Son dakika Restorasyon haberleri, Restorasyon son dakika, son dakika Restorasyon

Son Dakika Restorasyon Haberleri

  • Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor
    12:08 Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Proje kapsamında antik dönem kalıntıları ve diğer yapı kalıntıları cam yüzeylerle izlenebilecek. Restorasyon ve konservasyon çalışmaları da devam ediyor.

  • Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
    11:39 Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

    Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, kırsal mahallelere ziyaret gerçekleştirdi
    15:37 Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, kırsal mahallelere ziyaret gerçekleştirdi

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Yeşilyurt, Bağpınar, Vekse ve Güzelköy mahallelerine ziyaretlerde bulunarak vatandaşların taleplerini dinledi ve yeni dönem projeleri hakkında bilgiler verdi.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi
    14:49 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Bakü'de bir araya geldi. Görüşmede, Azerbaycan'da yapılan restorasyon çalışmaları, mayın tehlikesi ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreci ele alındı. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, NATO ile iş birliğinin geliştirilmesine önem verdiğini belirtti. Stoltenberg ise Azerbaycan'ın NATO bölgesinin enerji güvenliğine katkısının önemini vurguladı.

  • NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü
    14:31 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azerbaycan Savunma Bakanı ile Görüştü

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bakü'de Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya geldi. Görüşmede, siber güvenlik, mayın temizleme ve ikili askeri ilişkilerin diğer alanlarındaki gelişme beklentileri masaya yatırıldı. Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov, NATO'ya teşekkür ederek, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü desteklediği için minnettarlığını dile getirdi.

  • Çanakkale'de sergilenen savaş malzemeleri geleceğe taşınıyor
    13:22 Çanakkale'de sergilenen savaş malzemeleri geleceğe taşınıyor

    Çanakkale'de göğüs göğüse çarpışarak canlarını feda eden Mehmetçik ile İtilaf Devletleri askerlerinin muharebelerden kalan eşyaları ve savaş malzemeleri, Gelibolu Yarımadası'ndaki müzelerde sergilenerek geleceğe taşınıyor.

  • Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı
    12:19 Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nda askerlerin ekmek ihtiyacını karşılayan Milli Mücadele kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Gölbaşı'ndaki konağında gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarını tamamladı.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın restorasyonunu tamamladı
    12:17 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın restorasyonunu tamamladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'ndaki Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın restorasyon çalışmalarını tamamladığını duyurdu. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından aslına uygun olarak restore edilen konak, peyzaj çalışmalarının ardından başkentlilerin sosyal ve kültürel faaliyetleri için kullanıma açılacak. Konağın sahibi Mehmet Ağa'nın milli mücadele döneminde Atatürk'ü karşılayan atlılar arasında yer aldığı ve cephedeki askerlerin ekmek ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Konağın bir odasının Halaçlı Mehmet Ağa Müzesi'ne dönüştürülerek tarihsel miras olarak saklanacağı ifade edildi.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın Restorasyonunu Tamamladı
    12:12 Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın Restorasyonunu Tamamladı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı'nda askerin ekmek ihtiyacını karşılayan Milli Mücadele kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Gölbaşı'ndaki konağının restorasyon çalışmalarını tamamladı. Başkentin kültürel ve tarihi varlıklarını koruma amacıyla gerçekleştirilen proje, Ankara'nın önemli bir kültürel mirasını koruma altına aldı.

  • Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü için hazırlıklar tamamlandı
    17 Mar Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü için hazırlıklar tamamlandı

    Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart'ta yapılacak törenler için son hazırlıklar tamamlandı.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'deki arkeolojik çalışmaları tamamlamayı hedefliyor
    17 Mar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'deki arkeolojik çalışmaları tamamlamayı hedefliyor

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin arkeoloji alanındaki çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Ersoy, Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için gece gündüz çalıştıklarını ve turizmin 12 aya yayılmasının kültür turizmiyle güçlü bir ilişkisi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Antalya'daki arkeolojik alanlara önemli yatırımlar yapıldığını ve Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yeniden yapımı çalışmalarının başladığını açıkladı.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyonunu inceledi
    17 Mar Edirne Valisi Yunus Sezer, Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyonunu inceledi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, 15. yüzyıla ait Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyon çalışmalarını incelemek üzere ziyarette bulundu. Vali Sezer, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci de ziyarette hazır bulundu.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Gaziakdemir Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Hakkında İstişare Toplantısı Yaptı
    17 Mar Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Gaziakdemir Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Hakkında İstişare Toplantısı Yaptı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir mahalle sakinleriyle bir araya gelerek bölgede planlanan kentsel dönüşüm projesi hakkında fikir alışverişinde bulundu. Başkan Aktaş, kentsel dönüşümle insanların eskiyen evlerini daha nezih, kaliteli ve sağlam evlere dönüştürmeyi arzuladıklarını belirtti.

  • Bakan Ersoy: 'Olympos ve Phaselis gibi yerlerde gece müzeciliği ile turizmi destekleyeceğiz'
    16 Mar Bakan Ersoy: "Olympos ve Phaselis gibi yerlerde gece müzeciliği ile turizmi destekleyeceğiz"

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adrasan'da turizmcilerle bir araya gelerek, Olympos ve Phaselis gibi yerlerde gece müzeciliği ile turizmi destekleyeceklerini söyledi. Ayrıca, duran Antalya'nın şansının olmadığını ve her zaman koşan bir Antalya'ya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bakan Ersoy, butik ve eko turizmi canlandırmak için Kemer'den Kaş'a kadar çalışmalar yapacaklarını da vurguladı.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adrasan'da turizmcilerle bir araya geldi
    16 Mar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adrasan'da turizmcilerle bir araya geldi

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adrasan'da turizmcilerle bir araya gelerek turizmde gece müzeciliği ve kıyı kentlerine yapılan yatırımlar hakkında konuştu. Bakan Ersoy, turizm mastır planlarının önemine vurgu yaparak, büyükşehir belediyelerinin turizm planlamalarını yapması gerektiğini belirtti.

  • Antalya'da Turizm Rekorları Kırıldı
    16 Mar Antalya'da Turizm Rekorları Kırıldı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldığını ve turizmde rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. Bakan Ersoy, turizmi 12 aya yaymak ve nitelikli turizmi güçlendirmek için yapılan çalışmalardan bahsederek, Türkiye'nin arkeoloji alanında da önemli adımlar attığını belirtti. Antalya'daki arkeolojik alanlara yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi veren Bakan Ersoy, Antalya'nın kültürel miras ve eko turizm destinasyonu olarak ön plana çıkarılmasının hedeflendiğini vurguladı.

  • Çorum'da tarihi bina Millet Kütüphanesi olarak hizmete açıldı
    16 Mar Çorum'da tarihi bina Millet Kütüphanesi olarak hizmete açıldı

    Çorum'da 1923 yılında inşa edilen ve belediye binası olarak kullanılan tarihi taş bina, restore edilerek Millet Kütüphanesi olarak hizmet vermeye başladı. Binanın alt katı 110 kişinin aynı anda çalışma yapabileceği bir kütüphane olarak hizmet veriyor. Çorum Belediye Başkanı, binanın hizmete sunulmasıyla ilgili düzenlenen törende, Çorum'a ikinci sürekli açık kütüphaneyi kazandırdıklarını ve üçüncüsünü de Millet Bahçesi'ne açacaklarını belirtti.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da doğa ve çevre dostu arıtma tesislerinin turizm potansiyelini güçlendireceğini belirtti
    16 Mar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da doğa ve çevre dostu arıtma tesislerinin turizm potansiyelini güçlendireceğini belirtti

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da yapılan Kemer Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, tesisin bölgenin çevresel sürdürülebilirliği için önemli bir rol oynayacağını ve turizm potansiyelini artıracağını söyledi. Ayrıca, bakanlık tarafından işletilen mavi bayraklı halk plajı sayısının 12'ye yükseltildiği ve Antalya'da yapılan kazı çalışmaları için 5,5 milyar liralık bir bütçe ayrıldığı da belirtildi.

  • Antalya'da Arkeolojik Çalışma Sayısı Artıyor
    16 Mar Antalya'da Arkeolojik Çalışma Sayısı Artıyor

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'yı merkeze alan Türk Arkeoloji Tarihinin Altın Çağı - Geleceğe Miras projesi kapsamında arkeolojik çalışma sayısının artırıldığını ve hedeflerinin yıllık 800 çalışma olduğunu açıkladı. Ayrıca, Antalya'daki arkeolojik alanlara 5,5 milyar lira ödenek ayrıldığı ve Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yeniden yapımı için çalışmalara başlandığı belirtildi.

  • Şanlıurfa Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik Müzeleri'ni bir ayda 15 bin kişi ziyaret etti
    16 Mar Şanlıurfa Arkeoloji ve Haleplibahçe Mozaik Müzeleri'ni bir ayda 15 bin kişi ziyaret etti

    Şanlıurfa'da geçen yıl yaşanan sel felaketinden olumsuz etkilenen ve yapılan çalışmalar sonrası yeniden kapılarını açan Arkeoloji Müzesi ve Haleplibahçe Mozaik Müzesi'ni, bir ayda 15 bin kişi ziyaret etti. Müzelerde Neolitik Dönem'e ait eserlerden Göbeklitepe ve Karahantepe gibi önemli buluntular sergileniyor. Müzelerin ziyarete açılmasının ardından ilgi oldukça fazla olduğu belirtiliyor.

  • TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor
    16 Mar TCG Uluçalireis Denizaltısı Çanakkale Deniz Müzesi'nde Ziyarete Açılıyor

    Türk Donanmasında 29 yıl görev yapan ve sergilenmek üzere Çanakkale Deniz Müzesi'ne getirilen TCG Uluçalireis denizaltısı, yenilenmiş haliyle kapılarını 18 Mart'ta ziyaretçilerine açacak. 1944'te ABD'de inşa edilen denizaltı, Türkiye'nin ilk denizaltı müzesi olarak restore edildi ve Atılay ve Dumlupınar denizaltılarının anısına bir anıt statüsünde sergilenecek.

  • Kosova'da Osmanlı döneminden kalma tarihi hamamın restorasyonu tamamlandı
    15 Mar Kosova'da Osmanlı döneminden kalma tarihi hamamın restorasyonu tamamlandı

    Kosova'nın Prizren şehrinde bulunan Osmanlı döneminden kalma Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nın restorasyonunun ilk etap çalışmaları tamamlandı. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte hamam, vatandaşların ve turistlerin ziyaretine açılacak ve Prizren'in yerel ekonomisine katkı sağlayacak.

  • Adalet Bakanı Tunç: 'Gerçek belediyecilik temelleri Recep Tayyip Erdoğan'la atıldı'
    15 Mar Adalet Bakanı Tunç: "Gerçek belediyecilik temelleri Recep Tayyip Erdoğan'la atıldı"

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı konuşmada, gerçek belediyeciliğin Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ile başladığını belirtti. Tunç, Erdoğan'ın İstanbul'u yaşanabilir hale getirdiğini ve AK Parti'nin kurulmasını sağladığını ifade etti. Ayrıca, Tunç, Türkiye'nin fiziki kalkınmasını engellemeye çalışan şer güçlerle mücadele ettiklerini ve millete hizmet etmenin önemini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e ziyaret gerçekleştirdi
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e ziyaret gerçekleştirdi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'e ziyaret gerçekleştirerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Tunç, Artvin Valiliği, Adalet Sarayı ve Artvin Barosu'nu ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldı. Ayrıca esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi ve konuşmasında gerçek belediyeciliğin Recep Tayyip Erdoğan ile başladığını vurguladı.

  • Macaristan'ın milli kahramanı Lajos Kossuth Kütahya'da anıldı
    15 Mar Macaristan'ın milli kahramanı Lajos Kossuth Kütahya'da anıldı

    Macaristan'ın milli kahramanı Lajos Kossuth'un Kütahya'da sürgün hayatı yaşadığı evde düzenlenen törenle anıldı. Törende Türk ve Macar milli marşları okundu, Kossuth Anıtı'na çelenkler bırakıldı. Kütahya Valisi Musa Işın, soydaş bir ülkenin temsilcilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise Türkiye ile Macaristan arasında anlamlı temellerin atıldığını vurguladı. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ise Lajos Kossuth'un anısını yaşatmanın önemine değindi.

  • Üsküdar Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Gümüşsu Cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı
    15 Mar Üsküdar Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Gümüşsu Cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı

    Üsküdar Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Gümüşsu Cami, 9 Eylül 2022 tarihinde başlanan restorasyonun ardından yeniden hizmete açıldı. Eski TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, açılış töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda belediyelerin restorasyonuna katkıda bulunduğu tarihi eserlerin sayısının arttığına dikkat çekerek, kamu hizmetinin sadece maddi ihtiyaçları karşılamaktan ibaret olmadığını vurguladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Üsküdar'daki camilerin üçte ikisini yenilediklerini ve estetik duyarlılığı yüksek bir mimariden taviz vermediklerini belirtti. Restorasyonun ardından Gümüşsu Cami'nde ilk cuma namazı kılındı.

  • Kocasinan Belediyesi, Astronomi Köyü ve Astropark Projeleri İle Yeni Astronotlara Destek Olacak
    15 Mar Kocasinan Belediyesi, Astronomi Köyü ve Astropark Projeleri İle Yeni Astronotlara Destek Olacak

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni astronotlar için astronomi köyü ve astropark projeleri yapacaklarını duyurdu. Belediye, bilimsel projeler ve yatırımlarla çocukları ve gençleri geleceğin Türkiye'sine hazırlamayı hedefliyor. Hızır İlyas Köşkü'nü gök gözlem evine dönüştüren belediye, ayrıca astronomi müzesi, millet bahçesi kamp alanı ve seyir terası gibi projeleri hayata geçirmeyi planlıyor. Gençlere ve çocuklara astronomi ve uzay ile ilgili astropark kazandırma çalışmaları da devam ediyor.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'de Ziyaretler Gerçekleştirdi
    15 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'de Ziyaretler Gerçekleştirdi

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Artvin'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Valilik, Adliye Sarayı, Baro Başkanlığı ve esnafı ziyaret eden Bakan Tunç, kentteki projeler hakkında bilgi aldı ve vatandaşların taleplerini dinledi.

  • Çorum'da Ramazan Ayının İlk Cuma Namazı Kılındı
    15 Mar Çorum'da Ramazan Ayının İlk Cuma Namazı Kılındı

    Çorum'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore ettirilerek geçen hafta ibadete açılan tarihi Ulu Cami'de vatandaşlar, ramazan ayının ilk cuma namazında yoğunluk oluşturdu. Restorasyon çalışmalarında açığa çıkarılan 800 yıllık camide, vaazın ardından saf tutuldu.

  • Antalya Mevlevihanesi'nin tarihi hamamı restore edilerek ziyarete açılacak
    15 Mar Antalya Mevlevihanesi'nin tarihi hamamı restore edilerek ziyarete açılacak

    Antalya Mevlevihanesi'nin bahçesinde bulunan 768 yıllık tarihi hamam, aslına uygun restore edilerek ziyarete açılacak. Hamamdaki çalışmaların 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Hamamda bulunan Osmanlı ve Selçuklu Dönemine ait kapılar da restore edilecek. Hamamın restorasyon çalışmalarının yaklaşık 1 milyon 800 bin TL'ye mal olması bekleniyor.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması
    15 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19-26 Nisan tarihleri arasında 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması düzenliyor. Festival kapsamında 17 film ücretsiz olarak gösterilecek ve söyleşiler yapılacak.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Meclis Üyelerine Teşekkür Etti
    15 Mar Melikgazi Belediye Başkanı Meclis Üyelerine Teşekkür Etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 5 yıl boyunca birlikte görev yaptığı meclis üyeleri ve aileleri ile iftar programında bir araya gelerek, çalıştığı süre boyunca emekleri için teşekkür etti.

  • 300 Yıllık Cami Kaderine Terk Edildi
    15 Mar 300 Yıllık Cami Kaderine Terk Edildi

    Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminde hasar gören ve ibadete kapatılan 300 yıllık Aksaray Cami, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle harabeye döndü. Cami, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken mahalle sakinleri, caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasını istiyor.

  • Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi Törenleri İçin Hazırlıklar Sürüyor
    15 Mar Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi Törenleri İçin Hazırlıklar Sürüyor

    Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla 18 Mart'ta yapılacak törenler için hazırlıklar sürüyor.

  • Üsküdar Belediyesi, tarihi binayı kütüphaneye dönüştürdü
    15 Mar Üsküdar Belediyesi, tarihi binayı kütüphaneye dönüştürdü

    Üsküdar Belediyesi, Nevmekanlar ve açtığı sayısız kütüphane ile Üsküdar'ı bir kitap şehri haline getirdi. Fatih Sultan Mehmed döneminde inşa edilen ve restore edilen tarihi bina artık bir kütüphane olarak hizmet vermeye devam edecek.

  • Üsküdar'da 7 Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesi Açıldı
    15 Mar Üsküdar'da 7 Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesi Açıldı

    Üsküdar Belediyesi, tarihi bir binayı restore ederek 7 Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesi'ne dönüştürdü. Kütüphane, Üsküdar'a yeni bir bilgi ve kültür hazinesi sunacak.

  • New York'ta British Airways'e ait Concorde jeti müzeye yerleştirildi
    15 Mar New York'ta British Airways'e ait Concorde jeti müzeye yerleştirildi

    New York'ta, İngiliz havayolları British Airways'e ait Concorde jeti, uzun bir restorasyon çalışmasının ardından Intrepid Deniz, Hava ve Uzay Müzesi'ne yerleştirildi. Hava taşımacılığına en hızlı yolcu uçağı olarak adını yazdıran Concorde, aylar süren yenileme çalışmasından sonra, Manhattan adasında, müzeye çevrilen Intrepid adlı eski savaş gemisine tekrar getirildi. Brooklyn Donanma Tersanesi'nde bakımdan geçen süpersonik jet, New Yorkluların meraklı bakışları arasında Hudson Nehri üzerinden yüzdürülerek, adanın New Jersey'e bakan kıyısında demirli müze gemideki eski yerini aldı.

  • Üsküdar'daki Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi Restore Edildi
    14 Mar Üsküdar'daki Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi Restore Edildi

    Üsküdar'da bulunan ve Fatih Sultan Mehmet döneminde inşa edilen Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi, altı ay süren bir restorasyon çalışması sonucunda yeniden okurlarla buluştu. Kütüphane, 4 bin basılı kaynak ve okuma salonlarıyla birlikte kültür ve sanat faaliyetlerine de ev sahipliği yapacak.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti AĞRI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Saraçoğlu Mahallesi'ni ziyaret etti
    14 Mar Çevre Bakanı Özhaseki, Saraçoğlu Mahallesi'ni ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ni ziyaret etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı ile dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki yerimizi alıyoruz
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı ile dünyanın en güçlü ülkeleri arasındaki yerimizi alıyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın en güçlü ve müreffeh ülkeleri arasındaki yerini almaya hazırlandığını belirtti. Erdoğan, Ağrı'da yapılan hizmetleri anlatırken, 84 milyar liralık yatırımın yapıldığını ve birçok alanda önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu: 'Başka Ağrı yok, başka Türkiye yok'
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu: "Başka Ağrı yok, başka Türkiye yok"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi il mitinglerini bugün Ağrı ile sürdürdü.

  • Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Osman Fazıl Polat adına anı evi açıldı
    14 Mar Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Osman Fazıl Polat adına anı evi açıldı

    Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, emekli Korgeneral Osman Fazıl Polat adına düzenlenen anı evinin açılışında konuştu. Polat'ın eski evi restore edilerek anı evine dönüştürüldü ve kişisel eşyaları sergilenecek bir oda oluşturuldu. Açılış törenine Sivas İl Genel Meclis Başkanı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

  • Edirne'deki Makedon Kulesi'nin Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor
    14 Mar Edirne'deki Makedon Kulesi'nin Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

    Edirne'de bulunan Makedon Kulesi'nin restorasyon çalışmaları hızla ilerliyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için çevre düzenlemesinin hızlandırılması talimatı verildi. Makedon Kulesi, Roma İmparatorluğu döneminden kalma ve Edirne'yi çevreleyen surlar üzerinde bulunan tek örnek olarak biliniyor. 1953 depreminde hasar gören kule, 1990'lı yıllarda restore edilmiş ve 2021 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının 2025'te tamamlanması planlanıyor.

  • Edirne'deki Selimiye Camisi 449 yıldır ilgi görüyor
    14 Mar Edirne'deki Selimiye Camisi 449 yıldır ilgi görüyor

    Edirne'de 14 Mart 1575'te ibadete açılan Selimiye Camisi, ihtişamı ve mimari detaylarıyla 449 yıldır aynı ilgiyi görüyor. UNESCO'nun kültürel miras listesine alınan cami, Türk-İslam mimarisinin zirvesini temsil ediyor. Cami, muazzam bir sanat eseri olarak öne çıkıyor ve her yönüyle büyük beğeni kazanıyor. Selimiye Camisi'nin tarihi ve mimari özellikleri hakkında bilgiler veriliyor.

  • Vali Musa Işın, Ramazan ayının maneviyatını vatandaşlarla birlikte yaşıyor
    14 Mar Vali Musa Işın, Ramazan ayının maneviyatını vatandaşlarla birlikte yaşıyor

    Vali Musa Işın, Parmakören Mahallesinde vatandaşların taleplerini dinleyerek çözüm için talimatlar verdi. Ayrıca, Kütahya Belediyesi tarafından restore edilen Parmakören Eski Camisi'nde incelemelerde bulundu.

  • Denizli'nin ilk ve tek Kent Müzesi açıldı
    13 Mar Denizli'nin ilk ve tek Kent Müzesi açıldı

    Denizli'nin ilk ve tek Kent Müzesi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açıldı. Müzenin Denizli'nin ulusal ve uluslararası imajına katkı sağlayacağını ifade eden Bakan Ersoy, müzenin 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini müjdeledi.

  • Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır'da restorasyon çalışmalarını inceledi
    13 Mar Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır'da restorasyon çalışmalarını inceledi

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır'da restorasyon çalışması süren tarihi surlar ile Saint George Kilisesi'nde incelemelerde bulundu. Yazgı, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Diyarbakır surlarında yapılan güzel çalışmaların kentin turizmde hak ettiği seviyeye ulaşması için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden'in kültür varlıkları ve turizm alanındaki projelere öncelik verdiğini ifade etti.

  • Türk Müzeciliği Dünyada Ödül Üstüne Ödül Alıyor
    13 Mar Türk Müzeciliği Dünyada Ödül Üstüne Ödül Alıyor

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk müzeciliğinin dünyada ödül üstüne ödül alan ve örnek gösterilen bir konuma geldiğini belirtti. Denizli Kent Müzesi'nin açılış töreninde konuşan Ersoy, müzenin geçmişten günümüze sahip olduğu değerleri gelecek kuşaklara miras olarak bırakacağını ve kentin kimliğini koruyacağını vurguladı. Ayrıca müzede Denizli'nin ünlü ses sanatçıları ve ressam İbrahim Çallı adına düzenlenen salonun da yer aldığını söyledi. Bakan Ersoy, Türk müzeciliğinin dünya çapında büyük başarılar elde ettiğini ve kültür varlıklarının korunarak nesiller boyu yaşatılmasını sağlayacaklarını ifade etti.

  • Manavgat Belediyesi tarafından Arkeolog Metin Caz anısına park açıldı
    13 Mar Manavgat Belediyesi tarafından Arkeolog Metin Caz anısına park açıldı

    Manavgat Belediyesi tarafından Side'de merhum Arkeolog Metin Caz anısına yapılan park hizmete açıldı. Açılış törenine belediye başkanı, aile üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  • Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde turizm projesi tanıtıldı
    13 Mar Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde turizm projesi tanıtıldı

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Eğil ve Dicle Nehri Çevre Düzenleme Projesi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Proje kapsamında bölgenin doğal ve kültürel değerleri turizme kazandırılacak, Eğil'in turizm potansiyeli artırılacak.

  • Çin'de Yapay Ortamda Yetiştirilen Bitkiler Doğaya Kazandırıldı
    13 Mar Çin'de Yapay Ortamda Yetiştirilen Bitkiler Doğaya Kazandırıldı

    Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Üç Boğaz Rezervuar alanında, yapay ortamda yetiştirilen 3.000 nadir ve nesli tükenmekte olan bitki, doğaya geri kazandırıldı. Bu bitkiler arasında endemik olan 1.000 Myricaria laxiflora ve 2.000 Plantago fengdouensis bulunuyor. Araştırmacılar, bu türlerin ekilmesinin sadece toprağın güçlenmesine ve kıyı korumasına katkı sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda Yangtze Nehri Havzası'ndaki biyolojik çeşitliliğin geri kazanılmasına yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca, uzay mutasyonuyla yetiştirilen bitkilerin de doğaya yeniden kazandırılması sağlandı.

  • Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası Çevre Düzenlemesi Başlatıldı
    13 Mar Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası Çevre Düzenlemesi Başlatıldı

    UNESCO Dünya Mirası Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın etrafının iyileştirilmesi ve eserin ihtişamına yakışır bir alan oluşturulması amacıyla çevre düzenleme çalışması başlatıldı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında düzenlenen toplantıda, tarihi yapı etrafındaki çalışmalar ele alındı. Restorasyon sürecinin tamamlanma aşamasına geldiği belirtilen eserin çevre düzenleme çalışmaları da Sivas İl Özel İdaresi tarafından titizlikle yürütülmeye başlandı. Proje kapsamında yeşil alanlar, otopark, yürüyüş yolları, oturma ve seyir alanları, çevre aydınlatma elemanları, otomatik sulama sistemi, çim alanlar ve bitkilendirme çalışmaları yapılacak. Divriği ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi çarşısı, konakları ve Ulu Camii ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

  • 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: 'Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik'
    13 Mar 'Ulaşılabilir İstanbul İçin Tam Yol İleri' Sunumunda Konuşan İmamoğlu: "Bu İş Yaptırmama Zihniyetini, 5 Yıl Boyunca Her Seferinde Mağlup Ettik"

    İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘10 x 10 = 100 Büyük Proje’ toplantılarının beşincisini gerçekleştirdi. Kendi dönemlerinde tamamladıkları hatla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğunu 367 kilometreye çıkardıklarını belirten İmamoğlu, “Bu iş yaptırmama zihniyetini, 5 yıl boyunca her seferinde mağlup ettik, bundan sonra da mağlup etmeye devam edeceğiz. Halbuki bizim isteğimiz, galibiyet-mağlubiyet değil. Omuz omuza yapalım. Birlikte açılış yapalım. Biz bakanlığın yaptığı açılışa gidelim. Onlar bizim yaptığımız açılışa gelsin. Allah aşkına Büyükşehir Belediyesi de milletin bakanlık da milletin. Yani kimin malını kiminden kaçırıyorsun? Kimin parasını kimden esirgiyorsun? ‘Allah'tan korkun’ diyorum. Ramazan gününde dua ediyorum. Allah sizi ıslah etsin. Göreceksiniz, hiçbir işimizin önünde duramayacaklar” dedi.

  • Parmakören Eski Camii ibadete açıldı
    13 Mar Parmakören Eski Camii ibadete açıldı

    Kütahya Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Parmakören Eski Camii, teravih namazıyla ibadete açıldı.

  • Tunuslular ramazan ayında artan gıda fiyatlarından şikayetçi
    13 Mar Tunuslular ramazan ayında artan gıda fiyatlarından şikayetçi

    Tunus'ta ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar iftar ve sahur hazırlıkları için pazarlara akın etti.

  • Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık mozaikler Sinop turizmine kazandırılmayı bekliyor
    13 Mar Restorasyonu tamamlanan 1600 yıllık mozaikler Sinop turizmine kazandırılmayı bekliyor

    Sinop'ta, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumunun katkılarıyla yürütülen Balatlar Yapı Topluluğu kazısında ortaya çıkarılan ve restorasyon çalışmaları tamamlanan 1600 yıllık döşeme mozaiklerin, uygun koşullarda sergilenerek turizme katkı sunması hedefleniyor.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Samsun Müzesi'nin açılışında konuştu Açıklaması
    13 Mar Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Samsun Müzesi'nin açılışında konuştu Açıklaması

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Kazıların 12 aya yayılması ve geleceğe miras projeleri ile Türk arkeolojisinin altın çağını başlattık.

  • Kültür ve Turizm Bakanı: Müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var
    13 Mar Kültür ve Turizm Bakanı: Müzecilikte öncü ve örnek alınan bir Türkiye var

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yeni Samsun Müzesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin müzecilik alanında öncü ve örnek alınan bir ülke olduğunu belirtti. Yeni müzenin Karadeniz dalgalarından esinlenen bir mimariye sahip olduğunu ve bölgedeki önemli eserlerin sergilendiğini söyledi. Ayrıca, müzenin 1 ay boyunca ücretsiz ziyaret edilebileceğini duyurdu.

  • Ulupınar, tanıttığı projelerle Devrek'i şahlandıracak
    13 Mar Ulupınar, tanıttığı projelerle Devrek'i şahlandıracak

    AK Parti'nin Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, yenilikçi ve kapsamlı projelerle Devrek'i yeniden şekillendirecek.

  • 200 yıllık Çarşı Hamamı restorasyonu tamamlanıyor
    13 Mar 200 yıllık Çarşı Hamamı restorasyonu tamamlanıyor

    Malatya'nın Arapgir ilçesinde bulunan Osmanlı dönemine ait 200 yıllık Çarşı Hamamı, sürdürülen restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor. Hamamın zarar görmüş kısımları orijinaline uygun olarak yenilenirken, tamamlanması hedefleniyor.

  • Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi restore edilerek yeniden hizmete açıldı
    12 Mar Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi restore edilerek yeniden hizmete açıldı

    Üsküdar Selami Ali Mahallesi'nde bulunan Hacı Selim Ağa Yazma Eserler Kütüphanesi, 1782'de inşa edilmiş ve önemli yazma eser koleksiyonlarını barındırmaktadır. Kütüphane, restore edilerek 2022 Kasım ayında yeniden hizmete açılmıştır. Açılış töreninde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kütüphanenin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini ve ilme hizmet etmeyi kendilerine bir borç bildiklerini belirtmiştir. Kütüphane, 4 bin 714 yazılı nadir eseri bünyesinde barındırmaktadır ve Türkiye'deki bütün yazma eserlerin görüntülerine erişebilecek bir sisteme sahiptir. Kütüphane, Hacı Selim Ağa'nın kabirlerini de içermektedir ve bugün 2887 yazma ve 1538 matbu eseri bünyesinde bulundurmaktadır.

  • Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son toplantısını gerçekleştirdi
    12 Mar Konya Büyükşehir Belediye Meclisi 2019-2024 dönemi son toplantısını gerçekleştirdi

    Konya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019-2024 dönemi son meclis toplantısının ilk oturumu Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Altay, konuşmasında Gazze'deki zorluklara dikkat çekerek, Konya genelinde tamamlanan veya başlatılan yatırımlardan bahsetti ve meclis üyelerine teşekkür etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitingine davet etti.

  • Edirne'deki Kıyık Tabya'nın restorasyonu tamamlanıyor
    12 Mar Edirne'deki Kıyık Tabya'nın restorasyonu tamamlanıyor

    Balkan Savaşları'nda Edirne'nin önemli savunma hatlarından Kıyık Tabya'nın restorasyonunun ilk etabı 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü'ne kadar tamamlanacak. Edirne müdafi Şükrü Paşa'nın kabri ve anıtının da yer aldığı tarihi alanda çalışmalar 2 etap halinde gerçekleştiriliyor.

  • İSKİ'nin 140 Yıllık Tarihi Canlandırdığı Terkos Kültür Evi Açıldı
    11 Mar İSKİ'nin 140 Yıllık Tarihi Canlandırdığı Terkos Kültür Evi Açıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasıyla açılan Terkos Kültür Evi, İSKİ tarafından restore edilen Osmanlı döneminin ilk modern su tesisi pompa istasyonudur.

  • Edirne'de tarihi Reşadiye Karakolu yeniden yapılacak
    11 Mar Edirne'de tarihi Reşadiye Karakolu yeniden yapılacak

    Edirne'de 1909'da inşa edilen tarihi Reşadiye (Manyas) Karakolu, Osmanlı'nın ilk modern karakol binalarından biri olarak biliniyor. Yıllarca kullanıldıktan sonra bakımsızlık nedeniyle yıkılan karakol, Edirne Valiliği tarafından başlatılan restorasyon projesi kapsamında aslına uygun şekilde yeniden yapılacak. Yıkım çalışmalarını inceleyen Vali Yunus Sezer, karakolun hem müze hem de karakol olarak kullanılacağını belirtti.

  • Gölcük'te Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Merkezi Köyü Açıldı
    11 Mar Gölcük'te Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Merkezi Köyü Açıldı

    Gölcük'te Buğday Tanesi Engelsiz Sosyal Yaşam ve Eğitim Merkezi Köyü'nün açılışı gerçekleşti. Merkezde özel bireylere günlük yaşam becerileri ve hayatta kalma konularında eğitim verilecek.

  • Ardahan'daki Şeytan Kalesi restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi
    11 Mar Ardahan'daki Şeytan Kalesi restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi

    Ardahan'ın Çıldır ilçesindeki Karaçay Kanyonu'nda bulunan tarihi Şeytan Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildi. Kale, restorasyon projesiyle turizme kazandırılacak ve bölgedeki doğal güzelliklerle birlikte ziyaretçilere sunulacak. Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Suat Vural, kaleyi Urartu kalelerine benzeten mimari özelliklerinin olduğunu belirtti ve tarihi gelişmelerden etkilendiğini söyledi.

  • İstanbul'da 22 yeni meydan hizmete girdi
    10 Mar İstanbul'da 22 yeni meydan hizmete girdi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin kültürel mirasa verdiği önemi vurgulayarak, İstanbul genelinde birçok yapıyı restore ettiklerini ve 22 yeni meydanı tamamladıklarını söyledi. İmamoğlu, Çubuklu Silolar'ın restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte düzenlenen törende konuştu ve İBB Miras'ın İstanbul'a sevgiyle, özenle ve liyakatle sahip çıktığını belirtti. Ayrıca, kaderine terk edilmiş akaryakıt depolarının restore edilerek farklı işlevlere dönüştürüldüğünü ve Beykoz On Çeşmeler Meydanı'nın da tamamlandığını ifade etti.

  • Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın Projelerini Paylaştı
    10 Mar Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın Projelerini Paylaştı

    Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan adayı Davut Aydın, yeni döneme dair projelerini kamuoyuyla paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş'ın da katıldığı toplantı gövde gösterisine dönüştü. Aydın, projeleri arasında tarım, kültür sanat, eğitim, altyapı gibi birçok başlık bulunuyor.

  • Kayseri'deki Battal Mescidi, Ramazan'ın müjdecisi olarak biliniyor
    10 Mar Kayseri'deki Battal Mescidi, Ramazan'ın müjdecisi olarak biliniyor

    Kayseri'de Ramazan akşamlarında kılınan teravih namazının başlangıç noktası olan Battal Mescidi, şehirdeki İslam'ın ilk izlerini taşıyor. Eski 'Mazaka' kentinin beş tepesinden birinde bulunan mescit, Emevi komutanlarından Seyyit Battal Gazi tarafından yaptırılmıştır. Restorasyonlar geçiren mescidin yanında ise Moğol istilasından kalma Kırk Kızlar Türbesi bulunmaktadır.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye Yüzyılı şehirleri için güçlü desteğin önemini vurguladı
    09 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Türkiye Yüzyılı şehirleri için güçlü desteğin önemini vurguladı

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Türkiye Yüzyılı şehirleri için güçlü desteğin önemini vurguladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı'nı ilan ettiğini hatırlatarak, şehirlerin bu hedefe taşınması için birlikte hareket etme çağrısı yaptı.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'den 41 yeni proje
    09 Mar Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer'den 41 yeni proje

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, 2024-2029 Vizyon Projeler toplantısında 41 yeni projeyi tanıttı. Projeler arasında aile yaşam merkezi, akademi bilgihane, millet konağı, sosyal yaşam merkezi, gastronomi konağı, kreş ve gündüz bakım evi, kültür sanat merkezleri, planetaryum, tasavvuf müzesi, 2. Kılıçaslan Hanı, eski cezaevi dönüşümü gibi birçok farklı alanı kapsayan projeler yer alıyor.

  • Gaziantep Sanat Merkezi'ne Kahraman Emmioğlu'nun İsmi Verildi
    09 Mar Gaziantep Sanat Merkezi'ne Kahraman Emmioğlu'nun İsmi Verildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen eski adliye binası, Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı.

  • Nizip Fevkani Cami, deprem sonrası restore edildi ve yeniden ibadete açılıyor
    09 Mar Nizip Fevkani Cami, deprem sonrası restore edildi ve yeniden ibadete açılıyor

    Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek ibadete kapatılan Nizip Fevkani Cami, Pazar günü yeniden ibadete açılacak. Restorasyon çalışmaları kapsamında duvarlar güçlendirildi, kapı ve pencereler yenilendi, minber ve kürsü yapıldı, cami aydınlatma avizeleri takıldı ve seslendirme sistemi kuruldu.

  • Nizip Fevkani Camisi, teravih namazıyla yeniden ibadete açılıyor
    09 Mar Nizip Fevkani Camisi, teravih namazıyla yeniden ibadete açılıyor

    Geçen yıl yaşanan deprem felaketi sonrasında ağır hasarlı olduğu tespit edilerek ibadete kapatılan Nizip Fevkani Camisi, yarın akşam kılınacak ilk teravih namazıyla yeniden ibadete açılacak. Yaklaşık bin yıllık bir yapı olan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları sonucunda ihya edilerek hizmete sunuldu. Bölgede hayatın normalleşmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilirken, caminin açılışı Gaziantep halkına hayırlı olsun dilekleriyle gerçekleştirilecek.

  • Antalya Pil Fabrikası, 1974 Kıbrıs Evi Projesiyle Halkın Hizmetine Açıldı
    09 Mar Antalya Pil Fabrikası, 1974 Kıbrıs Evi Projesiyle Halkın Hizmetine Açıldı

    Antalya'nın Kepez Belediyesi, 1974 Kıbrıs Evi Projesiyle eski Antalya Pil Fabrikası'nı halkın kullanımına açtı. Fabrika yerleşkesi, müze ve kütüphane projeleriyle kültür ve sanat adası olarak düzenleniyor. Açılış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

  • Çınarlı Köyü Tarihi Camisi Restorasyonu Tamamlandı
    08 Mar Çınarlı Köyü Tarihi Camisi Restorasyonu Tamamlandı

    Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Çınarlı Köyü Tarihi Camisi, cuma namazının ardından yeniden ibadete açıldı. Camide yapılan açılış programına, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, üniversite rektörü, bölge müdürü, il genel meclisi başkanı, il özel idaresi genel sekreteri, AK Parti başkanı, iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle sona erdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin SİHA'ları 30'dan fazla ülkenin semalarını koruyor
    08 Mar Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin SİHA'ları 30'dan fazla ülkenin semalarını koruyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin SİHA'ları ve insansız hava araçlarının sadece Türkiye'nin değil, 30'dan fazla ülkenin semalarını koruduğunu söyledi. Kacır, Şebinkarahisar Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'nin çehresinin değiştiğini ve bir üretim üssüne dönüştüğünü belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin insansız hava araçlarında dünyada bir numara olduğunu vurguladı.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent merkezini yeniden canlandırmak için çalışmalar yapıyor
    08 Mar Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent merkezini yeniden canlandırmak için çalışmalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent merkezinde yapılan çalışmalarla esnafın hareketlenmesini ve kent merkezinin canlanmasını hedefliyor.

Advertisement