Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

Hakkari'de PKK'nın silah, mühimmat ve patlayıcı düzeneği ele geçirildiHAKKARİ'de sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin kullandığı belirlenen sığınakta çok sayıda silah, muhimmat ve patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

07.04.2017 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de PKK'nın silah, mühimmat ve patlayıcı düzeneği ele geçirildi

HAKKARİ'de sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lı teröristlerin kullandığı belirlenen sığınakta çok sayıda silah, muhimmat ve patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü Kapankaya mevkiinde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, teröristlerin kullandığı tespit edilen bır sığınak bulundu. Sığınakta yapılan aramada, 1 PKM Bixi makineli tüfek, 300 PKM Bixi makineli tüfek mühimmatı, 10 adet RGP-7 anti-tank roketatar mühimmatı, 10 el bombası, 10 el bombası fünyesi, 9 adet RGP-7 roketatar sevk fişeği, 8 patlatılmaya hazır EYP düzeneği, 2 büyük tüp, 5 küçük tüp, 1000 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, 7 adet AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 100 metre infilaklı fitil, 42 büyük boy pil, 1 ilkyardım çantası, 997 metre EYP yapımında kullanılan bakır tel ve çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Sığınak imha edilirken, bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Mühimmatlardan görüntüler

Haber: HAKKARİ, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Lice'de, PKK sığınaklarında çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçti

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin kullandığı sığınak ve barınaklarda çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Lice'nin güneyinde önceki gün, terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon kapsamında güvenlik güçlerinin arazi arama tarama faaliyetleri sırasında örgüte ait 11 sığınak ve 1 barınak bulundu. Barınak ve sığınaklarda yapılan aramalarda, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 28 kalaşnikov piyade tüfeği, 1 Draganov (Kannas) keskin nişancı tüfeği, 5 makineli tabanca, 7 tabanca, 5 keskin nişancı dürbünü, 2 gündüz görüş dürbünü, 1 holografik nişan aleti, 7 adet RPG-7 roketatar, 15 adet RPG-7 mühimmatı, 4 adet RPG-7 sevk fişeği, 70 adet 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, 6 bin 500 muhtelif fişek, 71 muhtelif şarjör, 1 İncil, 3 Yeasu marka büyük telsiz, 6 el telsizi, 17 el bombası, 23 takım leşker kıyafeti, 45 çift mekap ayakkabı, 2 kamera, 1 lazer yazıcı ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile 115 kilo kubar esrar ele geçirildi.

Operasyon kapsamında 730 kilo amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak hazırlanmış 16 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 oksijen tüpü ve 10 mutfak tüpü bulunarak etkisiz hale getirildi.

Sığınak ve barınaklar imha edilirken, bölgede operasyonların sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Ele geçen silah mühimmat ve patlayıcıların sergilenmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Okula molotofkokteyli attılar

ADANA'daki Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından molotofkokteyli atıldı.

Merkez Seyhan İlçesi Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, dün saat 15.30'da dersleri bitince okuldan dağıldı. Kısa süre sonra, binanın arka cephesine gelen yüzü maskeli 2 kişi, ellerindeki molotofkokteyllerini ateşe verip, okula fırlattı. Atılan 4 molotofkokteylinden biri arka bahçeye bakan güvenlik kamerasına isabet etti. Güvenlik kamerası hasar gördü.

Yöneticilerin ihbarı üzerine bölgeye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı zırhlı araçlar ile polis ekipleri sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi altında okul ve çevresinde araştırma yapan ekipler, eşkali belirlenen saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Okul binasının dış görüntüsü

Polislerin okulun çevresinde yürürken görüntüsü

Okul duvarındaki izler

Okul çevresindeki silahlı sivil polisler

Okul tabelası

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Uşak'ta CHP itiraz etti, bilboardlardaki 5 'Evet' afişi kaldırıldı

UŞAK'ta CHP'liler, belediyeye ait olan ve propoganda için izin verilen yerler dışında kalan 5 adet elektronik billboardda bulunan evet propagandası reklamlarını YSK'ya şikayette bulundu. Şikayet üzerine konuyu inceleyen Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, elektronik billboardlarda yayınlanan evet propagandasının kaldırılmasına karar verdi.

16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliğini kapsayan referanduma sayılı günler kala, 1 Nisan'da CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından referanduma ilişkin üzerinde 'Geleceğim için hayır' yazısı ve bir kız çocuğunun fotoğrafının bulunduğu afiş, AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nın şikayeti üzerinde polis tarafından asıldıkları yerden söküldü. CHP Uşak İl Başkanlığı da yaptığı araştırmada Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun 15 Mart 2017 tarih ve 2017/2 sayılı kararı gereği, izin verilen yerler dışında Uşak Belediyesi'nin şehir merkezinde Atapark, Halıpazarı, 15 Temmuz Şehitler Meydanı, Stadyum ve Otogar Kavşaklarında bulunan belediyeye ait 5 elektronik billboardın izin verilen yerler dışında olduğunu belirledi. Billboardları fotoğraflayarak konuyu Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyan CHP Uşak İl Başkanlığı'nın şikayetini değerlendiren Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, elektronik billboardlarda yer alan siyasi içerikli reklam, afiş ve diğer yayınların kaldırılmasına karar verdi.

"YARIŞ ADİL OLSUN"

15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'la birlikte basın açıklaması yapan CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, "Adil bir yarışın olmasını istiyoruz. Yasaya aykırı bir şey varsa bizlerin ve bu reklamları geçirenlerinde yasaya uymasını istiyoruz. Tüm devlet imkanlarını kullanarak evet kampanyası yapanlar var. Bizlerde kendi özverimiz ve emeklerimizle hayır kampanyasına devam ediyoruz. Bu şekildeki haksızlıklarını herkese eşit şekilde uygulanmasını düşünüyoruz. Usulsüz propagandaları tespit ederek YSK'ya başvuruda bulunmaya devam edeceğiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ

17 Nisan sabahı çok hayırlı bir sabah olacağını belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise, "Yüksek Seçim Kurulu'na teşekkür ediyorum. İl Başkanlığımızın yaptığı müracaat incelenerek adil bir karar verildi. Uşak'a kurulan 5 adet elektronik billboardu Uşak'a kazandırdığı için belediye başkanına teşekkür ediyoruz. Ama burada aykırı olan bir durum var. Bu billboardların seçimden veya referandumda en az bir ay önce yapılması ve YSK'ya bildirilmesi gerekirdi. Bunlar 15 gün içinde yapıldı. En sonu yapılan da Başbakan Binali Yıldırım'ın Uşak mitingine iki gün kala 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na dikildi. Bu billboardlarda siyasi bir reklamın dönemeyeceği kararı alındı. Kararın tebligatı Emniyet Müdürlüğü'ne de ulaştı. Sahada en çok çalışan ve kim hak ediyorsa milletin verdiği kararlara saygılıyız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Elektronik billboarddan görüntü

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba'nın konuşması

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Toprak altında kalan 2 MEDAŞ görevlisi yaralandı

NİĞDE'de iş makinesinin kopardığı elektrik kablolarını tamir ederken kayan toprağın altında kalan Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) görevlisi 2 kişi yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Aşağı Kayabaşı Mahallesi'nde meydana geldi. Dere ıslah çalışması sırasında iş makinesi, toprak altındaki elektrik kablolarını kopardı. Mahallede elektriklerin kesilmesi üzerine, kopan kabloların onarımı için bölgeye MEDAŞ ekibi sevk edildi. 32 yaşındaki İrfan Diker ile 35 yaşındaki Fatih Elibol, kabloları onarmaya çalışırken, kayan toprağın altında kaldı.

Toprak altından yaralı olarak çıkarılan Diker ve Elibol, olay yerine sevk edilen ambulansla Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Teaviye alınan iki çalışanın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

MEDAŞ aracından görüntü

AFAD ekibinin olayın ardından kazı yerinde inceleme yapması

Hastanenin acilinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Süre: 00'57" Boyut: 60 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================

30 kaçak açık denizde 4 gündür sürükleniyorlardı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nin 50 mil açığında yakalanan 2'si kadın, 5'i çocuk, 30 kaçak, Sahil Güvenlik botuna alındıktan kısa süre sonra, kendilerini taşıyan tekne battı. Kaçaklar, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi.

Yapılan ilk araştırmada kaçakların Mersin'de kaldıkları ve 2 Nisan'da Kıbrıs üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek amacıyla biri Türk, diğeri Suriyeli 2 kişiyle, kişi başı 1000 dolara anlaştıkları belirlendi. Kaçakların 2 tekneyle Mersin'den yola çıktıkları bildirildi. Sahilden 20 mil açıkta Suriyeli insan tacirinin teknenin yakıtının bittiğini söyleyerek, diğer tekneye geçip kaçtığı iddia edildi.

Açık denizde arızalı tekneyle 4 gündür sürüklendikleri ifade edilen kaçaklara, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nda yemek ve battaniye verildi. Kaçakların işlemlerinin ardından polise teslim edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Sahil güvenlik botunun getirilmesi

Kaçakların indirilmesi

Kaçaklardan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Afgan gençleri kavga ettikleri Suriyeliler zannederek bıçaklamışlar

KONYA'da Afgan uyruklu iki kişiyi bıçaklayarak ağır yaralayan 8 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin Afgan gençleri daha önceden kavga ettikleri Suriyelilerin olduğunu zannederek bıçakladıkları öğrenildi.

Olay, iki gün önce saat 20.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Aldülaziz Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Afgan uyruklu 23 yaşındaki Mohammad Ebrahım Rozı ve 20 yaşındaki Abül Kahar yanlarında üç arkadaşı ile birlikte sokakta yürüdükleri sırada tanımadıkları kişilerce bıçaklandı. Karın boşluğundan yaralanan Mohammad Ebrahım Rozı ile sırtından bıçaklanan Abül Kahar yanlarındaki arkadaşları tarafından özel bir araçla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikeleri bulunan yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor.

SURİYELİLER DİYE BIÇAKLAMIŞLAR

Yaşanan olay sonrası çalışma başlatan polis, olayın meydana geldiği çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ekipler yapılan görüntü incelemelerinde şüphelilerin kimliklerini belirledi. Bunun üzerine Yunus A. (18), A.A. (17), E.O. (16), T.D. (17), M.G. (17), C.Ç. (16) ile bıçağı kullandıkları belirlenen M.E. (14) ve O.K. (16) gözaltına alındı. Şüphelilerin polise verdikleri ilk ifadesinde, aynı gün içerisinde Suriyeli bir grupla kavga ettiklerini, sokakta yürüdükleri sırada karşılaştıkları kişilerin kavga ettikleri Suriyeliler olduklarını zannederek bıçakladıklarını söyledikleri öğrenildi. 18 yaşından küçük olan 7 şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü'ne Yunus A. ise polis merkezine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi

Hastane detay

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

1 kişinin öldüğü kazanın ardından mahalleli yolu ulaşıma kapadı

KONYA-Adana Karayolu'nda 1 kişinin öldüğü trafik kazasının ardından mahalle halkı yolu ulaşıma kapattı. Yaklaşık 2 saat yol ulaşıma kapanırken, güvenlik güçleri ile mahalleli arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Ardından ikna edilen mahalleli yolu ulaşıma açtı.

Kaza, dün gece saat 23.00 sıralarında Konya- Adana Karayolu'nun eskiden belde statüsünde olan İsmil Mahallesi'nde yol bakım çalışması nedeniyle duble olan yolun tek tarafından trafik akışının sağlandığı bölgede meydana geldi. 2 çocuk babası 27 yaşındaki İbrahim Akıcı, yönetimindeki 42 HU 560 plakalı kamyonetle karayolundan mahalle içine girmek için geri manevra yaptığı sırada Yusuf Seyit Haliloğlu yönetimindeki 31 AY 68 plakalı TIR, araca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kamyonet hurdaya dönerken TIR'da şarampole uçtu. Kazada kamyonet sürücüsü Akıcı yaşamını yitirirken, yaralanan TIR sürücüsü Haliloğlu ve yanında bulunan 1 kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Kazanın ardından toplanan yaklaşık 250 mahalleli, yolu ulaşıma kapatıp, bölgede sık sık kazanın olduğunu belirtip önlem alınmasını istedi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, çevik kuvvet polisi ve Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Bu sırada bir sürücü aracıyla vatandaşların arasında geçip, yoluna devam etmek istedi. Ancak mahalleli tepki gösterdi. Güvenlik güçleri mahalleyi yolu ulaşıma açmak için ikna etmeye çalıştı. Ancak öfkeli kalabalık yolu açmayığıınca güvenlik kuvvetleri ile aralarında gerginlik yaşandı. Güvenlik güçleri kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mahallelinin yolu ulaşıma kapaması

Bekleyen araçlar

Güvenlik güçleri ile kalabalık arasında gerginlik

Güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesi

Kalabalığın ikna edilmesi

Yolun ulaşıma açılması

Haber- Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Yardım istemek için yola çıktı canından oldu

YOZGAT'ta, arazi yolunda kaydırdığı otomobilini bırakıp ana yola çıkan bir kişi yoldan geçen otomobillerin altında kaldı.

Yozgat'ın Topçu Köyü yakınlarında, dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, çarpma sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Yozgat- Kayseri Karayolu güzergahında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden şahsın kimliği, yoldan 100 metre uzaklıkta terk edilmiş bir otomobilin bulunmasıyla belirlendi. Olay yerinde yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda, 66 DZ 003 plakalı otomobiliyle gölet mevkiinde arazide ilerlerken otomobilini ağaçların arasına kaydıran Hakan Eröncül isimli şahsın otomobilini kendi imkanlarıyla kaydırdığı yerden çıkartamadığı ve yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan ana yola yaya olarak çıktığı sırada yoldan geçen bir aracın altında kalarak can verdiği belirlendi. Kaza sonrası, yoldan geçen bir çok aracın Eröncül'ün cesedinin üzerinden geçtiği tespit edilirken, Erdoğan D. yönetimindeki 34 KD 8085 plakalı otomobil ise Hakan Eröncül'ün yol ortasında bulunan cesedini son anda fark ederek direksiyonu kırınca şarampole devrildiği öğrenildi.

Olayla ilgili olarak soruşturma devam ederken, hayatını kaybeden Hakan Eröncül'e ilk olarak bir kamyonun çarptığı ihtimali üzerinde duruluyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kaza yeri

-Yol ortasında üzeri örtülü ceset

-Yoldan uzakta şahsın terkedilmiş otomobili

-Kaza yeri

-Cesede çarpmamak için yoldan çıkan ve devrilen otomobil

-Kaza yeri

Haber: Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Bariyerlere saplanan kamyonetin sürücüsü yaralandı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet bariyerlere saplandı. İtfaiye ekibinin araçtan çıkardığı Ömer Çakır tedavi altına alındı.

Kaza, dün akşam saatlerinde, D-100 Karayolu Körfez Kaymakamlığı önünde meydana geldi. İstanbul istikametine giden Ömer Çakır idaresindeki 41 TE 416 plakalı kamyonet sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol ayrımında bulunan bariyerlere saplandı. Kazada, Ömer Çakır hasar gören araçta sıkıştı. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Ömer Çakır'ı araçtan çıkardı. Sol bacağından yaralanan Ömer Çakır 112 Acil ekibi tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Bariyerlere saplanan araçtan görüntü

-İtfaiye ekibinin yaralı sürücüyü çıkarması

-Sürücünün ambulansa taşınması

Haber: Nabi YAZICI/ KÖRFEZ(Kocaeli),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Tarsus'ta ambulans ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde ambulans ile otomobilin çarpıştığı kazada 3'ü sağlık görevlisi 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün gece saat 22.30 sıralarında D-400 Karayolu ile Gazipaşa Bulvarı'nın kesiştiği Yeni Hal kavşağında meydana geldi. 48 yaşındaki Temel Bostan'ın kullandığı 33 ES 112 plakalı ambulans, 25 yaşındaki Murat Özden'in yönetimindeki 33 NVU 33 plakalı otomobil ile kavşakta çarpıştı. Kazada devrilen ambulansın sürücüsü Bostan, sağlık görevlileri Şeyma Sungur (23) ve Sadet Ateş (24) ile otomobilde yolcu konumunda bulunan Ergün Serin (38) yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları ilçedeki çeşitli hastanelere götürdü. Tedavileri devam eden yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaza sırasında ambulansta hastanın bulunmadığı bildirildi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kavşakta Adana-Mersin yönlerini gösteren levha

Kaza yerindeki ambulanslar

Kazada devrilen ambulans

Yolda güvenlik önlemi alan polisler

Ambulansın içini kontrol eden görevliler

Kazaya karışan otomobilin kurtarıcı üzerindeki görüntüsü

112 Acil görevlilerinin devrilen ambulanstaki tıbbi malzeleri çıkarması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde otomobil ile çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Müftü Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi'nde meydana geldi. 22 yaşındaki Ersan Acar yönetimindeki 67 UE 019 plakalı motosiklet, kavşaktan karşı yola geçmek isteyen 45 yaşındaki Cem Civan yönetimindeki 67 TL 418 plakalı otomobile çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü Ersan Acar ile beraberindeki arkadaşı 17 yaşındaki Emrullah Ahçı yaralandı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği yaralılardan Ersan Acar, cep telefonuyla yakınlarını arayarak kaza yaptığını ve hastaneye gelmelerini söyledi. Diğer yaralı Emrullah Ahçı da gözyaşlarını tutamadı. Yaralılar, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Otomobil sürücüsü Cem Civan ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yaralılara sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Yaralıların ambulansa alınması

-Ambulansların kaza yerinden ayrılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Lüks cip uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks cip 150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada 1'i ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saat 21.00 sıralarında Karagözler Mahallesi Oyuktepe mevkiinde meydana geldi. Mehmet Topladan yönetimindeki 48 PU 622 plakalı lüks cip, kontrolden çıkarak yaklaşık150 metrelik uçuruma yuvarlandı. Ters dönerek durabilen cipteki Topladan ve Salih Karcı yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ve UMKE ekipleri yaralıları bulundukları yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Lokman Hekim Esnaf Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Topladan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yaralıların uçurumdan çıkarılmasından görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Kaza yapan araçtan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ergün TOS/FETHİYE(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

İdlib'deki saldırı, Antalya'da protesto edildi

SURİYE'nin İdlib kentinde geçen salı günü çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği kimyasal saldırı, Antalya'da sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi.

Akdeniz Dayanışma Derneği Platformu (ADAP) öncülüğünde Kazım Özalp Caddesi Kışlahan Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, sivillere yönelik saldırıyı kınadı. 28 sivil toplum kuruluşunun imzası bulunan basın açıklamasını okuyan ADAP Dönem Sözcüsü Hakan Şimşek, bu saldırının her fırsatta barıştan, insan haklarından söz eden batı ve dünya düzeninin baş aktörlerinin, mazlumların kanı ve gözyaşı üzerinden yürüttükleri kirli işgal ve sömürü politikalarının bir parçası olduğunu, lanetlediklerini söyledi.

Saraybosna, Beyrut, Kahire, Kudüs, Bağdat, Şam ve Filistin'in perişan, Basra'nın harap, Halep'in ise düştüğünü söyleyen Hakan Şimşek, "Bundan sonraki hedeflerinin Anadolu olduğunu biliyoruz. Ama buna fırsat vermeyeceğiz. Düşmanı sınırlarımızın ötesinde, New York'ta, Washington'da, Londra'da, Berlin'de, Moskova'da, Brüksel'de, Tel Aviv'de karşılamaya hazır olmalıyız. Bu gidişe seyirci kalmamalıyız. Mazlumların hesabı mutlaka sorulmalı, sorulacaktır inşallah" dedi.

Sık sık tekbir getiren kalabalık, okunan duanın ardından dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Hakan Şimşek basın bildirisini okurken

Kalabalık tekbir getirirken

Afişlerden görüntü

Kalabalıktan genel görüntü

Detay görüntüler

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Karapınar'da yeni bir obruk oluştu

KONYA'nın Karapınar İlçesi Hotamış Mahallesi'nde tarlada yaklaşık 40 metre çapında, 20 metre derinliğinde obruk oluştu.

İrili ufaklı 100 üzerinde obruk bulunan Karapınar İlçesi'nde yeni bir obruk daha oluştu. Hotamış Mahallesi'nde Mustafa Güneş'e ait tarlada oluşan obruk yaklaşık 40 metre çapında, 20 metre derinliğinde. Obruğun yaklaşık 15 gün önce meydana geldiğini belirten Mustafa Güneş'in yeğeni Adem Güneş, tarlayı ekim yapacaklarını bu nedenle de kontrol etmeye gittiğinde obruk oluştuğunu fark ettiğini belirtti. Güneş, "Bizler tarlada çalışırken meydana gelmedi. Büyük bir faciadan kurtulduk. Karapınarlılar olarak artık tarlalarımıza tedirgin halde adım atar olduk"dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Obruktan detay

Tarladan detay

Haber: Mehmet OKUYUCU/KARAPINAR,(Konya)-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

El Bab'ın kedisi 'Barış' yeni yuvasında

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın, El Bab'daki çatışmalar sırasında bulduğu ve 'Barış' adını verdiği kedi, Gaziantep'teki tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, El Bab'da yürütülen operasyonlar sırasında geçen Şubat ayında kedi buldu. Uzman Çavuş Özkan'ın, 'Barış' ismini verdiği kedi, 26 Şubat'ta tedavi edilmesi için Gaziantep'teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne gönderildi. Derneğin barınağında tedavi edilen 'Barış' isimli kediyi haberlere konu olmasının ardından yüzlerce kişi sahiplenmek için başvuruda bulundu.

Dernek yetkilileri, başvuruların ardından kedinin bir yayınevinin sahiplenmesine karar verdi. Kediyi sahiplenecek olan yayınevinin görevlisi Salih Yavuz, dün Gaziantep'e geldi. Barış'ın durumundan gazetelerden haberdar olduğunu ve sahiplenmek istediklerini anlatan yazısı ile haberdar oldukların anlatan Yavuz, şunları dedi:

"Barış'ın varlığından köşe yazısıyla haberdar olduk. El Bab'da kahramanca terörle, barış için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir Mehmetçiğimizin harap şekilde El Bab'da bulduğu Barış'ı sahiplenmesi ve ona ayakta kalma mücadelesine ortak olması bizi çok etkiledi. Kırmızı Kedi yayınevi olarak kedilerle çok iç içe olan bir yayıneviyiz. Dolayısıyla köşe yazısını okur okumaz, El Bab'da hayatta kalmış 'Barış' kediyi, İstanbul'da da bir emanet olarak sahiplenip, daha mutlu, daha rahat, daha konforlu bir ev sahibi olmasını istedik. Barış'ı almak için Gaziantep'teki dernek yetkilileri ile bağlantıya geçtik. Yetkililer bu talebimizi çok sıcak karşıladı. Barış'a askerimizin elinin değdiği andan itibaren çok iyi bakıldığını buraya gelerek gözlerimizle gördük. Barış'a en az bu kadar iyi bakacağımıza söz verdik. Bütün Türkiye'nin içi rahat olsun, Barış yeni evinde; çok daha mutlu çok daha huzurlu olacak."

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği yetkilisi Cemal Güneş Tosun ise Barış'ın iyi bir yuvaya gittiğini belirterek, "Barış yaklaşık 1,5 aydan beri bizimle birlikte, buradan iyi bir yuvaya gittiğini düşünüyorum. Yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 3 bin kişi Barış'ı almak için başvuru yaptı. Çok istekli olduğu için Barış'ın yayınevine gitmesinin uygun olduğu kanaatine vardık. Mehmetçiğimizin ve milletimizin gözü arkada kalmasın içi rahat olsun, Barış'ın güzel bir yuvası oldu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Dernek yetkililerinin Barış'ı sevmesi

Kediyi alan Salih Yavuz ile röp.

Dernek yetkilisi Cemal Güneş Tosun ile röp.

Barış'ın kafese taşınması

Barış'ın araba ile götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Başbakan Yıldırım Mersinli iş adamlarıyla buluştu

Başbakan Binali Yıldırım, Osmaniye'deki programının ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde düzenlenen programa katılmak üzere helikopterle kente geldi.

Helikopteri Tevfik Sırrı Gür Stadı'na inen Başbakan Yıldırım, programın yapılacağı merkez Yenişehir İlçesi'ndeki CNR Expo Fuar Merkezi'ne karayolu ile geçti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yakınında denizde de Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir gemi ile 3 zodyak bot önlem aldı.

Alana giden güzergahta geniş güvenlik önlemi alınırken, fuar merkezinin etrafı da demir bariyerlerle çevrildi. Davetliler, üstleri aranarak içeri alındı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda iş adamlarıyla buluşan Başbakan Yıldırım, programın ardından Mersin'de konaklayacağı otele geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Toplanan kalabalıktan görüntü

Toplantı yerine gelenlerlrden görüntü

Akredite kartlarını alanlardan görüntü

Toplantının yapılacağı alanın tabelası

Toplantı salonuna girenlera üst araması yapılması

Başbakan Binali Yıldırım'ın aracının gelişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali ŞEN-İbrahim MAŞE-Mustafa İNSAN-Mustafa ERCAN/MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Bakan Soylu: Bakalım Merkel Hanım ne yapacak?

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa ile geri kabul anlaşması yapmadan önce göçmenlerin batıya düzensiz geçtiğini belirtti, Avrupa ülkelerinin ise sorumluluğunu yerine getirmediğini söyledi. Bakan Soylu, "Suriye sınırında hem DEAŞ'la, hem PYD ile mücadele ediyoruz. Yapmamız gereken buradaki güçlerimizi biz doğuya, güneye, güneydoğuya kaydırıverelim. O zaman Merkel Hanım bakalım ne yapacak?" dedi.

İçişleri referandum çalışmaları kapsamında Tekirdağ'da muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen etkinlikte konuşan Bakan Soylu, Avrupa ile geri kabul anlaşması öncesi 6 bin 800 düzensiz göçmenin batıya geçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Suriyelilerden bahsetmiyorum. Onlar geçici koruma üzerinden kabul ettiğimiz mülteci kardeşlerimiz. Bu düzensiz göçmenleri geçirenler PKK, PYD, DEAŞ ve diğer unsurlardır. Biz Avrupa'yla bir sözleşme imzaladık. Dedik ki, biz bunların geçmesini kısıtlayalım. Denizlerden geçmesini, karadan geçmesini biz teyitlerimizi yerine getirdik. Bugün en fazla 70 kişi geçiyor. 6 bin 800 kişiden 70 kişiye düşürdük. Ama onlar hiçbir sorumluluğunu yerine getirmediler. Şimdi bizim de işimiz gücümüz var. Güneydoğu'da terörle mücadele ediyoruz. Suriye sınırında hem DEAŞ'la, hem PYD ile mücadele ediyoruz. Yapmamız gereken buradaki güçlerimizi biz doğuya, güneye, güneydoğuya kaydırıverelim. O zaman Merkel Hanım bakalım ne yapacak? Günde 6 bin 800 tane mülteciyi düzensiz göçmeni kendi sınırlarında gördüklerinde ne yapabilecekler. Onlar ne zannediyorlar. Bir şey söyleyeyim mi, günlerce uyku uyumazlar ve peşlerine teneke takarlar onların."

Bu konuda sorumlu bir devletin yapması gerekeni yaptıklarını belirten Bakan Soylu, "Çok net bir şekilde farkındayız. Biz asil bir devletiz. Sorumlu bir devletin vakur bir devletin yapması gerektiğini bugün yapıyoruz. Ama bu bir tehdit değil. Elbette ki, tehdit değil. Bizim başka tehditlerimiz var ve biz o tehditler karşısında tedbir almak zorundayız. Tedbirlerimizi oraya kaydırırız. Bulgaristan ile Yunanistan, Almanya ile Avusturya kendi başlarının çaresine biz nasıl bakıyorsak, sıkıntılı bir durumdayız. Bakabiliyorlarsa onlarda bakabilsinler, göreyim ben onların insan haklarını, göreyim ben onların demokrasisini. Evet Yunanistan'da, Bulgaristan'da, Suriyelilere nasıl davrandıklarını hangi aşağılık muamele yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Biz büyük bir milletiz. Demin de söyledim biz büyük bir medeniyetiz diye. 3 milyon insana birinci sınıf muamele yapıyoruz. Allah'ımıza çok şükürler olsun. 25 milyar dolarda bugüne kadar da onlara para harcadık. Bu ülke de bunu hiçbir zaman söz konusu yapmadı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Toplantıya katılanlar

-Soylu'nun gelişi

-Soylu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN- Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

Bakan Çelik: Gençlerimizi teröristlere yem etmemeliyiz

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da katıldığı 'Kariyer Günleri' açılışında "Bu kadar büyük imkanları, uzun yıllardır gençliğimiz için seferber ediyoruz. Gençlerimizi teröristlere, bu ülkenin değer yargılarının dışında beynini yıkayacak unsurlara yem etmemeli, onların maşası durumuna getirmemeliyiz" dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'da, Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 8'inci 'Şanlıurfa Kariyer Günleri'nin açılışına katıldı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'ın da katıldığı törende konuşan Bakan Faruk Çelik, eğitimin önemine değindi. Bakan Çelik, "Dün eğitim önemliydi, bugün eğitim önemli, yarın da eğitim önemli olacak. Yani değeri kaybolmayacak bir şey varsa bunun eğitim olduğunu hepimizin iyi bilmesi gerekiyor. Dünya milletleri arasında eğer öncü ülkelerden bahsediliyorsa, bu ülkeleri öncü yapan, başarılı kılan eğitimde attıkları adımlardır, eğitimde elde ettikleri başarılardır. Dar bir alana sıkışmış, spesifik düşünen bir gençlik değil, ufku açık ama kendi değer yargılarını yaşayan ve yaşanması için elinden gelen gayreti gösteren bir gençliğe ihtiyaç var. Eğer biz hükümet olarak, milli eğitime 122 milyar Türk Lirası kaynak ayırdıysak, bütçenin yüzde 20'sini eğitime ayırdıysak, bunun altında yatan neden geleceğimizi inşa etmektir" dedi.

Bakan Çelik, konuşmasının ardından beraberindekilerle açılış kurdelesini gezip üniversitelerin stantlarını gezdi.

'BİZİM, BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK'

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temaslarının ardından Siverek İlçesi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kanaat önderleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanların öteden beri olduğunu ifade etti. Bakan Çelik, eskiden düşmanın seçilemediğini ancak şu anda daha net görüldüğünü kaydederek, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar üzerimize gizli geliyorlardı, bilemiyorduk düşmanı, seçemiyorduk düşmanı. Ama şimdi perde arkasındaki ve perde önündeki düşmanı açık ve net gördük. Bizim, bizden başka dostumuz yok. Bizi vatansız bırakmak istiyorlar. Bakın dertleri başka; Suriye'yi ne hale getirdiler, ne namus ne de iffet kaldı, oralarda hiçbir şey kalmadı."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından Siverek Belediyesi tarafından yaptırılan ve Hakkari'de şehit olan asker Orhan İkrarlı, İstanbul Beşiktaş'taki bombalı saldırıda şehit olan polis Süleyman Sorkut ve 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da şehit olan Suat Aloğlu'nun isimlerinin verildiği park ve sosyal tesislerin toplu açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

*ŞANLIURFA

Kariyer Günleri açılışı

Bakan Çelik'in konuşması

Bakan Çelik'in stantları gezmesi

Bakan Çelik'in gençlerle sohbet etmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

*SİVEREK

Bakan Çelik'in esnaf ziyareti

Bakan Çelik'in toplantıda konuşması

Toplu açılış töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

CHP'li Cihaner: Utanç verici

CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, referandum çalışması için geldikleri Erzincan'da çoşkuyla karşılandı. CHP İl teşkilatında düzenlenen toplantıda konuşan Erzincan'ın eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, ""Cumhurbaşkanın cezai sorumluluk olarak yargılanabilir olması bir anayasa değişikliğine 'evet' demek için ülke adına utanç verici bir şey" dedi.

Görev yaptığı Erzincan'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, referandumda Türkiye'nin kalkınması, güçlü olması, otoyolların, köprülerinin oylanmadığını söyledi. Türkiye için iyi olan her şeyin kendilerinin de yanında olduklarını ifade eden Cihaner, "Tabi ki güçlü bir Türkiye istiyoruz, kim istemez bunu. Tabii ki barış içerisinde, huzur içerisinde bir Türkiye istiyoruz. Ama bunlar oylanmıyor. Dediğim gibi basitleştirilmiş 'evet' mi? 'Hayır' mı? Biz evet pozisyonunun Türkiye'yi hiç öngörülmeyecek bir krizlere açık hale getireceğini düşünüyoruz. Her şeyden önce tarihimiz bunu gösteriyor. Getirilmek istenen sistem Osmanlı'nın son dönemlerinde denendi ve sadece cumhuriyet değil, cumhuriyet öncesinde de vazgeçildi. Meşrutiyet ile birlikte tek kişinin elinde bulunan yetkilerin, egemenliğin halka verilmesi süreci başladı. Ama yeniden o devirlere döndürmek istiyor bu evet oyu, bu yanlışa düşmeyeceğimizi umut ediyorum" diye konştu.

Her şeyden önce değişikliğin, tüm yetkilerin tek bir adama toplanılması nedeniyle çok büyük riskler içerdiğini düşündüklerinin altını çizen Cihaner şöyle dedi:

"Türkiye 15 temmuz sadece Türkiye tarihinin değil, insanlık tarihinin en alçak darbe girişimlerinden birini yaşadı. Türkiye'yi o darbe sürecine götüren tek bir adamın bir şeye inebilmesi sonucu oluştu. Yargı ve ordu o nedenle bir çetenin eline geçti. O zaman ortak akıl işletilmiş olsaydı, o zaman eleştirilere kulak asan, toplumdan gelen uyarılara kulak asan bir yönetim olsaydı Türkiye bu felaketi yaşamayacaktı. Türkiye'nin temel sorunlarıyla getirilmek istenilen değişiklikler arasında neden-sonuç ilişkisi yok. Sen ne yapacaksın da işsizliği azaltacaksın ya da Türkiye'nin bir numaralı sorunu güvenlik ve terör, sen ne yapacaksın da terörün patlayan bombaların önüne geçeceksin. Buna dair bir yetki ihtiyacın varsa, parlamento açık çek vermiş. Sen hangi değişiklikle buradaki güvenlik sorununu engelleyeceksin. İşsizlik, ne yapacaksın da işsizlik azalacak. Bunun hiçbir cevabı yok. Cumhurbaşkanı yargılanabilir diyorlar. Cumhurbaşkanın cezai sorumluluk olarak yargılanabilir olması bir anayasa değişikliğine evet demek için gerekçe olarak ileri sürülüyorsa ülke adına utanç verici bir şey. Biz cumhurbaşkanlığına kriminal insanlar mı seçiyoruz ? Esas olan siyasi sorumluluktur. Bir cumhurbaşkanın suç işleme ihtimali zaten istisnaidir. Bu nedenle bir anayasa değişikliğinin savunulması yapılamaz."

AĞBABA, CİHANER'İN YAŞADIKLARINI ANLATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise konuşmasına Erzincan'da başsavcı olarak görev yapan İlhan Cihaner'in yaşadıklarından başladı. Ağbaba, "Erzincan'da bir linç yaşanmıştı, AKP'nin adalet bakanı, başbakanı, milletvekilleri ve o zaman birlikte ortak oldukları, FETO değil, o zaman Fetullah hoca efendi hazretleri diyorlardı. Birlikte bir iş gerçekleştirmeye çalıştılar. O gün İlhan Cihaner'i tarihimizde görülmeyen bir şekilde makamında gözaltına aldılar, cezaevine yolladılar. Aslında o zaman İlhan Cihaner'in sözü dinlenseydi, Cihaner gibi insanlar cezaevine atılmasaydı, İlhan Cihaner'e güvenilseydi 15 Temmuz Darbe Girişimi olmazdı. Darbe girişimi olmuşsa 250 tane şehit varsa bunun sorumlusu burada bulanan insanlar değil. Bunun sorumlusu o gün birlikte ittifakla hem ordudaki, hem yargıdaki, hem bürokrasideki vatanına, bayrağına, milletine bağlı insanların cezaevine atılmasıdır" dedi.

'HODRİ MEYDAN'

AKP sözcülerinin kürsüden CHP'nin FETÖ olduğunu söyledklerinde güldüklerini ifade eden Ağbaba şöyle dedi:

"Geçtiğimiz günlerde bir resim yayınlandı, Fetullah Gülen'in yanında, etrafında, kimisi diz çökmüş AKP'nin MYK üyeleri var, parti sözcüleri var, normalde türban takmayan vekiller başlarını bağlamışlar, sanki kutsal bir adammış gibi. Şimdi diyorlar ki CHP ile FETÖ beraber. İnsan İlhan Cihaner'den utanır, insan Dursun Çiçek'ten utanır, İnsan Mustafa Balbay'dan, Tuncay Özkan'dan utanır. Erzincan'dan hodri meydan diyoruz. FETO her yerde. Topçu da, popçuda, esnafta, bürokraside, hukukta var. Diyorlar ki mecliste, FETÖ'nün siyasi ayağı yok, bu kadar büyük yalan olmaz, her yerde var, bürokraside var, valide var, savcı da var, onları atayan kim, hükümet, siyasette olmaması mümkün mü? Bir kez daha hodri meydan diyoruz. Gelin samimiyseniz, o 250 şehidin anısına saygı duyuyorsanız, bu darbenin gerçekleşmesinin en büyük sebebi olan siyasi ayağını da araştıralım. CHP'de MHP'de AKP'de kimde varsa, geçmişte, şimdi, kim varsa buradan Erzincan'dan tüm siyasetçilere hodri meydan diyoruz. Kimin bylock'u var, kim geçmişte el ele tutuşmuş, kim işbirliği yapmış hodri meydan diyoruz."

BÖKE: HAYIRLAR GÖNÜLDEN YÜKSELİYOR

Toplantıda son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de her seçimden önce yüzlerce anket açıklayanların şimdi anket açıklamanın saygısızlık olduğunu söylediklerini ancak, toplumun bu meselenin milletin meselesi olduğunu, bu meselenin birlikte yaşamaya dair mesele olduğunu, bu meselenin bir ortak gelecek yaratma meselesi olduğunu, meselenin bir iktidar seçimi olmadığını anladığını söyledi.

Böke: "Ankete gerek yok, ben size havadisi vereyim, bütün Türkiye'de, Erzincan'da da hayırlar gönülden yükseliyor. Bu açıkça bir rejim değişikliğidir. Bugün güç sizdeyken, bu anayasa değişikliği teklifinin önerdiği gücü tek bir kişide toplamaktır. Yasamayı, yürütmeyi, yargıyı tek bir elde toplayan bu anayasa değişikliğine hep beraber hayır diyoruz. 2014, fiilen başkanlığın başladığı yıl, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir ortalama 12 bin 112 dolar, iki senenin sonunda ortalama kişi başına düşen gelir 10 bin 807 dolar. Enflasyon son 8 buçuk yılın en yüksek oranına ulaşmış, mutfak yanıyor, cebimiz yanıyor. Yüzde 11.39'a çıkmış, faizler, hepimiz borçluyuz, bugün Türkiye'nin toplam dış borcu brüt 404 milyar dolar. Yüzde 70'i özel sektörün, sizin kredi kartınız, tüketici krediniz, belki ticari krediniz, Türkiye'de bugün herkes borçlu, bugün borçlu olan herkes çift haneli enflasyona mahkum edilmiş durumda. Neden, bu siyasi anlayış yüzünden" dedi.

'TÜRK LİRASI DEĞER KAYBETTİ'

Türrk lirasının son iki buçuk yıl içerisinde 150 para birimi içinde en çok değer kaybeden 12'nci para birimi olduğunu hatırlatan Böke, "OHAL uzatıldığından beri yani 3 Ekim'den beri en çok değer kaybeden 4'üncü para birimi Türk Lirası. Yani OHAL uzatıldıkça, OHAL'i kalıcı kılan bu anayasa değişikliği tartışıldıkça cebimiz eriyor. Türk Lirası değer kaybediyor, 3 Ekim'den bu güne 72 kuruş değer kaybetti" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Vekillerin salona gelişi ve karşılanması

-İlhan Cihaner'in konuşması

-Veli Ağbaba'nın konuşması

-Selin Böke'nin konuşması

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ERZİNCAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

HDP'li Baydemir: Bir insanın hayat hakkı, 550 vekilin koltuğundan bin kere daha kıymetlidir

Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, - HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, bir insanın hayat hakkının 550 milletvekili koltuğundan bin kat daha kıymetli olduğunu belirterek, "50 koltuğun tamamı bir insanımızın, yani bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin hayat hakkına, bin kere kurban olsun" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Siirt Demokrasi Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ile HDP, DBP yöneticileri katıldı.

"AK PARTİ, 7 HAZİRAN SONUCUNU TANIMADI"

Burada konuşan Baydemir, AK Parti'nin 7 Haziran'da yapılan seçim sonuçlarında, halkın iradesini tanımdığını belirterek, "Milletin iradesi, miletin iradesi diyen AKP hükümeti, son iki yılda darbe üzerine darbe gerçekleştiriyor. Milletin iradesini tanımayan hükümet, her şeyden önce 7 haziran sonucunu tanımayarak, milletin iradesine büyük bir saygısızlık gerçekleştirdi ve hemen akabinde tek başına iktidar olma uğruna bu halkın evlatlarını ölüme gönderdi. Suruç'tan Ankara otogar patlamasına kadar yaşamış olduğumuz bütün acılar AKP tek başına iktidar olsun diye, müzakere masasının devrilmesin sonrası yaşamış olduğumuz acılardır" dedi.

"BİR İNSANIN HAYAT HAKKI 550 MİLLETVEKİLİ KOLTUĞUNDAN BİN KAT KIYMETLİDİR"

Bir tek insanın hayatının 550 milletvekili koltuğundan bin kat daha kıymetli olduğunu ifade eden Baydemir, "Siirt meydanından bir kez daha, Siirt meydanından Ankara'ya bütün siyeset kurumuna çağrıda bulunuyorum; tek bir insanımızın hayat hakkı 550 milletvekili koltuğundan bin kat daha kıymetlidir. 550 koltuğun tamamı bir insanımızın, yani bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin hayat hakkına, bin kere kurban olsun. İşte HDP'nin onlardan temel farkı, biz varlığımızı kaos üzerine kurgulamıyoruz. Biz varlığımızı kutuplaştırma üzerine kurgulamıyoruz, biz varlığımızı sadece ve sadece önce hakka sonra halka dayıyoruz, halkın iradesine, milletin iradesine dayıyoruz" diye konuştu.

"15 TEMMUZ DARBESİNİN SİYASİ AYAĞI NASIL AYDINLIĞA KAVUŞUR?"

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Baydemir, darbenin siyasi ayağının da aydınlatılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kardeşlerim 15 Temmuz cunta kalkışması, 15 Temmuz cunta girişimi sonrası, cuntanın siyasi ayağı nasıl aydınlığa kavuşur biliyormusunuz? Yanımda Anayasa profesörümüz Mardin milletvekilimiz çok kıymetli bir hocamız var. Yapılması gereken tek şey var, eğer darbenin siyasi ayağı görülmek isteniyorsa AKP sadece ve sadece bir dev aynasına baksın, o boy aynasında darbenin siyasi ayağından biri bir görülecektir. Çünkü barış masasını devirmek, müzakere masasını devirmek, Kürt düşmanlığı yaparak tek başına iktidar olma arzusu, darbe mekaniğini harekete geçirdi. ve bugün maalesef darbeyi gerçekleştiren milliyeçti, şöven akıl, AKP aklı ve ergenekon aklı ortaklaşa, toplumumuzun önüne bir zehir tabağı, bir zehir paketi sunmuş bulunuyorlar. İşte bugün HDP bir kez daha Siirt'te demokrasi meydanında derdimize derman olmayacak, tam tersine birliğimize, huzura, özgürlüğe, adalete ferman olacak bu pakete hep birlikte hayır diyoruz, hep birlikte 'na' diyoruz."

"HA KAYYUM HA ZUKKUM"

DBP'li belediye başkanlarının görevlerinden alınarak tutuklanmasını ve belediyelere kayyum atamalarını da değerlendiren Baydemir, "Bu halkın yüzde elli iradesiyle seçilen eş belediye başkanımız sayın Tuncer Bakırhan şu anda nerede? Şu anda cezaevinde zindanda. Belediyelerimize kayyum atayan bu pakete hayır diyoruz, Zira bu paketin özü ülkenin tümüne kayyum atama paketidir, yargıya kayyum atama paketidir, demokrasiye kayyum atama paketidir, medyaya kayyum atama paketidir. Ha kayyum, ha zukkum, kayyuma da zıkkıma da hayır diyeceğiz" diye konşutu.

Osman Baydemir'in konuşmasının ardından miting alanındakiler dağılırken, bir grup Güres Caddesi'ne doğru slogan atarak yürüyüşe geçti. Polisin müdahale ettiği gruptaki 10 kişi gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Osman Baydemir'in konuşması

-Mitinge katılan vatandaşlar

-Slogan atan grubun yürüyüşe geçmesi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Su tesisatına sıkışan 4 kedi, NAK tarafından kurtarıldı

BURSA'da su borusuna giren 4 yavru kedi, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Yavru kediler, hayvan barınağına teslim edilecek.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Barış mahallesinde, apartmanın dışında bulunan su borusundan kedi sesi duyan apartman sakinleri Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine verilen adrese giden NAK ekibi yavru kedilere zarar vermeden kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık bir saatlik operasyonun ardından su tesisatı sökülerek içerisinde sıkışan 4 yavru kedi kurtarıldı. NAK'ın çalışmasını merakla izleyen apartman sakinleri kediler kurtarılınca ekiplere teşekkür ettiler.

Su tesisatından çıkarılan ve durumları iyi olan yavru kediler apartman sakinleri tarafından hayvan barınağına teslim edilmek üzere evlerine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Nak çalışma yaparken

-Kedilerin çıkarılması

-Kedilerden detaylar

-Detaylar

Haber: Mehmet İNAN/BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================

Otelin balkonunda yaralı pelikan bulundu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki bir otelin balkonunda yaralı ve bitkin halde tepeli pelikan bulundu. Korumaya alınan hayvan tedavisinin ardından doğaya salınacak.

Kemer merkezdeki 4 yıldızlı Bona Dea Otel'in giriş katındaki odalardan birinin balkonunda dün saat 14.00 sıralarında pelikan olduğunu fark eden tatilci durumu otel yönetimine haber verdi. Otel yönetimi de Kemer Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nden yardım istedi. Otele gelen bakımevi ekibi bitkin durumda ve uçamayan hayvanı balkondan alarak Aslanbucak Mahallesi'ndeki merkeze getirdi. Bakımevinde tedaviye alınan pelikanla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri de bilgilendirildi. 'Tepeli pelikan' olduğu tespit edilen hayvanın tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edileceği belirtildi.

'PARMAKTA KIRIK TESPİT EDİLDİ'

Kemer Belediyesi Geçici Bakımevi Veteriner Hekimi Mehpare Seda Aytekin şu bilgiyi verdi:

"Merkez otellerimizden gelen haber sonucunda ekibimiz giderek tepeli pelikan olarak bilinen bir su kuşu getirdi. Düşkün vaziyette olduğunu gözlemlemiş çevredekiler. Bu yüzden aradılar. Biraz müşahede altında kalması ve desteklenmesi gerekecek. Sadece muhtemelen çırpınırken parmaklarından birinde ufak bir kırık şekillenmiş. Onun dışında yaralanması söz konusu değil."

Kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edeceklerini kaydeden Aytekin, "Bulunduğumuz yer Kemer, normalde pelikanların tercih edip yaşadığı bir bölge değil. Muhtemelen göç esnasında, göç yolu üzerinde yolunu kaybetmiş olabilir ya da bölgede otellerimizin görsel amaçlı müşterilerine yönelik bahçelerinde beslediği canlılardan biri olabilir" diye konuştu.

TEPELİ PELİKAN

Tepeli pelikan, dünyanın uçabilen en ağır kuş türü ve aynı zamanda albatroslardan sonra dünyanın en geniş kanat açıklığına sahip kuşları olarak biliniyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Pelikanın bakımevine getirilmesi

Pelikan tedavisi

Pelikan yakın detay

Müdahaleden detaylar

Veteriner hekim Mehpare Seda Aytekin açıklama

Müdahale detay

Veteriner hekim Mehpare Seda Aytekin açıklama

Pelikana serum takılması

Kafesteki pelikan detay

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement