Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

186 DEAŞ hedefi vuruldu, 14 terörist öldürüldüDEAŞ hedefleri böyle vurulduSURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 186 hedef, karadan ve havadan ateş altına alındı, 14 terörist etkisiz hale getirildi.

01.02.2017 08:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

186 DEAŞ hedefi vuruldu, 14 terörist öldürüldü

DEAŞ hedefleri böyle vuruldu

SURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 186 hedef, karadan ve havadan ateş altına alındı, 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 162 günden bu yana sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Özgür Suriye Ordusu ilerleyişini sürdürdü. Terör örgütü DEAŞ'a ait 163 hedef karadan ateş destek vasıtalarıyla, 23 hedef ise Türk savaş uçaklarıyla vurularak imha edildi. 14 teröristin etkisiz hale getirildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 163 DEAŞ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak bölgedeki terörist grupların faaliyetleri baskı altına alınmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından; Bab ve Bzagah bölgelerinde tespit edilen 23 DEAŞ hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda, barınma maksatlı kullanılan 21 bina, 1 karargah binası ve 1 bombalı araç imha edilmiştir. İcra edilen hava harekatı ve çatışmalarda 14 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan, patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 3 bin 550 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Hedeflerin vurulması

Haber: GAZİANTEP

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================================

İzmir'deki 'Reina operasyonu'nda yakalanan 10 şüpheli tutuklandı

İstanbul'da yılbaşı gecesi 39 kişinin yaşamını yitirdiği, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamı ardından İzmir'de düzenlenen operasyonda DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve terör saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov ile bağlantılı oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 10 şüpheli tutuklandı. Böylece daha önce tutuklanan 11 kadınla birlikte tutuklu sayısı 21 oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Zanlılar adliyeye sevk edilirken görüntü

Haber, Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR, DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================================

İşadamının oğlu kaçırıldı, cipi yanmış halde bulundu

Boğup cesedi yakmışlar

Antalya'da işadamı İsmail Erten'in oğlu 30 yaşındaki Süleyman Erten'in, ormanlık alanda yakılmış halde cesedi bulundu. Süleyman Erten'i kaçıran şüphelilerden biri, polis tarafından yakalandı. Bu kişinin verdiği bilgiler doğrultusunda, Korkuteli- Antalya eski yolu yakınlarındaki ormanlık alanda Süleyman Erten'in cesedi bulundlk incelemede, Erten'in boğulduktan sonra cesedinin yakıldığı belirlendi. Olayla ilgili ikinci şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

ALACAK MESELESİNDEN ÖLDÜRMÜŞ

Antalya'da işadamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Ertem'in öldürülmesiyle ilgili valilikten yapılan açıklamada, olayla ilgili gözaltına alınan S.K.'nin, cinayeti alacak meselesinden işlediğini kaydettiği belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"30 Ocak 2017 günü saat 10.00 sıralarında Antalya İli, Aksu İlçesi, Topallı Mahallesi'nde Süleyman Erten'in kendisine ait 06 FY 2514 plakalı aracı ile silahlı iki şahıs tarafından kaçırılması olayının meydana geldiği 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmiştir. Olayla ilgili yapılan araştırma ve inceleme neticesinde, Süleyman Erten'in, kimliği tespit edilemeyen iki şahıs tarafından elleri bağlanarak kaçırıldığı tespit edilmiştir. Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu, Aksu İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinden kaçırılan Süleyman Erten'e ait 06 FY 2514 plakalı aracın Korkuteli ilçesi Küçükköy Mahallesi Ballık Mevkii'nde kasten yakıldığı ve olay failinin S.K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiş. Olay faili S.K. yakalanarak gözaltına alınmış ve yapılan ilk mülakatta Süleyman Erten'i alacak meselesi nedeniyle boğarak öldürdüğünü ve Korkuteli-Antalya eski yolu 3'üncü km'sinde bulunan Korucak Mevkii'ne bıraktığını itiraf etmiştir."

CENAZE MORGA GÖNDERİLDİ

Antalya'da kaçırıldıktan sonra öldürülen işadamı İsmail Erten'in oğlu Süleyman Erten'in cenazesi, cumhuriyet savcısı ve polisin incelemesinin ardından bulunduğu yerden alınarak otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Jandarma ekiplerinden görüntü

Ormanlık alandan görüntü

Cenaze aracından görüntü

Haber: Süleyman EKİN- Adem DURMAZ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==============================================================

İşadamı silahlı saldırıda yaralandı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde alışveriş merkezindeki bir kafeteryada silahlı saldırıya uğrayan işadamı Varol Bayrak yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Müftü Mahallesi, Erdemir Caddesi'nde meydana geldi. Bir alışveriş merkezinin ikinci katındaki kafeteryada arkadaşlarıyla oturan işadamı Varol Bayrak, yanına yaklaşan kişinin tabancalı saldırısına uğradı. İlçede hurda işleyen iki fabrikanın ortağı olan Bayrak, sağ ayağına isabet eden kurşunla yere yığılırken, alışveriş merkezinde panik yaşandı. Varol Bayrak çağrılan ambulansla özel hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Olayın ardından alışveriş merkezinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, kimliğini tespit ettiği şüpheli Yılmaz B.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

-Olay yeri

-Polisin güvenlik önlemi alması

-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi

-Yaralının taşınması

-Olay yerinde polisin incelemesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Aşırı hızlı otomobil refüjdeki ağaca saplandı: 2 ölü, 2 yaralı

ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde 20 yaşındaki Ömer Dereli'nin kullandığı otomobil aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp refüjdeki çam ağacına çarptı. Kazada sürücü Ömer Dereli ve Devrim Sincar(20) hayatını kaybederken Elif Taçyıldızlı(20) ile İpek Yaylagülü(18) ise yaralandı.

Kaza, Yüzüncü Yıl Bulvarı üzerinde gece yarısı meydana geldi. İddiaya göre, Ömer Dereli'nin aşırı hızlı kullandığı ve içerisinde Devrim Sincar, Elif Taçyıldızlı ile İpek Yaylagülü bulunduğu 07 NFM 33 plakalı otomobil bulvar üzerinde seyir halindeyken bir anda kontrolden çıktı. Sol ön tekerin refüje çarpmasıyla havalanıp savrulan otomobil, 70 metre sürüklendikten sonra refüjdeki çam ağacına saplandı.

Otomobildeki Elif Taçyıldızlı ile İpek Yaylagülü yola savrulurken Ömer Dereli ile Devrim Sincar'da otomobil içerisinde sıkıştı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun uğraşları sonucu Ömer Dereli ve Devrim Sincar'ı sıkıştıkları yerden çıkardı. Ömer Dereli ve Devrim Sincar ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Dereli ve Sincar'ın cansız bedenleri otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü. Kazada araçta bulunan yaralılar Elif Taçyıldızlı ile İpek Yaylagülü ise ambulansa Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Elif Taçyıldız'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kaza yerinden sıcak görüntüler

- İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Polis ve çevredeki vatandaşlardan detay

-Otomobil içerisinde sıkışan Ömer Dereli ve Devrim Sincar

-Ömer ve Devrim'in otomobilden çıkarılıp ambulansa alınması

-Kaza yapan otomobilden detay

-Çevreye savrulan eşyalardan detay

-Hayatını kaybeden Dereli ve Sincar'ın ceset torbaları içerisinde ambulanslardan çıkarılması

-Cenazelerin cenaze aracına alınması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Otomobille kaza yapan kardeşlerden biri öldü

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde otomobille kaza yapan iki kardeşten Hüseyin Manda yaşamını yitirirken, Mehmet Manda ise ağır yaralandı. Durumu ağır olan Mehmet Manda, sedyede "Annem nerede? Annemin haberi var mı?" diye sordu.

Kentin Kadriye Mahallesi girişinde, dün saat 16.30 sıralarında meydana gelen kazada, Hüseyin ve Mehmet Manda kardeşlerin bulunduğu, 07 EP 730 plakalı otomobil sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu taklalar atarak refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Hurdaya dönen otomobilde Hüseyin ve Mehmet Manda kardeşler sıkıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ve sağlık ekipleri iki kardeşi çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Polis çevrede toplanan kalabalığı uzaklaştırmaya çalışırken, bazıları ekiplere kurtarma çalışmasında geciktiklerini iddia ederek tepki gösterdi.

Yaklaşık 45 dakika süren çalışmanın ardından kardeşler araçtan çıkarılırken, Hüseyin Manda'nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralı Mehmet Manda ise sedyeyle ambulansa götürüldüğü sırada "Annem nerede? Annemin haberi var mı?" diye sağlık ekiplerine sordu. Mehmet Manda, ambulansla hastaneye götürüldü. Hüseyin Manda'nın cenazesi ise savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Serik Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yerinden teday

Vatandasların kurtarma ekipklerine tepkisi

Yaralı ve olen kardeşin araçtan çıkarılması

Yakınlarından görüntü

Mehmet Manda'nın ambulansa bindirilmesi

Haber-Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Çorum'da iki otomobil çarpıştı: 10 yaralı

ÇORUM'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 10 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Çorum- Sungurlu karayolu Koparan mevkiinde meydana geldi. Sadık Gündüz (53) yönetimindeki 06 FZ 4725 plakalı otomobil ile Enes Doğan (19) yönetimindeki 81 BD 883 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler Gündüz ve Doğan ile her iki araçta bulunan Damla Gündüz (18), Songül Gündüz (33), Serbay Bekçi (19), Sinan Gümüş (31), Sercan Bekçi (31), Rıza Gündüz (75), Volkan Şefik (32) ve Ebru Parlak (19), yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Yaralıların ambulansla hastaneyle getirilmeleri

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

Kahta'da kamyonet şarampole devrildi: 4 yaralı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesinde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrilen kamyonetteki 4 kişi yaralandı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Kahta- Siverek karayolunun 7'nci kilometresinde meydana geldi. 43 yaşındaki Ramazan Ağar, yönetimindeki 02 AU 468 plakalı kamyonetin dieksiyon kontrolünü yitirdi. Savcılan araç şarampole devrildi. Kazada, sürücü Ağar ve yanında bulunan Hatice Ağar, Mustafa Ağar ve Safvan Çelebi yaralandı.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çağrılan AFAD ekipleri tarafından sıkıştıkları kamyonetten çıkarılan yaralılar ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan sürücü Ağar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Devrilen kamyonet

Sıkışanlar kamyonetten çıkartılması

Sağlık görevliler yaralıları ambulansa alması

Toplanan diğer sürücüler

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT/ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Ucuz atlatılan kaza güvenlik kamerasında

DENİZLİ'de, yolun karşısına geçerken motosikletin çarptığı, sonrasında sırayla otomobil ve bir minibüsün üstünden geçtiği 25 yaşındaki Oğuzhan Yılmaz, kazayı ayağındaki 2 kırıkla atlattı. O anlar ise bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Denizli- Ankara Karayolu'nda Akhan Mevkii'nde 21 Ocak Cumartesi günü meydana gelen ve bir işyerinin güvenlik kamarasınca kaydedilen kaza, görenleri şaşırttı. Yolun karşısına geçmek isteyen Oğuzhan Yılmaz'a önce bir motosiklet çarptı. Yola savrulan ve acı içinde kıvranan Yılmaz'ın üstünden daha sonra bir otomobil ve bir minibüs geçti. Kaza sonrası yolun sol şeridinde yüzükoyun baygın halde yatan Yılmaz'ı, bir süre fark eden olmadı. Yanından araçlar, gelip geçti. Yaralıyı fark eden bir vatandaş, Yılmaz'ı yol kenarına çekip trafiği durdurmaya çalıştı. Daha sonra çevredeki vatandaşların da yardımıyla yol kenarına alınan Yılmaz, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı ayağındaki 2 kırıkla atlattığı belirlenen Yılmaz, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Oğuzhan Yılmaz'ın karşıdan karşıya geçerkenki görüntüsü

Motosikletin çarpması, otomobil ve minibüsün üzerinden geçmesi

Vatandaşların kazazedeyi kurtarması

Haber- Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Zonguldak'ta yangın : 1 ölü

Annesi sinir krizi geçirdi

ZONGULDAK'ta bir binanın 3'üncü katında meydana gelen yangında 32 yaşındaki Ersoy Dökel, yaşamını yitirdi.

Yangın, dün gece saat 23.45 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi Hoştepe Sokak'ta bulunan 3 katlı binanın üst katında çıktı. Binanın girişinde çay ocağı işleten Ali Dökel'in binasından alevlerin yükseldiğini görenler polise ve itfaiyeye haber verdi. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen ve kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.

ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Boşandığı eşi Sabiha Akarsu ile bina önüne gelen baba Ali Dökel, oğlu Ersoy Dökel'in içeride olduğunu söyledi. Gözyaşları içinde itfaiyenin çalışmaları izleyen anne Akarsu, "Oğlum içeri demi Allah'ım kurtar onu. Yanıyor cayır cayır. Gitti yavrum. Yandı çocuğum" diyerek sinir krizleri geçirdi. Akarsu'yu yakınları bina çevresinden uzaklaştırdı. Baba Ali Dökel ise polise oğlunun kendisine bir haftadır intihar edeceğini söylediğini, yangını kendisi çıkarmış olabileceğini ileri sürdü.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Daha sonra eve giren itfaiye ekipleri, bir odada Ersoy Dökel'in yanmış cesedini buldu. Ersoy Dökel'in cesedi, savcının yaptığı incelemenin ardından ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yangının çıkış sebebiyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İtfaiyenin söndürme çalışması

-Anne Sabiha Akarsu'nun ağlaması

-Baba Ali Dökel'in polislerin yanında durması

-Yangından detaylar

-İtfaiye araçları

-Cesedin çıkarılması

-Ambulansın gidişi

-Cep telefonu kamerası yangın anı

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=============================================

Suriyeli ailenin evinde doğalgaz patlaması: 2 yaralı

BURSA'da Suriyeli ailenin kaldığı evde doğalgazdan kaynaklandığı belirtilen patlama meydana geldi. Patlamada iki kişi yaralandı.

Olay saat 06.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesine bağlı Altıparmak Mahallesi Kanara Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın birinci katında yaşandı. Suriyeli bir ailenin yaşadığı evde kaçak olarak kullandıkları öğrenilen doğalgaz nedeniyle patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle evin camları ve iç kapıları kırılırken 6 kişilik ailenin 42 yaşındaki babası Muhammed Hut ve anne Kevser Hut'un vücutlarının çeşitli yerlerinde yanık oluştu. Patlama sesini duyan apartman sakinleri panikle binadan çıkarken, olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürürdü. Yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi servisine kaldırıldı. Evde bulunan çocuklardan Hatice, Suphi ve Mahmut olayın şokunu uzun süre üstlerinden atamadı.

Olayın ardından Bursagaz ekipleri, itfaiye ve polisin yaptığı incelemede mühürlü olan doğalgaz vanasının kırılarak kullanıldığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yaralıların ambulansa götürülüşü

-Kırılan camlardan detay

-Olay yerinden ve evin içinden detay

-Polis ekiplerinin evde kalan Suriyeli çocukla konuşması

-Binada oturan vatandaş ile röp.

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Apartmanın çatı katında yangın

KONYA'da bir binanın çatı katında çıkan yangın paniğe neden oldu.

Olay, akşam saatlerinde merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir binanın çatı katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüyerek tüm çatıyı sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına hemen müdahale eden ekipler kısa sürede alevleri söndürerek kontrol altına aldı. Bu anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Görüntü dökümü:

-------------------------

Çatı katının yanması

Haber-Kamera: Tolga YANIK KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

Park halindeki otomobil yandı

SİVAS'ta park halindeki bir otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor kısmında çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.

Olay, saat 18.30 sıralarında Ahmet Turan Gazi Mahallesi 48'inci sokak üzerinde meydana geldi. Kılavuz TOKİ blokları önünde park halinde bulunan Kaya Yiğit'e ait 35 P 1617 plakalı otomobil bir anda alev alarak yanmaya başladı. Çevreden geçerken yangını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye ve araç sahibine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Sivas Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 15 dakika süren müdahalesiyle söndürülürken araç kullanılamaz hale geldi. Aracın 3 gündür park halinde bulunduğunu belirten Kaya Yiğit, "Ben evdeydim, yangından haberim yoktu. Arkadaşlar görünce bana haber verdiler. Geldiğimde yanmıştı" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Aracın görüntüsü

-İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları

-Araç sahibinin konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Tiner ile soba yaktı tanınmayacak hale geldi

BURSA'nın İnegöl ilçesinde sobayı tiner dörekek yakmak isteyen 31 yaşındaki Suriye uyruklu Vefa Neccar yüzü ve vucudunun büyük bölümü yandı. Ağır yaralanan Neccar hastaneye kaldırıldı.

İnegöl'ün Hamidiye Mahallesi Kavak Sokak'ta apartmanın birinci katında oturan evli ve 3 çocuk annesi Vefa Neccar bugün öğle saatlerinde evlerindeki sobayı tutuşturamayınca tiner ile yakmak istedi. Tineri döktükten sonra çakmağı ateşleyen Suruye uyruklu Vefa Neccar alevler içersinde kaldı. Yakınları tarafından haber verilmesi sonucu gelen 112 Acil Servise ait ambuluans ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Vefa Neccar tedavi altına alındı. Durumu ağır olan genç kadın daha sonra yanık ünitesinde boş yer bulunan İzmir'de Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulans ile doktor kontrolünde sevk edildi. Doktorlar Vefa Neccar'ın hayati tehlikesinin bulunduğunu açıkladılar. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana gelen olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

-----------------------

-Yanan kadının acil servisten sevk görüntüsü

-Detaylar

Haber: Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Çaldığı kamyoneti boyarken yakalandı

KAHRAMANMARAŞ'ta hurdacı 35 yaşındaki Sami D., çaldığı kamyoneti siyaha boyarken yakalandı.

Eğlenceler Caddesi'nde park halindeki 46 FV 890 plakalı mavi şeritli beyaz kamyonet, dün saat 18.30 sıralarında çalındı. İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerinden aracın başka bir kamyonetle halat yardımıyla çekildiğini saptadı. Son olarak kamyonetin Gayretli Mahallesi 45'inci Sokak'ta kameraların görüş açısına girdiği tespit edildi. Civardaki işyerlerini araştıran polis ekipleri, kamyoneti, Sami D. tarafından boya fırçasıyla siyaha boyanırken buldu. Aracın plakasının ve motorunun bazı aksamlarının söküldüğü belirlendi.

Suçüstü yakalanan Sami D., gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Kamyonetin başka kamyonetle çekilmesi

Park halindeki kamyonet

Yerdeki boya ve fırça

Kamyonetin siyaha boyanan kısmı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================

Oğlunu hastaneye götürürken, kapkaççıları yakaladı

BURSA'da adres sorma bahanesiyle otomobille yanlarına yaklaştıkları 2 kadının çantasını çalan 2 kişi, tesadüfen olay yerinde bulunan ve oğlunu hastaneye götüren polis memuru Turan Macit tarafından nefes kesen kovalamaca sonucu yakalandı.

Olay, merkez Nilüfer İlçesi Üçevler Mahallesi'nde meydana geldi. 16 JSP 88 plakalı lüks otomobildeki biri kadın 2 kişi, adres sorma bahanesiyle yanına yaklaştıkları kaldırımda yürüyen D.T. adlı kadının çantasını alarak uzaklaştı. Kısa süre sonra şüpheliler, yine aynı yöntemle G.C. adlı kadının çantasını da gasp etti. Kadınların şikayeti üzerine, polis ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırma başlattı.

Gece vardiyasından çıkıp hastalanan oğlunu Bursa Devlet Hastanesi'ne götürmek için yola çıkan Nilüfer Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği'nde görevli Turan Macit, Osmangazi İlçesi Altıparmak Caddesi'nde, şüphelilerin bulunduğu otomobili fark edip takibe aldı. Macit, otomobilini lüks aracın önüne kırarak durdurmak istedi, ancak şüpheliler yoluna devam etti. Nefes kesen kovalamacayla Turan Macit, lüks otomobili durdurup Sümeyye A. ile sürücü Salih P.'yi gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Zanların adliyeye girişi

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

At kestanesi ile bal yiyen 7 kişi zehirlendi

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde pişirdikleri at kestanesi ile balı karıştırarak yiyen 4'ü çocuk 7 kişi zehirlendi. Hastaneye kaldırılan 7 kişi tedavi altına alındı.

Kartepe Ertuğrul Gazi Mahallesi Şevket Sokak'ta oturan ev sakinleri topladıkları at kestanesini pişirdikten sonra bal ile karıştırarak yedi. Bir süre sonra mide bulantısı ve kusma yaşayan 7 kişi yakınları tarafından Kocaeli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ilk tedavileri yapılan 35 yaşındaki Elif Günaydın İzmit'te özel bir hastaneye, Fatma Seyitoğlu İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne, Hülya Akgüney, Bengisu Akgüney, 12 yaşındaki Buse Alçay, 3 yaşındaki Bahar Alçay ve 3 yaşındaki İkna Alçay ise İstanbul Cerrahpaşa Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Zehirlenen kişilerin hastanede görüntüleri

Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Kazada ölen askerin organlarıyla umut oldu

MANİSA'nın Salihli İlçesi'ndeki bir trafik kazası sonrası ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Jandarma Er Emre Gacar'ın organları, hayat oldu. Gacar, organlarının alınmasının ardından askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Kaza, geçen 24 Ocak'ta, Salihli'nin Keli Mahallesi'nde meydana geldi. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan, hiç izin yapmaması nedeniyle 'terhis mahiyeti'ndeki izinle memleketine gönderilen Jandarma Er Emre Gacar'ın kullandığı motosiklet ile bir otomobil çarpıştı. Ağır yaralanan Gacar, Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Gacar, geçen pazar günü beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin isteğiyle organları bağışlandı. Gacar'ın korneaları, karaciğer, böbrek ve kalbi alındı. Uygun hastalara nakledilmek üzere çeşitli hastanelere götürüldü.

ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI

Gacar için bugün ise memleketi Manisa'nın Sahilli İlçesi'ne bağlı Kemer Mahallesi'nde askeri tören düzenlendi. Gacar'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, baba ocağında helallik alındıktan Kemer Camisi'ne getirildi. Gacar, kılınan namazının ardından Kemer Mahalle Mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine; İlçe Kaymakamı Kaymakam Turgut Çelenkoğlu'nun yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Selçuk Dinç, askeri erkan ve Gacar'ın yakınları ile mahalleli katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Jandarma Er Emre Gacar'ın

Cenazeden görüntü

Askeri törenden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Ekrem ÇAĞLAR/ SALİHLİ (Manisa),

==============================================

CHP'li Akın'dan Kurtulmuş'a eleştiri: "bu güne kadar terörü önlemenize ne engel oldu?"

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, "Referandumda evet oyundan sonra bu terör örgütlerinin sesi çıkmayacak hale gelir" sözünü eleştirip, "Bu güne kadar terörü önlemenize ne engel oldu? Ne yapacaksınız da terör bitecek?" diye sordu. Akın ayrıca 15 yıldır çözülemeyen sorunların, başkanlık sistemi gelmesi halinde nasıl çözüleceğini merak ettiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapıp, referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'nin anayasa oylaması sırasında nasıl mücadele ettiyse referandumda da 'hayır' oyu çıkması için mücadele edeceğini belirten Milletvekili Akın, "Günlerce yeni anayasanın sakıncalarını anlattık. Bir kişinin dizginlenemez iktidar hırsı yüzünden anayasa değiştirilmek isteniyor. Savaş meydanlarında kurulan Türkiye Cumhuriyeti rejimini maalesef değiştirmek isteyen bir grup var. Bu cumhuriyeti hiç kimse bize altın tepsi içinde sunmadı. Cumhuriyeti kurmak için başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve kahraman halkımız, çok büyük bedeller ödedi. Ülkeyi padişahlıktan kurtarıp Cumhuriyeti kurarak gelecek nesillere emanet etti. Sizler ne bedel ödediniz ki Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyeti alıp, tekrar tek adama devretmek için böyle bir anayasa istiyorsunuz. Bu ülkeyi sahipsiz mi sanıyorsunuz? Bu ülke asla sahipsiz değildir ve asla da Cumhuriyetini teslim etmeye niyeti yoktur. Ne bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli ödemeye hazırız" diye konuştu.

"AMAÇLARI TEK ADAM"

AK Parti'nin, MHP'nin desteği ile tek adam rejimi getirmek istediğini öne süren Milletvekili Akın, "AKP'lilerin bir kişiyi resmen diktatör yapmak için mecliste canhıraş uğraşmasına, gizli oy yerine göstererek oy kullanmalarına tanık olduk. AKP'nin Devlet Bahçeli'nin de desteğiyle beraber getirdiği anayasa değişiklik teklifi net ve açık olarak tek adamlık rejimidir. Demokrasinin olmazsa olmaz koşulu kabul edilen kuvvetler ayrılığını tamamen ortadan kaldıran, bütün kuvvetleri bir kişide bulunduran bir rejim değişikliğidir. Yargı bir siyasi partinin genel başkanı olacak kişiye teslim edilmek isteniyor. Tarafsızlığı ve bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü anlamında olmazsa olmaz koşullardan olan yargı, tümüyle bir partiye ve onun genel başkanına verilmek isteniyor. Meclis bir siyasi partinin genel başkanı olan ve başkanın iki dudağı arasından çıkacak buyruğuyla fesih edilebilecek hale getiriliyor. 'Güçlü Türkiye' diyorlar, tamamen çok zayıf bir Türkiye, fakat çok güçlü bir başkan getirmek istiyorlar. Yakın bir zamanda ABD'de başkan bir karar verdi ve orada yargı kararı iptal etti. İşte kuvvetler ayrılığının ne kadar önemli olduğunu burada gördük. Bunların derdi, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak. Cumhuriyet düşmanlığı üzerine kurulu siyasi çizgileri maalesef bizi bu noktaya getirdi. Modern cumhuriyeti de bir türlü içlerine sindiremediler. Cumhuriyet tarihimizle maalesef hep savaş içerisinde oldular. Cumhuriyete kin ve nefret kustular. Tarihten ve tarihi kişilikler üzerinden yalan ve iftiralarla düşmanlıklar yarattılar. Bu iftiraların dozunu da arttırarak sürdürüyorlar. Kurucu önderlerimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü ile hep sorunlu oldular. Akla hayale gelmeyecek yalanlar ürettiler. Meclis Başkanı 'laikliği çöp sepetine atacağız' dedi. Bir kendini bilmez milletvekili, 'cumhuriyet reklam arası' dedi" diye konuştu.

"BU GÜNE KADAR TERÖRÜ ÖNLEMENİZE NE ENGEL OLDU?"

Başdanışman Ahmet Akın, parlamenter sistemi referandumla ortadan kaldırmak isteyenlere sandıkta ders verilmesi gerektiğini kaydedip, şunları söyledi:

" 15 Temmuz'da da ülkemiz maalesef alçakça bir darbe girişimine sahne oldu. Kimdi bunları yapanlar bir düşünün? AKP hükümetinin fikri işbirlikçisi ve hükümet ortağı Fethullah Gülen Terör Örgütü. 15 yıl bu ülkeyi beraber yönettiler, beraber büyüdüler. Hatırlayın, 'Mezardakiler gelip oy kullansınlar' diyorlardı. 'Şimdi bu oylar nereden geldi?' diye tüm halkımızın kendisini yoklamasını istiyorum. Haksız, hukuksuz bütün uygulamaların altına sırf iktidar hırsı ile aynı menzile yolculuk ettikleri için beraber imza attılar. Yalan, iftira ve düzmece iddianamelerle insanları zindana gönderdiler. Yargıyı FETÖ'ye teslim etmek için 2010 yılındaki referandumda aynı gerekçeleri öne sürmüşlerdi. Kurmaya çalıştıkları düzen maalesef 15 Temmuz'da karşımıza darbe olarak çıktı. Şimdi de gerçek suçlular dışarıda. Bank Asya'yı açanlar orada otururken, oraya elektrik parasını yatıranlar içeride. Ülkede beka sorunu olduğu gibi ayakları yere basmayan, saçma-sapan, soyut argümanlar ileri sürüyorlar. Bu ülkenin beka sorunu varsa bu sorunun tek sebebi AKP'dir. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, terörden çok çekmiş halkımıza karşı terör kozunu ortaya koyuyor. 'Tek adam rejimine evet dediğinizde terör susacak' diyor. Normal demokraside bu resmen skandaldır. Terörü önlemekle görevli bir siyasi çıkıp pişkince, kendini bilmezce bunu söyleyebiliyor. Şimdi ben, Numan Kurtulmuş ve AKP'nin sözcülerine soruyorum: 'Bu güne kadar terörü önlemenize ne engel oldu? Başkanlık gelince farklı ne yapacaksınız ki terör engellenecek? Oslo'daki gibi terör örgütüyle tekrar başka bir yerde masaya mı oturacaksınız? Terör örgütü lideriyle İmralı'da neyin pazarlığını yapıyorsunuz şu anda? Habur skandalının tekrarı için hazırlık içerisinde misiniz? Bir federasyon sözü mü verdiniz PKK'ya, onun için mi terör susacak? Yeniden çözüm süreci benzeri bir pazarlık mı başlatacaksınız? Öfkeli gençler olarak tanımladığınız ve verdiğiniz destekle ülkemizin başına bela ettiğiniz IŞİD denilen katiller sürüsüyle neyin pazarlığını yaptınız ki IŞİD'in susacağından ve terör işleri yapmayacağından eminsiniz? Bu yüzden mi terör örgütleriyle etkili mücadele etmiyorsunuz? Terör örgütleriyle referandum sonrası yeniden müzakere sürecine mi hazırlanıyorsunuz? Bir zamanlar yol arkadaşlığı yaptığınız, aynı menzile, aynı hedefe yürüdüğünüz, hükümet ortağınız, devleti teslim ettiğiniz FETÖ ile mücadeleniz göstermelik midir? FETÖ'cülere bir af getirilmesi ve tekrar aynı yolun yolcusu olma konusunda bir anlaşma mı yaptınız?' Eğer terörle bir partinin adı yan yana anılacaksa bu partinin adı Adalet ve Kalkınma Partisi'dir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın konuşması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Hilmi DUYAR/BALIKESİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Skandal mesaja YSK müdüründen savunma: 12 yaşındaki çocuğum paylaşmış

YÜKSEK Seçim Kurulu Malatya İl Müdürü Gürsel Dursun'un sosyal medya hesabıda "Kılıçdaroğlu'nun başı için evet" yazılı bir mesaj paylaşıldı. Büyük tepki gören paylaşım üzerine açıklama yapan YSK İl Müdürü Gürsel Dursun, bunu, 12 yaşındaki çocuğunun bilmeden paylaştığını söyledi.

Dursun'un hesabından yapılan paylaşım kısa sürede sosyal medyada yayılırken CHP başta olmak üzere birçok kesimden tepki gördü. Hesabından yapılan paylaşım ile ilgili DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan YSK İl Müdürü Dursun şunları söyledi:

"İl Başkanını aradım özür diledim. Milletvekili Veli (Ağbaba) beye ulaşmaya çalışıyorum özür dileyeceğim. Bana yakışmadığı için insanlardan özür diliyorum. Benim böyle bir hata yapmamam gerekiyordu. Ayın 25'inde olmuş. Ben sosyal medyayı çok bilmediğim ve anlamadığım için haberim bile yok. Dün akşam çıktı ortaya. Saat 22.30'da bir arkadaşın aramasıyla ortaya çıktı. Bir avukat arkadaş aile dostumuz hatta avukatımız Mehmet Ali Töroğlu bir şeyler paylaşmış. Ben hiç görmedim bile ve dün akşam çıktı. Çocuk oynarken 'onun yorumlarına gireyim' derken 'paylaşıma girmişim baba' diyor. Çocuk da farkında değil. 'Mehmet Ali amca ne yazmış yorumlarına gireyim derken paylaşmışım baba' diyor. 'Paylaş'a basmış olabilirim' çocuk böyle diyor. O da bilmiyor. Tam 12 yaşında. Sürekli telefon, bilgisayar elinde biliyorsunuz zamanın çocukları. hiç haberim yok, haberim olsa böyle şeyi bırakır mıyım? Orada. Anında çekerdim geri. Facebook paylaşımlarımın herkese açık olduğunu daha dün öğrendim. Facebook'um herkese açıkmış. Haberim yok benim. Sosyal medya hesabımda 102 arkadaşım var 102 arkadaşın dışında herkese açıkmış. İşte asıl yazıyı yazan 'Kılıçdaroğlu'nun başı için evet diyorum' paylaşımını yapan kişi Mehmet Ali Köroğlu bizim çocukta paylaşıyor bunu. Benim sayfamda. Yoksa ben o yazıyı neden yazayım öyle şey olur mu? 30 senedir çalışıyorum ben hiç bir ayrım yapmadım. Hem de bizim öyle bir açıklamaya ne cüret ederiz, ne yetkimiz var beni ne ilgilendirir. Kim 'Evet' diyecek, kim 'Hayır' diyecek Kılıçdaroğlu'nun üzerine konuşmak benim ne haddime? Ama işte yani 'akacak kan damarda durmaz' hesabı. Çocukta çok bilmiyor 'baba bn hiç hatırlamıyorum' diyor. 'bir paylaşıma basmışım' diyor.

YSK İl Müdürü Dursun, bu paylaşım nedeniyle çocuğuna da yüklenemediklerini belirtirken, "Sabaha kadar rahatsız edildik. CHP Malatya İl Başkanını aradım özür diledim. CHP yönetiminde bir akrabam var onu aradım özür diledim. Ondan sonra Veli Beye ulaşmaya çalışıyorum. Ben bunlardan özür diliyorum. Başka yapacağım bir şey yok. Başka ne yapabilirim? Kesinlikle yanlış anlaşılma veya çocuğun yaptığı çocukluk."

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da paylaşımın parti örgütünde ciddi tepkilere neden olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Yüksel beyi tanıyoruz bugüne kadar taraflı bir tutumunu görmedik. Ancak bu paylaşım bizi çok rahatsız etti. Kendisi aradı. Özür diledi. Ben konuyu arkadaşlarımla istişare edeceğim. Daha sonra bir açıklama yapabilirim. Genel başkanımızdan da özür dilediğini ifade etti. Bu konuda şuan bilgilerim dahilinde bundan ibaret. Böyle bir payşımın yapılması gerçekten çok üzücü. İlgili müdür genel başkan yardımcımız Veli Ağbaba'yı da arıyarak, özür dileyeceğini ifade etti."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın Röportajı

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'dan detay görüntüler

Malatya Adliye binasıdan detay görüntüler

Haber-Kamera : Mikail PELİT/MALATYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

FETÖ sanığı cezaevinden çıktığı gün annesini kaybetti

ZONGULDAK'ta tutuklu yargılandığı FETÖ/PDY davasında tahliye olan 56 yaşındaki Yusuf Yılmaz, aynı gün hastanede tedavi gören annesi 98 yaşındaki Havva Yılmaz'ı kaybetti.

69'u tutuklu, 15'i firari 84 sanıklı FETÖ/PDY davasının 5 gün süren ilk duruşması önceki gün akşam sona erdi. İş adamları, dernek yöneticileri, kamu kurumlarında çalışanlar ile bazı esnafın yargılandığı Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklardan 29'u tahliye edilirken, 40'ının tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Tahliye edilen sanıklar arasında yer alan esnaf Yusuf Yılmaz, çıkış işlemleri için Düzce'de kaldığı cezaevine götürüldü. Dün sabaha karşı 04.00'te cezaevinden çıkan Yusuf Yılmaz, sabah Zonguldak'a ulaştığı sırada Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde 10 gündür tedavi gören alzhaimer hastası annesi Havva Yılmaz'ın ölüm haberini aldı. Yusuf Yılmaz, Acılık Hz. Ali Camisi'ndeki cenaze namazında taziyeleri kabul etti. Havva Yılmaz'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Cenaze namazı

-Dua edilmesi

-Cenazenin taşınması

-Yusuf Yılmaz'ın taziyeleri kabul etmesi

-Yusuf Yılmaz'ın cezaevi aracından inmesi

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Beşiktaşlı Başsavcı'dan engelli taraftara imzalı BJK forması

BEŞİKTAŞ Futbol Kulübü Kongre üyesi olan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır'da yaşayan doğuştan engelli fanatik Beşiktaş taraftarı Ferit Duruk'a, A takımı tarafından imzalanmış forma hediye etti.

Beşiktaş Kongre üyesi olan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, geçtiğimiz günlerde daha önce görev yaptığı Düzce'de bulunan Beşiktaş yöneticisi bir arkadaşının gönderdiği formaları, Beşiktaş Spor Okulu'ndaki çocuklara dağıttı. Diyarbakır Adliyesi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Serpil Duruk, mesai bitiminde eve gidince Başsavcı Güre'nin forma dağıttığını fanatik Beşiktaş taraftarı olan 27 yaşındaki doğuştan bedensel engelli kardeşi Ferit Duruk'a anlattı. Bedensel engelli olduğu için tekerlekli sandalyede yaşayan, ancak konuşulanları anlayabilen Ferit Duruk, kendisine forma verilmemesine çok üzülünce, durum ablası Serpil Duruk tarafından Başsavcı Güre'ye iletildi. Fanatik taraftar olan Ferit Duruk'un forma alamamasına üzülen Başsavcı Güre, Beşiktaş yönetimindeki bir arkadaşını arayarak, üzerinde A takımı futbolcularının imzası bulunan bir forma göndermesini istedi. Ferit Duruk'un durumuna üzülen Beşiktaş yöneticisi de Diyarbakır'ın plakası olan 21 numaralı, sırtında Ferit yasılı olan ve üzerinde A takımı futbolcularının imzası bulunun formayı Başsavcı Kamil Erkut Güre'ye gönderdi.

FUTBOLCULARIN İMZASI BULUNAN FORMA FERİT'E TESLİM EDİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, bugün Ferit Duruk'u evinde ziyaret ederek, futbolcular tarafından imzalanan formayı hediye etti. Formayı üzerine giyen Ferit Duruk'un çok mutlu olduğu gözlenirken, Başsavcı Güre ise bu sırada duygusal anlar yaşadı. Ev halkı ile bir süre sohbet eden Başsavcı Güre Ferit Duruk'a, "Geçen Beşiktaş spor okuluna forma hediye ettik. O fotoğrafları görmüşsün. Ablan söyledi. Görünce Beşiktaş forması istediğini bize söyledi. Beşiktaş Kongre üyesine söyledik. Tüm futbolcular imzaladı, 21 numaralı Ferit isimli bir forma gönderdiler. Beşiktaşlı olman bizi ayrıca mutlu etti.İnşallah bu sene de şampiyon oluruz"dedi.

"SPORUN RUHU BARIŞ VE KARDEŞLİK"

Bir ay önce Diyarbakır Beşiktaş Spor Okulu'ndaki 65 çocuğa Düzce'deki bir arkadaşı aracılığı ile forma getirtip, dağıttıklarını belirten Başsavcı Kamil Erkut Güre, "O etkinlik sebebiyle çekilen fotoğrafları basından Ferit'e göstermişler. Ferit'in Beşiktaşlı olduğunu ve fotoğrafları görünce bir forma istediği bize söylendi. Biz de kongre üyemize böyle bir talep olduğunu söyledik. Çok büyük memnniyet duydu. Kulüp yönetimi ile temasa geçti. Bütün A takımı futbolcularına imzalatarak formayı bize gönderdi. Üzerinde A takımının bütün futbolcularının imzaları ile bize yolladılar. Biz de Ferit kardeşimize bunu takdim ettik. Spor böyle güzel birşey. Sporun ruhu barış ve kardeşlik. Biz çok büyük keyif aldık. Ferit'in mutluluğunu görünce daha çok sevindik. Bu tabloyu da Beşiktaş kulübüne ileteceğiz"diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Başsavcı'nın eve gelmesi

Ferit ile konuşması

Formayı hediye etmesi

Formanın giydirilmesi

Başsavcı'nın konuşması

Genel ve detaylar

Haber - Kamera: Felat BOZARSLAN-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

===========================================================

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement