Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

İdlip'te kimyasal saldırı iddiası: 43 ölü, 200 yaralı10 ambulans ve AFAD ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Bab-El Hava Sınır Kapısı'na geçtiYaralılar Reynahlı'ya getiriliyorSURİYE'nin İdlip kentindeki bir yerleşim bölgesine rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında çoğu çocuk 43...

04.04.2017 14:37

İdlip'te kimyasal saldırı iddiası: 43 ölü, 200 yaralı

10 ambulans ve AFAD ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Bab-El Hava Sınır Kapısı'na geçti

Yaralılar Reynahlı'ya getiriliyor

SURİYE'nin İdlip kentindeki bir yerleşim bölgesine rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırısında çoğu çocuk 43 kişi hayatını kaybederken 200 kişi de yaralandı.

Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki İdlip kentinin güney bölgesine düzenlenen hava saldırısında yaralanan Suriyeliler, Bab-El Hava Sınır Kapısı'na getirildi. Reyhanlı İlçesi'nden yardım istenmesi üzerine 10 ambulans ve AFAD ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Bab-El Hava Sınır Kapısı'na geçti. Kimyasal gaz kullanıldığı iddia edilen saldırıda yaralanan 20 kişiye sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, 112 Acil ambulanslarıyla Hatay'daki hastanelere sevk edildi.

Suriyeliler, çoğu çocuk 43 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kimyasal gaz kullanıldığını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

--------------

Sınır kapısından görüntüler

Ambulansların giriş yapması

////////////

Suriye yerel kaynakların servis ettiği görüntüler

//////////

Sınır kapısından görüntüler

Ambulansların hastaneye giriş yapması

Alınan güvenlik önlemleri

Sağlık ekiplerinin radyasyon korucu elbilerle görüntüsü

Yaralıların acil servise girdirilmesi

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK-Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI,(HATAY),

=================================

Konya'ya şehit ateşi düştü

Şırnak Akçay'da silahlı kuvvetler tarafından yürütülen operasyon terör örgütü PKK tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen 3 askerden 26 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ün, memleketi Konya'nın Akşehir İlçesi Doğrugöz Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Etrük'ün, acı haberi eskiden belde statüsünde olan Doğrugöz Mahallesi'nde oturan ailesine Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk ve Belediye Başkanı Ak Partili Salih Akkaya tarafından verildi. Acı haberi alan baba Mehmet Ertürk, "Vatan sağ olsun" dedi. Anne Ayşe Ertürk, "Sarı Yunusum, kuzum" diye ağıt yakıp sinir krizi geçirdi. Hazırda bekleyen sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Ailesinin ise Jandarma Uzman Çavuş Yunus Ertürk'ü, yaralı olarak bildikleri öğrenildi. Acı haberi duyan yakınları eve akın etti.

2'si kız 3 kardeş olan şehit Ertürk'ün eşi Firdevs ve 2 yaşındaki kızı Elif'in Şırnak'ta olduğu öğrenildi.

Şehit Ertürk'ün, sosyal paylaşım sitesi facebooktaki sayfasında en son 20 Mart günü Diyarbakır'da şehit düşen Yüzbaşı Fuat Oğuzcan'ın fotoğrafı ile fotoğrafının altına, "Şehit Yüzbaşı Fuat Oğuzcan ile çalışan arkadaşları anlatıyor;

Bir gün içtima alanında bizi topladı. Şehit haberi almıştı. Bize dönüp:

"Demek ki biz iyi adamlar değiliz. İyi adamların hepsi şehit oluyor" demişti. Mekanın cennet olsun, İYİ ADAM!" mesajını paylaştığı görüldü.

Görüntü Dökümü

----------------

Protokolün, aileye acı haberi vermesi

Anne ve yakınlarının sınır krizi geçirmesi

Baba ve aileden detay

Genel ve detay

Şehit Ertürk ile eşi ve kızıyla fotoğrafları

Haber- Kamera: Atilla MEMİŞ AKŞEHİR (KONYA)

===================================

Malatya'da Akşener'in afişleri yırtıldı

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in Malatya'da 9 Nisan Pazar günü konuşmacı olarak katılacağı konferans için billboardlara asılan afişler, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından parçalandı.

Referandumda '80 milyon kere hayır' sloganıyla neden 'Hayır' denilmesi gerektiğini anlatmak amacıyla Malatya'nın dört köşesinde bilboardlara asılan afişler, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yırtıldı. Hemen yanında bulunan 'Evet' afişlerine ise dokunulmadığı görüldü.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

==================================

Bakan Soylu: Deniz Baykal sana da yazıklar olsun

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Manisa'da, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, 16 Nisan'da hayır çıkmasıyla Yunan ordusunu denize dökmüş gibi sevinç yaşayacakları yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Deniz Baykal sana da yazıklar olsun. Demek ki Murat Karayılan'dan ben sana uzağım. Demek ki Murat Karayılan bu ülkenin kanını emen, bu ülkeyi yıllardan beri evlatlarımızı, ailelerimizi, ülkemizi şehit acılarıyla karşı karşıya bırakan bu alçaklar, bu namussuzlar, bizden sana daha yakın. Helal olsun" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Manisa'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Manisa Polisevi'ndeki toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Partili Manisa milletvekilleri Murat Baybatur, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir ve İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, belediye başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Salona giren Bakan Süleyman Soylu, herkesle tek tek tokalaştı, kendisiyle selfie çekilmek isteyenleri kırmadı.

Toplantıda konuşan Bakan Soylu, Türkiye'de kısa aralıklarla darbeler yaşandığını belirterek, şu anda cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülkenin geleceğinin oylanacağını ifade etti. Gezi olaylarına, darbe girişimlerine dikkat çeken Bakan Soylu, "Halk arasındaki deyimiyle Türkiye'deki siyaset sürekli havale geçiriyor. Hiçbir darbe ekonomik sıkıntıyla gelmiyor. Ekonominin ayağa kalkmaya çalıştığı dönemde geliyor, ekonomik kriz yaratıyor. Her darbe kendi siyasi anayasasını dayatıyor. 1961 ve 1982 anayasası da tam böyledir. Özgürlükçü anayasa diye yutturulmaya çalışılmıştır. Bu her birimize bir deli gömleği giydirilmesi, aklıyla oynanılması demektir. 28 Şubat bin yıl sürecek demişlerdi. Sizin geleneğinizi, kimliğinizi beğenmiyoruz yeni bir bin yıl başlatıyoruz demişlerdi. Bildirinin sonunda üçüncü anayasa darbesi vadediliyordu" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ UYUŞTURUCU PAZARI YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bursa ve bu sabah İzmir'de yapılan uyuşturucu operasyonlarına değinen Soylu, uyuşturucuyla Türkiye'nin kendi kimliğinden, değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Bakan Soylu, "Kültürümüze bir saldırı var. İnsanımızın ruhuna bir saldırı var. Dün Bursa'da 2 bin polisle 60 şahıs ve Bursa'nın en büyük operasyonlarından birisini gerçekleştirdik. Bugün de İzmir'de gerçekleşti. 44 mahalle ve Diyarbakır ve Çanakkale ilini kapsayan bir operasyon. Uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheliler her noktada gözaltına alındı. Bu konuyla ilgili özellikle hem uyuşturucu madde hem de onların ilgili silah mühimmat araçları tek tek ele geçirildi. Enteresan şeyler, önümüzdeki günlerde açıklandığında göreceksiniz. Geçen hafta 5 bine yakın okulun çevresinde uyuşturucu operasyonu yaptık. Bu sürekli olarak devam edecek. Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlar bir koldan saldırmıyor. Avrupa PKK ile anlaşmış. Bu anlaşma doğu koridorundan gelecek doğal uyuşturucu maddeler Avrupa'ya gidecek, sentetik bütün uyuşturucular Türkiye'ye gelecek. Buna sesini çıkarmıyorlar. Bununla birlikte bir taşla birkaç kuş vurmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi uyuşturucu pazarı yapmaya çalışıyorlar. Türkiye'de gençlerimizin kimliğini, karakterini başkalaştırmaya çalışıyorlar. PKK'ya yılda 1.5 milyar dolarlık bir kaynak sağlıyorlar. Bunlar mı bizim dostumuz?" diye konuştu.

"16 NİSAN'A PATRON MİLLET DEMEK İÇİN GİDİYORUZ"

Türkiye'nin yeni saldırılarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Bakan Soylu, batının Türkiye'ye korku vermeye çalıştığını söyledi. Soylu, "20-30 yıl sonra açıklanacak belgelerde dış saldırıların ne olduğunu kendi gizli belgelerinde ortaya koyacaklar. Bizim gibi ülkelere 'patron biziz' diye korku vermeye çalışıyorlar. Biz 16 Nisan'a patron millet demek için gidiyoruz" dedi.

"DENİZ BAYKAL SANA YAZIKLAR OLSUN"

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "denize dökme" açıklamalarıyla ilgili Bakan Soylu, "Bu çok övdükleri, yerlere göklere sığdıramadıkları sistem, bizi Yunan görüp PKK ile işbirliği yapıp, İzmir'de denize dökeceklerini söyledikleri ve muhafaza ettikleri bir sistem. Yazıklar olsun. Deniz Baykal sana da yazıklar olsun. Demek ki Murat Karayılan'dan ben sana uzağım. Demek ki Murat Karayılan, bu ülkenin kanını emen, bu ülkeyi yıllardan beri evlatlarımızı ailelerimizi ülkemizi şehit acılarıyla karşı karşıya bırakan bu alçaklar, bu namussuzlar bizden sana daha yakın. Helal olsun. Ne kadar insan kendini saklarsa saklasın bir gün gelir kendi kimliğini ve kişiliğini böyle ortaya koyar. Hakikaten yazıklar olsun. Üzülerek söylemek istiyorum: Bir kişi siyasi hayatının finalini bu tip aymazlıkla bitirmemelidir. Çok net ve açıktır. Öteki Konya milletvekilini söylemiyorum. Bir eblehten ne bekleyebilirsiniz ki, hiçbir şey bekleyemezsiniz. Ben olacağım Yunan gavuru, düşman; 'evet' verenleri nereye, İzmir'e, Ege Denizi'ne dökeceksiniz. Bu çok ayıptır. Bu çok edepsizliktir. Eğer bu adam hala siyasi hayatta bulunacak ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapacaksa, aynısı Deniz Baykal için de geçerlidir demek ki ben boşuna kendimi yoruyorum. ya ben bu kampanya başladı başlayalı senin hukukunu savunuyorum. Nasıl kaset kumpasıyla götürüldüğünü, nasıl FETÖ'cülerin sana kaset kumpası yaptığını, senin kaset kumpasıyla beraber kimlerle işbirliği içerisinde partinin başından götürüldüğünü anlatmaya çalışıyorum. Demek ki bizimkisi boşuna hamallıkmış. Hiç gerek yokmuş. Ne hukuktan, ne adaletten, ne insanlıktan öyle mi? Bizim, topraklarımızı işgal eden Yunanlılar gibi bir muameleye muhatap olmamız lazım gelirmiş. Bu tuzun koktuğu yerdir. Başka bir şey değildir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilerin vatandaş yapılacağıyla ilgili sözlerine tepki gösteren Bakan Soylu, ülkede etnik köken ayrımcılığı yapmaya çalıştığını savundu. Bakan Soylu, "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Türkiye 4 milyon Suriyeliyi vatandaş yapacak' diyor. Suriyelilerin etnik kökeni Arap. Diyarbakır'da etnik köken ağırlığı Kürt. Büyük bir fitne, büyük bir ihanet. Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Ey Kürtler böyle bir hazırlık yapılıyor, 4 milyon kişi vatandaş yapılacak. Siz buna sessiz kalmayın. Benim attığım fitne ateşine kürekle odun taşıyın' diyor. Bir insanın memleket sevgisi varsa aklından böyle bir şey geçmez. Bizim medeniyetimiz kelle hesabı yapmaz, madde hesabı yapmaz" dedi.

Parlamenter sistemin hep arıza veren bir sistem olduğunu söyleyen Bakan Soylu, yenilenmesi gerektiğini kaydetti. 18 yaşında milletvekilliğiyle ilgili eleştirilere de cevap veren Bakan Soylu, 15 yaşındaki 18 yaşındaki çocukların şehit olduğunu belirterek, "24 yaşında, 18 yaşında mebus olur mu? Doğru, şehit olur ama demi. Kurtuluş yaşında 18 yaşında 15 aşında şehit olur. 15 Temmuz'da 'Ana reis beni meydanlara çağırdı' diyerek, çıplak elleri ile tankın karşısında şehadete yürür, anası da der ben helalleştim. Bu olur ama. Şimdi biz 8 milyon gencimizi de kısıtlamış oluyoruz. Türkiye'nin güçlü olması için, bir daha kazalarla karşı karşıya kalmaması için, yorulduk artık. Yeni bir 15 Temmuz gelecek mi diye bakmaktan, bir başbakan daha asılacak mı diye bakmaktan yorulduk" diye konuştu.

"BİZ RECEP TAYYİP ERDOĞANSIZ BU MESELEYİ AŞAMAYIZ"

Türkiye için fırsat gününün geldiğini söyleyen Bakan Soylu, "Biz 300 yıllık en güçlü olduğumuz zaman dilimi içindeyiz. Fırsat bugündür. Bir tarafta Suriye, Irak, Mısır, bir taraftan da Avrupa. Avrupa rotayı şaşırmış. Ortak para birimi dedi beceremedi. Hepimizin önünde açık bir fotoğraf var. Şimdi Avrupa ciddi bir sarsıntı içinde. Biz eski Türkiye'yi iyi biliyoruz. Bugün güçlü bir liderimiz var. Bugün tam günüdür. Eğer bu fırsatı yönetebilirsek, ortaya koyabilirsek biz gelecekte söyleyeceği sözü hüküm olan ülke haline geliriz. Bu milletimizin kararıyladır. Biz Recep Tayyip Erdoğan'sız bu meseleyi aşamayız. Bu kadar basit" dedi.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından salondan ayrılıp Salihli'ye hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Bakan Soylu'nun salona girişi, vatandaşlarla tokalaşması

Salondan genel ve detay görüntü

Bakan Soylu'nun konuşması

Salondan ayrılışı

Haber- Kamera: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-İlker KILIÇASLAN-Nermin UÇTU-Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

============================================

HDP Hakkari'de 15 bin 'hayır' el ilanı dağıttı

HDP ve DBP öncülüğünde kentte 15 bin hayır el ilanı ve 13 Nisan'da yapılacak olan hayır mitingi davetiyeleri dağıtıldı.

HDP ve DBP Hakkari il Örgütleri öncülüğünde, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP eski Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, HDP Hakkari il Eş Başkanı Metin Besi, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan'ın da araların da bulunduğu HDP'li grup, kent merkezindeki esnafı ziyaret ederek üzerinde Türkçe ve Kürkçe 'hayır' yazısı bulunan el ilanı ile miting davetiyeleri dağıttı. HDP il Örgütü binasına ise, üzerinde tutuklu HDP Eş Genel Başkanları ve milletvekillerinin resimlerinin bulunduğu hayır pankartı asıldı. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında Hakkari'de çok yüksek oranda hayır oyu çıkacağını söyledi.

Botan,"Sadece MHP ve AKP'nin Cumhurbaşkanıyla, MHP Genel Başkanı Bahçeli baş başa vererek bir oldu bittiye getirmeleri Türkiye'nin acılarına, sorunlarına, Kürt halkının, Alevi toplumunun farklı etnik grupların, kültürel grupların sorunları orta yerde kalacak ve kangrenleşerek, ağırlaşarak da devam edecek. Bunun için biz bu kapsamda bu dayatılan 18 maddenin yani referandumun halklarımız tarafından hayır çıkacağına inanıyoruz. Hayır çıkınca Tayyip Erdoğan yine Cumhurbaşkanıdır, AKP yine iktidardır ve meclis yerinde olacaktır. Ama şu hayırlı iş olacak. Türkiye'ye getirilmek istenen dikta rejimi bütün toplum tarafından bir kenara bırakılacak ve halklar kenetlenecek" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-HDP il binasındaki pankart

-HDP'liler kent merkezinde esnaf esnaf dolaşarak 'Hayır' bröşürü dağıtması

-Genel ve detaylar

-HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ın açıklaması

-HDP'liler 'Hayır' bröşürü ile poz vermeleri

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, -

===============================================

TIR dorsesindeki 76 kaçak karbondioksit ölçümüyle yakalanmış (2) yeniden

İZMİR'in Çeşme Limanı'nda, bir TIR dorsesine gizlenerek İtalya'ya kaçmaya çalışan 76 kaçağın içeride bulunduğunun, Gümrük Muhafaza ekiplerinin karbondioksit tespit cihazıyla yaptığı ölçümle belirlendiği bildirildi.

İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmek üzere Çeşme Limanı'na gelecek TIR'la göçmen kaçakçılığı yapılacağını öğrenen İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Bakanlık veri tabanı üzerinden inceleme başlattı. TIR'ın İstanbul Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nde işlemlerini tamamlayarak, Çeşme Limanı'na gelmek üzere olduğunu ve taşıdığı eşyayı su dolu pet şişe olarak bildirdiğini tespit etti. Gümrük sahası içerisinde gerekli güvenlik önlemlerini alan ekipler, bekleyişe geçti.

KARBONDİOKSİT TESPİT CİHAZI KULLANILDI

Geçen 29 Mart'ta, gümrüklü sahaya girmesinin ardından TIR'ı kontrol noktasına alan Gümrük Muhafaza ekipleri, gümrük güvenlik mührünün sağlam olduğunu ancak dorse halatının kesilerek vidayla birleştirildiğini tespit etti. Karbondioksit tespit cihazıyla ölçüm yapan ekipler, dorse içerisindeki karbon değerinin çok yüksek olduğunu belirledi. Detaylı arama için arama hangarına alınan TIR'da yapılan kontrolde, dorseye gizlenmiş 60 Suriye ve 16 Irak uyruklu olmak üzere toplam 76 kişi bulundu. Ayrıca, aracın yasal yükü olan 22 ton içme suyundan 12 tonunun eksik olduğu belirlendi. Kaçaklar, emniyete teslim edildi. Eksik çıkan 12 ton eşyayla ilgili ise soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Yakalanan kaçaklardan görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber: Kadir ÖZEN- İZMİR,

=========================================

Kaçakçılar 4 yolcu otobüsünü benzin dökerek yaktı

Gürcistan'dan kaçak olarak getirdikleri uyuşturucu, sigara ve içkileri Artvin'in Hopa ilçesinden otobüslerle Türkiye'de çeşitli illere göndermek isteyen kaçakçılar, sürücülerin teklifleri kabul etmemesi üzerine park halindeki 4 otobüsü benzin dökerek yaktı. Olaydan sonra kaçan ve Ordu'da yakalanan H.D. ve S.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olay Arvin'in Hopa ilçesi Sugören mevkiinde bulunan bir petrol istasyonunda dün sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gürcistan'ın özerk Cumhuriyeti Acara' nın başkenti Batum' dan temin ettikleri uyuşturucu, sigara ve içkileri yasadışı yollarla yurda sokan H. D. ve S. Y., yasaklı maddeleri çeşitli illere göndermek için dört ayrı otobüs firmasının sürücü ve muavinleriyle temasa geçti. Ancak araç sürücüleri, yasaklı maddeleri araçlara almayacaklarını belirterek teklifleri reddetti. H.D. ve S.Y., bunun üzerine Sugören mevkiinde bir petrol istasyonu yanında park halindeki 4 otobüsü dün sabah saat 05.00 sıralarında benzin dökerek ateşe verdi. Bir anda alev alan otobüsler olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Araçlarda büyük hasar oluştu.

Bu arada, olaydan sonra kaçan H.D. ve S.Y., Hopa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve polisin düzenlediği ortak operasyonla Ordu'da yakalandı. Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen H.D. ve S.Y., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü dökümü

Araçların yanışı

Haber-Kamera: ARTVİN

=========================================

500 gram metamfetaminle uçağa binmek isterken yakalandı

VAN'dan İstanbul'a gitmek üzere Ferit Melen Havalimanı'na gelen bir yolcunun üzerinde yapılan aramada 500 gram metamfetamin ele geçirildi.

İstanbul'a gitmek üzere Van Ferit Melen Havalimanı'na gelen ve X-Ray cihazından geçen S.Y.'nin şüpheli hareketlerde bulunması üzerine detaylı aramadan geçirildi. S.Y.'nin yapılan üst aramasında kasık bölgesine sarılı vaziyette toplam 500 gram metamfetamin ele geçirildi. S.Y. gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

Görüntü DÖkümü

---------------------

-Fotoğraflı

Haber: VAN, -

==========================================

Van'da 109 kilo eroin ele geçirildi

VAN'da polisin hafif ticari araçta yaptığı aramada 109 kilo 437 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün merkez İpekyolu ilçesi Cevdetpaşa Mahallesi Emniyet Sokak üzerinde bulunan bir sitede kalan S.U.'nun park halindeki aracında gelen bir ihbarın ardından arama yaptı. 'Zeyna' isimli eğitimli köpekle hafif ticari araçta yapılan aramalarda 204 paket halinde 109 kilo 437 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucu ile ilgili aracın sahibi U.S. gözaltına alınırken, soruşturma sürüyor.

Valilikten yapılan açıklamada ise "Uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, ticaretini yapmaya çalıştıkları uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile müdürlüğümüz tarafından en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir" denildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Ele geçirilen eroinin görüntüsü

Haber-Kamera: Orhan AŞAN/VAN, -

============================================

Çatıda mahsur kalan kırlangıcın imdadına NAK yetişti

BURSA'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde, bir evin çatısına sıkışarak mahsur kalan kırlangıç, Nilüfer Arama-Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından kurtarıldı. Veteriner tarafından tedavisi yapılan kırlangıç doğaya salındı.

Bursa'da geçen cumartesi günü ağaçta mahsur kalan leyleğin kurtarma operasyonunu gerçekleştiren NAK ekipleri bu kez, Nilüfer'in Çamlıca Mahallesi'nde bir evin çatısındaki oluğa asılı kalan kırlangıç için alarma geçti.

Nilüfer Belediyesi'ne yapılan ihbarın kendilerine iletilmesi üzerine harekete geçen ekipler, Çamlıca Mahallesi'ndeki eve gitti. NAK görevlisi Pınar Bulmuş, çıktığı çatıda beline ip bağlayıp kendisini güvene aldıktan sonra saçaklardan oluğa ulaştı. Kurtarılan kırlangıç, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Ekipler kurtarma operasyonunu gerçekleştirirken yakındaki bir okulun öğrencileri de çalışmayı merakla izledi. Kurtarma çalışmasını heyecanla izleyen öğrenciler de ekipleri alkış yağmuruna tuttu. Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülen kırlangıç burada tedavi edildikten sonra doğaya salındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ekiplerin çatıya çıkması

-Kırlangıcın kurtarılması

Haber-Kamera: BURSA,

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement