Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan kaza yaptı (1)TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Düzce'de geçirdiği trafik kazasında hafif yaralandı.

06.05.2017 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan kaza yaptı (1)

TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Düzce'de geçirdiği trafik kazasında hafif yaralandı.

Kaza 14.00 sıralarında TEM yolunun Gümüşova Rampaları mevkisinde meydana geldi. Ankara yönüne giden Köksal Toptan'ın içinde bulunduğu otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu bariyerlere çarptı. Toptan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kaza yapan aracın görüntüsü

-detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, -

==========================================

Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 10 yaralı

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 10 işçi yaralandı.

Kaza saat 13.30 sıralarında Ereğli-Adana çevre yolu Ulukışla otoban girişinde meydana geldi. Şanlıurfa'dan Konya'ya tarım işçilerini taşıyan Serhat Keskin idaresindeki 63 S 1061 plakalı minibüsün direksiyon idaresini kaybetti. Yol ortasına devrilen minibüs uzun süre sürüklendikten sonra durabildi. Kaza sonrası araç sünücüsü Serhat Keskin ile birlikte minibüsteki 9 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Niğde, Ulukışla ve Ereğli'deki hastanelere kaldırıldı.

Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

(Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yeri görüntüsü

-Polisin incelemesi

-kaza yapan araç

-Araçtan tarım işçilerinin eşyalarının çıkarılması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/EREĞLİ(Konya),

==============================================

Ağrı'ya dolu yağdı

Ağrı'da sağanak yağmur ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 dakika etkili olan dolu nedeniyle kent merkezinin bir bölümü beyaza büründü.

Bugün öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanağın ardından dolu yağışı başladı. Yollarda su birikintileri oluşurken yaya ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Yağış ve doluya dışarıda yakalananlar zor anlar yaşadı. Şiddetli dolu yağışı nedeniyle Ağrı kent merkezin büyük bir bölümü, kıştan kalma görüntülere büründü. Vatandaşlar dolunun oluşturduğu kaygan zeminde güçlükle yürüdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Dolu yağışı

-Kacışanlar

Haber-Kamera: AĞRI,

===========================================

Eskişehir'de yağmur ve rüzgar vatandaşlara güç anlar yaşattı

ESKİŞEHİR'de belirli aralıklarla sağanak halinde yağan yağmur ve şiddetli rüzgar, vatandaşlara güç anlar yaşattı.

Kent merkezinde öğle saatlerinde gök gürültüsüyle birlikte yağmur yağdı. Rüzgarın saatte 50 kilometre hıza ulaştığı Eskişehir'de cadde ve sokaklarda yürüyen vatandaşlar güç anlar yaşadı. Vatandaşlar bir yandan şemsileriyle yağmurdan korunmaya çalışırken bir yandan da şemsiyenin rüzgardan uçmaması için mücadele etti. Bazı vatandaşlar rüzgar ve yağmurdan korunmak için bir süre binaların önlerinde bekledi.

2 KİŞİ YARALANDI

Sazova Mahallesi'ndeki Bilim, Sanat ve Kültür Parkı'nda çalışan bir belediye işçisi rüzgardan uçan masanın kendisine çarpması sonucu, Çamlıca Mahallesi'nde de bir kişi belediye otobüs durağının rüzgardan verilmesi nedeniyle yaralandı. 2 yaralı Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Meteoroloji 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da "Yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Dolu yağışı görüleceği ve yağış anında rüzgarın zaman zaman kuvvetli 30-50 km/s esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Görüntü dökümü:

-Sokakta yağmurdan korunak için şemsiye ile yürüyenlerin,

-Başlarına poşet geçirenlerin,

-Bina önlerinde yağmurun dinmesini bekleyenlerin,

-Sokakta şemsiye ile yürüyenlerin çekilen görünütüleri bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

================================================

Nizip'te patlamamış havan mermisi bulundu

GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, yol kenarında patlamamış havan mermisi bulundu.

Olay, öğle saatlerinde İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Ülfet Caddesi'nde mermi bulanlar, polise haber verdi. İhbarla gelen polisler, patlamamış havan mermisi olduğu belirlenen mühimmatın çevresinde güvenlik önlemi alıp vatandaşları uzaklaştırdı. Polislerin çağırdığı bomba imha uzmanları, çevresinde düzenek olmadığını belirledikleri mermiye el koydu. Havan mermisini caddeye bırakan kişi ya da kişilerin bulunarak yakalanması için çalışma başlatldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Güvenlik önlemi alınması

Havan mermisi

Merminin götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin İLİKSOY-GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Bozdağ: ABD'ye terörist başı Gülen'in tutuklanması için geliyoruz

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, yarın ABD'ye ziyarette bulunup, mevkidaşı bakan ile pazartesi günü görüşme yapacağını belirtirken, "Görüşmemizin konusu terörist başı Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi olacaktır. Eninde sonunda onları bulundukları yerlerden alıp Türkiye'ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim edeceğizö dedi.

Bakanı Bozdağ, Yozgat'ta partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen Mayıs ayı İl Danışma Meclisi toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. Darbe girişimi sonrası hakkında işlem yapılan kişi sayısını da açıklayan Bozdağ, Türkiye'nin Fetullahçı terör örgütü ile mücadelesini de etkin bir şekilde sürdürdüğünü belirtirken, şunları söyledi:

"Bir yandan devletimizin içine sızmış bu örgüt üyelerini tespit edip devlet içinden uzaklaştırırken, öte yandan da örgüt üyesi olan ve suç işleyenlerle ilgili aktif soruşturmalar devam etmektedir. Açılmış davalarla yargılamalar devam etmektedir. 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden bugüne kadar 149 bin 833 kişi hakkında adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 48 bin 636 kişi tutuklanmıştır. Tutukluların 166'sı general, 6 bin 810'u albay ve alt rütbedeki askerlerden, 8 bin 667'si emniyet mensuplarından oluşmaktadır. Diğerleri de diğer görevlerde veya görevde olamayan kişilerden oluşmaktadır. 35 bin 783 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Hakkında yakalama kararı bulunan 6 bin 791 kişi vardır. Yani kaçak durumda olan 6 bin 791 kişi var, bunun 139'u asker, 364'ü emniyet mensubudur. Halen gözaltında bulunanlar 822 kişidir."

Bundan sonra yargılamaların ve soruşturmalar devam edeceğini de belirten Bakan Bozdağ, "Suç işleyenler hakkında suç isnadı bulunanlarla ilgili hukuk ne diyorsa, hukukun gereği yapılacaktır. Medyada, sosyal medyada veya başka yerlerde de zaman zaman yürütülen tartışmalar var. Bu tartışmaları bir tarafa koyup şunu ifade etmek istiyorum; Türk yargısı anayasa ve yasaların verdiği yetkileri kullanmaktadır. Görevlerini anayasaya, kanuna, hukuka ve vicdanı kanaatlerine bağlı olarak yerine getirmektedir. Yargılamalar veya soruşturmalar sırasında soruşturulan kişilerin bir kısmı tutuklu soruşturulduğu gibi, bir kısmı adli kontrol altında soruşturulabilir, bir kısmı da tutuksuz, adli kontrol olmaksızın soruşturulabilir. Yargılamalar da aynı şekilde yapılabilir. Tutuklu olan birinin tahliyesi, adli kontrol olanın birisinin adil kontrolünün kaldırılması, yargılanma nihai bir kararla sonuçlanıncaya kadar o kişilerin aklandığı anlamına gelmez. Yargılama devam edecek ve yargılama sonucunda nihai bir karar, ya berat, ya da ceza kararı çıkacaktır. Berat çıkar, bu temiz aşamalarını geçerse aklanmış olacaktır. Ceza çıkar, temyiz aşaması neticelenirse cezası kesinleşmiş olacaktır, infaz aşamasına geçecektir. Tutuklu biri tahliye olduğu zaman da veya adli kontrol verdiği zaman da soruşturma aşamasındaki soruşturması, yargılanma aşamasındaysa yargılanması devam edecektir. Bunu herkesin bilmesi lazımdır" diye konuştu.

'Sadece medyadaki tartışmalar üzerinden yargının yönlendirilmesini birileri hesap ediyorsa, yanlış yapıyordur' diyen Bakan Bozdağ, Türk yargısının anayasa, hukuk ve kanununa uygun, vicdani kanaatle hareket ettiğını, bundan sonra da aynı kanaatle hareket etmeye, hukuka uygun davranmaya devam edeceğini kaydetti. Bozdağ, "Bu yargılamalarda hukuk için de hukuka uygun bir biçimde devam ediyor, bundan sonra da devam edecektir. Avrupa'dan, başka yerlerden yargılamalara dönük eleştirileri takip ediyoruz ve biliyoruz ki bu eleştiriler Fetullahçı Terör Örgütü, PKK Terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin onlara ilettiği ve onların da dillendirdiği şeylerden başka bir anlam ifade etmemektedir. Terör örgütlerinin görüşlerini yansıtan, eleştirileri bizim bakımımızdan bir öneminin olmadığını buradan bir kez daha ifade etmek isterim" diye konuştu.

FETÖ İÇİN GELİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde kendisinin ABD'ye gideceğini ve ABD Adalet Bakanı ile Pazartesi günü görüşeceğini belirten Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"FETÖ terör örgütü ele başI terörist Fetullah Gülen hala Pensilvanya'da. Cumhurbaşkanımızın, bildiği gibi yakında ABD'ye bir seyahati olaca. Bu seyahatten önce yarın ben de, ABD ye bir ziyarette bulunacağım. ABD Adalet Bakanı ile Pazartesi günü bir görüşme yapacağız. Görüşmemizin konusu terörist başı Fetullah Gülenin geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi olacaktır. Eninde sonunda onları bulundukları yerlerden alıp, Türkiye'ye getireceğiz ve Türk yargısına teslim edeceğiz. Şimdiden FETÖ terör örgütünün teröristleri dört bir yandan bizim ziyaretimizi çarpıtmak için haber yapıyorlar. Zarrap için geliyormuşuz. Yalan söylüyorsunuz, FETÖ için geliyoruz, FETÖ için. Terörist başı Gülen'in geçici olarak tutuklaması için geliyoruz ABD'ye. Türkiye'ye iadesi için gidiyorum. Bu dosyaların üzerinde çalışan bazı savcılarda bana refakat edecekler orada teknik görüşmeler de, yapılacaktır. Ama hep beraber oradan buradan çarpıtmaya başka başka noktaya çekmeye başlıyorlar. İstedikleri kadar çarpıtsınlar Türkiye'nin bu mücadelesi devam edecektir. Bu örgütün gerçek yüzünü herkes görecektir. Tehlike ve tehdit boyutunu herkes çok iyi anlayacaktır. Türkiye'nin ödediği bedellerin başka ülkelerin ödememesi için dost bir ülke olarak bütün ülkeleri uyarmaya da bundan sonra devam edeceğiz. Bundan da Türkiye'nin endişesi olmamalıdır, olmayacaktır da. Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinde gevşeme savsama yoktur olmayacaktır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakan Bozdağ'ın gelişi

Salona girişi

Bakan Bozdağ'ın konuşması

Haber-Kamera: Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, -

==============================================

Bakan Soylu: Kentsel dönüşüm bir vaka ise insanlar da bir vakadır (2)

SOYLU, YAYLA YOLUNDA HAYATINI KAYBEDENLERİN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ali İpekçioğlu, Havva İpekçioğlu, Şükür Ömer Atmaca ve Tahsin Bilaloğlu için Araklı İlçesi' nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ile Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çevre ilçelerin belediye başkanları, hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde Bakan Soylu, hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini iletti. Hacı Hasan Camii'nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından kazada hayatını kaybeden Ali ve Havva İpekçioğlu ile Tahsin Bilaloğlu, Çiftepınar Mahallesi'nde, Şükür Ömer Atmaca ise Sularbaşı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kaza dün saat 07.40 sıralarında Sularbaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Araklı'dan yaylaya giden Naci Hasan İpekçioğlu yönetimindeki 61 DL 974 plakalı kamyonet, rampa aşağı giderken virajı alamayıp kontrolden çıktı ve yaklaşık 400 metre yükseklikteki yamaçtan Aşa Deresi'ne yuvarlandı. Taklalar atan araç hurdaya dönerken, sürücünün babası 67 yaşındaki Ali İpekçioğlu, yengesi Havva İpekçioğlu ve komşuları Şükür Ömer Atmaca olay yerinde, akrabalardan Tahsin Bilaloğlu da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, sürücü Naci Hasan İpekçioğlu ile akrabaları Abbas ve Emine Zelife İpekçioğlu ise yaralanmıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cenazeye taziyeler

Cenaze namazı

Detaylar

HABER KAMERA: FATİH TURAN/ TRABZON

===========================================

Bakan Kılıç: Atatürk Barajı'nda su sporları yapılacak

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa'da Valiliği ziyaret edip kentte olimpik havuz yapılacağını belirterek, Atatürk Barajı'nda kamp kurularak su sporları yapılması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Özel Kalem Müdürü Suat Baylan'ın düğün törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gelen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şanlıurfa Valisi Güngör makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Kılıç, Vali Tuna'dan kente ilişkin bilgi aldı. Şanlıurfa'da olimpik yüzme havuzu yapılacağını söyleyen Bakan Kılıç, şöyle dedi:

"Ülkemizin gelişimine katkısı olan Şanlıurfa'nın çok daha farklı yerlere gelebilmesi için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Tabi daha önceki ziyaretlerimizde programa aldığımız birçok semt sahası, okulların bahçesine yaptığımız sahalar bitmiş durumda. Bunların sayısına baktığımızda 50'yi geçmiş durumda. Şu anda Şanlıurfa'da kullanımda olan havuzlarımız var. Yerel yönetimlerimizle koordine içerisinde küçük semt havuzlarının yapımıyla ilgili desteklerimiz de devam ediyor. Havuzlarımızdan en önemlisi, gündemde en çok takip edilen havuz projelerimizden biri olan olimpik yüzme havuzumuz. Burada bir değişikliğe gidiyoruz. Şu andaki proje olimpik bir havuz inşasıyla ilgiliydi. Bunun içerisine aynı zamanda atlama kulesini de dahil ederek daha farklı bir proje ile atlama branşlarını da dahil ediyoruz. Böylece gençlerimiz su sporlarında farklı bir branşa daha kavuşmuş olacak. Önümüzdeki 40 gün içerisinde olimpik havuzumuzun ihalesi yapılmış olacak. Türkiye'de az sayıda ilde bulunan bu olimpik havuzumuz da Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olsun."

Atatürk Barajı'nda daha önce yapılan su sporlarının da yeniden yapılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Kılıç, "Şunu da çok iyi biliyoruz ki, Şanlıurfa ülkemizin birlik ve beraberliğine kastedenlere karşı hiçbir zaman fırsat verilmemiştir. Bu anlamda da Şanlıurfalı kardeşlerimize, hemşerilerimize ayrı bir teşekkürü borç biliyorum. Çünkü ülkemizin, devletimizin, milletimizin geleceğine kastetmeye çalışan hainlerin hiçbir zaman tutunamadıkları, yer bulamadıkları şehirdir Şanlıurfa. Özellikle devletinin, milletinin, bayrağının yanında duran Şanlıurfa'nın da bu anlamda çok ayrı bir yeri vardır. Yapacağımız gençlik kampı çalışmaları çerçevesinde Atatürk Barajı çevresinde bir kamp merkezinin hayata geçirilmesi, Atatürk baraj gölünde su sporlarının yapılabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kamp vesilesiyle yeni sporcu kardeşlerimizin yetişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Vali Güngör Azim Tuna'nın Balıklıgöl tablosunu hediye ettiği Bakan Kılıç, ziyaretinin ardından Balıklıgöl'ü ziyaret ederek, balıklara yem attı, bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Valilik makamını ziyaret eden Bakan Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gelmesi

Bakan Kılıç şeref defterini imzalaması

Bakan Kılıç gazetecilere açıklamada bulunması

Balıklıgölü ziyaret eden Bakan Kılıç

Vatandaşlarla sohbet etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-

==============================================

Sınıfta arkadaşı Nilüfer'i öldüren Hasan yaşam savaşı veriyor

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Hürriyet Anadolu Lisesi'nde dün 10'uncu sınıf öğrencisi arkadaşı 16 yaşındaki Nilüfer Acar'ı sınıf içinde tabancayla başından vurduktan sonra aynı silahla intihara kalkışan Hasan C.'nin Çekirge Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor. Yoğun bakım servisinde henüz hayati tehlikeyi atlatamayan Hasan C.'nin babası Saygun C., sosyal medya hesabından oğlu için dua edilmesi çağrısı yaptı. Olayda kullanılan ruhsatsız silahla ilgili hakkında soruşturma başlatılan Hasan C.ifadesinde, oğlunun başarılı bir çocuk olduğunu belirterek, "Arkadaşlarıyla çok diyalog kurmazdı, içine kapanık bir çocuktu. Olay günü de öncesinde de hiç bize böyle bir şeyi belli etmedi. Yatak odasında çekmecede duran silahı yanına alıp böyle bir şey gerçekleştirmişö dediği öğrenildi.

Bursa'da dün eğitim camiasını üzüntüye boğan olay, kentin gözde okullarından Hürriyet Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Sabah okula arkadaşı Nilüfer Acar ile gelen Hasan C., ilk dersleri boş olduğu için kimsenin bulunmadığı üçüncü kattaki sınıfına çıktı. İddiaya göre, Hasan C. yanındaki başka bir öğrenciyi dışarıya çıkardıktan sonra, babasına ait ruhsatsız tabancayla Nilüfer Acar'ın başına ateş etti, ardından namluyu kendi başına doğrultarak tetiği çekti.

Nilüfer Acar olay yerinde yaşamını yitirirken, Hasan C. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde duran kalbi yeniden çalıştırılan Hasan C.'nin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam ediyor. Doktorlar, Hasan C.'nin hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi.

RUHSATSIZ SİLAHLA İLGİLİ BABA HAKKINDA SORUŞTURMA

Ayşe ve Sargun C. çiftinin büyük çocukları olan ve 5 yaşında bir kardeşi bulunan Hasan C.'nin bir otomobil fabrikasında çalışan babası hakkında, olayda kullanılan ruhsatsız silahla ilgili soruşturma başlatıldı.

Psikolojik tedavi gördüğü bilurtulin Sargun C. polise verdiği ifadesinde, oğlunun başarılı bir çocuk olduğunu belirterek, "Problemli bir çocuk değildi. Çok akıllı derslerinde başarılı, sürekli takdir ve basarı belgesi getiren bir çocuktu. Arkadaşlarıyla çok diyalog kurmazdı, içine kapanık bir çocuktu. Olay günü de öncesinde de hiç bize böyle bir şeyi belli etmedi. Yatak odasının çekmecesinde duran silahı yanına alıp böyle bir şey gerçekleştirmişö dedi..

SOSYAL MEDYADAN DUA ÇAĞRISI

Hastane önünde oğlunun yaşama tutunduğu haberini bekleyen Sargun C.'nin bu sabah sosyal medya hesabından "Canım oğlum hasanım 24 saattir yoğun bakımda yatmakta dualarınızı eksik etmeyinö yazısını paylaştı.

Hasan C.'nin babası Sargun C. geçen yıl haziran ayında oğlunun taktir ve başarı belgelerinin yer aldığı bir fotoğrafı, sosyal medyada 'Oğlumdan babalar günü hediyesi' ifadesiyle paylaşmıştı.

Olayda yaşamını yitiren Onur ve Tatyana Acar çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Nilüfer Acar'ın cenazesi ise Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere Isparta'ya gönderildi.

WHATSAPP MESAJLARINA İNCELEME

Olayın ardından polis tarafından başlatılan soruşturma Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından yürütülüyor. Soruşturmada Hasan C.'nin olaydan bir saat önce başlayan 'Kupkuru' adlı WhatsApp grubundaki tüyler ürperten mesajları mercek altına alındı.

Olaydan sonra Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. Bu soruşturmada da rehber öğretmen ve sınıf öğrenmeni ile idarecilerin konuyla ilgili ifadelerine başvurulacağı belirtildi.

"SİSTEMİN EĞİTİM AYAĞI ÖLDÜ"

Olayla ilgili DHA muhabirine açıklama yapan Kamu- Sen Bursa İl Temsilcisi ve Türk Eğitim- Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, sınav odaklı sistemin Türk milli eğitiminin, eğitim ayağını öldürdüğünü söyledi. Selçuk Türkoğlu, "Yalnızca test çözen, sınava hazırlanan öğrenciler yetiştiriyoruz. Onların insani, ahlaki, evrensel değerle bezenmiş birey olması için çaba ve gayret bizim eğitim sistemimizde yokö dedi.

Çocukların beşinci sınıftan itibaren sınav maratonuna girdiklerinin kaldeden Türkoğlu, "Tek başarı kriteri sınav sonuçları oldu. Kimse bizim çocuğumuz yalan söylemez, saygılıdır, sevgi doludur demez. Asıl sorun buö diye konuştu.

"BİN ÖĞRENCİYE BİR REHBER ÖĞRETMEN"

Bu olayda okul idaresinin kusurlu olduğunu da savunan SelçukTürkoğlu, idarecilerin bir şekilde okulun içinde neler yaşandığını bilmek zorunda olduğunu söyledi. Bin öğrenciye bir rehber öğretmen verildiğini de kaydeden Türkoğlu, şöyle devam etti: "Bunlar ergen. Rehber öğretmen onların sırdaşıdır. İddiam şu; bu çok acı bir olay, fakat idare ile öğrencilerin ne kadar koptuğunun göstergesi. Bu sinyaller verilmiş. O çocuğu anlatan herkes, sorunlu olduğunu ve içe kapanık olduğunu dile getiriyor. Oysa derslerinde başarılı bir öğrenci. İdare, böyle bir çocuğu anlayıp çözememiş, iki basit iki sorumluluk verirdin iklim değişebilirdi. Gönülden sahiplenme yok. Biz burada eğitim tarafı olarak topu aileye, topluma atıp kenara çıkamayız. Kanın akmasını önleyemedik. Ders çıkarmak lazım. Acilen ders çıkarmak lazım."

Haber: Berktuğ ÖNCÜ- Halil ÖZÇOBAN/ BURSA, -

==================================

Belediye araçları kurban kesilerek hizmete alındı (TEKRAR)

ISPARTA'nın Yalvaç Belediyesi'ne yeni alınan araçların tanıtıldığı törende 2 büyükbaş hayvan kurban edildi.

Yalvaç Belediyesi tarafından alınan binek araç, kamyonet, kamyon, süpürge aracı, iş makinesi, kazıcı ve itfaiye araçlarından oluşan 27 aracın tanıtımı ve hizmete alımı dolayısıyla dün tören düzenlendi. Hıdırellez kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törende ilk olarak cuma namazı öncesi Devlethan Camii'nde mevlit okutuldu. Namaz çıkışı tüm araçlar Çınar Bulvarı'nda konvoy halinde belediye hizmet binası önüne geldi.

YOL ÜZERİNDE KURBAN EDİLDİLER

Burada araçlar için kurban kesimi yapıldı. Kamyonete yüklenerek getirilen her biri yaklaşık 300 kiloluk 2 büyükbaş hayvan, iple ayaklarından kepçeye bağlandıktan sonra çekilerek aşağı indirildi. Ardından askıya alınan hayvanlar, İlçe Müftüsü Abdülkadir Çakıl'ın duası ve tekbirler eşliğinde sırayla kurban edildi. Hayvanların kesilme anını törene katılan kalabalık izledi. Bazıları olan biteni cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı.

Kurban kesimi sonrası bir işçinin eline sürdüğü kanı Belediye Başkanı MHP'li Halil Hilmi Tütüncü'nün alnına ve yeni araçlara sürmesiyle kaza ve belaların def edilmesi temenni edildi. Araçlar daha sonra konvoy halinde şehir turu attı. Belediye tarafından yenilenen akaryakıt istasyonunun açılışıyla tören sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

Kurbanlıkların araçtan indirilmesi

Yerde sürüklenmesi

Kalabalıktan detay

Araçlardan detay

Kurbanların kesilmesi (kanlı görüntü)

Hayvanların kepçelere asılması

Dua edilmesi

Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü'nün alnına kan sürülmesi

Konvoydan detay

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

EDİTÖRLERİN DİKKATİNE:

KURBAN KESİMİ SIRASINDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER MOZAİKLENMEDEN GEÇİLMİŞTİR.

===============================================

Mustafa Destici kampta futbol oynadı, ok attı

BÜYÜK Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Alperen Ocakları'nın kampında gençlerle futbol oynadı, ok attı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Diriliş Kampı'nda Alperen Ocakları'ndan 220 genç kampa girdi. Kampı ziyaret eden Mustafa Destici'ye Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, BBP Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar eşlik etti. Destici kampta gençlerle futbol oynayıp ok attı. Yürüyüş yapan Destici daha sonra paintball oynayan gençleri ziyaret etti. Destici yaptığı açıklamada, "Burası geniş bir alan ve öğrencilerimiz spor yapma, dinlenme, temiz hava alma ve aynı zamanda eğitim yapma imkanları var. Alperen Ocakları Vakfı İstanbul Şubemiz de bu hafta sonu burada öğrenci kardeşlerimizle. Bizim gaye ve amacımız Türk milletine örf ve adetlerimize, milli ahlaka bağlı bir gençlik yetiştirmek. Vücut sağlığı da zihin sağlığı kadar ruh sağlığı kadar çok önemli. Burada bu doğa içerisinde hepsini geliştirme imkanı var. Türk tarihi, İslam tarihi hakkında bilgiler veriliyor. Devletimizin milletimizin temel problemleri var ama gençliğimizin de temel problemleri var. Bunlar eğitimdir. Bu eğitimi çözdüğümüzde hemen hemen hepsini çözmüş oluruz. Yine gençleri kötü alışkanlıklardan alkol, fuhuş ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan kurtarmak lazım ve gençleri buralara sevk etmek lazım. Doğayı, sporu, insanı sevdirmek lazım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Mustafa Destici futbol oynarken, ok atarken, yürüyüş yaparken görüntü

-Destici ile röp

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Orhan UZUN/ KOCAELİ

============================================================

Cennet koylar Avrupa Parlamentosu'nda

MUĞLA Çevre Platformu'nun (MUÇEP) Akyaka sekreteri Serdar Denktaş, haziran ayında Türkiye'deki doğal SİT alanlarının imara açılması ile ilgili yapılan değişiklikleri anlatmak üzere Avrupa Parlamentosu'nun toplantısına katılacaklarını dile getirdi.

Muğla Çevre Platformu toplantısı, Bodrum'daki Bitez Defne Restoran'da yapıldı. Moderatörlüğünü deniz sektörü temsilcisi Rüştü Tezcan'ın yaptığı toplantıda konuşan Akyaka MUÇEP Sekreteri, bilgisayar mühendisi Serdar Denktaş, doğal ve arkeolojik SİT alanlarındaki değişikliklerin yasal olmadığını ileri sürdü. Türkiye'nin taraf olduğu ve imzaladığı uluslararası sözleşmelere aykırı yasal değişiklikler yapıldığını belirten bir mektubu 9 Nisan tarihinde Avrupa Parlamentosu'na gönderdiklerini ifade eden Denktaş, "Haziran ayında Türkiye'deki doğal SİT alanlarının imara açılması ile ilgili yapılan değişikliklerin Avrupa Parlamentosu'nda tartışılması için MUÇEP olarak davet edildik. Kuracağımız bir komisyon ile Avrupa Parlamentosu toplantısına katılarak Muğla'nın cennet koylarında yapılan doğal SİT alanlarındaki değişikleri belgeleri ile birlikte anlatacak, yaşanacak felakete dikkat çekeceğiz" diye konuştu.

MUÇEP'in yol haritasını çizmek ve hukuksal zeminde mücadele etmek için biraraya geldiklerini anlatan MUÇEP Bodrum Sekreteri Rezzan Şebin ise "Yapacağımız doğal SİT ve çevreyi koruma eylemlerinin yol haritasını çıkartmak için bugün Muğla'nın dört bir yanındaki çevreye duyarlı insanlarla biraraya geldik. Muğla'nın cennet köşelerinin yağmalanmasını önlemek için ulusal ve uluslararası tüm örgütlerle işbirliği içerisindeyiz. Rize'de, Kazdağları'nda yurdumuzun herhangibir köşesindeki çevre ve doğa sorunlarına duyarlıyız. Muğla'nın cennet koylarını korumak için halka yönelik toplantı ve panellerle gerekirse köy köy mahalle mahalle dolaşarak anlatacağız" dedi.

Toplantıda söz alan denizci Yaman Olgaç, Bodrum'da çevre mücadelesinin 1980'li yılların başında başladığını belirterek, doğaya saygılı köy yaşamının turistik ilçede gittikçe yok olmaya başladığını öne sürdü. Olgaç, "Bodrum'da çevre hareketi tam 35 yıl önce ünlü ressam ve barış elçisi Saynur Gelendost tarafından başlatıldı. Eylemler Gökova'da santralin bacasına çıkarak başladı. Ayrıca kıyıları korumak için de Bodrum Gönüllüler Derneği'ni kurduk. Bodrum'da onlarca eylem yaparak doğa ve çevreye yapılan birçok saldırıyı engelledik. O zaman sağduyulu ve halkın yanında olan doğa için karar veren savcılar hakimler vardı, şimdi aynı şeyi söylemek kolay değil" dedi.

Toplantıda MUÇEP'in doğal SİT alanları ile ilgili verilen mücadeleyi hukuksal zemine taşımasına karar verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-MUÇEP toplantısından görüntü,

-Rezzan Şebin'in konuşması,

-Serdar Denktaş'ın konuşması.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

==========================================

Türk turizminin önemli 40 firma temsilcisi Diyarbakır'da

TÜRKİYE'de, GAP ve kültür turları düzenleyen, ülkenin önde gelen tur şirketlerinin yetkilileri ile TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır'da bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli illerinde turizm faaliyeti yürüten 40 firma temsilcisi, kentin tarihi ve turistik bölgelerini gezerek, çatışmalı süreçte kente tur düzenleyemediklerini söyledi. Güvenlik sıkıntısı olmadığını kaydeden firma temsilcileri, kentin artık güvenli hale geldiğini belirterek, herkesi Diyarbakır'a davet etti.

Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğü, turizm şirketleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı program çerçevesinde, Türkiye'de faaliyet yürüten 40 tur operatörü Diyarbakır'a geldi. Kente bu sabah gelen firma temsilcileri, tarihi ve turistik öneme sahip Sur İlçesi'ndeki Hasan Paşa Hanı'nda sabah kahvaltısı yaptı. Rehber eşliğinde ilçeyi gezen heyet, sırasıyla tarihi Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmed Arif müzelerini gezdikten sonra dengbej evine geçti. Burada dengbej dinletisi yapılan firma yöneticilerine, dengbej kültürü hakkında bilgiler verildi. Geziye katılan firma yöneticileri, gezdikleri tüm alanları telefon ve fotoğraf makineleriyle görüntülerken, kente ilk kez gelen bazı yöneticiler ise Diyarbakır'a hayran kaldıklarını söyledi. 2015 yılında yaşanan çatışmalar nedeniyle kente tur düzenleyemeyen firma sahipleri şuan da kentte her hangi bir olumsuzluğun olmadığına tanık olduklarını anlattı. Firma temsilcileri, sosyal medya üzerinden de gezi fotoğraflarını paylaşarak bir akım başlattıklarını söyledi. Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mimarisinin turizmde büyük önem taşıdığını belirten turizm firması yöneticileri, azalan talepleri bu projeyle yeniden canlandıracaklarını ve kente sürekli tur düzenleyecekleri mesajını verdi.

Diyarbakır'daki gezileri devam eden firma yöneticilerine tarihi Zerzevan Kalesi, Eğil İlçesi'nin de gezdirileceği öğrenilirken, katılımcılar gezilerin ardından Diyarbakır'ın turizm potansiyeli üzerine yapılacak çalıştaya katılacak. Proje kapsamında Diyarbakır'ın başta bu yıl olmak üzere önümüzdeki yıllarda da GAP ve kültür turlarına alınması için tur operatörlerinin, yereldeki çözüm ortakları ile bir araya gelmesi, tur operatörleri ile Diyarbakır'daki seyahat acenteleri ve oteller arasında işbirliği görüşmelerinin yapılması sağlanacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Tur firmalarının Hasan Paşa, Ulucami, tarihi müze evleri gezmesi

-Rehberin bilgi vermesi

-Dengbej dinletisi

-Sur ilçesini gezmeleri

-Alış veriş yapmaları

-firma sahipleriyle röportaj

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

==================================

Van'ın duvarlarını renklendiriyorlar

VAN'ın İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan kültür sanat etkinliklerine katılan ressam ve resim öğretmenleri, Sanat Sokağı'nın duvarlarını insan ve hayvan figürleriyle süsledi. Ressamlar ve öğretmenler, Van'ın kötü imajını değiştirmek istediklerini söyledi.

İpekyolu Belediyesi'nin 3 gün sürecek olan kültür sanat etkinliğine, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 50 ressam ve Van'daki bazı resim öğretmenleri katıldı. Kentin en işlek mekanlarından biri olan Sanat Sokağı'nın duvarlarına insan ve hayvan resimleri çizen ressamların figürleri büyük ilgi gördü.Van Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi'nde resim öğretmenliği yapan Mustafa Çalağan, resim çalışmasını gece geç saatlerine kadar sürdürdü.

Resim öğretmeni Çalağan, bölgedeki olaylar nedeniyle Van'ın kötü bir imajının olduğunu, bu imajın çeşitli etkinliklerle silinmesi gerektiğini söyledi. Çalağan, "Van'da daha önce bir takım olumsuzluklar yaşandı. Ne yazık ki şehirimizden, kentimizden istenmeyen hadiseler oldu, bombalar patlatıldı. O bombalar ne yazık ki bir Vanlı olarak bizim yüreğimizi yaktı. Ben de bir sanatçı olarak elimdeki fırça, sanat ve eserlerimle kentin güzelleşmesine katkı sunmaya çalışıyorum" dedi.

Paris'te sergisini iptal ederek Van'daki etkinliğe katılan ünlü Ressam Haydar Ekinek ise, Van'daki gençlere destek olmak amacıyla etkinliğe katıldığını söyledi. Van'da kültür sanat anlamında ciddi sıkıntıların olduğunu da belirten Ekinek, "Van'da galeri yok. Gençlerin resim yapacak yerleri yok. Umarım bizler bu etkinlikle gençlerimize ön ayak oluruz. Yetkililer yeni galeriler açarlarsa biz de onlara destek oluruz. 50 sanatçıyı Van'a getirmek çok zor . Van'da olaylar var, bomba var, şu var, bu var deniliyordu. Ama biz her şeye rağmen ressamlarımızı ikna ettik ve kente getirdik. Bugün hepsi de geldikleri için çok mutlu. Van'ın bundan sonra kültür ve sanatla anılması için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Sanat soğanının duvarlarını resimleyen sanatçılar

-Çizilen resimlerden gece ve gündüz görüntüleri

-Resim Öğretmeni Mustafa Çalağan ile röportaj

-Ressam Haydar Ekinek ile röprtaj

-Resimleri izleyen vatandaşlar

-Sanat Sokağı'dan detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN- Şivan KAÇMAZ/VAN, -

===============================================

(ÖZEL) - Bahçede dikili ceviz fidanlarını çaldılar

KAHRAMANMARAŞ'ın Ekinözü İlçesi'nde, Murat Yardımcı'nın bahçesine 2 ay önce diktiği 60 ceviz fidanı sökülerek çalındı.

Bahçelievler Mahallesi Küme Evleri mevkiinde 10 yıldır çiftçilik yapan Murat Yardımcı'nın bahçesine 2 ay önce diktiği ceviz fidanları, dün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Gittiği bahçede karşılaştığı manzara karşısında şoke olan Yardımcı, hemen polisi ve İlçe Tarım Müdürlüğü'ne arayarak yardım istedi. Olay yerine giderek inceleme yapan polis, fidan hırsızlarını yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan incelemde hırsızların söktükleri ancak giderken almayı unuttukları bazı fidanların üzerinde parmak izi arandı.

Çalınan fidanları Kırşehir'in Kaman İlçesi'ne giderek alıp getirdiğini ve büyük emek harcadığını belirten Murat Yardımcı, fidanlarının olmadığını görünce üzüldüğünü söyledi. Hırsızların yakalanmasını isteyen Murat Yardımcı, şöyle konuştu:

"Fidanlar 2 bin 500 metrekare alan dikiliydi. Kırşehir'den özel olarak getirip el emeğimiz hariç 5 bin TL masraf ederek diktik 2 ay önce. Fidanların hepsi tutmuş ve açmaya başlamıştı. Bir gün önce bahçeye gelip sulamasını ve bakımını yaptık. Perşembe günü öğle saatlerinde geldiğimiz fidanların yerinden söküldüğünü gördük. Şikayetimiz üzerine savcılık kanalıyla bahçeye gelen olay yeri inceleme ekibi gerekli çalışmaları yaptı."

Maddi zararından çok manevi zararının olduğunu belirten Yardımcı, 2 ay boyunca fidanlara gözü gibi baktığını ve onlarla çocuklarla ilgilenir gibi ilgilendiğini söyledi. İlk defa bahçeden ağaç çalındığını duyduğunu ifade eden Yardımcı, hırsızlara da seslenerek, "Verilen emeğe de mi acımadınız? Ağaç demek, canlı insan demek. Ha insanı öldürmüşsün ha ağacı sökmüşsün. Hem de meyve ağacı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Yardımcı'nın konuşması

Yardımcı'nın bahçede gezmesi

Fidanların söküldüğü yerler

Detay

Polis inceleme yaparken fotoğraf

Haber-Kamera: KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===============================================

Sivas'ta yabancı öğrencilerden yöresel sergi

SİVAS'ta Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Sultanşehir Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından 'Öğrenci Buluşması' düzenlendi. Farklı ülkelerden gelerek kentte okuyan öğrenciler yöresel ürünlerini sergiledi.

UDEF ve Sultanşehir Öğrenci Derneği tarafından 'Uluslararası Öğrenci Buluşması düzenlendi. Buruciye Medresesi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç, kurum müdürleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu. Programda Endonezya, Pakistan, Nijerya gibi ülkelerden gelen öğrenciler ilahi söyledi. Farklı 10 ülkeden Sivas'ta öğrenim gören öğrenciler ülkelerinin yöresel ürünlerini açtıkları stantlarda sergiledi. Vatandaşlar sergiye yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, "Bizler Müslümanlar'ın kardeş olduğuna inanan ve kişisel sınıflandırmanın bizim coğrafyamızda bir şey anlam ifade etmediğini düşünen insanlarız. Türkiye'nin gönül coğrafyasında daha iyi tanınması için çeşitli çalışmalar da bulunuluyor. Bu faaliyetlerin sivil toplum kuruluşları eliyle yapılması daha etkili oluyor. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Sergieden görüntüler

-Açılış

-Yabancı öğrencilerin sergilediği ürünler

-Konuşma

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================

Gaziantep, Kitap Fuarı'na hazır

GAZİANTEP'te, bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan kitap farı öncesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TÜYAP Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ile gazeteciler ve fuar organizasyon kurulu katıldı. Üniversite yıllarında TÜYAP'ın bütün fuarlarını takip ettiğini dile getiren Şahin, çocukların geleceğe hazırlanması için bu tür fırsatların verilmesi gerektiğine dikkati çekti. Belediye olarak gençler ve çocukların yetişmesinde önemli olan kitap kafeler, kütüphaneler gibi bir çok mekanın sayısını artırmaya çalıştıklarına işaret eden Şahin, şöyle konuştu: "Bu şehrin eğitim kalitesini Milli Eğitim Bakanlığı, bütün ilgili birimlerle çoğaltırken, kitap üzerine derinliği olan bir bilgi toplumunu şehre hazırlamamız gerekiyor. 18 yaş altı baktığımız zaman çok genç bir nüfusumuz var ve kitap sevgisi temelde başlıyor. Sonradan bunu oluşturmak çok kolay olmuyor. Bir anne olarak da kendi çocuklarımdan da bunu çok net bir şekilde görüyorum. Bu yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, hocalarımızdan beklenen bir alan olmamalı. Hayatın her alanında yaşam boyu bu fırsatları hep birlikte sağlayacağımız bir alan olarak karşımıza çıkıyor: "

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ise, 09- 14 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Gaziantep 2'nci Kitap Fuarı için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek, "Bir hafta boyunca şehir kültür atmosferinin içerisinde o kitap fuarının ortaya koymuş olduğu o ahengin içerisinde bambaşka bir boyuta taşınıyor. İşte bu noktada Gaziantep birçok konuda ilkleri teşkil ederken Türkiye'nin enleri arasındayken bir yoksunluğu vardı o da kitap fuarı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in özellikle bizden ısrarlı talebi ve bu konuda bize vermiş olduğu yoğun destek sonrasında Gaziantepimize de kitap fuarımızı kazandırmış olduk. Bu yıl ikinci kez düzenliyoruz. Birincisi inanılmaz büyük bir ilgiye mazhar oldu. İşin açıkçası, TÜYAP Fuarcılık grubu olarak bizim de beklediğimizin çok üstünde bir ilgiyle karşılaştık. İlk fuarımıza 97 bin 200 ziyaretçi geldi. Bu yıl beklentimiz bu rakamın çok daha üzerinde. Çevre illerden de kitap fuarı için gelen ziyaretçi sayımız çok fazla. Amacımız Gaziantep'i bölgede fuar merkezi haline getirmek " diye konuştu.

09- 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açacak olan fuara 85 yayınevi ve 100'ün üzerinden yazarın katılacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Kitap fuarı lansman toplantısı

Toplantıya katılanlar

Cihat Alagöz'ün konuşması

Fatma Şahin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Kayseri'de coşkulu Hıdırellez Bayramı

KAYSERİ'de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı coşkuyla kutlandı.

Gültepe Parkında düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik halk oyunları grubunun gösterisi ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan İl Kültür ve turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Bugün Hıdrellez Bayramını kutluyoruz. Hıdrellez ismi Hızır ve İlyas Peygamberlerinin sözcüklerinden türetilerek Hıdrellez Bayramı adını almıştır. Hızır ve İlyas Peygamberler bugün yeryüzünde buluşarak halk arasında dolaştıkları ve halka huzur, bereket ve sağlık verdikleri inançlarımız arasındadır. Bu bayram Anadolu'da olduğu gibi dünyanın birçok yerinde farklı şekilde kutlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Zekeriya Güney ise, programa katılanların Hıdırellez Bayramı'nı kutladı. Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte, yoğurt yeme, yumurta taşıma, çuval ve iğne iplik yarışmaları yapıldı. Yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmacılar derece girmek için uğraş verdi. Yarışmaların ardından geleneksel hıdrellez pilavının dağıtılması ile program sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Yarışmacıların görüntüsü

-Vali Yardımcısı Zekeriya Güney'in konuşması

-İl Kültür ve turizm Müdürü İsmet Taymuş'un konuşması

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

===============================================

Gaziantep'te 'Hıdırellez' coşkusu

GAZİANTEP'te, piknik yapıp dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne atanlar, Hıdırellez Kültür Bayramı'nı kutladı.

Baharın müjdecisi ve dileklerin kabul edildiği gün olarak kabul edilen Hıdırellez Kültür Bayramı dolayısıyla vatandaşlar, Kavaklık Mesire Alanı'na akın etti. Burada piknik yapıp Hıdırellez'i kutlayanlar, dileklerini yazdıkları kağıtları da Alleben Deresi'ne attı. Alleben Deresi, atılan dilek notlarıyla kağıt deryasına döndü. Dereye atılan kağıtlar çocuklar tarafından çıkarılıp okundu. Kağıtların büyük çoğunluğunda; kadınların ev sahibi olmayı, genç kızların ise hayallerindeki erkekle evlenmeyi diledikleri görüldü. Hıdırellez kutlamalarına her yıl geldiklerini söyleyen vatandaşlar, gelenek ve göreneklerine göre dileklerinin kabulü için dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne attıklarını söyledi.

KADINLAR EN İYİ YAĞLI KÖFTE İÇİN YARIŞTI

Festival Park'ta kurulan şenlik alanında ise, belediyeler çeşitli etkinliklerle Hıdırellez'i kutladı. Şahinbey Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 'yağlı köfte' yarışmasına katılan 30 kadın en iyi köfteyi yoğurarak tatmaları için juri üyelerine sundu. Bulgur, salça, maydanoz ve sıvı yağ kullanılarak yapılan köfteleri yoğuran kadınların hepsine köfte leğeni hediye edildi. En iyi köfte yoğurana Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ise çeyrek altın verilen yarışmayı izleyenler de yapılan köftelerin tadına baktı. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmanın ardından kutlamalar farklı etkinliklerle devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Köfte yoğuran kadınlar

Köfte yoğurma yarışması

Jürinin köftelere bakması

Suya dilek kağıdı atan kadınlar

Röportajlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Sivas'ta Hıdırellez coşkusu

SİVAS'ta baharın müjdecisi olan Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hızır ve İlyas Peygamberlerin her yıl buluştuklarına ve insanların dileklerini yerine getirdiğine inanılan gün olarak bilinen hıdırellez Sivas'ta kutlandı. Paşabahçe mesire alanında düzenlenen kutlama programına Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü, kurum müdürleri, öğrenciler ve hafta sonu olması nedeniyle mesire alanına piknik yapmaya gelen vatandaşlar katıldı. Kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda Vali Gül ile İl Kültür Turizm Müdürü Kadir Pürlü yumurta tokuşturdu ve çelik-çomak oyunu oynadı. Ayrıca katılımcılar arasında da yumurta tokuşturma, çelik-çomak, yumurta yuvarlama, topaç çevirme, çuval ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Program sonunda halk oyunları gösterileri sundu. Türk Halk Müziği konseri verildi.

Görüntü Dökümü:

-Programdan görüntüler

-Protokolün yumurta tokuşturması

-Çelik çomak oynamaları

-Yumurta yuvarlama, kaşıkla taşıma, çuval yarışmaları

-Halat çekme yarışı ve ip kopunca öğrencilerin düşüşü

-Halk oyunu gösterisi ve konser

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement