Son dakika Fransa haberleri, Fransa son dakika, son dakika Fransa

Son Dakika Fransa Haberleri

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'nda Kadınlarda Şampiyon Oldu
    20:57 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'nda Kadınlarda Şampiyon Oldu

    16-18 Mart 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'nın son gününde müsabakalar tamamlanırken Kadınlarda Türkiye 85 puan farkla şampiyon oldu. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci olurken, ikinci Macaristan 105 puan, üçüncü Azerbaycan ise 100 puan topladı. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci, Özbekistan ise üçüncü sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci, Azerbaycan ise üçüncü oldu. Kadınlarda serbest ve grekoromen stilde son gün madalya kazanan sporcular da açıklandı.

  • Meryem, Levent'in yalanlarıyla yıkılır
    14:35 Meryem, Levent'in yalanlarıyla yıkılır

    Levent'in Zeynep'in gidişi hakkında yalan söylediğini öğrenen Meryem büyük bir şok yaşar. Meryem, Levent'e güvenini kaybeder ve bir daha o eve gitmeme kararı alır. Bu durumda tek çıkış yolu Sadi'nin bulduğu damat adayı Affan olacaktır. Ancak Feyza'nın kaderi kendi seçimine bağlıdır. Zeynep ise hala Cüneyd'e kırgın olsa da Cüneyd, onun gönlünü almak için çareler aramaktadır. Levent ise ikilinin birlikteliğinden habersiz gibi davranmak zorundadır. Suavi'nin ölmeden önce doğruları söylemek için vakti daralmıştır.

  • Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur
    13:20 Putin: NATO'nun Rusya ile çatışması, 3.Dünya Savaşı'na doğru bir adım olur

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransız Devlet Başkanı Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin gerekliliğini söylemesinin ardından Rusya ve NATO arasındaki bir çatışmanın 3. Dünya Savaşı'na bir adım olabileceği konusunda Batı'yı uyardı. Putin, NATO askeri personelinin Ukrayna'da bulunduğunu ve barışı bulmaya yardımcı olunması gerektiğini belirtti.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü için mesaj yayımladı
    10:42 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü için mesaj yayımladı

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
    10:24 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

    Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü nedeniyle kentte büyük coşku ve heyecan yaşandı.

  • Küresel Piyasalar Merkez Bankalarının Faiz Kararlarına Odaklandı
    09:09 Küresel Piyasalar Merkez Bankalarının Faiz Kararlarına Odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başlarken, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'de düzenlenen 'Kadim Dostlar İftarı' programında İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınayarak Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade etti. Ayrıca, yerel seçim sürecine değinerek terör örgütlerine karşı zafer elde ettiklerini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in gerisindeki destekçileriyle bambaşka bir denklemi ifade ediyor
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in gerisindeki destekçileriyle bambaşka bir denklemi ifade ediyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in sadece İsrail olmadığını, gerisindeki Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, Almanya'sıyla, Fransa'sıyla, daha onlarca destekçisiyle bambaşka bir denklemi ifade ettiğini görmeyenin aklına da vicdanına da şaşarız." dedi.

  • Türkiye, Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağında 4 madalya kazandı
    17 Mar Türkiye, Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağında 4 madalya kazandı

    Türkiye'den 30 sporcunun katıldığı Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı, Antalya'da tamamlandı. Türkiye 2 gümüş, 2 bronz toplamda 4 madalyayla turnuvayı tamamladı. Erkek kumite 60 kiloda Eray Şamdan ile 75 kiloda Ömer Faruk Yürür, gümüş madalya kazandı. Erkek kumite 67 kiloda Ömer Abdurrahim Özer ile kadın katada Dilara Bozan ise bronz madalya elde etti. Premier Lig'in ilk ayağı Fransa'da gerçekleştirildi ve Türkiye'den sonra Mısır ve Fas'ta yapılacak organizasyonlar ile sona erecek.

  • Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Çanakkale'ye gezi düzenledi
    17 Mar Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği, Çanakkale'ye gezi düzenledi

    Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) yönetici ve üyeleri, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü öncesi Çanakkale'ye gezi düzenledi. ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak konuşma yaptı. Gezi, Rehber Bülent Özel ve İDA Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Akgül önderliğinde gerçekleştirildi.

  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir
    17 Mar Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya yönetimini kızdıracak yeni bir açıklamaya imza attı. Geçtiğimiz ay, Ukrayna'ya destek konulu bir konferansta, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı olmadığını kaydeden Macron, bu kez de "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." ifadelerini kullandı.

  • Antalya'da düzenlenen güreş turnuvasının ilk günü tamamlandı
    17 Mar Antalya'da düzenlenen güreş turnuvasının ilk günü tamamlandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nın ilk gününde serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalar yapıldı. Turnuvada sıkletlerine göre madalya kazanan sporcular açıklandı.

  • Ulusal Şampiyonlar Turnuvası'nda İlk Gün Müsabakaları Tamamlandı
    17 Mar Ulusal Şampiyonlar Turnuvası'nda İlk Gün Müsabakaları Tamamlandı

    16-18 Mart 2024 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Turnuvası'nın ilk günü, serbest stil, kadınlar ve grekoromen stilde gerçekleşen müsabakalarla birlikte tamamlandı. Antalya Kepez'deki Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleşen turnuvada, grekoromen, serbest ve kadınlar kategorilerinde mücadele eden sporcular madalya kazandı.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • CHP Milletvekili Gürer: Tarımın plansız yönetimi çiftçiyi ve vatandaşı mağdur ediyor
    17 Mar CHP Milletvekili Gürer: Tarımın plansız yönetimi çiftçiyi ve vatandaşı mağdur ediyor

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yerel seçim çalışmaları kapsamında Niğde ve Nevşehir'de vatandaşlarla buluşarak çiftçinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Gürer, tarımın plansız ve öngörüsüz yönetilmesinin ürünlere yüksek fiyat olarak yansıdığını belirtti. Ayrıca, yerel yönetimlerde tarımın desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

  • 2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nda Türkiye 3 madalya kazandı
    17 Mar 2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nda Türkiye 3 madalya kazandı

    2024 CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nun ikinci ayağı Palandöken Etabı sonuçlandı. Türkiye turnuvada 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak başarılı bir performans sergiledi.

  • Beklenen Marmara depreminde 7.8'lik tehlike
    17 Mar Beklenen Marmara depreminde 7.8'lik tehlike

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu belirtti. Tekirdağ segmentinin tek başına kırılması durumunda 7-7.1 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini, 2 veya daha fazla segmentin kırılması durumunda ise depremin büyüklüğünün 7.8'e kadar ulaşabileceğini ifade etti. Kutoğlu, önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde büyük bir deprem beklemediklerini, bu süre zarfında kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Paris'te İslamofobi Konulu Konferans Gerçekleştirildi
    17 Mar Paris'te İslamofobi Konulu Konferans Gerçekleştirildi

    Fransa'nın başkenti Paris'te, Müslüman karşıtlığı (İslamofobi) konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış isimler katıldı ve Fransa'da 15 Mart 2004'te yürürlüğe giren başörtüsü yasağının 20. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirildi. Konferansta, İslamofobiye karşı mücadele çağrısı yapıldı ve Müslümanlara her alanda İslamofobi ile mücadele etme çağrısı yapıldı.

  • İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi
    17 Mar İsrailliler Netanyahu hükümetinin istifasını talep etmek için protesto düzenledi

    Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası ve erken genel seçim talebiyle protesto düzenledi. Protestocular, hükümetin yargı düzenlemelerine karşı sembolleşen Kaplan Caddesi'nde bir araya geldi. Protestoda Başbakan Netanyahu ve hükümetine karşı pankartlar ve sloganlar taşındı. Polis, göstericileri engellemeye çalışırken güç kullandı ve birçok protestocu gözaltına alındı. Protestocular ayrıca Savunma Bakanlığı önünde ateş yaktı ve Tel Aviv'in merkezindeki Ayalon Otoyolu'nda trafiği kapattı. Ayrıca Gazze'deki İsrailli esirlerin yakınları da hükümete çağrı yaparak protesto düzenledi.

  • Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda İrlanda, Azerbaycan ve İsrail ile eşleşti
    16 Mar Ampute Futbol Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'nda İrlanda, Azerbaycan ve İsrail ile eşleşti

    Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası kura çekiminde Türkiye'nin Ampute Futbol Milli Takımı, C Grubu'nda İrlanda, Azerbaycan ve İsrail ile aynı grupta yer aldı. Şampiyona 1 Haziran'da başlayacak ve 8 Haziran'da sona erecek.

  • Avrupa Parlamentosu, Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istedi
    16 Mar Avrupa Parlamentosu, Rusya'nın Romanya'ya altınları iade etmesini istedi

    Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev, Avrupa Parlamentosu'nun Romanya tarafından I. Dünya Savaşı sırasında Moskova'ya gönderilen altın ve diğer değerli eşyaları Rusya'nın iade etmesine yönelik karara tepki gösterdi. Medvedev, ''Buna 'S. gidin' demek dışında söylenecek bir şey yok'' dedi.

  • Alman Hava Kuvvetleri Gazze'ye İlk Kez Havadan Yardım Bıraktı
    16 Mar Alman Hava Kuvvetleri Gazze'ye İlk Kez Havadan Yardım Bıraktı

    Alman Hava Kuvvetleri, Gazze'ye insani yardım amacıyla ilk kez havadan yardım bıraktı. İsrail'in saldırıları devam ederken, Almanya'dan 4 ton gıda Gazze'ye indirildi. Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Gazze halkının temel ihtiyaç malzemelerinden yoksun olduğunu belirterek, hava kuvvetlerinin nakliye uçaklarının gıda ve ilaç tedarik edeceğini söyledi.

  • Fransızların Kurbağa Bacakları Tüketmesi Türleri Tehdit Ediyor
    16 Mar Fransızların Kurbağa Bacakları Tüketmesi Türleri Tehdit Ediyor

    Fransızların kurbağa bacağı tüketim alışkanlığı, bazı türlerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı. Çevre aktivistleri, Fransız Cumhurbaşkanı'na gönderdikleri mektupta, her yıl 4.070 ton dondurulmuş kurbağa bacağı ithal edildiğini ve bu durumun türlerin sayısının azalmasına neden olduğunu iddia etti. Çevreciler, Fransa'nın azalan kurbağa türlerini korumasını ve ithalatın daha iyi izlenmesini talep ediyor.

  • Fenerbahçe Euroleague'de galibiyet serisini sürdürdü
    16 Mar Fenerbahçe Euroleague'de galibiyet serisini sürdürdü

    THY Euroleague'in 29. Haftasında Fenerbahçe evinde Valencia Basket'i mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini elde etti. A. Efes ise deplasmanda ASVEL'e yenilerek 17. mağlubiyetini aldı. Real Madrid liderliğini sürdürüyor.

  • Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı
    16 Mar Küresel piyasalar Fed'in faiz kararına odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler gelecek hafta Fed'in açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

  • Tıbbi Cihaz Sektörünün Küresel Pazar Büyüklüğü 2030'a Kadar 799,67 Milyar Dolara Ulaşacak
    16 Mar Tıbbi Cihaz Sektörünün Küresel Pazar Büyüklüğü 2030'a Kadar 799,67 Milyar Dolara Ulaşacak

    Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, tıbbi cihaz sektörünün küresel pazar büyüklüğünün 2030'a kadar 799,67 milyar dolara çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. Demir, sektörün istihdam imkanı sağladığını ve Türkiye'nin tıbbi cihaz sektöründeki gücünü artırmak için çalıştıklarını belirtti. Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle öne çıktığını vurgulayan Demir, vergi indirimleri ve finansman imkanlarının sektörün gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

  • Tır Şoförleri Sahurunu Tır Kuyruğunda Yapmak Zorunda Kalıyor
    16 Mar Tır Şoförleri Sahurunu Tır Kuyruğunda Yapmak Zorunda Kalıyor

    Avrupa ülkelerine yük taşıyan tır şoförleri, Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki 20 kilometrelik tır kuyruğunda sahur yapmak zorunda kaldı. Türkiye'nin farklı illerinden aldıkları yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için sınırda 20 kilometrelik tır sırasında bekleyen ihracat kahramanları, sahurlarını dorselerinde bulunan yemek dolaplarında yapıyor. Tır sürücüleri, yaşanan kilometrelerce tır kuyruğunun sebebinin, Türkiye'nin ihracatının artmasına ve gümrük kapılarının yeterince geçişlere karşılık verememesine bağlıyor. Ramazan ayında oruç tutmak için zor şarlar altında sahur yapan sürücüler, yaşadıkları sorunlara çözüm bulunmasını istiyor.

  • Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek
    16 Mar Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek ve daha çevreci, daha yeşil daha çok yenilenebilir enerjiyi kullanan bir ülke haline gelecek.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görev değişimi yapıldı
    15 Mar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda görev değişimi yapıldı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünde görev değişimi yapıldı. Dr. Enes Efendioğlu Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne, Doç. Dr. Veli Ozan Çakır ise Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığına Yeni Atamalar
    15 Mar Gençlik ve Spor Bakanlığına Yeni Atamalar

    Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Veli Ozan Çakır, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Enes Efendioğlu atandı. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Veli Ozan Çakır'ın getirildiği belirtilirken, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Enes Efendioğlu'nun atandığı açıklandı. Veli Ozan Çakır, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığı görevini yürütürken, Enes Efendioğlu ise Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi'nde yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır.

  • Almanya, Polonya ve Fransa Ukrayna'ya Desteklerini Sürdürüyor
    15 Mar Almanya, Polonya ve Fransa Ukrayna'ya Desteklerini Sürdürüyor

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, Almanya'da düzenlenen basın toplantısında Ukrayna'ya desteklerini açıkladı. Üç lider, birlik içinde olduklarını ve Rusya ile savaş içerisinde olmadıklarını belirtti. Weimar Üçlüsü olarak bilinen üç ülke, Ukrayna'ya silah temin edecek ve askeri teçhizat üretiminde işbirliği yapacaklarını duyurdu.

  • Erzurum'da düzenlenen CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etabı sona erdi
    15 Mar Erzurum'da düzenlenen CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etabı sona erdi

    Erzurum'da Türkiye Voleybol Federasyonu ile Ejder 3200 A.Ş işbirliğinde düzenlenen CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etabı sona erdi. Organizasyonda erkeklerde Fransa birinci, Polonya ikinci, Türkiye üçüncü olurken, kadınlarda ise Türkiye birinci, Romanya ikinci, Türkiye-2 üçüncü oldu.

  • Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile eşleşti
    15 Mar Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile eşleşti

    UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek ve yarı final kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fenerbahçe, çeyrek finalde Yunanistan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, turu geçmesi durumunda da Aston Villa-Lille eşleşmesinin kazananı ile yarı finalde karşılaşacak.

  • UEFA Avrupa Ligi'nde Çeyrek Final ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu
    15 Mar UEFA Avrupa Ligi'nde Çeyrek Final ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu

    UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final ve yarı final kuraları çekildi. Atalanta, Bayer Leverkusen, Liverpool, West Ham United, Benfica, Milan, Olimpik Marsilya ve Roma çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçları 11 Nisan'da başlayacak. Yarı final eşleşmeleri ise 2 Mayıs'ta oynanacak.

  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu
    15 Mar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri Nyon'da gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid ve Paris Saint-Germain çeyrek finale yükseldi. Yarı final eşleşmeleri ise Atletico Madrid - Borussia Dortmund / Paris Saint-Germain - Barcelona ve Arsenal - Bayern Münih / Real Madrid - Manchester City olarak belirlendi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması
    15 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19-26 Nisan tarihleri arasında 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması düzenliyor. Festival kapsamında 17 film ücretsiz olarak gösterilecek ve söyleşiler yapılacak.

  • Kremlin Sözcüsü: Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor
    15 Mar Kremlin Sözcüsü: Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor

    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmasını engellemeye hazır olduklarına ilişkin ifadelerine yönelik 'Fransa, Ukrayna'daki çatışmaya giderek daha fazla sürükleniyor' dedi. Peskov, Fransa'nın dolaylı olarak savaşa dahil olduğunu ve Macron'un açıklamalarından da daha derin bir müdahaleye hazır olduklarının 'sinyalini verdiğini' söyledi.

  • Büyükçekmece'ye Tsunami Hazır Kent Sertifikası Verildi
    15 Mar Büyükçekmece'ye Tsunami Hazır Kent Sertifikası Verildi

    Büyükçekmece, İstanbul depremi sonrası oluşabilecek tsunami için geliştirilen uyarı ve tahliye sisteminde 12 temel göstergeyi karşılaması nedeniyle IOC/UNESCO tarafından 'Tsunami hazır kent sertifikası' almaya hak kazandı.

  • GYODER Yeni Konut Modeli MIPIM'de Yabancı Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu
    15 Mar GYODER Yeni Konut Modeli MIPIM'de Yabancı Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu

    Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) tarafından geliştirilen Yeni Konut Modeli, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM fuarında yabancı yatırımcıların ve derneklerin ilgisini çekti. GYODER'in standında yer alan Design Hub Türkiye Platformu, dünya gayrimenkul sektörünün dikkatini çekti ve Türk firmalarının uluslararası projelere erişmesine yardımcı oldu. GYODER üyelerinin ortak paylaşımlı bir alan oluşturduğu stand, Türkiye'nin gayrimenkul imkanlarının tanıtımına katkıda bulundu. GYODER Başkanı Neşecan Çekici, MIPIM'de gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi vererek, konut sorununa devletin el atması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin yılda 800-900 bin konuta ihtiyacı olduğunu belirten Çekici, bu ihtiyacın karşılanamadığını ve bütünleşik bir konut politikasının önemli olduğunu ifade etti.

  • Ahmet Kaya'nın Ölmeden Önceki Konser Kayıtları İlk Kez Yayınlandı
    15 Mar Ahmet Kaya'nın Ölmeden Önceki Konser Kayıtları İlk Kez Yayınlandı

    Paris'te hayatını kaybeden protest müziğinin öncü ismi Ahmet Kaya'nın ölmeden önce verdiği konser kayıtları ilk kez yayınlandı. Sanatçının konserde okuduğu 'Sabah namazına kalktım Kozan'dan' isimli türkü büyük beğeni topladı. Hayranlarının ilk kez dinlediği türkü kısa sürede en çok izlenen videolar arasına girdi. Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Hayaloğlu tarafından yayınlanan kayıtlar sanatçının hayranları tarafından büyük beğeni topladı.

  • Eğilmez; 'Çok Sayıda Terörist Yapılanma Zengezur Koridoruna Yerleştirildi'
    15 Mar Eğilmez; "Çok Sayıda Terörist Yapılanma Zengezur Koridoruna Yerleştirildi"

    Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Kafkasya'da yaşanan gelişmelerin Zengezur Koridoru'nun açılmasını engellemek isteyen güçler tarafından tetiklendiğini belirtti. Bölgede yerleştirilen terör grupları ve dış desteklerle ilgili bilgiler veren Eğilmez, Ermenistan'ın yeni bir savaşa hazırlandığını ve bölgenin temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Macron: Rusya'nın kazanması Avrupa'nın güvenilirliğini sıfıra indirir
    15 Mar Macron: Rusya'nın kazanması Avrupa'nın güvenilirliğini sıfıra indirir

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız kanalına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanması durumunda Avrupa'nın güvenilirliğinin sıfıra ineceğini belirtti. Macron, Fransa'nın Rusya'nın zaferini engellemek için hazır olduğunu ve müttefiklerine yardımları sınırlandırmama çağrısında bulundu. Ayrıca Macron, Avrupa'nın kırmızı çizgi çizmemesinin Kremlin'e zayıflık mesajı vereceğini ifade etti.

  • Fransa'da Yangında Hayat Kurtaran Türk Boksör
    15 Mar Fransa'da Yangında Hayat Kurtaran Türk Boksör

    Fransa'da çıkan bir apartman yangınında, Aksaraylı Türk boksör Kemal Altınpınar, yaşlı komşusunu kurtardı. Altınpınar, yangın sırasında komşusunun balkonuna çıkarak onu kurtardığını söyledi. Olayın ardından Altınpınar'a madalya verildi ve kentin Belediye Başkanı tarafından onurlandırıldı. Altınpınar, boks kariyeri hakkında da bilgi vererek, birçok ülkede maç yaptığını ve başarılar elde ettiğini belirtti.

  • CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etkinliği Palandöken'de devam ediyor
    15 Mar CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etkinliği Palandöken'de devam ediyor

    CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etabı Türkiye'nin en yüksek zirvelerinden biri olan Palandöken'de gerçekleştiriliyor. Türkiye, Ukrayna, İtalya, Fransa, Polonya ve İran'dan 13 erkek takımı ve Türkiye ile Romanya'dan 5 kadın takımı turnuvada yer alıyor.

  • Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı Antalya'da başladı
    15 Mar Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı Antalya'da başladı

    Türkiye'den 30 sporcunun katıldığı Karate 1 Premier Lig'in ikinci ayağı, Antalya'da başladı. Dünya Karate Federasyonu tarafından Kemer ilçesindeki Daima Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvada 60 ülkeden 380 sporcu yarışıyor. Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz, bu branşta dünyanın en önemli organizasyonlarından birine Antalya'da ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Uğuz, Premier Lig'in ilk ayağının Fransa'da gerçekleştirildiğini, Türkiye'den sonra da Mısır ve Fas'ta yapılacak organizasyonlar ile ligin sona ereceğini kaydetti. Türkiye'nin İtalya ile organizasyona en fazla sporcu ile katılan ülke olduğuna dikkati çeken Uğuz, 30 milli sporcunun turnuvada altın için mücadele edeceğini dile getirdi. Uğuz, dünyanın en iyi sporcularının bu turnuvada mücadele ettiğini ifade etti. Turnuva, 17 Mart Pazar günü sona erecek.

  • ABD'de Enflasyon Verileri Fed'in Faiz İndirimlerini Geciktirebilir
    15 Mar ABD'de Enflasyon Verileri Fed'in Faiz İndirimlerini Geciktirebilir

    ABD'de tüketici ve üretici enflasyonlarının beklentilerin üzerinde gelmesi, Fed'in faiz indirimlerine başlama ihtimalini zayıflattı. Küresel piyasalarda risk iştahı azalırken, para politikalarına yönelik belirsizlikler artıyor. Fed'in faiz kararı ve Powell'ın açıklamaları yakından takip edilecek.

  • Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderiyoruz! İşte UEFA ülke puanında son durum
    14 Mar Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderiyoruz! İşte UEFA ülke puanında son durum

    Türkiye'nin UEFA ülke puanı Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise zaferiyle birlikte belli oldu. UEFA ülke puanı klasmanında 9. sırada yer alan ülkemiz, sezonu ilk 10'da bitirmeyi garantiledi. Böylece 2024-25 Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak. İşte UEFA ülke puanında son durum...

  • TÜSEB'in yeni başkanı Prof. Dr. Hakan Eroğlu oldu
    14 Mar TÜSEB'in yeni başkanı Prof. Dr. Hakan Eroğlu oldu

    Türkiye Sağlık Enstitülerinin (TÜSEB) yeni başkanı Prof. Dr. Hakan Eroğlu oldu. Eylül 2020'den bu yana başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Erhan Akdoğan, görevini Prof. Dr. Eroğlu'na devretti. Akdoğan, TÜSEB bünyesinde yapılan çalışmaları ve üretilen yerli aşı ve tanı kitlerini vurgulayarak, yeni başkana başarılar diledi. Prof. Dr. Hakan Eroğlu ise TÜSEB'nin inovatif ürünlerle ülkeye katkı sağladığını belirterek, kurumsal kültür ve ekip çalışmasının önemine değindi.

  • Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'la barışa daha yakınız
    14 Mar Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'la barışa daha yakınız

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 11. Küresel Bakü Forumu'nda yaptığı konuşmada, Azerbaycan-Ermenistan arasında dışişleri bakanları düzeyinde görüşmelerin yeniden başladığını ve barışın sağlanabileceğini belirtti. Aliyev, bölgedeki düşmanlığa son vermenin zamanının geldiğini vurguladı.

  • Türkiye-Ermenistan Sınırının Açılması Konusunda Güncel Gelişmeler
    14 Mar Türkiye-Ermenistan Sınırının Açılması Konusunda Güncel Gelişmeler

    Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, Türkiye-Ermenistan sınırının açılması konusunda güncel gelişmeleri AA Analiz için 3 soruda kaleme aldı. ADF 2024'ün Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkısı, Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasında gündeme gelen konular ve Azerbaycan ve Ermenistan sınır belirleme komisyonları görüşmelerindeki güncel gelişmeler ele alındı.

  • CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etkinliği Palandöken'de başladı
    14 Mar CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etkinliği Palandöken'de başladı

    Erzurum'da düzenlenen CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etabı Palandöken Kayak Merkezi'nde başladı. Türkiye ve Romanya'dan toplam 18 takımın katıldığı turnuvada Türkiye, madalya şansı arıyor. Turnuva, Ejder 3200 A.Ş'nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor ve amacı uluslararası kar voleybolu müsabakalarını Palandöken'de düzenlemek.

  • Anadolu Efes, LDLC ASVEL ile Avrupa Ligi'nde karşılaşacak
    14 Mar Anadolu Efes, LDLC ASVEL ile Avrupa Ligi'nde karşılaşacak

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 29. hafta karşılaşmasında Fransa'nın LDLC ASVEL ekibiyle mücadele edecek. Maç, LDLC Arena'da TSİ 22.00'de başlayacak. Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 830. maçına çıkacak ve son 11 maçta sadece bir mağlubiyeti bulunuyor.

  • Küresel piyasalar karışık seyrediyor
    14 Mar Küresel piyasalar karışık seyrediyor

    Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler devam ederken, bugün gözler ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine çevrildi. Analistler, ÜFE'nin enflasyon verilerini destekleyip desteklemeyeceğini ve Fed'in gelecek adımlarına yönelik ipuçları verebileceğini belirtiyor.

  • Paris'te Filistin Destekçisi Öğrenciler Gösteri Yaptı
    14 Mar Paris'te Filistin Destekçisi Öğrenciler Gösteri Yaptı

    Fransa'nın başkenti Paris'te öğrenciler, Filistin halkıyla dayanışma çağrısıyla gösteri düzenledi. Göstericiler, İsrail'in bombardımanlarına maruz kalan Gazzeli şair, yazar ve sanatçıların yaşadıklarını anlattıkları yazılar okudu. Filistinlilere yardım çağrısı yapan öğrenciler, İsrail'e silah gönderilmemesini istedi.

  • Mbappe, menüde ismini geçiren kebapçıya dava açıyor
    13 Mar Mbappe, menüde ismini geçiren kebapçıya dava açıyor

    PSG'den ayrılığı ve İspanyol devi Real Madrid'e transfer olacağı haberleriyle gündemde olan Kylian Mbappe, Marsilya taraftarı olan bir kebapçıyı menüsünde ismini kullanması nedeniyle dava etme kararı aldı.

  • ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı hedefliyor
    13 Mar ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı hedefliyor

    Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ikinci kez Dörtlü Final'e kalarak sahasında düzenlenecek organizasyonda kupayı hedefliyor. ÇBK Mersin Genel Koordinatörü Ender Ünlü, Mersin'de oynanacak olan Dörtlü Final için yapılan başvurunun kabul edildiğini belirtti. Organizasyon 12-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 4 takımın mücadele edeceği belirtildi. ÇBK Mersin, geçen yıl olduğu gibi bu sefer de final oynamak istiyor ve taraftarlarının desteğiyle kupayı kazanmayı hedefliyor.

  • Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması
    13 Mar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli basın mensuplarının sorularını yanıtladı Açıklaması

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Terörle mücadele alanında bizim Amerika Birleşik Devletleri'ne çok net bir mesajımız oldu.

  • Fransız yazar Tahar Ben Jelloun Türkiye'ye geliyor
    13 Mar Fransız yazar Tahar Ben Jelloun Türkiye'ye geliyor

    Fransız edebiyatını tanıtmak amacıyla verilen Goncourt Ödülü'nün sahibi olan yazar Tahar Ben Jelloun, Türkiye'ye gelerek çeşitli etkinliklere katılacak. Ankara Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi'nde söyleşiler yapacak olan Jelloun, ayrıca bir müzikal söyleşiye de katılacak. Etkinliklerin ardından yazar, kitaplarını imzalayacak.

  • Samsung Galaxy S24 serisi satışları tüm beklentileri aştı!
    13 Mar Samsung Galaxy S24 serisi satışları tüm beklentileri aştı!

    Gelen son bilgiler, Samsung Galaxy S24 modelinin oldukça iyi satış rakamları yakaladığını gösteriyor. İşte detaylar...

  • Tunuslular ramazan ayında artan gıda fiyatlarından şikayetçi
    13 Mar Tunuslular ramazan ayında artan gıda fiyatlarından şikayetçi

    Tunus'ta ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar iftar ve sahur hazırlıkları için pazarlara akın etti.

  • Bakan Ersoy: 'Turizm gelirimiz yüzde 17 artışla 54,3 milyar TL oldu'
    13 Mar Bakan Ersoy: "Turizm gelirimiz yüzde 17 artışla 54,3 milyar TL oldu"

    SAMSUN (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2023'ü yine rekorlarla kapattık. Ziyaretçi sayımız 56,7 milyon kişi oldu, yüzde 10'luk artış yakaladık.

  • CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nun 2. etabı Erzurum'da başladı
    13 Mar CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu'nun 2. etabı Erzurum'da başladı

    CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024'ün ikinci etabı Erzurum'da başladı.

  • ÇBK Mersin, Avrupa Ligi'nde ev sahibi avantajıyla şampiyonluk hedefliyor
    13 Mar ÇBK Mersin, Avrupa Ligi'nde ev sahibi avantajıyla şampiyonluk hedefliyor

    Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde üst üste ikinci kez Dörtlü Final'e yükselen ÇBK Mersin, sahasında düzenlenecek organizasyonda kupayı kaldırmayı hedefliyor.

  • Küresel piyasalar pozitif seyrediyor
    13 Mar Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

    Küresel piyasalarda, dün ABD'de enflasyonun beklentileri aşmasına karşın ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine haziranda başlayabileceğine ilişkin beklentilerin değişiklik göstermemesiyle pozitif bir seyir izleniyor.

  • İsrail, Gazze Şeridi'ne insani yardım gönderdi
    13 Mar İsrail, Gazze Şeridi'ne insani yardım gönderdi

    İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyine Birleşmiş Milletler (BM) koordinasyonuyla 6 tır insani yardım gönderdiğini duyurdu. Yardım konvoyu Hamas'ın yardımlara ulaşmasının engellenmesi amacıyla yapılan bir pilot proje olarak gerçekleştirildi. Gazze'deki insanlık felaketi karşısında birçok ülke de havadan insani yardım atmaya başlamıştı.

  • Apple, Çin'de yeni bir araştırma merkezi açıyor
    13 Mar Apple, Çin'de yeni bir araştırma merkezi açıyor

    Apple, Çin'in genç yetenek potansiyeli ve büyük nüfusu nedeniyle yeni bir araştırma merkezi açma kararı aldı. Shenzhen şehrinde açılacak merkez, üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Bu hamle aynı zamanda Amerika ile Çin ilişkilerinin gerilmesi sonucu düşen iPhone satışlarına çözüm arayışının bir parçası olarak görülüyor.

  • 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları sona erdi
    13 Mar 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları sona erdi

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) heyecan bugün oynanan müsabakalarla sona erdi. İran erkekler futsalda altın madalyayı kazanırken, Ukrayna satranç klasik takımda şampiyon oldu. Ukrayna, toplam 19 madalya ile en başarılı ülke oldu.

  • Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları sona erdi
    12 Mar Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları sona erdi

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda heyecan bugün oynanan müsabakalarla sona erdi. İran erkekler futsalda altın madalya kazanırken, Ukrayna satranç klasik takımda şampiyon oldu. Ukrayna, toplam 19 madalyayla en başarılı ülke oldu.

  • Fenerbahçe Opet, Allianz Vero Volley'e 3-0 yenildi
    12 Mar Fenerbahçe Opet, Allianz Vero Volley'e 3-0 yenildi

    Fenerbahçe Opet, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında deplasmanda İtalya'nın Allianz Vero Volley takımına 3-0 yenildi. Karşılaşmanın rövanşı 19 Mart Salı günü İstanbul'da oynanacak.

  • Roma'da Türkiye-İtalya İlişkileri Paneli Düzenlendi
    12 Mar Roma'da Türkiye-İtalya İlişkileri Paneli Düzenlendi

    Roma'da düzenlenen 'Türkiye-İtalya İlişkilerinin Son 100. Yılı' panelinde, siyaset, diplomasi ve kültürel alandaki gelişmeler değerlendirildi. Panelde, Türkiye-İtalya ilişkilerinin tarihi temelleri, dayanışma ve yardımlaşma örnekleri, kültürel boyutu ve Türkologların eksikliği gibi konular ele alındı.

  • Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, NATO Genel Sekreterliği için aday olduğunu açıkladı
    12 Mar Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, NATO Genel Sekreterliği için aday olduğunu açıkladı

    Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis, NATO Genel Sekreterliği için aday olduğunu duyurdu. Iohannis, Doğu Avrupa ülkelerinin NATO liderliğinde daha güçlü bir şekilde temsil edilmeleri gerektiğini belirtti ve NATO'nun misyonunu yenilemesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadeleyi kazanacağı vaadinde bulundu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Döviz kurunun çözümü AR-GE ve inovasyonda
    12 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Döviz kurunun çözümü AR-GE ve inovasyonda

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, döviz kurunun Türkiye'de geçinmek zorunda olanlar için yüksek, ihracatçılar için ise düşük olması gerektiğini belirterek, çözümün AR-GE yatırımlarıyla, inovasyonla ve katma değeri yüksek ürünlere yönelmekten geçtiğini söyledi. Özel ayrıca, enflasyon muhasebesi konusunda TOBB'un lobicilik faaliyetine giriştiğini ve bankaların bu konuda ayrıcalıklı tutulmasının adaletsizlik yarattığını ifade etti.

  • 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda Ukrayna zirvede
    12 Mar 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda Ukrayna zirvede

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'nda (Deaflympics) Ukrayna, 10 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak toplamda 19 madalya ile en başarılı ülke oldu. Oyunlarda 36 ülke katılırken, 19 farklı ülke madalya kazandı.

  • Türkiye dünyanın en büyük 11. silah ihracatçısı
    12 Mar Türkiye dünyanın en büyük 11. silah ihracatçısı

    Türkiye son yıllarda yaptığı askeri silah ve araç üretim adımlarıyla dünyanın en büyük silah üreticileri arasında yer almayı başardı. Türkiye, listenin 11. sırasında yer alarak pazardaki payını artırdı. Rusya ise sıralamada geriledi ve 3. sıraya düştü.

  • 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Ukrayna Zirvede
    12 Mar 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda Ukrayna Zirvede

    Erzurum'da düzenlenen 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'nda (Deaflympics) müsabakalar tamamlandı. Kentte 2-12 Mart tarihlerinde ilk kez düzenlenen organizasyonda 36 ülkeden yüzlerce sporcu 6 farklı branşta mücadele etti. Organizasyonun en başarılı ülkesi Ukrayna oldu. Ukrayna 10 altın, 5 gümüş, 4 bronz madalya olmak üzere toplam 19 madalya ile ülkeler sıralamasında zirvede yer aldı. Oyunlara katılan 36 ülkeden 19'unun madalya alma başarısı gösterdiği müsabakaların madalya sıralamasında Ukrayna'yı Çin takip etti. Curling, futsal, kros kayak, alp disiplini, satranç ve snowboard kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyonda sporcular, toplamda 102 madalya ile müsabakaları tamamladı. Türkiye organizasyonda madalya kazanamadı.

  • Sakarya Şubat Ayında 788 Milyon Dolarlık Dış Satış Gerçekleştirdi
    12 Mar Sakarya Şubat Ayında 788 Milyon Dolarlık Dış Satış Gerçekleştirdi

    Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, şubat ayında Sakarya, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22,6 artışla 788 milyon dolarlık dış satış gerçekleştirdi. Sakarya, Türkiye ihracatına yüzde 3,7 katkıda bulunarak en çok dış satım yapan 8. il oldu. Sakarya iş dünyası, otomotiv endüstrisi, demir ve demir dışı metaller, çelik, fındık ve kimyevi maddeler ile çelik sektörlerinde liderlik yaparak ihracatını gerçekleştirdi. Sakarya, dünyanın 110 noktasına ihracat yaparken, İtalya, Polonya, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya en çok ihracat yapılan ülkeler oldu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ, il ve ülke ekonomisine katma değer sağlamak adına çalışmalar yürüttüklerini ve Sakarya iş dünyasının ülke ihracatına 788 milyon dolarlık katkıda bulunduğunu belirtti.

  • Erzurum'da Kar Voleybolu Heyecanı
    12 Mar Erzurum'da Kar Voleybolu Heyecanı

    Erzurum'da düzenlenecek uluslararası kar voleybolu organizasyonuna 7 ülkeden 18 takım katılacak. Türkiye Voleybol Federasyonu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilecek etkinlikte çekişmeli maçlar bekleniyor.

Advertisement