'İş görebilir' raporu gönderildi.

Ömer Kaynar'ın avukatı Özlem Kökler, Kaynar'ın çalışabilecek durumda olmadığını söyledi. Yargıya başvurduklarını belirten avukat Kökler şöyle konuştu:

"Ömer, 21 Kasım 2016 da inşaatta çalışırken yüksekten düşme sonucunda iş kazası geçirdi. 21 Kasım -18 Aralık 2016 tarihleri arası Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördü.18 Aralık'ta taburcu edilerek ambulansla Zübeyde Hanım Fizik Tedavi Bölümü'ne sevk edildi. Tıp Fakültesi Hastanesi, SGK'ya yapılan bildirimde Ömer için iş görebilir raporu vermiş. İş kazası sonucunda savcılıkta bir soruşturma devam ediyor. Bunun dışında kurumdan bağlanacak olan gelirine bağlı olarak bunun karşılanmayan kısmına ilişkin iş mahkemesine maddi ve manevi tazminat davası da açacağız. Ömer yürüyemiyor ve gelecekte de kuvvet ve muhtemelen de yürüyemeyecek. Ama tabii ki son kararı doktorları verecek."

Ömer Kaynar ise inşaata sigortasız olarak çalıştığını söyleyerek, "Çalıştığım yerde iş güvenliği de yoktu. Ayağımın kayması sonucu kendimi yerde buldum. Parmaklarımı ayaklarımı oynatamıyorum. Belimde kırıklarım var. Yürüyemiyorum. İş güvenliği olsa benim halim böyle olmazdı. Sigortam ben düştükten 10 gün sonra başlatıldı. Ben adalet istiyorum. Sigortadan almam gereken parayı da alamıyorum çalışır durumda gösterildiğim için" dedi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Ömer Kaynar'ın konuşması,

-Avukat Özlem Kökler'in konuşması,

-Ömer Kaynar'ın raporunu göstermesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ ESKİŞEHİR,-

============================================

12)ESKİŞEHİR'DE BİSİKLETLİ ÖLÜMLERİNE TEPKİ

ESKİŞEHİR'deki bisiklet derneği üyeleri, otomobilin çarpması sonucu ölen 54 yaşındaki Burhan Günnar'ın kaza geçirdiği yerde toplanarak, sürücünün serbest bırakılması ve bisikletlilere dikkat edilmemesine tepki gösterdi.

Eskişehir'deki Gezgin Pedal BG, Bisiklet Durağı BG, ARES BG, Bisikletliler Derneği, Dorlion BG, VelEsbid, ESDAK, Eskişehir Perşembe Akşamı Bisikletçileri, ESOGÜ Bisiklet Kulübü ve Porsuk Feylesofları Derneği üyeleri, Espark Alışveriş merkezi önünde toplandı. Dernek üyeleri, bisikletleriyle geçen 30 Nisan'da Hoşnudiye Mahallesi Ahmet Kanatlı Caddesi Zübeyde Hanım Hastanesi yanında S.Ö.'nün kullandığı otomobilin çarpması sonucunda çarpması sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra kurtarılamayan bisiklet sürücüsü Burhan Günnar'ın kaza geçirdiği yere geldi.

Bisikletliler, burada bulunan Burhan Günnar'ın eşi Mürivvet Günnar ve kızı Merve Günnar'a başsağlığı diledi, ardından da bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kaza yerindeki ağaçlara otomobil sürücüsünü serbest bırakılmasına tepki olarak 'Adalet nerede?' başlığıyla çeşitli yazıların asılması dikkat çekti.

Sürekli gözyaşı döken Mürivvet Günnar, eşine çarpıp kaçan otomobil sürücüsünü alkollü olduğunu, kaza sonrasında polis tarafından yakalandığını ve çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı söyledi. Günnar, "Eşime vurup kaçanların dışarıda olmasını istemiyorum. Adalet istiyorum. Ben acı çekerken elini kolunu sallayıp gezmesini istemiyorum" dedi.

Bisikletliler adına konuşan Doğucan Yılmaz, bisikletli ölümlerine dur demek için toplandıklarını söyledi. Yılmaz şöyle devam etti:

"Gün geçmiyor ki ülkemizde trafik kazasına kurban bir bisikletlinin acı haberiyle karşılaşmayalım. Son olarak 30 Nisan 2017 Pazar günü sabah 06.30'da şehrimizde yaşanan trafik kazasında alkollü ve şehir içi hız limitlerinin üzerinde hareket etmekte olan otomobil sürücüsünün çarpması sonucunda bisiklet sürücüsü Burhan Günnar hayatını kaybetmiştir. Dünyanın her tarafında bisiklet kullanılmaktadır. Bizler de bisikletliler olarak sürücü ve şehir sakinlerinin bizi fark etmelerini ve bize yol vermelerini için bütün dünya ile birlikte sesleniyoruz; Şehirlerde ve şehirlerarası yollarda bisikletliler vardır ve bizi göremediğinizde ölüyoruz. Unutulmamalıdır ki bisikletlinin kaportası kendi vücududur. Belediyeleri de bir an önce bisikletli ulaşımı yaygınlaştıracak projelere, özellikle güvenli ve işlevsel standart bisiklet yolarını yapmaya çağırıyoruz."

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kaza yerindeki ağaçlara asılı olan yazıların,

-Bisikletlilerin gelmesi ve saygı duruşunda bulunmalaır,

-Bisikletli gençlerin ölen adamın eşine ve kızına başsağlığı dilemeleri,

-Eşi ölen Mürivvet Günnar'nı ağalayarak konuşması,

-Doğucan Yılmaz'ın basın açıklamasını okuması,

-Bisikletlilerin slogan atmaları,

-Mürivvet Günnar ile kızı Merve Günnar'ın konuşmaları,

-Ölen Burhan Günnar'nı sağlık fotoğrafı bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

========================================

13)HOLLYWOOD YILDIZI NİCOLE KİDMAN OTEL AÇILIŞI İÇİN BODRUM'DA

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde The Bodrum By Paramount Hotel'in açılışı, dünyaca ünlü Hollywood starı Avustralyalı oyuncu Nicole Kidman'ın da katılımıyla yapıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid El Maktum'un iki yıl önce işletmeye başladığı, Bodrum'un Torba Mahallesi Zeytinlikahve Mevkisi'ndeki Jumeriah Bodrum Palace, ABD sinema sektörünün ünlü şirketi Paramount Pictures tarafından Hollywood tarzıyla işletilecek. The Bodrum By Paramount Hotel adıyla hizmet verecek turistik tesisin açılış töreni, bugün saat 18.45'te, Holywood yıldızı Nicole Kidman'ın gelişiyle başladı. Milas- Bodrum Havalimanı'na özel jetle gelen Kidman, daha sonra VIP araçlarla otele geldi. Kidman'ı otelin girişinde, Paramount Hotels&Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Ghassan Aridi ve Genel Müdürü Alessandro Redaelli koluna girerek karşıladı. Kırmızı halıda yürüyen Kidman için geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

SEÇKİN KONUKLAR KATILDI

Açılışa dünyanın dört bir yanından çok seçkin 400 davetli katıldı. Birçok ülkeden gelen davetlilerin arasında Dubai ve Suudi Arabistan prenslerinin yanı sıra ABD, Rusya, Almanya, İngiltere'nin önde gelen sinema dünyasının yöneticileri, mankenler ve sinema sanatçıları da gecede buluştu. Amerikan gösteri ve caz grubunun konserlerinin yanı sıra dans gösterileri nefesleri kesti. Davete katılanların şıklıkta birbirleriyle yarıştıkları görüldü. Nicoke Kidman, saat 20.00'de, otel yöneticileri ile yemeğe geçti. Yemekte laos balığı, ahtapot salatası ve kalamar dolması yiyen Kidman'ın kırmızı şarap içtiği görüldü.

Açılış gecesinde ilerleyen saatlerde dünyaca ünlü Ramy Ayach Lou ile DJ Doğuş Çabakçor'un da sahne alacağı belirtildi.

Öte yandan Kidman'ın Bodrum'da kaç gün kalacağı ve ne yapacağıyla ilgili bilgi verilmedi.

TESİSİN ÖZELLİKLERİ

Turistik tesis Bodrum merkeze yaklaşık 10 dakika ve Milas Bodrum Havalimanı'na ise 20 dakika uzaklıkta. 80 deluxe ve suit, 54 villa tipi ev ile birlikte 2 adet açık, biri tatlı, diğeri tuzlu suyu olan açık ve kapalı havuzu bulunuyor. İçinde hamamı ve saunası olan özel villalar ile 110 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş tesiste çeşitli restoranlar, barlar, 12 odalı bir Talise Spa, mağazalar ve villalara tahsis edilmiş yüzme havuzları yer alıyor. Konaklayanlar Ege kıyısında dinlenmenin yanı

sıra paraşüt ile yelken, rüzgar sörfü, su kayağı, balıkçılık, yelken ve dalış gibi faaliyetlerden de faydalanabiliyor.

13.05.2017 - Haber Kodu : 170513216

Haber: Yaşar ANTER- Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), -

===========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement