Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Mersin Limanı'na gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde 122 kilo 685 gram kokain ele geçirildiGümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri tarafından yapılan analiz ve risk değerlendirmesi sonucunda Mersin Limanına gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde piyasa değeri 24 milyon...

07.08.2017 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Limanı'na gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde  122 kilo 685 gram kokain ele geçirildi

Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri tarafından yapılan analiz ve risk değerlendirmesi sonucunda Mersin Limanına gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde piyasa değeri 24 milyon 537 bin TL olan 102 pakette toplam 122 kilo 685 gram kokain ele geçirildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından Mersin Limanına gelen gemiden indirilen konteynerlerden Ekvator çıkışlı muz yüklü olduğu beyan edilen konteyner yapılan risk analizi çerçevesinde X-Ray taramasına sevk edildi. Gerçekleştirilen X-Ray taramasında konteynerin tavan kısmında yoğunluk farkı olduğu tespit edildi.  Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince konteynerde bulunan muz yükü boşaltıldı ve narkotik dedektör köpeği Max yaptığı aramada şüpheli olarak işaretlenen bölgeye tepki verdi. Konteynerin tavanının açılmasıyla, tavana gizlenmiş vaziyette plastik ambalajlı paketler olduğu görüldü. Yapılan incelemeler sonucunda konteynerin tavanına gizlenmiş olan 102 paket indirilerek paketlerden alınan numuneye uyuşturucu test kiti ile yapılan analizde kokain pozitif sonucu alındı.

Son yıllarda Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat ekiplerince gerçekleştirilen en büyük yakalamalardan biri olan olayda kaçakçılığa konu 122 kilo 685 gram kokaine el konularak, uyuşturucu kaçakçılığına karışan 7 şüpheli gözaltına alındı ve haklarında Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------

-operasyondan görüntü

Haber: MERSİN

============================================

Bodrum bu sabah 2 depremle sallandı (2)

HALK AÇIK ALANLARDA BEKLEDİ

Depremin şiddetli hissedildiği Bodrum ilçe merkezi ile Yalıçiftlik, Mazı, Mumcular ve Bitez mahallerinde panik halinde dışarı çıkanlar uzun süre açık alanlarda bekledi. Richter ölçeğine göre 4.8 ve 4.2 büyüklüğündeki depremleri 1.4 ile 2.6 büyüklüğündeki 6 artçı sarsıntı daha izledi.

Bodrum'daki depremlerin ardından Yunanistan'ın Kos Adası'nda da Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Depremin ardından soskta e açık alanlarda bekleyenlerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

========================================

Uludağ'da düşerek yaralanan doktor, AFAD ekiplerince kurtarıldı

ULUDAĞ'da ormanlık alanda arkadaşları ile doğa yürüyüşüne çıkan 67 yaşındaki Dr. Süleyman Bahar patikadan tırmanırken dengesini yitirince düşüp yaralandı.  Kendi yaptığı müdahaleyle kanamayı durduran Dr. Bahar, yardım istediği jandarmanın haber verdiği AFAD ekiplerince kurtarıldı.

Teferrüç ile Kadıyayla Mevkii arasındaki ormanlık alanda dün arkadaşıyla yürüyüşe çıkan Dr. Süleyman Bahar, dik patikada tırmanırken dengesini yitirince düştü. Ayağı kırılan ve aldığı darbelerle yaralanan Bahar, kanamayı yaptığı müdahaleyle durduktan sonra, durumu jandarmaya bildirdi. Zorlu  arazi şartlarından dolayı Bahar'ın bulunduğu mevkiye ulaşamayan jandarma ekipleri, AFAD'dan destek istedi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri, yeri tespit ettikten sonra arazi tipi araçlarla, Bahar'a ulaştı. Bahar, ilk yardımın ardından 700 metre sedye ile taşıyarak k Teferrüç mevkisinde bekleyen 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bahar'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA, -

================================================

Muğla'da iki otomobil çarpıştı: 5 Yaralı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, tali yoldan çıkmak isteyen bir otomobil, ana yoldan gelen otomobille çarpıştı. Kazada 5 kişi ağır yaralandı.

Kaza, bugün saat 20.00 sıralarında Ortaca- Dalyan Karayolu Okçular Mahallesi Camii Kavşağı'nda meydana geldi. Okçular Camii kavşağında tali yoldan çıkıp yolun karşısına geçmeye çalışan ve ehliyeti bulunmayan 14 yaşındaki Seyhan Çoban yönetimindeki 48 RS 788 plakalı otomobil, Dalyan'dan Ortaca yönüne giden ve ehliyeti bulunmayan 16 yaşındaki Çağatay Çağlar yönetimindeki 48 GJ 400 plakalı otomobil çarpıştı. Kazayı gören vatandaşların bildirmesiyle olay yerine sağlık, jandarma ve AKS ekipleri sevk edildi. Yaşı küçük olan sürücü Seyhan Çoban, otomobilde sıkıştığı yerden AKS ekiplerinin yarım saatlik çalışmasıyla çıkartıldı. Seyhan Çoban ve yanında yolcu olarak bulunan babası 59 yaşındaki İlhan Çoban, ambulanslarla Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne, diğer araç sürücüsü Çağatay Çağlar ile yanında yolcu olarak bulunan arkadaşları Metin Apan (17) ve Metin Argan (17) ambulanslarla Ortaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sürücü Çoban, kaldırıldığı hastanede ameliyata alınırken, babası İlhan Çoban'ın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Ortaca Devlet hastanesindeki yaralılardan Apan ve Argan Fethiye Esnaf Hastanesi'ne, Çağatay Çağlar ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Olay yerinden görüntü

Yaralılardan görüntü

Hastaneden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Cihan KAYA/ ORTACA (Muğla),

==================================

Otomobiliyle kayalıklara uçtu, 2 gün boyunca kurtarılmayı bekledi

İzmir Seferihisar'da otomobili ile birlikte kayaklıklara uçan bir kişi, 2 gün boyunca kurtarılmayı bekledi. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan kişi, kaburga ve ayağında kırık olduğunu söyledi. Bölgeden yüzer sedye ile Özdere sahiline getirilen kişi, 112 Acil Sağlık Ambulansı personeline teslim edildi.

04 Ağustos 2017 tarihinde saat 12.10'da İzmir Seferihisar ilçesi Ahmetbeyli önlerinde kayalık bölgeye bir otomobilin uçtuğu, kayalık bölgede karada bir kişi bulunduğu ihbarı

alındı. Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botu tarafından arama kurtarma faaliyeti sonucunda yaralanan kişi bölgeden yüzer sedye ile alınarak Özdere sahiline götürüldü. Yaralı daha sonra burada 112 Acil Sağlık Ambulansı personeline teslim edildi.

2 GÜN BOYUNCA KURTARILMAYI BEKLEDİ

Kurtarılan kişi, 2 gün önce araçla denize uçtuğu ancak kimseye haber veremediğini kaburga ve ayağında kırık olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Haber: İZMİR

===============================

Asos, Anadolu'da en iyi korunan antik kent

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Behramkale Köyü'ndeki Assos Ören Yeri, gezginlere göre 17'nci yüzyıldan itibaren dünyada korunmuş en güzel Yunan şehir devleti örneği. Bu yüzden Amerikalılar da Yunan şehir devletlerini araştırmak için Assos'un ideal bir merkez olduğuna karar verip, 1881-1883 yılları arasında antik kente ilk kazıyı gerçekleştirdi. Assos'ta bugünkü kazılara başkanlık eden Prof. Dr. Nurettin Arslan, son yıllarda yaptıkları kazılarda bu görüşlerin doğru olduğuna ilişkin yeni veriler elde ettiklerini söyledi.

Yunanistan'ın Midilli Adası'na en yakın noktada bir liman kenti olan Assos, 1879 yılında kurulan Amerikan Arkeoloji Enstitüsü tarafından ilk kazı merkezi olarak belirlendi. ABD'liler, Yunanistan ve Türkiye'de başka birçok antik kent bulunmasına rağmen, Yunan şehir devletlerini araştırmak için Assos'un ideal bir merkez olduğuna karar verip, 1881-1883 yılları arasında Assos'ta kazı yaptı. Aradan bir asır geçtikten sonra yeniden kazı çalışmalarının başladığı Assos'ta bugüne kadar ortaya çıkan yeni veriler, antik kentin günümüze dek korunmuş en iyi Yunan şehir devleti örneği olduğunu destekledi. Assos kazılarına 11 yıldır başkanlık eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos'u diğer kentlerden ayıran en büyük özelliklerden birinin, Anadolu'da en iyi korunmuş Yunan şehir devleti örneği olması olduğunu vurguladı. Arslan, "Gezginler 17'nci yüzyıldan itibaren Assos'un dünyada korunmuş en güzel Yunan şehir devleti olduğunu ifade etmişlerdir. ABD'liler de Yunan şehir devletlerini araştırmak için Assos'un ideal bir merkez olduğuna karar verip 1881-1883 yıllarında burada kazı yaptıklarını görüyoruz. Biz de son yıllarda yaptığımız kazılarda da bu görüşlerin doğru olduğuna ilişkin yeni veriler elde ettik" dedi.

Yunan şehir devletlerinde bulunması gereken kamusal alanlar ve yapıların tümünün Assos'ta mevcut olduğunu ve bunların günümüze korunmuş olarak ulaştığını kaydeden Prof. Dr. Nurettin Arslan, şunları söyledi: "Yunan şehir devletlerinde, tanrılar için bir akropolis olması gerekiyor ve üzerinde de bir tapınak olmalı. Bilindiği gibi burada da bir akropolis var ve üzerinde de Athena Tapınağı bulunuyor. Örneğin şehrin dışında bir nekropolisin olması gerekiyor. Arkaik dönemde yapılmış bir cadde ve onun arkasında da Helenistik döneme kadar kullanılmış olan mezarlar var. Bu da Anadolu'da en iyi korunan şehir devletlerinden bir tanesi. Yine insanların yaşaması için surlarla çevrilmiş şehir merkezine ihtiyaç var. Şehir merkezinin içinde de gençlerin eğitim gördüğü bir gymnasium, yani lise binası olmalı. Şehrin kalbi diyebileceğim Agora'sı, Agora'nın etrafında dükkanlar (stoa), yine Agora'nın bir kenarında şehrin yasalarının işletildiği ve şehrin bağımsızlığını gösteren bir meclis binası, bunun dışında şenlik ve festivallerin yapılabilmesi için bir tiyatrosu bulunmalı. Yunan şehir devleti olarak, ana kara ile bağlantı kurmak için bir limana ihtiyaç var. Bunların dışında da şehri korumak için de güçlü surların yapılması gerekiyor. Saydığımız bütün bu öğelerin tamamı Assos'ta iyi bir şekilde korunmuş olarak günümüze ulaşmıştır."

"SUR DUVARLARI HARÇ KULLANILMADAN YAPILMIŞ"

Türkiye'deki antik kentler arasında oldukça iyi korunmuş sur duvarlarından bir tanesinin Assos'ta bulunduğunu belirten Prof. Dr. Arslan, şöyle devam etti: "M.Ö. 4'üncü yüzyılda inşa edilmiş. O dönemde harç kullanılmadığı için bizim 'sandık' tipi dediğimiz yaklaşık 4 metre genişliğindeki kesme taşlarla inşa edilmiş bir duvar mevcut. Kentin iyi korunmuş olan kapılarından birisi de Batı kapısı. Bu kapı, iki tarafın da yaklaşık 20 metre yüksekliğinde iki kule ile desteklenmiş. Bu Klasik Çağ surları için çok tipik bir örnektir. Surlarda ve bütün yapılarda ise yerel taş olan andezit kullanılmış."

ANADOLUDAKİ EN ESKİ MECLİS BİNASI

Assos Agora'sının doğu kenarında yer alan meclis binasının Anadolu'daki en erken örneklerden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arslan, "Bulduğumuz yazıtlara göre M.Ö. 4'üncü yüzyılın ikinci yarısına tarihlenmekte. Bir karı koca tarafından yaptırılmış. En erken meclis binası olması nedeniyle ön tarafı sadece sütunlar ve 5 kapıyla kapatılmış bir yapı. İç kısımdaki oturma sıralarının da erken örnek olması nedeniyle ahşaptan yapıldığı bilinmekte. Bugüne kadar Assos'ta dahil olmak üzere Anadolu'daki Helenistik dönem meclis binalarının M.Ö. 2'nci yüzyıla tarihlenmekteydi. Ancak burada yapılan araştırma ve kazılarda ele geçen bu yapıya ait bir yazıt, bize bu Meclis binasının bir karı koca tarafında inşa edildiğini gösterdi. Yazıtlar, bize bu yapının, M.Ö 4'üncü yüzyılın ikinci yarısına tarihlenmesine fırsat verdi. Bu kanıtlar bu yapının Anadolu'daki bilinen en eski Meclis binası olduğunu kesin olarak ortaya koyuyor şimdilik" diye konuştu.

DEPREM İZLERİNE RASTLADIK

Son araştırmalar Erken Bizans Çağı'nda Assos'un tıpkı Yunan şehir devleti örneği gibi oldukça iyi korunduğu ortaya koydu. Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos'un Erken Bizans Çağı'nı araştırmak için de oldukça ideal bir kent olduğunu belirtti. Kentin M.S. 7'nci yüzyılın son çeyreğinde depremle tahrip olduktan sonra surlar içinde bir daha yerleşmenin olmadığını anlatan Arslan, şöyle devam etti: "Assos Antik Kenti'nde, özellikle Bizans Dönemi dediğimiz 5'inci ile 7'nci yüzyılda isyanın giderek büyüdüğünü tespit ettik. Şehrin surları dışına kadar da yerleşmenin genişlediğini bilmekteyiz. Bu dönemi araştırmak için aşağı Agora olarak adlandırdığımız gymnasiumun yakındaki bir yapı kalıntısını araştırmaya başladık. Bu çalışmalar sırasında da bu yapının aslında birden fazla mekana sahip bir kompleks bina olduğu ortaya çıktı. Şu an Aşağı Agora'daki Bizans Dönemi'ne ait bir kompleks binada çalışmaktayız. Geçen yılki kazılarda, bu kompleksin M.S. 7. yüzyılda bir deprem ile yıkıldığına dair bazı izler tespit ettik. Bu binanın bir mekanında bütün eşyaların olduğu gibi günümüze kadar korunmuş olduğunu gördük. Bunun nedeninin ani bir depreme bağlı olduğu konusunda bazı bulgular var. Kazılar sırasında binanın zemininin tamamen çatı kiremitlerle kaplı olduğu ve bu kiremitlerin üzerinde ise duvarlardan düşen taşların durduğunu gördük. Oda içinde bir domuz ve evde kullanılan balta ve yedek olarak saklanmış olan çatı kiremitleri, öğütme taşları gibi o dönem için oldukça değerli olan malzemelerin de aslında hiç alınmadan bu deprem nedeniyle yerinde bırakıldığını tespit ettik. Bütün bunlar aslında M.S. 7'nci yüzyılda olasılıkla bu binanın bir depremle tahrip olduğunu bize bildiriyor. Bu binanın diğer mekanlarını da araştırmak için kazılar devam ediyor. Doğu tarafında iki mekan var. Bu mekanlar kazılmaya başlandı. Mekanların üst kısımlarının tamamen duvarlardan düşen taşlarla dolu olduğunu gördük. Ancak burada da diğer mekanda olduğu gibi malzemelerin deprem sırasında aceleyle alınıp alınmadığını kazı sonunda öğreneceğiz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Assos Antik Kenti'nden görüntü

-Assos'un dron ile havadan çekilmiş görüntüleri

-Assos Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarından görüntü

-Kazı Başkanı Nurettin Arslan ile röp.

Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=============================================

(ÖZEL) Kamera kayıtlarına baktığında şok oldu

Iğdır'da oto kiralama ve bilet satış ofisi bulanan Muhsin Yıldırım'a ait işyerinde gece yarısı yangın çıktı. Yangının önce elektrik kontağından çıktığı söylendi. Sabah işyerine birkaç dükkan uzaklıktaki başka işyerinin güvenlik kamera görüntülerini izleyen Yıldırım gördüğü manzara karşısında şoke oldu. İşyerinin eski çalışanlarından Murat Giden tarafından kundaklandığını gören Yıldırım, "Yıllarca yanımda çalıştı ve her sıkıştığında yanıma gelip harçlığını verdim. Su ve elektrik parasını ödedim. Neden böyle yaptı anlayamadım" dedi. Kamera kayıtlarına göre saat 02.00 sıralarında Dr. Sadık Ahmet caddesine gelen Murat Giden kaldırım taşı ile camını kırdığı işyerine molotofkokteyli atarak yaktığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-İşyeri yakılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri

-Muhsin Yıldırım ile röp

-Yanan işyeri

Haber-Kamera: Suat DENİZ/ IĞDIR,

=====================================

(ÖZEL) Kışın ısıtan petekler yazın da soğutacak

Erzurum'da 'Dadaş mucit' lakaplı elektrik teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, kavurucu sıcaklara çözüm olarak kışın ısınmakta kullanılan petekleri yazın da serinleticiye çevirdi. Buzdolabı kompresörü, elektrikli şofben tüpü ve ön panel radyatörü ile petekleri soğutan Taşbaşı, "Kışın ev ve işyerini ısıtan petekler, kavurucu sıcaklarda da serinletecek. Peteklerle daha az bir maliyetle serinleyecek olan vatandaş klimaların verdiği rahatsızlıklara maruz kalmayacak" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(ÖZEL)

-Ebubekir Taşbaşı buluşu ile

-Ebubekir Taşbaşı peteği soğutması için makineyi çalıştırması

-Ebubekir Taşbaşı ile röp

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

==================================================

Bodrum'da Anadolu Ateşi rüzgarı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde sahne alan Anadolu Ateşi, seyir zevki yüksek bir gösteri sundu.

Türkiye mozaiğini dansla sahneye taşıyan Anadolu Ateşi topluluğu, Bodrum Antik Tiyatro'da sahne aldı. 100'ü aşkın dansçının performans sergilediği gösteriyi aralarında Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın da bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi. Temel konsepti medeniyetler buluşması olan Anadolu Ateşi'nin, Doğu ile Batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir temayı işledi. Halk danslarını bale, modern dans ve dansın diğer disiplinleri ile sentezleyerek dünyaya modern standartlarda sunan topluluk, beğeniyle izlendi. Anadolu'nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden ilham alan Anadolu Ateşi, her yöreden derlenmiş 3 bin halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran gösterisi ile keyifli bir gece yaşattı. Dansçıların kıvrak danslar sergilediği performansları beğeni topladı. Bodrum'da Türkiye mozaiğini gözler önüne seren topluluk, izleyenlere unutulmaz bir performans sahneledi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Anadolu Ateşi topluluğu gösterinin sonunda ayakta alkışlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Gösteriden görüntü

İzleyenlerden görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR/ BODRUM (Muğla), DHA)

=============================================

Ünlü yazarlar imza gününde

MANAVGAT Belediyesi tarafından bu sene ilki düzenlenen Kitap Günleri'nde ünlü yazarlar okurları için kitaplarını imzaladı.

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi önünde düzenlenen ve birçok yayınevinin katıldığı Kitap Günleri'nde ünlü yazarların katılımıyla imza günleri yapıldı. İmza etkinliğine Hulki Cevizoğlu, Eşber Yağmurdereli, Hüsnü Arkan, Zübeyir Kındıra ve Osman Ünal katıldı. Kitapseverler imza gününde hem sevdikleri yazarlara kitaplarını imzalatma, hem de sohbet etme imkanı buldu. Bazı okurların beşikteki çocuklarıyla birlikte kitaplarını imzalatmaya gelmesi dikkati çekti.

Kitaplarını imzalamadan önce Atatürk Kültür Merkezi'ni gezen yazar Hulki Cevizoğlu, Manavgat Belediyesi'ni kente böyle bir eser kazandırdığı için tebrik etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Kitap günlerine katılan stantlardan görüntüler

Hulki Cevizoğlu'nun kitaplarını imzalaması

Hüsnü Arkan'ın kitaplarını imzalaması

Eşber Yağmurdereli'nin kitaplarını imzalaması

Detaylar

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT,

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak
    19:10 Sea of Thieves, 40 milyon oyuncuya ulaştı ve PlayStation 5 için çıkacak

    Rare tarafından geliştirilen ve Microsoft Studios tarafından piyasaya sürülen popüler korsanlık oyunu Sea of Thieves, dünyanın dört bir yanından milyonlarca oyuncuya sahip. Oyun, yakın zamanda PlayStation 5 için de çıkacak. Sea of Thieves, 30 Nisan itibariyle PlayStation 5 için piyasaya sürülecek ve oyuncu sayısı daha da artacak. Oyun, Steam'de 39,99 dolar, Xbox Store'da 669 TL ve PlayStation Store'da 999 TL fiyatla satılıyor. Sea of Thieves'in PC sistem gereksinimleri de açıklandı.

  • Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor
    19:10 Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor

    Turkcell, iletişim teknolojileri sektöründe 30. yılını kutluyor. Turkcell, 30. yıla özel sürpriz GB ve dakika avantajları sunacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, şirketin 30. yılını değerlendirerek, Türkiye'yi bireysel ve kurumsal anlamda dijitalleştirmek için çalışacaklarını belirtti. Turkcell'in 30. yıl kutlamaları, farklı sürprizler ve avantajlar sunacak. Abonelerin paketlerindeki GB ve dakikalar iki katına çıkarken, gençlere yönelik kampanyalar da devam edecek. Yıl boyunca sürecek reklam kampanyasının yüzü ise oyuncu Kerem Bürsin oldu. Turkcell, gelecek stratejisinde yenilikçi teknolojilere odaklanarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor. Turkcell, sadece bireylere değil, kritik altyapılara da hizmet vererek geniş bir etki alanı yaratıyor. Stratejik odak noktaları arasında veri, enerji, siber güvenlik ve yapay zeka yer alıyor.

  • Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı
    19:09 Yeni nesil Citroen C3 Aircross özellikleri ve satış planı

    2024 yılında satışa sunulması planlanan yeni nesil Citroen C3 Aircross, tam elektrikli, hibrit ve benzinli olmak üzere 3 farklı versiyonla karşımıza çıkacak. Araç, uzun gövde tasarımıyla dikkat çekiyor ve 7 koltuklu bir opsiyon sunuyor. Citroen'in yeni marka kimliğiyle piyasaya sürülecek olan C3 Aircross, yeni logo ve ön far tasarımıyla öne çıkıyor. Motor özellikleri henüz ayrıntılı olarak açıklanmasa da, 1.2 litre üç silindirli turbo motor ve hibrit motor seçenekleri bekleniyor. Tam elektrikli versiyonun ise 154 beygirlik güç ve 400 km menzil sunması tahmin ediliyor.

  • Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor
    19:09 Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama çözümleri sunuyor

    Yandex, Türkiye'deki işletmelere haritalama, coğrafi konum ve navigasyon çözümlerini Yandex Maps API markasıyla tanıttı. Yandex Maps API, rota planlama, adres yönlendirme, navigasyon ve yer arama gibi hizmetler sunarak e-ticaret platformları, perakende zincirleri, lojistik firmaları ve diğer kuruluşlara fayda sağlıyor. Yandex Maps API'nin Türkiye'de 4 milyon aktif kullanıcısı bulunan Yandex Navigator uygulamasının temelini oluşturduğu belirtiliyor. Yandex Maps API, dünya genelinde 50.000'den fazla şirket tarafından kullanılıyor ve Türkiye'de lisanslama esnekliği ve ücretsiz kullanım seçeneği sunuyor.

  • Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı
    19:09 Masterpass, 9. yıl dönümünü kutluyor: Kullanıcı ve kart sayısı açıklandı

    Mastercard, Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve dünya geneline ihraç edilen dijital ödeme ve kart saklama çözümü Masterpass'in dokuzuncu yıl dönümünü kutluyor. Masterpass, 2024 itibarıyla 40 milyon kayıtlı tekil kullanıcıya, 70 milyon kayıtlı karta ve 4 binden fazla üye işyerine ulaşmış durumda. Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformu olan Masterpass, ülkedeki e-ticaret ödemelerinin üçte birini işletiyor. Ayrıca, Masterpass'in küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin dijital dönüşümüne destek olduğu ve e-ticaret altyapı sağlayıcılarıyla iş birliği yaparak KOBİ'lerin satın aldıkları e-ticaret paketlerine entegre olduğu belirtiliyor. Masterpass, kullanıcı verilerinin güvenli bir şekilde saklandığı ve yüksek güvenlik önlemleriyle muhafaza edildiği bir platform olarak öne çıkıyor.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.


Advertisement