Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Bakan Çelik: Gençlerimizi teröristlere yem etmemeliyizGIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da katıldığı 'Kariyer Günleri' açılışında "Bu kadar büyük imkanları, uzun yıllardır gençliğimiz için seferber ediyoruz.

06.04.2017 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Çelik: Gençlerimizi teröristlere yem etmemeliyiz

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da katıldığı 'Kariyer Günleri' açılışında "Bu kadar büyük imkanları, uzun yıllardır gençliğimiz için seferber ediyoruz. Gençlerimizi teröristlere, bu ülkenin değer yargılarının dışında beynini yıkayacak unsurlara yem etmemeli, onların maşası durumuna getirmemeliyiz" dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 8'inci 'Şanlıurfa Kariyer Günleri'nin açılışına katıldı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın da katıldığı törende konuşan Bakan Faruk Çelik, eğitimin önemine değindi. Bakan Çelik, "Dün eğitim önemliydi, bugün eğitim önemli, yarın da eğitim önemli olacak. Yani değeri kaybolmayacak bir şey varsa bunun eğitim olduğunu hepimizin iyi bilmesi gerekiyor. Dünya milletleri arasında eğer öncü ülkelerden bahsediliyorsa, bu ülkeleri öncü yapan, başarılı kılan eğitimde attıkları adımlardır, eğitimde elde ettikleri başarılardır. Dar bir alana sıkışmış, spesifik düşünen bir gençlik değil, ufku açık ama kendi değer yargılarını yaşayan ve yaşanması için elinden gelen gayreti gösteren bir gençliğe ihtiyaç var. Eğer biz hükümet olarak, milli eğitime 122 milyar Türk Lirası kaynak ayırdıysak, bütçenin yüzde 20'sini eğitime ayırdıysak, bunun altında yatan neden geleceğimizi inşa etmektir" dedi.

Bakan Çelik, konuşmasının ardından beraberindekilerle açılış kurdelesini gezip üniversitelerin stantlarını gezdi.

'BİZİM, BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK'

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temaslarının ardından Siverek İlçesi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanların öteden beri olduğunu ifade etti. Bakan Çelik, eskiden düşmanın seçilemediğini ancak şu anda daha net görüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar üzerimize gizli geliyorlardı, bilemiyorduk düşmanı, seçemiyorduk düşmanı. Ama şimdi perde arkasındaki ve perde önündeki düşmanı açık ve net gördük. Bizim, bizden başka dostumuz yok. Bizi vatansız bırakmak istiyorlar. Bakın dertleri başka; Suriye'yi ne hale getirdiler, ne namus ne de iffet kaldı, oralarda hiçbir şey kalmadı."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından Siverek Belediyesi tarafından yaptırılan ve Hakkari'de şehit olan asker Orhan İkrarlı, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis Süleyman Sorkut ve 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da şehit olan Suat Aloğlu'nun isimlerinin verildiği park ve sosyal tesislerin toplu açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

*ŞANLIURFA

Kariyer Günleri açılışı

Bakan Çelik'in konuşması

Bakan Çelik'in stantları gezmesi

Bakan Çelik'in gençlerle sohbet etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

*SİVEREK

Bakan Çelik'in esnaf ziyareti

Bakan Çelik'in toplantıda konuşması

Toplu açılış töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

==========================================

Bakan Elvan halde erik paketledi, traktöre bindi (2)

'TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜN AÇILACAĞI BİR SEÇİM'

Mersin'in Silifke İlçesi'nde 16 Nisan referandumuna yönelik çalışmaları kapsamında mitinge katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Kör-topal bir parlamenter sistemimiz var" dedi. Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' dediğini vurgulayan Bakan Elvan, şöyle devam etti:

"İster Ak Partili olun, ister CHP'li olun, ister MHP'li olun, isterse HDP'li olun. Hiç fark etmez. Bu seçim Türkiye'nin önünün açılacağı bir seçimdir. Bu seçim, milletimizin geleceğinin belirleneceği bir seçimdir. Bu seçim çocuklarımızın, torunlarımızın önünün açılacağı bir seçimdir."

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ DEĞİL

Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel niteliklerinin olduğu gibi yerinde olduğunu ifade eden Bakan Elvan, "Yapılan değişiklik son derece basit. Hükümet sistemini değiştiriyoruz. Güçlü bir hükümet, güçlü bir meclis, bağımsız ve tarafsız güçlü bir yargı oluşturuyoruz. Hükümeti siz belirleyeceksiniz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Kalkınma Bakanı Lüfi Elvan'ın mitin alanında karşılanması

Miting alanındaki vatandaşlardan görüntü

Bakan Elvan'ın konuşması

Haber - Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

==========================================

Bakan Yılmaz: Bu sistem Türkiye'ye uzlaşma getirecek (2)

"BİZİM 'EVET'İMİZ 'HAYIR' DİYENLERE HAYIR EDECEK"

Şarkışla ilçesinde basına kapalı olarak taziye ziyaretlerinde bulunan Bakan Yılmaz, daha sonra Sivas'a gelerek partisinin il başkanlığı tarafından kentteki bir restoranda düzenlenen 'Vefa Yemeği'ne katıldı. Burada konuşan Bakan Yılmaz, 16 Nisan halk oylamasına 'evet' oyu verildiğinde Türkiye'nin etkin ve güçlü bir yönetime kavuşacağını belirterek, şunları söyledi: "Bizim inancımızda vardır, 3 kişi bir yola çıkarsa aralarından birisinin başkan yapılması kültürümüzün gereğidir. 3 kişi yola çıktığında bir başkan gerekir de 80 milyonluk millete bir başkan gerekmez mi? Dolayısıyla 80 milyona da mutlaka bir başkan gerekir. Peki başkan kim olacak? Ona da millet karar verecek. Eğer bu milletin seçtiği başımızın gözümüzün üstünde dersen, milletin seçme kuvveti de kudreti de vardır dersen sıkıntı kalmıyor zaten. Bilin ki sandıktan 'evet' çıkması halinde buna 'hayır' diyenlere bile hayır edecek bizim bu 'evet'imiz. 'Evet' denildiğinde Türkiye'nin önü açılacak, Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulacak."

'HAYIR' YOLUNDA GİDENLER TERÖRİSTLER"

Daha sonra Türkiye'dekilerin 'hayır' oyu vermesine anlam veremediğini belirten Bakan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu içeridekiler niçin itiraz ederler anlamam ama dışarıdan itiraz edenlerin güçlü bir Türkiye'den rahatsız olduğunu herkes anlar. Çünkü onların bu coğrafyada hesapları var, planları var. Diyorlar ki, 'Türkiye güçlü olursa biz bu coğrafyada istediğimiz planı yapamayız' Onları anlayabilmek mümkün de Türkiye'de olanları anlayabilmek mümkün değil. 16 Nisan'da önümüzde iki yol var. Birisi 'evet' yolu birisi 'hayır' yolu. Hayır yolundan gidenler PKK'lı teröristler, hayır yolundan gidenler DEAŞ teröristleri, hayır yolundan gidenler bu ülkeye ihanet etmiş FETÖ teröristleri. Dolayısıyla diyoruz ki, onlarla aynı yolda olmak bir utanç için bütün neslinize yeter. Hayır yolunda, onların o şer yolunda, onların o şer ittifakının yanında olmayacağız."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yemeğe katılması

-Konuşması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

==========================================

Bakan Avcı: Mavi bayrak çok daha artacak (3)

BAKAN AVCI, MİLLETVEKİLİ GÜNAY'IN KUCAĞINDAKİ KÖPEĞİ SEVDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Beylikova İlçesi'nde evine doğalgaz bağlanan Ramazan Öztürk'ü ziyaret etti ve doğalgaz vanasını açtı. Beylikova Fen Lisesi öğrencileriyle fotoğraf çektiren Avcı yapımı devam eden 300 yataklı yurt inşaatını gezdi.

İnşaat gezisi sırasında Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, inşaat işçilerine ait 'Fıstık' adındaki Golden cinsi yavru köpeği kucağına alıp sevdi. Milletvekili Günay daha sonra kucağındaki köpeği bakan Avcı'nın yanına götürdü. Avcı da köpeğin başını ve kulaklarını okşayıp bir süre sevdi. Bakan Avcı gazetecilere dönerek köpek için "Çok medyatikmiş" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Miletvekili Emine Nur Günay'ın köpeği yanına çağırması,

-İnşaat işçilerinin köpeği Günay'a getirmesi,

-Günay'ın kucağına aldığı köpeği bakan Avcı'nın yanına götürmesi,

-Avcı'nın kapeği sevmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

=============================================

Uşak'ta AK Parti'nin 'Evet' propagandasına yasak

UŞAK'ta, AK Parti İl Başkanlığı'nın şikayeti üzerine geçtiğimiz 1 Nisan'da CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'a ait olan tarihi handaki hayır afişlerinin polis tarafından sökülmesinin ardından, şehir merkezinde bulunan Uşak Belediyesi'ne ait olan 5 adet elektronik billboard da evet propagandasının reklamlarını gören CHP'liler, YSK'ya şikayette bulundu. Şikayet üzerine konuyu inceleyen Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, elektronik billboardlarda yayınlanan evet propagandasının kaldırılmasına karar verdi.

16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliğini kapsayan referanduma sayılı günler kala, 1 Nisan'da CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından referanduma ilişkin üzerinde 'Geleceğim için hayır' yazısı ve bir kız çocuğunun fotoğrafının bulunduğu afiş, AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nın şikayeti üzerinde polis tarafından asıldıkları yerden söküldü. CHP Uşak İl Başkanlığı da yaptığı araştırmada Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun 15 Mart 2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı gereği, izin verilen yerler dışında Uşak Belediyesi'nin şehir merkezinde Atapark, Halıpazarı, 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Stadyum ve Otogar Kavşaklarında bulunan belediyeye ait 5 elektronik billboardın izin verilen yerler dışında olduğunu belirledi. Billboardları fotoğraflayarak konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyan CHP Uşak İl Başkanlığı'nın şikayetini değerlendiren Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, elektronik billboardlarda yer alan siyasi içerikli reklam, afiş ve diğer yayınların kaldırılmasına karar verdi.

"YARIŞ ADİL OLSUN"

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'la birlikte basın açıklaması yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, "Referandumda kullanılacak hayır oylarını içeren afişlerimizin mahkeme kararı ile bazı noktalardan kaldırılmasının ardından yaptığımız araştırmada, belediyenin şehir merkezine 5 elektronik billboard yaptırarak burada evet propagandasının reklamlarını yayınladığını tespit ettik. YSK'ya gerekli müracaatlarımızı yaptık ve sonucunda adil bir karar çıktı. YSK'nın aldığı karara saygılıyız. Adil bir yarışın olmasını istiyoruz. Yasaya aykırı bir şey varsa bizlerin ve bu reklamları geçirenlerinde yasaya uymasını istiyoruz. Tüm devlet imkanlarını kullanarak evet kampanyası yapanlar var. Bizlerde kendi özverimiz ve emeklerimizle hayır kampanyasına devam ediyoruz. Bu şekildeki haksızlıklarını herkese eşit şekilde uygulanmasını düşünüyoruz. Usulsüz propagandaları tespit ederek YSK'ya başvuruda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

17 Nisan sabahı çok hayırlı bir sabah olacağını belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise, "Yüksek Seçim Kurulu'na teşekkür ediyorum. İl Başkanlığımızın yaptığı müracaat incelenerek adil bir karar verildi. Uşak'a kurulan 5 adet elektronik billboardu Uşak'a kazandırdığı için belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Şehrimizin güzelleşmesi adına yaptırmış teşekkür ederiz. Ama burada aykırı olan bir durum var. Bu billboardların seçimden veya referandumda en az bir ay önce yapılması ve YSK'ya bildirilmesi gerekirdi. Bunlar 15 gün içinde yapıldı. En sonu yapılanda Başbakan Binali Yıldırım'ın Uşak mitingine iki gün kala 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na dikildi. Bu billboardlarda siyasi bir reklamın dönemeyeceği kararı alındı. Kararın tebligatı Emniyet Müdürlüğü'ne de ulaştı. Sahada en çok çalışan ve kim hak ediyorsa milletin verdiği kararlara saygılıyız. Biz vatandaşımızın hakkını koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz. 16 Nisan'da vatandaşlarımızın çoğunluğu hayır verecek ve hayırlı sabahlara uyanacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Elektronik billboarddan görüntü

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba'nın konuşması

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

=====================================

Hakkari'de PKK'nın silah, mühimmat ve patlayıcı düzeneği ele geçirildi

HAKKARİ'de sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin kullandığı belirlenen sığınakta çok sayıda silah, muhimmat ve patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü Kapankaya mevkiinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, teröristlerin kullandığı tespit edilen bır sığınak bulundu. Sığınakta yapılan aramada, 1 PKM Bixi makineli tüfek, 300 PKM Bixi makineli tüfek mühimmatı, 10 adet RGP-7 anti-tank roketatar mühimmatı, 10 el bombası, 10 el bombası fünyesi, 9 adet RGP-7 roketatar sevk fişeği, 8 patlatılmaya hazır EYP düzeneği, 2 büyük tüp, 5 küçük tüp, 1000 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 7 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 100 metre infilaklı fitil, 42 büyük boy pil, 1 ilkyardım çantası, 997 metre EYP yapımında kullanılan bakır tel ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Sığınak imha edilirken, bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: HAKKARİ, -

======================================

Ankara'da silah ve el yapımı bomba ile soygun girişimi

Ankara'da bir kuyumcuyu silah, el yapımı patlayıcı ve sis bombası ile soyulmak istendi. Kuyumcunun karşı koyması üzerine kaçan soyguncu bir kişiyi bacaklarından vurup, bir aracı gasp ettikten sonra kayıplara karıştı.

Olay Altındağ İlçesi Ekin Mahallesi Başak Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda akşam saatlerinde meydana geldi. İşyerinde müşterilerin olduğu sırada elinde silah olan maskeli bir kişi kuyumcu dükkanına girdi. Soyguncuyu karşısında gören kuyumcu zanlıya engel olmak istedi. Bu sırada kuyumcu ile zanlı arasında boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında silahını ateşleyen zanlı kaçmaya başladı. Ara sokaklarda iş yeri sahipleri ve çevredeki vatandaşlar tarafından kovalanan zanlı silahını peş peşe ateşlemeye başladı. Yaşanan kovalamacada kaçan zanlıya engel olmak isteyen 23 yaşında ki Alperen K. ' soyguncunun silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Kaçmaya devam eden zanlı, kovalamaca sırasında üzerindeki el yapımı patlayıcı ve sis bombasını kendisini kovalayanlara attı. Zanlı daha sonra yoldan geçen bir aracı silah zoruyla gasp ederek kayıplara karıştı. Yaralanan Alperen K, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

BOMBA İMHA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Asayiş, Terörle Mücadele ve Bomba İmha ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri zanlının el yapımı patlayıcı ve sis bombası attığı sokakları ve çevre sokakları trafiğe kapattı. Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri ise olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı. Polis ekipleri araç megafonundan vatandaşları 'kontrollü patlama' yapılacağı şeklinde uyarmasının ardından el yapımı patlayıcı fünye ile patlatıldı.

SOYGUN GİRİŞİMİ KAMERADA

Maskeli ve silahlı soygun girişimi ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülere göre, işyerinde müşterilerin bulunduğu sırada elinde silah ve poşet bulunan bir kişi kuyumcu dükkanına giriyor. Soyguncuyu karşısında gören işyeri sahibi ile zanlı arasında boğuşma yaşanıyor. Boğuşma sonrası zanlı kapıdan çıkarak kaçmaya başlıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri kaçan zanlının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüsü

-Kapatılan sokaklar

-Polis ekiplerinden görüntü

-Boş mermi kovanı

-Bomba imha ekiplerinin görüntüsü

-El yapımı patlayıcının fünye ile patlatılması

-Polis ekiplerinin çalışmaları

-Kuyumcudan görüntüler

-Röportajlar

-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: TAHSİN GÜNER ANKARA – DHA

======================================

Bariyerlere saplanan kamyonetin sürücüsü yaralandı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet bariyerlere saplandı. İtfaiye ekibinin araçtan çıkardığı Ömer Çakır tedavi altına alındı.

Kaza akşam saatlerinde, D-100 Karayolu Körfez Kaymakamlığı önünde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan Ömer Çakır idaresindeki 41 TE 416 plakalı kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol ayrımında bulunan bariyerlere saplandı. Kazada, Ömer Çakır hasar gören araçta sıkıştı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Ömer Çakır'ı araçtan çıkardı. Sol bacağından yaralanan Ömer Çakır 112 Acil ekibi tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bariyerlere saplanan araçtan görüntü

-İtfaiye ekibinin yaralı sürücüyü çıkarması

-Sürücünün ambulansa taşınması

Haber: Nabi YAZICI/ KÖRFEZ(Kocaeli), -

===========================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement