Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Dha Yurt Bülteni - 10

Sapadere yangını tamamen kontrol altındaAntalya'nın Alanya İlçesi'nde dün sabah Sapadere Kanyonu'nda ormanlık alanda çıkan yangın, tamamen kontrol altına alındı.

01.07.2017 16:20

Sapadere yangını tamamen kontrol altında

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde dün sabah Sapadere Kanyonu'nda ormanlık alanda çıkan yangın, tamamen kontrol altına alındı. Yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek Beldibi, Fakırcalı, Başköy ve Gazipaşa sınırındaki Yeniköy'e yayılan yangına gece boyunca çevre il ve ilçelerden gelen uçak, helikopter, arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildi. Yangınlara havadan ve karadan müdahale gece boyu ve bugün de devam etti. Çalışmalar sırasında aralarında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, Alanya Devlet Hastanesinde ayakta tedavi edildi. Bölgede, rüzgarın şiddetiyle büyüyen yangın nedeniyle bir mahalle tamamen boşaltıldı, 10'a yakın ev zarar gördü. Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde çıkan yangınlar da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ilçenin farklı bölgelerinde gün içinde yangınlar çıktığını, bunlara anında müdahale edildiğini söyledi. Sapadere Mahallesi'ndeki yangının da kontrol altına alındığını kaydeden Başkan Yücel, "Yer yer küçük yangınlar var. Onlar da kontrol altında. Sıcak havadan ve rüzgardan dolayı yangının yeniden büyüme ve yayılma durumu var. Ekiplerimiz bölgelerde hazır bekliyor" dedi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Sapadere'deki yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, soğutma çalışmasının ardından hasar tespitine başlanacağını belirtti. Vali Karaloğlu, "Güvenlik birimlerimizin yapacakları araştırmalar neticesinde yangının çıkış nedeni tespit edilecek" dedi.

YANGIN ALANINDA İNCELEME

Yangının kontrol altına alınmasından sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk bölgede incelemelerde bulundu. Türel ve Türk, Karadeniz'i andıran bölgede ilk olarak yangından etkilenen yerleşim yerlerini helikopterle havadan inceledi.

30 Haziran günü çıkan yangının özellikle meteorolojik verilerin kötü olması nedeniyle 6 mahallede etkili olduğunu belirten Mustafa Türk, Orman Genel Müdürlüğü çok hassas davrandığı için yangının çıktığı gün yaklaşık 70 arazöz, 13 su tankeri, 17 ilk müdahale aracı, 35 orman mühendisi, 8 helikopter, 4 uçak, 6 dozer gönderdiğini söyledi.

Yangının kısa sürede kontrol altına alındığını anlatan Türk, "Tabi burada gönül isterdi ki bu kadar alan yanmasın ama maalesef hava çok kötüydü. Nemin yüzde 20'ler civarında olması, yaklaşık 50 kilometre hızla esen rüzgar, orman yangını açısından çok kritik bir havaydı. Can siperane bir mücadeleyle bugün öğleye doğru kontrol altına alındı. Birkaç noktada duman tütüyor. Hava ve kara araçlarımızla müdahale devam ediyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Orman Bölge Müdürü Mustaf Türk'ün açıklaması

-İtfaiyeden detay görüntü

-Yanan alanlardan detay görüntü

-Yanan evden detay görüntü

-Helikopterlerin sogutma çalışmaları

-Gece yangından çekilen görüntü

Haber: Mehmet ÇINAR- Tolga YILDIRIM-  Kamera: Emrah GÜL/ALANYA(Antalya),

=======================================================================

Sivas'ta '2 Temmuz' alarmı

SİVAS Olayları'nın 24'üncü yıl dönümü nedeniyle yarın kentte düzenlenecek anma etkinlikleri öncesi güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkartıldı. Kente giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Yarınki programda 3 bin polisin görev alacağı öğrenildi.

2 Temmuz 1993'te Sivas'taki Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri'ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın, 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere toplam 37 kişinin öldüğü olayların 24'üncü yıl dönümü kapsamında yarın yapılacak anma programı için kentte güvenlik önlemleri artırıldı. Anma etkinlikleri sırasında herhangi bir olay yaşanmaması için polis ekipleri alarma geçirildi. Kentin giriş güzergahlarında bulunan yollarda İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, özel harekat polisleri ve trafik ekipleri tarafından araçlar durdurularak sürücü ve yolcuların kimlikleri sorgulandı. Polis ekipleri ayrıca durdukları araçlarda arama yaptı. Öte yandan bugün saat 18.00 itibariyle yarınki yürüyüş güzergahındaki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapatılarak araç parkına izin verilmeyecek. Anma etkinliği kapsamında, yürüyüşün yapılacağı güzergahın başlangıcı olan Seyrantepe, Fidanlık, Yeditepe, Mehmet Akif Ersoy, Hikmet Boran, Mevlana ve Atatürk Caddeleri ile Seyrantepe Kavşağı, Afyon Sokak, Bankalar Caddesi, Ali Ağa Cami Sokak, Orduevi önü, Bekir Sami Kunduk Caddesi ve bu sokaklara açılan yollara araç park edilmeyecek. Park edilen araçlar ise güvenlik tedbiri kapsamında trafik ekipleri tarafından otoparka çekilecek. Güzergah üzerindeki geçiş noktaları ile otel civarında ise yaklaşık 3 bin polis görev alacak. Yaklaşık 15 ilden takviye polis ekipleri kentte görevlendirilecek.

ÖNCE VALİLİK, SONRA GRUPLAR

Kentteki anma etkinlikleri sabah saatlerinde 2 ayrı grup şeklinde gerçekleştirilecek. Önceki yıllarda olduğu gibi kentte Vali Davut Gül öncülüğündeki protokol üyeleri eski Madımak Oteli, bugünkü adıyla Sivas Bilim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek, olayda ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bırakarak açıklama yapacak. Alevi Dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının anma programına katılacak gruplar ise Seyrantepe Mahallesi'nde toplandıktan sonra, Mevlana Caddesi üzerinden yürüyerek kent meydanını takiben eski Madımak Oteli'nin bulunduğu Eski Belediye Sokak önüne gelecek. Burada anma programı gerçekleştirilecek. Anma programına, yurt içi ve yurt dışından, özellikle de büyük şehirlerden binlerce kişinin kente gelerek katılması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kent girişlerindeki uygulama noktaları

-Ekiplerin görüntüleri

-Araçların durdurularak aranması

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS,

=======================================================================

TIR dorsesinde havasız kalan kaçaklardan 1'i öldü

EDİRNE'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yapmak için gelen bir TIR'ın dorsesinde yapılan aramada havasız kalan bir 7 kaçaktan biri ölürken, diğerleri baygın olarak bulundu.

Kapıkule Sınır Kapısı'na dün Bulgaristan'a çıkış yapmak üzerne gelen bir TIR'da, Trakya Gümrük Muhafaza Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri şüphe üzerine arama yaptı. TIR'ın dorse kısmındaki aramada içinde Pakistan ve Afgaristanlı 7 kaçak havasızlıktan bayılmış halde bulundu. Yapılan incelemede 40 yaşlarında bir erkek kaçağın ise havasız kalarak öldüğü belirlendi. Baygın bulunan kaçaklar ambulanslarla Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavileri tamamlanan 5 kaçak taburcu edilerken, birinin tedavisi devam ediyor.

Yetkililer, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Haber: Ali Can ZERAY/EDİRNE, -

NOT: Kapıkule ve hastaneden görüntü geçilecek

===================================

Minibüs ile kamyon çarpıştı: 13 yaralı

ŞANLIURFA'da, yolcu minibüsü ile belediyeye ait kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 13 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Şanlıurfa- Akçakale karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Kıbrıs'tan Şanlıurfa'ya gelen turistleri taşıdığı belirtilen 06 ZPU 97 plakalı yolcu minibüsü, Konuklu Mahallesi yakınlarında Büyükşehir Belediyesi'ne ait 63 UB 119  plakalı hafriyat kamyonuyla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle minibüs aydınlatma direğine çarparak devrildi. Kazada minibüste bulunan 13 kişi hafif yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. 'Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Kaza yerinde incelemede bulunan ekipler

Kaza karışan minibüsün çekiciye yüklenmesi

Acil serviste tedaviye alınan yaralılar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK/ ŞANLIURFA,

=======================================

Sıcaktan bunalan Muğlalılar denize koştu

MUĞLA'da, Afrika sıcak hava dalgasının etkisiyle mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak hava halkı bunalttı. İl merkezine en yakın Akyaka Plajı başta olmak üzere kıyılar dolup taştı.

Ülke genelinde normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Muğla'nın yerlisi ile kentte tatil yapanları bunalttı. Hava sıcaklığnın 45 dereceye ulaştığı kentte başta il merkeze en yakın plaj olarak bilinen 26 kilometre mesafedekti Akyaka Plajı doldu. Ne kumsalda boş şezlong ne de denizde yüzecek alan kaldı. Yüzerek serinleyenlerin yanı sıra gölge altında denizi izleyenler de sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Akyaka Plajından değişik görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SARIİPEK/MARMARİS(Muğla),

=============================================

Akseki'de Dağ Koşusu tamamlandı

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Aroma Akseki Dağ Koşusu tamamlandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun (TAF) Aroma AŞ işbirliğiyle düzenlediği 10'uncu Aroma Akseki Dağ Koşusu Cumhuriyet Meydanı'nda Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır'ın verdiği startla başladı. Koşuya 36 ilden 164 sporcu katıldı.

Kaymakam Muhammed Emin Nasır, şampiyona öncesinde yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen Akseki Aroma Dağ Koşusu'nun ilçe için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Nasır, "Dağ koşuları için coğrafi ve doğal yapısıyla Akseki biçilmiş kaftandır. Bu koşuda dereceye girerek dünya dağ koşularına katılacak sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Bu sporcularımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Avrupa'da bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşı'mızı dinletecek" dedi.

Avrupa Atletizm Birliği Dağ Koşuları Komisyonu Üyesi Hasan Babaç, ilk dört dereceye giren sporcuların 30 Temmuz'da İtalya'da düzenlenecek 34'üncü Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağını anlattı.

Aroma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk, yıllarca voleybol liglerine yaptıkları sponsorluğun yanında Akseki Dağ Koşusu'na da destek verdiklerini kaydetti. Duruk, "Ülkemizde Akseki Dağ Koşusu gibi organizasyonların büyümesi, değerli sporcuların yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarla birlikte Aroma Akseki Dağ Koşusu'nun bir marka olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bitlis'ten Akseki Dağ Koşusu'na katılarak büyük erkekler kategorisinde birinci olan Ferhat Bozkurt, "Bugün büyük erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldum. Daha önce 2015 yılında dünya gençler şampiyonu oldum. 2016 yılında Avrupa gençler şampiyonu olmuştum. 30 Temmuz'da İtalya'da yapılacak olan şampiyonada ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim. Kendime sonsuz güvenim var. Bana destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Ağrı'dan yarışmaya katılan ve büyük kadınlarda birinci olan Yayla Kılıç da şöyle dedi:

"30 Temmuz'da yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu'na katılmayı hak ettim. Sıcaklıkla birlikte yarışma da oldukça zorlandı. Parkur çok güzeldi. Organizasyon çok güzeldi. Daha önceleri Türkiye şampiyonluklarım. Balkan ikinciliğim ve üçüncülüklerim var. Organizasyona destek veren herkese teşekkür ediyorum. Akseki'deki hedefim birinci olmaktı. Hedefime ulaşıp milli olmanın mutluluğunu yaşıyorum."

10'uncu Aroma Akseki Dağ Koşusu genç kadınlar kategorisinde Bahar Atalay birinci, Selma İsot ikinci, Eylem Gür üçüncü, Rahime Gür dördüncü, genç erkeklerde Nurkan Dağtekin birinci, Abdulselam Bingöl ikinci, Ahmet Alkaroğlu üçüncü, İslam Adli dördüncü, büyük kadınlarda Yayla Kılıç birinci, Nursel Karakaş ikinci, Zuhal Kaya üçüncü, Halime Karakoyun dördüncü, büyük erkeklerde Ferhat Bozkurt birinci, Ramazan Karagöz ikinci, Osman Çelik üçüncü, Ömer Alkanoğlu dördüncü oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Startın verilmesi

Dağ koşusu görüntüleri

Kadınlar birincisi Yayla Kılıç'ın açıklaması

Büyük erkekler birincisi Ferhat Bozkurt'un açıklaması

Federasyon yetkilisi Hasan Babac'ın konuşması

Koşudan görüntüler

HABER- KAMERA: Adem ÇETİN/AKSEKİ (Antalya),

=============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement