Gündem / 7 Haziran 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 7 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak güvenlik toplantısına başkanlık edecek.

07.06.2016 08:59

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak güvenlik toplantısına başkanlık edecek.

Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Pedro Agramunt'u kabul edecek, şehit yakınları ve gaziler ile iftar açacak.

(Ankara/14.00/17.00/20.23)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ekvador- Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Gina Godoy ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ile görüşecek.

Yıldırım, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut'u kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.15)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Çankaya Köşkü'nde KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Memur Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Ali Yalçın ile ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/12.00/13.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Cornelius Van Rij'i kabul edecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Hazine, 5 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvilinin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

(Ankara)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ile makamında bir araya gelecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek.

(Moskova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- ABD'deki başkanlık yarışında California, Montana, Kuzey Dakota, Güney Dakota, New Jersey ve New Mexico eyaletlerinde ön seçim yapılacak.

(Washington/New York)

5- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Almanya ziyaretinde Başbakan Angela Merkel ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya gelecek.

(Berlin)

6- Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr ve Sivil Akım yandaşları, Bağdat'ta iftar sonrası reform talebiyle hükümet karşıtı gösteri düzenleyecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Türkiye ve KKTC'nin arama kurtarma teşkilatında yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla gerçekleştirilecek Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2016- Arama Kurtarma Tatbikatı, basın-gözlemci brifinginin ardından, kara safhasıyla başlayacak.

(Girne) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Şair, yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 29. yıl dönümü dolayısıyla Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

(İstanbul/12.00)

2- Yönetmenliğini Mete Sözer'in üstlendiği, Engin Altan Düzyatan, Cem Davran, İlyas Salman, Açelya Devrim Yılhan ve Meral Çetinkaya'nın rol aldığı "Ve Panayır Köyden Gider" filminin basın gösterimi film ekibinin katılımıyla Kanyon'da yapılacak.

(İstanbul/13.30)

3- Araçlarıyla Almanya'dan Türkiye'ye tatile gelen gurbetçilerin kullandığı güzergah üzerinde konserler veren "Opera Dolmuşu", Moda Sahnesi'nde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

(İstanbul/18.00)

4- Şair ve yazar Hüseyin Akın, "35. Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen "Ramazan Sohbetleri"nde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

SPOR

1- Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

2- A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 hazırlıklarını Saulnier Stadı'nda yapacağı antrenmanla sürdürecek.

(Marsilya/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- ANALİZ - Rus ekonomisinde krizin etkileri devam ediyor

Petrol fiyatlarındaki düşüşün yanı sıra yaptırımlar nedeniyle ekonomik dar boğazdan çıkmakta zorlanan Rusya'da krizin etkileri devam ederken, hükümet ise ekonomiyi canlandırmak için yapısal çözüm arayışını sürdürüyor

Ukrayna'daki faaliyetlerinden ötürü uygulanan yaptırımlar nedeniyle Rus ekonomisinde 5 çeyreklik dönemde yüzde 4,1'lik küçülme yaşandı. Ülkenin ocak-nisan dönemi ticaret fazlası geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 47,7 azalarak 31,4 milyar dolara geriledi

Ülkede 2015'te maaş düzeyi yıllık bazda yüzde 34 azalarak 558 dolara düşerken, yayınlanan bir rapor Rus halkının yüzde 72'sinin büyük harcamalardan vazgeçilmesi gerektiğini düşündüğünü, yüzde 87'sinin de bankalara borçlanmaktan korktuğunu ortaya koydu

Düşen enerji gelirleri nedeniyle, ülke ekonomisi açısından "can simidi" olarak görülen Rezerv Fonu sadece mayıs ayında dolar bazında yüzde 14,1 azalarak 38,6 milyar dolara, Ulusal Refah Fonu ise dolar bazında yüzde 1,2 azalarak 72,99 milyar dolara geriledi

(Emre Gürkan Abay/Moskova)

2- Türk Kızılayı yurt dışında 2,5 milyonluk gıda yardımı yapacak

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık:

"Türk Kızılayı olarak Pakistan'da bin, Gazze'de 15 bin, Bangladeş'te 2 bin 200, Irak'ta bin 700, Kazakistan'da 100, Bosna Hersek'te bin 500, Sırbistan'da bin 500 ve Afganistan'da 2 bin koli olmak üzere toplamda 2 milyon 500 bin liralık gıda yardımı yapacağız"

"Sınır noktalarından gönderdiğimiz yardım malzemeleriyle de Suriye'deki ihtiyaç sahiplerinin sofralarının bereketini arttırmaya devam edeceğiz"

(Musa Özyürek/Kayseri)

3- 72 ailenin 72 yıllık vatan hasreti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaptırılan konutlara yerleştirilen Ahıska Türkü 72 ailenin 72 yıllık vatan hasreti Türkiye'de son buldu

Yıllarca vatan hasreti çeken Ahıska Türkleri, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşadıkları sürgün ve acı günleri Türkiye'de unutmaya çalışıyor

Ahlat'a yerleştirilen Ahıska Türklerin Temsilcisi Ayazov: "Bizlere ev verdiler, vatanımıza kavuşturdular. Biz bundan sonra Türk vatandaşı olarak, Türk bayrağı altında yaşayacağız. Çok çetin günler geçirdik. Özbekistan, Rusya, Ukrayna'da ölülerimiz kaldı. Bu çok zor. Çok sıkıntı çektik."

Ahısta Türklerinden Hanzade Aripova: "72 yıl boyunca sürgünde kaldık. 3 kez değişik yerlere sürgün edildik. Şimdi burası bize vatan oldu."

Zerbiya Hatemova: "Burası bizim vatanımız ve vatanımıza düştük. Çok zulüm gördük, çok eziyet çektik."

(Şener Toktaş/ Bitlis)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 7 Haziran 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement