Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

11)BURSA'DAKİ TERÖR OPERASYONUNUN HELİKOPTER GÖRÜNTÜLERİ DAĞITILDIBURSA'da terör örgütleri PKK ve MLKP'ye yönelik yapılan ve 30 kişinin gözaltına alındığı hava destekli operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

04.04.2017 08:57

DHA YURT BÜLTENİ - 1

1)BURSA'DAKİ TERÖR OPERASYONUNUN HELİKOPTER GÖRÜNTÜLERİ DAĞITILDI

BURSA'da terör örgütleri PKK ve MLKP'ye yönelik yapılan ve 30 kişinin gözaltına alındığı hava destekli operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Bursa merkez ve ilçelerinde terör örgütleri ile bağlantılı oldukları öne sürülen kişilerin adreslerini tespit etti. Dün sabaha karşı düzenlenen eş zamanlı operasyona helikopter desteği ve özel harekat polisleri de katıldı.

HELİKOPTER GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞILDI

Operasyonda PKK, MLKP ve yasadışı örgütlerin üyesi olduğu iddiasıyla 30 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman, tabanca, belge ve harddisk ele geçirildi. Öte yandan yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen operasyona destek veren polis helikopterinin kamera görüntüleri emniyet güçleri tarafından paylaşıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şüphelilerin evlerine girilmesi

-Özel harekat ekiplerinden görüntüler

-Gözaltına alınan şahıslardan ve ev aramalarından görüntüer

-Helipkopter görüntüleri

Haber: Berktug ÖNCÜ/BURSA,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403196

===============================================

2)DENİZ BAYKAL: BEN 'HAYIR DİYECEĞİM, TERÖRİST DİYENİN ALNINI KARIŞLARIM

HATAY'da partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen açık hava toplantısına katılan CHP'nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan'da hayır oyu vereceğini belirterek, "Ben 'hayır' diyeceğim, 'terörist' diyenin alnını karışlarım" dedi. Hükümetin 'Evet' kapmanyasını devlet desteğiyle yaptığını savunan Deniz Baykal, sabah televizyonda Cumhurbaşkanı'nı, akşam da Başbakan'ı izlemek zorunda kaldıklarını, televizyon kanallarının korkudan başka yayın yapmadığını söyledi. Hükümetin televizyon kanallarından milletin yarısına hakaret ettiğini söyleyen Baykal, şöyle konuştu:

"24 kanal var şu korkuya bakın, 24 kanal gece gündüz, çoğu hiçbir değeri olmayan kuru laf, hatta maalesef milletin yarısına da hakaret eden laflar, bu kampanyayı devlet olarak halka karşı götürüyorsun. Peki halk ne diyor? Halkın kendi vicdanı değerlendirmesi var. Yani aklını sana mı emanet etti halk? Sen devletin bütün imkanlarını olanaklarını kullanacaksın, harcama ve reklam bol, her yerde afişler asılmış, milleti bir gör bakalım. 16 Nisan'da göreceksin milleti. Bir de çıkıp 'Aman ha hayır derseniz teröristler de hayır diyebilir, o zaman sende terörist olursun' demeye getiriyorlar. Hatay meydanında bir kez daha söylüyorum ben bu oylamada hayır oyunu vereceğim. Ben hayır diyeceğim ama bana terörist diyecek olanın da alnını karışlarım. Çok açık bu referandumda halkımız vicdanını dinleyip hayır diyecektir, bundan hiç kuşku duymuyorum.ö

AK PARTİLİ VEKİLLER 'HAYIR' DİYECEK

Ak Partili bazı vekillerin 16 Nisan'da hayır oyu vereceğini öne süren Baykal şöyle devam etti:

"Bir türlü evet oyunu istediği gibi alamadı, bakın birbiri ardına sıkıntılar ortaya çıkıyor, ilan edilen toplantılar yapılamaz hale geliyor. Meclis'te Ak Parti milletvekillerine 'Ya olur mu böyle şey yanlış diyoruz, haklısın işte ama biz sesimizi çıkaramıyoruz' diyorlar. Şimdi bunlar Meclis'te kullanamadıkları 'hayır' oyunu önümüzdeki seçimde referandumda sandıkta kullanacaklar. O Ak Parti Milletvekilleri dahil. Çünkü özgür akıl ve vicdan başkasını kabul ettiremez. İnşallah 16 Nisan'da bu milletin alacağı bir hayır kararı, Türkiye'de milletin demokrasi bayrağını en yukarıda dalgalandırması anlamına gelecek. Sen şimdi 15 yıldır ordasın, yaptıklarını bir hatırlayalım bakalım sen tek adam olmayı hak ediyor musun? Kimse hak etmez millet varken. Millet varken kimse tek adam olmayı hak edemez, hele sen hiç edemezsi."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Alandaki partililerden görüntü

Deniz Baykal'ın konuşması

Süre: 04'33' BOYUT: 140 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404002

===============================================

3)ÜMİT ÖZDAĞ: BİNALI YILDIRIM'IN 'HAYIR' OYU VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

KAYSERİ Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen programa katılan MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanı 16 Nisan'da Türkiye'nin yüzde 51'ine talipken, bizler yüzde 100'üne talibiz. Ben Sayın Binalı Yıldırım'ın 'Hayır' vereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya katılan Ümit Özdağ, Evet ve Hayır veren vatandaşlara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iktidarı eleştiren Özdağ, "Bu ülkeyi iç savaş dili ile düşmanlaştırmayın. Evet diyenlere de hayır diyenlere de saygı gösterin. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve adaletsizlik bakanının söylemleri çok yanlıştır. 28 Mart 2017 Türk tarihinin utanç günlerinden biridir. Irak'ın parçalanması ve bağımsız kürdistan süreci Ankara'nın gözleri önünde cereyan ediyor. Barzani ve Barzani'nin adamları Güneydoğu'ya elemanları güneydoğuda 'Evet' için çalışıyorlar. Hiç bir AK partili Kerkük'te yaşanan acımasız olaylara ses çıkarmıyorlar. Siz, Türk diplomasi tarihi için utanç kaynağısınız. Sayın Başbakan, operasyonlara katılan askerlerin tazminatlarını ödediniz mi? 16 Nisan da Türk milleti 28 Martta olanların hesabını sizden soracaktır. Hayırlar yüzde 58'lerle geliyor" dedi.

Konuşmada çok ciddi iddialarda bulunan Ümit Özdağ, "Ben, bir iddiada bulunmak için dayanak beklerim. Bunu da bulduğum için söylüyorum, önümüzdeki dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin adının ve bunun adının Federal Anadolu Devleti olarak değiştirilmesinin tartışılması başlayacaktır. Önümüzdeki sene Kıbrıs'ta başlayan ve tavizlerle ilerleyen süreçte Kıbrıs'ın Yunanistan'a hediye edilmesi söz konusudur. Rumlar bununla ilgili isteklerini söylemeye devam ediyor. İlk istekleri de Türk ordusunun adadan çekilmesi oldu. Önümüzdeki günlerde yapılan süreçte, KKTC'nin tarihe gömülmesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evet diyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Başbakan Binalı Yıldırım miting konuşmaları ile ilgili de konuşan Ümit Özdağ, "Bizler, Başbakanı Başbakan Binalı Yıldırım'ın başbakan olarak kalması için çalışıyoruz. Başbakan 'milletvekilliği sistemi ile ilgili bizde temayül vardır, hiç kimsenin yakını vekil olmaz' diyor. Şimdi soruyorum Enerji Bakanı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu damadı? Ben, Binalı Yıldırım'ın Hayır oyu vereceğini düşünüyorum. Siz, biz ülkücülere Fatiha okumayı bilmez dediniz, 16 Nisan'da size Fatiha okuyalım da görün" ifadesini kullandı.

"17 NİSAN'DA HAYIR ÇIKARSA, TÜRKİYE'Yİ TÜRKLER YÖNETECEK"

Kayseri Bağımsız Milletvekili Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ise yaptığı konuşmada "İnşallah, 17 Nisan'dan sonra Hayır çıkarsa Türkiye'yi Türkler yönetecek. Anayasa diye önümüze getirilen 18 maddenin dışında daha birçok madde var. Bu anayasa Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyetinin kaldırılmasına yönelik anayasadır. Biz doğruyu anlattığımız zaman bizlere konuşacak salon vermiyorlar, elektrik kesiyorlar, konuştuğumuz salonları bastırtıyorlar. Siz, Bu ülkeye Oslo ve Habur rezaleti yaşattınız. Diyarbakır'da megri türküleri söyleyerek gözyaşı dökerek bölmeye çalıştınız. Dün FETÖ'yü savundunuz. Onun için bilge adam dediniz. Siz sürekli aldattınız. Sürekli aldanan kişiler olduğunuz için neden size güvenelim" dedi.

Yeni Anayasa maddelerinin 18 maddesi ile ilgili değerlendirmede de bulunan Halaçoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mahkemeler bağımsız tabirinin yanına tarafsız tabiri eklediniz. Bunu kimse karşı çıkmaz. Sizler anayasanın 11 ve 14 maddesine çeşitli şartlar koydunuz. Cumhurbaşkanlığı maddesi içerisinde tarafsız kelimesini çıkartarak siyasi parti genel başkanlığı yapabilir şartı getirdiniz. Bu ülke milletvekili sayısı ile ölçülmez. Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarıyorlar. İyi halt yediniz. Milletvekili yaşını düşürdüler. Otobüs sürmek için alacağınız ehliyet için yaşınız 22 olması gerekirken, siz 18 yaşındaki gençlere 80 milyon insanımızı teslim edeceksiniz. Hayır diyenler teröristler eş değerdir diyorlar, ancak Barzani Evet diyor. Buna ne diyeceksiniz."

Programa katılan Bağımsız Milletvekilleri ve salonu dolduran vatandaşlar hep birlikte İzmir Marşı'nı okudu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Bağımsız milletvekilleri İzmir Marşı okurken

Prof Dr Ümit Özdağ'ın konuşması

Prof Dr Yusuf Halaçoğlu'nun konuşması

Detay

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404006

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404005

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403199

========================================================

4)CHP MİLLETVEKİLİ İNCE GİRESUN'DA KONUŞTU, 'HAYIR' OYU İSTEDİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Giresun'da konuştu, "Evet demeyi düşünenlere sesleniyorum. Evet dersen, zenginin 18 yaşındaki çocuğu dokunulmaz olacak, 20 bin lira maaş alacak, milletvekili olacak. Fakirin çocuğu 20 yaşında El Bab'ta, Cudi'de şehit olacak. Ben buna hayır diyorumö dedi, Giresunlulardan 'Hayır' oyu istedi.

Muharrem İnce, Giresun Atatürk Meydanı'nda açıklamalarda bulundu, bugüne kadar 50 ilde düzenlediği mitinglerle Türk halkına referandumu anlatmaya çalıştığını ifade etti. "Daha düne kadar 'hayır' diyenlere terörist diyordu, dün tornistan. Asrın çarkı. 'Evet' diyen de saygınmış, 'hayır' diyen de saygınmışö diyen İnce, şöyle devam etti:

"Gözünü sevdiğimin anketlerini görüyor musun? Bu anketler ne çok işe yarıyor görüyor musun? Baktılar pabuç pahalı, değişti. Niye; adam evet diyor, oğlu hayır. Sen adamın oğluna terörist dersen, o da evetten vazgeçer. Baktılar durum böyle, şimdi herkes saygınmış. Aferin, bir noktaya geldiniz. Ne 'evet' diyenler teröristtir, ne de 'hayır' diyenler. İkisi de bu memleketin evladıdır. Ama 'hayır' diyenlere terörist diyen, terbiyesizdir.ö

Muharrem İnce, milletvekili seçilme yaşının 18 yaşına düşürülmesiyle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu ve şunları söyledi:

"Evet dersen 18 yaşında milletvekili seçilebilecek. Ben gençlerin de seçilmesini istiyorum ama her sene bir milyon 200 bin insan 18 yaşına basıyor. Kaç tanesi olacak? Bir, iki veya üç kişi. Göstermelik yapacaklar. Giresun'daki fındık üreticisi Mehmet amcanın torunu olacak mı milletvekili? Hayır. Kim olacak, zenginin çocuğu olacak. Yol boyunca bütün üst geçitlerde şehit çocuklarının isimleri yazılı. O çocukların bir özelliği var. Hepsi yer yatağında büyümüş, evinin dışı sıvasız çocuklar onlar, fakir çocukları. Evet demeyi düşünen Giresunlular sesleniyorum; evet dersen, zenginin 18 yaşındaki çocuğu dokunulmaz olacak, 20 bin lira maaş alacak, milletvekili olacak. Fakirin çocuğu 20 yaşında El Bab'ta, Cudi'de şehit olacak. Ben buna hayır diyorum.ö

İnce, "Başbakan Binali Yıldırım da arada sırada bizlere laf atıyor, 'CHP ilginç parti' diyor. Biz parti derdinde değiliz. Biz Cumhuriyet derdindeyiz. Ülkemizin derdindeyiz. Sen bunu anlayamazsın, çünkü abidik gubidik yöntemlerle Başbakan oldun. Seçime girdin mi, girmedin. Sana bin Ali dedi, bindin. Sonra in Ali der, inersinö diye konuştu.

Giresunlulardan 'hayır' oyu isteyen İnce, "75 yaşındaki evetçi Hasan Amca sana sesleniyorum; oğlan diyor ki, 'baba çok yaşlandın. Şu fındık tarlasını benim üzerime geçiriver.' 'Yapamam oğlum' diyorsun. Neden, 'yatalak olursam oğlan bana bakmaz' diye korkuyorsun. Hasan Amca, sen kendi büyüttüğün çocuğuna bile 10 fındık bahçesinin tapusunu vermiyorsun da, 80 milyonun tapusunu bir kişiye nasıl veriyorsun'ö dedi. Yeni anayasa değişikliğinden örnekler veren İnce, kanun ve kararname konularına da değinerek, şunları söyledi:

"Evet dediğiniz takdirde kanunun yerine kararname geliyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi. Cumhurbaşkanı sabah kalktı, aldı eline bir kağıt, 'yaz kızım' dedi. 3.5 milyon Suriyeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılmıştır. Yayınla Resmi Gazete'de, bitti. Kararname iki; 'Polis memurları emekli olduklarında emeklilik ikramiyesi 10 taksitte ödenecek.' Bitti, itiraz falan yok. Zaten devlet memuru olup da 'evet' diyecek memurun aklına şaşarım. Çünkü güvenceleri kalmayacak, işten çıkarılma korkusuyla yaşayacak ve mahkemelerde hakkını arayamayacak. Meclis açılınca Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilecekmiş. FETÖ'ye 17 üniversiteyi bunlar kurdurdu mu. Ne istediler de vermedik demediler mi? Rabbim bizi affetsin dediler mi? O zaman önce FETÖ'ye hizmetlerinden dolayı bir madalya versinler, sonra gaziliğe bakarız. Atatürk'e gazilik unvanı Sakarya Meydan muharebesinden sonra verildi. Sen bir meydan muharebesi kazanmadığına göre, beygirden düştüğün için gazi olacaksan, kabul.ö İnce, konuşmasının ardından Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İstanbul'a gitti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Muharrem İnce'nin açıklamaları

-Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403204

=======================================================

5)MÜEZZİNOĞLU: BİZİ DENİZE DÖKECEKMİŞ, GEL DE DÖK BAKALIM

BURSA'da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezinoğlu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamasına sert tepki göstererek, "Bizi denize dökecekmiş. Gel de dök bakalım"dedi.

Bursa'nın Yenişehir İlçesi'nde yaptırılacak 86 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nin temeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı. 33 milyona mal olacak hastane 23 Nisan 2018 tarihinde hizmete açılacak. Hastanenin temel töreninde konuşan Müezzinoğlu, geçmiş yıllarda yaşanan sağlıktaki sıkıntılara değindi. Konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamasını da eleştiren Müezzinoğlu, "Çıkmış, 'yüzde 65 evet çıkarsa, Samsun'a, Amasya'ya, Sivas'a ve Dumlupınar'a giderek onları İzmir'den dökeriz' diyor. Bu nasıl ihanettir, nasıl bir mayadır. Ben bu kişin DNA analizinin yapılmasının gerektiğine inanıyorum. Ya, Yunan'ı mı döküyorsun? Bu yüzde 65 kim ya? O yüzde 65 milletin asli unsurlarıdır. Anadolu'dan Balkanlar'dan gelmiş vatanım diyen, milletim diyen tek devlet diyen bir anlayışın mensuplarının sen kim oluyorsun da İzmir'den denize dökeceksin? Bu akıl sağlığı yerinde ise emperyalist güçlerin maşası olmanın dışında bir şey değildir. Bu CHP zihniyeti milletten korkuyor. Milletin değerlerinden, dik duruşundan korkuyor. Daha sonrada utanmadan sıkılmadan denize dökeceğiz diyor. Hadi Buyur Bursa, Amasya, Sivas burada hadi gel elini tutan mı var? Gel bakalım kimi nereye döküyorsun. Bu yüzde 35 bile seni bir kaşık suda boğar. Bu kadar zihinsel özürlü, DNA'sında ve mayasında bozuk olan bir anlayış olabilir mi ?" dedi.

KDV İNDİRİMİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİLER

Daha sonra İnegöl İlçesi'ne geçen Bakan Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret ederek sektör temsilcileriyle görüştü. İnegöllü mobilyacıların, üç ay süreli olarak uygulanan yüzde 8'lik KDV indiririmin devam etmesi talebi üzerine konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Bakanlar Kurulu, konutta KDV oranlarında düzenleme yaptı. Elektrikli ev aletlerinin ÖTV'si 30 Nisan'a kadar sıfırlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla ÖTV'de yeni oran uygulanacak. Yeni karara göre elektrikli ev aletlerinin ÖTV'si 30 Nisan'a kadar sıfırlandı. Ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan KDV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak tespit edildi. Bu indirimin hem mobilyacılarımıza hem de vatandaşlara olumlu yansıdığını burada bir kez daha gördük. KDV indiriminin devam etmesi için gerekeni yapacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Temel atma törerinden görüntü

-Bakanın konuşması

-Detaylar

Haber: Hüseyin TÜCCAR- Yavuz YILMAZ/YENİŞEHİR-İNEGÖL (Bursa), -

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403190

=======================================

6)YGS'YE GİREN ZEHRA BETÜL'E NEFES AÇICI TÜP ŞOKU

TOKAT'ta, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) görevlilere göstererek nefes açıcı tüple giren astım hastası 18 yaşındaki Zehra Betül Baş, sınavının bu nedenle iptal edilmesiyle şoke oldu.

Kent merkezindeki Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi 4'üncü sınıfında eğitim gören Zehra Betül Baş, YGS'ye girerken, yanında zaman zaman kullandığı nefes açıcı tüpünü de beraberinde götürdü. 4 yıldır alerjik öksürük rahatsızlığı bulunan Baş, sınav salonuna girerken polislerin yönlendirmesiyle bina sorumlusunun yanına giderek tüple sınava girip giremeyeceğini sordu. İddiaya göre 'Sorun olmaz' şeklinde yanıt aldıktan sonra sınav salonuna girdi. Burada sınav gözetmeninin dikkatini çekti. Gözetmene de bina sorumlusunun izin verdiğini, eğer gerekiyorsa, kendilerine teslim ederek sınavına devam edeceğini söyledi. Sınavını tamamlayıp binadan ayrılan ve merakla sonuçların açıklanmasını bekleyen Baş, 28 Mart'ta sonuçlar açıklanınca girdiği ÖSYM ekranında, 'Sınav kurallarına uymadığınız için, sınavınız geçersiz sayılmıştır' yazısı ile karşılaştı. Şoke olan ve ÖSYM'yi arayarak sınavın geçersizlik nedenini soran Baş'a, "Hakkınızda ilaçla sınava girdiğin için tutanak tutulmuş" cevabı verildi.

Büyük bir üzüntü yaşayan genç kız emeklerinin boşa gittiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

'GÖREVLİLER İZİN VERMESE, YANIMA ALMAZDIM'

Sınava girerken yaşadığı diyalogları anlatan Zehra Betül Baş, sınavda sıkıntı yaşamamak için tüpü yanına aldığını belirtti. Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında sınava girdiğini anlatan Baş, "Tüpü önce güvenlik görevlilerine gösterdim. Onlar beni birkaç kişinin daha bu şekilde geldiğini belirterek bina görevlisine yönlendirdiler. Yanımda bir öğretmenle birlikte bina sorumlusuna gittik. Durumu öğretmen anlattı. Bina sorumlusu ise sorun olmayacağını söyledi. Ben de 'Hocam eğer sorun olacaksa sizde kalabilir' dedim ama sorun olmayacağını belirterek beni sınıfa yönlendirdiler. Sınıftaki sırama oturunca salon sorumlusu geldi ve ilaç kullanan öğrencinin kim olduğunu sordu. Ben işaret edince yanıma gelip, ilacın ismini sordu. Bunun için ÖSYM'ya dilekçe verip vermediğimi sordu. Ben vermediğimi, ama bina sorumlusundan izin aldığımı belirttim. Eğer sınavım için engel olacaksa kendisinde kalabileceğini ilettim. O da, 'Bu sınav için sorun yok ama ikinci sınav için ÖSYM'ye dilekçe versen iyi olur' dedi. Ben sonra sınavımı yapıp evraklarımı teslim edip çıktım" dedi.

Sınavın açıklandığı gün heyecanla ÖSYM sitesine girdiğini ancak, sınavının geçersiz sayıldığı bilgisi ile şoke olduğunu söyleyen Baş, "Bunu beklemiyordum. Görünce çok üzüldüm, ağladım. İlk başta neden iptal olduğunu anlayamadım. ÖSYM'ye ulaşıp durumu öğrendiğimde, hakkımda sınava izinsiz ilaç soktuğum şeklinde tutanak tutulduğunu, bu nedenle iptal edildiğini öğrendim. Ben izinli olarak yanıma aldığımı söylememe rağmen, sınav başvurusunda bunu belirtmem gerektiği, yapılabilecek bir şey olmadığı ifade edildi. Ben hem bina sorumlusuna, hem salon sorumlusuna durumu anlatıp izin almama ve eğer sınavımın iptaline neden olacaksa ilacı verebileceğimi söylememe rağmen bu durumla karşılaştım" dedi.

1 yılının heba olduğunu, şimdi yeniden hazırlanmak zorunda kalacağını belirten Zehra Betül Baş, "Hedefim psikolog olmaktı. Böyle bir engelle karşılaştım ama yılmayacağım ve bu isteğimi yerine getirmek için daha çok çalışacağım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Genç kızın görnütüsü

-Sınav belgesini göstermesi

-Konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403172_

=======================================

7)TÜRKGÖZÜ'NDEN KAÇTILAR, 54 KİLOMETRE SONRA TIR'LA DURDURULDULAR

GÜNCİSTAN'dan Türkgözü Sınır Kapısı'na giriş yaptıktan sonra işlemleri yaptırırken aniden sürücüsü tarnafından Posof'a doğru kaçırılmayı çalışılan yabancı plakalı hafif ticari araç,, 54 kilometre ötedeki Damal'da önüne TIR çekilerek durduruldu. Azerbaycanlı oldukları belirlenen 1'i kadın 4 kişi, taşıttan indikten sonra kaçarken yakalanarak kelepçelendi.

Olay bugün 13.30 sıralarında Gürcistan'a açılan Türkgözü Sınır Kapısında meydana geldi. Türk tarafında işlemlerini yaptırırken içinde 1 sürücü ile birlikte toplam 4 kişi bulunan 99 KD 557 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün yönetiminde hızla kaçmaya başladı. Görevlilerinin 'dur' ihtarına uymayan ve alınan önlemlere rağmen sürücü durmadı. Araç, 14 kilometre uzaklıkta Posof İlçesi'nde kapan olmadığı için durdurulamayınca Damal'daki güvenlik kuvvetlerine haber verildi. Karayoluna TIR çeken güvenlik kuvvetleri, ilçe merkezi girişinde hafif ticari aracı durdurdu. Bu kez taşıttan indikten sonra kaçmaya çalışan 4 kişi, alınan önlem nedeniyle kısa sürede yakalandı.

Azerbaycanlı oldukları tespit edilen 1'i kadın 4 kişiye yakalandıktan sonra kaçmamaları için kelepçe vuruldu. Araçta suç unsuruna rastlanılmadı. Yakalanan Azeriler, Türkiye'ye giriş yasağı bulunduğu için kaçtıklarını söyledi. Soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Aracın camında bulunan kurşun delikleri

-Aracın yanında bulunan jandarma

-Elleri kelepçeli zanlılar

-Aracın yanında bulunan polis ve jandarma ekipleri

Haber-Kamera: Ardahan,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403177

===============================================

8)TARTIŞTIĞI PAZARCININ OĞLU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

ADANA'da 26 yaşındaki Bahri Parlakkan, tartıştığı bir pazarcının oğlu tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü.

Olay, akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Yurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahallede esnaflık yapan Bahri Parlakken, işyerinin önündeki pazarda tezgah açan Mehmet S. ile tartıştı. Tartışma sırasında Parlakken, pazarcı Mehmet S.'ye belindeki tabancayı çekti. Bu sırada olay yerinde olan pazarcının lise son sınıfa giden oğlu 19 yaşındaki Abdulselam S., eşya yükledikleri araçtan 'tek kırma' olarak tabir edilen av tüfeğini alarak Parlakkan'a ateş etti. Sırtına isabet eden saçmalarla ağır yaralanan Parlakken, kanlar içinde yere yığılırken, Abdulselam S. ise 01 ZT 404 plakalı hafif ticari araçla kaçtı. Ambulans ile Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Parlakken, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamazken, katil zanlısı Abdulselam S. ise polis ekipleri tarafından olayda kullandığı tüfekle birlikte merkez Çukurova İlçesi 80'inci Yıl Bulvarı'nda yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Abdulselam S., sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü

Adli Tıp Birimi'nin tabelası

Katil zanlısının polis aracından indirilip, sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünün ardından zanlının polis aracına bindirilmesi

Polis aracının gidişi

Süre: 00'57" Boyut: 58 MB

Haber: Fatih KARAÇALI - Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404001

======================================================

9)OYUNCAK SİLAHLA MARKETİ SOYDU

KOCAELİ'nin Derince İlçesi'nde marketten içecek ve leblebi alarak para üstünü bekleyen kişi kasiyerin kasayı açtığı sırada cebinden çıkardığı oyuncak tabanca ile tehditte bulunarak 500 lira parayı alarak kaçtı.

Olay, Derince Çınarlı Mahallesi Çenesuyu Caddesi'nde bulunan bir markette meydana geldi. Atkı ile yüzünü kapayarak markete giren kişi bir süre içeride keşif yaptıktan sonra bir içecek ve bir paket leblebi alarak kasaya geldi. Kadın kasiyere 10 lira para vererek para üstünü bekleyen kişi kasiyerin kasayı açtığı sırada cebinden oyuncak tabancayı çıkararak kasada bulunan 500 lirayı zorla aldı. Kola, leblebi ve 10 liranin para üstünü kasanın üstünde bırakan kişi koşarak kayıplara karıştı. Çalışanlar polis ekiplerine haber verirken, markete gelen polisler güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Polis marketi soyan kişiyi yakalamak için çevrede arama yaparken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Polisin inceleme yapması

-Kasanın üzerinde kola, leblebi ve para üstünden görüntü

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/DERİNCE(Kocaeli),

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403205

=============================================

10)ZABITALARIN KENDİSİNİ DÖVDÜĞÜNÜ İDDİA EDİP, ŞİKAYETÇİ OLDU

ADANA'da trafik ışıklarında araçların camını silerek sürücülerden para isteyen 25 yaşındaki Yalçın Uygaç, kendisini yakalayan zabıta görevlilerinin parasına el koyup dövdüğünü iddia ederek polise şikayetçi oldu.

Trafik ışıklarında duran araçların camlarını silerek sürücülerden para isteyen Yalçın Uygaç, dün akşam saatlerinde merkez Seyhan İlçesi Turhan Cemal Beriker Bulvarı ile Fuzuli Caddesi'nin kesiştiği kavşakta çalışırken Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar tarafından yakalandı. Zabıta ekiplerine direnen Uygaç, trafiği tehlikeye attığı ve dilencilik yaptığı gerekçesiyle Zabıta Daire Başkanlığı'na götürüldü. Burada cam silerek elde ettiği 250 lirasına el koyulduğunu ve zabıtalardan dayak yediğini iddia eden Uygaç, soluğu Bağlar Polis Merkezi'nde aldı. Zabıtalardan şikayetçi olan Uygaç, darp raporu almak için Adana Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Zabıtaların ellerine eldiven giyerek kendisini dövdüğünü öne süren Uygaç, "Ben dilencilik yapmıyorum. Cam siliyorum. Hepsinden şikayetçiyim. Adalet yerini bulsun" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü

Adli Tıp Birimi'nin tabelası

Darp raporuna getirilen Yalçın Uygaç'ın açıklaması

Darp raporundan çıkan Yalçın Uygaç, üstündekileri çıkartıp, polis aracına binmesi

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

04.04.2017 - Haber Kodu : 170404004

==============================================

11)MOTOSİKLET SÜRÜCÜNÜN TEHLİKELİ YOLCULUĞU

KONYA'da motosiklet üzerinde yatarak trafik akışının yoğun olduğu çevreyolunda seyreden sürücünün tehlikeli anları cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi.

Adana Çevreyolu üzerinde önceki gün kaydedilen görüntüde plakasız bir motosikletin sürücüsü yoğun trafik akışının olduğu yolda motosiklet üzerinde yatarak tehlike saçtı. Sürücünün trafikteki araçları sollaması ve hiçbir önlem almadan uzun süre yatarak motosikleti sürmesi ise bir vatandaş tarafından saniye saniye kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Sürücünün yatarak motosiklet sürmesi

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403197

==================================

12)ŞİFALI MESİR, İLK ONLAR İÇİN DAĞITILDI

ÜLKENİN 58 ilinden badminton yarışması için Manisa'ya gelen 600 çocuğa, Sultan Camii'nden şifalı mesir macunu dağıtıldı. Yurt, sevgi evleri ve koruyucu aile yanında kalan çocuklar, mesir macunlarından kapmak için birbiriyle yarıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 6'ıncısı düzenlenen Badminton Şampiyonası, 50 ilden çocuk evleri, sevgi evleri yetiştirme yurtları ve koruyucu aile yanında kalan 600 çocuğun katılımıyla Manisa'da başladı. Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüş için toplanan çocuklar, Şehzadeler Mehter Takımı eşliğinde Mesir saçılacak Sultan Camiine doğru yürüdü. Çocukların yürüyüşüne; Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Murat Konan, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, 50 ilden çocuk ve sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi'nin de eşlik ettiği yürüyüş, Sultan Camii Külliyesinde bulunan Bimarhane önünde son buldu. Burada Mesir duasının yapılmasının ardından çocuklar için Merkez Efendi ve beraberindekiler mesir dağıttı. Çocuklar şifalı mesir macunlarından kapabilmek için birbiriyle yarıştı. 24 Nisan'da yapılacak Uluslararası Mesir Macunu Festivali öncesi, böylelikle ilk dağıtım çocuklar için yapıldı.

Dağıtım töreninin ardından konuşan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, "50 ilimizden yaklaşık 600 çocuğumuzla beraber Manisa'da 6'ıncı, Türkiye Badminton Şampiyonasına bu kortej yürüyüşüyle birlikte başladık. Yarından açılışla beraber müsabakalarımız perşembe gününe kadar sürecek. Biz bu çocuklarımızın sadece temel ihtiyaçlarını karşılamıyoruz. Sosyal, sportif faaliyetleri, hem onların özgüvenlerinin gelişmesi hem de buradan ayrıldıktan sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilecek bir takım aktiviteler de yapıyoruz. Manisa'da koruyucu ailede 135 sayısına ulaştık. Her çocuk mutlaka aile ortamında bulunmalı" dedi.

Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç ise, 5 bin 200 çocuğun koruyucu aile yanında bakıldığını belirterek, "5 bin 200 çocuğumuz koruyucu ailede. Aynı zamanda aile yanında desteklediğimiz çocuklarımız var. Bugün itibariyle 93 bin çocuğu da kendi öz ailelerinin yanında destekliyoruz" diye konuştu.

Manisa'da 600 çocuğun katılacağı badminton yarışması, Perşembe günü sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kortej yürüyüşünden görüntü

Sultan Cami'nde mesir duası ve mesir saçımı

Murat Konan ve Hakkı Bilgiç'in konuşması

Genel ve Detay görüntü

Haber-Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

===================================

13)KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRKER İNANOĞLU'NA 'ONURSAL DOKTORA' UNVANI

KARABÜK Üniversitesi, ünlü yapımcı Türker İnanoğlu'na, Türk sinemasına katkıları nedeniyle onursal doktora unvanı verdi.

Karabük Üniversitesi Senatosu, 'Karabük Üniversitesi Diploması, Diploma Defteri ve Mezuniyet Belgelerdinin Düzenlenmesi' yönergesinin ilgili maddesi kapsamında, Türk sinemasına çok sayıda film kazandıran, Türkiye'de türünün tek örneği sinema tiyatro müzesini kuran yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu'na, Türk sinemasına yapmış olduğu katkılar nedeniyle 'sinema' alanında 'Onursal Doktora' unvanı verilmesine karar verdi.

Safranbolu Fethi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi konferans salonunda düzenlenen törene, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, gazeteci Hıncal Uluç, oyuncular Şevket Çoruh, Özgür Ozan, Zafer Engin, Nehir Erdoğan öğrenciler ve davetliler katıldı.

Tören, İnanoğlu'nun hayatını anlatan filmle başladı. Törende, Şahin, Uysal, Polat, Koçyiğit, Uluç ve diğer oyuncular ile çocukluk arkadaşları, İnanoğlu hakkında duygu ve düşüncelerini aktardı.

İnanoğlu, burada yaptığı konuşmada, kamera önü ve arkası için bir çok insanı eğittiğini, ancak kendisini bir türlü eğitmediğini, ne zaman kamera ya da fotoğraf makinesi karşısına geçse, toplum önüne çıksa heyecanlandığını ve duygusallaştığını söyledi.

Kendisine böyle bir unvanı layık görenlere teşekkür eden İnanoğlu şöyle dedi:

"Tecelliye bakın ki yıllar önce bir ortaokul mezunu olarak ayrıldığım Safranbolu'dan 60 sene sonra en büyük unvanlardan biri olan doktora payesini almak için huzurunuzdayım. Ne mutlu bana. Ben bugüne dek onlarca onur ödülü, belki bine yakın ödüller aldım. Ama bu kadar heyecanlandığımı, sevindiğimi, onur duyduğumu hatırlamıyorum. Bu ödülü hemşehrilerimin, arkadaşlarımın önünde almak bana ayrıca bir keyif ve heyecan veriyor. Bana layık görülen bu ödül için sayın rektörümüze, tüm senato üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Beni ihya ettiniz, mutlu ettiniz. Bence bu ödüllerin insan yaşarken verilmesi çok doğru bir hareket. Ülkemizde görüyorsunuz, vefat ettikten sonra ödüller veriliyor, heykeller yapılıyor. İnsanın hissetmesi lazım bu ödülü aldığının. Ben bugün o gayeye ulaştım. Hissederek, duygulanarak bu ödülü alacağım."

Rektör Polat, konuşmaların ardından İnanoğlu'na cübbesini giydirdi ve 'Onursal Doktora' payesini takdim etti. Hatıra fotoğraflarının çekildiği tören, İncesaz Müzik Grubu'nun konseriyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Salondan detay

-Türker İnanoğlu'nun konuşması

-Prof.Dr.Refik Polat, Türker İnanoğlu'na doktora unvanını vermesi

-Rektör Polat ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un Türker İnanoğlu'na tablo hediye etmesi

-Hülya Koçyiğit, Hıncal Uluç, Nehir Erdoğan, Şevket Çoruh, Özgür Ozan ve Zafer Ergin'in Türker İnanoğlu'nu tebrik etmesi

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

03.04.2017 - Haber Kodu : 170403189

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement