Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

CHP'li Kesici: Bu kadar güç evliyayı bile azdırırCHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Allah sizi inandırsın Türkiye'de ne kadar güç, kudret, makam, mevki, yetki varsa tamamını tek bir kişide topluyor.

27.03.2017 19:32

CHP'li Kesici: Bu kadar güç evliyayı bile azdırır

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, "Allah sizi inandırsın Türkiye'de ne kadar güç, kudret, makam, mevki, yetki varsa tamamını tek bir kişide topluyor. Paranın çoğu, başka varlıkların çoğu azdırır insanları. Bu kadar güç, kuvvet evliyayı bile azdırır. Evliya azar mı? Halbuki azmaz ama bu kadar güç ona bile çok gelir" dedi.

Milletvekili İlhan Kesici, Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş'la birlikte partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan'da yapılacak referandumu değerlendirdi. Referandumun siyasi bir sonucu olmayacağını söyleyen Kesici, Anayasanın 8'inci maddesinin Cumhurbaşkanının yetkilerini, görevlerini belirleyen bir madde olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:

"Allah sizi inandırsın Türkiye'de ne kadar güç, kudret, makam, mevki, yetki varsa tamamını tek bir kişide topluyor. Paranın çoğu, başka varlıkların çoğu azdırır insanları. 'Ben neymişim' filan dedittirir. Bu kadar güç kuvvet evliyayı bile azdırır. Evliya azar mı? Halbuki azmaz ama bu kadar güç ona bile çok gelir. Cumhurbaşkanı o, Başbakan o, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı o, bütün büyük hukuk kurumlarının başkanlarını, üyelerini seçen o, ekonominin başı o, bütçeyi hazırlayan o. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çok tehlikeli maddelerinden bir tanesi de şu; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullanılmasına karar verir. Bu savaşa sokar demektir. Sabah kalkacak, gece ne haldeyse onu bilmiyoruz; Ordular Suriye'ye, ordular Irak'a diyebilecek. Buna ne TBMM'ye danışmak zaruriyeti var ne hiç kimseye. Bu kadar yetki iyi değil. Daha da ilerisi kötü. Bu sıkıntıya rağmen bu konu halka intikal etmiş, halk bu işin tek adam rejimine doğru gittiğini, bu kadar yetkinin bir kişiye verilmesinin çok yanlış olduğunu, çok büyük yanlış sonuçlar doğuracağını, hissetmeye başlamış. 16 Nisan akşamı ya da 17 Nisan sabahı hayırlı bir sonuç çıkacağını umuyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Partililer

-İlhan Kesici'nin açıklamaları

Haber: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, -

====================================

DP'li Uysal: Erzurum'da ip atanlar kendi beka sorunlarıyla iktidarın önünde havlu attı

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik, "Dün Erzurum'da ip atanlar Ankara'ya geldiler kendi beka sorunlarıyla bu iktidarın önünde havlu attılar" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Isparta'nın Yalvaç İlçesi Çınaraltı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda Türk demokrasisi, vatan ve millet için 'hayır' oyu verilmesini isteyen Gültekin Uysal, Ak Parti ve MHP'nin ülkeyi bilinmeyen bir çıkmaza doğru sürüklediğini savundu. 2010'daki referandumda "Gerekirse mezardakileri bile kaldırın bu referandumda oy verin" denildiğini kaydeden Gültekin Uysal, "'Darbelerle mücadele ediyoruz, vesayet rejimini kaldırıyoruz' dediler, başaramadılar. Şimdi de geldiler yanlarına aldıkları mecliste bir siyasi partiyle beraber bugün yeniden Türkiye'nin öncelikli ihtiyaçlarından daha ötede, 'Türkiye'de bir kişinin nefsinde bir sistemi tek kişilik devlet teşekkülünü kurumsallaştıralım' diye bir gayret içerisinde olduklarını görüyoruz" dedi.

'KENDİLERİ YASAKLADILAR'

Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizlere değinen Uysal, "Diyorlar ki 'Diplomatik bir misyonla oralarda bulunmayan bakanlara konuşma izinleri verilmedi' diyorlar. Bu doğru mu peki? Bu yanlış. 2008 yılında bugünkü Cumhurbaşkanı sayın Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu hükümetin meclise gönderdiği yasa tasarısında yurt dışında propaganda yapılmasını kendileri yasakladılar. Şimdi diyorlar ki 'Biz propaganda yapamıyoruz.' İyi de beyim siz hukuku çiğniyorsunuz, kanunları çiğniyorsunuz, burada millete hamasi nutuklarla beraber bu gerçeği perdelemek istiyorsunuz" diye konuştu.

MHP LİDERİNE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Gültekin Uysal, şöyle dedi:

"Sayın Bahçeli elbette insanların fikirlerini değiştirme özgürlüğü vardır. Peki siz neleri gördünüz de parlamenter rejimden tek adam rejimini savunur hale geldiniz? Dün bir televizyon kanalındaydım, spiker sordu 'Beka sorunu vardı' diye. Ona, 'Bu ülkede sayın cumhurbaşkanının, sayın Bahçeli'nin beka sorunu vardır, bu ülkenin beka sorunu yoktur' dedim. Dün Erzurum'da ip atanlar Ankara'ya geldiler kendi beka sorunlarıyla bu iktidarın önünde havlu attılar."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın gelişi,

Karşılanması ve konuşması

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

=================================

Ak Parti'li gruba saldırdığı iddia edilen CHP'li kadınlar adliyede (3)

ANNE İLE KIZI ADLİ KONTROLLE SERBEST

Antalya'da referandum çalışması yapan Ak Partili gruba saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan Zehra Özer ile kızı Rahşan Karasu, sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 'Zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek', 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin engellenmesi', 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından Antalya 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Zehra Özer ile Rahşan Karasu suçlamaları kabul etmedi.

Rahşan Karasu, ifadesinde, olay günü annesiyle dolaşmaya çıktıklarını, ellerine broşür uzatıldığını söyledi. Broşürü alınca annesinin 'Utanmazlar bize evet broşürü vermiş' diyerek bunu yere attığını anlatan Rahşan Karasu, "Bunun üzerine arkadan gelen bir kadın, 'Rabia' işareti yapıp '16 Nisan'dan sonra göreceksiniz' dedi. Annem de 'Ne göreceğiz' dedi. Kadın anneme 'O.., göreceksiniz' diyerek sol tarafına tokat attı. Annem de bunun üzerine kadının saçını çekti. Birlikte yere düştüler. 8- 9 erkek etrafını sardı. Annemi tekmelemeye başladılar. Annemi kurtarmak için onlara vurmaya başladım. Ellerinden kurtulmak istedik. Çevremizi 20- 25 kişi sardı. Bize saldıran 4 kişi değil, çok daha fazla kişiydi. Hepsinden şikayetçiyiz" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN ADINI AĞZIMA ALMADIM'

Zehra Özer de suçlamaları kabul etmedi. Kızının ifadesini tekrar ettiğini kaydeden Zehra Özer, "Bana küfür etti. Bana ilk tokadı başı bağlı kız attı. Ben de bana vurmasın diye kızın tokasından yapıştım. Gözlüğüm düştü. Saçlarımdan yoldular. Bana tokat atan kız da saçıma yapıştı. Daha sonra adamlar gelip bana vurdu, ayaklarıma bastı. 10- 15 kişi üzerime çullandı. O kadar milletin içinde başbakana, cumhurbaşkanına hakaret edecek biri değilim. Hakaret etmiş olsam beni orada öldürürlerdi" dedi.

Yargılamanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve yurtdışı çıkış yasağı konulan Zehra Özer ve kızı Rahşan Karasu, CHP'liler tarafından adliye kapısında karşılandı. CHP'nin referandum için kullandığı minibüsten çalınan 'İzmir Marşı' ile karşılanan Zehra Özer ile Rahşan Karasu'ya, CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ve bazı partililer destek verdi.

Zehra Özer'in oğlu Yasin Karasu ise korkmadan inandıkları değerleri savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Kimsenin kılını incitmeyeceğiz, kimseyi kırmayacağız. Doğru bildiğimiz değerleri söylemekten vazgeçmeyeceğiz ve kimseden de korkmadan yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

Rahşan Karasu ile Zehra Özer, zafer işareti yaparak adliyeden ayrıldı.

AKAYDIN: PANİKLEDİLER

CHP Konyaaltı İlçe Teşkilatı tarafından Uncalı Mahallesi'nde düzenlenen referandum çalışmalarına katılan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kınadığını belirtti. Referandumda 'hayır' çıkacağını savunun Akaydın, bu nedenle Ak Parti'nin panik içinde olduğunu, bunun için de her türlü kışkırtmayı yaptığını savundu. Mustafa Akaydın, şunları söyledi:

"Bir anne ve kızı sokakta konuşarak etrafla ilgisi olmadan yürüyor. Birisi aniden 'şak' diye önlerine 'evet' pusulası veriyor. Kadıncağız da kuvvetli bir hayırcı. Elinden alıp 'cart' diye yırtıyor. Olay bu. Ondan sonra görmediği hakaret, rezillik kalmıyor. 20 kişi üstüne çullanıyor. Başı bağlı bir kızımız da 'Rabia' işareti yapıyor. ve onlar saç saça, baş başa gelirken 20 erkek tarafından dayak yiyor. Ondan sonra sayın Dışişleri Bakanı çıkıyor ekranlara, 'Bunu yapan insan olamaz, bu hayvandır' diyor. Çok güzel bir dili, üslubu var. Hani 'şey lalesi' diyen Hollandalılara. Panikteler, hayır çıkacak. Bunun paniği ile yapabilecekleri her türlü kışkırtmayı yapıyorlar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu şiddetle kınıyorum. Bir Dışişleri Bakanı böyle bir üslubu vatandaşı için kullanmaz. Antalyalı hemşerisine ne olursa olsun daha olayın ne olduğu ortaya çıkmadan 'hayvan' diye hitap edemez."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Anne ve kızı partililerle adliyeden çıkışları

-RÖP 1: Yasin Karasu ( Kadının oğlu )

-RÖP 2: Mustafa Erdem ( CHP Antalya İl Başkanı )

-RÖP 3: MLider Tanrıkulu ( Avukat )

-RÖP 4: Zehra Özer

-Ailenin CHP il başkanlığı aracı ile evlerine gönderilmeleri

-Şarkı çalan parti aracının adliye önünde görüntüsü

-Partililerin işyerlerine broşür dağıtması

-Sivil polisin partililere bilgi vermesi

-Mustafa Akaydın'ın iş yerlerine girip çalışma yapması

-RÖP: Mustafa Akaydın

-Detaylar

HABER: Bülent TATOĞULLARI-Mustafa KOZAK-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==================================

Engelli kardeşlerin askerlik mutluluğu

SAKARYA'nın Kocaali İlçesi'nde yıllardır askerlik yapma hayali kuran zihinsel engelli 42 yaşındaki Koray ve 47 yaşındaki Kortan Bekbulat kardeşler, jandarma üniforması giyerek 1 günlüğüne de olsa askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kocaali'de yaşayan zihinsel engelli kardeşler Koray ve Kortan Bekbulat yıllardır askerlik yapma hayali kuruyordu. İki kardeş, yaşadıkları evin önünde yol kontrolü yapan jandarma erlerine askerlik yapmak istediklerini söyleyince askerler bu durumu komutanlarına iletti. Kocaali İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Ese, kardeşlerin ailesine ulaşarak Koray ve Kortan'ı 1 günlük asker yapabileceklerini söyledi. Ailenin kabul etmesiyle Bekbulat kardeşler sabah anne- babasıyla vedalaşarak kapıya gelen jandarma tarafından teslim alındı. Kışlaya giderek üzerlerine jandarma üniforması giyen iki kardeşe eğitim verildi. İlçede devriyeye çıkan kardeşler akşam saatlerine kadar askeriye içinde ve dışarıda görev yaptı. Jandarma ekipleriyle yol kontrolü yaparak vatandaşların kimliklerinin sorgusunu yapan kardeşlerin mutlulukları gözlerinden okundu. Kardeşler gün sonunda Kocaali Kaymakamı Alper Balcı'nın elinden belgelerini alarak terhis oldu.

Esin Bekbulat oğullarının asker olmasını hep hayal ettiğini söyleyerek, "Oğullarımın jandarma olacakları günü hep istiyordum. Sizlerin sayesinde bu günleri gördüm. Allah devletimize milletimize zarar vermesin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kardeşlerden görüntü

-Kışlada ve dışarıda çekilen görüntüler

Haber: Azim ÇELİK/KOCAALİ (Sakarya), -

======================================

Düzce Belediye Başkanı Keleş'e 'hanedahlık' eleştirisi

DÜZCE Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Keleş'in, aralarında amcası, gelini ve yeğenlerinin bulunduğu 9 akrabasının belediyede üst düzey görevlerde çalıştığı iddia edildi. Başkan Keleş, yaptığı açıklamada söz konusu kişilerin kendisinden önceki dönemlerden itibaren belediyede çalıştığını söyledi.

Düzce'de 2014'te belediye başkanı seçilen Mehmet Keleş, iddiaya göre amcası Şemsettin Yenersoy, teyzesinin kızı Mesude Özcan ile komşusu ve aile dostu Ali Güney'i belediye başkan yardımcısı yaptı. Başkan Keleş'in eşi Gönül Keleş'in yeğeni Emre Kahraman'ın Özel Kalem Müdürü, yeğenlerinden Ferit Girgin'in Destek Hizmetleri Müdürü, Zeynan Karabacak'ın Su ve Kanalizasyon Müdürü, Kenan Güreşçioğlu'nun da Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptığı ileri sürüldü. Başkan Keleş'in, 2 yıl Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan yeğeni Akif Keleş'in geçen yıl Yazı İşleri Müdürlüğü görevine atadığı, gelini İlkay Karabulut Keleş'i de basın danışmanı olarak görevlendirdiği iddia edildi.

CHP'DEN 'HANEDANLIK' TEPKİsi

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, belediye başkanının akrabaları ile birlikte çalıştığını söyleyerek, "Söz konusu kişiler arasında akrabası olmayan insanlar da var ama dolaylı yollardan hısımlıkları da var. Elimizde bunlarla ilgili belgeler ve raporlar da var. Düzce Belediyesi hanedanlık gibi yürütülüyor. Sayın başkan istediği yakınını, istediği hısmını istediği noktalara yerleştirmiş. Bütün ihaleleri teklif usülü istediği şirkete verip piyasanın çok üzerinde işlerle Düzce'nin parasını çarçur etmektedir" dedi.

BAŞKAN KELEŞ'TEN AÇIKLAMA

Başkan Keleş ise sosyal medyada 'hanedanlık' yorumları yapılan belediyede akrabalarının çalışması konusuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Komuoyunun yanıltıldığını, belediyede yıllardan beri yönetici olarak çalışan kişilerin sanki son dönemde atanmış gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri süren Başkan Keleş'in açıklamaları şöyle:

"Belediyemizde görev yapan Başkan Yardımcısı Ali Güney, Başkan Yardımcısı Mesude Özcan, Özel Kalem Müdürü Emre Kahraman ile ne şahsımın ne de eşimin herhangi bir akrabalık bağı bulunmamaktadır. Özel kalem müdürü olarak gösterilen İlkay Karabulut Keleş müdür değil özel kalem çalışanıdır. Basın halkla ilişkiler okulu mezunu olarak mesleğiyle ilgili bölümde görev yapmaktadır. Kenan Güreşçioğlu ve Ferit Girgin üç dönemden beri belediyede görev yapan asaleten değil vekaleten müdürlük görevini yerine getiren kişilerdir. Şemsettin Yenersoy 2004-2009 yılları arasında da Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü iken Düzce Belediyesi'nde çalışmaya ikna ettiğimiz başarılı çalışmalarını her kesimin takdir ettiği çalışanımızdır. Zeynan Keleş Karabacak, belediyemizde Jeoloji Mühendisi olarak görev yapmakta, su işleri müdürlüğü boş olduğu için yeni müdür atanana kadar mesleği gereği tedviren görev yapmaktadır. Belediyede yıllardan beri yönetici olarak çalışan kişiler sanki son dönemde atanmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Bahse konu kişilerin hiç biri bu dönemde işe alınmamıştır, hepsi daha önceki dönemlerden beri bu kurumda görev yapmaktalar. Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna atanan Emre Kahraman istisnai kadroya İçişleri Bakanı tarafından atanmıştır."

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Düzce belediye binasından görüntü

-Zekeriya Tozan ile röp

Haber: Mutlu YUCA/DÜZCE, -

=============================================

Suriyeli gencin bisikletini çaldı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde lokantada çalışan Suriyeli Muhsin Talip'in lokantanın önünde bulunan bisikleti çalındı. Bisikletin çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Körfez Kuzey Mahallesi Ağadere Caddesi'nde bir lokantada çalışan Muhsin Talip'in lokantanın önünde kaldırımda bulunan bisikleti çalındı. Muhsin Talip bisikletini yerinde göremeyince güvenlik kameraları incelenirken, önce bisiklete küçük bir çocuğun baktığı daha sonra genç bir kişinin gelerek bindiği bisikletle uzaklaştığı görüldü. Talip'in şikayeti üzerine polis güvenlik kameralarını inceleyerek soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Güvenlik kamerası kayıtları

Haber: Nabİ YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli), -

===============================================

Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları için dua

SİVAS'ta Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşları, vefatının 8'inci yılında kent meydanında dualarla anıldı.

25 Mart 2009'de Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında düşen helikopterde hayatını kaybeden BBP'nin merhum genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve berberindekiler için dua etkinliği düzenlendi. Kent meydanında düzenlenen dua programına BBP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, İl Başkanı Uğur Bulut, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, kazada hayatını kaybedenlerin aileleri, partililer ve vatandaşlar katıldı. Programda helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, İsmail Güneş, Murat Çetinkaya ve Kaya İstektepe için dua edildi. Dua sırasında Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu duygu dolu anlar yaşadı. Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Etkinlikten görüntü

-Katılımcılar

-Dua edilmesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

============================================

Macaristan uyruklu TIR şoförü aracında ölü bulundu

DENİZLİ'deki bir lastik firmasına Macaristan'dan lastik getiren TIR şoförü Macaristan uyruklu 60 yaşındaki Jozsef Sıpos, park halindeki aracında ölü bulundu.

Macaristan'dan geçen cumartesi günü Denizli'deki bir oto lastik firmasına TIR'la lastik getiren Jozsef Sıpos'a ulaşamayan şirket yetkilileri, bugün Denizli'deki firmayı aradı. Sümer Mahallesi Üçüncü Sanayi Sitesi'ndeki lastik firması çalışanları, işyerinin önünde park halinde bulunan LKU- 356 Macaristan plakalı TIR'ı camından kontrol etti. Çalışanlar şoför Jozsef Sıpos'u, şoför bölümünün arkasında hareketsiz şekilde yattığını gördü. Uyandırılmak istenen Sıpos'un tepki vermemesi üzerine durum polis, sağlık ve itfaiyeye bildirildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, TIR'ın camını kırıp kapıyı açtı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde ise Sıpos'un öldüğünü belirlendi. Sıpos'un yastığında kan lekelerine rastlandı. Vücudunda kesici ve delici yara izi bulunmayan Sıpos'un cesedi, otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Sıpos'un beyin kanaması geçirdiğinin sanıldığı belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

TIR'dan görüntü

Polislerden görüntü

Polislerin inceleme yapmasından

Cesedin TIR'dan çıkarılması

Jozsef Sıpos'un fotoğrafı

Haber- Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

===============================================

Malkara'da 9 defineci gözaltına alındı

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların bulunduğu ve SİT alanının da izinsiz kazı yaparak define aradığı tespit edilen 9 şüpheli gözaltına alındı.

Malkara Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kermeyan Mahallesi Kale mevkiinde, SİT alanında define arandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri izinsiz define aradığı tespit edilen H.G., A.G., M.T., M.A., Z.S., N.İ., M.Y., M.T. ve S.D.'yi gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen 9 şüphelinin yanı sıra detektör, define aramakta kullanılan bakır çubuklar, Roma ve Bizans dönemine ait sikkeler ve define aramaya geldikleri iki ayrı otomobile el konuldu. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Ele geçirilen malzemeler

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

===============================================

Marmaris'te deniz kıyısı polenle kaplandı

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nin turistik İçmeler Mahallesi'ndeki Altın Sahil'de, çam ağaçlarının polenleri denizin bir bölümünü sarıya boyadı.

Marmaris ilçe merkezine 11 kilometre mesafedeki turistik İçmeler Mahallesi'nde bulunan Altın Sahil adlı halk plajı sarıya büründü. Çevrede bulunan çam ağaçlarının kozalar ve çiçeklerinden, rüzgarın etkisiyle polenler denize saçıldı. Kısa süre içinde deniz üzeri 20 metre uzunluğunda polen kaplandı, suyu sarıya bürüdü. Vatandaşlar durum karşısında belediye ekipleri aradı.

Sahile gelen Marmaris Belediye Temizlik İşleri Müdürü Barış Ünlü ve uzman ekipler, numune alarak inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde durumun çam ağacı kozalarından rüzgarın etkisiyle dökülen polen olduğu tespit edildi. Kıyıya vuran polenler, belediye ekipleri tarafından ağlarla temizlendi.

Her yıl bahar ayına geçişlerde bu tür olayın yaşandığını vurgulayan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Barış Ünlü, "Mevsimsel bir olay. Çam ağacı ve çiçekler polenleri şiddetli rüzgarla denize dökülmüştür. Birkaç gün sonra bu görüntü sürecektir. Endişelenecek bir durum yoktur. Gerekli temizlik yapılmıştır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Deniz kıyısında ki polenlerin görüntü

Marmaris Belediye Temizlik İşleri Müdürü Barış Ünlü ile röp.

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

===================================================

Zonguldak'ta polise direnen 3 kişi, gözaltına alındı

ZONGULDAK'ta şüphe üzerine durdurulan otomobildeki 3 kişi polise direnince, biber gazı ile müdahale edilerek gözaltına alındı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi'nde meydana geldi. Ak Parti Seçim İrtibat Bürosu önünde polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde bulunan 3 kişi, kimlik isteyen polise tepki gösterdi. Araçtan inmeleri isteyen polislere direnen 3 kişi, biber gazıyla müdahale edilerek gözaltına alındı.

Aracın bagajında av tüfeği, torpidoda bölümünde ise tabanca bulunurken, 3 kişi sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Polisin şüphelilerle tartışması

-Gözaltına alması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

==============================================

Uşak'ta 49 kilo 800 gram esrar ele geçirildi

UŞAK'taki yol kontrolünde durdurulan otomobilin bagajında ve arka koltuğunda alüminyum folyo ile poşetlere sarılmış halde 49 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün (pazar) Ankara- Uşak Karayolu'nun Uşak Şeker Fabrikası kavşağındaki kontrol noktasında yol uygulaması yaptı. Şüphe üzerine durdurulan İzmir plakalı otomobilde, özel eğitimli narkotik köpeği Tora'nın da katıldığı aramada, aracın bagajında ve arka koltuğunda, piyasa değeri 500 bin lira olduğu belirlenen alüminyum folyo ve poşetlere sarılı halde 49 kilo 800 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli daha sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden G.B. (40) tutuklanırken, S.K. (33) ve B.Ç. (19) adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

(Not: polis kamerası)

Otomobilden görüntü

Narkotik köpeği Tora'nın otomobilde arama yapması

Otomobilde bulunan esrardan görüntü

Haber- Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement