
(26.12.2012, FOTOĞRAF)
///////////
Sığınmacılar Buruk'a yerleşecek
ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, Suriyeli sığınmacıların barınması için ilk etapta Çotlu köyündeki mera arazisine kurulması düşünülen 10 bin kişilik konteynır kentten vazgeçildiğini, bunun yerine merkez Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi'ndeki hazine arazisine 13 bin kapasiteli yerleşim alanı kurulacağını söyledi. Vali Coş, valilik binasında düzenlediği trafik denetlemeleriyle ilgili bilgilendirme toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine, kente gelmesi planlanan Suriyeli sığınmacılarla ilgil hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Konteynır kentin yapım çalışmalarının başladığını açıklayan Coş "Sarıçam İlçesi'ne bağlı Buruk Mahallesi yakınlarında kurulacak konteynır kentte, 13 bin kişi misafir edilecek. Daha önce değişik yerler düşündük. En uygun yer olarak orayı gördük. Nerede yapsak bir takım rahatsızlıklar oluşabilecek. Ama rahatsızlığı en az olan yer olarak orayı uygun gördük" diye konuştu.
Çilem ANITKAN/ADANA, (DHA)
(26.12.2012, FOTOĞRAFLI)
///////////
Sağlık turizmi masaya yatırıldı
ÇUKUROVA Üniversitesi'nde düzenlenen 'Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli'nde sektör paydaşları sağlık turizmini masaya yatırdı. Sektörün sorun, olanak ve fırsatlarını değerlendiren katılımcılar, bugüne dek neler yapıldığını irdeleyerek yapılacak çalışmaları değerlendirdi.
YOĞUN İLGİ
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Adana Sağlık Turizmi Derneği ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ndeki Hipokrat Salonu'nda yapılan 'Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli'ne sektör temsilcileri, akademisyen, öğrenci ve sağlık çalışanları yoğun ilgi gösterdi. İki oturum olarak gerçekleştirilen panele, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Kamu Hastaneleri Birliği Adana Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan, ÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behnan Alper ve Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova da katıldı.
FARKINDALIK VURGUSU
Panelin açılış konuşmasını yapan Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de her geçen gün sağlık turizmine ilginin daha da arttığını kaydetti. Derneğin 2010'da kurulduğunu, Türkiye'de sağlık turizmi açısından bir çok işe öncülük ettiğini belirten Hüseyin Çelik, "Sağlık turizminin daha da gelişmesi için kamu - özel ayrımı gözetmeden sıkı işbirliği yapıyoruz. İşbirliğimizi geliştirmek ve sağlık turizmi ile ilgili 'ne yapılabilir' diye bu organizasyonu yaptık. Farkındalığımızı ne kadar arttırırsak o kadar başarılı oluruz" dedi.
'ARTIK SORUNLAR KALKTI'
Panelde söz alan Kamu Hastaneleri Birliği Adana Genel Sekreteri Kemal Kiraz, Türkiye'de eskiden sağlık alanında 'hasta kuyrukları', 'ilaç sorunları' ve 'hastanede rehin kalan hasta' gibi sorunların konuşulduğunu söyledi. Artık bu sorunların ortadan kalktığını anlatan Kiraz, "Artık sağlık turizmini konuşuyoruz. Bu çok önemli. Sağlık turizmi sadece kamunun ya da özel sektörün tek başına yapacağı bir iş değil. Büyük çaplı sonuçlar için büyük çaplı çalışmak gerekiyor" diye konuştu.
YURT DIŞINDAN 10 BİN HASTA
Kürsüye çıkan Adana İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Türkiye'de ciddi şekilde sağlıkta dönüşüm programı uygulandığını belirtti. Eski sorunların ortadan kalktığını ve büyük yol alındığını bildiren Özer, "Adana sağlıkta çok önemli bir yer tutuyor. Kentin 2 milyon nüfusu var ama 4 milyon kişiye toplam 6 bin 500 yatak ile sağlık hizmeti veriliyor. Son 3 yılda yurt dışından 10 bin hasta geldi. Bu 100 binleri bulabilir. Adana tarihiyle ve gelişmiş sağlık yatırımlarıyla sağlık turizminden daha çok yararlanabilir" açıklamasında bulundu.
ÜNİVERSİTEDEN DESTEK SÖZÜ
Panelde konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da tarihin her döneminde şifa arayan insanların seyahatlere çıktığını, bugün de insanların tedavi için ülkeleri dolaştığını kaydetti. Türkiye'nin sağlık turizmi açısından önemli mesafe katettiğini belirten Rektör Kibar, Adana Sağlık Turizmi Derneği'nin de bu konuda büyük yararı olduğunu vurguladı. Sağlık turizminin gelişimi için akredite sağlık kuruluşları, ulaşım, altyapı, konaklama, tedavi öncesi ve sonrasında yapılacak işlerin önemine değinen Rektör Kibar, yapılacak işlere bugüne kadar olduğu gibi yine destek olacaklarını duyurdu.
HER YÖNÜYLE ELE ALDILAR
Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Turizmi Sektörü ve Gelişmeler Paneli, çeşitli konularda yapılan oturumlarla sürdü. Panelin ilk oturumunda, ÇÜ Karataş Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'ndan Doç. Dr. Cihan Yavuz 'Sağlık Turizmi Destinasyonları', Ortopedia Hastanesi Genel Direktörü Fırat Uzer, 'Sağlık Turizminde Özel Hastanelerin Rolü', Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Cem Kaan Parsak, 'Sağlık Turizminde Üniversite Hastanelerinin Rolü' ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, 'Sağlık Turizminde Kamu Hastane Birliklerinin Rolü' konulu sunum yaptı. Panelin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise, 'Sağlık Turizminde Hedef Pazar Analizleri', 'Sağlık Turizminde Seyahat Acentalarının Rolü', 'Sağlık Turizminde Tanıtımın Önemi' ve 'Sağlık Turizmi Teşvik Uygulamaları' konularında sunum gerçekleştirildi.
Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)
(26.12.2012, FOTOĞRAF)
/////////////
Mühendis Başkan Çelikcan'a 25'inci yıl plaketi
İMO'da anlamlı tören
İNŞAAT Mühendisleri Odası Adana Şubesi, meslekte 25'inci yılını dolduran üyelerine törenle plaket verdi. Plaket alanlar arasında, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ÇÜ öğretim görevlileri Prof. Dr. Mustafa Laman, Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, Doç.Dr. Beytullah Temel de vardı.
İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, plaket törenindeki konuşmasında İnşaat Mühendisler Odası'nın 1954 yılında kurulan, TMMOB bünyesindeki 10 odadan biri olduğunu, üye sayılarının Türkiye genelinde 90 bine ulaştığını söyledi. Bakır "Biz İMO camiası olarak, gücümüzü bilimden ve TMMOB'nin örgütlü yapısından alırız. Bilgimizi toplum yararına kullanmaktan onur duyarız. Toplumsal yarar ilkesini savunmak bizim olmasa olmazımızdır" dedi.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da inşaat mühendisi olmaktan her zaman gurur ve onur duyduğunu belirterek, "Her ortamda inşaat mühendisi olduğumu ifade ediyorum ve ekliyorum, tekrar dünyaya gelsem, yine inşaat mühendisi olmak isterdim. Mesleğimin faydalarını Yüreğir Belediye Başkanlığım sürecinde de gördüm. Tüm meslektaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.
Törende toplam 61 inşaat mühendisine plaket verildi.
ADANA,(DHA)
////////
İŞKAD'dan 'Geleceğimiz Birlikte Zirvesi'
İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, etkinliğin 18 Ocak 2013 tarihinde düzenleneceğini söyledi. Türkmen "Yaklaşan oda ve borsa seçimleri ve yine 2014 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde kadınlar olarak aktif rol almayı amaçlıyoruz. Bu süreçlerde kadınların talepkar olmalarının önünü açmak için İş Kadınları Derneği ev sahipliğinde, TÜRKONFED işbirliği ile 18 Ocak'ta Adana'da kadınları zirveye taşıyacağız" dedi. Zirvenin, yalnızca kadınlara değil, odalar, yerel yönetimler ve siyasi partilere mesaj gönderen bir niteliğe sahip olmasını istediklerini vurgulayan Türkmen, "Bu zirvede kadınlarımızın sesinin daha gür çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.
ADANA,(DHA)
//////////////
Mersin'e teknoloji transfer ofisi
MERSİN'de TÜBİTAK destekli Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı'nın oluşturulması için protokol imzalandı. Oluşturulacak TTO, sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojiyi üreterek, istidam ve ihracatın önünü açmayı hedefleyecek.
TTO protokol imza töreni Mersin Üniversitesi Çiftlikköy yerleşkesindeki Teknopark Müdürlüğü'nde yapıldı. Törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yüksel Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Teknopark Genel Müdür Özgür Durmaz ile diğer ilgililer katıldı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin Üniversitesi bünyesinde kurulacak TTO'nun Mersin'in gelişmesi ve her yönüyle kalkınması adına çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlatan Vali Güzeloğlu, "Bunun için Türkiye'nin özellikle ihracatta yüksek katma değerli ve inovasyon ölçeğindeki ürünleri üretmesi ağırlık kazanmaktadır. Bu da patent sayısındaki artışı, ar-ge faaliyetlerindeki yoğunlaşmayı ve bunların sonucunda da katma değeri yüksek ürünlerin üretimini zorunlu hale getirmektedir. Bu hem ilimiz, hem bölgemiz hem de ülkemiz için hayati derecede önemli bir olaydır" dedi.
Konuşmanın ardından Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Yüksel Özdemir, TTO ile ilgili olarak bir sunum yaptı.
Mustafa ERCAN/ MERSİN, (DHA)
(26.12.2012)
///////////
Göktaş: E-haciz çok acımasız
MERSİN'in Erdemli ilçesinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Dursun Göktaş, e-haciz sisteminin çok 'acımasız' bir uygulama olduğunu söyledi. Göktaş, işyeri sahiplerini mağdur eden bu uygulamanın en son çare olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti.
Mersin SMMMO Başkanı Göktaş, Erdemli temsilciliği tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda yeni düzenlemeler ve kanun hükmünde kararnameler, vergi, SGK ve iş güvenliği gibi konularda açıklamalarda bulundu. E-haciz uygulamasını da eleştiren Göktaş, şöyle konuştu:
"Bu uygulamayla işyeri sahiplerinin mağdur ediliyor. Çekiniz, senediniz var, bankadaki hesaba bir gün önceden borç para bularak yatırdınız. Fakat vergi borcunuz var. Vergi idaresi gece uyumuyor, sizin bankadaki hesabınızdan o parayı vergi borcunuza karşılık e-haciz uygulaması yetkisiyle alabiliyor. Dolayısıyla sizin müşteriniz bankaya çekini tahsil etmeye gittiğinde karşılığını bulamıyor."
E-haciz uygulamasını 'çok acımasız' bulduğunu ifade eden Göktaş, bu uygulama nedeniyle çok sayıda kişinin mağdur olduğunu ifade etti.
Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)
(26.12.2012)
///////////
'Neyzen' Ceyhan'da alkışlandı
ÜNLÜ şair, müzisyen ve hiciv ustası Neyzen'in hayatını anlatan 'Neyzen' adlı oyun Adana'nın Ceyhan ilçesinde sahnelendi. Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun Çukurova Üniversitesi Ceyhan Meslek Yüksel Okulu Tiyatro Salonu'nda izleyici ile buluştu. Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı oyunu Mehmet Esatoğlu yönetti. Neyzen Tevfik'i Uğur Taşkın'ın canlandırdığı oyunun müziklerini Nedim Yıldız, koreografisini ise İhsan Belginer üstlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ceyhan Belediyesi'nin işbirliği düzenlenen etkinliğe Ceyhanlılar yoğun ilgi gösterdi.
CEYHAN,(DHA)
//////////
Yeni Adana Gazetesi 95 yaşında
ADANA'nın işgalinden 5 gün sonra yayın hayatına başlayan, işgalci Fransızlar tarafından basımı durdurulunca vagonda el tezgahlarında baskıya devam ederek Kurtuluş Savaşı'nı destekleyen Yeni Adana Gazetesi, kuruluşunun 95'inci yıldönümünü kokteylle kutladı.
Okurlarından gelen istek üzerine gazetenin bulunduğu Abidinpaşa Caddesi üzerindeki Yüreğir İş Merkezi'nde düzenlenen kokteyle; CHP Adana Milletvekilleri Turgay Develi, Ali Demirçalı, Adana Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez, CHP İl Başkanı Orhan Sümer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, çok sayıda kurum temsilcisi ve gazetenin okurları katıldı. Yeni Adana Gazetesi'nin imtiyaz sahibi ve kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir'in oğlu Çetin Remzi Yüreğir, konukları kapıda karşıladı. Törende konuşan Çetin Remzi Yüreğir, Yeni Adana Gazetesi'nin sadece haber veren, görüş yansıtan bir yayın değil, Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri'nin ileri karakolu olma işlevi bulunduğunu söyledi. Bugüne kadar okurların desteği ile geldiklerini söyleyen Yüreğir, "Okurlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ediyoruz. 95 yıl zor oldu. Bu zorluklar devam ediyor. Ama yılmadan Atatürk'ün devrimleri doğrultusunda yayınlarımız devam edecek" dedi.
Daha sonra 95'nci kuruluş yıldönümü pastası kesildi.
Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)
(26.12.2012/FOTOĞRAF)
/////////////////////
Engelli sporcuların başarısı
TÜRKİYE Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Gaziantep'de düzenlenen Türkiye Futsal Şampiyonası'nda Adana Ayas Engelliler Spor Kulübü B Grubu'nda birinciliği elde etti.
Federasyonun 2012 yılının son faaliyeti olarak 21-23 Aralık tarihlerinde düzenlediği şampiyonaya 17 ilden 19 spor kulübü katıldı. A grubunda; Muğla Dalaman Engelli Spor Kulübü birinci, Erzincan Sümer İş Okulu ikinci, İstanbul Özel Dünyalar Gelişim Spor Kulübü üçüncü oldu. B grubunda ise Adana Ayas Engelliler Spor Kulübü ilk sırayı alırken, Kütahya Sempati Spor Kulübü ikinciliği, Ankara Saray Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. C grubunda da Kocaeli Uluslararası Spor Kulübü, Aksaray Gönül Dostları Spor Kulübü ve Malatya Turgut Özal Özel Çocuklar Spor Kulübü ilk üç sırayı paylaştı. B grubunda birinci olan Adana Ayas Engelliler Spor Kulübü yetkilileri, sporcularının önemli bir başarıya imza attığını belirtirken, şampiyona öncesi kendilerine destek veren Karaisalı Engelsiz Yaşam Merkezi'ne teşekkür etti.
ADANA,(DHA) - Adana
Son Dakika › Yerel › Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?