Son dakika Sur haberleri, Sur son dakika, son dakika Sur

Son Dakika Sur Haberleri

  • Diyarbakır'da yıkılan kütüphanenin yerine modern bir kütüphane binası yapılacak
    15:57 Diyarbakır'da yıkılan kütüphanenin yerine modern bir kütüphane binası yapılacak

    Diyarbakır'da Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören ve yıkımı yapılan İl Halk Kütüphanesinin yerine yeni bir kütüphane binası inşa edilecek. Yenişehir ilçesinde bulunan ve 2020 yılına kadar hizmet veren kütüphane, 6 Şubat 2023'teki depremlerde hasar görmüştür. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, kütüphanenin yıkımının ardından halkın ihtiyaçlarını karşılayacak çağdaş bir kütüphane binası için çalışmalara başladıklarını belirtmiştir.

  • Fatih Belediyesi Yeşil Fatih projelerini tanıttı
    16 Mar Fatih Belediyesi Yeşil Fatih projelerini tanıttı

    Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen Yeşil Vizyon Projeleri Tanıtım programında, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan Sur diplerindeki 70 bin metrekarelik bir alanı yeşil alana dönüştürdüklerini açıkladı.

  • Bakan Özhaseki: 'Büyük projemiz İstanbul depremine hazırlanmak'
    16 Mar Bakan Özhaseki: "Büyük projemiz İstanbul depremine hazırlanmak"

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Fatih projeleri tanıtım toplantısında İstanbul depremine hazırlık çalışmalarının önemini vurguladı. Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem riski taşıyan bir ülke olduğunu belirterek, İstanbul'da beklenen tehlike karşısında birlikte çaba gösterdiklerini ifade etti. Ayrıca, sıfır atık projeleri ve çevreci belediyecilik anlayışının da önemine değindi.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Fatih projelerini tanıttı
    16 Mar Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Fatih projelerini tanıttı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Fatih projeleri tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deprem riskine dikkat çekerek, İstanbul depremi için hazırlıklar yaptıklarını belirtti. Bakan Özhaseki ayrıca, sıfır atık projeleri ve çevreci belediyecilik anlayışı hakkında da bilgi verdi.

  • Muhittin Böcek: Kepez'de güreşi iptal edenler şimdi güreşlerden bahsediyor
    16 Mar Muhittin Böcek: Kepez'de güreşi iptal edenler şimdi güreşlerden bahsediyor

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, siyasi rakiplerinin yağlı güreşlerden bahsetmesi ile ilgili, “Kepez'de güreşi iptal edenler şimdi güreşlerden bahsediyor. Kırkpınar’ın yolunu bilmiyorlar” dedi.

  • Diyarbakır'da Çanakkale Şehitleri için Mevlit Programı Düzenlendi
    15 Mar Diyarbakır'da Çanakkale Şehitleri için Mevlit Programı Düzenlendi

    Diyarbakır Valiliği, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü'nün 109. yılında mevlit programı düzenledi. Ulu Cami'de gerçekleştirilen programda mevlit okutuldu ve dua edildi. Vali Ali İhsan Su ve diğer yetkililerin katıldığı programda, şehitlere Allah'tan rahmet dilendi.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Şehitleri için Mevlid-i Şerif programı düzenledi
    15 Mar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Şehitleri için Mevlid-i Şerif programı düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de Çanakkale Şehitleri için Mevlid-i Şerif programı düzenledi. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi. Cuma namazının ardından vatandaşlara iftariyelikler ikram edildi. Programa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik ve Sur Kaymakamı Asım Solak da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Uyanış Gençlik Valorant Turnuvası' düzenledi
    14 Mar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Uyanış Gençlik Valorant Turnuvası' düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Valorant Turnuvası ile gençlerin yenilikçi fikirlere adapte olmalarını sağlamayı hedefliyor. Turnuvaya 6 takım katıldı ve dereceye giren takımlara çeşitli hediyeler verildi.

  • Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır'da restorasyon çalışmalarını inceledi
    13 Mar Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır'da restorasyon çalışmalarını inceledi

    Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Diyarbakır'da restorasyon çalışması süren tarihi surlar ile Saint George Kilisesi'nde incelemelerde bulundu. Yazgı, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Diyarbakır surlarında yapılan güzel çalışmaların kentin turizmde hak ettiği seviyeye ulaşması için önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden'in kültür varlıkları ve turizm alanındaki projelere öncelik verdiğini ifade etti.

  • İsrail, Lübnan'ın güneyinde araç ve motosiklete hava saldırısı düzenledi
    13 Mar İsrail, Lübnan'ın güneyinde araç ve motosiklete hava saldırısı düzenledi

    İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde bulunan Sur kentinin el Huş kara yolu üzerinde bir araç ve motosiklete hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda araçtaki kişiler arasında ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor. Saldırıda hedef alınan kişilerin Hizbullah mensubu veya sivil olduklarına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

  • Diyarbakır, Siirt ve Şırnak'ta İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programları düzenlendi
    12 Mar Diyarbakır, Siirt ve Şırnak'ta İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programları düzenlendi

    Diyarbakır, Siirt ve Şırnak illerinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programlarda İstiklal Marşı okundu, öğrenciler şiirler okudu ve tiyatro gösterileri yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. Programlara valiler, milletvekilleri, askeri yetkililer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Dicle Nehri'nde balık tutarken suya düşen kişi tedavi altına alındı
    10 Mar Dicle Nehri'nde balık tutarken suya düşen kişi tedavi altına alındı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Dicle Nehri'nde balık tutan 80 yaşındaki H.M, suya düşerek boğulma tehlikesi geçirdi. Çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: 2024 Nevruz'u Siyasi Taleplerimizi Taşıyacağımız Bir Nevruz Olacak
    10 Mar DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları: 2024 Nevruz'u Siyasi Taleplerimizi Taşıyacağımız Bir Nevruz Olacak

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, merkez Sur ilçesinde düzenlediği basın toplantısında, 2024 nevruzunun kutlamaların yanı sıra siyasi taleplerin de en üst düzeye taşınacağını belirtti. Hatimoğulları, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu yıl kutlanacak nevruzun bu çağrıyı daha da büyüteceğine inandıklarını ifade etti.

  • Muş'ta Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi Sıfır Atık Projesi İle Sergi Açtı
    06 Mar Muş'ta Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi Sıfır Atık Projesi İle Sergi Açtı

    Muş'ta yaşayan dekoratif el sanatları usta öğreticisi Mükerrem Sur, çevresinden topladığı kartonlardan yaptığı resimlerle sıfır atığa dikkati çekmek amacıyla sergi açtı. Sur'un 6 ay boyunca topladığı kartonlardan yaptığı 32 resim, Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Muş Valisi Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, açılışta Sıfır Atık Projesi'nin önemine vurgu yaparak Sur'a teşekkür etti.

  • Diyarbakır'da Kadın Kursiyerlerin El Emekleri Sergilendi
    06 Mar Diyarbakır'da Kadın Kursiyerlerin El Emekleri Sergilendi

    Diyarbakır'da Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'ndeki kadın kursiyerler, geleneksel el sanatlarını yaşatmak amacıyla hazırladıkları dokuma ürünlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenledikleri sergide sergiledi. Vali Ali İhsan Su'nun açılışını yaptığı sergide, ipekten kimono ve peştamal gibi ürünler beğeni topladı.

  • Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi
    06 Mar Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9 yıl önce dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesine ilişkin davada, 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

  • Diyarbakır'da kadın kursiyerler, ipek dokuma tezgahlarını 457 yıllık hamama kurdu
    06 Mar Diyarbakır'da kadın kursiyerler, ipek dokuma tezgahlarını 457 yıllık hamama kurdu

    Diyarbakır'da bulunan Sur Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi'nde kadın kursiyerlere ipek dokumacılığı eğitimi veriliyor. Kadın kursiyerler, 457 yıllık tarihi hamama kurulan tezgahlarda ipekten ürünler dokuyor. Ürünler, tarihi yapıda sergilenecek ve satışa sunulacak.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRKSAT 6A Uydusunun Uzaya Gönderileceğini Açıkladı
    05 Mar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRKSAT 6A Uydusunun Uzaya Gönderileceğini Açıkladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır'da gençlerle bir araya gelerek TÜRKSAT 6A uydusunun bu sene uzaya gönderileceğini ve 5G teknolojisine geçiş sürecinin 2026 yılında tamamlanacağını açıkladı.

  • Diyarbakır'da Kadınlar Kanser Taraması İçin İpek Şal Üretti
    05 Mar Diyarbakır'da Kadınlar Kanser Taraması İçin İpek Şal Üretti

    Diyarbakır'da Sur Kaymakamlığına bağlı Aile Destek Merkezinde dokuma eğitimi alan kadınlar, kendilerine kanser taraması yapan 41 kadın sağlık çalışanı için ipek şal üretti. Sur Kaymakamlığına bağlı Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde ipek dokuma atölyesinde eğitim alan kadınlar, merkezin koordinatörü İlknur Demirel koordinesinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) görevli doktor ve sağlık çalışanları için pembe ipek şal üretimi yaptı. Merkezde düzenlenen etkinlikte kadınlar el emeği göz nuru ile hazırladıkları şalları sağlık çalışanlarına hediye etti.

  • Diyarbakır Sur ilçesinde çayevi yangını
    04 Mar Diyarbakır Sur ilçesinde çayevi yangını

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan bir çayevinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi ve yangın söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bursa'da Kaçak Avlanan Şahıslara Yönelik Operasyon: 45 Adet Yeşilbaş Ördek Doğaya Geri Bırakıldı
    04 Mar Bursa'da Kaçak Avlanan Şahıslara Yönelik Operasyon: 45 Adet Yeşilbaş Ördek Doğaya Geri Bırakıldı

    Bursa'da Uluabat gölünde kaçak avlanan şahıslara yönelik yapılan operasyonda Mühre olarak kullanıldıkları belirlenip gözetim altına alınan 45 adet Yeşilbaş ördek tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğaya geri bırakıldı. 3 Mart dünya Yaban Hayatı günü Bursa'da çeşitli faaliyetler çerçevesinde coşkuyla kutlandı.

  • AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: 'İstanbul'da 650 bin konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz'
    03 Mar AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: "İstanbul'da 650 bin konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz"

    AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: "İstanbul'da 650 bin konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz" "Milletimizle el ele verdiğimizde yapamayacağımız hiçbir iş yok" Kurum'dan Özgür Özel'in 'bedelli askerlik' eleştirisine cevap: "Özgür efendi sen kimsin ki 650 bin gencimizin vatan sevgisini...

  • AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: 'İstanbul'da 650 bin konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz'
    03 Mar AK Parti İBB Başkan Adayı Kurum: "İstanbul'da 650 bin konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz"

    AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "5 yıllık süreçte 365 bin konut yaptım. Kentsel dönüşümle ilgili hemen hemen her ilde çalışmış bir kardeşinizim. Kentsel dönüşüm bizim işimiz. İstanbul'da 650 bin konutu 5 yıl içerisinde dönüştüreceğiz" dedi.

  • AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ocak Sur esnafıyla bir araya geldi
    02 Mar AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ocak Sur esnafıyla bir araya geldi

    AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak ve teşkilatı, Sur ilçesindeki Ulu Cami çevresindeki esnafı ziyaret etti. Ocak, esnafın sorunlarını dinleyerek vatandaşların gönlüne girmeyi amaçladıklarını belirtti. Vatandaşlar tarafından güzel karşılanan Ocak, teşkilat olarak halkın içerisinde olacaklarını vurguladı.

  • AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Sur esnafını ziyaret etti
    02 Mar AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Sur esnafını ziyaret etti

    AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak ve teşkilatı, Sur ilçesindeki Ulu Cami çevresindeki esnafı ziyaret etti. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ziyarette Ocak, esnafın sorunlarını dinledi ve vatandaşların yanında olduklarını hissettirmek istediklerini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 2 sivil son yolculuğuna uğurlandı
    01 Mar İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden 2 sivil son yolculuğuna uğurlandı

    İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitiren Hüseyin Ali Hamdan ve eşi Manar Abadi için cenaze töreni düzenlendi. Törene aileleri, yakınları, beldedeki sakinler ve Hizbullah mensupları katıldı. Cenazeler, beldedeki mezarlıkta toprağa verildi. İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki çatışmalarda ise birçok kişi hayatını kaybetti.

  • Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü traktör sürücülerine reflektör tak, görünür ol projesini hayata geçirdi
    01 Mar Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü traktör sürücülerine reflektör tak, görünür ol projesini hayata geçirdi

    Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Diyarbakır'daki traktör sürücülerinin muayene yaptırmadıklarını tespit ederek reflektör tak, görünür ol projesini başlattı. Proje kapsamında 120 çift reflektör ve 30 adet dönerli flaşörlü sarı lamba traktörlere takıldı. Ayrıca traktör sürücülerine bilgilendirme semineri verildi.

  • Diyarbakır'da terk edilen bebeğin annesi tutuklandı
    29 Şub Diyarbakır'da terk edilen bebeğin annesi tutuklandı

    Diyarbakır'da metruk evde terk edilmiş olarak bulunan 2 günlük bebeğin annesi gözaltına alındı ve tutuklandı. Bebek ise tedavisi tamamlandıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Diyarbakır'da terk edilen bebeğin annesi tutuklandı
    29 Şub Diyarbakır'da terk edilen bebeğin annesi tutuklandı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk bir evde terk edilmiş halde bulunan 2 günlük bebeğin annesi gözaltına alındı. Anne, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bebek ise tedavi edildikten sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı.

  • Diyarbakır Sur ilçesinde 6 aracın karıştığı zincirleme kaza: 12 yaralı
    28 Şub Diyarbakır Sur ilçesinde 6 aracın karıştığı zincirleme kaza: 12 yaralı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde meydana gelen zincirleme kazada 6 araç birbirine çarptı ve 12 kişi yaralandı. Kaza sonucunda yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSTOP ile Buluştu
    28 Şub Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSTOP ile Buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sivil Toplum Platformu (ANSTOP) yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda, hizmet ve projeleri hakkında bilgi veren Başkan Böcek, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar yarım kalan projelerin tamamlandığını ve halka dönük projelerin önceliklendirildiğini belirtti. Ayrıca, çevreci altyapı projeleri için Fransız Kalkınma Ajansı ile finansman anlaşması imzalandığını açıkladı.

  • Diyarbakır'da depremde hasar gören evin çatısı çöktü
    26 Şub Diyarbakır'da depremde hasar gören evin çatısı çöktü

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde depremde hasar gören müstakil evin çatısı kendiliğinden çöktü. Olay yerine zabıta ekipleri sevk edilirken ölen ya da yaralanan olmadı.

  • Başkan Böcek, Seçim Koordinasyon Merkezleri'nin Açılışına Katıldı
    25 Şub Başkan Böcek, Seçim Koordinasyon Merkezleri'nin Açılışına Katıldı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez, Serik ve Alanya'da Seçim Koordinasyon Merkezleri'nin açılışına katıldı. Görev süresi boyunca kimseyi ötekileştirmeden Antalya'nın 19 ilçesi 913 mahallesine hizmet verdiklerini söyleyen Başkan Böcek, milletin parasıyla millete yatırım yapmaya geldiklerini ve halkın desteğiyle Antalya'da hangi çağın yaşandığını herkesin göreceğini belirtti.

  • Haftanın tarihine bakış
    25 Şub Haftanın tarihine bakış

    Ermeni güçlerin, 26 Şubat 1992'de Hocalı'da kadın, çocuk ve yaşlı gözetmeksizin yaptığı katliamda savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti.

  • Berat Kandili Dolayısıyla Yedi İlde Programlar Düzenlendi
    24 Şub Berat Kandili Dolayısıyla Yedi İlde Programlar Düzenlendi

    Diyarbakır, Elazığ, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu, ilahiler seslendirildi. Programlara katılanlar namaz kıldı ve dua etti. Cami çıkışlarında ikramlarda bulunuldu.

  • Diyarbakır'da terk edilmiş bebek koruma altına alındı
    24 Şub Diyarbakır'da terk edilmiş bebek koruma altına alındı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk bir evde bulunan 2 günlük bebek, tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınacak. Bebeği metruk binaya bıraktığı tespit edilen anne ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da metruk yapıya terk edilen bebeğin annesi kendini böyle savundu
    24 Şub Diyarbakır'da metruk yapıya terk edilen bebeğin annesi kendini böyle savundu

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk yapıya yeni doğmuş erkek bebeği bıraktıktan sonra kaçan ve polisin çalışması sonucu yakalanan M.C.'nin ifadesi ortaya çıktı. M.C.'nin bebeği bıraktıktan sonra pişman olduğunu söyledi öğrenildi.

  • Diyarbakır'da terk edilmiş erkek bebeği bulan vatandaş: 'Bebeğe sarılı bez hepsi kanlıydı'
    24 Şub Diyarbakır'da terk edilmiş erkek bebeği bulan vatandaş: 'Bebeğe sarılı bez hepsi kanlıydı'

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk bir evin merdivenlerinde terk edilmiş erkek bebeği bulan Hakan isimli vatandaş, bebeği temizleyip sağlık ekiplerine teslim etti. Bebeği bırakan anne ise polis tarafından yakalandı.

  • Metruk yapıya yeni doğmuş bebek bırakıldı, sesi duyan komşular seferber oldu
    24 Şub Metruk yapıya yeni doğmuş bebek bırakıldı, sesi duyan komşular seferber oldu

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk yapıdan ses geldiğini duyan komşular seferber oldu. Yapılan aramada yapının merdiveni ile duvar arasında poşet içerisinde beze sarılı yeni doğmuş bebek bulundu.

  • Diyarbakır'da metruk eve terk edilmiş bir bebek bulundu
    23 Şub Diyarbakır'da metruk eve terk edilmiş bir bebek bulundu

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk bir evin merdivenine terk edilmiş olarak bulunan yeni doğmuş bebek, hastanede tedavi altına alındı. Bebeğin sağlık durumu iyi.

  • Diyarbakır'da terk edilmiş bebek metruk evde bulundu
    23 Şub Diyarbakır'da terk edilmiş bebek metruk evde bulundu

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde metruk bir evin merdivenine terk edilmiş olarak bulunan yeni doğmuş bebek, hastanede tedavi altına alındı. Bebek, sağlık durumu iyi olan bebeği oraya bırakan kişi gözaltına alındı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Filistin için yardımlaşma kermesi düzenledi
    23 Şub Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Filistin için yardımlaşma kermesi düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Filistin halkına destek amacıyla kermes düzenlendi. Kermeste, Büyükşehir Belediyesi eğitmenleri ve gönüllüler tarafından hazırlanan yemekler, içecekler ve el sanatı ürünleri satışa sunuldu. Kermeste elde edilen gelir, İsrail'in saldırdığı Filistin'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Kermes, 24 Şubat'a kadar devam edecek.

  • Lübnanlı iç göçmenler, sınırdaki çatışmalar nedeniyle kötü şartlarda yaşıyor
    23 Şub Lübnanlı iç göçmenler, sınırdaki çatışmalar nedeniyle kötü şartlarda yaşıyor

    İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Lübnanlılar, sığındıkları okullarda kötü şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Yaklaşık 86 bin Lübnanlı, sınır bölgesindeki çatışmalar nedeniyle yerinden oldu. Ev kiralamaya yetecek ekonomik gücü olmayan binlerce Lübnanlı ise çatışmaların başından beri okullardaki dersliklerde kalıyor. İç göçmenlerin sayısı 25 bin 382'ye ulaşmış durumda. Okullarda ve kiraladıkları evlerde konaklayan iç göçmenler, elektrik kesintileri ve hijyenik koşulların olmaması gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

  • Diyarbakır'da Baltık Ülkeleri Turizm Potansiyeli Toplantısı Gerçekleştirildi
    23 Şub Diyarbakır'da Baltık Ülkeleri Turizm Potansiyeli Toplantısı Gerçekleştirildi

    Diyarbakır'da Baltık ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya'dan gelen seyahat acenteleri ve tur şirketlerinin katılımıyla kentin turizm potansiyeline yönelik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginlikleri vurgulanarak, tur operatörlerinin kente katkı sağlaması umut edildi.

  • Diyarbakır şehidi Serdar Akın için anma programı düzenlendi
    23 Şub Diyarbakır şehidi Serdar Akın için anma programı düzenlendi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 tarihinde şehit düşen Uzman Çavuş Serdar Akın için isminin verildiği Muş'un Varto ilçesindeki lisede anma programı düzenlendi. Programda, şehidin ablası ve kardeşi de hazır bulundu. Ablası Filiz Akkoyun, duygusal bir konuşma yaparak şehitlik kavramının önemine vurgu yaptı. Program, özgeçmiş ve şiirlerin okunmasının ardından verilen öğle yemeğiyle sona erdi.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Filistin için Yardım Kampanyası Düzenledi
    23 Şub Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Filistin için Yardım Kampanyası Düzenledi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Filistin için yardımlaşma kampanyası düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, zor günler geçiren Filistin halkının yanında olduğunu göstermek amacıyla hayır panayırı organize etti. Panayırda toplanacak gelir, İsrail'in saldırdığı Filistin'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

  • Letonya, Litvanya ve Estonya'dan gelen turizmciler Diyarbakır'ı tanıtacak
    23 Şub Letonya, Litvanya ve Estonya'dan gelen turizmciler Diyarbakır'ı tanıtacak

    Letonya, Litvanya ve Estonya'dan gelen seyahat acentesi temsilcileri ve tur operatörleri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, TÜRSAB ve THY iş birliğiyle Diyarbakır'ı tanıtmak için kente davet edildi. Turizmciler, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek gastronomisini deneyimledi. TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı, Diyarbakır'ın turizm potansiyelini artırarak önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyon turist hedeflediklerini belirtti. Azerbaycan'dan gelen sosyal medya fenomeni ve Litvanya'dan gelen turizm sektörü çalışanı da Diyarbakır'ı çok beğendiklerini ve tekrar gelmek istediklerini ifade etti.

  • İsrail Savaş Uçakları Lübnan Hava Sahasını İhlal Etti, Sonik Patlamalar Panik Yarattı
    22 Şub İsrail Savaş Uçakları Lübnan Hava Sahasını İhlal Etti, Sonik Patlamalar Panik Yarattı

    İsrail'e ait savaş uçakları, Lübnan'ın Sur kenti semalarında hava sahasını ihlal ederek ses hızını aşarak 2 defa sonik patlamaya neden oldu. Bu olaylar büyük bir panik ve endişeye yol açtı. Ayrıca İsrail topçu birlikleri de Lübnan'ın bazı bölgelerini ağır topçu atışlarıyla vurdu. Hizbullah Hareketi ise İsrail askeri mevzilerine saldırı düzenledi. Çatışmalarda birçok can kaybı yaşandı.

  • Türk Kızılay Sur Şubesi İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Yardım Yapıyor
    20 Şub Türk Kızılay Sur Şubesi İhtiyaç Sahibi Vatandaşlara Yardım Yapıyor

    Türk Kızılay Sur Şubesi, başta yetim, öksüz, engelli ve yaşlı vatandaşlar olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapıyor. Şube Başkan Vekili Gülhan Sönmez, ev ziyaretleriyle gıda, giyim malzemesi, ayakkabı, elektrikli soba ve gıda dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Kızılay, yoksul vatandaşların ihtiyaçlarını tespit ederek sıkıntılarını gidermeye çalışıyor ve onlara destek olduklarını gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da SKM açılışına katıldı
    16 Şub Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da SKM açılışına katıldı

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da AK Parti'nin Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılarak, Diyarbakır'ın birliğine, beraberliğine sahip çıkacağını ve emperyalist güçlerin hesaplarını boşa çıkaracağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Diyarbakır'a ve geleceğine sahip çıkmak önemli
    16 Şub Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Diyarbakır'a ve geleceğine sahip çıkmak önemli

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın geleceğe yürümesi ve daha fazla hizmet alması için aklı fikri Diyarbakır olan adayları desteklemek gerektiğini belirtti. Yılmaz, tarım sektörü, deprem ve şehir içi ulaşım gibi konularda da adayları destekleyeceklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 'Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Kongresi'nde konuştu Açıklaması
    16 Şub Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Kongresi"nde konuştu Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bir müjdeyi de vermiş olalım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile görüştük, inşallah Diyarbakır-Erbil uçuşlarını da başlatıyoruz.

  • Diyarbakır'ın tarihi yapıları vitray sanatıyla renkleniyor
    16 Şub Diyarbakır'ın tarihi yapıları vitray sanatıyla renkleniyor

    Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki bazı tarihi yapılar, vitray sanatçısı Betül Kübra Savcı'nın çalışmalarıyla renkleniyor. Savcı, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olarak vitray sanatını öğrendi ve 8 yıl önce Diyarbakır'a yerleşti. Atölyesinde eğitimler veren Savcı, Diyarbakır Kültür ve Sanat Evi'ne dönüştürülen Süryani Kızlar Mektebi'nin vitraylarını yaptı ve Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi'nin vitraylarını yapacak. Savcı, vitray sanatının kaybolmaması için eğitimler vererek bu sanatı insanlara sevdirmeyi hedefliyor.

  • Hakkari, Şemdinli ve Diyarbakır'da PKK'lı teröriste ağırlaştırılmış müebbet ve 405 yıl hapis cezası
    15 Şub Hakkari, Şemdinli ve Diyarbakır'da PKK'lı teröriste ağırlaştırılmış müebbet ve 405 yıl hapis cezası

    Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleşen terör saldırılarında 1 polis, 2 güvenlik korucusu ve 2 sivil şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Saldırıların faillerinden olan PKK'lı terörist, 6 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 405 yıl 10 ay hapse çarptırıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor
    15 Şub Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi bir burcu kadınların eğitim alabileceği bir merkeze dönüştürdü. Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlar çeşitli kurslara katılarak kendilerini geliştirme imkanı buluyor ve yakın savunma eğitimi alıyorlar.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor
    15 Şub Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi'nde kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi'ne dönüştürdüğü 82 numaralı burçta kadınlara yakın savunma eğitimi veriyor. Kadınların toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını ve kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Merkezde okuma-yazma, Kur'an-ı Kerim tefsiri, el sanatları ile aşçılık gibi geleneksel becerilerin yanı sıra, kadınların özgüvenlerini artırmalarına ve kendilerini korumalarına yardımcı olacak yakın savunma eğitimleri de veriliyor.

  • Aphrodisias Antik Kenti'ne 1,75 Milyar TL Bütçe Ayrıldı
    14 Şub Aphrodisias Antik Kenti'ne 1,75 Milyar TL Bütçe Ayrıldı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Aphrodisias Antik Kenti'ne 120 yıldır kazı çalışmalarının yürütüldüğünü ve ancak yüzde 12'sinin kazıldığını söyledi.

  • Diyarbakır'da Çocuklar Kışın Ortasında Anzele Suyuna Girdi
    13 Şub Diyarbakır'da Çocuklar Kışın Ortasında Anzele Suyuna Girdi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaz aylarında yoğunluğuyla bilinen tarihi Anzele suyu, kışın ortasında da boş kalmadı. Havanın ve suyun soğukluğunu aldırış etmeyen çocuklar, canlarını hiçe sayarak suya girdi. Suya giren çocuklar röportaj esnasında titreyerek konuşması ise dikkat çekti.

  • Diyarbakır'da Belediye Otobüsünde Hırsızlık
    12 Şub Diyarbakır'da Belediye Otobüsünde Hırsızlık

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde belediye otobüsünde yolculuk yapan A.B. isimli kadının çantasındaki bin doları çalan A.Y., araç içi kamerası görüntülerinden tespit edilerek yakalandı. A.Y. gözaltına alınırken, çalınan para mağdureye teslim edildi.

  • AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden: Diyarbakır'ı 5 Milyon Turistin Ziyaret Etmesini Hedefliyoruz
    10 Şub AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden: Diyarbakır'ı 5 Milyon Turistin Ziyaret Etmesini Hedefliyoruz

    AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, kentin turizm potansiyelini değerlendirerek, turist sayısının 5 milyonu bulabileceğini belirtti. Bilden, ayrıca Sur'un restore edilmesi ve ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi.

  • Diyarbakır'da tarihi burç kadınlara kültür merkezi oldu
    08 Şub Diyarbakır'da tarihi burç kadınlara kültür merkezi oldu

    Diyarbakır'da restore edilen tarihi surların içinde bulunan 82 numaralı burç, kadınlara yönelik çeşitli kursların yanı sıra yakın savunma eğitimleri de verilen bir kültür merkezine dönüştürüldü. Kadınlar, burada okuma-yazma, el sanatları, aşçılık ve psikolojik destek kurslarına katılabiliyor. Ayrıca yakın savunma eğitimi alarak kendilerini savunma konusunda güven kazanıyorlar.

  • AK Parti Diyarbakır İlçe Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı Gerçekleştirildi
    07 Şub AK Parti Diyarbakır İlçe Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı Gerçekleştirildi

    AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Diyarbakır İlçe Belediye Başkan Adayı Tanıtım Programı'na katılarak Türkiye'nin hedeflerini anlattı. Programda ilçe belediye başkan adayları da tanıtıldı. AK Parti yetkilileri, 31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yaparak Diyarbakır'ın gelişimine ve huzuruna katkı sağlayacaklarını belirtti.

  • Diyarbakır Terörle Değil, Kültürü, Tarihi, Kardeşliği, Samimiyetiyle Anılır Hale Geldi
    07 Şub Diyarbakır Terörle Değil, Kültürü, Tarihi, Kardeşliği, Samimiyetiyle Anılır Hale Geldi

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın terörle değil, kültürü, tarihi, kardeşliği ve samimiyetiyle anıldığını belirtti. Ayrıca, AK Parti'nin ilçe aday tanıtım toplantısında AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala da konuşma yaptı ve belediyecilik hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Toplantıda, ilçe adayları da açıklandı.

  • Üsküdar Üniversitesi, Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu düzenledi
    07 Şub Üsküdar Üniversitesi, Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu düzenledi

    Üsküdar Üniversitesi, Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde 'Kahramanmaraş Depremi Sonrası Akademik Değerlendirme Sempozyumu' düzenledi. Sempozyumda, depremle ilgili konuşmalar yapıldı ve deprem sonrası sorunlara akademik çözümler arandı. Üniversite yetkilileri, gelişmiş toplumların sorunları önceden görüp çözdüğünü vurgulayarak, depremle yaşamayı öğrenmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca, depremde ilk 72 saat içinde alınacak önlemlerin hayati öneme sahip olduğu belirtildi.

  • Diyarbakır Sur'da Sobadan Çıkan Yangında 6 Kişi Dumandan Etkilendi
    07 Şub Diyarbakır Sur'da Sobadan Çıkan Yangında 6 Kişi Dumandan Etkilendi

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, bir evde sobadan çıkan kıvılcımların neden olduğu yangında, evde bulunan 6 kişi dumandan etkilendi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü ve yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Diyarbakır Sur'da çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi
    07 Şub Diyarbakır Sur'da çıkan yangında 6 kişi dumandan etkilendi

    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Lalebey Mahallesi Bel Sokak'ta bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, çevredekilerin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, evde hasar meydana geldi.

  • Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Deprem Bölgesindeki Gazeteciler, Konteynerler Yerine Depreme Dayanıklı Basın Siteleri Oluşturulmasını İstiyorlar
    06 Şub Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: Deprem Bölgesindeki Gazeteciler, Konteynerler Yerine Depreme Dayanıklı Basın Siteleri Oluşturulmasını İstiyorlar

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) depremden etkilenen illerdeki gazetecilerin sorunlarına ilişkin rapor yayımladı. Rapora göre; Adıyaman’da 13 gazeteci yaşamını yitirdi, Kahramanmaraş'ta bir gazetecinin cesedine ulaşılamadı. Depremin birinci yılında bölgedeki gazeteciler, konteynerler yerine kalıcı, depreme dayanıklı basın siteleri oluşturulmasını istiyorlar.

  • Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyaret etti
    06 Şub Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyaret etti

    Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarını ziyarette bulunarak karanfil bıraktı.

  • Diyarbakır'da depremde ölenler için anma programı düzenlendi
    06 Şub Diyarbakır'da depremde ölenler için anma programı düzenlendi

    Diyarbakır Valiliği, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremin yıl dönümünde anma programı düzenledi. Programda depremde hayatını kaybedenler için dualar okundu. Vali Ali İhsan Su, depremde gösterilen çabanın önemini vurgulayarak, olası depremlere hazırlıklı olmanın önemini belirtti.

  • AFAD İl Müdürlüğü'nde Deprem Anma Programı Düzenlendi
    06 Şub AFAD İl Müdürlüğü'nde Deprem Anma Programı Düzenlendi

    Diyarbakır Valiliği tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümünde, AFAD İl Müdürlüğü'nde anma programı düzenlendi. Programa çeşitli kurum ve kuruluşlara ait arama kurtarma ekipleri katıldı. Program, siren sesinin çalmasıyla başladı ve deprem ile ilgili bir sinevizyon gösterisi izletildi. Program, depremde hayatını kaybedenler için duaların okunmasıyla sona erdi. Vali Ali İhsan Su, programda yaptığı açıklamada, deprem gecesi büyük çaba sarf edildiğini belirterek, depremlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı.

  • Futbolcunun ikili mücadelede dişi kırıldı
    05 Şub Futbolcunun ikili mücadelede dişi kırıldı

    Burdur Maküspor ile Kumluca Belediyespor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig maçında, Hamza Alkan hava topu mücadelesinde rakibiyle çarpışarak dişini kırdı. Maç 0-0 berabere sonuçlandı.

  • Kumluca Belediyesporlu Futbolcunun Dişi Kırıldı
    05 Şub Kumluca Belediyesporlu Futbolcunun Dişi Kırıldı

    Bölgesel Amatör Lig maçında Kumluca Belediyesporlu futbolcu Hamza Alkan, hava topu mücadelesinde rakibiyle çarpışarak dişini kırdı. Olayın ardından sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

  • Diyarbakır'da 46 yıldır ayakkabı boyayan Boyacı Mehmet dayı
    04 Şub Diyarbakır'da 46 yıldır ayakkabı boyayan Boyacı Mehmet dayı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde tarihi Nebi Camii önünde 46 yıldır ayakkabı boyayan 73 yaşındaki Boyacı Mehmet dayı, yerli ve yabancı müşterilerinin ayakkabılarını tamir edip boyuyor. Sabah saat 07.30'da tezgahını kuran Mehmet dayı, akşam saat 18.00 gibi toplanıp gidiyor.

  • Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı
    03 Şub Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami'nin şadırvanında abdest alan bir kişinin montundan 18 bin 200 TL, başka bir kişinin montundan da bin TL çalan 2 şüpheli tutuklandı. Polisler, güvenlik kameralarını inceleyerek şüphelileri tespit etti.

  • Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı
    03 Şub Diyarbakır'da Ulu Cami'de Şadırvan Hırsızlığı: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Diyarbakır'da tarihi Ulu Cami'nin şadırvanında abdest alan iki kişi, başka kişilerin montlarından toplamda 19 bin 200 TL çaldı. Polis ekipleri, güvenlik kameraları ve teknik takip sayesinde şüphelileri tespit ederek tutukladı.

  • Şark Bülbülü Celal Güzelses, Vefatının 65. Yılında Diyarbakır'da Anıldı
    02 Şub Şark Bülbülü Celal Güzelses, Vefatının 65. Yılında Diyarbakır'da Anıldı

    Mustafa Kemal Atatürk'ün 1917 yılında tesadüfen tanışarak şarkılarını dinlediği ve güçlü sesinden dolayı 'Şark Bülbülü' ünvanını verdiği ses sanatçısı Celal Güzelses, vefatının 65. yılında Diyarbakır'da anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Güzelses'in yaşadığı sokağa ismi verildi ve torunu Celal Güzelses tarafından açılışı gerçekleştirildi. Programda, Güzelses'in eserleri sanatçılar tarafından seslendirildi.

  • Diyarbakır'da çıkan yangında 600 yerli kuş telef oldu
    02 Şub Diyarbakır'da çıkan yangında 600 yerli kuş telef oldu

    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesindeki güvercin otelinde çıkan yangın sonucu 2 milyona yakın değerde 600 yerli kuş telef oldu. Yangın, sabah saatlerinde çıktı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Oteldeki kuşların hepsi Diyarbakır'ın yerli kuşlarıydı ve maddi zarar 2 milyon TL'yi buluyordu. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Diyarbakır Sur ilçesinde çıkan yangında 300'e yakın güvercin öldü
    02 Şub Diyarbakır Sur ilçesinde çıkan yangında 300'e yakın güvercin öldü

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan güvercin otelinde çıkan yangında 300'e yakın güvercin hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ise araştırılıyor.

  • Diyarbakır Sur ilçesinde çıkan yangında 300'e yakın güvercin öldü
    02 Şub Diyarbakır Sur ilçesinde çıkan yangında 300'e yakın güvercin öldü

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan güvercin otelinde çıkan yangında 300'e yakın güvercin hayatını kaybetti. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Filipinler'de Sel ve Toprak Kayması: 6 Ölü, 1 Kayıp
    02 Şub Filipinler'de Sel ve Toprak Kayması: 6 Ölü, 1 Kayıp

    Filipinler'in farklı bölgelerinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu sel ve toprak kaymaları yaşandı. Davao de Oro bölgesindeki olaylarda 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayboldu. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Advertisement