Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

atıcı.MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, alınacak önlemlerle sanayi, ulaşım ve binalarda önemli enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi.

24.02.2013 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

////////////////

atıcı: Önlemle enerji tasarrufu sağlanabilir

TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 'Endüstri ve Binalarda Enerji Tasarrufunda Uygulanalar Semineri'nde konuşan,

MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, alınacak önlemlerle sanayi, ulaşım ve binalarda önemli enerji tasarrufu sağlanacağını söyledi.

Türkiye'nin yüzde 70'i aşan enerji ithalat bağımlılığının, ülke ekonomisi ve halk üzerinde enerji fiyatlarını önemli bir baskı unsuru haline getirdiğini belirten Hüseyin Atıcı, enerji üzerinden alınan dünyadaki en yüksek vergiler ve hane halkı gelirinin gittikçe düşmesi nedeniyle, enerji harcamalarının, halkın ve dünya piyasalarında rekabet etmeye çalışan sanayici üzerindeki en ağır yük hakine geldiğini belirtti. Seyhan Oteli'nde düzenlenen seminerde konuşan Atıcı şöyle dedi:

DENETİM ÖNCELİKLİ ENERJİ POLİTİKASI

"Enerji verimliliği uygulamalarının etkinleştirilmesi ve enerji tasarrufu sağlanması, yeterince değerlendirilmeyen linyit, hidrolik, rüzgar enerjisi, jeotermal ve güneşe dayalı elektrik üretim potansiyelinin harekete geçirilmesi, birincil enerji tüketimi ve elektrik üretiminde dışa bağımlılığın azaltılması, serbestleştirme ve özelleştirmelerden vazgeçilerek, kaynakların esas olarak kamusal çıkar gözetilerek değerlendirilmesi, kamusal planlama, kamusal üretim ve denetim öncelikli enerji politikası olmalıdır."

BİNA ENERJİ YÖNETİCİSİ YETİŞTİRME KURSU

Atıcı, MMO'nun Enerji Verimliliği Kongreleri düzenlediğini, Türkiye'de yeni bir uygulama olan "Bina Enerji Yöneticisi" yetiştirme kursları düzenlemenin yanında, 2 ayrı eğitim ve uygulama merkezi kurarak, laboratuar sayısını 3'e çıkarttığını söyledi. Atıcı, Türkiye'nin enerji politikasının, temel hedeflerinden birisinin, enerji verimliliğinin artırılması ve enerji yoğunluğunda düzenli bir düşme eğiliminin yakalanması gerektiğini vurguladı. Atıcı, "Sanayide, yüzde 30 civarında, ulaşımda yüze 20, binalarda yüzde 30-35, arasında bulunan nihai enerji tüketiminin, verimlilik önlemleri ile sanayide yüzde 20, ulaşımda yüzde 25, binalarda ise yüzde 30-50'lere varan tasarruf potansiyelinin geri kazanılmasının olanaklı olduğunu görmek gerekir" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////

Sahte rapor uyarısı

ADANA- Osmaniye Tabip Odası heyeti, Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, sürücü belgesi için sağlık raporları, sporcu sağlık raporlarının düzenlenmesi ve sınava girecek öğrencilerin istirahat rapor istemleri konularında, görüş alış verişinde bulunuldu.

Lise son sınıf öğrencilerinin rapor alımlarının, hekimleri de sıkıntıya soktuğunu söyleyen Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, "Hasta olmadığı halde, öğrenciye sahte rapor vermek, kanunun '210'uncu maddesi olan (gerçeğe aykırı belge düzenleme) suçu ile eş değerdedir. Bu suçu işleyen hekimleri tespit edip, haklarında gerekli yasal işlem başlatılacaktır. Tabip Odası olarak bu durumun takipçisi olacağız" dedi.

RAPOR ALAN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER TAKİP EDİLECEK

"Okulların ve öğretmenlerin varlık nedeni, öğrencilerdir" diye konuşan Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise şunları söyledi: "Öğrenciler için binlerce derslik yapılıyor, öğretmen istihdam ediyoruz. Öğrenci yoksa bunların hepsi boş? Dershanelerin, öğrencilerin okul saatleri içerisinde ders koymalarını uygun bulmuyoruz. Rapor alan bir öğrencinin, dershanede olduğu ispatlanırsa yasal işlem uygularız. Adana devamsızlık konusunda çalışacağımız bir alan. Okul müdürleri, öğrencisinin okula neden gelmediğini bilmesi lazım. Geçen günlerde, 20 tane bakanlık müfettişi geldi. 520 okulumuzda inceleme yaptı. Çok uç bir örnek vereceğim; Bir Anadolu lisemizde 180 öğrenci var, 140 tanesi rapor almış. Bu rapor alan öğrencinin bir kısmı, o gün okulda derste görülüyor. Bizim talimatımız şudur; Bir öğrenci uzun süreli rapor almışsa, arayın 'geçmiş olsun' deyin. Hasta olduğundan kuşku varsa, hakem hastaneye bildirin diyoruz. Hakem hastanede raporlar asılsız çıkarsa, o hekimler hakkında, Cumhuriyet Savcılığına evrakta sahtecilik suçlaması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız. Müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerin aldığı raporları takip edecek. Gerçekten dershaneye gitmek için ya da kötü amaçlı rapor alıyorsa, o rapor sağlık iznine çevrilmeyecek."

ADANA, (DHA)

////////////////

Çukurova GİAD, Almanya eski Başbakanı Schröder'i konuk edecek

ÇUKUROVA Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), Almanya'nın eski Başbakanı Gerald Schröder'i konuk edecek. Çukurova GİAD'ın 'Bilgi Güçtür' toplantıları kapsamındaki etkinlik 11 Nisan'da HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Almanya'da 1998-2005 yılları arasında Başbakanlık yapan, daha sonra Rus enerji devi Gazprom, ülkesindeki en büyük enerji ve kimya şirketi RAG başta olmak üzere özellikle enerji konusunda büyük firmalara danışmanlık yapan Schröder'in katılacağı toplantının konusu "Türkiye AB İlişkilerine Siyasal Bakış ve Enerji Koridorunda Adana" olarak belirlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova GİAD'ın Başkanı Ömer Faruk Sakarya, şunları kaydetti: "Biz yapılmayan bir şeyi yaptık. Roubini gibi tüm dünyanın tanıdığı ünlü bir ekonomisti Adana'ya getirdik. Bu toplantının Adana'nın tanıtımı için büyük yararı oldu. İşadamlarımız da bu toplantıda konuşulanlara, beklentilere göre işlerine yön verdiler. Toplantı ile Adana'yı sınır ötesine taşıdık. Yine Türkiye genelinde, dünyada yankı bulacak bir toplantı yapacağız. Almanya eski Başbakanı Gerald Schröder'i konuk edeceğiz. Roubini tadında bir toplantı olacak. Kendisi Almanya ile Rusya arasındaki enerji politikalarını da takip ediyor. Biz de coğrafi açısından baktığımızda Ortadoğu'dayız. Yani enerji kaynaklarının önemli olduğu bölgenin dibindeyiz. Kuzey Afrika, Türki Cumhuriyetlerin hepsinin önemli noktasındayız. Schröder'in katılacağı toplantı ile de ülkemizin AB üyeliği tartışmalarına göz atarken, özellikle enerji koridorunda yer alan Türkiye'de, enerji yatırımları açısından büyük önemi sahip Adana'ya da dikkat çekeceğiz."

ADANA,(DHA)

/////////////////

Demirçalı'dan kentsel dönüşüm tepkisi

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Seyhan Belediyesi'nin Kıyıkent Kentsel Dönüşüm Projesi'nin imar planlarının, inşaat ruhsatlarından sonra yapıldığını, Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın da bu iddiayı, soru önergesine verdiği yanıtla itiraf ettiğini söyledi.

Demirçalı, iktidarın AK Partili belediyelerin usulsüzlüklerini savunduğunu, belediyelerin de iktidardan cesaret alarak, meclislerini bay-pas etmekte herhangi bir sakınca görmeyerek davrandığını, bunun somut örneğinin Seyhan İlçe Belediyesi'nde yaşandığını iddia etti.

Bakan Bayraktar'ın da katılımıyla "Kıyıkent Evleri" adı altında Seyhan Belediyesince kentsel dönüşüm temeli atıldığını anımsatan Demirçalı, şöyle konuştu:

"Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, kentsel dönüşüm uygulamasını Türkiye'de örnek, Adana'da da şehirleşmenin başlangıcı olarak niteleyerek, abartılı ve gerçeği yansıtmayan, aslında yapılanın boş araziye, yüksek yoğunluklu beton bloklar dikmekten öteye geçmeyen uygulama olarak gösterdi. Bu hukuki aksaklık ve usulsüzlükler hakkında, 24 Aralık 2012'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın yanıtlaması talebiyle TBMM'ne yazılı soru önergesi verdim. Soru önergeme Sayın Bakan Bayraktar tarafından da kendi imzası ile yazılı cevap geldi. Gelen yazıda, kentsel dönüşüm adı altında boş arsaya yeni apartmanların yapıldığını kendisi de belirterek, bunların Seyhan Belediyesi'nce 06 Mart 2012'de ruhsatlandırılmış olduğu, 1/1000 uygulama imar planında 5 Aralık 2012'de Seyhan Belediyesi Başkanlık yazısı ile Seyhan Belediyesi Meclisi'ne sunulduğu belirtilmektedir. Burada da görülmektedir ki, ruhsat verme işlemi, imar planı hazırlığından aylar önce düzenlenmiş. Sayın Bakan'a buradan şunu söylemek istiyorum. Bu uygulamayı muhalefet partilerine ait bir belediye yapsaydı, şimdiye kadar ne yapardı, bunun da cevabını alamayacağımı bilerek, konuyu Adanalıların değerlendirmesine bırakıyorum."

ADANA, (DHA)

////////////////

İtfaiye güçleniyor

ADANA Büyükşehir Belediyesi, itfaiye teşkilatını teknolojinin son ürünü kıyafet ve teçhizatla donattı.

Ateşe ve ısıya dayanıklı, su geçirmeyen, her türlü olumsuz koşulda kullanılabilecek kıyafet ve botlar, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Daire Başkanlığı'na kazandırıldı. İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci'den bilgi alan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Arkadaşlarımızın güvenliği bizim için her şeyden önemli" dedi. Desteklerinden dolayı Aldırmaz'a teşekkür eden Adil Deveci, "Bütün personelimize, alev almayan, tutuşmayan, ısıya dayanıklı, anti statik istasyon elbisesi aldık. Bunlardan, Türkiye'de sadece bizim teşkilatımızda var. Botlarımız da ayrıca çok özellikli. Metal aksamı var ve üzerine taş düşse, personelimizin ayağına zarar vermiyor. Yanmıyor, su geçirmiyor, çivi bile geçmiyor. Botlarımız ısıya ve ateşe dayanıklı. Personelimizi tam donanımlı yapmaya çalışıyoruz. Çünkü, itfaiyecilik riskli bir görev" diye konuştu.

İtfaiyecilerin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirten Aldırmaz, "Sizlerle gurur duyuyoruz. En iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz ve bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Başarılarınızın devamını diliyorum" dedi. Aldırmaz, itfaiye teşkilatına lokal ve eğitim salonu kazandırmak için çalışma başlatacaklarını da söyledi.

ADANA, (DHA)

////////////////

Biçer: Baraj patlaması unutturulmak isteniyor

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Kozan Gökdere Köprü Barajı inşaatındaki patlamanın üzerinden bir yıl geçtiğini, 5 işçinin cansız bedenine halen ulaşılamadığını, barajdaki kazanın unutturulmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Gökdere Köprü Barajı inşaatında meydana gelen patlamanın yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Nazım Biçer, şöyle dedi:

"24 Şubat 2012'de Göksu Nehri üzerindeki Ergenuşağı Köyü yakınlarında bulunan Gökdere Köprü Barajı inşaatında, mekanik tünel kapağının kopması sonucunda 10 işçi hayatını kaybetmiş, meydana gelen iş kazasının ardından bir yıl geçmesine rağmen, 5 işçinin cansız bedenlerine ulaşılamamış, yargı sürecinde ise sorumluların belirlenmesinde, hesap sorulmasında kamuoyu bilgilendirilmemiştir. Barajlar, önemli ve her aşamasının titizlikle yapılması gereken mühendislik uygulamalarıdır. Yerin seçimi, havzanın su debisi, projenin buna uygun üretilmesi, doğru malzeme seçimi önemlidir ve uygulamanın her aşamasının denetiminin yapılması gerekmektedir. Baraj inşaatı tamamlanmadan, gövdede su tutulmaya başlanmış olması, mansap bölgesinde işçilerin çalışmaya devam etmesi, felakete davetiye çıkartmıştır. Dolayısıyla, barajın mansabında çalışma yapan işçiler hayatını kaybetmiştir. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda yaşanan zafiyet ve dikkatsizlikler can ve mal kaybına yol açmıştır."

"KAZA UNUTTURULMAYA ÇALIŞILDI"

Kazadan sonra Adana İl Koordinasyon kuruluna bağlı İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulları tarafından oluşturulan teknik heyetin inceleme yaptığını hatırlatan Biçer, yapılan inceleme ve araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi. Biçer, TMMOB teknik heyetini araştırma ve inceleme sonucunda sorumlulara sordukları soruların yanıtsız kaldığına da dikkat çekerek, "Adana İl Koordinasyon Kurulu olarak, unutturulmaya çalışılan ve toplamda 10 işçinin hayatına mal olan bu elim iş kazasının yıldönümünde, sorumlularının cezalandırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesi konularında, takipçi olduğumuzu bildirir, acılı ailelerimize sabırlar dileriz" dedi.

ADANA, (DHA)

/////////////////

Başkanın kazı isyanı

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, çeşitli kurumların yaptığı altyapı çalışmalarından kaynaklanan sorunların kendilerine mal edilmesinden yakındı. Yıldırım, TELEKOM, TEDAŞ, MESKİ gibi kurumların çalışmaları nedeniyle vatandaşların kendilerini aradığını belirterek, "Sorumlu biz değiliz "dedi.

FATURA BELEDİYEYE KESİLİYOR

Kamu ve özel sektör kuruluşlarının hizmet getirmek için yaptığı bu çalışmalarda faturanın hep belediyeye kesilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu: "Belediye olarak asfalt, yol ve kaldırım çalışmalarını yapıyoruz, bir süre sonra bakıyoruz ki başka bir kurum yolu kazıyor. Vatandaşımız bizi arayarak 'Başkanım bu yolu daha dün yaptınız, bugün kazı yapıyorsunuz' diye eleştiride bulunuyor. Durumu izah ediyoruz, fakat haklı oldukları bir konu var kurumlar arası bir koordinasyon yok. Her kurum projesi kapsamında kazı yapınca sıkıntılar yaşanıyor. Dileğimiz bir hizmeti sunarken yapılan diğer hizmetlerin aksamamasıdır."

VATANDAŞTAN ANLAYIŞ İSTEDİ

Tüm mahallelerde kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Uğur Yıldırım, şunları söyledi:

"Mezitli'deki hızlı nüfus artışının paralelinde gelişen hızlı yapılaşma, bizim gibi diğer kamu ve özel sektör kurumlarını sürekli yeni çalışmalar yapmak zorunda bırakmaktadır. Geçen yıllarda yaptığımız birçok asfalt, yol, kaldırım yeniden kazılmakta, bu durum bizleri de çok mağdur etmekte, belediye ekiplerimiz sürekli bu aksaklıkları gidermek için mücadele vermekteler. Mezitli, kentleşme yolunda hızla ilerlemekte ve bu ilerleme tamamen bitinceye kadar geçecek süreçte bu geçici olumsuzluklarla karşılaşacağız. Bu zaman sürecinde yollarımız, kaldırımlarımız bozulacak yeniden tamiratını yapacağız. Halkımızdan ricamız, bu değişim süresince biraz daha anlayışlı olmalarıdır"

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN, (DHA)

(24.2.2013, FOTOĞRAF)

/////////

Akdeniz Oyunları'na sivil destek

MERSİN'de haziran ayında düzenlenecek 17'nci Akdeniz Oyunları'na sivil toplum kuruluşlarından destekler hız kazandı.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü, organizasyonun tanıtımı için ilk günden itibaren harekete geçen Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) ve Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (SİFED) ile işbirliği protokolü imzaladı. MESİDAN toplantı salonunda yapılan imza töreninde konuşan Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, kent adına MESİAD, bölge adına da Çukurova SİFED ile işbirliğini bir protokol çerçevesinde yürütmek istediklerini dile getirdi.

Korkmaz "Her iki kurumumuzda 'biz bu işin olacağına inanıyoruz' diyerek, sorunlar karşısında çözüm odaklı çalıştı. Koordinatörlük olarak STK'lar arasında öncü rol üstlenen MESİAD ve Çukurova SİFED'le kentteki ilk işbirliği protokolümüzü imzalıyoruz. Diğer sivil toplum kurumlarımıza bu protokolün örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

İşbirliği protokolünü değerlendiren MESİAD ve Çukurova SİFED Başkanı Ahmet Akkurt ise şöyle konuştu: "Mersin ve Adana iş dünyası olarak oyunların gerek Mersin ve bölgemiz, gerekse Türkiye ve Akdeniz ülkeleri için öneminin farkındaydık. Bu yüzden, hazırlık süresi boyunca, Başkanı olduğum MESİAD ve Çukurova SİFED'in tüm üyeleri ve yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımın ortak özverisiyle, süreci takip ederek birçok sorunun çözümlenmesinde aktif olarak çaba sarf ediyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslar arası etkinlik ve toplantılarda Mersin ve bölgemizin olumlu bir imajla ön planda olması için çalışıyoruz. Bütün bunların sonucunda işbirliği protokolü imzaladı. Önümüzdeki süreçte protokolün yüklediği büyük sorumluluğun farkında olarak çok daha fazla çalışacağız."

Ali Ekber ŞEN/MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(24.2.2013, FOTOĞRAF)

/////////

Bakana müze brifingi

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen 'Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi Teşhir ve Tanzim Projesi' tanıtım toplantısına katıldı. Ergin, Maşuklu Beldesi'nde 2011 yılının mayıs ayında temeli atılan yeni müzede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Müzenin maketinin de sergilendiği etkinlik, Antakya Arkeoloji Müzesi sergi salonunda yapıldı. Bakan Ergin'in yanı sıra Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın da katıldığı toplantıda, inşaatı yürüten firma yetkilisi, slayt eşliğinde bilgi verdi. Müzenin bu yıl 29 Ekim'de açılmasının planlandığı belirtildi.

HATAY,(DHA)

(24.2.2013 FOTOĞRAFLI)

////////

Kozan İşletme Fakültesi 2013-2014'te açılacak

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) bünyesinde 2012 yılının mayıs ayında kurulan Kozan İşletme Fakültesi 2013-1014 eğitim döneminde öğrenci alacak. Fakülte Dekanı Prof.Dr. Turgut Çürük, ÇÜ bünyesinde bulunmayan "Muhasebe ve Denetim" ve "Yönetim Bilişim Sistemleri" ile "İşletme" olmak üzere üç bölümde eğitim verileceğini söyledi. Kurumun, yeni kurulan bir fakülte olması nedeniyle şu anda öğretim üyesi, idari personel ve öğrencisi olmadığını belirten Prof. Dr. Çürük, "2013-2014 eğitim öğretime başlamayı hedefliyoruz" dedi.

Fakülte binası yapılana kadar Meslek Yeksek Okulu'nda tahsis edilen bir katta hizmet vereceklerini kaydeden Prof. Çürük, şu açıklamayı yaptı: "Dünyada bilgi ve iletişim teknolojisinin hızlı ilerleyişine paralel olarak mikro alanda uzmanlaşma artıyor. Bu durum yeni bölümlerin kurulmasını beraberinde getiriyor. Biz de kurum olarak ülkemizde ve özellikle yörede kurulması beklenen tesislerin idari, mali ve yönetsel eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz."

Fakültede belirli bir standardın üzerinde eğitim vermeyi hedeflediklerini anlatan Prof. Çürük, şöyle devam etti: "Dört yıllık eğitim verecek olan İşletme Fakültesinde yer alan bölümlerde hazırlık sınıfı sonrasında eğitim verilecek. Fakültede teknolojiyi yoğun kullanan eğitim süreçlerinin de bulunması arzu ediliyor. Fakültede örgün öğrenimin başlamasından sonra hızlı bir şekilde uzaktan eğitim sürecinin oluşturulması ve uzaktan eğitim ile elektronik ortamda da lisans düzeyinde eğitim verilmesi amaçlanıyor. Fakülte öğrencilerine hizmet verecek olan 500 kişilik bir yurt yapılmasına ilişkin ihale süreci de en kısa sürede tamamlanacak."

Dekan Çürük, fakültenin fiziki altyapısı konusunda hayırseverlerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

////////////

Konservatuar yeniden yapılanıyor

MUSTAFA Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun Mustafa Yazıcı Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Tülin Vural, yeniden yapılandırma programlarıyla eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerle birlikte, vatandaşlara yönelik etkinlikler de düzenlediklerini belirten Müdür Vural, şu açıklamayı yaptı:

"Diğer konservatuarlara nazaran bizimki henüz yeni bir kurum. Yedi yıllık bir geçmişi var ama öğrenci alımı da beş yıldır devam ediyor. Şu anda öğrenci sayımız az. Hoca kadromuzun çok geniş olduğunu söylemek mümkün değil. Bu anlamda hem hoca kadromuzu, hem de öğrenci sayımızı artırmaya çalışıyoruz. Konservatuarı sadece Türkiye'de değil, aslında dünyada bir yere taşımak bizim hedefimiz. Özellikle iyi yetişmiş öğrencilerimizin gerek yurt içinde, gerekse yurt dışındaki senfoni orkestralarında görev almalarını ve ilerleyen zamanlarda ciddi solo konser vermelerini de istiyoruz."

MKÜ'nün 'Hoşgörü ve bilimin adresi' olduğuna vurgu yapan Doç. Dr. Vural "Bu anlamda farklı müzikleri arzu ediyoruz. Ama konservatuarın ilk yapılanması klasik batı müziği biçiminde olmuştur. İlerleyen zamanlarda Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği bölümlerini de açılmasını düşünüyoruz" diye konuştu. Ayrıca ilköğretim öğrencilerine yönelik sertifika programları açtıklarına dikkat çeken Vural "Bu programlarda çeşitli enstrümanların çalınması öğretilecektir. Daha profesyonel bir eğitim almanın yolu açılmaktadır. Bu kapsamda piyano, kontrbas, gitar gibi enstrümanların eğitimi de yer almaktadır" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(24.2.2013, FOTOGRAFLI)

/////////////////

İmam Çağdaş'ın veliahtına muhteşem düğün töreni

TÜRKİYE'nin kebap ve tatlıdaki marka ismi İmam Çağdaş'ın sahibi Burhan Çağdaş'ın oğlu Talat Çağdaş ile Merve Özkarslı, muhteşem bir nikah ve düğün organizasyonuyla dünya evine girdi.

Çiftin Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki nikah töreninde, nikahı Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey kıyarken, şahitlik görevini İçişleri Bakanı Muammer Güler, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Gaziantep Valisi Erdal Ata, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, damatla aynı adı taşıyan Talat Çağdaş, 5'inci Zırhlı eski Tugay Komutanı Cahit Sarsılmaz, Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı Metin Özkarslı, ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer yaptı. Törene, Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda konuk ile daha önce Gaziantep'te valilik yapan, Abdulkadir Aksu, Lütfullah Bilgin, Süleyman Kamçı, Erhan Tanju ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir de katıldı.

Nikah şahitlerinden Bakan Güler, çiftten 5 çocuk istedi. Dedeman Otel'deki düğünde ise konuklar, Bülent Serttaş'ın hareketli türküleri eşliğinde neşeli bir gece geçirdi.

Ahmet KAYA/GAZİANTEP, (DHA)

(AK/CK)(24.02.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement