Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1) BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN İZMİR'DE BALKON KONUŞMASI (3)BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN YAZILI AÇIKLAMAAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da konsolosluk binasına girişinin engellenmesi ardından Başbakanlıktan yazılı açıklama yapıldı.

12.03.2017 08:44

1) BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN İZMİR'DE BALKON KONUŞMASI (3)

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da konsolosluk binasına girişinin engellenmesi ardından Başbakanlıktan yazılı açıklama yapıldı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasının açılışını yaptıktan sonra Romanlarla yemekte buluşan ve geceyi İzmir'de Kaya Termal Otel'de geçiren Başbakan Binali Yıldırım, gelişmeler üzerine yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"16 Nisan halk oylaması bilgilendirme çalışması amacıyla Almanya'ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan, buradaki çalışmalarının akabinde Hollanda'ya geçmiş ve orada bulunan vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi arzu etmiştir. Ancak Hollanda polisi, Bakanımızın vatandaşlarımızla bir araya gelmesine izin vermemiş, böylece gün boyu kamuoyuna malum olan büyük bir diplomatik skandal ortaya çıkmıştır. Bu durum tarafımızca en kuvvetli şekilde protesto edilmiş, Hollandalı muhataplarımıza bunun karşılığının en ağır şekilde verileceği ifade edilmiştir. Çeşitli düzeylerde yapılan diplomatik temaslara rağmen makul bir çözüm sağlanamamış olup, Bakanımız planladığı toplantıyı gerçekleştiremeyerek Hollanda'dan ayrılmak durumunda kalmıştır. Her fırsatta demokrasiden, ifade özgürlüğünden, insan haklarından bahseden sözde Avrupalı dostlarımız, bu olay karşısında bir kez daha sınıfta kalmıştır. Aziz milletimiz bilmelidir ki, Türkiye'ye ve diplomatik dokunulmazlığı bulunan bakanlara karşı yapılan bu kabul edilemez muameleye misliyle karşılık verilecektir. Hollanda'da, Almanya'da, Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızın sağduyu ile hareket etmelerini, tahriklere asla itibar etmemelerini istiyorum. Bu aymazlıklara ve faşizan uygulamalara verilebilecek en güzel cevap, 16 Nisan'da sandıkta olmalıdır. Bu ve buna benzer olaylar, bizim millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek, gerçek dost ve düşmanlarımızı yakından tanımaya vesile olacaktır. Siyasi parti başkanlarına yaşanan bu krizde göstermiş oldukları milli duruştan dolayı Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan olarak teşekkür ediyorum."

Haber: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

==================================================

2) BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN İZMİR'DE BALKON KONUŞMASI (2)

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, iki gün önce Kemalpaşa, Kınık ve Aliağa ilçelerinde açılışlar yapıp referandum için destek istediği İzmir'i bir kez daha ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, bu kez partisinin il binasının açılışını yaptı, özel olarak hazırlanan balkondan kalabalığa seslenip, "Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye'yi kullanıp seçim kazanmak için Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda yaptığı önemli yolcuğa karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bunları bir yere not edeceğiz, günü gelince gereği ne ise onu da yapacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 7-8 Mart tarihlerinde geldiği İzmir'de ilk olarak kadınlarla bir araya gelip günlerini kutladı. Ardından da, Kemalpaşa, Kınık ve Aliağa ilçelerinde açılışlar yaptı, referandum için destek istedi. Aynı zamanda İzmir milletvekili de olan Başbakan Binali Yıldırım, iki gün sonra bir kez dana kentte ziyarette bulundu. Balıkesir mitinginden sonra havayoluyla İzmir'e gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada ilk olarak bir süre önce yeni yerine taşınan Ak Parti İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Başbakan Binali Yıldırım, burada da özel olarak hazırlanan balkondan, bina önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

ÇILGIN PROJELERİN MİMARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partinin yöneticileri ile milletvekillerinin eşlik ettiği Başbakan Binali Yıldırım, alanı dolduran vatandaşların hep birlikte açtığı cep telefonu ışıkları ve 'Çılgın projelerin mimarı' sloganıyla karşılandı. Vatandaşları eşi Semiha Yıldırım'la birlikte selamlayan Başbakan Binali Yıldırım, "İzmir birlik ve beraberlik içinde tek yürek olmuş, tek vücut olmuş. Sizlere de bu yakışır. 16 Nisan'a kadar çalışmaya ant içmiş bu ile de bu yakışır. Hizmet götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. İzmir benim memleketim. İzmir benim şehrim. İzmir'e zaman ayırmasak olmaz. Şu güzel yiğit İzmirlilere bir selam verelim. Kucaklaşalım, yeni il binamızda bir hasret giderelim dedim. Eskilerin güzel biri sözü var. Tebdili mekanda ferahlık vardır. İnşallah zaten gittikçe başarısını arttıran İzmir İl Teşkilatımız, bu yeni binasında çok daha güzel çok daha başarılı hizmetlere imza atacak. İzmir bu sefer kazanan tarafta olacak mı? İzmir rekora koşacak mı? Tabii ki bu güzel mekana kavuştuğumuz için mutluyuz, ama önemli olan sadece binalar değil, içerideki insanların mutluluğudur. Ak Parti, Türkiye'nin 7 bölgesinin 81 ilinin siyasetteki baba ocağıdır. Millet bu payeyi Ak Parti'ye 15 yılda güvenerek, inanarak verdi. Binalardan önce gönüller yaptık. Yollardan önce gönülleri kazandık. 10 binlerce İzmirli işte onun için burada" dedi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KAPAYAMADILAR'

15 Temmuz darbe sürecine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Siz 15 Temmuz'dan itibaren bir ay boyunca gece gündüz nöbetler tuttunuz. Meydanları alçaklara dar ettiniz. Bundan aldığımız güçle milletin adamı, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kapayamadılar. Siyaset yasağını getirenlere millet dersini verdi. Yetmedi, bize muhtıra verenlere biz sadece muhtırayı milletten alırız dedik, onlara iade ettik. Millet yiğit bir şekilde hep yanımızda oldu. Sonra 2007 referandumu geldi bu sefer vesayet kırmızı kart gördü. En nihayet Türkiye demokrasi Ak Parti'yle daha da güçlenmeye başladı. 2014 yılında cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde boyunca sorun olmaktan çıktı. Cumhurbaşkanını millet doğrudan seçti. Recep Tayyip Erdoğan, seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak millet için göreve başladı. İşimiz yeni başlıyor. Neden yeni başlıyor, çünkü 15 yılda Türkiye'de işler çok değişti. Köprünün altından çok sular aktı, artık IMF karşında el pençe divan duran bir Türkiye yok. Artık yabancı ülkelerin kullandıkları teknolojileri izleyen bir Türkiye yok. Avrupa ve Asya kıtaları köprülerle bağlanıyor. Deniz altından raylı sistem, karayoluyla geçiş yapılıyor. Tek devlet için, tek millet için, tek vatan için, tek bayrak için kararırımız evet. İzmir, güzel İzmir işi bitirmiş. İzmir, hizmetler sürsün diye Türkiye büyüsün diye hazır mısınız? Dev eserler için, istikrar için, yeni yollar, tüneller için, hastaneler, havalimanları, üniversiteler için evet, evet, evet" diye konuştu.

'GÜNÜ GELİNCE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ'

Avrupa ülkelerine de sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğine terör örgütleri 'hayır' diyor. Şimdi bunlara Almanya da katıldı, Hollanda da katıldı. Alayınız katılın, alayınız. Bize Allah yeter. Bize millet yeter. Evelallah hepsine verecek cevabımız var. Mesafeler bize engel değil. 16 Nisan'da Türkiye'nin yazacağı zafer için ilk buluşmasını Almanya'da yaptık. Sonra ne olduysa oldu. Almanya başladı hayır propagandası yapmaya. Almanya taraf oldu. Hayır kampanyasına katıldı. Bu demokrasiyi yaralayan girişimleri üzüntüyle takip ediyoruz. 2017 Avrupa'da seçim yılı. Onlar bıraksınlar Türkiye'yi, kendi işlerine baskınlar. Türkiye kendi işini kendisi görür. Türkiye'yi kullanıp seçim kazanmak için Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda yaptığı önemli yolcuğa karşı çıkmak, bakanlara engel koymak, giden arkadaşlarımıza programlarını yaptırmamak, uçaklarına iniş vermemek ne dostluğa sığar ne diplomasiye ne de insanlığa sığar. Bunları bir yere not edeceğiz, günü gelinde gereği ne ise onu da yapacağız. Avrupa ülkelerinin Türkiye üzerinden rant sağlamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra kurdeleyi keserek il binasının açılışını yaptı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından görüntü

-Katılanlardan görüntü

Haber: Taylan YILDIRIM, kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR

==================================================

3) BAKAN ÖZHASEKİ: YÜZDE 50'Yİ AŞARIZ AMA BİZE DÜŞEN GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE AŞMAK

ÇEVRE ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ak Parti Nevşehir il başkanlığı tarafından düzenlenen mart ayı danışma meclisi toplantısına katıldı. Kapadokya Kültür merkezinde düzenlenen toplantıya Çevre ve şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki, Konya Milletvekili Ömer Ünal, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, İlçe başkanı Salih Açıkgöz, ilçe ve Belde belediye başkanları katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, halk oylamasına ilişkin, "Allah'ın izniyle yüzde 50'yi aşarız ama bize düşen güçlü bir şekilde aşmak. Nevşehir'e, Kayseri'ye, Anadolu'ya düşen de ortalamanın çok üzerinde oy almak. Bizden böyle bekleniyor." dedi. Halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özhaseki, iki başlılığın sürdürülemez olması, vesayetçi yapının ortadan kaldırılması ve istikrar için anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özhaseki, vesayetçi yapının damarını 15 yıllık AK Parti iktidarında kırdıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da da iyice yerin dibine batırdık, can çekişir hale getirdik, millet olarak, çıplak gövdelerimizi siper ederek. Allah hepinizden razı olsun. Başta Allah'ın lütfu, sonra liderimizin dimdik duruşu, sonra sizlerin cesareti ve kararlılığı bu işi bitirdi. Ancak bu işin kurumsal altyapısının da yapılması lazım. Bu badireleri atlattıktan sonra öyle bir yapıya kavuşalım ki bir daha hiçbir vesayet sahibi, milletten güç almayan, gizli saklı işler yapan, pis işler çevirerek milletin başına çorap örmek isteyenler asla yüz bulamasın. Bu kurumsal yapıyı oluşturalım. Nasıl yapalım? Vatandaş cumhurbaşkanını seçsin, başkanını seçsin, 5 sene de yetki versin, hükümetini seçsin, meclisini de seçsin. Vatandaş seçsin o kadar. Cumhurbaşkanı da gitsin oraya otursun hizmet etsin."

Özhaseki, güven oyunu halkın vereceğini vurgulayarak, "Güven oyunu oradaki ayaklar veremez. Oradakilere bırakırsanız, 213 kişi ile gelmiş Ecevit, 12 Adalet Partili'yi istifa ettirir 10'una bakanlık verir, kumar borcunu öder, hükümet kurar. Bu yapı bitsin. İşte şimdiki yaptığımız bu düzenlemede Allah'ın izni ile vesayetçi yapı toprağın altına gömülüyor. Bir daha hiç açığa çıkamayacak." ifadelerini kullandı.

Bu nedenle halk oylamasına çok önem verdiklerini dile getiren Özhaseki, şunları kaydetti: "Allah'ın izniyle yüzde 50'yi aşarız ama bize düşen güçlü bir şekilde aşmak. Nevşehir'e, Kayseri'ye, Anadolu'ya düşen de ortalamanın çok üzerinde oy almak. Bizden böyle bekleniyor. Biz desek ki mesela Kayseri olarak, Nevşehir olarak yüzde 55 aldık. 'Ayıp size yakışıyor mu' derler. Onun için kendimiz vereceğiz zaten de konu komşu kim varsa lütfen ikna edin. Bunları inanarak söylüyoruz. Şu andaki anayasa doğrusu bu hükümete lazım değil. Başbakan, başbakanlığı bırakıyor, bizler bakanlığı bırakıyoruz. Biz kendimiz için istemiyoruz. Gelecek için istiyoruz, evlatlarımız için istiyoruz, bu millet için istiyoruz. Bu kadar basit."

Özhaseki, konuşması sırasında bazı vatandaşların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmesi üzerine, "SSK müdürünün morali niye bozuk biliyor musunuz? Bunlar bir daha iktidara gelemeyecekler, bu ayak oyunlarını yapamayacaklar, askere sırtını dayayarak şımaramayacaklar bunu biliyorlar. Onun için zaten söyledikleri yalanlar." dedi. Bakan Özhaseki, toplantının ardından partisinin belediye başkanlarıyla da bir araya geldi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Çevre ve şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Ak Parti Nevşehir il başkanlığı tarafından düzenlenen mart ayı danışma meclisi toplantısında konuşması

-Salondaki partililerden genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR,

==================================================

4) MARMARİS'TE, HOLLANDA FAHRİ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TEDBİR ALINDI

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan Hollanda Fahri Konsolosluğu'nda polis, güvenlik tedbiri aldı. İlçe dışında olduğu öğrenilen Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun'a telefonla ulaşan polis, tedbir amaçlı beklediklerini bildirdi. Türkiye ve Hollanda arasında yaşanan toplantı krizinin büyümesi ardından Marmaris İlçesi'nde bulunan bir otelin içindeki Fahri Konsolosluğu'nun önüne polis güvenlik önlemi aldı. Saat: 00.20 sıralarında Uzunyalı Mevkii'nde Terörle Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı sivil ekipler, Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun'a ait butik otelin önüne geldi. Otel içinde bulunan konsolosluk için çevrede inceleme yapıldı. Polis, Hollanda Marmaris Fahri Konsolosu Murat Azgun'a telefonla ulaşarak bilgi verdi. Şehir dışında olduğu öğrenilen Azgun'a güvenlik amaçlı verilen emir doğrultusunda bekleyeceklerini bildirdi. Otel çevresinde güvenlik tedbiri alan sivil polisler, sahilden giriş-çıkışı bulunan sokakları tutarak yoldan geçen vatandaşların sicil taramasını yaptı. Marmaris başta olmak üzere turistik Bodrum, Fethiye, Datça ve Göcek ilçelerinde yerleşik yaşayan yaklaşık 3 bin 500 Hollandalı olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Hollanda Konsolosluk binasının içinde bulunduğu otel önünden genel görüntü

-Otel önünde Hollanda Konsolosluk armasının bulunduğu yerin genel görüntüsü

-Güvenlik tedbiri alan sivil polislerin genel görüntüsü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS,

==================================================

5) EN ACI WHATSAPP GRUBU

TÜRKİYE'de yaklaşık 3 bin çocuk, kas hastalığı olarak bilinen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) ile mücadele ediyor. ABD'de bu hastalığı durdurduğu iddia edilen bir ilacın geliştirildiğini belirten SMA hastası çocukların aileleri, ilgili kurumlara bu ilacın Türkiye'ye getirilmesi için başvuruyor. Aileler kendi aralarında gelişmeleri takip etmek için de whatsapp grubu kurdu. Grup, son 1.5 ayda 12 çocuğun bu hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Antalya'da Ahmet ve Nurgül Kanat çiftinin 4 ay önce dünyaya gelen ikinci çocukları Uğur'a da SMA hastası olduğu teşhisi konuldu. Özel bir hastanede yoğun bakımda kalan Uğur'u, anne ve babası günde 5 dakika görebiliyor. Nurgül Kanat, "Yalvarıyorum bakanlık ne olur bu ilacı getirsin" dedi. Aynı hastalığa sahip 2 yaşındaki Arife Yıldırım'ın annesi Tenzile Yıldırım da "Bu ilaç denendi ve etkili olduğu anlaşıldı. SGK bize bu ilacın ruhsat alması gerektiğini söyledi ama çocuklarımızın her ay hayatı söz konusu" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Ailelerin görüntüsü

-RÖP 1: Nurgül Katat

-RÖP 2: Ahmet Kanat

-Teslime Yıldırım kızı Hanife ile yatağında konuşurken görüntüsü

-Küçük Hanifenin sacını taraması

-Hanife ile konuşması

-RÖP 3: Teslime Yıldırım

-Umut bebeğin hastane yoğun bakınma görüntüsü

HABER: Hasan DEMİRBAŞ - KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ ANTALYA,

==================================================

6) ESKİ EŞİNE ATEŞ AÇTI: KUCAĞINDAKİ ÇOCUK VE KADIN ÖLDÜ

GAZİANTEP'te, askerden kısa süre önce gelen İrfan Çetin, 5 yıl önce boşandığı 23 yaşındaki Elif Yürek'i evinin önünde, kucağında 3 yaşındaki kızı Mina varken, tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Olayda küçük Mina ve annesi Elif Yürek yaşımını yitirdi. Bu sırada sokakta bulunan 5 yaşındaki Burak Demir ise yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Özgürlük Mahallesi 82'nci Sokak'ta meydana geldi. Askerden kısa süre önce geldiği belirtilen İrfan Çetin, 5 yıl önce kendisinden boşanıp yeniden evlenen Elif Yürek ile evinin önünde karşılaştı. Çetin, tabancasını çıkarıp kucağında kızı Mina bulunan Elif Yürek'e peş peşe ateş açtı. Olayda Elif Yürek ve kızı Mina ile bu sırada sokakta bulunan Burak Demir yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan küçük Minave annesi Elif Yürek, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Olay yerinde, Elif Yürek'in terlikleri ile yaşamını yitiren küçük Mina'nın emziği kaldı. Polis, kaçan İrfan Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yeri

Yerdeki boş kovanlar

Küçük Mina'nın emziği

Terlikler

Polisin incelemesi

Hastane acil servisi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP,

==================================================

7) 8 YAŞINDAKİ ÇOCUK İSHAL ŞİKAYETİYLE GİTTİĞİ HASTANEDE ÖLDÜ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, ishal ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılan 8 yaşındaki Halil İbrahim Yılmaz, hayatını kaybetti.

İlçeye bağlı Gülüç Beldesi'nde oturan İsa Yılmaz, ishal ve kusma rahatsızlığı nedeniyle ilkokul öğrencisi oğlu Halil İbrahim Yılmaz'ı, Özel Anadolu Hastanesi'ne götürdü. Yapılan muayenede Yılmaz'a iddiaya göre; bronşit tanısı kondu. Acil Servis'te serum takılan Yılmaz, bir süre sonra fenalaştı. Küçük çocuk, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yılmaz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna konuldu. Çocuklarının ölüm haberini alan Yılmaz ailesi sinir krizi geçirdi. 32 yaşındaki Hatice Yılmaz, oğlunun cansız bedenini son kez gördükten sonra "Ayakları sıcacık, doktor çağırın, belki yaşıyordur" diyerek gözyaşı döktü.

34 yaşındaki İsa Yılmaz ise dün akşamdan itibaren başlayan kusma ve ishal şikayetiyle sabah saatlerinde hastaneye geldiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Doktor E.D ' den randevu aldım. Tahlil ve akciğer filmi istedi. Ciğerlerinde bronşit olduğunu söyledi. İlaç yazdı. İlaçları aldım ve acile geldim. İlaç vurulacağı zaman doktora söylemedim ama görevliye antibiyotiğin dokunduğunu söyledim. 'Avil isimli ilaç verelim' dedim. Görevli bana doktorun yazmadığını söyleyince ben eczaneden alacağımı söyledim.Serumu vermeye başladıklarında ben dışarıya çıktım. Hanım 'çabuk gel' diye beni aradı. Baktım çocuk mosmor. Hastane görevlileri hakkında şikayetçi olacağım." Yapılan otopsinin ardından Halil İbrahim'im cenazesi ailesine teslim edildi. Hastene yöneticileri ise konu hakkında bilgi vermedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Ereğli Devlet hastanesi morgu

-Toplana aile yakınları

-Baba İsa Yılmaz

-Anne Hatice Yılmaz'ın morga girmesi

-Anne Hatice Yılmaz'ın morg çıkışında sinir krizi geçirmesi

-Anne Hatice Yılmaz'ın 'Ayakları Sıcacık, Doktor Çağırın, Belki Yaşıyordur' diyerek göz yaşı dökmesi

-Baba İsa Yılmaz ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

==================================================

8) BALKONDAN DÜŞEN GENÇ KIZ, AĞIR YARALANDI

ADANA'da bir binanın 2'nci katındaki işyerinin balkonunda, arkadaşıyla sohbet ederken dengesini yitirip düşen 19 yaşındaki Nilcan Küçükbenli, ağır yaralandı. Olay, saat 22.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Karataş Caddesi'nde bir binanın 2'nci katında bulunan işyerinde meydana geldi. Nilcan Küçükbenli, işyerine gittiği bir arkadaşıyla balkonda sohbet ederken, iddiaya göre dengesini kaybedip düştü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Küçükbenli, ilk müdahalesinin ardından, ambulansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Polis, Küçükbenli'nin ismi açıklanmayan arkadaşını gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yerinde inceleme yapan polisler

Genç kızın düştüğü binanın balkonu

Bina önünde bekleyen polis aracı

Hastane dış görüntüsü

Haber-Kamera: Ahmet ÖZMEN/ ADANA,

==================================================

9) SİİRT'Lİ GENÇ KIZIN HAYALİ: KADIN MİLLİ FUTBOL TAKIMI'NDA OYNAMAK

SİİRT, İMKB Meslek Teknik Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Ayşe Yelis, okuldaki derslerde gösterdiği başarıyla birlikte futbol oynadığı Siirt Kadın Futbol takımında da attığı gollerle adından sözettiriyor. Evde de engelli ağabeyi ile ilgilenen Siirtli Ayşe'nin en büyük hayali ise Türkiye Kadın Futbol Milli takımında oynamak.

Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3'üncü Futbol Ligi 8'inci Grupta yeralan ve 20 puan ile 2'inci sırada bulunan Siirt Kadın Futbol takımının başarılı golcüsü Ayşe Yelis, okuldaki başarılı performansını, yeşil sahalarda da sergiliyor. Oynadığı 8 maçta 20 gol atan Ayşe Yelis, okul ve futbol hayatındaki başarısını ailesi ve sosyal hayatta da sürdürüyor.

Barış Mahallesi'ndeki 6 kardeşi, annesi ve babasıyla birlikte yaşayan Ayşe Yelis, okul, antrenman ve maçlardan arta kalan zamanını da ailesiyle birlikte geçiriyor. Babası işsiz olan Ayşe Yelis, bir taraftan da 20 yaşındaki engelli ağabeyi Ali ile ilgileniyor. Genç yaşına rağmen çok büyük işler başaran Ayşe Yelis, "Hayatımdan memnun olmasam da, istediğim hayatı elde etmek için büyük çaba veriyorum. Babam işsiz. İki ağabeyim çalışıyor. Onlar bizim geçimimizi sağlıyor. Ben de okula gidiyorum ayrıca profesyonel futbol oynuyorum. Burdan kazandığım parayla da engelli ağabeyim Ali'ye yardımcı olmaya çalışıyorum. Okul ve futbol dışında kalan zamanımı ailem ve ağabeyim ile geçiriyorum. Siirt'te genç bir kız için bunlar çok zor ama yine de üstessinden gelmeye çalışıyoruz. En büyük hedefim Türkiye Kadınlar Milli Futbol takımında oynamak. Bunun için çok çalışıyorum. Antrenmanlarda hep bunu hayal ederek, elimden gelenden fazlasını yapmaya çalışıyorum" dedi.

İMKB Meslek Lisesi Okul Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Benden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Kadri Erzen, Ayşe Yelis'in taktir edilecek bir başarıyı elde ettiğini belirterek, ""Ayşe kızımız okulun en başarılı öğrencilerinden biri. Gerek akademik yönden, gerekse ders bakımından, çok başarılı ve bizler bu başarısından dolayı kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Ayşe gibi birçok kızımız var. Ayşe'nin elinden her şey geliyor. Özellikle engelli ğabeyine yardımcı olması, diğer öğrencilere büyük bir örnek teşkil ediyor. Ayşe gibi genç kızlarımızı desteklememiz gerekir. Ben Ayşe'nin ilerleyen yıllarda büyük başarılara imza atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Forvet oyuncu olarak oynadığı Siirt Kadın Futbol Takımı'nda oynadığı 8 maçta 20 gol atma başarısı gösteren Ayşe Yelis'in hocası Zeki Eren de, "Ayşe'yi mahallede arkadaşları ile top oynarken keşfettim ve kendisini takıma çağırdım. O da büyük bir zevk ile geldi. Ayşe okulda başarılı olduğu kadar, futbolda da başarılı. Oynadığı 8 maçta 20 gol attı. Yaz aylarında hazırlık maçlarımız oluyor, Ayşe o zamanlar fındık ve pamuk toplamak için Çukurova veya Karadeniz bölgesine, ailesiyle birlikte gitmek zorunda kalıyor. Bu maçlarda Ayşe'yi ordan getiriyoruz. Benim ve Ayşe'nin hedefi Milli Takımda top oynamasıdır" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Ayşe okulda ders çalışır iken,

-Okul Müdür Yardımcısının Ayşe hakkında görüşü,

-Okuldan evine gelen Ayşe,

-Ayşe'nin engelli abisi Ali'ye bakması ve ilgilenmesi,

-Evde top oynaması ve hayatı ile ilgili açıklaması

-Annesi Fatma ile tadır başında ekmek yapması,

-Ayşe'nin bayan takımı ile idmana çıkması,

-Bayan takım arkadaşları ile beraber idman yapması

-Genel ve detay ve görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

==================================================

10) BAHARDA KAR TÜNELİ

SON 50 yılın en şiddetli kışını yaşayan Muş'ta bahar gelmesine rağmen, kar çilesi bitmedi. Bir çok köy yolu hala kardan kapalı. Kent merkezinde bile kar çilesi yaşanıyor. Dere Mahallesi'nde Yunus Ak'a ait müstakil evin çatısından düşen tonlarca kar aileyi evlerine hapsetti. Yerden çatıya kadar ulaşan kar nedeniyle Ak ailesi evlerine açtıkları tünelden girip çıkıyor. Antalya'da denize girilirken kendilerinin karla mücadele ettiğini söyleyen Muşlular, "Böyle kış görmedik" diyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Eve giden kar tüneli

-Evlerden detaylar

-Mahallede biriken kar

- İbrahim Ak ile röp

-Çatılardan detaylar

Haber-Kamera: Eser AYDIN/ MUŞ,

==================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement