Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı - Son Dakika
Güncel

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Havadan ve karadan devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda 30 km'lik bir alana girildi. Harekat hakkında konuşan Erdoğan, "Operasyon başladığından beri 109 terörist öldürüldü" açıklamasında bulundu. Kara harekatının başlamasından bu yana 7 köy terörden arındırıldı.

10.10.2019 11:15  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı Resulayn'daki YPG hedeflerinin vurulmasıyla başladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, harekatın başarıyla devam ettiği bildirilerek ''Belirlenen hedefler ele geçirildi" ifadesi yer aldı. Muhalif savaşçılardan oluşan Suriye Milli Ordusu (SMO), harekata destek için Fırat Nehri'nin doğusundaki topraklara girdi. Tel Abyad'daki; Bir Aşık, Hamidiye, El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Askeri birliklere zırhlı personel taşıyıcılar ile komando takviyeleri yapılırken saat 22.30 sularında da kara harekatı başladı. Askeri kaynaklar Resulayn ve Tel Abyad'da 4 koldan giriş yapıldığını bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı 181 hedefin ateş altına alındığını açıkladı.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı


Operasyonu canlı anlatıyoruz:


TERÖRDEN ARINDIRILAN KÖY SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

17: 10

Bu arada harekat kapsamında, Tel Abyad'daki; Bir Aşık, Hamidiye, El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe ve Dedat ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

AKÇAKALE'YE 6 HAVAN MERMİSİ ATILDI: 8 YARALI

Saat: 14:40

Suriye'de terör örgütü YPG/ PKK işgalindeki bölgelerden Akçakale'ye havan mermisi atıldı. 8 vatandaşın yaralandığı açıklandı.

Suriye sınırından atılan bir havan mermisi daha Akçakale ilçe merkezine düştü. İlk havan topu bir evin çatısına isabet ederken, ikincisinin ise bir evin bahçesine düştüğü öğrenildi. Bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu bölgede 4 ayrı noktaya havan mermisi düştü.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Mermilerden biri patlamadığı için emniyet kuvvetleri bölgenin etrafında önlem aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "'Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG'li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı'' ifadelerine yer verildi.

Ayrıca MSB,teröristlerin bu saldırıyı Suriye tarafında gizlendikleri binalardan yaptıklarını açıkladı.

4 KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

Saat:13:50

TSK'nın başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad'dakiEl Yabse, Tel Fander, Tabatin ve Meşref köylerini terörden arındırdı.SMO güçleri, Tel Abyad ilçesinin batısındaki söz konusu iki köyde güvenlik tedbirleri alıyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 109 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saat: 13:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatına karşı çıkan Suudi Arabistan ve Mısır'a tepki gösterdi. Ardından harekatta öldürülen terörist sayısını açıkladı.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

AK Parti üyelerinin katıldığı genişletilmiş il başkanları toplantısında "Derdimiz Suriye'yi işgale çalışan terör örgütleriyledir" diyen Erdoğan, "Suudi Arabistan ve Mısır önce aynaya baksın" dedi.

Operasyona karşı çıkan AB'yi de eleştiren Erdoğan, "Kapıları açıp 3.6 milyon Suriyeli mülteciyi size yollarız." açıklamasında bulundu.

109 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nda 109 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Suriye ve Mısır'ı eleştiren Erdoğan, AB'ye de tepki göstererek, "Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz" diye konuştu.

"Operasyonda şu ana kadar 109 terörist etkisiz hale getirildi" diyen Erdoğan, "Tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum, başta Amerika: Biz Türkiye'yiz ve biz bir NATO üyesi ülkeyiz. 5'inci maddeyi gayet iyi biliyorlar. Bu terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye'ye saldırırken siz buna bir defa sessiz kalamazsınız, buna hakkınız yok." şeklinde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

SUUDİ ARABİSTAN'A SERT TEPKİ

"Suriye'nin birliği, beraberliği için attığımız adıma laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun, biz yolumuza devam ediyoruz. Suriye toprakları üzerinde onlarca yabancı gücün adeta cirit attığı bir dönemde Türkiye'nin terör yapılanmasını engellemek için başlattığı bu harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz. Suudi Arabistan önce aynaya baksın. Yemen'i bu hale kimler getirdi? Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Zira sen ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Rejimin tutarsızlıkları işimizi zorlaştırdı, bu meseleler çok daha kolay bir şekilde çözülebilirdi. Bizim oradaki sorunumuz terör örgütleriyle.

ERDOĞAN'DAN AB'YE: KAPILARI AÇARIZ

Ey Avrupa, operasyonumuzu 'İşgal hareketi' diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay, kapıları açar, 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Siz hiçbir zaman samimi olmadınız, 1963'ten bu yana oyaladınız. 'AB'ye aldık, alıyoruz, alacağız, şuydu buydu'. Siz dürüst değilsiniz. İkinci taksit olan 3 milyar avroyu göndermeyeceklermiş. Siz verdiğiniz sözü şu ana kadar yerine getirdiniz mi? Yok. Biz zaten sizden bir şey alarak yürümedik, 40 milyar doları biz harcadık. Allah'ın izniyle biz bir o kadar daha harcar ve yolumuza devam ederiz, ama kapıları da açarız.

"SORUN KÜRTLERLE DEĞİL, TERÖRLE"

1 milyona yakın insanı Beşşar Esed Suriye'de öldürdü, bunlar onun halkıydı. Suriye halkımıza sevdamız zaten tartışılamaz. Bizim derdimiz Suriye'yi işgale çalışan DEAŞ, YPG, PYD gibi terör örgütleriyledir. Bizim oradaki Kürt kardeşlerimizle de sorunumuz yok, sorun tamamen terör örgütleriyledir.

Biz oradaki Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Türkiye belki de bu ülkenin topraklarındaki tek meşru güç olarak şu anda varlık gösteriyor. Suriye halkı, DEAŞ'ı getirecek kadar aklını peynir ekmekle yememiştir, buna da bilelim. Şu anda sadece Kobani'den bizim ülkemize gelen 300 bin Kürt hala bizim ülkemizde misafir olarak yaşamakta.

"ÖYLE YA DA BÖYLE GÖSTERECEĞİZ"

Suriye krizinin başladığı 2011'den hatta daha öncesinden itibaren bu ülkedeki sorunun, tüm kesimlerin haklarını güvence altına alan demokratik bir yöntemle çözümü için gayret gösterdik. Bizim bu sınır ötesi harekatımızın altında, güneyimizde bir terör devleti kurulmasını engellemek var, biz buna çalışıyoruz. Parlamentoda da terör örgütüne sırtına dayayan bir grup var. Onlar zaten gözleri var görmez. Ama öyle ya da böyle göstereceğiz."

HULUSİ AKAR: HAREKAT BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

Saat: 12:58

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar basın mensuplarına, "Mehmetçik kahramanlık destanı yazarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçiğin morali çok yüksek. Harekat başarıyla devam ediyor." dedi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Bakan Akar, AK Parti Genel Merkezi'nde il başkanları toplantısı öncesi basın mensuplarının Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Akar, "Operasyonla ilgili, silahlı kuvvetlerin yaptıklarıyla ilgili bütün bilgileri, konuları yeri ve zamanı geldiğinde uygun şekilde, uygun formatta web sayfamızdan aralıksız yayınlıyoruz, bunu yayınlamaya devam edeceğiz. Faaliyet büyük bir başarıyla, büyük bir kahramanlık destanı yazarak, Mehmetçik görevini yerine getirmeye devam ediyor. Mehmetçiğin morali çok yüksek" dedi.

MSB: HEDEFLER HASSASİYETLE TESPİT EDİLİYOR

Saat: 12:50

Milli Savunma Bakanlığı: Barış Pınarı Harekatı kapsamında ateş altına alınan hedefler; uydu/hava fotoğrafları, insansız hava araçları ve istihbarat bilgileri doğrultusunda hassasiyetle tespit ediliyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

TEL ABYAD'DAKİ TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Saat: 12:40

Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüs atışları yapılıyor. Zaman zaman yoğunlaşan atışlar sonrası bölgeden dumanların yükseldiği gözleniyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince obüs atışları aralıklarla sürdürülüyor.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

MEHMETÇİK VE SURİYE MİLLİ ORDUSU TEL ABYAD SINIRINDA

Saat: 12:05

Suriye'nin Telabyad sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde beton blokların kaldırılmasının ardından Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu sınır hattına yöneldi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Suriye Milli Ordusu, ağır silahlı araçlarla sınır hattına geldi. Burada Türk zırhlı araçları eşliğinde beton blokların bulunduğu bölgeye ilerleyen araçlar, beton blokların kaldırılmasıyla Türk topçu birliklerinin yaptığı yoğun bombardıman eşliğinde sınır hattına geçip Fırat nehrinin doğusundaki topraklara girdi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

MSB'DEN "HEDEF SİVİLLER DEĞİL" AÇIKLAMASI

Saat: 12:00

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada operasyondaki hedefin siviller olmadığı vurgulandı.

Twitter'dan yapılan açıklamada: "Barış Pınarı Harekâtı'nın planlama ve icrasında sadece PKK/PYD-YPG ve DEAŞ'lı teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınıyor." denildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

YAKLAŞIK 200 HEDEF VURULDU

Saat: 11:58

TSK tarafından dün saat 16.00'da başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' kapsamında, şu ana kadar teröristlere ait yaklaşık 200 hedef ateş altına alındı. Savaş uçakları ve obüsler ile teröristlere ait barınak, sığınak, karargah, mevzi, siper ve diğer tahkimatların tam isabetle vurulduğu öğrenilirken, yeni belirlenen hedeflerin de vurulmasına devam edildiği öğrenildi.

KAÇAN TERÖRİSTLER ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYOR

Saat: 11:30

TSK Barış Pınarı Harekatı'yla Suriye'nin doğusunu teröristlerden temizlemeye başlarken YPG'li teröristlerin Türk askerleri ile karşı karşıya gelme korkusuyla bulundukları alanları terk ettiği öğrenildi. Örgütün sözde yöneticilerinin ise kaçışları engellemek için militanlarını ölümle tehdit ettiği belirlendi.

HEDEFLER YENİDEN ATEŞ ALTINDA

Saat: 11:10

Türk Silahlı Kuvvetleri, harekat kapsamında terör hedeflerini obüs ve tanklarla yeniden ateş altına aldı. Hedefler vurulmaya devam ediyor.

TABATİN VE AL-MUSHRİFAH KÖYLERİ ELE GEÇİRİLDİ

Saat: 11:00

TSK, Resulayn'ın batısındaki Tel Halef köyüne yakın sınır duvarının bir kısmını kaldırarak bölgeye giriş yaptı. Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Al-Mushrifah köylerini ele geçirdi. Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik devam eden operasyonlar sonucu Tel Abyad -Sülük kasabası yolu kesildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

TSK TABATİN VE AL-MUSHRİFAH YOLUNU KONTROL ALTINA ALDI

10:30

Tel Abyad'dan gelen bilgilere göre TSK ve Suriye Milli Ordusu, Resulayn ve Tel Abyad'a dört koldan girdi. Harekat kapsamında Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunun kontrol altına alındığı Tabatin ve Al-Mushrifah köylerinin ele geçirildiği açıklandı.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

TSK, Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlatılan harekat kapsamında Tel Abyad-Resulayn arasındaki Tel Erkam köyüne yakın bağlantı yolunu kontrol altına aldı. TSK, Resulayn'ın batısındaki Tel Halef köyüne yakın sınır duvarının bir kısmını kaldırarak bölgeye giriş yaptı. Tel Abyad'ın doğusundaki Tabatin ve Al-Mushrifah köylerini ele geçirdi. Tel Abyad ve çevresinde bulunan terör mevzilerine yönelik devam eden operasyonlar sonucu Tel Abyad -Sülük kasabası yolu kesildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ YPG/PKK'NIN SALDIRISINDA ÇOCUKLAR YARALANDI

Saat: 10:00

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerden ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar ilçesindeki evlerinde oynayan iki kardeşin yaralanmasına neden oldu.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

YPG/PKK işgalindeki Rasulayn'dan ateşlenen uçaksavar mermileri, Ceylanpınar'daki 3 eve isabet etti. Saldırıda evlerden birinde oynayan 13 ve 15 yaşlarındaki iki kardeş yaralandı. Yaralı çocuklar, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldıkları Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bölgede tedbir alan güvenlik güçleri, olay yerinde inceleme yaptı. Bu arada, saldırının ardından terör unsurlarının bulunduğu bölgelere obüs atışı sesleri duyuldu.

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait F16 savaş uçakları, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan ve yaklaşık 30 kilometre derinlikteki terör örgütü YPG/PKK hedeflerini dün imha etmişti.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalanmıştı.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vurulmuştu.

KARA HAREKATI AKŞAM BAŞLAMIŞTI

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında kara harekatı dün akşam başlamıştı.
Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

MSB'den gece yarısı yapılan açıklamada da "Fırat'ın doğusuna ilerlemeye devam ediliyor" denilmişti.

Öte yandan Hatay'dan dün akşam saatlerinde yola çıkan 12 araçlık askeri konvoy İslahiye'ye ulaştı. Komando birlikleri ve zırhlı araçların yer aldığı konvoy Şanlıurfa'da yönüne ilerledi. Geniş güvenlik önlemleri altında hareket eden konvoydaki birliklerin Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır hattı ve Suriye'de görevlendirileceği öğrenildi.

Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Güler ve komutanlarla Barış Pınarı Harekatını Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezinden sevk, idare ediyor.

MSB'nin Twitter hesabından Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulunuldu. Açıklamada, "TSK, Barış Pınarı Harekatı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadesi kullanıldı.

KOMANDOLAR İLERLİYOR

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman komandolarımız, Fırat'ın doğusunda ilerlemeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı. Söz konusu paylaşımda, komandoların arazide ateş açarak ilerlediğine ilişkin gece görüş kamerası ile kaydedilmiş bir görüntü de yer aldı.

KARARGAH'TA YOĞUN MESAİ

Barış Pınarı Harekatı'nı Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk ve idare eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Karargah'taki çalışmalarını sürdürdü. Bölgeden gelen anlık görüntüler üzerinden harekatı anbean takip eden Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile talimatlar verdi.

Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı
Barış Pınarı Harekatı\'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı

Son Dakika Güncel Barış Pınarı Harekatı'nda ikinci gün! 7 köy terörden arındırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement