Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(24.5.ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ilk taksit ödemelerinde vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için veznelerin cumartesi ve pazar günleri de açık olacağını söyledi.2013)...

24.05.2013 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(24.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Çukurova'da vezneler hafta sonu açık

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ilk taksit ödemelerinde vatandaşların mağdur duruma düşmemesi için veznelerin cumartesi ve pazar günleri de açık olacağını söyledi.

2013 yılına yönelik "Emlak Vergisi" ile işyerlerine ait "ÇTV"'nin ilk taksit ödemelerinin 31 Mayıs'ta sona ereceğini hatırlatan Arıkan, şu açıklamayı yaptı. "25-26 Mayıs cumartesi ve Pazar günü veznelerimizin tamamı açık olacak. Ayrıca Emlak Vergisi Sorgulama ve ödeme ya da emlak beyannamesi verme işlemlerini mükelleflerimiz online yapabilir. Bu kapsamda, www.cukurova.bel.tr web adresinden, bildirim, borç sorgulama, tahakkuk, ödeme, tahsilat, evrak takip, sıhhı ruhsat, gayri sıhhı ruhsat, haftasonu ruhsatı ile nikah başvurusu, vergi bilgileri, ÇTV bedelleri' sorgulanabilir, kredi kartı ile borç ödemesi güvenli bir şekilde yapılabilir."

Başkan Arıkan, mükelleflerin ödemelerini Belediyeevleri Mahallesi Dr. Ahmet Sadık Bulvarı No: 60 Feyz Apartmanı'ndaki belediye vezneleri ile, Barış Manço Bulvarı üzerindeki Doğal Park ve Adnan Kahveci Bulvarı girişindeki tahsilat şubelerine yapabileceğini kaydetti.

ADANA,(DHA)

////////

Güzeloğlu, MERTİD'in yeni yönetimini kutladı

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği'nin (MERTİD) 6'ncı olağan genel kurul sonrasında oluşan yeni yönetimi kutladı.

Genel kurul sonrasında başkanlık koltuğunu Murat Demir'den devralan Hami İzol ve MERTİD yöneticileri Vali Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette MERTİD yöneticilerine başarılar dileyen Vali Güzeloğlu, turizmin sadece Mersin'in değil aynı zamanda Türkiye'nin de çok önemli bir önceliği olduğunu söyledi. Kentte turizm konusunda kamu, özel ve yerel ölçekte önemli bir birlikteliğin sağlandığına işaret eden Vali Güzeloğlu, "Başta altyapı olmak üzere, Mersin'in turizmde her düzeydeki iddiasını ortaya koyacağız. Çünkü Mersin turizmin bir boyutuyla tanımlanamayacak kadar zengin bir kenttir. Bilinen doğal güzellikleri, tarihi birikimi ve derinliği, inanç değerleri, arkeolojik çok önemli bulguları ve bununla ilgili barındırdığı sit alanları ile Mersin önemli zenginliklere sahip" dedi. MERTİD'in bugüne kadar ortaya koyduğun çabaları memnuniyetle izlediğini aktaran Vali Güzeloğlu şöyle devam etti:

ÇUKUROVA HAVALİMANI'NIN TEMELİ 28 MAYIS'TA ATILACAK

"Mersin, Türkiye'nin ikinci konut ve buna bağlı yazlık yeri bakımından Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olduğu açıktır. Bugün Türkiye hiçbir kentin almadığı kadar yazın konutlara ve ikinci yazlık konutlarıyla gelen çok büyük sayıda bir yerli turist kitlesini ağırlamaktadır. Adeta Türkiye'nin güneydoğusu, İç Anadolusu ve bunun arka planındaki birçok kent için turizm ve tatil Mersin'de anılmaktadır. Ama şimdi bizim hedefimiz büyük. Çünkü sahip olduğumuz zenginlikler büyük. Bunun ötesine geçmek, uluslararası turizmin gerekleri ve beklentileri ile Mersin'i buluşturmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili çok önemli yapısal iyileştirmelerimiz ve yatırımlarımız devam ediyor. Çok uzun zamandır beklenilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 28 Mayıs Salı günü temelini atıyoruz. Bu hayati derecede önemli bir konularının başında geliyor."

Güzeloğlu, Antalya-Mersin ile Karaman-Mersin karayollarının yapımını da 2014 yılı içerisinde bitireceklerini sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)

(24.5.2013)

/////////////////////////

Bisikletçilerden festival

MERSİN Bisiklet Derneği tarafından organize edilen '1'nci Mersin Bisiklet Festivali' başladı. 21 ilden gelen bisikletçiler 4 gün boyunca pedal basarak, Mersin'in doğal güzelliklerini, coğrafyasını, kültürünü yakından tanıma olanağı bulacak.

Festivale katılan 150 bisikletçi, ilk etapta şehir turu attı. Bisikletçiler festivalin 2'nci gününde ise Elvanlı Şelalesi, Lamos Kanyonu, Erdemli Çamlığı ve Kanlıdivane ören yerlerini gezecek. 3'üncü gün programında Adamkayalar, Cennet Cehennem Obruğu, Astım Mağarası, Narlıkuyu yer alıyor. 4'ncü gününde plaj turu yapacak olan bisikletçiler, Kızkalesi plajı, Ayaş Plajı, Kapızlı Plajı, Tırtar Plajı ve ören yerlerini gezecek.

Mersin Bisiklet Festivali'ni düzenleyen Bisiklet Derneği Başkanı Zerrin Arslantaş, yaptığı açıklamada "Mersin doğal ve tarihi varlıkları ile çok güzel bir ildir. Amacımız bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu anlatmak ve güzelliklerimizi tanıtarak turizme destek vermektir" dedi.

Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)

(24.5.2013)

//////////////

Girişimcilere sertifika

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile KOSGEB'ın ortaklaşa hayata geçirdiği 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 60 kursiyer sertifikalarını aldı.

Mersin ESOB'da düzenlenen sertifika törenine Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra, ESOB Başkanı Talat Dinçer, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, protokol üyeleri ile sertifika almaya hak kazanan vatandaşlar katıldı.

Törende söz alan ESOB Başkanı Dinçer, amaçlarının bilinçli, işini iyi bilen, planlamasını iyi yapan gençler yetiştirebilmek olduğunu söylei. Dinçer "Bu amaçla KOSGEB ile işbirliği halinde 2 grubun eğitimini bitirdik. Üçüncü grubumuz yakında başlayacak ama ondan sonra diğer ilçelerimizde İŞKUR ve KOSGEB desteğiyle bu girişimcilik eğitimlerini başlatacağız. Amacımız açılan iş yerlerini ayakta kalmasıdır" dedi.

Vali Güzeloğlu ise eğitimi düzenleyen ESOB yönetimine teşekkür ederek, Türkiye'nin gelişim ve değişim sürecinde en önemli kavramın üretim olduğunu vurguladı. Güzeloğlu şunları söyledi:

"Türkiye'nin yeni dönemde ekonomik anlamda uluslararası gerçekten bir büyük başarıya imza atarken ve 2023 hedefine doğru yol alırken bunu gerçekleştirmek ve bu sorumluluğu her gün hissederek hareket etmesinin de en önemli ve en öncelikli ödevi olduğunu belirtmek istiyorum. Bu çerçevede gerek eğitimleri ama eğitimlerin sonrasında da mesleki alandaki girişimcilik yeteneklerini arttıracak genç nüfusu, Türkiye'nin bu hedeflere varması için en önemli katkıyı sağlayacak bir itici güç olduğunu düşünüyorum. Dünya bugün küresel bir köy olarak tanımlanıyor. İletişim otobanlarıyla her köşesine erişilebilir, ticaret artık her noktadan her noktaya her konuda yapılabilir hale geldi. Geçmişteki gibi çok büyük sermayeler çok önemli ve gerekli bu anlamdaki altyapılar çok söz konusu değildir. Önemli ve öncelikli olan dünyanın gelişimini doğru okumak, bu doğrultuda kendisini doğru tanımlamak ve yapması gereken eğitimi ve beceriyi kazanmaktır. Sizler burada aldığınız eğitimi daha ileriye ve daha öteye taşıyacak ama başlangıç olarak bir başlangıcı böylelikle yapmış olacaksınız."

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu tarafından eğitimi bitiren 60 kişiye sertifikaları verildi.

MERSİN, (DHA)

(24.3.2013)

/////////////

Yuliana Krivoşapkina birinci oldu

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde bu yıl 40'ıncı kez düzenlenen Uluslararası Silifke Kültür Haftası'nda

3'üncü Türkçe Konuşan Ülkelerarası Ses Yarışması'nı Rusya-Saha-Yakut sanatçısı Yuliana Krivoşapkina oldu.

Jürinin artistik vokal yeteneği, performans, sahne duruşu, ustalık gibi kriterlere göre yaptığı değerlendirme sonucunda Yuliana Krivoşapkina-Saha Yakut (Rusya) birinci olurken 4 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu. Azerbaycan'dan Agşin Abdullayev ikinci sırayı alarak 3 bin dolar, Türkiye'den

Ferit Özkan Başeğmez üçüncü olarak 2 bin dolar ödül aldı. Dereceye giren ses sanatçıları ödüllerini Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in elinden aldı.

Yarışmaya katılan tüm sanatçılara ve jüri üyelerine Silifke Kültür Haftası Plaketi sunan Başkan Öngel katkılarından dolayı TÜRKSOY Genel Sekreteri ve Kazakistan Kültür eski Bakanı Düsen Kaseinov ile TRT AVAZ Televizyonu Genel Koordinatörü Adnan Süer'e teşekkür plaketi verdi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(24.5.2013)

////////////////////////

'Engel tanımayan fotoğrafçılar'

ADANA'da fotoğrafçılık eğitimi alan zihinsel yetersiz 12 çocuk, fotoğraf sergisi açtı. Abidin Dino Sanat Parkı'ndaki etkinlik, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) işbirilği ve Ceyhan Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen 'Engel Tanımayan Fotoğrafçılar' projesi kapsamında düzenlendi. Sergisinin açılışına, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Tüm, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AFAD Başkanı Tahsin Sezer, Adana Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, zihinsel yetersiz çocuklar ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje kapsamında AFAD Üyesi Selçuk Dinçer tarafından yaşları 20 ile 25 arasında değişen 12 zihinsel yetersiz gence fotoğrafçılık eğitimi verildi. Eğitimin ardından kentin çeşitli mekanlarını fotoğraflayan gençler, çalışmalarını sergiyle izlenime sundu.

Açılışın ardından Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Tüm ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, projeye katılan gençlere sertifikalarını verdi. Pazar gününe kadar açık kalacak serginin geliri ZİÇEV'e bağışlanacak.

ADANA, (DHA)

(24.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

İŞKUR otobüsü Reyhanlı'da

AVRUPA Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamındaki, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kampanya otobüsü Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi.

Otobüs, 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör eylemi sonrasında, hayatın en kısa sürede normale dönmesine katkı sağlamak, vatandaşlara en yakın noktadan hizmet sunmak amacını taşıyor.

Otobüste görevli İŞKUR tanıtım görevlileri iki gün süre ile Reyhanlı'da vatandaşlarla yüz yüze görüşmeler yaptı. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli hizmetler konusunda da vatandaşları bilgilendirdi.

İŞ-KUR Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, çalışmaları 22 ilde gerçekleştidiklerini belirterek "Elazığ'daki çalışmalarını yarıda bırakarak Reyhanlı ilçesine geldik. Hizmet sunmaya başladık. Kampanyamız İş-Kur hizmetleri konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyor. İş- Kur hizmetleri konusunda farkındalık oluşturulması, erişimin artırılmasını istiyoruz. Bu amaçla Reyhanlı'da bulunuyoruz. Reyhanlı'da vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek onlara yardımcı olmak amacıyla çalışmaya başladık" dedi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),DHA)

(24.5.2013 fotoğraflı)

///////////

Yerköprü'nün yolu açılmayı bekliyor

MERSİN'in Mut ilçesinde Çevre ve Orman Bakanlığı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce tescillenmiş doğa harikası Yerköprü Şelalesi ilgi bekliyor.

Mut Kaymakam Mustafa Şahin, Evren Köyü'nde, geçtiğimiz mart ayında yaşanan toprak kayması nedeniyle Yerköprü Şelalesi'ne ulaşılan yolun kapandığını söyledi. Kaymakam Şahin "İlçenin önemli turizm merkezlerinden olan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Tabiat Anıtı olarak tescillenen şelalenin yolunun açılması için yazışmamızı yaptık" dedi.

Ermenek çayı üzerinde yer alan Yerköprü Şelalesi'ni gezginciler, doğa harikası olarak yorumluyor. Mut ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıktaki şelaleyle yaklaşık 30 metre yükseklikten akıyor. 200 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve tabanı göl olan su tünelinin içerisindeyse doğallığı bozulmamış sarkıt ve zengin bitki örtüsü yer alıyor.

Murat SÖZERİ/ MUT(Mersin), (DHA)

(24.5.2013)

/////////////////////////

Mezitli'de bilim şenliği

MERSİN'in Mezitli ilçesinde ilk, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu (TUBİTAK) destekli bilim şenliği düzenlendi. Şenliğe, Dr. Hakan Kundak, Zeki Koyuncuoğlu, Tece, Kuyuluk Belediye, Faris Kokulu ilkokulları ile Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu ve Pakize Kokulu, Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, sergiyi ziyaret ederek öğrencilerin projelerini inceledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, bu tür organizasyonların önemine değinerek, "TUBİTAK, Bilim Fuarı kapsamında okullarımızın düzenlemiş olduğu etkinlik ilçemize bilimsel anlamda bir hareketlilik kazandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(24.5.2013)

/////////////////////

Kızılay turizme de katkı sağlıyor

TÜRK Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, dünyanın dört bir tarafında yardım faaliyetlerini sürdüren Kızılay'ın, Türkiye'nin yardım elini uzatırken aynı zamanda tanıtımını da yaptığını anlattı. Kızılay'ın Türk devletinin şefkat elini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını aktaran Saygılı, "Ülkemize minnet duyan yabancı ülke vatandaşları da, refaha kavuştuklarında Türkiye'yi unutmuyor, hem ülkemize geliyor hem de Türkiye'nin adeta tanıtım elçisi oluyorlar" dedi.

KIZILAY HER YERDE

Türk Kızılayı'nın 7 kıtada, nerede bir kriz ve felaket varsa orada Türkiye'nin yardım elini uzattığını ifade eden Saygılı, "Kızılay, insani ve vicdani çalışmalarıyla da Türkiye'nin yükselen marka değerinin daha da yükseltilmesi için misyon üstlendi" diye konuştu. Türkiye'nin yeni anlayışla uluslararası alanda kurduğu pozitif ilişkilerin Türk Kızılay'ının da önünü açtığını kaydeden Saygılı, " Somali'den Myanbar'a, Sudan'dan Japonya'ya, dünyanın tüm kriz bölgelerinde ilk olarak uzanan yardım eli Kızılay'ın oluyor" açıklamasında bulundu.

'TÜRKİYE UNUTULMUYOR'

Türkiye'nin, yardım götürdüğü hiçbir yerde unutulmadığını dile getiren Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, "Kızılay, yardım götürdüğü coğrafyalardaki insanların dostluğunu da pekiştiriyor. Dar zamanlarında yanında olan Türkiye'nin de sevdalısı oluyorlar ve bizi unutmuyorlar. Sıkıntıları sona erince ülkemize geliyorlar. Yardım için gittiğimiz ülkelerde başkalarının elini sıkarken bize sarılarak teşekkürlerini sıcak biçimde gösteriyorlar. Kızılay yardımları bu anlamda, insani ve vicdani yönü kadar ülkenin tanıtımına yaptığı katkılar için de önemlidir. Türk Kızılayı, Türkiye'nin tanıtımı ve gelişimi için de üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(24.5.2013, FOTOĞRAF)

/////////

17 bin fidan toprakla buluştu

OSMANİYE'de Semerkant Haftası etkinlikleri kapsamında Hatıra Ormanı oluşturuldu. Semerkand Vakfı Osmaniye Temsilciliği tarafından Zorkun Yolu üzerindeki Dombullu mevkiindeki 10 hektar alana 17 bin kızıl çam ve servi fidanı dikildi.

Fidan dikimine Osmaniye Orman İşletmesi Müdür Vekili Kamil Özer, Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, TÜMSİAD yöneticileri, OKÜ Kültürel Gelişim Kulübü üyeleri ve Semerkand Vakfı gönüllüleri katıldı.

Topluma vakıf kültürü ve bilincini hatırlatmak istediklerini belirten Semerkand Vakfı Osmaniye İl Temsilcisi Oğuzhan Baykal, amaçlarının vakıf medeniyetini günümüze taşımak olduğunu söyledi. Baykal, "Geçen yıl başlayan Semerkand Haftası'nın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu nurlu yolda yürüme gayreti içerisindeyiz. Gönüllülük esası ile bir yürüyüş başlatmak istiyoruz. Herkesi etkinliklerimize davet ediyorum" dedi.

Fidan dikilen alanın geçen yaz yandığını söyleyen Orman İşletmesi Müdür Vekili Kamil Özer de 2013 yılında Osmaniye'ye 500 bin fidan dikildiğini söyledi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte orman yangını riskinin yüksek olmasından dolayı herkesi duyarlı ve dikkatli olmaya çağıran Özer, vatandaşların herhangi bir duman ya da yangın gördüğünde ücretsiz aranabilen 177 orman yangın ihbar hattına bilgi vermelerini istedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(24.5.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////////

Ali Poyrazoğlu 'Asi Kuş' ile geliyor

TÜRK Tiyatrosu'nun önemli yıldızlarından Ali Poyrazoğlu, 'Asi Kuş' adlı oyunla Adanalıların karşısına çıkacak. İstanbul Tiyatro Festivali'nde büyük ilgi gören Asi Kuş'u, deneyimli sanatçı Ali Poyrazoğlu hem yazdı, hem yönetti, hem de oyuncu olarak sahnede yerini aldı. Bizet'in ünlü operası Carmen'e atıfta bulunan oyun, tiyatro, bale ve güldürü ustalığını aynı anda içeriyor. Asi Kuş 8 Haziran saat 20.00'de Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda izleyici karşısına çıkacak.

ADANA,(DHA)

//////////////

'Seslerle Anadolu' Osmaniye'de

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB) 'Büyük Güneydoğu Anadolu' turnesi kapsamında Osmaniyeli sanatseverlerle buluştu. MDOB, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait 'Seslerle Anadolu' müzikli oyununu Cebelibereket Kültür Merkezi'nde sahneledi. Sahnelendiği tüm şehirlerde kapalı gişe oynayan eser, Osmaniye'de de ayakta alkışlandı.

Eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz, dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait eser koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol ve reji asistanlığını ise Melih Öztürk yaptı. MDOB orkestra, bale, koro ve solistleri; Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagöz rol aldı. Hacivat ve Karagöz, meddah geleneği, kına gecesi gibi Anadolu'nun önemli kültürel ritüellerini de içerisinde barındıran, Karadeniz türkülerinden İstanbul şarkılarına, Mevlana'dan, Köroğlu'na uzanan kapsamlı ve zengin repertuarı bulunan eser, büyük beğeni kazandı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal yaptığı açıklamada, "Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi kapsamında Seslerle Anadolu müzikli oyununu Osmaniye'de sahnelendi. Gösterildiği tüm şehirlerde kapalı gişe oynayan eser Osmaniye'de de seyircinin beğenisine mazhar olarak kapalı gişe oynamıştır. Anadolu'nun kültürel zenginliğinin sahneye taşındığı bu güzel eserle Osmaniyeli sanatseverlerin karşısına çıkmak, kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla hizmet etmek bizleri mutlu etmektedir" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(24.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

İkiz mucitler

OSMANİYE Cebelibereket Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi olan ikiz kardeşler Şeymanur ve Şeydanur Büyükkol, Türkiye Patent Enstitüsü'nün Ankara'da düzenleyeceği 'Bu Benim Eserim' sergisinde Osmaniye'yi projeleri ile temsil edecek. 13 yaşındaki Şeymanur ve Şeyda Büyükkol, Okul Müdiresi Hatice Güntürkün, Koordinatör Öğretmen İsmail Kılınç ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'ı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

'Elektrikli minder' projesini anlatan Şeymanur Büyükkol, "Örneğin bir ortamda ısınmak isteyenler ısıtıcıyı açtığında ısınmak istemeyenler rahatsız oluyor. Bizim bu projedeki amaç ve hedefimizde ısınmak isteyenler ısınırken istemeyenler ısınmadan oturabilsin" dedi. 'Farklı Masa' projesini anlatan Şeydanur Büyükkol ise "Bu projedeki amacım kopya çekilmesini, yiyeceklerin toz almasını ve kalemlerimizin yere düşmesini engellemekti" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, öğrencileri hazırladıkları projelerden dolayı kutlayarak Türkiye Patent Enstitüsü tarafından Ankara'da düzenlenecek olan 'Bu Benim Eserim' sergisinde başarılar diledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(24.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Liselilerden Yedi Kocalı Hürmüz

MERSİN Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sahnelediği "Yedi Kocalı Hürmüz" adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Oyun, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda izleyici ile buluştu. Sadık Şendil'in 1967 yılında kaleme aldığı, Sevinç Falay Bucak'ın yönettiği 2 perdelik oyunu yaklaşık bin tiyatro sever izledi. Kadın-erkek ilişkilerini aşk ve para ekseninde, güldürü unsurlarını da ön plana çıkararak ele alan oyunda, genç tiyatrocuların performansı tam not aldı. Oyun yönetmeni Sevinç Falay Bucak, "Oyunu sahnelememizde bizlere destek veren okul müdürümüze, velilerimize, alkışlarıyla bizi ödüllendiren seyircilerimize ve yüreklerini sahneye koyan öğrencilerime teşekkür ediyorum" dedi.

Serkan AVCI/ MERSIN,(DHA)

(24.05.2013)

//////////////////////

Kursiyerlerden yıl sonu sergisi

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri yaklaşık 9 aylık bir çalışma ile

oluşturdukları eserlerden karma resim sergisi açtı. Teoman Ünüsan Sanat Galerisi'nde izlenime sunulan serginin açılışına Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Usta, Yağlı Boya Kursu Usta Öğreticisi Hikmet Uysal, çok sayıda sanatçı, sanatsever ve kursiyerlerin yakınları katıldı. Sergide 35 kursiyerin yağlı boya tekniğiyle yaptığı 50 eser yer aldı.

Sergi açılışında konuşan kurs öğreticisi Hikmet Uysal, "Uzun bir çalışma temposu sonucunda kursiyerlerimiz tarafından açıldı bu sergi. Çalışmalarda tema konusunda sınırlama yapmadık. Sadece yağlı boya tekniğini tabi tuttuk. Kursiyerlerimiz gerçekten resmi severek yapıyorlar. İstekleri ve başarılı bir çalışma sonrası çok da güzel bir sergi açtılar. Hepsini tek tek tebrik ediyorum" dedi.

Serkan AVCI/MERSIN,(DHA)

(24.5.20139

////////////////

Mezitli'ye yıldız yağacak

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek 'Güneş Festivali' ünlü sanatçıları ağırlayacak. 21 Haziran 'Dünya Güneş Günü' dolayısıyla yapılacak festival üç gün sürecek. Festivalle ilgili bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, "Festivalde bilimsel etkinliklerin yanı sıra müzik şölenimiz olacak. Birbirinden ünlü sanatçıları ağırlayacağımız festivalde; Mersin Devlet Opera Bale Sanatçıları, Edip Akbayram, Zülfü Livaneli, Ali Altay, pop müziğinin sevilen sanatçısı Bengü ve İspanya'dan gelecek olan flemenko gösteri ekibi sahne alacak" dedi.

Festivalin geleneksel hale geldiğinin altını çizen Yıldırım, "Mersin'de yılın 300 günü güneşli geçiyor. Ama güneş enerjisinden yeterince faydalanamıyoruz. Şunu iftiharla söyleyebilirim ki dünyayı bilemiyorum ama Türkiye'de 'Güneş Festivali' adı altında böyle bir festival yapan ilk biziz. İlk olmak Mezitli'ye ve bize ait oldu. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Festivalin bir amacının da Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nin turizme kazandırmak olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: "Amacımız burada hem güneş enerjisinden azami ölçüde yararlanabilmek hem de güneş enerjisiyle beraber insanlığın ortak mirası olan 3 bin yıllık antik kentin turizme kazandırılmasıdır. Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Olimpiyatları bizim için büyük bir fırsat oldu. Olimpiyatların düzenlendiği tarihlerde gerçekleştireceğimiz festivalle Soli'nin ismini tüm dünyaya duyuracağımızı umut ediyorum."

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(24.5.20139

////////////

Okulda doğum günü partisi

MERSİN'de Mezitli Muhittin Develi İlköğretim Okulu'nun anasınıfında doğum günü partisi düzenlendi. Anasınıfı öğretmeni Şerife Solmaz, "Çocuklara paylaşmayı öğretmek için doğum günü partileri düzenliyoruz. Bu hafta öğrencilerimizden Seren Özmertyurt'un doğum günü kutlandı. Öğrencimiz 5 yaşına girdi. Öğrencimize başarılı ve mutlu nice yaşlar diliyoruz" dedi. Doğum günü partisine öğretmenler, öğrenciler ve minik Seren'in ailesi katıldı. Etkinlikte müzik eşliğinde dans eden ve oyunlar oynayan minikler doyasıya eğlendi.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(24.5.2013)

/////////////

Savaşın çocuklarının deniz keyfi

SURİYELİ çocuklar Mersin'in Mezitli sahilinde denize girmenin keyfini yaşadı. Suriye'deki savaştan kaçarak Mezitli'ye yerleşen aileler, hava sıcaklığını fırsat bilerek Soli Halk Plajı'na çocuklarını götürdü. Coçukların bazıları giysilerini çıkararak, bazıları ise pantolonu ile birlikte Akdeniz'in serin sularına kendilerini bıraktı. Plajda renkli görüntüler oluşturan minikler, sahilde kumdan kaleler yaptı.

Gülhan DEMİRCİ/ MEZİTLİ(Mersin),(DHA)

(24.5.2013)

///////////

Süt sorunları paneli

DÜNYA Süt Günü dolayısıyla Niğde Üniversitesi tarafından "Süt Sektörünün Sorunları" konulu panel düzenlendi. Niğde Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Süt Üreticileri Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği panel Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele,

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Yıldırım, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Demirkoparan ve Bakkalbaşıoğlu Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Ayhan Birim konuşmacı olarak katıldı. Paneli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Ethem Akyol, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selen Doğan, akademik ve idari personel, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile davetliler izledi. Panelin sonunda davetlilere süt ikram edildi.

NİĞDE,(DHA)

(24.5.2013 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Öğrencilere süt dağıtıldı

ANTAKYA'ın İffet-Zübeyr Göçmen İlkokulu'nda 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi okul ziyaret ederek öğrenci, öğretmen ve yöneticilerle görüştü. Süt tüketiminin öneminin anlatıldığı etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Gülistan ve Okul Müdürü Mustafa Öztürk, öğrencilere süt dağıttı.

HATAY,(DHA)

(24.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Öğretmenler Korosu'ndan bahar konseri

ADANA Öğretmenler Korosu, düzenlediği Türk Sanat Müziği konserinde müzik dolu bir gece yaşattı. 1982 yılında kurulan ve 31 yıldır aynı şefle çalışmalarına devam eden Adana Öğretmenler Korosu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Bahar Konseri verdi. Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu'ndaki konsere Türk Sanat Müziği sevenler büyük ilgi gösterdi. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Faik Kasapoğlu şefliğine sahne alan Adana Öğretmenler Korosu, farklı makamlarda 14 eser seslendirdi. İkinci bölümde ise sahneye TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Ayşe Taş çıktı. Taş, kendi repertuvarından oluşan şarkıları ile ayakta alkışlandı.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(24.5.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement