Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un özelleştirileceği, Katarlılara satılacağı, ipotek verildiği iddialarını yalanladıÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Varlık Fonu'na devredilen kurumun özelleştirileceği, Katarlılara satıldığı ve ipotek verildiği gibi iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını söyledi,...

11.05.2017 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sütlüoğlu, ÇAYKUR'un özelleştirileceği, Katarlılara satılacağı, ipotek verildiği iddialarını yalanladı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Varlık Fonu'na devredilen kurumun özelleştirileceği, Katarlılara satıldığı ve ipotek verildiği gibi iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını söyledi, "Biri rüyasında bir şey görüyor, sabah kalkıp ortaya kuyruklu yalan atıyor" dedi.

Çaykur Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, çok başarılı geçen 2016 yılında üreticilerden alınan 687 bin ton yaş çaydan 134 bin 63 kilo kuru çay üretildiğini hatırlattı, bunun karşılığında üreticilere 1 milyar 258 milyon 684 bin lira ödeme yapıldığını söyledi. Son yıllarda kuru çayda pazar paylarını yüzde 20 artırdıklarına dikkat çeken ve geçen yıl 122 bin 777 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Sütlüoğlu, şunları söyledi:

"5 bin 500 ton dolayında ihracat gerçekleştirdik. Soğuk çayda 7 milyon litre ihracatımız oldu. Kuru çay satışı her yıl artıyor. Ancak bazı kesimler, 'kuru çay satışları azaldı' diye rüya görüyor. Çaykur' u kötüleyerek ne yapmaya çalışıyorlar? Kime hizmet ediyorlar? Şu anda 62 bin ton dolayında kuru çay stokumuz var. Bu rakam bir önceki yıl 58 bin tondu. Çok büyük bir stokumuz yok. Bir miktar artış olması normaldir. Çaykur olarak vatandaşı mağdur etmemek için kotaları yüksek tutuyor ve çok çay alıyoruz. Satabildiğimizin üzerinde çay alıyoruz. Kapasite artırımı ile günlük daha çok çay işleyerek bunu yaptık. Bu yöntemle özel sektörü de terbiye ettik. Çaykur olarak kar odaklı değil vatandaş odaklı politika izliyoruz. Çayda pazar payımız yüzde 20 büyüdü. Pazar lideri olan bir firmanın yüzde 20 büyümesi olağanüstü bir başarıdır. "

ÇAYKUR KAR REKORU KIRDI

2016 yılının Çaykur için çok karlı bir yıl olduğunu ifade eden ve yılı 82 milyon 124 bin lira karla kapattıklarını belirten Sütlüoğlu, "Bu rakam Çaykur tarihinin açık ara en büyük karıdır. Bu şekilde karlılığımızı sürdüreceğiz. Sosyal politikaları öne alan, karlılığı öne almayan ve üretici menfaatini düşünen bir kurum olduğumuz için zaman zaman kurum kar etmemiş olabilir. Son yıllarda kar eden bir kuruluş haline geldik. Bir taraftan ciddi yatırımları yaparak büyüyoruz. Üreticiyi koruyacak tedbirler alıyoruz, hem de pazar payımızı artıyoruz. Bunlar takdire şayan başarılardır" dedi.

BEYAZ ÇAY TOMURCUĞUNUN KİLOSU 500 LİRA

Yaş çay kampanyasını açtıklarını ve birinci sürgün döneminde üretici kotasını dekara 400 kilogram olarak belirlediklerini ifade eden Sütlüoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Üreticiyi korumayı amaçladık. Eğer özel sektör vatandaşı mağdur edecek politika izlerse yine kota artırımı ile müdahale edebiliriz. Randevulu çay alımı bu yıl da sürdürülecek. Bu yıl beyaz çay üretimine ağırlık vereceğiz. Beyaz çay üretim miktarımız biraz düştü. Üreticilerden tarlaya girerek beyaz çay tomurcuğu toplamalarını istiyoruz. Bu yıl bir kilo yaş beyaz çay tomurcuğunun kilo fiyatını 500 lira olarak belirledik. Bu üretici için iyi bir ek gelir olacak. Beyaz çaydan kanser ilacı yapma çalışmaları Japonya ile birlikte ortaklaşa sürüyor. Bu konuda önemli gelişmeler var ve yakında çok güzel haberleri kamuoyu ile paylaşacağız."

'RÜYASINDA BİRŞEY GÖRÜYOR, SABAH KALKIP ORTAYA KUYRUKLU YALAN ATIYOR'

Çaykur'un Varlık Fonu'na devredilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan ve bu gelişmenin kurumun özelleştirileceği anlamına gelmediğini ifade eden Sütlüoğlu, "Çaykur daha önce özelleştirmeye yakın bir kurumdu. Ama olmadı, Cumhurbaşkanımız bunu istemedi. Çaykur'un sektördeki lokomotif görevini sürdürmesini istedi. Varlık Fonu ile Çaykur daha korunaklı hale geldi. 'Çaykur Katarlılara satıldı, ipotek verildi' gibi iddialar gündeme getirildi. Biri rüyasında bir şey görüyor, sabah kalkıp ortaya kuyruklu yalan atıyor. Çaykur bakkal dükkanı mıdır ki Katar'lılara satılacak. Çaykur'un satılması da, mal varlığının teminat olarak verilmesi de yalandır. Mantıksız, tutarsız yalanlar ortaya atılıyor. Hiç utanmadan yalan söylemeye devam ediyorlar. Hemşerilerimiz bu tür yalanlara inanmasın, yok saysınlar. Bu tür yalanlarla onlar siyasette pirim yapmaya çalışıyor olabilirler. Milleti ürkütmekle, milletin kafasını karıştırmaktan ne anlıyorsunuz? Milleti üzmekle vidanınız sızlamıyor mu?" dedi, Çaykur'un Varlık Fonu'na devredilmesi ile devler ligine dahil olan kurumun çok önemli avantajlar yakaladığını sözlerine ekledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu açıklamaları

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

========================================

Ticari araç yol ayrımındaki bariyerlere çarptı: 5 yaralı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, hafif ticari aracın D-100 Karayolu'nda yol ayrımında bulunan bariyerlere çarpması sonucu 5 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, D-100 Karayolu Mimar Sinan Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Mehmet Abanoz idaresindeki 16 SIE 27 plakalı hafif ticari araç yol ayrımında bulunan bariyerlere çarptı. Bariyerleri parçalayan hafif ticari araç hurdaya döndü. Kazada, araç sürücüsü Mehmet Abanoz, araçta bulunan Yasin Karataş, Cengiz Çelik, Üzeyir Mutlu ve Engin Demir yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil ekipleri yaralılara müdahalede bulundu. Seka Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Araçtan görüntü, yoldan görüntü

Yaralılara müdahale edilmesi

Yerde yatan yaralıya müdahale edilmesi

Yaralıların ambulansa konulması

Haber - Kamera : Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli), -

===============================================

Seyyar satıcının arabasına el koyan zabıta ekiplerine vatandaşlardan alkışlı protesto

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir caddece erik satan satıcınının arabasına zabıta ekipleri el koydu. Seyyar satıcı bir süre arabasını zabıta ekiplerine vermemek için direndi. Daha sonra diğer zabıta ekipleri gelerek erik yüklü arabayı zabıta aracını yükledi. Seyyar satıcı ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli arbede çıktı. Olayı gören vatandaşlarda zabıta ekiplerini alkışlayarak protesto etti.

Görüntü DÖkümü

------------------

-Seyyar satıcı ile zabıta ekipleri arasında çıkan arbede

-zabıta ekiplerinin erik yüklü arabayı araçlarına yüklemesi

-seyyar satıcının tepkisi

-vatandaşların alkışlı protestosu

detaylar

Haber : ORDU

===================================================

6'ncı kattan otomobilin üzerine düşüp ağır yaralandı

Güvenlik kamerası görüntüleri

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde, 30 yaşındaki Ramazan Yaşin, 6 katlı binanın damından park halindeki otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yaşin'in düşüşü, güvenlik kamerasına yansıdı.

Numune Mahallesi İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde zemin ve ara katla birlikte 6 kat olan Burak Apartmanı'nda oturan Ramazan Yaşin, dün saat 19.00'da dama çıktı. Dam kenarında dengesini kaybeden Yaşin, binanın önünde park halindeki otomobilin üzerine düştü. Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda ağır yaralanan Yaşin, götürüldüğü hastanede tedaviye alındı.

İntihar mı ettiği yoksa dengesini mi kaybettiği henüz belirlenemeyen Yaşin'in yaralanmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ramazan Yaşin'in düşüş anı

Çevredekilerin koşuşturmaları

Ambulansı aramaları

Binanın dış görüntüsü

Olayı gören Hakan Bayrakçı ile röp.

Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),

==============================================

Aşırı hızlı otomobil sürüye daldı; 25 koyun telef oldu

Güvenlik kamerası görüntüleri

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde koyun sürüsüne dalan aşırı hızlı otomobilin çarptığı 25 koyun telef oldu.

Dün akşam Kamil Kara Bulvarı Sumbas kavşağında Gökhan Uçuk yönetimindeki 01 RF 444 plakalı otomobil, yolun karşısına geçen Osman Gani'ye ait koyun sürüsüne daldı. Gece karanlığında meydana gelen kazada güçlükle duran otomobilin çarptığı 25 küçükbaş hayvan telef oldu. Telef olan koyunlar yola savrulurken, ihbar üzerine olay yerine gelene polis ekipleri, araç trafiğini kontrollü olarak sağladı.

Koyunları yaylaya götüren Osman Gani, ışık tutmasına rağmen otomobilin hayvanlara gelip çarptığını söyledi. Telef olan koyunlar kamyonete yüklenerek götürüldü.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Aracın koyunlara çarpma anı (**Güvenlik Kamerası**)

Yerdeki kanlar içinde kalan koyunların görüntüsü

Refüjlere savrulan ölü hayvanlar

Olay yerindeki itfaiye ve vatandaşlar

Haber-Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye),

===================================================

Süs havuzlar içerisinde uyuşturucu hap ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza Ekipleri, Adana'da bir depoya yaptıkları operasyonda, mermer süs havuzlarının içerisine gizlenmiş yaklaşık 58 kilo ağırlığında 337 bin 205 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekipleri, Adana Seyhan yakınlarındaki bir depoya boşaltılacak süs havuzların içerisine uyuşturucu madde gizlenerek kaçakçılık yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Adana Gümrük Muhafaza Ekipleri ile koordineli olarak yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, deponun adresini tespit eden ekipler, depoyu ve müştemilatını fiziki takibe aldı. Şüpheli TIR'ın depoya gelmesi ve yükü boşaltması üzerine operasyona başlandı.

Depoda yapılan aramada, 52 tahta palet içerisinde monte edilmiş süs havuzlar tespit edildi. Narkotik dedektör köpekler Liza ve Odin ile yapılan kontrolde, dedektör köpeklerin iki palete aşırı tepki verdiği görüldü. Bunun üzerine kırılarak açılan mermer havuzlarda, naylon poşetlere gizlenmiş yaklaşık 58 kilo ve toplam 337 bin 205 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Narkotik madde tespit cihazları ile yapılan analizde, hapların captagon olduğu belirlendi. Captagon talebinin yoğun olduğu Arap Yarımadası ülkelerine kaçırılacağı tahmin edilen hapların piyasa değeri ise yaklaşık 7 milyon TL olduğu belirtildi.

Olay sonucunda şüpheli iki şahıs gözaltına alınarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Görüntü Dökükü

---------------------

-Operasyondan görüntü

Haber: ANKARA

========================================

Mersin'de 200 polisle uyuşturucu operasyonu

MERSİN'de polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinde Narkotik, Terörle Mücadele, Özel Hakaret ve Asayiş Şubesi'nden oluşan 200 kişilik ekip, Demirtaş, Çay, Çilek, Şevket Sümer, Gündoğdu ve Yenipazar mahallerine baskın yaptı. Eş zamanlı olarak girilen mahallelerde şüpheli evler tek tek arandı. Narkotin köpeklerinin de katıldığı aramada 10 paket esrar ele geçirilirken 10 şüpheli de gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ekipler Emniyet Müdürlüğü bahçesinde

Ekipler emniyetten çıkarken

Polisler yolları tutarken

Polisler durdurdukları araçları kontrol ederken

Araçlar aranırken

Narkotik köpeği araç içerisinde gezerken

Polisler şüpheli şahsı duvara dayayıp üzerini ararken

Polis köpeği evin bahçe içerisinde gezerken

Köpek evin içerisinde gezerken

Polis bulanan uyuşturucuyu gösterirken

Polisler sokakta vatandaşaları durdururken ve üzerlerini ararken

Haber -Kamera: Mustafa İNSAN/MERSİN

==============================================

Eskişehir Barosu'ndan Atatürk'e hakarete suç duyurusu

ESKİŞEHİR Baro Başkanı Rıza Öztekin ile bir grup avukat, 'Derin Tarih' adlı televizyon programında Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Baro Başkanı Rıza Öztekin, TV Net televizyonunda yayınlanan 'Derin Tarih' adlı programda sunucu ve konuşmacıların Atatürk'e hakarette bulunduklarını söyledi. Bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Öztekin şöyle konuştu:

"Televizyon programında Süleyman Yeşilyurt, Yavuz Bahadıroğlu ve Mustafa Armağan, Atatürk ve manevi kızı Afet İnan ile ilgili gerçek dışı ithamlarda bulunmuş ve Atatürk'ün hatırasına basın yoluyla alenen hakaret etmişlerdir. Haklarında suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca geçtiğimiz hafta içinde sosyal medyada paylaşılan Hasan Akar adlı kişiye ait olduğu bilinen video görüntüsünde Hasan Akar, Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım hakkında gerçek dışı ithamlarda bulunmuş ve Atatürk'ün hatırasına basın yoluyla hakarette bulunduğu için onun hakkında da suç duyurusunda bulunduk. Eskişehir Barosu bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Atatürk'ün aziz hatırasına hakaret edenlerle hukuk içerisinde mücadele etmek, keza Atatürk ilke ve devrimlerini savunmak, yaşatmak ve korumak azim ve kararlılığından asla taviz vermeyecektir."

Görüntü dökümü:

-Baro Başkanı Rıza Öztekin'in adalet sarayı önünde konuşma yapması,

-Basın açıklamasına katılan avukatların,

-Adalet sarayını dışından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

=====================================

Pompalı tüfekle intihara kalkıştı

MANİSA'nın Şehzadeler İlçesi'nin en işlek sokaklarından birinde pompalı tüfekle intihara teşebbüs eden ve madde bağımlısı olduğu belirtilen 28 yaşındaki T.T. (Tuncer Tozan), eşi, akrabaları ve polisin ikna çabalarıyla eyleminden vazgeçti.

Olay, bugün saat 13.00 sıralarında, 1. Anafartalar Mahallesi 1610 Sokak üzerindeki bir restoranın önünde meydana geldi. Bir aile şirketi olan restoranın bir şubesinden diğer şubesine gönderilince bunalıma girdiği öne sürülen ve madde bağımlısı olduğu belirtilen T.T, eline geçirdiği dayısına ait pompalı tüfekle yakınlarının gözü önünde intihara kalkıştı. Durumdan haberdar edilen polis, T.T'Yi ikna etmeye çalıştı. Kucağındaki 5 aylık çocuğuyla eşi, akrabaları ve polisin ikna çabalarıyla eyleminden vazgeçen T.T., önce hastaneye sonra polis merkezine götürüldü. T.T.'nin intihara teşebbüs ettiği o anları birçok vatandaşın cep telefonuyla görüntülemesi dikkati çekti. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

T.T.'nin intihara teşebbüs anında görüntü

Ailesinin, eşinin ve polisin razı ederken görüntü

T.T.'nin intihardan vazgeçerken ve polise otosuna bindirilirken görüntüsü

Haber: İlker KILIÇASLAN- Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=========================================

Engelli çocuklar üniforma giyip polis oldu, panzerle göreve çıktı

EMNİYET Genel Müdürlüğü, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası nedeniyle Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda program düzenlendi. Üniformalı polis olan engelli çocuklar resmi tören geçidinde bulunurken, polis panzerleri ile göreve gittiler.

POLİS ÜNİFORMALI TEMSİLİ GEÇİŞLE PROTOKOLÜ SELAMLADILAR

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda düzenlenen programa Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları ile engelli çocuklarla aileleri katıldı. Program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Türk Bayrağını selamlama ile başladı. Pogramda Polis Bandosu tarafından çalınan müzik ve marşlar eşliğinde engelli çocuklardan oluşan tören takımı, temsili olarak ailelerini ve protokolü selamlamladı.

ENGELLİ ÇOCUKLAR POLİS PANZERLERİ İLE GÖREVE GİTTİ

Program kapsamında 24 engelli çocuk, polis kıyafeti giydirilerek Özel Harekat Dairesi bünyesindeki araçlar ile temsili göreve gönderildiler. Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nce yanan lastiklerin TOMA aracı ile söndürülme anı gösterildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı KEM Şube Müdürlüğü koordinesindeki köpeklerin gösterimi yapıldı.

Prrogram sonrasında Engelli çocuklara hediye ve şapka hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

24 engelli çocuğun temsili görevden geliş anları

Engelli Çocuklara Şapka ve Hediye dağıtımı

Çocuklardan genel görüntüler Polis Köpeklerinin gösterimi

TOMA aracı ile söndürülme anı

Engelli Çocuklar ile ropretj

Engelli Çocuklar ile toplu fotoğraf

Engelli çocuklarla röportaj

Haber-Kamera: Mehmet DEMİR/ GÖLBAŞI(Ankara), -

========================================

Ziftten kurtarılan yavru köpekler yeni yuvalarını arıyor

EDİRNE Belediye ekipleri, zifte yapışan 3 köpek yavrusu ve annelerini bulundukları yerden kurtararak Sokak Hayvanları Barınağı'nda tedavi altına alınmalarını sağladı.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri gelen ihbar üzerine Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi'nde bulunan inşaat deposuna gitti. Depoda zifte bulanarak ölmek üzere olan 3 yavru köpek ve annelerini bulan ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı. Ekipler, titizlikle yürüttükleri kurtarma çalışması sonucunda anne ve yavruları bulundukları yerden alınarak Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na getirildi. Ekipler tarafından Sokak Hayvanları Barınağı'na getirildiklerinde anne ve yavru köpeklerin durumlarının ağır olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, şöyle dedi: "Yavru köpeklerin tüm vücudu, anne köpeğin ise bir kısmı zifte bulanmış durumdaydı. Veterinerlerimiz, hareket edemez halde olan yavruları kaybetmek üzere olduklarını belirttiler. Özenli bir çalışma sonucunda zifti vücutlarından tamamen temizlemeyi başaran ekiplerimiz hemen ardından gerekli tedavileri gerçekleştirmeye başladı."

Anne ve yavru köpeklerin ayrı bir yerde bakımlarının sürdürüldüğünü ifade eden Gürkan, "Şu an anne ve yavrularının durumu gayet iyi. Bir süre daha barınağımızda misafir edeceğiz. Ardından bu üç sevimli yavruyu sahiplendirerek, yeni yuvalarına uğurlayacağız" dedi. Özverili çalışmaları için barınak çalışanlarını takdir ettiğini belirten Gürkan, " Türkiye'nin en iyi barınaklarından birine sahibiz. Bunu biz değil, başka illerdeki barınakları gezip gören hayvanseverler söylüyor. Sevimli dostlarımız için şartları iyileştirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhbarda bulunarak ekiplerimizi durumdan haberdar eden vatandaşımıza da duyarlılığı için teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ekiplerin çalışması

-Köpeklerin ziftten kurtarılması

-Barınak tabelası

-Kurtarılan köpekler barınakta

Köpeklere yemek verilmesi

Detaylar

Haber-Kamera: EDİRNE,

============================================

Osman Yardımcı: Devlet etteki KDV'yi kaldırsın

TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Genel Başkan Vekili aynı zamanda Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, kırmızı etteki KDV'nin kaldırılmasını istedi.

Osman Yardımcı Antalya Entegre Et Sanayi ve Ticaret A.Ş'de (ANET) düzenlediği basın toplantısında, et ve tavuk etindeki fiyat politikasıyla ilgili bilgi verdi. Büyük besi firmalarının fiyatları yukarı çekerek yüksek kar etmenin derdine düştüğünü aktaran Osman Yardımcı, elinde binlerce hayvanı olan besicinin, kilo başına 1 TL fark geldiğinde toplamda binlerce TL kar elde ettiğini söyledi. Yardımcı, "1 TL'lik zam, hayvan başına 300, 400 TL'ye ulaşan fark yaratıyor. Hayvan başına yansıyan zam, vatandaşın yediği ete de zam olarak geliyor. Geçen aylarda ete 2 TL zam geldi diye Türkiye ayağa kalktı. Bizler ucuz et satalım, vatandaş ucuz et yesin derdindeyiz. Ramazanda 250 gram et alıp yemeğine katabilsin telaşındayız. Bu nedenle kasap esnafı olarak devletin beyaz eşyada uyguladığı KDV indirimini ete de yapmasını istiyoruz. Bir vatandaş 10- 15 yılda beyaz eşyasını bir defa değiştiriyor. Fakat eti sürekli tüketiyor" diye konuştu. KDV'nin kaldırılması halinde 42 TL olan etin kilo fiyatının 37 TL'ye ineceğini kaydeden Yardımcı, "4 TL KDV indirimi, 1 TL de bizim indirimimiz olacak. Bu indirim vatandaşın cebine 5 TL olarak yansıyacak" dedi.

TAVUK KANADI VE KELEBEKTE YÜZDE 50 ZAM

Ocak ile mayıs ayları arasında tavuk kanadı ve kelebek adı verilen mangallık tavuk etlerine yüzde 40 ile yüzde 50 üzerinde zam geldiğini söyleyen Yardımcı, "Yaz geliyor. Vatandaş mangal yapacak. Fakat tavuk kanadı ve kelebek aldı başını gitti. KDV'nin kaldırılmasıyla birlikte fiyatlarda gözle görülen düşüş olacaktır" diye konuştu.

HİJYENİK KESİM

Mezbahanın daha önce Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET tarafından işletildiğini, sonrasında Antalya Kasaplar Odası'na bağlı Kasaplar Limited Şirketi'ne 1 yıllığına kiralandığını anlatan Osman Yardımcı, "Burada hijyenik ortamda, her ayrıntısına dikkat edilerek kesim yapılıyor. Yol kenarı kesimlerinin büyük ölçüde önüne geçtik. 40 kişilik bir ekiple çalışıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Basın mensuplarından ve başkandan detay görüntü

Osman Yardımcı'nın basın açıklaması

mezbahanedeki etlerden ve çalışanlardan detay görüntü

Osman Yardımcı ile röpörtaj

Detaylar

Haber- İbrahim LALELİ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

===================================

Vatan Partisi'nden, 'İncirlik üssü ABD'ye kapatılsın' kampanyası

İZMİR'de, Vatan Partisi İl Örgütü, bölücü terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'ye ağır silah vereceğini açıklayan ABD'yi protesto etti. Partililer, İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için de imza kampanyası başlattı.

ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye ağır silah vereceğini açıklamasına Vatan Partisi'nden tepki geldi. İzmir'de Konak Meydanı'nda, İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılması için imza kampanya başlatan partililer adına basın açıklamasını Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu yaptı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek de katılarak, partililere destek verdi. PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) karşı devletçe, milletçe büyük bir mücadelenin içinde olduklarını söyleyen Rıfat Mutlu, "Terör örgütlerinin arkasında Amerika ve İsrail var. Vatan toprağı olan İncirlik Üssü'nden kalkan Amerikan uçakları, mehmetçiğimize ve polisimize kurşun sıkan terör örgütlerini koruyor. Amerikan tankları sınır boylarımızda PKK'yı desteklemek için namlularını Türkiye'ye çevirmiş bulunuyor. Dahası, İncirlik Üssü, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ'nün darbe girişimine yataklık etti. Apaçık ortadadır, İncirlik Üssü Türkiye'nin güvenliğine hizmet etmiyor. İncirlik Üssü Amerika'nın Türkiye hükümetini devirme ve Türkiye kalesini içerden ele geçirme girişiminin hizmetindedir. Devekuşu gibi kafamızı kuma gömmenin alemi yok. İncirlik üssü Türkiye'nin bağrına sokulmuş bir hançerdir. Hükümet, Türkiye'ye karşı müdahale ve saldırı üssü bulunmasına izin veremez. Vatan Partisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakan Binali Yıldırım'ı, siyasi partileri uyarıyoruz. İncirlik Üssü Amerika'ya kapatılıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Basın açıklamasından görüntü.

Katılanlardan görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM- Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

=======================================

Polisten 'Güvenli okul, güvenli eğitim' denetimi

SİVAS'ta İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Güvenli okul güvenli eğitim' denetimi gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğün tarafından Türkiye genelinde uygulanan 'çocukların korunmasına yönelik denetim' Sivas'ta da yapıldı. Kentte bu yıl ikincisi düzenlenen uygulamaya asayiş, çocuk, narkotik, terör, trafik, kaçakçılık ve organize birimlerinden oluşan çok sayıda polis katıldı. Kentin çeşitli noktalarında eş zamanlı uygulama yapan ekipler, kafe, büfe ve umuma açık yerleri denetledi. Bazı iş yerlerinde arama gerçekleştiren ekipler, şahıslara yönelik Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı. Okul saatinde okullarında olmayan ve kafelerde oturan küçük yaşta çocuklar uyarıldı. Uygulama kapsamında kapalı mekanlarda sigara içilmesine izin veren bazı iş yerleri ile şahıslar hakkında cezai işlem uygulandı. Çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim ve öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-Denetimden görüntüler

-Yapılan aramalar

-Sigara kuralına uymayan işyerlerine ceza kesilmesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==========================================

Zonguldak'ta okul çevrelerinde 292 polisle denetim

ZONGULDAK'ta, okulların çevresinde öğrencilerin korunmasına yönelik şüpheli kişilere karşı 292 polisin katılımıyla denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde toplam 95 okul çevresinde 292 polisin katılımıyla sabah saatleride eş zamanlı denetim başlattı. Okullarda öğrencilerin korunmasına yönelik şüpheli kişilere karşı denetimler gerçekleşti. İl merkezinde özellikle okulların yoğun olduğu Fener Semti'ndeki denetimlerde eğitim kurumlarının çevresinde öğrencilerin alışveriş yaptığı iş yerlerinde, metruk binalar didik didik arandı. Belgelerinde eksiklik tespit edilen iş yerleriyle ilgili tutunak tutuldu. Okulların çevresinde araçlarıyla gezenler ve bekleyen şüpheli kişilerin üzerleri arandı, kimlik kontrolleri yapıldı. Okullarla ilgisi olmayanlar uzaklaştırıldı. Öğle saatlerine kadar yapılan denetimlerde suç unsuruna rastlanmadı. Denetimlerin gün boyu devam edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-Polisin üst araması yapması

-Eksik belgeden işyerine tutanak tutması

-Yoldan geçenlere kimlik kontrolü

-Araç araması

-Detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

===============================================

Çanakkale'de okul önleri denetlendi

ÇANAKKALE'deki okulların önlerinde polis ekipleri tarafından şüpheli kişilere yönelik denetim yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ülke genelinde yürüttüğü 'Güvenli Okullar Projesi' kapsamında, Çanakkale'de de okul önleri şüpheli kişilere karşı denetlendi. Öğrencilerin okuldan çıkış saatinde okul önünde görev alan resmi ve sivil ekipler, okulla ilgili olmayan kişilere kimlik sorgusu yaptı. Okul önlerinde bekleyen araçlar da kontrol edildi. Polis ekipleri çocukların huzur ve güven ortamında eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla okulların çevresindeki parklar, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonlarını da denetledi. Okul servis araçları ile şoförleri de 'Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği' doğrultusunda kontrol edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Okul önlerinde yapılan polis uygulamasından görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

==============================================

Öğrenci polisler sürücüleri uyardı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Trafiğe Saygı' konulu etkinlikte, öğrenciler jandarma ve polis üniforması giyerek Yakutiye Kent merkezinde sürücüleri denetledi.

6-14 Mayıs Trafik Haftası çerçevesinde 100 öğrenci ile yapılan uygulamada seyir halinde cep telefonu ile konuşan, emniyet kemeri takmayan sürücüler öğrenciler tarafından uyarıldı. Uygulamadan memnun olduklarını belirten bazı sürücüler, "Çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Bizleri uyardılar ve emniyet kemerimizi taktık" dedi.

Öğrencilerin sorumluluk bilincini kazanması anlamında böyle bir uygulama yaptıklarını belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser Zeki Özkan, "Bu tür uygulamalar çocukları trafik konusunda ileride sorumlu bir birey olarak yetişmelerini sağlayacak. Bunun yanı sıra sürücülerde çocuklardan almış oldukları uyarılarla biraz gurur meselesi yapmak suretiyle kurallara uyma alışkanlığını geliştirmek amacıyla amaçlanmıştır. Çocuklar tarafından uyarılan sürücülerin polis tarafından ikaz edilen sürücüden daha fazla etkilendiğini görüyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Çocukların trafikteki sürcüleri uyarması

-Öğrencilerden detay

-Sürücüler ile röp

-Öğrenciler ile röp

-Zeki Özkan ile röp

Haber-Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

=================================================

Çilek'in başkentinde festival heyecanı

EGE Bölgesi'nin çileğin başkenti olarak bilinen kenti Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, Çilek Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 31'incisi düzenleniyor.

Sivaslı İlçesi'nde yaşayan çiftçi Mehmet Turgut'un 1971'de çilek fidesini ilçeye getirip çiftçilerle buluşturmasıyla üretimine başlanan üründen, zaman zaman yaşanan olumsuzluklara rağmen bugün halen 60 aile geçimini sağlıyor. Bugün başlayan ve 14 Mayıs Pazar gününe değin sürecek Sivaslı Çilek Festivali'nde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Festivalin startı bu akşam havai fişek gösterileriyle başlayacak.

Çileğin ilçenin marka değeri olduğunu ifade eden Sivaslı Belediye Başkanı CHP'li Nihat Sazlıgöl, "46 yıldır ilçemizde çilek üretimi gerçekleştiriliyor. Dönem dönem 3 bin tonlara yaklaşan üretime sahip olan çilek, hava şartları ve ekonomik krizler nedenleriyle zaman zaman üretimde azalmalar yaşıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen Sivaslı ilçesi Ege Bölgesi'nde çileğin başkenti unvanını sürdürüyor" dedi.

Sivaslı'da modern tarıma geçen üreticilerin örtü altı ve açık olmak üzere iki çeşit üretim yaptığını belirten Sazlıgöl, "İlçemizde bugünkü verilere göre 360 ile 400 ton çilek üretimi gerçekleşti. Yaklaşık 60 aile halen çilek üretimi ile geçimini sağlıyor. Sivaslı Belediyesi olarak İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile birlikte çiftçilerimize hibe fide dağıtımı yapıyor, üretimi artırmaya gayret ediyoruz. Üretimde kapasite artışı sağlayarak ilçemizin çilekte başkent olmasını sürekli hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

10 bin nüfuslu bir ilçede çilek için düzenlenen festivalin 31'insini kutlamanın kolay olmadığını kaydeden Sazlıgöl, şöyle konuştu:

"Sivaslı ilçesinde üretilen çilekle Türkiye'ye mal olmak istiyoruz. Çilek bizim marka değerimiz, sembolümüz. Çileğe olan yatırımlarımıza eksiltmeden devam ediyoruz. Çiftçilerimize hibe fide dağıtımını yapmayı sürdüreceğiz. Belediye olarak 31 yıldır devam ettirdiğimiz festivalde, çileği ön plana çıkararak tanıtıma büyük katkı sağlıyoruz. Tek sıkıntımız çilek üretimini tek çatı altına toplayamamak. İlçede çilek yatırımı konusunda vatandaşlar arasında ne yazık ki ortak bir anlayış yok. 1971 yılından bu yana üreticilerimiz bir araya gelmeyip bir kooperatif çatısı altında toplanamadı. Geçen dönemlerde görev yapan belediye başkanlarımızın bu konuda ki girişimleri başarısız oldu. Bende üreticilerimizi bir araya getirmeyi başaramadım. Ama çilek üretecek vatandaşların bizden taleplerini hiç geri çevirmedim. Çilekte tonaj artışını sağlayarak, ilçemize iyi bir katma değer sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde bu yıl 11-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Sivaslı Çilek Festivali'ne tüm Türkiye'yi davet eden Sazlıgöl, tüm vatandaşlarımızı çileklerle tanışarak tatmalarını istediğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Çilek tarlasından görüntü

Çileklerden detay görüntü

Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl'le röp

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK,

=========================================

İzmir'de keyifli yaş alma fuarı

TÜRKİYE'de ilk kez. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Keyifli Yaş Alma Fuarı' düzenlendi. Yoga ve kahkaha kursları, rumba, psiko drama, sosyal medya kullanımı, ünlülerle sohbetler ve can dostum terapisi gibi renkli etkinliklerle sağlıklı yaş almanın formüllerinin anlatıldığı fuarın açılışına ünlü sinema oyuncusu Ediz Hun da katıldı.

İzmir ilginç bir fuara ev sahipliği yapıyor. Fuar İzmir'de 'Keyifli Yaş Alma Fuarı' başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fuarda, 'sağlıklı yaş alma', 'Keyifli yaş alma'ya yönelik öneriler, yaş almanın biyolojik, psikolojik, sosyal ve kültürel boyutları konuşulmaya başlandı. Atölyelerde de hobilere yönelik çalışmalar gerçekleşecek.

Fuar'ın açılışına CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP'li Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın yanı sıra fuarda bir söyleşide yeralacak ünlü sinema oyuncusu Ediz Hun da katıldı. Ziyaretçiler Ediz Hun'a büyük ilgi gösterdi. Özellikle kadın ziyaretçiler Ediz Hun'un fotoğranı çekmek ve birlikte fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

'Keyfim yerinde' sloganlı fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'İzmir yaşayan şehir, yaşanacak şehir' sloganı olduğunu, fuarın da bu anlayışla gerçekleştiğini söyledi. Kocaoğlu, "Burada herkes yaşayacak. Birinci özelliğimiz güler yüzümüz, özgürlüğümüz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gitmemiz, demokrasiye, insan haklarına, hukuk devletine inanmamızdır. Bunun için çaba göstermemizdir. Güneş doğudan doğuyor. İzmir yurdumuzun en batısındaki kent. Güneşe tutacağımız bir aynayla tüm Anadolu'yu aydınlatacağız. Bunun için çalışıyor ve üretiyoruz. Gençlerimiz de yaş alanlarımız da bu kentte özgürce, hem yaşam standartı gelişerek hem de mutlak saygı, sevgi görerek bu kentte yaşayacaktır.Yaşamaktadır. Bu kenti kent yapan, diğer kentlerden ayıran, bu kentte yaşayan kadınlarımızdır. Kadınların sosyal hayata, iş hayatında erkeklerden daha fazla içinde olmaları bu kendi diğer kentlerden farklı kılmıştır. İzmirli kadınlara ne iş verirseniz hiçbir şey demez. Ama yaşam felsefesine müdahale etmeye kalktığınız zaman ayağa kalkar ve herkese haddini bildirir" dedi. Başkan Kocaoğlu, Fuar ve kongrenin düzenlemesine katkı verenlere teşekkür etti.

Ünlü sinema oyuncusu ve eski milletvekili Ediz Hun ise konuşmasına, annesinin 1930'lu yıllarda evlenmeden önce, İzmir Kız Lisesi'nde felsefe öğretmenliği yaptığını anlatarak başladı. Hun, 1940 doğumlu olduğunu 76'dan gün aldığını, ancak kendisini genç hissettiğini söyledi. Hun "Hayatımın bazı sırlarını, yaşadığım tecrübeleri paylaşmak için geldim. Dostluğu ve sevgiyi anlatacağım. Benim için en değerli kavramlar" dedi.

"65 YAŞ SONRASINA YAŞLILIK ETİKETİ YANLIŞ"

Fuar ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek de yaş almakla ilgili çarpıcı bir konuşma yaptı. Emekliliğin, yaşlılığın miladı olarak kabul edildiğini, emekli maaşı ile geçinen daha durağan bir son döneminin başlanıldığının düşünüldüğünü belirten Akçiçek, "Oysa yaşamın sınırları yapay olarak belirlendiği böyle bir dönemin, 65 yaş sonrasını yaşlılık olarak genel bir etiket altında toplamanın hatalı olduğunu artık biliyoruz. Yaşlılık deneyimi hepimiz için birbirinden farklı oluyor. Bize özgü gerçekleşiyor. Yaşlılık diye genel bir etiket altında herkesi toplamak hatalı sonuçlara götürüyor. Birçokları yaşlılığın hastalık ve sorunlarla dolu olduğunu düşünüyor. Halbuki artık artan kanı beden ve ruhen kendisine özen gösteren, sosyal ilişkileri bakımından anlamı olan etkinliklerde bulunan, gönüllü hizmetler yapan kişilerin yaşlılıklarında mutlu gelişmelerini devam ettiren ve sağlıklı olduklarını gösteriyor. Bu düşünceler etrafından düzenlediğimiz Uluslararası İzmir Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi'nin her anlamda ilham verici olacağını ve bizleri hayatın her döneminin kendine has güzellikleri olduğunu bir kez daha hatırlatacağına inanıyorum" diy ekonuştu.

SAĞLIKLI YAŞ ALMA MERKEZİNDEN DEFİLE VE KONSER

Açılış konuşmalarını ardından keyifli yaş alma konulu resim ve karikatür yarışması ödülleri dağıtıldı. Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi el sanatları kursiyerlerinin defilesi gerçekleşti. Kursiyerler kendi yaptıkları motiflerin olduğu kıyafetleri kendileri sahnede giydi. Defileyi Başkan Aziz Kocaoğlu, Ediz Hun ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da izledi. Kursiyerler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Açılış töreni Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Korosu'nun konseriyle sona erdi.

25 ATÖLYE ÇALIŞMASI VAR

Keyifli yaş almak için Türk toplumuna özgü stratejilerin de önerileceği fuarda katılımcılar alanında uzman akademisyenler ve başarılarıyla topluma mal olmuş ünlülerle birlikte yaş alma üzerine söyleşiler ve atölyelere katılacak. Uzman akademisyenlerin hastalıklarla ilgili bilgiler vereceği bilimsel programların yanı sıra, ünlü sinema sanatçısı Ediz Hun, tiyatro ve sinema oyuncusu Nilgün Belgün, sosyal programda İzmirlilerle buluşacak. Keyifli Yaş Alma Fuarı'nda birbirinden eğlenceli ve renkli 25 atölye çalışması gerçekleştirecek. Bu atölyelere 7'den 70'e dileyen herkes katılabilecek. Etkinlikler 'Şirin atıştırmalıklar', 'Sende mi diyabetlisin', 'Fotoğrafın güzelliği', 'Geleneksel sanatlar', 'Teknolojim', 'Rekreasyon', 'Masal', 'Resimli yaratıcı drama' ve 'Can dostum terapisi' atölyelerinde gerçekleştirilecek. Hobi atölyesinde örgü, keçe, takı, taş boyama, tahta boyama ve ebru sanatı çalışmaları yapılacak. Ayrıca İngilizce, yoga, nefes, dans, astroloji, kaygı ve kahkaha, ritim ve psikodrama atölyeleri olacak. Ayrıca, sosyal medya kullanımına yönelik atölye çalışması da gerçekleşecek. Fuarda medikal ürün satan firmalarla huzurevleri de stant açtı.

YAŞLILARIN NÜFUS İÇİNDEKİ ORANA ARTIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de yaşlı nüfus olarak nitelendirilen 65 ve daha yukarı yaştakilerin sayısı, 2015 yılında 6 milyon 495 bin 239 kişiye ulaştı. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı 2014 yılında yüzde 8 iken, 2015 yılında yüzde 8.2'ye yükseldi. En yüksek yaşlı nüfus oranında Türkiye, 167 ülke arasında 66'ıncı sırada yer alıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Konuşmalardan görüntü

-Fuarın açılışından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Utku BOLULU -Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

==========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement