Gündem / 3 Mart 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 3 Mart 2017

Gündem / 3 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Kültür Şurası ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'ne katılacak.

03.03.2017 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Kültür Şurası ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'ne katılacak.

Yeşilayın ödül törenine Başbakan Binali Yıldırım da iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile TÜSİAD Yönetim Kurulu heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

Yıldırım, Bartın Cumhuriyet Meydanı ve Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek, valilikleri ziyaret edecek.

(Ankara/10.00/10.45/Bartın/14.00/15.15/Sinop/16.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Marriot Hotel Asia'da Sivas dernekleri, federasyonları ve vakıflarının temsilcileriyle buluşacak, Anneler Platformunun toplantısına katılacak, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek CHP İstanbul 1. Bölge toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/15.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- 4. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Grand Ankara Otel'de düzenlenen sempozyumda konuşacak.

(Ankara/16.00/14.00/11.00/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Valiliği ve esnafı ziyaret edecek, kadın kursiyer ve engellilerle buluşacak, şehit aileleriyle bir araya gelecek.

(Bursa/15.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gençlerin Gözüyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi Sempozyumu"na katılacak, adliyeyi ziyaret edecek.

(Malatya/09.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Pendik Green Park Otel'de 81 ilin SGK ve İŞKUR il müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı ile İstanbul Balkan- Rumeli Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/15.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehit astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edecek, Bor ilçesinde esnaf ziyareti yapacak, "Siyasette Kırk Yıl: Gençlerle Tecrübe Paylaşımı" konferansına katılacak, AK Parti İl Başkanlığına, Valiliğe ve Belediyeye ziyarette bulunacak, TSO üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek.

(Niğde/11.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2. Jandarma Eğitim Komutanlığında and içme törenine katılacak,Tugay Komutanlığını ziyaret ederek hatıra ormanına fidan dikecek, erlerle öğle yemeği yiyecek.

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulunun açılışına iştirak edecek Soylu, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

(Bilecik/12.00-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Büyükşehir Belediyesini ve Valiliği ziyaret edecek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile toplantı düzenleyecek.

(Şanlıurfa/10.30/11.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, STK'lar ile istişare toplantısına iştirak edecek.

(Balıkesir/10.45/12.15/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Sanayi Odası, Ticaret Odası ve İhracatçılar Birliği temsilcileri ile toplantı yapacak, AK Parti İl Başkanlığında teşkilatla buluşacak.

(Gaziantep/11.00-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye-Macaristan 5. Dönem Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen tesislerin toplu temel atma törenine ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım programına katılacak, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek ve koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Denizli/10.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Öz Orman-İş Sendikası tarafından düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi Küresel Santranç" konulu Uluslararası Demokrasi Kongresi'nin "15 Temmuz ve Medya" başlıklı oturumuna katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısına iştirak edecek, Malatya Toplum Gönüllüleri Vakfı temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Malatya/18.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Valiliği, Belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, esnaf ziyaretinde bulunacak, köy ve mahalle muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya gelecek, Tarım Fuarı'na katılacak, şehit ailesini ziyaret edecek, STK'lar ve iş adamları ile buluşacak.

(Aksaray/09.30-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiliği ve Eskişehirsporu, esnafı, Bayburtlular Çamlıkoz Köyü Derneğini ziyaret edecek, iş adamları ile buluşacak.

(Eskişehir/10.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars ve Sarıkamış seçim koordinasyon merkezlerinin açılışına katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak, "Kars, Bakanıyla Buluşuyor" toplantısına iştirak edecek.

(Kars/10.45-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TÜİK, şubat ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile çalışma kahvaltısında bir araya geliyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunacak, AK Parti İl Başkanlığı ve Çiğli ilçe danışma toplantılarına katılacak.

(İzmir/12.00/14.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Nevali Otel'de düzenlenecek "İslam'ın Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük" temalı Uluslararası İslam Bilgeleri Zirvesi'ne katılacak ve Halil'ür-Rahman Camisi'nde cuma hutbesi irat edecek.

(Şanlıurfa/09.00/12.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 3. Milli Kültür Şurası'nın açılış törenine, 1. ve 2. açılış oturumlarına katılacak.

(İstanbul/10.30/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Diyanet Vakfının düzenlediği "Uluslararası İyilik Ödülleri Programı" kapsamında "iyilik" temalı fotoğraf sergisi açılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası Trabzonspor- Kardemir Karabükspor maçıyla başlayacak.

(Trabzon/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'de 23. haftanın açılış maçında Şanlıurfaspor ile Adana Demirspor karşılaşacak.

(Şanlıurfa/18.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde Unics Kazan- Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş- Panathinaikos Superfoods karşılaşmaları yapılacak.

(Kazan/19.00/İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Efeler Ligi 18. haftanın açılış maçında Maliye Milli Piyango ile Afyon Belediye Yüntaş karşı karşıya gelecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - TARSİM çiftçinin kara gün dostu oldu

Türkiye'de tarım sektörünü tehdit eden doğal afetlerin ve çeşitli risklerin teminat altına alınabilmesi için kurulan TARSİM, 11 yılda 8,1 milyon poliçe karşılığında, 124 milyon dekar alan, 6,6 milyon küçükbaş ve büyükbaş hayvan ile 5,1 milyon arılı kovanı sigortaladı

Sigortaladığı varlık değeri 105 milyar liraya ulaşan TARSİM, tahsil ettiği 2,6 milyar lira prim karşılığında üreticilere 3,1 milyar lira tazminat ödedi

En fazla tazminat ödemesi Manisa ve Malatya'daki üreticilere yapan sigorta kurumu, en fazla tazminat ödemesini ise üzüm ve kayısı için yaptı

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu:

"Sistemi büyüterek, geliştirmenin ve sürdürülebilir olmasını sağlamanın yanı sıra, sigortanın sunduğu imkanların üreticiye doğru ve etkili bir şekilde anlatılması bizim en temel ve en önemli amacımızdır"

(Ömer Fansa/ Adana)

2- Telefonlarındaki "ByLock"u inkar eden FETÖ'cülerden şaşırtıcı ifadeler

FETÖ'nün gizli mesajlaşma programı "ByLock"u kullanan ve telefonlarında bu program tespit edilen zanlıların mahkemelerde yaptıkları "inkar" savunmaları şaşırttı

Binbaşı Doğan: "ByLock'u hayatımda hiç kullanmadım. Nereden çıktıysa çıktı bilmiyorum. Böyle bir program olduğunu 15 Temmuz'dan sonra haberlerden öğrendim"

Üsteğmen Sarıbey: "ByLock diye bir uygulamayı ilk defa cezaevinde yatarken ağustos ayında gazetelerden öğrendim. Nasıl bir uygulama olduğunu koğuştaki arkadaşlarımla da tartıştık ancak bu uygulamayı hiç kimse bilmiyordu"

Öğretim görevlisi Y.K: "ByLock olduğu iddia edilen telefonu ben kullanmıyorum. 11 yaşındaki kızım kullanıyor. Kızım dershaneye gidiyor belki orada başkası yüklemiş olabilir"

Öğretim görevlisi Taşkaya: "Film ve uygulamalarda uzantılı olarak inmiş olabilir"

Eski polis Ö.O: " Instagram'da 5 bin takipçim var. Bu kişilerle yazışmak için ByLock yükledim"

Ercan Ç: "ByLock'u, emniyete çağrıldığımda duydum. İlk başta uyuşturucu madde zannettim"

Komiser: "Hiçbir zaman kullanmadım, yüklemedim, tanımadığım kişiler yüklemiş olabilir'

(Ömer Süt/ İzmir)

3- Borsadaki bankaların kar artışı 2016'da yüzde 50'ye yaklaştı

Borsada işlem gören 10 mevduat bankasının geçen yılki karı 2015'e göre yüzde 47,3 artışla 25,2 milyar lira oldu

Bankaların öz kaynakları 2016 sonu itibarıyla 192 milyar lirayı aşarken, ortalama öz kaynak karlılığı da yüzde 13,9 düzeyinde gerçekleşti

Borsadaki bankalar arasında net karın lideri Garanti, karını en çok artıran da DenizBank oldu

Turkey Macro View Consulting Yönetici Direktörü Ferhat Yükseltürk:

"Bankacılık sektörünün karı 2016 yılında, uzunca bir süredir devam eden aşağı yönlü trendi kırarak 2012'den bu yana en yüksek öz kaynak ve aktif karlılığına ulaştı"

"Söz konusu olumlu performansta net faiz gelirlerindeki ılımlı artışın yanı sıra genel karşılıklardaki azalma ve aktif satışları etkili oldu. Bankaların operasyonel giderlerini kısmaları da karlılıkta görülen iyileşmede önemli bir faktör olarak öne çıkıyor"

(Murat Birinci/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement