Fikret Orman: Galatasaray, Ankaragücü Maçıyla Şampiyonluğumuzu Elimizden Aldı - Son Dakika
Spor

Fikret Orman: Galatasaray, Ankaragücü Maçıyla Şampiyonluğumuzu Elimizden Aldı

Beşiktaş Başkanı Orman, "Hak etmediğimiz şekilde elimizden alınan şampiyonluklar bize acı verdi. Galatasaray'ın 8-0'lık Ankaragücü maçı da buna bir örnektir." dedi.

29.03.2016 01:07  Güncelleme: 01:13

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, katıldığı televizyon programında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Siyah Beyazlı kulübün başkanı ezerli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray'a atıfta bulunarak yönetim olarak bugünlere nasıl geldiklerini anlattı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları;

"Galatasaray Kulübü Başkanının tutumu hakkında bir şey diyemem. Dursun beyi seviyoruz. O yüzden yorum yapmak istemiyorum. Beşiktaş bu konuda tarafsız. Bizimde 2 maçımız erteledi. Federasyon günleri koydu. Burada muhattap TFF'dir. Hayırlısı olsun. Herkes bir hesap yapıyor da Allah'ında bir hesabı var. "

"ERTELENEN MAÇLARDAN KORKMADIM"

"Ertelenen maçlardan korkmadım. Bir hayır vardır derim. Belki bu maçları oynasaydık önemli oyuncularımız sakatlanmış olacaktı. Kim bilebilir ki? O yüzden bakış açım böyledir."

"FENERBAHÇE'NİN PUAN KAYBETMESİNİ İSTERİZ"

"Biz Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini isteriz. Beşiktaş şuanda Fenerbahçe ile şampiyonluk yolunda. Galatasaray ile yarışta olsaydık onun tarafında olurduk. Genel itibari ile Beşiktaş kendi maçları ve galibiyetleri ile sevinmeli. Biz puan farkı ile öndeyiz. Maçlarımızı kazandığımız sürece kimin ne yaptığı önemli değil. Bizim tek derbi maçımız Galatasaray kaldı." dedi.

"KONYA FUTBOL ŞEHRİ OLDU"

"Biz spor adamıyız. Ortak menfaatlerimiz var. Kulüpler Birliği Göksel başkan ile birlikte iyi çalışmaya başladı. Beraber maç seyrediyoruz. Geçen Güntekin başkan ile beraber maç seyrettik. Öküzün arkasında buzağı aranmamalı. Benim kupa ile alakalı temennim yok, lig ile alakalı var. Konyaspor'un kupayı almasını isterim. Stadyumları güzel. Konya futbol şehri oldu. Benimki sadece bir temenni."

"GALATASARAY'IN UEFA CEZASINI ÇEKEBİLMESİ İÇİN..."

"Galatasaray UEFA cezasını çekebilmesi için UEFA hakkını kazanmalı. Kazanmadığı takdirde çekmeyecektir."

"SEMPATİK BİR CAMİAYIZ"

"Beşiktaş olarak kulüplere sempatik bir camiayızdır. Beşiktaş yönetiminin böyle olduğunu düşünüyorum. Ben 4 seneyi doldurdum. Bu 4 sene içerisinde hiç bir stat da en ufak bir terbiyesizlik ile karşı karşıya kalmadık. Herkesten büyük ilgi gördük. Küfür yemedik. Kol kola dediğiniz şeyi biz yapıyoruz. Esas önemli olan oyuncuların vermesi. Oyuncular sonucu belirlediği sürece sıkıntı yok"

"ARAMIZDA SEVGİ VARDIR"

"Güntekin Gencer benim yakın dostumdur. Benden yanak aldığını hatırlamıyorum. Önemli olan olaya bakış açısıdır. Negatif bakarsan kötü şeyler görürsün. Beşiktaşlıların içerisinde böyle bir şey var. Unutmamak lazım ki Beşiktaş bizim geldiğimiz dönemden sonra bir çok şey ile mücadele ediyoruz. Biz menfaat çeteleri ile uğraştık. Bunun internet, tribün ve kişisel ayakları var. Benim Beşiktaş taraftarı ile aram inanılmaz iyidir. Aramızda sevgi vardır"

"KİMSEYE BEDAVA KOMBİNE VERMEDİM"

"Çarşı ile soğukluğum yoktur. Beşiktaş'ta kimseye bedava kombine vermedim. Zaten Vodafone Arena'da bunların yapılması imkansız. Kimin nerede olacağını bilmiyorum. Kim nerde parasını ödeyip aldıysa orada olacaktır. Çarşı grubunun nerede olacağını bilmiyorum"

"BEŞİKTAŞ HALKIN TAKIMIDIR VE ÖYLE KALACAK"

"Bir yerden lafı cımbızla çekip, insanlara karşı örgütlemek doğru şey değildir. Dolmabahçe Saray'ının yanında saray yapıyoruz. Beşiktaş Kulübü'nün kuruluşuna bakın. Cumhurbaşkanımızın şuanda kullandığı köşk, Abdülhamit'in çalışma yeri.Kökleri böyle gelen bir kurumken bizde bir saray yapıyoruz. Beşiktaş'ın Halk kulübü olmadığının manasına gelmez. Halk bizleriz. Benim kendi gençliğime baktığımız zaman ben tribünden gelme birisiyim. Hayatım oradan geçti. Beşiktaş halkın takımıdır ve öyle kalacak. Mütevazilik, halkın içerisinde olmak bizim içimizde olan şeyler"

"BU SENE O SENE DİYELİM"

"Kulüpçülük çok şey öğretmedi. Çünkü ben içinden geliyorum. Babam eski yönetici olduğu için Beşiktaş'ın her noktasında bulundum. Beşiktaş'ın zorluklarını görmüşümdür. Beşiktaş içerisinde eğitilerek geldim. Yöneticilik, tesislerini yaptım. Hazırlıklıydım. Herhangi bir pişmanlığım yok. Filmi geriye saysak yine başkan adayı olurdum. Beşiktaşlı taraftarların duasını almak ve Beşiktaş'a iyi hizmet etmek bizi buralara getiriyor. Artık bir sayfayı çevireceğiz. Bu sene o sene diyelim"

"BU STAT 50-60 SENE YAPILMAYACAK"

"Bana haz verecek tek şey şudur. Ben Beşiktaş'a iyi hizmet edebilmek için başkan oldum. Benim açımdan en önemli şey, Vodafone Arena'ya Avrupa Kupası gelmesidir. 3-4 sene domine edilmiş şampiyonluk yaşamak istiyorum. Bu stat 50-60 sene yapılmayacak. Biz bu statları şampiyon olmak için yapıyoruz. "

"ŞİKE VE TEŞVİK İLE ŞAMPİYONLUĞUMUZ ALINDI"

"Beşiktaş çok şampiyonluklar kaybetti ve o dönemlerde de ispat edilemeyen teşvik primleri oldu. Aziz Yıldırım da verdiği örnekler vardı. Onlar Beşiktaş maçları. Hediyeler verildiği rivayet edilir. Ahlaki olarak bunlar her zaman suçtur. Birilerine şike yapmak suçtur. İlla hapse girmeye gerek yok. Bu yüzden Beşiktaş için şerefli ikincilikler daha önemlidir. Bizim iki efsane başkanımız var biri Baba Hakkı, diğeri Şeref Bey. Şerefinle oyna Hakkınla kazan mottosunu yarattık. Bu sayede bir kültürü yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bu sözler tüm tesislerimizde yer alır."

"8-0'LIK ANKARAGÜCÜ-G.SARAY MAÇI…"

"Şampiyonluklar geldi geldi, elimizden gitti. Hak etmediğimiz şekilde elimizden alındığını düşünüyorum ve bu bize çok acı verdi. Galatasaray'ın 8-0'lık Ankaragücü maçı da buna bir örnektir. Ama polemik yaratmak istemiyorum, bunlar geride kaldı. Şu anda bir camia ile karşı karşıya kalmak istemiyorum. Bunlar çok tartışıldı, kamuoyunun bildiği şeyler."

"BİZİM GIPTAMIZ, TAPTIĞIMIZ ARMAMIZDIR"

"Beşiktaşlıların farklı bir bakış açısı vardır. Beşiktaş şampiyon olmadığı sürede taraftar kitlesini en çok arttıran kulüptür. Şampiyon olamadığımız dönemde de 40.000 kişiye oynanıyordu. Belki bundan 10-15 sene sonra bizim şampiyonluğumuz daha fazla olacak. Bizim çocukluk dönemimizde Chelsea, M.City takımlarının adı yoktu. Şimdi onlar konuşuluyor. Bizim gıptamız taptığımız armamızdır. Biz farklı olduğumuzu düşünürüz. Beşiktaşlılık sıradan değil farklılıktır. Her şeyin ilkini biz yaparız. Beşiktaş ile Fenerbahçe, Beşiktaş ile Trabzonspor aramızda sempati var. Bursaspor ile aramız çok iyidir. Bursa'da yolda yürüyemiyoruz. Resimler çektiriyoruz. Başkanım bu akşam sizi yeneceğiz diyorlar. Sohbetler ediyoruz"

"BAŞKA BİR CAMİA İLE ALAKALI AÇIKLAMA YAPMAYIZ"

"Biz hiç bir şekilde başka bir camia ile alakalı açıklama yapmayız. Geçen gün dedim ki; mali durumumuzu anlatırken buraya gelene kadar Beşiktaş'ı yönettiğimiz dönemler içerisindeki ahlaki yönetmemizi anlatmaya çalıştım. Stadımızı yaparken alacaklardan dolayı inşaatın durduğunu kimse göremedi. Galatasaray camiası bu konuda biraz üstüne alınmış. Alakası yoktu. Kayyuma mı gidilecek denilen Beşiktaş'ta bu stadı kendi paramız ile yapabilmek bizim açımızdan gurur verici bir şeydir."

"CUMHURBAŞKANIMIZIN TOPLANTISINA..."

"Cumhurbaşkanımızın toplantısına asla 2.başkanımı göndermezdim. Aziz Yıldırım belki seyahatte olabilir. Kimseyi haksız yere koymak istemem. Ben İstanbul'daydım. Eğer ki o kısa süreç içerisinde ben yurt dışında olsaydım o zaman ikinci başkanımız katılırdı. Program 1-2 günde ortaya çıktı"

"AMERİKA'YI BİR DAHA KEŞFETMENİN ANLAMI YOK"

"Biz göreve geldikten 1 sene sonra Tüzük Tadil yaptık ve Başkanlık görevi 9 yıl ile sınırlıdır. Bunu şunun için yaptık. Gelen gitmesini bilecek. Gelen gitmesini bilirse, birilerini yetiştirir. Daha iyi şeyler olabilmesi için alttan bir nesil yetiştirir. Sonradan bu koltuklardan ayrılmamak için kuruma zarar veriliyor. Amerika'yı bir daha keşfetmenin anlamı yok. "

"ARTIK BASKETBOL VE AMATÖR ŞUBELERE YÖNELECEĞİZ"

"Beşiktaş'ı aldığımızda kulüp kötü durumdaydı ama geldiğimizde en iyi giden şey basketbol takımıydı, kupalar almıştık. Bizim önceliğimiz futbolu düzeltmek oldu. Bunları tamamladık. Artık basketbol ve amatör şubelere yöneleceğiz.. Biz yönetime geldiğimizde Ergin Ataman kafasına ayrılmayı koymuştu. Olanda hayır vardır."

"EZELİ RAKİPLERİMİZ OLMADAN..."

"Ezeli rakiplerimiz olmadan bu işin tadı yok. Aramızdaki rekabetin sahada olmasını, geri kalan alanlarda düşmanca tavrı doğru bulmuyorum" dedi.

"BEŞİKTAŞ BAŞKANI KENDİ TARAFTARINA EZİK DİYEBİLİR Mİ?"

"Çok konuştuğunuz zaman polemik konusu oluyor. Şuanda seçimlerimiz var. Toplantılara gidiyoruz, oralarda konuşmalarımızı alıyorlar ve gereksiz polemikler yaratılıyor. Beşiktaş başkanı kendi taraftarına ezik diyebilir mi? Yapmış olduğunuz lafı cımbızla alınıyor ve sosyal medyadan genç kardeşlerimiz kuruluyor. Bunlar nafile şeyler. Beşiktaşlılar aramdaki aşk inanılmazdır. Benimle beraber maça gelseniz, sokakta gezseniz bunu görürsünüz. Stat bitiyor, kamuoyundaki insanları da eski tanıyoruz. Programa gelmemizi istiyorlar. "

ARENA'NIN ZEMİNİ HAKKINDA AÇIKLAMA

"Yüzde 3 oranında sentetik çakılıyor. Kökün dibine çakıldığı için normal çim orayı sarıyor ve kopmuyor. Çime zarar veren krampon darbeleridir. Burada kesinlikle böyle bir şey olmayacak. Burası bittikten sonra Türkiye buna dönecektir."

"FERNANDES'İ SATMAM LAZIMDI"

"Artılarımız eksilerimizden çok daha fazla. Fernandes'i satmam lazımdı. Futbol takımında o dönem itibari ile tek star gibi gözüken Fernandes'tir. Satmadık ve oda son 1 sene top oynamadı. Fernandes gittikten sonra Beşiktaş takımı medyatik br şey olmadı. Quaresma inanılmaz derecede ailesine bağlı. Quaresma'daki değişimi gördüğümüz için tekrar geri aldık. Ricardo, Türkiye'ye gelirken Beşiktaş'ın üzerinde bir hava ile gelmiş. Beşiktaş'a da gelmek istememiş. ikinci gelişinde evime gelmek istiyorum dedi ve bende istedim. Konu Beşiktaş olunca hissi karar vermem. Taraftarımız ile aramızı düzeltmek için bu transferi yaptığımızı söyleyenler oluyor bunlar palavra."

SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASI

"Sadece Instagram kullanıyorum. Sosyal medya üzerinden küfür edenlere dava açıyoruz. Onlardan alacağım paralar ile okul yaptıracağım. Devamlı kazanıyoruz. İnsanlar birbirini eleştirebilir ama kimse kimseye küfür edemez. Küfür edebilecek insanın yüzüme de söylemesini beklerim. Maalesef bunlar olmuyor. "

"ŞU ANDA 32.000 KOMBİNE VAR"

"Türkiye'de futbol markası yavaşça yukarı çıkıyor. Vodafone Arena ile daha da yukarı çıkacak. Kulüpler Birliği Toplantısında kitleleri nasıl tribüne çekebiliriz bunu düşünmemiz gerektiğini söyledim. Vodafone Arena'da şuanda 32.000 kombine var. Beşiktaş 10 milyon Dolar senelik gelirden 60 milyon Dolar gelire geliyor"

ÜÇLÜ BİLET AÇIKLAMASI

"Bir karar verildiğinde beğenen yada beğenmeyen oluyor. Biletlere inanılmaz bir talep var. Bunun da kapasitesi var. Herkes bu tarihi günü görmek istiyor. Elimizde de bilet yok. Beşiktaş'ın da UEFA'ya vermiş olduğu sözler var. Gelir ve gider ayakları var. Bu paralar bizim kendi cebimize giren paralar değil ki. Kulübümüzde bunlarla beraber 3 senedir stadyum geliri olmadan oynuyoruz. Maç oynamak için cebimizden veriyoruz. Kulübümüzün durumu belli. Madem bu kadar talep var, Gökhan Sarı, Ahmet Nur Çebi ile oturduk ve 3lü satılmasına karar verdik. Sonradan 2 tane olay yaşadım. Ömer diye bir kardeşimiz bana mesaj atmış. Kendisini stada çağırdım ve karşı olma nedenlerini dinledim. Sonrada bir şey atladığımızı düşündüm. Adil olmamız gerektiğini düşündüm ve 3lü paketi satalım ve daha sonra maç maç satarız dedim. Biraz fiyatlar artacak. En son maç daha da pahalı olacak yada 3ünü beraber alacak. Oturduk ve karar verip, düzelttik. İnşallah insanlarda mutlu olurlar"

"FENERBAHÇE'NİN BRAGA'YI ELEMESİNİ İSTERDİM"

"Kimse aday olamazken biz aday olduk. Ortada böyle bir mali tablo varken stadı yaptık. Bütün bunları şampiyon olmak için yaptık. Burası bugünde gördüğünüz gibi akustik hesaplanarak yaptık. Oradan kolay kolay bir takım çıkamaz. Bunu karşı takımı etki altına almak için yaptık. UEFA kupasını getireceğiz. Bu en büyük hedefimiz. Neden olmasın? Geçen sene Sevilla ile Dnipro oynadı. Beşiktaş bütçesi, taraftarı, tutkusu ile hepsinden daha büyük kulüptür. Fenerbahçe'nin Braga'yı elemesini isterdim. Ülkenin çıtası ne kadar yukarı çıkarsa hep beraber çıkacak. Örnek teşkil edecek" dedi.

'-"BILIC'İ ÇOK SEVDİK..."

"Fenerbahçe maçında hakem katliamı olduğunu düşünüyorum. Ben inanılmaz derecede taraf bir hakemin maç yönettiğini düşünüyorum. Biz böyle şeylere alışığız. Fenerbahçe hazırlıksız yakalandı. Bizim son 4 maçımıza bakın. Bizim maçlarda hata yapıyorlar. Geçen sene stadımız olsaydı şampiyon olurduk. Liverpool maçını kazanıp, bir üst tura geçince Beşiktaş teknik direktörü ve oyuncuları şampiyon olduğumuzu düşündü. O maçtan sonra takım aşağı düştü. Bilic'i çok sevdik ve hala onunla görüşüyorum. İnşallah bir gün tekrar Beşiktaş'a hoca olarak gelir. Benim dönemimde olmayabilir ama benden sonra olabilir"

"KIRILDIĞIM ŞEYLER OLDU"

"Kırıldığım şeyler oldu. O dönemdeki yöneticilere statlar verilmediği için kırgınlıklarım var. Fenerbahçe ayda 1 maç bizde, 1 maç Galatasaray'da oynayın dedi. Aziz Yıldırım veririz ama Galatasaray vermez dedi. Hakikaten öyle oldu. Osmanlıspor sahasında olmaktansa şehir içinde oynamak çok daha iyi olurdu. Olimpiyat Stadı gibi bir yerde futboldan soğuyorsunuz"

"OLİMPİYAT STADI'NIN YANINA..."

"Olimpiyat Stadı'nın yanına spor lisesi yapılmalı ve çocuklar kullanmalı"

"RAHMİ BEY DESTEK OLMUŞTUR"

"Vodafone önemli bir sponsor. M.United'ın sponsoru. Beşiktaş'a da önemli derecede ücretler ödeniyor. Vodafone'nun sponsorumuz olmasından büyük keyif alıyoruz. Vodafone'nun mutlu olmasından ben ayriyetten mutlu oluyorum. Beko, Kalde'nin de mutlu olmasından mutluyum. Rahmi bey Beşiktaş'a destek olmuştur. Benle ve kurumumla ilişkisi çok iyidir."

SPONSPORLUK AÇIKLAMASI

"Bütün rakiplerimizden daha fazla sponsorluk geliri elde ediyoruz. Futbol takımının senelik sponsor geliri 40 milyon Dolar'ı aşmıştır. Bir dahaki sene Vodafone Arena'nın isim hakkı haricinde 50 milyon Dolar olacaktır. Divan ile anlaşmamızda garantileri var. 15 senelik bir kontrat yaptık ve ciro üzerinden pay alıyoruz. 2017'de Beşiktaş'ın yayın geliri 50-60 milyon Dolar olur. 330 milyon Dolar borcumuz var. Bu borç hızlı bir şekilde aşağı inecektir. Seçim sürecinde bunları anlatacağım. Bizim borcumuz rakipler gibi değil. Avansları borç olarak gösteriyoruz. Kombine satmışız, onlar borçta gözükür. Eskiden bunlar gözükmüyordu. Zaten kulüp bütçemizde ona göre organize edilmiştir"

"STADIN BİTECEĞİNE ÇOK İNANMIŞTIM"

"Bakanlar Kurulunda bu konu konuşulmuş. Cumhurbaşkanımız inanılmaz destek verdi. Onun iradesinin avantajını inanılmaz derecede kullandık. Böyle bir stadyumun 1 senede izninin alınması çok önemli. Allah razı olsun. Camia içi ve dışında da engeller oldu. Ben stadın biteceğine çok inanmıştım. Güzel de yaptığımızı düşünüyorum. "

"BEŞİKTAŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

"Beşiktaş başkanı taraftarından korkar mı? Benim taraftarım beni ıslıklamaz. Beşiktaş başkanının taraftarı ile arası inanılmaz derecede kuvvetlidir. Bizde zaten buraya dönmek için can attık. Biz burada şampiyonluğu alacağız. Biz taraftarımız ile bütünüz. Beşiktaş için çalışıyoruz. "

"BEŞİKTAŞ'TA ÇOK ŞEYİN ÜZERİNDEN GEÇİLDİ"

"Beşiktaş'ta çok şeyin üzerinden geçildi. Beşiktaş'ın yönetim kadrosu ile taraftarın ilişkisi bellidir. Menfaat yoktur. Herkes bu yüzden rahat olsun"

"BÜTÜN SİYASİLER DAVETLİDİR"

"Burası bir spor kulübü. Bütün siyasiler davetlidir. Taraftarımız maça girecek. Devlet protokolü ile Divan Üyelerimiz olacak. Stadyumun içerisinde değil, başka bir yerde olacak. Konuşmalar yapılacak ve kurdele kesilecek. "

Fikret Orman: Galatasaray, Ankaragücü Maçıyla Şampiyonluğumuzu Elimizden Aldı

Son Dakika Spor Fikret Orman: Galatasaray, Ankaragücü Maçıyla Şampiyonluğumuzu Elimizden Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (47)

  • Kayseri_1905: Yav he he, Galatasaray olimpiyatta oynarken stadınızı açmadınız, Ankaragücünü siz o sene 6-0, 5-0 yendiniz ondan da bahset şikeci 12 10 Yanıtla
  • şeref: bu ülkeye şikeyi ergun gürsoy başta olmak üzere galatasaray öğretmiştir zaten ankaragücü ve malatyasporun o dönemde oynayan futbolcuları para aldıklarına itiraf etmişlerdir galatasarayın kazandığı 20 şampiyonluğunun en az 15 tanesi şikeyle kazanılmış şampiyonluklardır vahap beyaz ahmet çakar galatasaraylılar iyi bibir 6 7 Yanıtla
    bilgi bilgidir: yavrucum evladım sen küçüksün bilmezsin bu ülkeye ilk şike 1950 yılarında yapılmıştır kim ve kimler yapmıştır google ye yaz araştır bakalım ne çıkacak çıkan sonucu buraya yazda herkes bilgilensin:)) 0 1 İZMİRLİ: şeref... aynen yazdıkların kelime kelimesine katılıyorum, yazdıklarını bende defalarca dile getirdim ama o devirde bu gibi şeyler normal karşılandığından hep lafta kaldı... 0 0
  • ila arşı: en az 5 şampiyonluk elimizden alındı.hem gs tarafından hemde fb tarafından.bunu bütün Türkiye biliyor.Bu bir kul hakkıdır haram zehir olsun... 1 11 Yanıtla
  • Aykut: Bi sen sempatik değilsin, eziklik yapma. Susta bişi SANSINLAR seni 5 5 Yanıtla
  • fenerli: hayret ya bjk hakkını savunmaya 23 yıl sonra başladı gerçek şikeci cincon desenizde 5 4 Yanıtla
  • kara kartal: Vahap beyaz ahmet çakar şikecisin galatasaray 0 8 Yanıtla
    gerçekler: ulen ibrama kalemize gol atma diye yarış beygiri veren tahran belediyespormuydu haaa sahi ne oldu o kupa geri verdinizmi:)))))) 2 1
  • Ay yıldız : Nasıl bir ar duygusudur acaba Tayfur havutçu ve Serdar adalı niçin ceza aldı tffden birde utanmadan Ankaragücü'nü örnek vermiş Galatasaray 8-0 bitmiş Beşiktaş maçıda 6-0 ataydın iki gol daha elini tutanmı oldu. Boş boş konuşuyorlar anca birde bu insanlar yöneticilik yapıyorlar ne başarın var Avrupa'da yok anca sahtekarlık yapın ceza alın. 2 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement