Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık" - Son Dakika
Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık"

- Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık" "Yurtlar sürecini de analiz, plan ve uygulama olarak üç temel başlıkta inceliyoruz" Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt başvuru sonuçlarının...

07.09.2022 22:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık"

"Yurtlar sürecini de analiz, plan ve uygulama olarak üç temel başlıkta inceliyoruz"

ANKARA - Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt başvuru sonuçlarının birinci fazda yüzde 80 oranında karşılandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, GSB Site Yurdu içinde bulunan Yurt Koordinasyon Merkezi'nde 2022-2023 GSB Yurt başvuru sonuçlarının birinci fazda yerleştirme oranın yüzde 80 olduğunu açıkladı. Toplantıya ayrıca dijital ortamda 80 Spor İl Müdürü katıldı.

"Yurtlar sürecini de analiz, plan ve uygulama olarak üç temel başlıkta inceliyoruz"

Yurt başvuru süreçlerini 'analiz, plan ve uygulama' olarak 3 ana başlıkta ele aldıklarını belirten Kasapoğlu, uygulama noktasında öğrenci yerleştirme işleminin fazlara ayrıldığını belirterek, "Bakanlık olarak tüm çalışmalarımızı veri odaklı bir şekilde tamamı ile bir sistem yaklaşımı ile ele alıyoruz. Yurtlar sürecini de analiz, plan ve uygulama olarak üç temel başlıkta inceliyoruz. Uygulama aşamasına geçildiğinde ise bu çalışmalarımızı fazlara ayırdık. Bugün birinci faz sonuçlarını açıklayacağım. Temel amacımız, üniversite gençliğini onların yurtlara yerleşim sürecini en akıcı şekilde, en verimli, güçlü bir koordinasyon ile gerçekleştirmek. Öncelikle tüm başvuruların tamamı objektif bir şekilde ve dijital ortamda hazırlandığını ifade etmek isterim" diye konuştu.

Başvurular 12 kamu kurumun dijital altyapı verisinden analiz edildi

Başvuru sürecinde 12 kamu kurumundan öğrencilerin bilgilerinin analiz edildiğini aktaran Bakan Kasapoğlu, "Biliyorsunuz yeni eğitim öğretim yılı için başvuruları başlattık. Bunun için 12 kamu kurumu tarafından, ÖSYM, YÖK, SGK, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, YTB ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan dijital olarak teyit edilen altyapı ile analiz edildi. Başvurusu geçerli sayılan öğrencilerimiz, gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda objektif bir şekilde tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Oluşan sıralama ile öğrencilerin okullarına en yakın bakanlık yurdundan başlamak sureti ile sırayla yerleştirmelerin gerçekleştiğini kaydeden Kasapoğlu, yerleştirme aşamalarını bölümlere ayırarak, okulların açılış tarihleri, üniversiteye ilk kez başlayacak öğrencilerin şehre geliş durumları özellikle değerlendirildiğini söyledi.

"Birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık"

Birinci fazda toplam yurt başvurularının yüzde 80'ini başarı ile yurtlara yerleştirildiğini dile getiren Bakan Kasapoğlu, "Yıllık bazda en fazla talebi almış olmamıza rağmen tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Ülke olarak birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık. Türkiye'nin sağladığı yurt faaliyetlerinin dünyada eşi benzeri olmadığını biliyoruz, İspanya konaklama talebinin yüzde 6'sını, İngiltere yüzde 24'ünü, Almanya yüzde 11'ini, ABD yüzde 12'sini, Fransa ise yüzde 15'ini karşılıyor. Biz, yüzde 80'lik bir karşılama oranı ile hem de birinci fazda bu rekoru gerçekleştirdik" dedi.

İlk fazda 41 il tamamı ile yerleşimini bittiğini, 20'ye yakın ilde de ikinci faz yerleşimlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Kasapoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"41 şehirde ikinci faz uygulamasına geçmeyeceğiz. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muğla, Niğde, Sinop, Sivas, Siirt, Uşak, Trabzon, Yozgat, Çorum, Şanlıurfa, Van ve Şırnak olmak üzere 41 il merkezimizde tüm başvuran öğrencileri yerleştirdik. 20'ye yakın ilimizde de bu yerleşimi ikinci faz sürecinde tamamlamak üzereyiz. Bunların dışında 10 ilimizde erkek ve 4 ilimizde kız öğrencilerin tamamı yurtlara yerleştirildiler."

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Birinci fazda yüzde 80\'lik karşılama oranına imza attık"
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: 'Birinci fazda yüzde 80'lik karşılama oranına imza attık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacak.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.


Advertisement