Brezilya'da Düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Grupları Belli Oldu - Son Dakika
Spor

Brezilya'da Düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Grupları Belli Oldu

Brezilya\'da Düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Grupları Belli Oldu

Dünya Kupası 2014 maç özetleri izle. Dünya Kupası 2014 haberleri. Hollanda Meksika maç özeti izle. Hollanda Meksika maçı golleri izle. Hollanda Meksika maçı geniş özeti izle. Hollanda Meksika önemli anları izle. Hollanda Meksika maçı özet görüntüleri izle. Hollanda Meksika maçı golleri izle.

30.06.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Kupası maç özetleri burada!

Dünya Kupası 2014 maç özetleri izle. Dünya Kupası 2014 haberleri. Hollanda Meksika maç özeti izle. Hollanda Meksika maçı golleri izle. Hollanda Meksika maçı geniş özeti izle. Hollanda Meksika önemli anları izle. Hollanda Meksika maçı özet görüntüleri izle. Hollanda Meksika maçı golleri izle. Hollanda Meksika maçı golleri seyret. Hollanda Meksika maçı video özet. Hollanda Meksika maçı önemli anlarını, Hollanda Meksika gollerini izleyebileceğiniz ve bu başlıklar atlında aradığınız haberlerin detayları. Dünya Kupası 2014 maç özetleri ve Dünya Kupası 2014 turnuvasından en son haberler.

Dünya Kupası'na dair her şey burada! Goller, pozisyonlar, özetler, yorumlar, kadrolar! Maç özetleri, ne zaman oynanayacak, canlı izleme özelliği ve canlı anlatım!

Dünya Kupası'nı Eurosport.com Türkiye'den takip edin.

Dünya Kupası 2. Tur karşılaşması Kosta Rika - Yunanistan karşılaşmasının özet görüntüleri burada!

Kosta Rika ve Yunanistan'ı buluşturan Dünya Kupası ikinci tur mücadelesinde çeyrek final bileti penaltı atışları sonrası Kosta Rika oldu. Kolombiya, Fildişi Sahili ve Japonya'nın olduğu C Grubu'ndan zor da olsa 4 puanla çıkmayı başaran Yunanistan'ın ölüm grubu olarak nitelendirilen D Grubu'nu zirvede tamamlayarak Dünya Kupası'nın en büyük sürprizine imza atan Kosta Rika'nın karşı karşıya geldiği 90 dakika son derece dengeli bir oyuna sahne olurken, her iki takım da birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Oyunun belirli bölümlerinde Yunanistan'ın, belirli bölümlerindeyse Kosta Rika'nın üstün olduğu maçın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçildi. Levante forması giyen Kosta Rikalı file bekçisi Keylor Navas'ın başarılı kurtarışlarıyla göz doldurduğu ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle geçilirken, dengeyi bozan gol 52. dakikada Bryan Ruiz'den geldi. Bonservisi Fulham'da olan Ruiz'in attığı golle katı Yunanistan savunmasını aşan Jorge Luis Pinto'nun ekibi, Oscar Duarte'nin 66. dakikada ikinci sarı kart sonrası gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı ve bu dakikadan sonra hayli zorlandı. Ruiz'in golü sonrası Konstantinos Mitroglou & Andreas Samaris değişikliğiyle forveti ikileyen Fernando Santos, Duarte'nin kırmızı kartının ardından Theofanis Gekas & Dimitrios Salpingidis değişikliğiyle üç forvete dönerken, bu değişiklikle birlikte oyundaki üstünlük de Yunanistan'a döndü. Oyunun son bölümünde her ne kadar Yunanistan karşılaşmayı tek kaleye çevirse de maçı sıklıkla soğutan ve 10 kişi olmasına karşın savunmasında açık vermeyen Kosta Rika son dakikaya kadar dayansa da 90+1'de Gekas'ın kaleci Navas'tan dönen şutunu iyi takip eden Sokratis karşılaşmayı uzatmaya götüren golü attı: 1-1 Uzatma bölümü Yunanistan'ın hakimiyetiyle geçilirken Kosta Rika kalecisi Keylor Navas çok iyi bir maç çıkardı ve karşılaymayı penaltılara taşımayı başardı. Tıpkı Şili-Brezilya maçında olduğu gibi büyük bir heyecana sahne olan penaltı atışlarında hata yapan tek isim ülkemizde forma giyen Theofanis Gekas olunca Hollanda'nın çeyrek finaldeki rakibi Kosta Rika oldu. Kosta Rika: Keylor Navas, Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Michael Umana, Cristian Gamboa (Dk. 77 Johnny Acosta), Junior Diaz, Celso Borges, Yeltsin Tejeda (Dk. 66 Jose Cubero), Bryan Ruiz, Christian Bolanos (Dk. 83 Randall Brenes), Joel Campbell Yunanistan: Orestis Karnezis, Konstantinos Manolas, Sokratis Papastathopoulos, Vasileios Torosidis, Jose Cholevas, Georgios Karagounis, Ioannis Maniatis (Dk. 78 Konstantinos Katsouranis), Andreas Samaris (Dk. 58 Konstantinos Mitroglou), Dimitrios Salpingidis (Dk. 69 Theofanis Gekas), Lazaros Christodoulopoulos, Georgios Samaras Goller: Dk. 52 Bryan Ruiz (Kosta Rika), Dk. 90+1 Sokratis Papastathopoulos (Yunanistan) Kırmızı kart: Dk. 66 Oscar Duarte (Kosta Rika) Sarı kartlar: Dk. 36 Andreas Samaris, Dk. 72 Konstantinos Manolas (Yunanistan), Dk. 42 Oscar Duarte, Dk. 48 Yeltsin Tejeda, Dk. 56 Oscar Granados, Dk. 70 Bryan Ruiz, Dk. 90 Keylor Navas (Kosta Rika) MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

Yunanistan-Kosta Rika

KOSTA RİKA

Orta Amerika’nın 4.5 milyonluk ülkesi Kosta Rika tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası’nda boy gösterecek. Bazılarımızın ismini dahi duymadığı Kosta Rika 2002 yılında Türkiye’nin gruplardaki rakibi olmuştu. Çoğumuzun 2002 yılında belki de ilk kez ismini duyduğu bu ülke Breziya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda ortaya çok büyük iddialar koyamıyor. Bu durumun arkasında kuşkusuz yer aldığı grupta Uruguay, İtalya ve İngiltere gibi Dünya futbolunun önde gelen futbol ülkelerininin olması gerçeği var.

Kosta Rika

Kosta Rika - Reuters

Kilit oyuncu: Keylor Navas

Kosta Rika D grubunda kendinden çok daha güçlü olan İtalya, İngiltere ve Uruguay’la karşılaşacak. Bu takımlara karşı Kosta Rika’nın en büyük taktiği kuşkusuz gol yememek olacaktır. Bu anlamda hem teknik heyetin hem de taraftarların en güvendiği isim futbol hayatını İspanya’nın Levante takımında sürdüren kaleci Keilor Navas olacaktır. Bir çok Avrupa kulübünün de transfer listesinde bulunan Kosta Rikalı kaleci ülkesinin en çok beklenti içerisinde olduğu oyuncuların başında geliyor. Hücum hattında oynayan Bryan Ruiz ve Joel Campbell’de takımın en etkili oyuncuları olarak göze çarpıyor.

Keylor Navas

Keylor Navas - Eurosport

Teknik Direktör: Jorge Luis Pinto

Kosta Rika’nın teknik direktörlüğünü 61 yaşındaki Kolombiyalı teknik adam Jorge Luis Pinto yapmaktadır. 2004-2005 yılları arasında şu anda çalıştırdığı Kosta Rika Milli Takımı’nı çalıştıran tecrübeli çalıştırıcı 2006-2008 yılları arasında Kolombiya’yı 2010-2011 yıllları arasında ise ülkesi takımlarından Deportivo Tachira’yı çalıştırmıştır. Kosta Rika - Yunanistan maçının canlı anlatımı için tıklayınız Fikstür

14 Haziran Uruguay, Estadio Castelao 22.00

20 Haziran İtalya, Arena Pernambuco 19.00

14 Haziran İngiltere, Estadio Mineirao 19.00 Nasıl katıldılar?

Panama 2 – 2 Kosta Rika

ABD 1 – 0 Kosta Rika

Kosta Rika 2 – 0 Jamaika

Kosta Rika 1 – 0 Honduras

Meksika 0 – 0 Kosta Rika

Kosta Rika 2 – 0 Panama

Kosta Rika 3 – 1 ABD

Jamaika 1 – 1 Kosta Rika

Honduras 1 – 0 Kosta Rika

Kosta Rika 2 – 1 Meksika

Kosta Rika 2 – 2 El Salvador

Guyana 0 – 4 Kosta Rika

Kosta Rika 0 – 2 Meksika

Meksika 1 – 0 Kosta Rika

El Salvador 0 – 1 Kosta Rika

Kosta Rika 7 – 0 Guyana

Dünya Kupası geçmişleri

1930 Katılmadı

1934 Katılmadı

1938 Katılmadı

1950 Katılmadı

1954 Katılmadı

1958 Elemeleri Geçemedi

1962 Elemeleri Geçemedi

1966 Elemeleri Geçemedi

1970 Elemeleri Geçemedi

1974 Elemeleri Geçemedi

1978 Elemeleri Geçemedi

1982 Elemeleri Geçemedi

1986 Elemeleri Geçemedi

1990 2. tur

1994 Elemeleri Geçemedi

1998 Elemeleri Geçemedi

2002 1. tur

2006 1. tur

2010 Elemeleri Geçemedi Kosta Rika - Yunanistan maçının canlı anlatımı için tıklayınız Artıları

Katı savunma anlayışları

Kontarak futboluna uygun hücüm oyuncularının varlığı Eksileri

Sınırlı sayıda üst düzey futbol oynayabilecek oyuncu

Yaratıcı oyuncu olmaması Diziliş: 5-3-1-1

Muhtemel 11: Navas; Diaz, Gamboa, Oviedo, Acosta, Duarte; Calvo, Azofeifa, Bolanos; Ruiz; Campbell

Costa Rica (VS Angleterre)

YUNANİSTAN

Yunanistan, 1934'ten bu yana 1950 haricindeki tüm eleme turlarında yer almış bir takım olmasına rağmen, Dünya Kupası'na katılmayı ilk kez 1994 yılında başarabilmiştir. Amerika'da düzenlenen Dünya Kupası için oynanan eleme grubunu yenilgisiz olarak lider tamamlayan Yunanlılar, aynı başarıyı ABD'de gösterememiş ve kupaya gol atamadan gruplarda veda etmiştir. Yunanistan Dünya Kupa'ları tarihinde ilk golünü 2010 Dünya Kupası'nda Nijerya'ya karşı Salpingidis'in ayağından bulmuştur.

Yunanistan

Yunanistan - Eurosport

Özellikle 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Otto Rehhagel'in oynattığı savunmaya dayalı oyun tarzıyla Avrupa Şampiyonluğu'na uzanan Yunanistan, bir çok takımın bu sistemi benimsemesine neden olmuştur. 2004'ten sonra çıtasını çok üst düzeye çıkaran Yunan futbolu şimdiye kadarki turnuvalarda bu başarısının yakınına bile erişemedi. Avrupa futboluna önemli isimler kazandıran Yunanistan'ın kadrosunu tanımlamak içinse 'tecrübeli' kelimesi yeterli olacaktır. 37 yaşındaki Karagounis, kaptan Katsouranis ve 33'lük forvet Theofanis Gekas bu tecrübeli kadroda başı çeken isimler olarak dikkat çekiyor. Kadro'nun en tehlikeli ismi ise hiç şüphesiz kariyerini İngiltere'de sürdüren Mitroglu. Portekizli teknik adam Fernando Santos yönetiminde Brezilya'daki yerini alacak olan Yunanistan'ın her an her türlü sürprizi yapabilecek kadrosuyla neler başarabileceği şimdiden merak konusu. Kosta Rika - Yunanistan maçının canlı anlatımı için tıklayınız Kilit oyuncu: Konstantinos Mitroglu

Basamakları tek tek çıkmak sözü adeta onun için söylenmiş. Her geçen gün yükselen performansı onu korkulan forvetler arasına soktu bile. Tek vuruşlarda etkili sol ayağı ve hava toplarındaki hakimiyeti onu önemli bir silah haline getiriyor.

Kostas Mitroglu

Kostas Mitroglu - SID

Teknik direktör: Fernando Santos

İstikrar ve başarı... Çok kısa süren futbol hayatından sonra 1987'de teknik direktörlük kariyerine başlayan Santos, 27 yıllık kariyerinde istikrarın başarıyı getireceğine inananlardan. Fikstür

14 Haziran, Kolombiya, 19:00

20 Haziran, Japonya,01:00

24 Haziran, Fildişi Sahili, 23:00 Nasıl katıldılar?

Yunanistan Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nu 2. sırada tamamlayarak playoff oynama hakkı kazandı. Playoff'da Romanya'yı eleyen Yunanistan, Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Letonya 1:2 Yunanistan

Yunanistan 2:0 Litvanya

Yunanistan 0:0 Bosna Hersek

Slovakya 0:1 Yunanistan

Bosna Hersek 3:1 Yunanistan

Litvanya 0:1 Yunanistan

Liechtenstein 0:1 Yunanistan

Yunanistan 1:0 Letonya

Yunanistan 1:0 Slovakya

Yunanistan 2:0 Liechtenstein

Play Off

Yunanistan 3:1 Romanya

Romanya 1:1 Yunanistan Dünya Kupası geçmişleri

1934-1990: Elemeleri geçemedi

1994: Grup maçları sonunda elendi

1998-2006: Elemeleri geçemedi

2010: Grup maçları sonunda elendi Artıları

Kendilerinden güçlü takımları adeta kilityen defans yapıları

Forvetlerin hava toplarında etkili olması Eksileri

Yaşı ilerlemiş yıldız oyuncular

Son dakikalarda takımda yaşanan çözülme Diziliş: 4-5-1

Muhtemel 11: Glykos; Torosidis, Papadapoulos, Manolas, Holebas; Salpingidis, Maniatis, Katsouranis, Tziolis, Samaras; Mitroglu

Yunanistan

Hollanda ile Meksika'yı buluşturan Dünya Kupası ikinci tur mücadelesinde takımına son anda beraberliği getiren Sneijder'le Hollanda Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Kuyt'ın başarılı performansı, Hollanda'yı 2-1'lik skorla çeyrek finale çıkardı.

Dünya Kupası son 16 mücadelesinde B Grubu birincisi Hollanda, Casteloa Stadı'nda oynanan karşılaşmada A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Meksika'yı son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Hollanda'nın gollerini Galatasaraylı Wesley Sniejder ve Schalke 04lü Klas Jan Huntelaar atarken, Meksika'nın golünü Villareal forması giyen Giovanni Dos Santos kaydetti. Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ın da forma giydiği Hollanda, çeyrek finalde Kosta Rika - Yunanistan maçının galibi ile oynayacak. Hollanda - Meksika : 2-1 maç özetini, maçın önemli anlarını izlemek için tıklayın Maçın dakika dakika yorumu 90+6 Ve karşılaşma sona erdi. Hollanda çeyrek finalde!

90+4 GOOOOOOOOOLLL Hollanda, Huntelaar'ın penaltı golüyle 2-1 öne geçti.

90+2 Penaltı. Hollanda penaltı kazandı. Robben'i düşüren Marquez sarı kart gördü.

90 Karşılaşmanın sonuna 6 uzatma dakikası eklendi

89 Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda top Hollandalı futbolculardan ceza sahası dışındaki Sneijder'in önüne sekti. Topun gelişine çok sert bir vuruş çıkaran Sneijder, karşılaşmaya beraberliği getirdi.

88 GOOOOOOOOOOOOOLLL Hollanda Sneijder ile beraberliği sağladı

83 Karşılaşmada son dakikalarda yavaş yavaş girmeye başladık. Hollanda için kader dakikaları yaşanıyor

80 1-0 öne geçtikten sonra sahasına hapsolan Meksika su molasından sonra bu baskıyı biraz kırmış gibi duruyor

77 Karşılaşmada bir su molası daha verildi

76 Hollanda'da Huntelaar kurtarıcı olarak Robin van Persie'nin yerine dahil oldu

75 Meksika'da Peralta yerini 14 numaralı formasıyla Javier Hernandez'e bıraktı

74 Yine sahneye Ochoa çıktı. Sağ kanattan çalımlarla gelen Robben'in sert şutunu kaleci Ochoa harika çıkardı

71 Kalesinde golü gördükten sonra beraberlik için Meksika kalesini abluka altına alan Hollanda, özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya başladı.

69 Meksika'da Aguilar, Depay'a yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü ve Meksika çeyrek finale çıkarsa Aguilar cezalı olacak

67 Meksika'da Aquino'nun ara pasıyla topla buluşan Peralta topu ağlarla buluşturdu ama hakem bu pozisyon öncesi ofsayt bayrağını kaldırdı

64 Meksika'yı 1-0 öne geçiren gol vuruşu

62 Meksika'da tek golün sahibi Dos Santos yerini 20 numaralı formasıyla Aquino'ya bıraktı

61 Hollanda baskısı arttı. Sneijder'in kaleyi tam cepheden gören bir pozisyonda çektiği sert şut defansa çarpıp kornere çıktı

60 Bu arada Depay'ın oyuna girmesinden sonra maça sol bek başlayan Dirk Kuyt sağ kanada geçti.

58 Meksika'da Ochoa yine yıldızlaştı. Kullanılan korner vuruşunda yakın mesafeden kaleye gelen kafa vuruşuna harika bir hamle yapan Ochoa kalesini gole kapadı. Ochoa'nın hamlesinden sonra top birde direğe çarptı

55 Hollanda Milli Takımı'nda Verhaegh yerini 21 numaralı formasıyla Depay'a bıraktı

53 Meksika şimdi de Peralta ile şansını denedi. Ceza sahası dışından sert bir vuruş yapan Peralta'nın topunu kaleci Cillessen iki hamlede kurtardı.

50 Ceza sahasının dışında rakibinden seken topu önünde bulan Giovanni dos Santos göğsüyle kotrol yaptıktan sonra, Blind ve Wijnaldum ile mücadeleye girdi. Bu iki Hollandalı futbolcunun baskısına rağmen harika bir şut çıkaran Dos Santos kaleci Cillessen'i avladı ve Meksika'yı 1-0 öne geçirdi.

48 GOOOOOOOOOOOLLL Meksika Giovanni dos Santos'un harika golüyle 1-0 öne geçti

47 Meksika takımında ilk yarının uzatma dakikalarında sakatlanan Moreno oyuna devam edemiyor. Moreno'nun yerine 5 numaralı formasıyla Reyes dahil oldu

46 Karşılaşmanın ikinci 45 dakikası Hollandalı futbolcuların vuruşu ile başladı 20:04 Hollanda - Meksika maçında su molası verildi

45+4 Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi. İki takımda soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle gidiyor

45+3 Bu hareket sonrası Meksika'da 26 yaşındaki Moreno sakatlık geçirdi ve sağlık görevlileri oyuna dahil oldu.

45+2 Hollanda penaltı bekledi. Defansta kaptırılan top sonucu kalesinde tehlikeli bir pozisyon yaşayan Meksika, Robben'e iki kere müdahele etme şansı buldu.İkisinde de ayağına darbe alan Robben yerde kaldı ama hakem devam kararı verdi

45 Karşılaşmanın 4. hakemi ilk yarının sonunda 4 uzatma dakika oynanacağını gösteren tabelayı kaldırdı

44 İlk yarıda son dakikalar oldukça düşük bir tempoda geçmeye başladı

42 Karşılaşma bu dakikalarda biraz hızlandı. Orta sahada yaşanan bir pozisyon sonrasında ise Dos Santos ile Indi ufak bir tartışma yaşadı

40 Grup maçlarında gösterdiği organize futboldan uzak bir görüntü sergileyen Hollanda sadece Robben ve van Persie'nin bireysel becerileriyle gol bulmaya çalışıyor

38 Verilen su molasından sonra Hollanda takımı yavaş yavaş oyun üstünlüğünü eline almaya başladı. Sol kanattan Kuyt'ı kullanmaya çalışan Portakallar üzerindeki Meksika baskısını kırmış durumda

35 Karşılaşmanın hakemi bu pozisyon sonrası devam kararı verdi

32 Hava sıcaklığının artmasından dolayı hakem su molası verdi

30 Karşılaşmada şu dakikaya kadar etkili olan takım Meksika oldu. Özellikle kanat organizasyonlarıyla rakip kaleyi abluka almaya çalışan Meksika, ceza sahası dışından çektiği şutlarla da Cilessen'i avlamaya çalışıyor

27 Hollanda'da defans arkasına iyi sızan Robin van Persie, kendisine gelen uzun topu güzel kontrol etti fakat şutu kaleye isabet etmedi

25 Hollanda'da Wijnaldum'un gözünde bir sorun olabilir. Şu an saha kenarında tedavisi yapılıyor.

24 Meksika çok iyi başladı. 34 yaşındaki Salcido bu sefer şansını yaklaşık 35 metreden denedi ama kaleci Cilessen kalesinde geçit vermedi

23 Hakem karşılaşmayı biraz tereddütlü yönetiyor. Birçok pozisyonda düdük çalmaktan isterken vazgeçip oyunu devam ettirdi. Bunların sonuncusunda yere düşen Robben için düdüğü çalmak üzereyken devam kararı aldı.

20 Meksika gole yine çok yaklaştı. Defans arasına gönderilen topta kaleci Cilessen hatalı bir çıkış yapınca Peralta boş kaleye topu göndermek istedi ama Hollanda defansı son anda araya girdi

18 Meksika gole çok yaklaştı. Gşovanni dos Santos'un ceza sahası içerisinde verdiği pasta topla buluşan Peralta yerden şık bir vuruş çıkardı ama top direğin hemen yanından auta çıktı

16 Hollanda Arjen Robben ile çok etkili geldi. Rakiplerini çalımladıktan sonra orta yapan Robben rakip defansın topa elle müdahele ettiği yönünde hakeme itirazda bulundu ama hakem Pedro Proenca devam kararı verdi

14 Meksika çok etkili geldi. Layun ile sol kanattan gelişen atakta Meksikalı futbolcu topu içeri sert çevirdi ama yaptığı orta kaleye paralel bir şekilde taça çıktı. Ceza sahasında bulunan futbolculardan biri topa dokunma Meksika'nın 1-0 öne geçmesi kaçınılmaz olacaktı

12 Şu an oynanan karşılaşmada belkide en merak edilen performans grup maçlarında başarılı kurtarışlar yapan Meksika kalecisi Ochoa'nın olacak

10 Meksika tek paslarla Hollanda kalesinde etkili olmaya çalıştı ama son bitirici pas isabetsiz olunca Meksika bu pozisyondan eli boş döndü

8 Meksika takımı ise defans hattında beş futbolcuyla rakiplerini karşılıyor

7 İki takımda karşılaşmaya kontrollü başladı. Hollanda takımı defans hattında üç futbolcuyla oynarken top rakibe geçtiği an defans çizgisinde beş Hollandalı görebiliyoruz

5 Meksika taraftarlarının ilginç kostümü

4 Hollanda takımında bugün forma şansı bulan Dirk Kuyt 100. milli karşılaşmasına çıktı. Dirk Kuyt, Hollanda tarihinde bu sayıya ulaşan 7. futbolcu oldu.

2 Meksikalı taraftarlar ilginç görüntülere sahne oluyor Hollanda Meksika 1 Karşılaşma Meksikalı futbolcuların vuruşu ile başladı

19:00 Tribünlerde yine rengarenk görüntüler var Hollanda Meksika

18:47 Arjen Robben, forma giydiği son 9 milli maçta 8 gol attı. Robben ayrıca son 7 Dünya Kupası maçında toplamda 7 gol ve asist yaptı.

18:47 Meksika, Dünya Kupası geçmişinde Avrupa ekiplerine karşı oynadığı 11 maçta da gol attı. 4 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde etti.

18:42 İki ekip en son 1998 Dünya Kupası'nda karşı karşıya geldi. Meksika bu maçta 0-2 geriden geldi ve son 15 dakikada 2-2'lik beraberliği yakaladı.

18:41 Meksika, Hollanda ile karşılaştığı son 4 karşılaşmada 3 mağlubiyet aldı ve sadece 1 beraberlik elde edebildi. Bu karşılaşmaların hepsinde de kalesinde en az 1 gol gördü.

18:37 Meksika taraftarları, Arjantin taraftarlarını bakın nasıl kandırdı

18:30 Meksika: Ochoa, Rodriguez, Salcido, Marquez, Herrera, Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado, Peralta, Aguilar

18:29 Hollanda: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Blind, De Jong, Van Persie, Sneijder, Robben, Verhaegh, Kuyt, Wijnaldum

18:29 Bu zorlu mücadelede iki tenik adam saha sürecekleri ilk 11'leri açıkladı

18:29 Dünya Kupası'nda çeyrek finale kalma mücadelesinde Hollanda ile Meksika karşı karşıya geliyor.

Wesley Sneijder scores for Netherlands v Mexico

Hollanda ile Meksika'yı buluşturan Dünya Kupası ikinci tur mücadelesinde takımına son anda beraberliği getiren Sneijder'le Hollanda Milli Takımı formasıyla 100. maçına çıkan Kuyt'ın başarılı performansı, Hollanda'yı 2-1'lik skorla çeyrek finale çıkardı. Dünya Kupası son 16 mücadelesinde B Grubu birincisi Hollanda, Casteloa Stadı'nda oynanan karşılaşmada A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Meksika'yı son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Çok sıcak bir havada oynanan karşılaşmada Hollanda maça kontrollü başlayan taraf oldu. Grup maçlarında gösterdiği başarılı performansından biraz uzak görünrü çizen Portakallar, Meksika takımının kendi üstüne gelmesine izin verdi. Özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya çalışan Meksika, birkaç kez uzak mesafeden kaleci Cilessen'i avlamaya çalıştı. Hollanda Meksika Hollanda Meksika - Eurosport Sıcaklığın artmasından dolayı futbolcularda gözle görülür bir düşüş yaşandı ve hakem Pedro Proenca oyunu durdurarak su molası verdi. Futbolcular için verilen bu su molasının ardından oyuna daha iyi başlayan Hollanda, Robin van Persie ve Arjen Robben'in bireysel becerileriyle gol bulmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Meksika hızlı başladı İkinci yarıya yine hızlı bir başlangıç yapan Meksika, santra yapıldıktan üç dakika sonra golü buldu. Ceza sahasının dışında rakibinden seken topu önünde bulan Giovanni dos Santos göğsüyle topu kontrol yaptıktan sonra, Blind ve Wijnaldum ile mücadeleye girdi. Bu iki Hollandalı futbolcunun baskısına rağmen harika bir şut çıkaran Dos Santos kaleci Cillessen'i avladı ve Meksika'yı 1-0 öne geçirdi.

Sneijder Depay - Netherlands vs Mexico - World Cup 2014 (AFP)

Hollanda Meksika Hollanda Meksika - Eurosport Ochoa geçit vermedi Kalesinde golü gördükten sonra beraberlik için Meksika kalesini abluka altına alan Hollanda, özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya başladı. Depay'ın oyuna dahil olmasından sonra maça sol bek olarak başlayan Dirk Kuyt sağ kanada geçti. Hollanda Milli Takım forması ile 100. maçına çıkan Kuyt ile, sağ kanatta daha etkili olmaya başlayan Portakallar kaleci Ochoa'yı bir türlü geçemedi. Önce kullanılan korner vuruşunda topa iyi yükselen Vrij'in kafa vuruşunu çizgi üzerinden çıkaran Ochoa ardından Robben'in sağ kanattan geliştirdiği atakta kalesine duvar ördü. Sneijder son anda Herkes karşılaşma bu skorla tamamlanacak diye beklerken sahneye Hollanda'nın 10 numarası Sneijder çıktı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda top Hollandalı futbolculardan ceza sahası dışındaki Sneijder'in önüne sekti. Topun gelişine çok sert bir vuruş çıkaran Sneijder, karşılaşmaya beraberliği getirdi. Hollanda - Meksika Hollanda - Meksika - Eurosport Karşılaşmanın uzatma dakikalarında oyuna tutunan Robben takımını ipten aldı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Robben, Marquez'in müdahelesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Huntelaar kaleci Ochoa'yı ters köşeye göndererek Hollanda'yı 2-1 öne geçirdi. İkinci yarının hemen başında Giovanni Dos Santos'un attığı harika golle 1-0 öne geçen Meksika bu avantajını koruyamadı. Maçın son dakikalarında kalesinde iki gol gören Meksika, turnuvaya veda ederken Hollanda harika bir geri dönüş gerçekleştirerek adını çeyrek finale yazdırdı. HOLLANDA

Bir önceki organizasyonda finalde kaybettikleri İspanya ile aynı grupta yer alan ve Dünya Kupaları tarihinin en renkli takımlarından biri olan "Portakallar" tecrübeli ve başarılı futbolculardan kurulu bir ekiple Brezilya’ya gidiyor. Turnuvalara hep göz dolduran futboluyla damga vuran Hollanda Milli Takımı ilginç bir rekorun da sahibi. Katıldığı Dünya Kupası turnuvalarında tam üç kere finale çıkma başarısı gösteren Hollanda bunların hepsini kaybederek rekor kırmıştır. En son katıldığı Dünya Kupası’na büyük ümitlerle gelen Hollanda takımı gruplardan çıkamamış ve bütün herkesi şaşırtmıştı. Total futbolun merkezi kabul edilen Hollanda’nın Dünya Kupası’na susamışlığı kendilerine artı bir motivasyon kaynağı olurken, gruplarında bulunan diğer takımların güçlü olması biraz endişeye de sebep oluyor. İster gruplardan çıkamasın ister finalde kaybetsin Hollanda Milli Takımı bu Dünya Kupası’nın da en renkli takımlarından biri olacak ve futbolseverlere heyecan dozu yüksek maçlar seyrettirecektir.

Hollanda

Hollanda - Eurosport

Kilit oyuncu: Arjen Robben

Kariyerinde sayısız kupa ve başarısı bulunan Hollanda’nın yıldızı Robben üçüncü kez Dünya Kupası’na katılacak. 2010 yılında gerçekleştirilen turnuvada takımının finale kadar çıkmasındaki en büyük pay sahiplerinden biri olan Robben bu sefer kupayı kaldıran isim olmak istiyor. Adam eksiltme becerisi çok yüksek olan ve hızlı, fuleli adımlarla ceza sahasına girerek kalecilerin korkulu rüyası haline gelen Robben, Portakallar’ın en önemli oyuncularından biri.

Robben : Un très beau match"

Robben : Un très beau match" - Foot123

Teknik direktör: Louis van Gaal

Bugüne kadar Avrupa’nın en üst düzey kulüplerinde görev alan Van Gaal 2012 yılında ikinci sefer Hollanda Milli Takımı’nın başına geçse de teknik direktör olarak ilk kez Dünya Kupası’nda görev alacak. Yıldızlarla dolu kadrosuna pozitif futbol oynatan ve seyir zevkini arttıran hücum organizasyonlarıyla gollü maçlar izlettiren Louis van Gaal, Manchester United’ın başına geçmeden önce Dünya Kupası’nı kazanmak istiyor. Hollanda - Meksika canlı anlatım sayfası için tıklayınız Fikstür

13 Haziran, İspanya, Fonte Nova, 22:00

18 Haziran, Avustralya, Estadio Beira- Rio, 19:00

23 Haziran, Şili, Sao Paulo, 19:00 Nasıl geldiler?

Avrupa Elemeleri D Grubu birincisi olarak bu turnuvadalar

Hollanda 2-0 Türkiye

Macaristan 1-4 Hollanda

Hollanda 3-0 Andorra

Romanya 1-4 Hollanda

Hollanda 3-0 Estonya

Hollanda 4-0 Romanya

Estonya 2-2 Hollanda

Andorra 0-2 Hollanda

Hollanda 8-1 Macaristan

Türkiye 0-2 Hollanda

Dünya Kupası geçmişleri

1930 Katılmadı

1934 1. tur

1938 1. tur

1950 Katılmadı

1954 Katılmadı

1958 Elemeleri geçemedi

1962 Elemeleri geçemedi

1966 Elemeleri geçemedi

1970 Elemeleri geçemedi

1974 İkinci

1978 İkinci

1982 Elemeleri geçemedi

1986 Elemeleri geçemedi

1990 Son 16

1994 Çeyrek final

1998 Yarı final

2002 Elemeleri geçemedi

2006 Son 16

2010 İkinci Artıları

Pozitif ve hep golü düşünen bir futbol anlayışı

Önceki turnuvalardan ders çıkarmış olmaları

Hızlı kanat oyuncuları ve son vuruşlardaki beceri Eksileri

Defans oyuncularının yetersizliği Diziliş: 4-3-3

Muhtemel 11: Krul; Janmaat, Vrij, Indi, Blind; De Guzman, de Jong, Sneijder; Robben, Lens, van Persie

Hollanda

MEKSİKA

Meksika, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası için bir ay içinde Luis Fernando Tena, Jose Manuel De la Torre ve Victor Manuel Vucetich'in ardından Miguel Herrera'yı teknik direktörlük koltuğuna oturtarak Dünya Kupası yolunda fire vermemek için ellerindeki her kozu oynadı. Aynı eleme sürecinde kendisinden memnun kalınmayan üç teknik adamın yerine gelen Herrera, bu baskıyı üzerinde tutmadı ve takımını taktik anlamda üst seviyeye çıkararak Dünya Kupası biletini almasını sağladı. Şampiyon olamadığı halde Dünya Kupası biletini en fazla alan ekipler arasında birinci olan Kuzey Amerika ekibi, hücüm hattında "psikolojik rahatsız" Vela'dan eksik olsa da Hernandez ve Dos Santos'un varlığı eksikliğin defansta olduğunu kanıtlıyor. Eski Barcelona oyuncusu Marquez'in kaptanlığını yaptığı takım kanatlardan Guardado gibi oyuncuları etkili kullanabilirse içerde forvet oyuncuları ile gol bulmakta zorlanmayacaktır.

Meksika

Meksika - Eurosport

Kilit oyuncular: Javier Hernandez/ Giovanni Dos Santos

Bu sezon Manchester United'daki bir çok oyuncu gibi kötü bir sezon geçiren Chicharito ve Villareal'e son derece başarılı bir sezon geçiren Gio, birbirleri ile uyum sağlarlarsa Meksika'nın bu gruptan çıkmaması için hiç bir sebep kalmaz.

Javier Hernandez (Mexique)

Javier Hernandez (Mexique) - Panoramic

Teknik direktör: Hector Herrera

Deyim yerindeyse Meksika kulübü Club America'dan kiralık olarak takımın başına geçen Herrera, Meksika'da 6 hafta içinde 4. kez değişen koltuğun son sahibi oldu ve takımı Dünya Kupasına çıkarmayı bildi. Fikstür

13 Haziran Kamerun, Estadio Das Dunas 19:00

17 Haziran Brezilya, Estadio Castelao 22:00

23 Haziran Hırvatistan, Arena Pernambuco 23:00 Nasıl katıldılar?

Kuzey Amerika - Karayipler Elemeleri 3.tur B Grubu

vs Guyana 3-1

vs El Salvador 2-1

vs Kosta Rika 2-0

vs Kosta Rika 1-0

vs Guyana 5-0

vs El Salvador 2-0 Kuzey Amerika - Karayipler Elemeleri 4.tur

vs Jamaika 0-0

vs Honduras 2-2

vs ABD 0-0

vs Jamaika 1-0

vs Panama 0-0

vs Honduras 1-2

vs ABD 0-2

vs Panama 2-1

vs Kosta Rika 1-2

Kıtalararası Play Off

vs Yeni Zelanda 5-1

vs Yeni Zelanda 4-2

Dünya Kupası geçmişleri

1930 Grup maçları

1934 Elemeleri geçemedi

1938 Çekildi

1950 Grup maçları

1954 Grup maçları

1958 Grup maçları

1962 Grup maçları

1966 Grup maçları

1970 Çeyrek final

1974 Elemeleri geçemedi

1978 Grup maçları

1982 Elemeleri geçemedi

1986 Çeyrek final

1990 Men edildi

1994 Son 16

1998 Son 16

2002 Son 16

2006 Son 16

2010 Son 16 Artıları

Hücümda etkili birden fazla isme sahip olmaları

Kanat organizasyonlarında etkililer Eksileri

Defans hattında çok ağır isimlerin olması

Takımı yönetecek lider oyuncu eksikliği Diziliş: 5-3-2

Muhtemel 11: Ochoa; Layun, Reyes, Moreno, Marquez, Guardado; Medina, Pena, Montes; Hernandez, Dos Santos

Rafael Marquez of Mexico (L) tackles Arjen Robben of the Netherlands in action during the FIFA World Cup 2014 round of 16 match between the Netherlands and Mexico at the Estadio Castelao in Fortaleza, Brazil,

Hollanda Meksika maçı özeti golleri ve sonucu- TRT HD - TRT Spor izle (NED-MEX) Hollanda Meksika maçı özeti golleri ve sonucu- TRT HD - TRT Spor izle (NED-MEX) haberi ve daha fazlası milliyet.com.tr'de. Hollanda - Meksika özeti izle linki habere eklenmiştir. Tıkla canlı TRT HD aracılığı ile Hollanda - Meksika canlı izle. Hollanda - Meksika Maçı golleri, skoru, sonucu,kaç kaç bitti, golleri kim attı, dakika dakika canlı anlatımı ve daha fazlası milliyet.com.tr farkıyla burada. Hollanda - Meksika maçı izle, Hollanda - Meksika canlı izle, Hollanda - Meksika maçı kadroları, Dünya Kupası 2014 2.Tur Maçları, Dünya Kupası 2014 2.Tur, Hollanda - Meksika muhtemel kadrolar, Hollanda - Meksika maçı ne zaman, Hollanda - Meksika maç saati, Hollanda - Meksika maçı bilgileri, Dünya Kupası 2014 Fikstür, Dünya Kupası 2014 Maç Programı, Dünya Kupası 29 Haziran, Dünya Kupası 2014 TRT 1 İzle, TRT 1 WEb İzle TRT 1 Canlı İzle, Holland - mexico, Holland - Mexico, Hollanda Meksika maçı ve Dünya Kupası 2014 ve Dünya Kupası 2014 2.Tur maçları ile ilgili her şey milliyet.com.tr de..

Brazilmania : Romain The Globetrotter - Eurosport

Brazilmania : Romain The Globetrotter Hollanda Meksika maçı özeti golleri ve sonucu- TRT HD - TRT Spor izle (NED-MEX) haberi ve daha fazlası milliyet.com.tr'de. Hollanda - Meksika özeti izle linki habere eklenmiştir. Tıkla canlı TRT HD aracılığı ile Hollanda - Meksika canlı izle. Hollanda - Meksika Maçı golleri, skoru, sonucu,kaç kaç bitti, golleri kim attı, dakika dakika canlı anlatımı ve daha fazlası milliyet.com.tr farkıyla burada. Hollanda - Meksika maçı izle, Hollanda - Meksika canlı izle, Hollanda - Meksika maçı kadroları, Dünya Kupası 2014 2.Tur Maçları, Dünya Kupası 2014 2.Tur, Hollanda - Meksika muhtemel kadrolar, Hollanda - Meksika maçı ne zaman, Hollanda - Meksika maç saati, Hollanda - Meksika maçı bilgileri, Dünya Kupası 2014 Fikstür, Dünya Kupası 2014 Maç Programı, Dünya Kupası 29 Haziran, Dünya Kupası 2014 TRT 1 İzle, TRT 1 WEb İzle TRT 1 Canlı İzle, Holland - mexico, Holland - Mexico, Hollanda Meksika maçı ve Dünya Kupası 2014 ve Dünya Kupası 2014 2.Tur maçları ile ilgili her şey milliyet.com.tr de..

Copacabana : Preview Netherlands vs. Mexico - Eurosport

TRT CANLI İZLE Hollanda - Meksika maçı canlı izle (Hollanda Meksika maçı özeti golleri ve sonucu) TRT HD - TRT Spor izle haberi ve daha fazlası milliyet.com.tr'de. Hollanda - Meksika canlı izle linki habere eklenmiştir. Tıkla canlı TRT HD aracılığı ile Hollanda - Meksika izle. Dünya Kupası 2014 - Dünya Kupası Maçları Canlı İzle 25 Haziran 2014, Dünya Kupası 2014 25 haziran maç programı (2014 Dünya Kupası Maçları) Dünya Kupası 2014 haberleri, Dünya Kupası 2014 maç programı, Dünya Kupası 2014'te günün maçları, Dünya Kupası 2014 bugün hangi maçlar oynayacak? DİFA Dünya Kupası 2014 maç bilgileri, Dünya Kupası 2014 maç fikstürü, FİFA 2014 Brezilya Kupası Günün Maçları haberimizde. Dünya Kupası 2014 karşılaşmaları kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor.2. Tur Eşleşmeleri 2014 Dünya Kupası maçları 12 Haziran 2014 tarihinden itibaren start aldı. Kupa, 13 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek.. FIFA 2014 Dünya Kupası'nda maçlara şu kentler ev sahipliği yapacak: Sao Paulo, Rio de Jan eiro, Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curutiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife ve Salvador. Kupa maçları tüm bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

İŞTE BUGÜNKÜ MAÇ BİLGİLERİ Hollanda - Meksika 2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda eşleşen Hollanda ile Meksika, tarihlerinde 7. kez karşı karşıya gelecek. Önceki 6 karşılaşmada Hollanda'nın 3, Meksika'nın 2 galibiyeti bulunuyor. Taraflar bir maçta da yenişemedi. İki takım birbirleriyle oynadığı maçlarda 11'er gol kaydetti. En son 26 Mayıs 2010'da özel maçta karşılaşan iki ülke milli takımlarının mücadelesi, 2-1'lik skorla Hollanda'nın galibiyetiyle sona erdi. Hollanda ile Meksika arasında Brezilya'nın Fortaleza kentindeki Castelao Stadı'nda oynanacak mücadele yarın TSİ 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Portekizli hakem Pedro Proença yönetecek. Proença'nın yardımcılıklarını aynı ülkeden Bertino Miranda ve Jose Trigo yapacak. Maçın dördüncü hakemliğini ise Ekvadorlu Carlos Vera üstlenecek.

Bugün, 19:00 yayın: TRT HD, TRT Spor • İlk 16 Estádio Castelão, Fortaleza TRT CANLI İZLE Dünya Kupası'nda 2. randevu Hollanda ile Meksika özel maçlarda 5 kez birbirlerine rakip oldu, Dünya Kupası finallerinde bir defa karşılaştı. Fransa'nın evsahipliğinde 1998 yılında düzenlenen Dünya Kupası'nda gruplarda karşılaşan iki ülke arasındaki maç 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. Bu iki takım, özel maçlarda ise 5 kez kozlarını paylaştı. 1960 ve 1961 yıllarında oynanan maçları, Meksika 3-1 ve 2-1 kazanırken, Hollanda, 1998'de 3-2, 2006 ve 2010'da 2-1'lik skorlarla galip geldi.

Giovani dos Santos Netherland Mexico 2014 AFP

- Meksika 53, Hollanda 47. maçına çıkıyor Dünya Kupası'nda 15. kez sahne alan Meksika, bu kupada 53. maçına çıkacak. Turnuvada 10. defa boy gösteren Hollanda ise 47. kez kupada mücadele edecek. Son 6 Dünya Kupası'nda ikinci tura yükselmeyi başaran Meksika, en iyi derecesini 1970 ve 1986 yıllarında evsahipliği yaptığı turnuvalarda çeyrek finale çıkarak elde etti. Hollanda ise 1974, 1978 ve 2010'da olmak üzere üç kez finalde kaybederek kupanın bir adım uzağında kaldı. - Takımların ikinci tur yolu B Grubu'nda 3'te 3 yaparak 9 puan toplayan Hollanda, Şili'nin önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta son şampiyon İspanya'yı 5-1, Avustralya'yı 3-2 ve Şili'yi 2-0 mağlup eden "Portakallar", 10 gol atıp, 3 gol yedi. Hollanda'nın grup aşamasında en golcü oyuncuları, 3'er golle Arjen Robben ve Robin van Persie oldu. A Grubu'nu ikinci tamamlayarak Hollanda'ya rakip olan Meksika, 7 puanla noktaladığı grup maçlarında, Kamerun'u 1-0 ve Hırvatistan'ı 3-1 yenerken, Brezilya ile 0-0 berabere kaldı. Gollerin paylaşıldığı Meksika'da, Oribe Peralta, Rafael Marquez, Javier Hernandez ve Andres Guardado skor üreten isimlerdi.

El árbitro detiene el Holanda-México con el primer tiempo muerto

Kosta Rika - Yunanistan Kosta Rika ile Yunanistan tarihlerindeki ilk karşılaşmasını, 2014 FIFA Dünya Kupası ikinci turunda oynayacak. Bugün, 23:00 yayın: TRT 1 • İlk 16 Arena Pernambuco, Recife Brezilya'nın Recife şehrindeki Pernambuco Arena'da TSİ 23.00'te başlayacak maçı, Avustralyalı hakem Benjamin Williams yönetecek. Williams'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Matthew Cream ve Türk asıllı Hakan Anaz yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Bahreynli Nawaf Shukralla olacak. - Kosta Rika 10, Yunanistan 6. maçına çıkıyor Dünya Kupası'nda 4. kez yer alan Kosta Rika, turnuvadaki 10. maçında mücadele edecek. Kupaya 3. defa katılan Yunanistan ise 6. maçına çıkacak. Kosta Rika, en iyi derecesi olan ikinci turu İtalya 1990'ın ardından bir kez daha tekrarlarken, Yunanistan ilk defa gruplardan çıkmayı başardı. - Takımların ikinci tur yolu D Grubu'nda 7 puan toplayan Kosta Rika, Uruguay'ın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta Uruguay'ı 3-1, İtalya'yı 1-0 mağlup eden, İngiltere ile 0-0 berabere kalan Kosta Rika, 4 gol atıp, 1 gol yedi. Gollerin paylaşıldığı Kosta Rika'da, Joel Campbell, Marcos Urena, Bryan Ruiz ve Oscar Duarte rakip fileleri sarsan isimler oldu. C Grubu'nu ikinci tamamlayarak Kosta Rika ile eşleşen Yunanistan, son maçta aldığı galibiyetle 4 puana ulaşarak tur atladı. Kolombiya'ya 3-0 yenilen, Japonya ile 0-0 berabere kalan ve Fildişi Sahili'ni uzatma dakikalarında gelen penaltı golüyle deviren Yunanistan, grupta 2 gol atıp 4 gol yedi. Takımın gollerini Andreas Samaris ve Georgios Samaras kaydetti.

Dünya Kupası'nda Brezilya'nın ardından ikinci çeyrek finalist Uruguay'ı James Rodriguez'in iki golüyle geçen Kolombiya oldu.

;

Dünya Kupası'nda Brezilya'nın ardından ikinci çeyrek finalist Uruguay'ı James Rodriguez'in golleriyle geçen Kolombiya oldu: 2-0 Luis Suarez'in aldığı ceza sonrası sahaya önceki maçların aksine daha kırılgan bir görüntüde çıkan Oscar Tabarez'in takımı sahaya 3-5-2 düzeniyle yayılırken, sert futbol ve iyi takım savunmasıyla Kolombiya'ya boş alan vermeyerek oyunu dengede tutma çabası gösterdi. Orta sahada kazandığı toplarla ileri uçta forma giyen Edinson Cavani & Diego Forlan ikilisinin yeteneklerine güvenerek gol arayan Uruguay, Kolombiya savunmasında tandemi oluşturan ikili Zapata ve Yepes hata yapmayınca gol pozisyonu bulmakta hayli zorlandı. Juan Cuadrado'nun teknik ve atletizmini James Rodriguez'in oyun aklıyla birleştiren Kolombiya ilk düdükle birlikte üstünlüğünü net bir şekilde sahaya yansıtırken, beklenen gol 27. dakikada turnuvanın yıldızı James Rodriguez'in muhteşem göğüs kontrolü sonrası geldi. Ceza sahası dışında buluştuğu topu çok iyi kontrol eden Monaco'nun yıldızı düzgün bir şutla Muslera'yı mağlup ederken, turnuvanın belki de en güzel golüne imza attı: 1-0 İlk yarı bu sonuçla biterken ikinci yarıya da iyi başlayan taraf Arjantinli teknik adam Jose Pekerman'ın takımıydı. 49. dakikada sol kanattan gelişen atakta topu iyi takip eden James Rodriguez kale sahasında topla buluştu ve hem kendisinin ikinci golünü atarak gol krallığına göz kırptı hem de takımını rahatlattı: 2-0 Kalan dakikalarda Diego Forlan & Christian Stuani ve Alvaro Pereira & Gaston Ramirez değişiklikleriyle gol arayan Oscar Tabarez'in bu çabası sonuç vermezken, Edinson Cavani de Luis Suarez'in yokluğunda oldukça etkisiz bir performans sergiledi ve Kolombiya güçlü rakibini 2-0'lık skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından Dünya Kupası'ın ikinci çeyrek finalisti olan Kolombiya, bir başka Güney Amerika ekibi ev sahibi Brezilya ile eşleşirken, son Dünya Kupası'nın yarı finalisti Uruguay, İtalya ve İngiltere zaferlerine karşın evine beklenenden erken döndü. Dakika dakika maç

2014 FIFA Dünya Kupası ikinci tur karşılaşmasında Kolombiya, Uruguay'ı 2-0 yenerek çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi oldu. Dünya Kupası'nda C Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Kolombiya ile D Grubu'nu ikinci sırada bitiren Uruguay, Rio de Janerio kentindeki Maracana Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan taraf Kolombiya oldu. 12. dakikada orta sahadaki ikili mücadelede ayakta kalan Juan Zuniga'nın ceza sahasına girmeden sert vuruşunda Uruguay file bekçisi Fernando Muslera, topa iki hamlede sahip oldu. Ataklarını sıklaştıran Kolombiya, genç yıldızı James Rodriguez'le 28. dakikada çok şık bir gol buldu. Havadan gelen topla ceza sahasının dışında buluşan Rodriguez, meşin yuvarlığı önce göğsüyle yumuşattı ve yere düşmeden dönerek sert vurdu. Kalenin köşesine hızla giden top, üst direğe çarparak filelerle buluştu ve Kolombiyalı oyuncu, turnuvadaki dördüncü golüne imza attı: 1-0 Beraberlik golü için Kolombiya kalesine yüklenen Uruguay'da 40. dakikada sol kanattan yapılan orta defanstan sekti ve meşin yuvarlak Alvaro Gonzalez'in önüne düştü. Uruguaylı oyuncunun sağ çaprazdan sert şutunda Kolombiya kalecisi David Ospina topu çelmeyi başardı. Daha çok orta saha mücadelesi şeklinde devam eden mücadelenin ilk yarısı, Kolombiya'nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçın ikinci yarısına da etkili başlayan taraf Kolombiya oldu. 50. dakikada sol kanattan arka direğe yapılan ortada Juan Cuadrado topu kale önüne indirdi ve maçın yıldız Rodriguez, meşin yuvarlağı filelerle buluşturmakta zorlanmadı: 2-0 Ataklarını sıklaştıran Uruguay'da 64. dakika ceza sahası dışında topla buluşan Cristian Rodriguez'in etkili vuruşunda topu kaleci Ospina çeldi. Oyunu Kolombiya'nın sahasına yıkan Uruguay, 79. dakikada yine gole yaklaştı. Yoğun pres sonucunda topu kapan Uruguay'da Maxi Pereira'nın ceza sahası sağ çaprazına sürüklediği topta açıyı iyi kapatan Ospina, gole yine geçit vermedi. Maçın geri kalan dakikalarında Edinson Cavani ve Cristhian Stuani ile ataklar geliştiren Uruguay, bu pozisyonlardan da yararlanamadı ve karşılaşma Kolombiya'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Böylece çeyrek finalde Brezilya'nın rakibi, Kolombiya oldu. Kolombiya: David Ospina, Juan Zuniga, Cristian Zapata, Mario Yepes, Pablo Armero, Juan Cuadrado (Dk. 81 Fredy Guarin), Abel Aguilar, Carlos Sanchez, James Rodriguez (Dk. 85 Adrian Ramos), Teofilo Gutierrez (Dk. 68 Alexander Mejia), Jackson Martinez Uruguay: Fernando Muslera, Martin Caceres, Jose Gimenez, Diego Godin, Alvaro Pereira (Dk. 53 Gaston Ramirez), Maximiliano Pereira, Alvaro Gonzalez (Dk. 67 Abel Hernandez), Egidio Arevalo, Cristian Rodriguez, Edinson Cavani, Diego Forlan (Dk. 53 Cristhian Stuani) Goller: Dk. 28 ve Dk. 50 James Rodriguez (Kolombiya) Sarı kart: Dk. 55 Jose Gimenez, Dk. 77 Diego Lugano (Uruguay), Dk. 78 Pablo Armero (Kolombiya) MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN İlk çeyrek final Brezilya - Kolombiya

2014 FIFA Dünya Kupası'nda çeyrek finalde karşılaşacak ilk takımlar, evsahibi Brezilya ile Kolombiya oldu. Günün ilk maçında A Grubu'nun lideri Brezilya ile B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Şili karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten mücadelede gülen taraf, penaltı atışlarında rakibine 3-2 üstünlük kuran Brezilya oldu. Diğer maçta C Grubu'nun lideri Kolombiya ile D Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Uruguay mücadele etti. Genç yetenek James Rodriguez'in golleriyle yıldızlaştığı maç, Kolombiya'nın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçlarla FIFA Dünya Kupası'nda ilk çeyrek final eşleşmesi de belli oldu. Brezilya ile Kolombiya, 4 Temmuz Cuma günü yarı finale kalmak için ter dökecek. KOLOMBİYA

Kolombiya Dünya Kupası'nda boy göstermeye diğer ülkelere nazaran daha geç başlamıştır. İlk kez Dünya Kupası elemelerine 1957 yılında katılan Güney Amerika ülkesi, ilk denemesinde başarılı olamamış ve 1958'de İsveç'in ev sahipliği yaptığı turnuvaya katılamamıştır. Kolombiya ikinci denemesinde elemelerde başarılı olmuş ve Şili'de düzenlenen 1962 Dünya Kupası'yla birlikte bu turnuvadaki serüvenine başlamıştır. Şu ana kadar dört kez Dünya Kupası macerası yaşayan Kolombiya en büyük başarısını 1990'da İtalya'da düzenlenen turnuvada yakalamış ve son 16 takım arasına kalmayı başarmıştır. Dünya Kupası ve Kolombiya kelimeleri yan yana geldiğinde ise akıllara oldukça dramatik bir olay gelir. Amerika 1994'te ev sahibi ülke ABD, İsviçre ve Romanya ile aynı grupta mücadele eden Kolombiya gruptan çıkmayı başaramamıştır. Kolombiya'nın defans oyuncusu Andres Escobar, ABD karşılaşmasında kendi kalesine gol atmış ve turnuva bitiminde döndüğü ülkesinde bir uyuşturucu mafyası tarafından infaz edilmiştir. Bu olay futbol tarihinde 'kara leke' olarak adlandırılmaya başlamıştır.

kolombiya

kolombiya - Eurosport

Kolombiya Milli Takımı, Arjantin Futbolu'nun önemli ismi Jose Pekerman tarafından çalıştırılıyor. Kadrolarında dünyanın üst düzey liglerinde ve takımlarında forma giyen bir çok silaha sahipler. Defansta Milanlı Zapata, sol kanatta Napolili Zuniga, sağ kanatta James Rodriguez, orta sahada Interli Fredy Guarin, forvet hattında ise Bacca ve Jackson Martinez üçlüsü rakiplerinin gözlerini korkutmaya yetiyor da artıyor. Kilit oyuncu: Jackson Martinez

Tam bir gol makinesi… Martinez’i tanımlamak için yetersiz bile kalan bu kelime onun gol atmak için doğduğu gerçeğini az da olsa anlatmamızda yardımcı olabiliyor. O gerçek bir gol kralı.

Jackson Martinez (AFP)

Jackson Martinez (AFP) - AFP

Teknik direktör: Jose Pekerman

Tam bir kâşif... Futbolcu keşfetmeye bayılan Arjantinli eski milli futbolcu bu özelliğiyle, Arjantin Genç Milli takımından başlayarak, Arjantin A Milli Takımı'na kadar yükselmiştir. Jose Pekerman Kolombiya futbolu için bir şans. Futbolcularıyla diyaloğu daha iyi olan bir teknik adam,futbolcuların ruh halini suratından okuyabilen, insani davranışlara çok önem veren bir futbol adamı. Fikstür

14 Haziran, Yunanistan, 19:00

19 Haziran, Fildişi Sahili, 19:00

24 Haziran, Japonya, 01:00 Nasıl katıldılar?

Güney Amerika Elemeleri'nde A grubunun ikincisi olarak Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanmıştır.

Bolivya 1:2 Kolombiya

Kolombiya 1:1 Venezuella

Kolombiya 1:2 Arjantin

Peru 0:1 Kolombiya

Ekvador 1:0 Kolombiya

Kolombiya 4:0 Uruguay

Şili 1:3 Kolombiya

Kolombiya 2:0 Paraguay

Kolombiya 5:0 Bolivya

Venezuella 1:0 Kolombiya

Arjantin 0:0 Kolombiya

Kolombiya 2:0 Peru

Kolombiya 1:0 Ekvador

Uruguay 2:0 Kolombiya

Kolombiya 3:3 Şili

Paraguay 1:2 Kolombiya

Dünya Kupası geçmişleri

1958 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1962 Dünya Kupası: Grup maçları sonunda elendi

1966 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1972 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1976 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1980 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1984 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1986 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

1990 Dünya Kupası: Son 16 takım arasına kaldı

1994 Dünya Kupası: Grup maçları sonunda elendi

1998 Dünya Kupası: Grup maçları sonunda elendi

2002 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

2006 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi

2010 Dünya Kupası: Elemeleri geçemedi Artıları

Genç ve başarıya aç oyunculardan kurulu Forvet hattında çok yetenekli oyunculara sahipler Eksileri

Turnuva tecrübeleri yetersiz Defans hattı basit hatalar yapmaya müsait Diziliş: 4-2-3-1 Muhtemel 11: Ospina; Arias, Perea, Yepes, Armero; Ibarbo, Valencia, Guarin, Cuadrado, Rodriguez; Jackson Martinez

Kolombiya Fildişi Sahili maçı

URUGUAY

Siyasi olarak güçlü olmasa da adını hala bilmeyenler de olsa tarihteki ilk Dünya Kupası’nı kazananlardır Uruguaylılar. Kazandıkları 15 ulusal kupayla Dünya’ya kendilerini tanıtan bu küçük Güney Amerika ülkesi şu günlerde Brezilya’da sürpriz yapma hazırlığında. 4 milyona yakın nüfusuyla oldukça küçük bir ülke konumunda olan Uruguay, aldığı başarılarla Dünya’nın 5 başarılı ulusal futbol takımından bir tanesidir. 2 Dünya Kupası şampiyonluğu ,3 yarı finali ve 1924 ve 1928 senelerinde de kazanılan iki Olimpiyat Altın Madalyası bunun en önemli sebepleridir.

Uruguay and Luis Suarez celebrate their victory in front of England

Uruguay and Luis Suarez celebrate their victory in front of England - Panoramic

2006 yılından itibaren kaptanlığını Eski Fenerbahçeli Lugano’nun yaptığı Uruguay Milli Takımı Gök Mavililer anlamına gelen ‘Celeste’ lakabıyla anılıyor. Teknik direktörlüğünü Oscar Tabarez’in yaptığı Uruguay’ın değişilmez kalecisi ise Galatasaraylı Fernando Muslera. Özellikle son yıllarda çıkardığı yetenekli hücum oyuncularıyla ses getiren Uruguay , Dünya Kupası’nda sürpriz yapmaya aday ülkelerden bir tanesi. Kilit oyuncu: Edinson Cavani ve Luis Suaez

Uruguay’ın en önemli silahları hiç kuşkusuz forvet hattında görev yapan Edinson Cavani ve Luis Suarez olacak. PSG’de şampiyonluk yaşayan Cavani ve Liverpool’la Premier Lig’de şampiyonluğun kıyısından dönen Suarez takımı sırtlayacak kilit isimler olacak. Oscar Tabarez’in Cavani ve Suarez için, ‘ bizi onlar sonuca götürecek’ açıklaması Uruguaylı teknik adamın iki yıldıza ne kadar güvendiğini ve takım için bu oyuncuların ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Edinson Cavani

Edinson Cavani - Panoramic

Teknik Direktör: Oscar Tabarez

2006 yılından bu yana Uruguay Milli Takımı’nda görev yapan Oscar Tabarez ülkesinin en sevilen futbol adamlarından. 8 yıldır ulusal futbol takımını çalıştıran Tabarez’e Uruguaylı taraftarlar büyük bir saygı duyuyor. 2011 yılındaUruguay’la Copa America’yı kazanan Oscar Tabarez ayrıca 2010 yılında da Dünya Kupası2nda 4.lük elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. Fikstür

14.06.2014 Uruguay-Kosta Rika, Estadio Castelao 22.00

19.06.2014, İngiltere-Uruguay, Arena de Sao Paulo 22.00

24.06.2014 İtalya- Uruguay, Estadio das Dunas 19:00 Nasıl katıldılar?

Güney Amerika Elemeleri

Uruguay 4 – 2 Bolivya

Paraguay 1 – 1 Uruguay

Uruguay 4 – 0 Şili

Uruguay 1 - 1Venezuela

Uruguay 4 – 2 Peru

Kolombiya 4 – 0 Uruguay

Uruguay 1 – 1 Ekvador

Arjantin 3 – 0 Uruguay

Bolivya 4 – 1 Uruguay

Uruguay 1 – 1 Paraguay

Şili 2 - 0 Uruguay

Venezuela 0 – 1 Uruguay

Peru 1 – 2 Uruguay

Uruguay 2 – 0 Kolombiya

Ekvador 1 – 0 Uruguay

Uruguay 3 – 2 Arjantin

Kıtalararası Play Off

Ürdün 0 – 5 Uruguay

Uruguay 0 – 0 Ürdün

Dünya Kupası geçmişi

1930 Dünya Kupası şampiyonu

1934 Alınmadı

1938 Katılmadı

1950 Dünya Kupası şampiyonu

1954 Dünya Kupası dördüncüsü

1958 Elemeleri geçemedi

1962 Grup maçlarında elendi

1966 Çeyrek Final

1970 Dünya Kupası dördüncüsü

1974 Grup maçlarında elendi

1978 Elemeleri geçemedi

1982 Elemeleri geçemedi

1986 Son 16

1990 Son 16

1994 Elemeleri geçemedi

1998 Elemeleri geçemedi

2002 Grup maçlarında elendi

2006 Elemeleri geçemedi

2010 Dünya Kupası dördüncüsü Artıları

Dünya Kupası tecrübesi

Kadrosunda bulunan Cavani ve Suarez çok formda Eksileri

Orta sahada sıkıntıları var. Uzun zamandır iki yönlü bir orta saha oyuncusunun eksikliğini yaşıyorlar

Gruplarında İtalya ve İngiltere gibi iki zorlu takım var. Diziliş: 4-3-3

Muhtemel 11: Muslera: Caceres, Godin, Lugano, Pereira; Gargano, Eguren, Alvaro Gonzalez; Forlan, Cavani, Suarez

Uruguay

Dünya Kupası'nda ikinci tur heyecanı ev sahibi Brezilya ile Şili arasında oynanacak olan karşılaşma ile başlıyor.

; Takım sayfaları için tıklayınız. BREZİLYA VS ŞİLİBREZİLYA TARAFI Dünya Kupası'nın ev sahibi Sambacılar, A grubunu 2 galibiyet ve 1 beraberlik sonucu topladığı 7 puanla lider tamamladı. Grup karşılaşmalarında oynadığı etkili atak futbolla dikkat çeken Brezilya özellikle Neymar'ın gösterdiği etkileyici performansla turnuvanın favorilerinden olduğunu bir kez daha kanıtladı. B grubu ikincisi Şili ile eşleşen Brezilya'nın turnuvada nereye kadar gideceği büyük merak konusu.

Brezilya

Brezilya - Reuters

Futbolun beşiği Brezilya, futbolun en büyük organizasyonunda bu sefer her zaman olduğundan daha fazla istekli daha fazla arzulu. Kupanın Brezilya’da oynanacağının açıklanmasından beri bitmek bilmeyen halk protestolarına karşı en iyi cevabı sahadaki 11 Brezilyalıdan başkası veremez. Bunun bilincinde olan Sambacılar’ın bu kupayı kazanması için birden fazla sebebi var. Neymar, Oscar, Hulk gibi hücümcu isimler içimizdeki “Brezilya heyecanı”nı uyandırırken Thiago Silva, Dani Alves ve David Luiz gibi üst düzey savunmacılar ise bu takımın ne kadar ciddiye alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Orta sahadaki dinamolar Ramires ve Gustavo, teknik direktör Scolari’nin 2002 anılarını canlandırmak için ekstra br şeye mahal bırakmıyor. Kilit oyuncu: Ramires

Takımda Neymar, Hulk ve Thiago Silva gibi gösterişli yıldızlar varken burda Ramires’i görmek şaşırtabilir fakat “orta sahanın dinamosu” teriminin birebir karşılığı olan yıldız oyuncu, değerleri toplamı yüz milyonlar eden Brezilya’nın defans ve forvet hattı arasında deyim yerindeyse ortalığı toparlayacak olan oyuncu olacak.

Ramires (AFP)

Ramires (AFP) - Eurosport

Teknik direktör: Luis Felipe Scolari

Felipao ("Büyük Felipe") 2002’de bu takımı dünyanın en iyisi yaptıktan sonra 2012’de Dünya Kupası için tekrar takımın başına geçti. Millli takıma almadığı oyuncular yüzünden eleştirilerin odak noktası olan Scolari, kadro tercihinde hata yapmadığını ispatlamak için en iyi taktiklerini tahtaya çizecektir.

Luiz Felipe Scolari

Luiz Felipe Scolari - Reuters

Diziliş: 4-2-3-1

Muhtemel 11: Julio Cesar; Alves, Luiz, Silva, Marcelo; Ramires, Gustavo; Neymar, Oscar, Hulk; Fred

Brezilya

ŞİLİ TARAFI Dünya Kupası gruplar aşamasında gösterdiği performansla son şampiyon İspanya'yı saf dışı bırakarak grubu ikinci sırada tamamlayan Şili, Latin Amerika'nın yükselen değerlerinden. Alexis Sanchez önderliğinde harika bir jenerasyon yakalayan 'Kırmızılar' çeyrek finalde sıkı bir rakiple karşı karşıya. B grubunda Avustralya'yı 3-1, İspanya'yı 2-0 yenen Şili, son karşılaşmada Hollanda'ya kaybederek 6 puanla grubu tamamlamıştı. Dünya Kupası tarihindeki en büyük başarısını 1962 yılında kendi evinde düzenlediği turnuvada kazanan ve üçüncü olan Şili grubun en güçlü ekiplerinden biri. Güney Amerika futbolunun en başarılı ekiplerinden biri olan ve kadrosunda bulundurduğu yıldız isimlerle Dünya Kupası’nda sürprize imza atacak takımların en başında gelen Şili, 3-5-2 taktiğini uygulayan nadir takımlardan biri.

Şili

Şili - Eurosport

Şili tarihinde bir kez Dünya Kupası’ndan diskalifiye edilmiş bir kere de elemelerden men edilmiştir. Bunun nedeni ise bu sene Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası final maçının oynanacağı meşhur Maracana Stadı'nda yaşanan bir olaydan geliyor. 1990 Dünya Kupası’na katılmak için Brezilya ile hayati bir maça çıkan Şili’nin o dönemki kalecisi Roberto Rojas yaşanan olayın başrol oyuncusu oldu. Brezilya’nın 1-0 önde götürdüğü maç sırasında sahaya atılan bir meşale Rojas’ın başına isabet etmiş ve kanlar içerisinde yerde kalmıştır. Bunun üzerine Şili Milli Takımı sahadan çekilmiştir ama işler hiç istedikleri gibi gitmez. Televizyondan tekrar izlenilen pozisyon sonrası kaleci Rojas’ın başına hiçbir şeyin isabet etmediği ve kendisini meşalenin ortasına attıktan sonra eldiveninden çıkardığı bıçak ile kendisini yaraladığı görülmüştür. FIFA yapılan bu hareket sonrası Şili’yi 1990 Dünya Kupası’ndan diskalifiye ederken 1994 Dünya Kupası elemelerinden de men etmiştir. Kilit oyuncu: Alexis Sanchez

Şili’nin yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biri olan ve ülkesinde "El Niño Maravilla" yani “Harika çocuk” lakabını alan Alexis Sanchez takımının en büyük kozlarından biri. 2006 yılından beri Şili Milli Takımı için ter döken Sanchez formasını giydiği Barcelona ile bu sezon ligde 39 maçta 19 gol ve 12 asistlik bir performans sergiledi. Özellikle ceza sahası dışından çektiği sert şutlarla etkili olan Alexis Sanchez hiç kuşkusuz Şili’nin en tehlikeli silahı olacak.

Sanchez

Sanchez - SID

Teknik direktör: Jorge Sampaoli

Universidad de Chile ile iki kez lig şampiyonluğunu bir kere de Copa Sudamericana’yı kazanıp büyük bir işe imza atan Arjantinli teknik adam Jorge Sampaoli takımına presli, baskılı, hızlı ve atak futbolunu oynatmayı seven biri isim. Profesyonel seviyede futbol oynamamış olmasına rağmen futbol zekası üst düzeyde olan Sampaoli için birçok Avrupa kulübü başarılı teknik direktörün Dünya Kupası sonrası kapısını çalacak gibi duruyor.

Jorge Sampaoli was not impressed with Holland's tactics against his side

Jorge Sampaoli was not impressed with Holland's tactics against his side - PA Sport

Diziliş: 3-5-2

Muhtemel ilk 11: Bravo; Gary Medel, Jara, Gonzales; Isla, Vidal, Diaz, Silva, Aranguiz; Vargas, Alexis Sanchez

Chile

Brezilya’nın ev sahipliğinde 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası’nın kuraları çekildi. Ev sahibi ülkenin Bahia şehrinde yapılan kura çekimi sonucunda oluşan gruplar ve maç programları şöyle:

A Grubu: Brezilya, Hırvatistan, Meksika, Kamerun

12 Haziran - 23:00/ Brezilya - Hırvatistan (Sao Paulo) (3-1)

13 Haziran - 19:00/ Meksika - Kamerun (Natal)

17 Haziran - 22:00/ Brezilya - Meksika (Fortaleza)

18 Haziran - 01:00/ Kamerun - Hırvatistan (Manaus)

23 Haziran - 23:00/ Hırvatistan - Meksika (Recife)

23 Haziran - 23:00/ Kamerun - Brezilya (Brasilia)

B Grubu: İspanya, Hollanda, Şili, Avustralya

13 Haziran - 22:00/ İspanya - Hollanda (Salvador)

13 Haziran - 01:00/ Şili - Avustralya (Cuiaba)

18 Haziran - 19:00/ Avustralya - Hollanda (Porto Alegre)

18 Haziran - 22:00/ İspanya - Şili (Rio De Janeiro)

23 Haziran - 19:00/ Avustralya - İspanya (Curitiba)

23 Haziran - 19:00/ Hollanda - Şili (Sao Paulo)

C Grubu: Kolombiya, Yunanistan, Fildişi Sahili, Japonya

14 Haziran - 19:00/ Kolombiya - Yunanistan (Belo Horizonte)

14 Haziran - 04:00/ Fildişi Sahili - Japonya (Recife)

19 Haziran - 19:00/ Kolombiya - Fildişi Sahili (Brasilia)

19 Haziran - 01:00/ Japonya - Yunanistan (Natal)

24 Haziran - 23:00/ Japonya - Kolombiya (Cuiaba)

24 Haziran - 23:00/ Yunanistan - Fildişi Sahili (Fortaleza)

D Grubu: Uruguay, Kosta Rika, İngiltere, İtalya

14 Haziran - 22:00/ Uruguay - Kosta Rika (Fortaleza)

14 Haziran - 01:00/ İngiltere - İtalya (Manaus)

19 Haziran - 22:00/ Uruguay - İngiltere (Sao Paulo)

20 Haziran - 19:00/ İtalya - Kosta Rika (Recife)

24 Haziran - 19:00/ İtalya - Uruguay (Natal)

24 Haziran - 19:00/ Kosta Rika - İngiltere (Belo Horizonte)

E Grubu: İsviçre, Ekvador, Fransa, Honduras

15 Haziran - 19:00/ İsviçre - Ekvador (Brasilia)

15 Haziran - 22:00/ Fransa - Honduras (Porto Alegre)

20 Haziran - 22:00/ İsviçre - Fransa (Salvador)

20 Haziran - 01:00/ Honduras - Ekvador (Curitiba)

25 Haziran - 23:00/ Honduras - İsviçre (Manaus)

25 Haziran - 23:00/ Ekvador - Fransa (Rio De Janeiro)

F Grubu: Arjantin, Bosna-Hersek, İran, Nijerya

15 Haziran - 01:00/ Arjantin - Bosna Hersek (Rio De Janeiro)

16 Haziran - 22:00/ İran - Nijerya (Curitiba)

21 Haziran - 19:00/ Arjantin - İran (Belo Horizonte)

21 Haziran - 01:00/ Nijerya - Bosna Hersek (Cuiaba)

25 Haziran - 19:00/ Nijerya - Arjantin (Porto Alegre)

25 Haziran - 19:00/ Bosna Hersek - İran (Salvador)

G Grubu: Almanya, Portekiz, Gana, ABD

16 Haziran - 19:00/ Almanya - Portekiz (Salvador)

16 Haziran - 01:00/ Gana - ABD (Natal)

21 Haziran - 22:00/ Almanya - Gana (Fortaleza)

22 Haziran - 01:00/ ABD - Portekiz (Manaus)

26 Haziran - 19:00/ ABD - Almanya (Recife)

26 Haziran - 19:00/ Portekiz - Gana (Brasilia)

H Grubu: Belçika, Cezayir, Rusya, Güney Kore

17 Haziran - 19:00/ Belçika - Cezayir (Belo Horizonte)

17 Haziran - 01:00/ Rusya - Güney Kore (Cuiaba)

22 Haziran - 19:00/ Belçika - Rusya (Rio De Janeiro)

22 Haziran - 22:00/ Güney Kore - Cezayir (Porto Alegre)

26 Haziran - 23:00/ Güney Kore - Belçika (Sao Paulo)

26 Haziran - 23:00/ Cezayir - Rusya (Curitiba)

12 Haziran'da başlayacak olan Dünya Kupası'nda grup sürecinin heyecanını turnuva başlamadan önce Eurosport.com Türkiye aracılığı ile yaşayın.

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası öncesinde tüm takımların kadroları belli oldu. Birçok sürprizi de içinde barındıran bu kadro kararlarından sonra grup sürecinde nasıl sonuçlar geleceği tam bir muamma. Eurosport.com Türkiye editörleri de, bu noktada 8 grubun nabzını, takımların kilit oyuncularını, artıları ve eksileri sizin için masaya yatırdı. Ayrıca her gruptaki takımlara özel sayfalara da aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu sayfalarda takımlara dair son haberler, kadro değişiklikleri ve istatistiklere ulaşabilirsiniz.

GRUPLARIN ANALİZLERİNİ OKUMAK İÇİN BAŞLIKLARA TIKLAYIN

A GRUBU: BREZİLYA ÇOK RAHAT

Dünya Kupası öncesi, turnuvanın favorilerinden ev sahibi Brezilya'nın yer aldığı A Grubu'nu Eurosport.com Türkiye editörlerinden Meriç Gürsoy analiz etti. Brezilya takım sayfası

B GRUBU: İSPANYA HOLLANDA FİNALİ BU KEZ GRUP SÜRECİNDE

İspanya ve Hollanda gibi şampiyonluk adaylarının da yer aldığı B Grubu'nu Alphan Doğualp analiz etti. İspanya takım sayfası

C GRUBU: DROGBALI FİLDİŞİ ÜST TURA ÇIKABİLECEK Mİ?

Kolombiya ve Fildişi Sahili gibi takımların yer aldığı C Grubu'nu analizi. Burak Saygı tarafından... Kolombiya takım sayfası

D GRUBU: URUGUAY, AVRUPA DEVLERİ İTALYA VE İNGİLTERE'YE KARŞI

Uruguay, İtalya ve İngiltere gibi son derece iddialı takımların yer aldığı D Grubu'nu Mustafa Göksel'in kaleminden inceleyin.

E GRUBU: RİBERY'NİN YOKLUĞUNA RAĞMEN FRANSA MUTLAK FAVORİ

Fransa'nın mutlak favori olarak yer aldığı E Grubu'nu Alphan Doğualp analiz etti. Ribery'nin eksikliği etkiler mi

F GRUBU: ARJANTİN'E RAKİP YOK

Messili Arjantin'in yer aldığı, Bosna Hersek ve Nijerya'nın ikinciliği zorladığı F Grubu'nun nabzını Burak Saygı'nın yazısı ile tutun.

G GRUBU: ALMANYA İLE PORTEKİZ'İN LİDERLİK SAVAŞI/ ARADAN SIYRILAN OLUR MU?

Almanya ve Portekiz gibi favorilerin yer aldığı G Grubu'nu Eurosport.com Türkiye editörlerinden Cem Koparan analiz etti.

H GRUBU: HAZARDLI BELÇİKA, GRUBUNDA TEK FAVORİ

Kupanın gizli favorisi Belçika'nın yer aldığı H Grubu'nun detaylı araştırmasını Uğur Aktan yazdı. Belçika takım sayfası

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Brezilya'da Düzenlenecek 2014 Dünya Kupası Grupları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement