Gündem / 28 Eylül 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 28 Eylül 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyaretiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i resmi törenle karşılayacak.

28.09.2017 09:01

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i resmi törenle karşılayacak.

Erdoğan ve Putin, çalışma yemeği ve baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/18.50/19.00/20.15/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de, Türkiye, Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Avustralya arasında istişare ve eşgüdüm platformu olarak hayata geçirilen "MIKTA" girişiminin 3. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Binali Yıldırım, Hitit Üniversitesi'nde düzenlenecek "Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu"na katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Hürriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine iştirak edecek.

Yıldırım, Çorum Belediyesini ziyaret edecek, Anitta Otel'de AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısına katılacak, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşacak.

(Çorum/11.00/13.00/14.30/16.00/17.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaşehir'de "Üzüm Mitingi"ne katılacak.

(Manisa/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda IFTV-Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR Beyoğlu Hizmet Merkezi'nde, "İş Kulüpleri Projesi" tanıtım programına iştirak edecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Silivri Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ek Bina Açılış Töreni"ne katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde, TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Azerbaycan'da Başbakan Yardımcısı Yakup Eyübov ve Savunma Bakanı Korgeneral Zakir Hasanov bir araya gelecek.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözüsü Mahir Ünal, AKM'deki Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Swis Otel'de 34. IASP Dünya Bilim ve Teknoloji Parkları Kongresi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret edecek, esnaf ve sanatkarlarla değerlendirme toplantısı yapacak.

Tüfenkci, Habib-i Neccar Camisi, Uzun Çarşı ve Kurşunlu Han ziyaretlerinin ardından mehteran gösterisini izleyecek.

(Hatay/11.30-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hilton İstanbul Bomonti Otel'de, 8. İstanbul Finans Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/09.30/13.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Intercontinental Otel'de, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu yetkilileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şeker Fabrikası Pancar Alım Kampanyası ile AK Parti Kağızman ve merkez ilçe kongrelerine katılacak.

(Kars/09.30/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Merkez Bankası, ağustos ayı uluslararası rezervler ve döviz likiditesi, temmuz ayı konut fiyat endeksi ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

6- TÜİK, eylül ayı ekonomik güven endeksini ve 2016 yılı kültürel miras istatistiklerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İspanya İşverenler Konfederasyonunun ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda konuşcak.

Çelik, İspanya Senatosu Başkanı Pio Garcia-Escudero ve Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis ile ayrı ayrı görüşecek.

(Madrid) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki gayrimeşru referandumun sonuçları ve yansımaları izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nin açılışı, İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı)

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın yeni sezon çalışmaları, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek basın toplantısında duyurulacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı)

GÜNCEL

1- İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni belediye başkanının seçimi için toplanacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hakkari Mobil Gençlik Merkezi'nin açılışını yapacak, Yüksekova Spor ve Gençlik Merkezi'nde sporcularla buluşacak.

(Hakkari/14.45/16.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda ikinci maçlar oynanacak.

Atiker Konyaspor, Portekiz'in Vitoria Guimaraes takımını konuk edecek, Medipol Başakşehir ise deplasmanda Portekiz temsilcisi Braga ile karşılaşacak.

(Konya/20.00/Braga/22.05) (Fotoğraflı)

3- TFF 2. Lig'de 5'inci hafta 2 maçla tamamlanacak.

4- TFF 3. Lig'in 5'inci haftasında 5 maç yapılacak.

ÖZEL HABER

1- "Barzani'nin yaptığı cehennemin kapsını açmaktır"

Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşin:

"(İKBY'deki gayri meşru referandum) Bu referandum, Türkiye'nin ve bölgenin güvenliğini tehdit ettiği için Türkiye, bu olaya bir beka sorunu olarak bakmaktadır. Barzani'nin yaptığı cehennemin kapsını açmaktır. Bu da yeni bir etnik ve dinsel çatışmaya sebep olacaktır"

"Bu 'Barzanistan' denilen devletin bayrağına baktığımızda, Türkiye toprakları da gösterilmektedir. Demek ki kurulan devlet, Irak'tan sadece Musul, Kerkük'ü değil, Türkiye'den de toprak talep etmektedir"

"İsrail dışında bu defakto devleti kimse tanımayacak. Bu kurulacak defakto ve bağımsız olamayan devlet aslında İsrail ve Amerika askeri kuvvetlerinin, İran ve diğer komşulara karşı askeri müdahale aracı ve maskot bir devlet olacak diye düşünüyorum"

Prof. Dr. Samir Salha:

"Yeniden bölgenin haritaları çizilmek isteniyor. Türkiye bu durumu göz önünde bulundurarak yeni ittifaklar üzerinde çalışmalar yürütmeli. Hedef burada Türkiye'nin bölgedeki başarılı politikaları. Dikkatli, hızlı ve çok yönlü çalışmamız lazım"

(Semra Orkan/İstanbul)

2- Yeni ATAK, HÜRKUŞ ve ANKA'lar geliyor

TUSAŞ, yıl sonuna kadar 12 ATAK helikopterini daha TSK'ya teslim edecek

Aralık ayında 1 adet ANKA-B uçağı daha envantere girecek

2017 sonuna kadar 8 HÜRKUŞ-B uçağı büyük ölçüde tamamlanacak

(Göksel Yıldırım/Ankara)

3- Toplu ulaşıma 318 milyon liralık "ücretsiz seyahat" desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını vatandaşların faydalandığı ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında şehir içi toplu ulaşım hizmeti sunan işletmecilere, son 2,5 yıl içinde 318 milyon lira gelir desteği verildi

Bakanlığın verilerine göre, ücretsiz veya indirimli seyahat hizmetinden yararlanma hakkına sahip olan 65 yaş üzerinde 6 milyon 651 bin 503 yaşlı ile 461 bin 850 engelli vatandaş bulunuyor

(Burcu Çalık/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement