Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ÇUKUROVA bölgesinin ilk buğdayı hasat edildi.

11.05.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

//////////

çukurova'da ilk buğday hasadı

ÇUKUROVA bölgesinin ilk buğdayı hasat edildi. Sunar Grup'a ait buğday tarlasında gerçekleşen ilk hasatta dönümüne 600 kg verim alındı. Hasat nedeniyle düzenlenen şenliğe, Köylü ve Çiftçi Lobisi (KÖYÇİL) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Ceylan, Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Nuri Çomu ve Sunar Grup Genel Koordinatörü Erol Çomu da katıldı. Bir konuşma yapan KÖYÇİL Başkanı Nihat Ceylan, bu yıl sıcakların erken bastırması nedeniyle bölgenin buğday hasadının yaklaşık 10 gün gdaha erken başladığını belirtti. Ceylan, bu yıl yüksek verim beklediklerini, dönüme 500-650 kilo ürün tahmin ettiklerini kaydetti.x

ADANA,(DHA)

////////

MTSO'da seçim tamamlandı

Başkan Aşut güven tazeledi

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. Şerafettin Aşut yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Meclis Başkanlığı'nı Mahmut Arslan kazandı. Meclis Başkan Yardımcılığına Bedirhan Orak ve Murat Çalışkan, Katip Üyeliğe Hasan Yeşilçimen seçildi. Yönetim Kurulu ise Hakan Sefa Çakır, Ali Fuat Budur, Kasım Tanrıöver, Alper Gürsoy, Nuh Yükselgüngör, Fatih Kısa, Ekrem Sağlam, Enis Gürbüz Hekimoğlu, İbrahim Zeper ve Ufuk Maya'dan oluştu.

MTSO Başkanı Aşut oda olarak, son zamanların en katılımlı seçimlerinden birini yaşadıklarını belirterek, "Bir STK olmanın önemini ve değerini kavrayan; demokrasinin en önemli değeri ve kazanımı olan oy verme ve seçme hakkının değerini anlayarak seçime büyük teveccüh gösteren Mersin iş dünyasını, tüm MTSO üyelerini tüm kalbimle kutluyorum. Tüm guruplarda büyük rekabetler oldu, adaylar kıyasıya çalıştı, kendisini anlattı, oy istedi. Tüm bunlar demokrasinin ve Cumhuriyetin en önemli kazanımı ve en doğal parçasıdır" dedi. Mersin ve Türkiye için hep birlikte hizmet zamanının başladığını ifade eden Aşut, şöyle devam etti:

"Yeni Mecliste ve Komitelerde görev alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İlk kez gelen arkadaşlarımın taze enerjileri ile; ikinci kez seçilen arkadaşlarımın ise geçmiş tecrübeleri ile Mersin ekonomisini daha da yukarılara taşıyacak projeleri üreteceklerine inanıyorum. Hizmette bazen bir adım geride durabilmek, birkaç adım ileri gitmekten daha önemlidir. Bu anlamda bir sıfat ve makamın değil, hizmetin bir parçası olabilmek adına geri durmayı, başka kardeşlerimize fırsat vermeyi tercih eden ve fedakarlık yapan kardeşlerimize ve ağabeylerimize teşekkür ediyorum.Sonuçta kazanan Mersin'dir, Mersinlidir. Kazanan huzurdur, barıştır, kardeşliktir."

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(11.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////////////////////

Tarsus TSO'da yeni dönem

TARSUS Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) yapılan seçimde başkanı ve yönetim belirlendi. Oda toplantı salonunda yapılan ve 33 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde 9 yönetim kurulu üyesi, oda başkanı ve meclis başkanı seçildi. Hasan Ruhi Koçak başkanlığa seçilirken yönetim kurulu; Fuat Togo, Ferit Çetiner, Serkan Fesli, Murat Tasgül, Kubilay Hıdıroğlu, Osman İnandıoğlu, Metin Atik ve Hüsnü Yağcı'dan oluştu. Ayrıca Meclis başkanlığına Ali Kıraç, TOBB delegeliklerine Eyüphan Eyüpoğlu, Fikri Bucak, Hamza Özünlü ile Mehmet Yunus Seven seçildi.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(11.5.2013)

///////////

Kleopatra Kapısı'nın açılışı 18 Mayıs'ta

TARSUS'un Almanya'daki kardeş şehri Langen'de inşa edilen Kleopatra Dostluk Kapısı 18 Mayıs'ta açılacak. Tarsus'tan Almanya'ya giden Ahmet Aydın, Salim Balyemez ve Birol Tosun adlı örgü ustalarının 1 ayda tamamladığı ve esin kaynağı tarihi Kleopatra Kapısı olan "Kleopatra Dostluk Kapısı"nın açılışı nedeniyle tören düzenlenecek. Almanya'da yaşayan Tarsuslu Gazeteci-Yazar Mehmet Canbolat'ın verdiği bilgiye göre, açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katılacak. Mehmet Canbolat projenin amacı ve hazırlıklar konusunda şu bilgileri verdi:

"Tarsus'un kardeş şehri Langen, projenin 20'nci yılı bağlamında, kent merkezinde farklı kuşaklardan insanların gün boyu vakit geçirdiği bir parka Tarsus Parkı adını vermişti. Bununla da yetinmeyip, bu güzide parkın girişine ayrıca, Tarsus'taki tarihi doku esas alınarak, bir dostluk kapısı yapılmasını hedeflemişti. Proje, 2011 yılında, Tarsus'ta imzalanan özel anlaşma ile, iki kent arasında ortak programa dönüşmüştü. Türk ve Alman kurum kuruluş ve vatandaşların bağışlarıyla kapının inşaatı toplam 7 haftada, duvar kaplama sanatı 3 haftada bitirildi. Langen'e güzel bir tarihi eser armağan ettiler."

Kleopatra ve Antonyus'un Tarsus Limanı'ndaki buluşmasının, temsili olarak canlandırılacağını da dile getiren Canbolat, şöyle devam etti: "Kleopatra ile Antonyus, özel bir müzik eşliğinde Kleopatra Dostluk Kapısı'nın kurdelesini, her iki kentin yanı sıra, İngiltere, Fransa ve İspanya'dan diğer kardeş kentlerin belediye başkanlarıyla birlikte kesecek. Langen şehri, bu proje ile Almanya'nın da tarihinde bir ilke imza atmış oluyor. Yani, ülke sınırları dışından bir tarihi doku, aslına uygun biçimde Almanya topraklarında ilk kez inşa edilmiş oluyor. Bu Tarsus ve Türkiye açısından da bir onurdur. Öyle inanıyorum ki, bu kapı projemiz, Langen ve Tarsus'un tanıtımına Avrupa'da büyük bir imkan tanıyacaktır."

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(11.5.2013)

//////////

Yaylalarda yaz bakımı

OSMANİYE'nin Olukbaşı, Zorkun, Mitisin ve diğer yaylalıklarındaki elektrik hatlarında bakım onarım çalışmalarına başlandı. Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ Osmaniye Müessese Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi:

"Dereobası ve Küllü köylerine bağlı olan yaylalıkların bir kısmı tapulu, büyük bir kısmı ormanlık alan içinde bulunmakta ve bu alan içerisinde bulunan yaylalıkların elektriği tamamen ormanlık alan içinden geçmektedir. Bir kış süresince elektriksiz olarak kalan hatlarda meydana gelebilecek her türlü arızanın giderilmesi ve yaylalık yerlerde meydana gelen kablo hırsızlığı nedeni ile vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit edecek arızaların giderilmesi ve tedbir alınması gerekmektedir. Ormanlık alandan geçen alçak ve orta gerilim hatlarının tamamında yangına neden olmamak için hat bakım çalışması TEDAŞ ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir."

Bakım çalışmalarına 6 Mayıs 2013 tarihi itibariyle başlanıldığı belirtilen açıklamada, "8 Mayıs 2013 tarihi itibariyle Küllü Köyü ile Küşne Mahallesine ve Hatay İl Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde bulunan yaylalıkların orta gerilim (OG) hatlarına elektrik verilmiştir. Hat bakım çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalarının tamamlanmasına müteakip trafo bölgelerine elektriklendirilecektir" denildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

////////////////////////////////

Ceyhan nehrinde kano keyfi

OSMANİYE Korkut Ata Doğa ve Spor Kulübü havaların ısınmasıyla beraber Ceyhan nehrinde kano sporu faaliyetlerine başladı. Kulüp sporcularından Emine Çil, Osmaniye'nin denize, ırmaklara ve baraj göllerine yakın ve su sporları potansiyeli yüksek bir il olmasına rağmen bu potansiyeli bugüne kadar gerektiği gibi değerlendirilemediğini söyledi. Emine Çil, kulüplerine kano, can yeleği ve diğer aksesuarları satın alarak Osmaniye'ye 9 km mesafedeki Cevdetiye Kasabası ile Hemite Köprüsü arasında 15 km uzunluğundaki Ceyhan nehri güzergahında faaliyetlere başladıklarını açıkladı. Kulüp Başkanı Murtaza Çil ise kano sporuna ilgi duyan herkese yardımcı olacaklarını belirtti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(11.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Silifke'de satranç heyecanı

MERSİN'in Silifke İlçe Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile TSF İlçe Temsilciliği tarafından Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi'nde satranç turnuvası yapılacak.

24-25 Mayıs 2013 tarihinde yapılacak turnuvaya son başvuru tarihinin22 Mayıs olduğu açıklandı.

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, turnuvanın 40'ıncı Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirileceğini söyledi. Öngel "Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza birer madalya ve katılım belgeleri vereceğiz. Dereceye giren sporcularımıza ise ödülleri kültür haftası programı içerisinde konser alanında verilecek. Hedefimiz ilçemizde yaygınlaşan ve gelişen satranç sporuna belediye olarak her türlü desteği vermek" dedi.

SİLİFKE(Mersin), (DHA)

(11.5.2013)

////////////////////////////

MDOB'nin güneydoğu turnesi

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) gösterildiği tüm illerde kapalı gişe oynayan, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan "Seslerle Anadolu" müzikli oyununu 20 Mayıs- 12 Haziran tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu illerinde sahneleyecek. Eser Adana, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Gaziantep, Kilis, Ş. Urfa, Mardin, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş'ta izleyici ile buluşacak.

Türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı D. Şadi Erdoğan'a ait Seslerle Anadolu'nun reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevda Aksaroğlu, ışık tasarımı Tarı Deniz'in üstlendiği eserin koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol, reji asistanlığını Melih Öztürk yapıyor. MDOB orkestra, bale, koro ve solistleri, Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç, Serkan Karagöz ve Hulusi Polat rol alıyor.

Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi, sıra gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana ve Köroğlu'na uzanan oldukça kapsamlı ve zengin repertuara sahip eser, gösterildiği tüm sahnelerde kapalı gişe oynadı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla ulaşarak, sanat hizmeti götürmek sorumluluğu içerisindeyiz" dedi.

MERSİN, (DHA)

(10.5.2013)

/////////////////////////

'Disko kraliçesi'nin Adana performansı

ÜNLÜ DJ Ece Toprak, Adanalı hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Son zamanlardaki çalışmalarıyla Türkiye'nin öne çıkan DJ'leri arasına giren ve 'disko kraliçesi' olarak anılan Ece Toprak, Sports Clup'da sahne aldı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Ece Toprak, kıyafeti ile de dikat çekti. Çaldığı hareketli parçaların yanı sıra şovlarıyla da büyük beğeni toplayan Ece Toprak, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(11.05.2013,FOTOĞRAF)

/////////

Göksel'in Adana konseri

ÜNLÜ pop şarkıcısı Göksel, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından düzenlenen 22. Bahar Şenlikleri kapsamında konser verdi. Çukurova Üniversitesi Amfi Tiyatro'da düzenlenen konserde hayranlarının karşısına çıkan Göksel, eski ve yeni şarkılarını seslendirdi. Dans ve sahne şovu ile beğeni toplayan Göksel, 2 saatlik proğramda, performansı ile alkışlandı. Bahar Şenlikleri, bugün saat 21.00'da Hayko Cepki'nin vereceği konser ile son bulacak.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(11.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Başkan Özcan'ın Anamur çıkarması

MERSİN'in Anamur ilçesinde partilileri ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, önce icraatlarını sinevizyon eşliğinde anlattı, daha sonra parti ilçe teşkilatınca verilen akşam yemeğinde şarkı söyledi.

CHP Anamur İlçe Örgütü Macit Özcan'ı Anamur'a 6 kilometre mesafedeki Pullu mevkiinde karşıladı. CHP İl Başkanı M.Faruk Akar, İlçe Belediye Başkanları ve eski İl Başkanları ile birlikte Anamur'a gelen Özcan, konvoy eşliğinde gittiği ilçe binasında Anamur İlçe Başkanı Dr. Nevin Özel ve İl Başkanı Akar'ın ardından söz aldı. Özcan, sinevizyon eşliğinde 15 yıllık belediye başkanlığı döneminde Mersin için yaptıklarını anlattı. Yeni yasa ile Büyükşehir Belediye yetkilerinin bütün il sınırına yayıldığını hatırlatan Özcan, artık Anamur'dan Çamlıyayla ve Tarsus'a kadar bütün ilçelerde aynı yatırımların genişletilerek yapılacağını, belirtti.

ŞARKI SÖYLEDİ

Özcan, akşam da CHP Anamur İlçe Örgütü'nün onuruna verdiği yemeğe katıldı. Çupra balığının ikram edildiği yemekte yerel sanatçı Ali Koyu'nun çalıp söylediği türkülerle coşan Özcan, İlçe Başkanı Dr. Nevin Özel'in konuşmasının ardından mikrofonu alarak sahneye çıktı. Ali Koyu'nun sazı eşliğinde türküler söyleyen Özcan'a partilileri eşlik etti.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)

(11.5.2013)

//////////////////////

TÜGİAD Başkanı Öner: Kanlıdivane'de çevre düzenlemesi yapılmalı

TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, Mersin'in önemli tarihi kalıntıları arasında yer alan Kanlıdivane'de çevre düzenlemesi çalışmalarının bir an önce başlatılmasını istedi. Öner, bu çalışmalar tamamlandığında Kanlıdivane'nin kentin marka değerine daha fazla katkı sunacağını belirtti.

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Üniversitesi tarafından hazırlanan Kanlıdivane Çevre Düzenleme Projesi çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2013 programına alındığını anımsatan Öner, yeni turizm sezonunun başladığı şu günlerde, bu konuya biraz daha ağırlık ve öncelik verilmesini istedi. Turizmin sadece deniz ve kumdan ibaret olmadığını vurgulayan Öner, "Yöremize gelen turistleri tarihi değerlerimizle de cezbetmeli ve elimizdeki tarih hazinelerinin kıymetini bilmeliyiz" diye konuştu.

HELENİSTEK DÖNEM YERLEŞİMİ

Proje danışmanlarından Yrd.Doç. Dr.Nida Naycı ise Kanlıdivane hakkında şu bilgileri verdi:

"Kanlıdivane (Kanytella) Ören yeri Mersin'in yaklaşık 60 km batısında, Mersin-Silifke karayolunun 3'üncü kilometresinde yer alıyor. Antik kent, obruk olarak adlandırılan büyük bir yer çöküntüsünün etrafına kurulu bulunuyor. Ören yerindeki kalıntılar antik kentin tarihinin Hellenistik Döneme (M.Ö. 3-2'nci yüzyıl) kadar gittiğini gösteriyor. Hellenistik Dönemde başlayan iskan Roma döneminde de varlığını devam ettirdi. Roma dönemine ait en dikkat çekici kalıntılarını, kentin kuzey yamaçlarındaki nekropolis alanında bulunan lahitler ve anıt mezarlar oluşturuyor. Ayrıca, yerleşimin batısında, Çanakçı olarak adlandırılan alanda bulunan kaya mezarları ve bunların yanlarındaki kaya kabartmaları, antik yerleşimdeki bir diğer nekropolis alanının varlığına işaret ediyor. Kanlıdivane sahip olduğu önemli kilise yapıları ile dikkat çekse de son yıllarda yapılan araştırmalar antik yerleşimin hiç bilinmeyen başka bir özelliğini açığa çıkartıldı. Kiliselerin yanı sıra çok sayıdaki evin ve zeytinyağı atölyesinin varlığı, Kanytella'nın bu evrede önemli bir tarımsal üretim merkezi olduğuna işaret ediyor. Mevcut atölyelerin içlerinde zeytinyağı üretmek için kullanılan donanımlar arasında, zeytinin ezilmesi için kullanılan ve kaldıraç ilkesiyle çalışan baskı kollu presler; zeytin çekirdeğini kırmak için kullanılan mortar formlu kırma tekneleri ve tekerlek formlu kırma taşları dikkati çekiyor."

MERSİN, (DHA)

(11.5.2013)

/////////////////////////

Mut kaysısı değerlendirildi

MERSİN'in Mut İlçesi'nde Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) tarafından 7. Geleneksel Mut'un Sofralık Kayısı Üretimi ve İhracatını Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Mut Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Murat Orhan, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Genel Başkanı Ali Kavak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, İlçe Tarım Müdürü O.Levet Abaş, Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, sivil toplum örgütleri ile ihracatçı ve üreticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, ilçede modern yöntemlerle kayısı üreticiliğine başlandığını söyledi. AKİB Başkanı Ali Kavak ise, Mut'ta 7 yıldır bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, "Biz ihracatçılar olarak üreticilerimizle etle tırnak gibiyiz. Üretim kaynaklı sorunlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünya kayısı üretiminde birinci sıradayız ama ihracatta birinci değiliz. İşletmelerimiz araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem vermeli ve maliyeti düşürecek çalışmalar yapmalı" dedi. Kavak, bütün dünyada kuralları artık tüketicilerin koyduğunu, pazarın talebi doğrultusunda üretmenin zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan ve Kaymakam Mustafa Şahin de ilçede tarım alanındaki gelişmelerin son yıllarda iyi bir noktaya ulaştığını söyledi.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin)(DHA)

(11.5.2013)

////////////////////////////////////

Tarsus'ta Engelliler Haftası kutlaması

'ENGELİLER Haftası' etkinlikleri Mersin'in Tarsus İlçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Alanı Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen ilk tören Atatürk Anıtına engeliler adına Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik'in çelenk koyması ile başladı. Rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretim gören bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler protokole üyeleri ile birlikte kortej eşliğinde 75. Yıl Kültür Merkezi'ne yürüdü.

75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Görme Engelliler Derneği Tarsus Şube Başkanı Fikri Topuz "Toplumda yaşamlarını büyük bir hassasiyet ile sürdüren engellilerin kalplerinin kırılmaması gerekiyor. Şayet bir engelinin kalbi kırılmışsa onu Cumhurbaşkanı dahi yeniden onaramaz" dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de son yıllarda devletin engelli bireylere sahip çıktığını vurgulayarak "Geçmişte akülü sandalye almak isteyen bedensel engelli bireyler, hayatlarını kolaylaştıran tekerlekli sandalyeyi alamıyorlardı. Bugün ise akülü sandalyelerini bir kaç gün içinde genel sağlık sigortası ile birlikte yüzde 10'luk bir farkı ödeyerek sahip olabiliyor. Yine Evde Bakım Hizmetinde vatandaşlarımız yararlanıyorlar. Beyinlerdeki ve kalplerdeki engellerin yok olduğu günlerde buluşmak dileğiyle" diye konuştu.

Tarsus'ta faaliyette olan rehabilitasyon merkezindeki zihinsel engelli öğrencilerin sahnelediği 'İtirazım Var' adlı tiyatro oyunu salonda bulunanlardan tarafından ilgiyle izlendi. Rehabilitasyon merkezlerinin sahnelediği çeşitli gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(11.5.2013)

////////////////////////

Özcan: Kimse tercih etmez

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir" dedi. Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan Başkan Özcan, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak belli dönemlerde engelli vatandaşlara bugüne kadar 500'ün üzerinde tekerlekli sandalye ile binlerce baston ve hasta bezi dağıtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından daha rahat yararlanabilmeleri için yeni aldığımız otobüslerde asansörlü basamak sistemi mevcut. Ayrıca kent merkezinde birçok kaldırıma rampa sistemi kurma çalışmalarımız devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın sportif aktivitelere de katılabilmeleri için engelli basketbol takımını kurduk ve bu takımımız mücadelesine devam ediyor. Çok küçük şeyler gibi görünen bu destekler, engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşımaktadır. Çünkü engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir."

İstihdam konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 3 oranında engelli vatandaşa iş olanağı sağladıklarını da kaydeden Başkan Özcan, "İmkanlarımız daha geniş olsa, bütün engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlamak isteriz" ifadelerini kullandı.

MERSİN, (DHA)

(11.5.2013)

////////////////////////////

Deliosmanoğlu: Sorunları çözmek için adayım

ADANA Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayan Bayram Deliosmanoğlu, yönetim kuruluyla birlikte, meslekteki sorunları çözmeye hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği'nde (TÜRMOB) siyasetten uzak, çok sesli oda olmak için yönetime gelmek istediklerini belirten Bayram Deliosmanoğlu, Meslekte Birlik Grubu olarak, mesleki projeler ve sorunların çözümü için destek beklediklerini belirtti. Sorunların birlik ve beraberlik içinde çözüme kavuşacağını anlatan Deliosmanoğlu şöyle konuştu:

"Bugüne kadar yapılmayanları gerçekleştirmek, odayı vizyoner bir yaklaşımla yönetmek, çözüm odaklı çalışmak, adalet, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle hareket eden bir anlayışla hizmet vermek için adaylığımızı açıklıyor ve destek istiyoruz. Meslektaşlarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını yakından biliyoruz. Bunların çözümü zor değil. Ancak bizim hedefimiz, bu sorunların çözümünün ötesinde, TÜRMOB'u, 85 bin meslektaşımızı kucaklayan, mesleğe saygınlık kazandıran ve Türkiye'nin meselelerinde sözüne itibarn edilir, etkin ve saygın bir kuruluşu haline getirmek."

ADANA,(DHA)

(11.5.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////

Bu dersle ödül aldılar

MERSİN'de Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji İngilizce Zümresi'nin hazırladığı gösteri, eğitim ve eğlenceyi birleştirdi. "Treasure Hunt" adı verilen oyunda öğrenciler okulun çeşitli yerlerinde daha önceden hazırlanmış etapları geçerek finale ulaşmak için yarışdı. Öğrenciler, her aşamada farklı bir İngilizce becerisini kullanarak geçtikleri etaplarda ödüller kazandı. Videoya alınan uygulama, TED Okulları arasında düzenlenen yarışmada, yaratıcılık dalında ikinci oldu. Kayseri'de düzenlenen konferanstan ödülü alan öğretmenler ve öğrenciler okul bahçesinde başarılarını kutladı.

MERSİN, (DHA)

(11.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////

Bilim fuarına ilgi

MERSİN'in Tarsus ilçesinde açılan bilim fuarında öğrencilerin sergildeği projeler ilgi gördü.

Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından Kültür Sanat Sokağı'nda izlenime sunulan fuarın açılışına Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'nin yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Yılmaz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Açılışı yapan Kaymakam Güldibi, daha sonra standları gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Fuarda Tarsus Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ahşap Teknolojileri, Elektrik - Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, İnşaat Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi bölümlerinin öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan projeler sergilendi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(11.5.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Annelere 60 bin çiçek

MERSİN'in Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü nedeniyle belediye fidanlığında yetiştirilen toplam 60 bin adet çiçeği annelere hediye etti. Çiçekler, resmi ve sosyal kurumlardaki personel ile huzurevinde kalan yaşlılara, Toroslar Teknik Eğitim Kurslarında eğitim gören kadınlara, Toroslar Kültür Sanat Kaldırımı'ndaki vatandaşlara ve Belediye personeline dağıtıldı. Öncelikle Huzurevini ziyaret ederek, Anneler Günü'nü kutlayan ve huzurevi sakinlerine çiçek vren Başkan Tuna, "Annelerimiz, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıklarıdır" dedi. Tuna, daha sonra Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) bünyesinde eğitim gören kadın kursiyerlerin hazırladığı Anneler Günü programına katıldı.

MERSİN. (DHA)

(11.5.2013)

//////////////////////////

Şehit anneleri unutulmadı

MEDİCAL Park Tarsus Hastanesi Anneler Günü etkinliği kapsamında şehit anneleri ile çalışan personelin annelerini ağırladı. Anneler Günü etkinliği çerçevesinde bir dizi program gerçekleştiren Medical Park Tarsus Hastanesi şehit anneleri ve çalışan personelin annelerini hastanede kardiyoloji polikliniği başta olmak üzere çeşitli bölümlerde sağlık kontrolünden geçirildi. Şehit anneleri muayenelerinin ardından Medical Park Tarsus Genel Müdürü Fatih Ökten ve Başhekim Op.Dr.İbrahim Halil Karakan'la sohbet etti. Başhekim Karakan, konuk şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutlayarak çiçek verdi. Medical Park Tarsus Hastanesi, çalışanların annelerini de hastanede konuk etti. Etkinlikte çocuklarını ziyaret eden anneler, Başhekim Yardımcısı Ali Kutta Çelik'le de görüştü.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(11.5.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement