Gündem / 10 Kasım 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 10 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle anılacak.

10.11.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle anılacak.

- Anıtkabir'de yapılacak anma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Atatürk'ü anma törenine iştirak edecek.

- Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında, TBMM Atatürk Anıtı'nda anma töreni düzenlenecek.

- Atatürk, hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki odasında törenle anılacak.

(Ankara/09.05/11.00/İstanbul/09.05) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İİT Kadın Danışma Konseyi Genç Kadınlar Liderlik ve Girişimcilik Programı Sertifika Töreni'ne katılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, ABD ziyaretinin son gününde New York'taki temaslarının ardından Türkiye'ye hareket edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Erzurum'u Dinliyoruz" programına katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ve AK Parti teşkilatını ziyaret edecek ve temaslarda bulunacak.

(Erzurum/09.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kalkınma Bakanlığının 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Orta Asya: Paylaşılan Geçmiş ve Ortak Gelecek, Sürdürülebilir Kalkınma ve Karşılıklı Refah İçin İşbirliği Konferansı"na katılacak, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ile görüşecek.

(Semerkant) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, eylül ayı dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- APEC Zirvesi

25. Asya Pasifik Ekonomik İş Birliği (APEC) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Vietnam'da yapılacak.

Toplantıya aralarında ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de bulunduğu çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katılacak.

(Danang) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD ile Türkiye arasında vize işlemleri konusunda yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suudi Arabistan'daki görevden almalar ve tutuklamalar ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Riyad)

4- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'de yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Malatya'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin de aralarında yer aldığı 27'si tutuklu 76 sanığın yargılanmasına Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda devam edilecek.

(Malatya/10.00)

- Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 51'i tutuklu, 11'i firari 92 sanığın Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(Kocaeli/09.30)

- İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesinde, darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 4 subay, 178 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 5 er olmak üzere 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

- FETÖ/PDY'nin "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik firari sanıklar Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33'u tutuklu 81 sanığın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş, deplasmanda Almanya'nın Brose Bamberg ekibiyle karşılaşacak.

(Bamberg/22.00) (Fotoğraflı)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ndeki ilk maçında deplasmanda Malta ile karşılaşacak.

(Ta'Qali/17.00)

3- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turunda İsveç ile İtalya karşı karşıya gelecek.

(Solna/22.45)

ÖZEL HABER

1- Yaylalardaki kaçak yapılar disiplin altına alınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

"Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak. İhtiyaç sahipleri için nereye konut yapılacaksa, orada birtakım dedelerden, babalardan kalma mülkiyetler, yerler de var. İşte buralara nasıl yapılabileceği, otopark alanının, yolun, camisinin nerede olacağı planlanacak. Canı sıkılan 'Bu bizim mahallenin camisi olsun' diye yapamayacak artık bundan sonra"

"Burada direkt sorumluluk belediyelerde. Eğer Bakanlığımıza şikayet yapılırsa biz takibat yapıyoruz. Şahsi kanaatim, şimdilik oralarda herhangi bir yapıya izin vermemek doğru. İdareci arkadaşlarımızın, ilçe, büyükşehir belediyesinde çok sıkı denetimi, sonrasında da planların yavaş yavaş devreye girip eski yapıların yıkılıp yeniye doğru, yeni yapılacakların da bu plan dahilinde yapılması yarınlarımızı kurtaracaktır"

"(Nükleer santraller) Fransa'daki nükleer tesis sayısı 58. Şu anda dünyada devam eden 50'nin üzerinde nükleer tesis var, vazgeçilmiş değil. Madrid'in etrafında 6 tane nükleer tesis var. Türkiye'nin de etrafında Romanya'da, Bulgaristan'da, Ermenistan'da tesisler var. Siz yaptığınız zaman niye itiraz çıkıyor ki buna"

(Burcu Çalık/Ankara)

2- Sanayi 4.0 ile robotların hukuku devreye giriyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

"Endüstriyel devrimin ve akıllı topluma geçişin bütçesiyle istihdama ve hukuk sistemine etkisi olacak"

"Robotlarla üretim yaptığımız zaman robotların hukuku devreye giriyor. Bir robot iş yaparken kazaya sebep oldu, robotu mu, yazılımını yapanı mı, tasarlayanı mı, sahibini mi, yoksa onu satın alanı mı sorumlu tutacağız? Bu kapsamda bizim dışımızda çalışma yapılması gereken alanları da belirliyoruz, onları Adalet Bakanlığına göndererek çalışmalarını söyleyeceğiz"

"Robotlarla üretim devreye girdiğinde, insan gücüne ihtiyaç kalmayacak. Şu anda bilinen mesleklerin yaklaşık yüzde 50'sinin, gelecek 20-25 yılda kaybolacağını öngörüyoruz. Dönüşümle yeniden şekillenecek istihdam yapısı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız da çalışıyor"

"Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu, 6 ana alanda taslak raporlar hazırladı. Bu raporları derleyeceğiz, ardından çalıştay düzenleyeceğiz ve bu çerçevede hazırlayacağımız yol haritasını kamuoyuyla paylaşacağız"

(Mehtap Yılmaz/Ankara)

3- Ekmeğin gramajına ve fiyatına "israf" ayarı

Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar:

"Şu anda ekmek üretiminde alt sınır 250 gram. Bakanlığın (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) tebliğde yapacağı değişiklikle israfı önlemek amacıyla artık ekmek 200 gram üretilebilecek. Ekmekte taban 200 gram olacak, bunun altında olmayacak"

"Değişikliğin 2018 itibarıyla uygulanmasını bekliyoruz. Burada ana hedef, israfın azaltılması. Zaten ekmek fiyatlarını belirleyen İSTESOB yeni tebliğ sonrası ekmek fiyatlarını yeniden değerlendirecek, bu kapsamda yeni fiyat belirleyecektir"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement